Bedste ansigtscreme til mænd 2022 – Vores bud på 6 lækre ansigtscremer til mænd

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

La Roche-Posay Rosaliac UV Light 3
Bedste til sensitiv hud

La Roche-Posay Rosaliac UV Light

Meraki Face & Body Lotion 4
Bedste til ansigt og krop

Meraki Face & Body Lotion

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter en ansigtscreme til mænd, men faktisk lidt i tvivl om, hvad det er du skal kigge efter? Er det eneste du ved bare, at den ikke må dufte for meget af parfume eller føles klistret – og at den selvfølgelig skal være god for huden. Fortvivl ej, for vi kommer dig her til undsætning og hjælper dig med at finde den bedste ansigtscreme til mænd! Vi snakker derudover lidt om hudtyper, så du kan finde ud af hvilken kategori du hører under. Og som om det ikke var nok, fortæller vi dig såmænd også hvilke ingredienser, der passer til den type hud du har. 

Så læn dig tilbage, læs med og find den helt rigtige ansigtscreme til dig – sådan en der giver blød hud uden at klistre! 

Biotherm Homme Aquapower Dry Skin

Bedste ansigtscreme til mænd

Fordele
 • pros-icon.svg Absorberes hurtigt i huden
 • pros-icon.svg Lindrer og beroliger rødme
 • pros-icon.svg Uden parabener
 • pros-icon.svg Giver øjeblikkelig fugt til huden
 • pros-icon.svg Nem at påføre
 • pros-icon.svg Kan også bruges som natcreme

Detaljeret gennemgang

Biotherm har formuleret denne non-sticky, gel-lignende og lækre ansigtscreme til mænd med tendens til tør hud. Fugtgivende og blødgørende uden at fedte – bedre fås det ikke! 

Derfor skal du vælge Biotherm Homme Aquapower Dry Skin

Ultra-let og ultra-frisk, her kommer en ansigtscreme til mænd og en bestseller, der er svær at overgå. Biotherm har både tænkt på typer, der barberer sig ofte, og dem, der bare ikke gider vente på, at deres creme trænger ind i huden. Denne formular er nænsom og super effektiv, og så efterlader den ingen olieret hinde på huden – yes! Ligesom Biotherms andre produkter indeholder denne creme brandets signaturingrediens Life Plankton, som giver intenst regenererende pleje og fugt, der kan ses og føles hele dagen lang! 

Ecooking Herre Ansigtscreme

Bedste til normal hud

Fordele
 • pros-icon.svg Vegansk og ikke testet på dyr
 • pros-icon.svg Tilfører fugt med naturlige ingredienser
 • pros-icon.svg Har en frisk duft af citrus
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet
 • pros-icon.svg Indeholder hyaluronsyre
 • pros-icon.svg Kan bruges både morgen og aften

Detaljeret gennemgang

Velduftende, fugtgivende og blødgørende – danske Ecooking har lavet en ansigtscreme til mænd, der giver enhver after shave værdig konkurrence. 

Derfor skal du vælge Ecooking Herre Ansigtscreme

Foruden super fugtgiveren hyaluronsyre, indeholder denne ansigtscreme både linolsyre og økologisk solsikkeolie. Det betyder, at du her får en creme med plejende ingredienser, som kan give huden langtidsholdbar fugt og næring – og det er uanset om du bruger den efter barbering eller bad. Cremen er let og trænger hurtigt ind i huden, og vil være den perfekte hudpleje til alle normale hudtyper.

La Roche-Posay Rosaliac UV Light

Bedste til sensitiv hud

La Roche-Posay Rosaliac UV Light
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder solfaktor 15
 • pros-icon.svg God til at lindre irritation efter barbering
 • pros-icon.svg Uden parfume og parabener
 • pros-icon.svg Indeholder C vitamin – udjævner og ensarter hudtonen
 • pros-icon.svg Beroliger irriteret hud
 • pros-icon.svg Ultra-let konsistens der trænger hurtigt ind i huden

Detaljeret gennemgang

Lindrende, styrkende og solbeskyttende med termalsk kildevand; måske en af de mest effektive kombinationer når det gælder hudpleje til ansigter med sensitiv hud og tendens til rødme.

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Rosaliac UV Light

Leder du efter en let og hurtigtabsorberende ansigtscreme med solfaktor, så er denne creme et godt bud på et produkt til din daglige rutine. Hvad enten du døjer med rødmosset og irriteret hud, eller bare gerne vil forebygge alderstegn med en UV beskyttende og kollagenboostende creme, så vil denne La Roche-Posay formular være din garanti for pleje og næring i højeste kvalitet. 

Meraki Face & Body Lotion

Bedste til ansigt og krop

Meraki Face & Body Lotion
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder E vitamin – beskytter huden mod de daglige miljøpåvirkninger
 • pros-icon.svg Fugter og lindrer med Aloe Vera
 • pros-icon.svg Blødgør huden med solsikke- og olivenolie

Detaljeret gennemgang

2-i-1 produktet til manden, der sætter pris på en enkel og god hudpleje. Meraki har forstået budskabet og giver dig her en velduftende og fugtgivende lotion uden ståhej.

Derfor skal du vælge Meraki Face & Body Lotion

Du kan bruge denne Meraki creme morgen, aften og efter behov. Den er lige så god efter et bad som den er efter en barbering, og den påføres let og bekvemt uden særlige anvisninger. Skal det gå lidt tjept er denne creme noget nær den perfekte fugtgivende og plejende løsning til din daglige rutine!

Danasan Propolis Creme

Bedste til uren hud og barberknopper

Fordele
 • pros-icon.svg Forebygger svampe- og bakterieangreb med naturlige ingredienser
 • pros-icon.svg God til skandinaviske vejrforhold – fugter og beskytter
 • pros-icon.svg God til bumser, hudorme og irritation i huden
 • pros-icon.svg Giver dig en dejligt blød hud
 • pros-icon.svg Super drøj i brug

Detaljeret gennemgang

Har du tendens til skægpest og røde knopper i huden efter barbering, så er dette desinficerende kropspleje-vidunder alt, hvad du har brug for!

Derfor skal du vælge Danasan Propolis Creme

Propolis er sådan noget bier producerer for at beskytte deres bikube mod bakterier, og her får du det på tube! Alt fra tør hud og smårifter til barberknopper og ru hudtyper – denne creme fra Danasan kan virkelig noget når det gælder helende hudpleje. Lige så mild, nærende og effektiv som den ser ud; denne creme er genial til at lindre din opblussede post-barberingshud. 

Clinique For Men Moisturizing Lotion

Bedste til alle hudtyper

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder hyaluronsyre – super fugtgiver
 • pros-icon.svg Har anti age egenskaber
 • pros-icon.svg God efter barbering
 • pros-icon.svg Har en opstrammende effekt på huden
 • pros-icon.svg Uden parfume og parabener
 • pros-icon.svg Også god som natcreme

Detaljeret gennemgang

Clinique har lavet denne styrkende og blødgørende ansigtscreme til mænd, og det er de sluppet ret godt fra.  

Derfor skal du vælge Clinique For Men Lotion

Elsket og yndet af flere generationer; denne Clinique klassiker trænger hurtigt ind i huden og giver et glødende flot og friskt udseende til mænd i alle aldre.

Alle hudtyper har gennem tiden haft fornøjelse af dette alsidige og super lækre creme-mirakel, som kan bruges morgen, aften og efter behov. En let og lækker creme, der absorberes hurtigt, og en alletiders opskrift på en velplejet og smidig hud til mænd. 

Guide

Sådan vælger du den bedste ansigtscreme til mænd

Vi ved godt at mange mænd ikke går helt så meget op i, hvilken type hud de har, eller hvordan forskellige hudplejeprodukter passer til dem. Til gengæld ved vi, at stadigt flere mænd er begyndt at interessere sig for hudpleje, men at de samtidigt finder det lidt besværligt at skulle til at sætte sig ind i hudtyper og ‘alt det halløj’.

Vi giver dig i det følgende en let og overskuelig gennemgang af 6 forskellige hudtyper, så du nemt kan finde ud af, hvilken du hører under – og dermed, hvilken slags ansigtscreme, du skal kigge nærmere på.

Er du derimod garvet hvad hudpleje og hudtyper angår, kan en lille genopfriskning af hudtype-hukommelsen ikke skade. Læs med her, og få (endnu bedre) styr på skidtet!

Kend din hud – sådan finder ud af du hvilken hudtype du har

Ja, det kan virke uoverskueligt og måske endda som spild af tid, men det betaler sig i sidst ende at bruge et hudplejeprodukt, der passer til din hudtype.

Vi gennemgår i det følgende 6 forskellige hudtyper, og vi opremser nogle af de ingredienser som disse hudtyper har ekstra godt af. Du vil opleve at flere af ingredienserne går igen – frygt ej – det er fordi de er multifunktionelle og derfor har egenskaber, som (på forskellig vis) er gode for forskellige tilstande i huden.

Normal hud

Har du det vi kalder for normal hud, er du heldig! For så er du nemlig i besiddelse af en ‘nem’ hud, hvor sebumproduktion og fugt er fuldstændigt afbalanceret og i total zen. Dine porer er små og nærmest usynlige, og du døjer sjældent med bumser eller andre former for udbrud og rødme. Skulle det dog ske, at en bums eller to viser sig, ja så fordufter de helt af sig selv efter få dage. Med andre ord, din hud er modstandsdygtig og sund!

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til normal hud

Bare fordi din hudtype er normal og smidig betyder det ikke, at du ikke skal pleje den. Der er stadig forebyggende ting og sager du kan gøre, så din flotte hud i ansigtet forbliver flot, men også, så du forebygger eventuelle ændringer i den (ja, det sker, at huden lige pludselig ændrer sig og laver ballade). Giv dig selv en ansigtsvask både morgen og aften efterfulgt af en ansigtscreme med masser af C vitamin eller frugtsyrer (alpha hydroxy acids – AHA). Disse ingredienser vil blødgøre, ensarte, stimulere og holde på balancen i din hud. Du kan desuden kigge efter ansigtscremer, der indeholder:

 • Hybenkerneolie
 • Peptider
 • Essentielle fedtsyrer som Omega-3 og Omega-6

Tør hud

Tør hud har en meget lav sebumproduktion og er derfor ikke særligt modstandsdygtig. Tørre hudtyper døjer ofte med ru og rå hud, der ind imellem kan skælle en smule. Særligt om vinteren i skandinaviske vejrforhold, vil dig med denne type hud få tørre pletter hist og her, eller du vil opleve at huden klør og blusser op. Har du tør hud bør du i øvrigt nøjes med en enkelt ansigtsvask om dagen – gerne om aftenen, så du kan få renset dagens urenheder af. Om morgenen kan du i stedet nøjes med at skylle ansigtet i en omgang køligt vand inden du bruger din ansigtscreme.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til tør hud

Tør hud har brug for masser af fugt. Og den har brug for en creme, der samtidigt kan holde på denne fugt når den påføres huden. Tørre hudtyper vil have særligt godt af ansigtscremer med følgende ingredienser:

 • Glycerin
 • Ceramider
 • Hyaluronsyre
 • Jojobaolie
 • Abrikosolie
 • Solsikkekerneolie

Giv gerne din tørre hud et ekstra fugtboost om aftenen; kombinér ansigtscremen inden sengetid med en ultra-fugtende serum som kan pleje i dybden – gerne en med rigelige mængder hyaluronsyre.

Fedtet hud

Fedtet og olieret hud er i praksis det modsatte af tør hud, det er bare ikke nødvendigvis på den gode måde. Har du fedtet hud, vil dine porer typisk være store og synlige, og huden har gerne sådan en skinnede overflade, der ind imellem kan være så overdrevet, at det ligner du sveder. Derudover vil fedtede hudtyper ofte døje med akne udbrud. Kig gerne efter en ansigtscreme uden olie, der er vandbaseret og ikke-komedogen, det vil sige, at cremen ikke tilstopper porerne.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til fedtet hud

Start dine morgener med en ansigtsrens, som kan bryde igennem alt det olie og fedt som din hud har produceret i nattens løb. Vask dit ansigt med en ansigtsrens der indeholder milde eksfolierende ingredienser og/eller salicylsyre (BHA). Om aftenen skal du være særligt grundig med din ansigtsvask, så du kan få fjernet alle urenheder og fedt – brug gerne en toner efterfølgende og afslut med en vandbaseret gel eller let creme.

Kig efter ansigtscremer med følgende ingredienser:

 • Hyaluronsyre
 • Niacin (B3 vitamin)
 • Dimethicone
 • Retinol
 • Jojobaolie
 • Hasselnøddeolie

Kombineret hud

Har du kombineret hud, døjer du med en fedtet t-zone – altså, du er fedtet på næsen og i panden, mens resten af ansigtet kan være en god blanding af normal hud og tørre pletter hist og her. Det er irriterende, men der er heldigvis håb forude. Og ja, de ingredienser din ansigtscreme bør indeholde er naturligvis tilsvarende den kombinerede hud i dit ansigt; en lille kombo af let og fed fugt. Alternativt kan du bruge to forskellige ansigtscremer; en let til de fedtede områder og en lidt federe til de tørre områder.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til kombineret hud
 • Hyaluronsyre
 • Peptider
 • Jojobaolie
 • Sheasmør

Uren hud

Har du uren hud er du ikke i tvivl; sorte og hvide hudorme overalt og ind imellem byld-lignende bumser, der kan være en noget smertelig omgang. Uren hud er i øvrigt ikke nødvendigvis det samme som fedtet hud. Så tjek lige din hudtype en ekstra gang, hvis du er i tvivl.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til uren hud
 • Salicylsyre
 • Zink-PCA
 • Piroctone Olamine
 • Niacinamid

Sensitiv hud

Sensitive hudtyper kan nikke genkendende til rødme, knopper og brændende fornemmelser i huden. Sensitiv hud reagerer på en masse forskellige ting som for eksempel stress, krydret mad og vejrforhold. Har du sensitiv hud skal du for alt i verden undgå skrappe og/eller problematiske stoffer som parfume, parabener, rene æteriske olier og citrusekstrakter som linalool og limonene. Undgå desuden ansigtsvask med eksfolierende ingredienser og brug i stedet en mild og parfumefri formel.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til sensitiv hud
 • Ceramider
 • Grøn te
 • Aloe Vera
 • Havrekerneolie
 • Hydrolyseret elastin

Moden hud

Har din hud mistet sin spændstighed og ungdommelige glød, og er din pande efterhånden ved at være godt broderet med rynker og folder selvom du slapper helt af i ansigtet? Ja så har du det, vi kalder for moden hud. Denne hudtype kan være både tør, normal, uren, sensitiv, kombineret eller fedtet. Pointen er bare, at det er hud, som med den helt naturlige aldringsprocess er blevet rynket og slappere end den var i start 20’erne.

Moden hud kan også vise sig i form af pigmentpletter i huden, eksempelvis som følge af mange år med ophold i vind og vejr. Har du for eksempel sejlet eller surfet meget i dine ungdoms- og voksenår, vil du muligvis opleve at din hud vil have tendens til at rynke og ‘slides’ tidligere.

Indholdsstoffer du skal gå efter i en ansigtscreme til moden hud

Anti age er de gyldne to ord når vi taler om rynker og moden hud, og du kan med fordel anskaffe dig en ansigtscreme med en eller flere af disse ingredienser:

 • A vitamin/retinol
 • B3 vitamin/Niacinamide
 • Peptider
 • C vitamin
 • E vitamin
 • Hyaluronsyre

Hudtype test

Er du stadig i tvivl om, hvilken slags hud du render rundt med, kan du prøve disse to metoder:

 1. Vask dit ansigt, dup det tørt og lad være med at bruge noget som helst efterfølgende – bare lad det være tørt de næste 30 minutter. Når tiden er gået skal du mærke efter om din hud er tør, og om det strammer. Er det tilfældet, kan din hudtype betegnes som tør. Skinner dit ansigt derimod over store dele når de 30 minutter er gået, kan din hud betegnes som fedtet. Føles din hud tør til trods for, at den skinner og er fedtet i panden og på og omkring næsen, ja så har du kombineret hud.
 2. Den anden metode er at bruge et såkaldt blotting paper. Blotting paper minder lidt om en mellemting mellem et meget fint tobakspapir og et mellemlægspapir (måske bedre kendt som madpakkepapir). Her dupper du ganske enkelt bare papiret forskellige steder i ansigtet, og du vil med det samme kunne se om, og hvor, din hud fedter, eller om den er knastør.

Fugtgivende ansigtscremer der ikke fedter

Mange mænd bryder sig ikke om cremer fordi de ikke kan lide følelsen af at have noget olieret, fugtigt eller fedtet på huden. Derudover er kropspleje til mænd en relativt ny(ere) ting, og det at bruge hudplejeprodukter har tidligere kun været forbundet med kvinder. Heldigvis er der kommet nye boller på suppen og mange mænd er begyndt at prioritere vigtigheden, og ikke mindst resultaterne, af god hudpleje. Det betyder dog ikke, at følelsen af at være fedtet helt til i ansigtet ikke er irriterende – for det er det!

Heldigvis er der nogle helt særlige ingredienser, du kan gå efter hvis du vil sikre dig en creme, som tilfører fugt til huden uden at klistre. Ligeledes kan du gå efter ansigtscremer, som generelt har en lettere konsistens, så kan du være nogenlunde sikker på, at de ikke søler dit ansigt til med en skinnende overflade.

Gå efter ansigtscremer med hyaluronsyre

Har du læst denne artikel fra start, så er du allerede stødt på hyaluronsyre op til flere gange. Hyaluronsyre er en af de mest effektive fugtgivere i hudpleje, og den er hverken tung eller fed. Hyaluronsyre forekommer naturligt hos os mennesker, og intet binder fugten i huden som denne vidunderlige ingrediens gør. Det er en ultra-let og gennemsigtig gel-lignende konsistens, som hurtigt trænger ind i huden. Så skal du have fugt, der hverken fedter eller klistrer – så skal der være hyaluronsyre i din ansigtscreme!

Gå efter gel-lignende ansigtscremer

Gel og gel-lignende ansigtscremer vil oftest være din garanti for et non-sticky produkt. De fleste producenter af ansigtscremer til mænd ved heldigvis godt, hvilke ønsker de skal imødekomme og mange cremer er derfor enten gel-lignende og/eller ultra-lette produkter, der trænger meget hurtigt ind i huden. Sørg for at din ansigtscreme har en konsistens, der er let (særligt hvis det er en dagcreme), så du ikke skal ofre en blød og lækker hud for en fedtet fornemmelse.

Indholdsstoffer du skal undgå i ansigtscremer og andre hudplejeprodukter

Nu har vi snakket en del om, hvilke indholdsstoffer, der er gode, men hvad med de dårlige?

Der en en række problematiske stoffer som nogle hudtyper (for eksempel sarte hudtyper) vil have godt af at styre udenom.

Vi har her samlet et par af dem, vi mener at alle hudtyper bør undgå:

 • Parabener
 • BHT
 • BHA
 • Formaldehyd
 • Syntetisk parfume
 • Phthalater

Ansigtsscrub til mænd

En omgang ansigtsscrub i ny og næ kan være en genial idé uanset hvilket køn du er. Det er en lækker måde at få renset urenheder i dybden på, fjerne døde hudceller og sætte lidt gang i cellefornyelsen (ansigtsscrub øger blodcirkulationen). En god gedigen scrub med større korn i, kan du nøjes med at bruge en gang ugentligt, mens en ansigtsscrub med meget små og blødere korn kan anvendes efter behov. Har du tør eller sensitiv hud skal du dog undgå den grove scrub og være forsigtig med eksfolierende ingredienser i det hele taget.

FAQ

Hvilken ansigtscreme til mænd er bedst?

Den bedste ansigtscreme til mænd i denne test er Biotherms Aquapower Dry Skin formular! Hurtigtabsorberende og 100% non-sticky; denne super fugtgivende creme vil gøre ansigtet blødt og flot hos enhver mand!

Bør mænd bruge ansigtscreme?

Ja, mænd bør naturligvis bruge en ansigtscreme ligesom alle andre bør. Hver dag bliver huden udsat for udefrakommende miljøpåvirkninger, og det er altid godt både at pleje og forebygge disse påvirkninger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×