Ansigtsrens – Vælg den rigtige ansigtsrens til din hudtype (Guide)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Hvorfor er det vigtigt at rense ansigtet?

Vores hud bliver udsat for mange ting i løbet af dagen – uanset om vi benytter makeup eller ej. Af den grund bliver vores hud snavset og har, ligesom vores hænder og resten af kroppen, brug for at blive renset. Når huden bliver renset ordentligt på daglig basis, er der ikke lige så stor grobund for, at bakterier og snavs kan sætte sig i huden. Dette minimerer bl.a. risikoen for uren og fedtet hud.

De fleste renser huden som en del af deres morgenrutine, men faktisk er det bedst, at rense ansigtet både morgen og aften. Din hud har nemlig brug for at blive renset fri for dagens snavs og makeup om aften inden du går i seng, og så kan det også være godt at rense ansigtet igen om morgenen før du smører et nyt lag creme, foundation, pudder o.l. på den sarte hud i ansigtet.

Du skal dog gerne finde en god ansigtsrens, der bedst muligt understøtter din huds behov, så du ikke bliver udtørret eller bryder ud grundet din renserutine. Du kan læse mere om, hvordan du finder frem til den rette ansigtsrens herunder. Vi har nemlig samlet en række af de ansigtsrens, der har klaret sig bedst i test i denne artikel.

5 gode råd inden du vælger din ansigtsrens

Flere tror, at det er lige meget, hvilken type ansigtsrens de bruger, men det er desværre ikke sandt. Det er vigtigt, at du finder en ansigtsrens, der komplementerer din hud på bedste vis for at opnå den rigtige resultat. Men hvordan finder man frem til, hvilken ansigtsrens, der er bedst? Du kan med fordel tage udgangspunkt i nedenstående råd før du går på jagt efter en ansigtsrens.

  1. Overvej hvad din hud specifikt har brug for
  2. Overvej hvordan du ønsker at benytte produktet
  3. Overvej om du har brug for mere end ét renseprodukt
  4. Undgå brugen af renseservietter
  5. Undgå at rense ansigtet i for varmt vand

Overvej hvad din hud specifikt har brug for

Lider du af tør, fedtet eller uren hud? I så fald skal du finde en ansigtsrens, der understøtter dette problem – f.eks. tilfører fugt eller absorberer overskydende fedt fra hudoverfladen. Hvis du lider af uren hud, så kan det også være en fordel at finde en ansigtscreme, der specifik bearbejder dette problem i dybden.

Overvej hvordan du ønsker at benytte produktet

Nogle typer af ansigtsrens skal smøres på huden og efterfølgende renses af med vand, mens andre skal puttes på en vatrondel og køres henover ansigtet for at fjerne snavs – uden efterfølgende at blive vasket af. Hvis du ikke har tid til at stå med et større renseritual hver morgen og aften, så skal du muligvis ikke vælge en rens, der kræver alverden.

Overvej om du har brug for mere end ét renseprodukt

Afhængigt af din hudtype, så kan det være en fordel at veksle mellem forskellige renseprodukter. F.eks. kan du udmærket benytte en dybderens én gang om dagen og en mere skånsom type ellers, såsom en michellarwater eller tonic.

Undgå brugen af renseservietter

Du skal ikke købe renseservietter og tro, at det er godt nok til at rense dit ansigt. Renseservietter fjerner nemlig ikke al snavs eller alle makeuprester, men tværer det derimod mere ind i huden. Så drop også renseservietterne på ferier o.l. De er nok bedre end ingenting, men det kan alligevel bedre betale sig at investere i en rejseflaske med ansigtsrens.

Undgå at rense ansigtet i for varmt vand

Okay, det er måske ikke helt et tip til før du køber dit renseprodukt, men det er stadig en vigtig pointe. Du skal så vidt muligt undgå at rense dit ansigt i alt for varmt vand – også selvom du renser ansigtet, mens du står i badet om morgenen. Det kan nemlig have en dårlig indvirkning på din hud, og for nogle er det et udtørrende element.

Ansigtsrens mod uren hud og hudorme

Hvis du i høj grad lider af uren hud og hudorme, så er en normal ansigtsrens ikke altid nok til at komme problemet til livs. Du burde i stedet investere i en ansigtsrens med mere dybdegående egenskaber. Her kan en den milde skin tonic fra Australian Bodycare være et godt valg, da den indeholder ingrediensen Tea Tree Oil, der er med til at forebygge urenheder samtidig med, at olien hæmmer væksten af uønskede bakterier. Skin tonic’en fjerner effektivt snavs og overskydende fedt, men er yderst skånsom mod huden. Produktet indeholder desuden og ekstrakt af kakadu blomme, der virker beskyttende grundet det høje indhold af antioxidanter.

Vichy Purete Thermale Cleansing Foam Radiance Revealer kan også være et godt valg til at bekæmpe uren hud. Produktet fungerer som en skum-cleanser, der opløser makeup og renser porerne grundigt. Skummen er dog yderst skånsom og efterlader derfor huden blødgjort og næret efter hver behandling.

Rensemælk til tør, sensitiv og sart hud – hvorfor er rensemælk en fordel?

Det er især en fordel at benytte sig af rensemælk, hvis man lider af tør, sensitiv eller sart hud, da denne type renseprodukt både blødgør og fugter din hud. Det betyder, at en rensemælk hjælper din hud med at opretholde en god vandbalance så den ikke udtørrer eller blive irriteret af behandlingen – selv hvis den bliver gentaget hver dag.

Der findes mange forskellige typer af rensemælk og du har derfor mulighed for at finde en variant, der passer til lige præcis dine behov. Hvis du lider af meget tør og sensitiv hud, så vil vi dog anbefale dig at investere i en Fysiologisk Rensemælk fra mærket La Roche-Posay. Mærket er nemlig eksperter i at udvikle hudplejeprodukter til sarte hudtyper, så du ved, at der bliver taget godt hånd om din hud med dette produkt. Rensemælken fjerner effektivt makeup og snavs, men gør dette på en yderst blid og skånsom måde. Rensemælken påføres med en vatrondel og behøver ikke nødvendigvis at blive fjernet efterfølgende med vand. Produktet kan udmærket anvendes på vandfast makeup og du investerer derfor i et produkt med flere egenskaber.

Ansigtsrens til fedtet hud

Når man lider af fedtet hud i ansigtet, så kan det være svært at komme det til livs, da flere ansigtsrens forværrer problemet. Du kan dog med fordel gå efter et gel- eller mildt skumbaseret renseprodukt, når du lider af fedtet hud. Disse vil ofte få bugt med både snavs og fedt.

Vi kan anbefale en Ecooking Rensegel, hvis du leder efter inspiration til valget af din nye ansigtsrens til fedtet hud. Rensegelen indeholder bl.a. agurkeekstrakt, E-vitamin og milde vaskeaktiver. Produktet fungerer reelt set både til normal og fedtet hud, men den er særligt god til fedtet hud, da den effektivt fjerner skidt og snavs. Derudover sørger produktet for at fugte og pleje huden. Lige netop dette produkt er desuden også vegansk.

Ansigtsrens med effektiv børste

Det er ikke altid, at en normal rensning af ansigtet er helt nok. Uanset hvor godt produktet har klaret sig i en ansigtsrens test, så er det ikke sikkert, at den kommer dybt nok ned i huden til at fjerne selv genstridigt snavs. Af den grund kan det være en fordel at supplere sin daglige renserutine med jævne mellemrum med en dybere behandling. Her kan brugen af en rensehandske eller rensebørste være en sublim løsning.

Vi vil anbefale dig at investere i sættet Dermalogica Pre Cleanse Balm with Cleansing Mini Mitt. Her får du nemlig både en dybderensende creme og en rensehandske i samme køb. Cremen sørger for at opløse snavs, makeup og urenheder uden at udtørre huden grundet dens opbygning af abrikosolie og naturligt pioplipid-komplex. Rensebørsten skal benyttes efter rensning af ansigtet og her bestemmer du selv, hvilken side af rensebørsten du ønsker at benytte. Børsten har nemlig både en side med små og korte børster, samt en side med større og tykkere silikoneknuder, så du kan få en god dybdegående rensning af ansigtet.

Bedste “3 i 1”-ansigtsrens

Hvis du ikke er typen, der benytter sig af alverdens produkter og ikke ønsker et længere renseritual for at opnå en flot hud, så kan du udmærket springe over hvor gærdet er lavest med en 3-i-1 løsning. Med et 3-i-1 produkt kan du normalt bruge det samme produkt til både at fjerne makeup, rense huden og som en skin tonic. På den måde skal du kun investere i ét produkt og behøver ikke gennemgå en kæmpe rensebehandling hver eneste morgen eller aften.

De fleste 3-i-1 produkter skal benyttes på en vatrondel, der bliver smurt rundt i ansigtet for at fjerne snavs og makeup rester. På den måde kan du få din daglige hudpleje overstået på nul komma fem. Derudover sørger denne metode også for, at du ikke er afhængig af vand hver gang du skal rense ansigtet, hvilket kan være en klar fordel for personer med tør eller sensitiv hud.

Apotekets Micellar 3-i-1 ansigtsrens er en god ansigtsrens, der renser huden i dybden for snavs, fedt og makeup rester. Rensen er sæbefri og indeholder fugtgivende ingredienser, såsom glycerin og betain, så din hud ikke udtørrer. Dette gør også, at din hud ikke reagerer inflammatorisk på produktet.

Ansigtsrens til moden hud

Vi har alle brug for rens af huden – også når vi kommer lidt op i alderen. Her kan det dog være en fordel at investere i en ansigtsrens specifikt udviklet til moden hud, da disse tager bedre højde for en aldrende huds behov. Du kan med fordel investere i en Murad Resurgence Renewing Cleansing Cream, da cremen både sikrer en dybdegående rensning og eksfoliering af din hud samtidig med, at den bevarer din huds barrierefunktion og hydrering. Alle disse egenskaber skyldes en kombination af ingredienserne kæmpenatlys-, borago- og abrikosolie, samt papaya, der sikre en eksfoliering af huden.

Mild ansigtsrens til normal hud

Selv hvis du har en normal hudtype, så vil vi stadig anbefale dig at investere i en mild ansigtsrens, som du udmærket kan bruge til daglig uden at den irriterer eller udtørrer din hud. Du behøver dog ikke nødvendigvis at gå efter renseprodukter til særlig sensitiv hud for at være på den sikre side – en mild ansigtsrens til normal hud kan udmærket være beskyttende nok.

En Clinique Liquid Facial Soap Mild er netop en mild ansigtsrens, der kan benyttes af både normal og tør hud. Sæben indeholder en del aktive ingredienser, der skånsomt renser huden fri for snavs og urenheder. Clinique Liquid Facial Soap Mild indeholder desuden også aloe vera, der sørger for at berolige din hud og opretholder den naturlige fugtbalance, så din hud ikke risikerer at udtørre. Som en ekstra bonus findes der også kamille i renseproduktet, som hjælper med at mindre rødme og sørger for at blødgøre din hud. Produktet er fri for parabener. Du kan udmærket benytte Clinique Liquid Facial Soap Mild som første trin i din renserutine og så supplere med en god skintonic eller creme.

Husk at afslutte med en god ansigtscreme

Du kan med fordel afslutte din daglige renserutine med en god ansigtscreme, så du er sikker på, at din hud er klar til dagen der venter. En god ansigtscreme hjælper din hud med at blive stærkere og mere modstandsdygtig samtidig med, at den fugter og plejer din hud på en optimal måde. Alt dette er naturligvis betinget af, at du finder en god dagcreme at smøre i ansigtet, der understøtter din huds behov på en optimal måde.

Hvis du er lidt usikker på, hvilken type ansigtscreme, der passer bedst til dig, så kan du med fordel læse mere om valget af den rette ansigtscreme og få inspiration til gode cremer i vores guide til de bedste ansigtscremer. Du finder artiklen her.

Vi har desuden også skrevet en guide til de bedste øjencremer, som du kan se nærmere på, hvis du gerne vil finde den bedste øjencreme til dig for at gøre din daglige hudpleje komplet. Guiden til de bedste øjencremer finder du her.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×