Bedste ansigtsserum – 8 serummer der fugter og giver glød til ansigtet 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Få styr på din hud med det bedste ansigtsserum, og find ud af, hvilke ingredienser du skal gå efter. Vi undersøger 8 populære serummer og ser på, hvordan de passer til forskellige hudtyper.

Dehydreret hud, ung hud, sart hud eller anti-age? Der findes et ansigtsserum til ethvert behov, og vi har her fået fat i 8 effektive af slagsen. De kan alle fugte huden godt og flot, men de har samtidigt små forskelligheder, som vi stiller skarpt på i denne test. Vi runder af med gode råd til, hvad du skal se efter i et ansigtsserum, samt hvilke hudtyper, der bør bruge hvad.

Så læn dig tilbage, læs med og find ud af, hvordan det rigtige serum kan gøre huden i dit ansigt lidt flottere.

Fordele
 • pros-icon.svg Antibakteriel og opstrammende – giver en frisk og flot glød til ansigtet
 • pros-icon.svg Let kølende og meget blødgørende
 • pros-icon.svg Trænger hurtigt ind i huden
 • pros-icon.svg Akneforebyggende
 • pros-icon.svg Vegansk og dermatologisk testet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Face Serum

Få babybløde kinder og reducerede fine linjer med dette meget fugtgivende serum fra Australian Bodycare. Med hyaluronsyre og B5-vitamin (panthenol) hydreres tør og træt hud, og serummet giver en øjeblikkelig frisk fornemmelse i ansigtet.

Et opkvikkende serum til ansigtet

Velegnet til alle hudtyper, og helt super når det gælder meget tør og/eller moden hud. Netop kombinationen af hyaluronsyre, B5-vitamin og Tea Tree olie virker her som den perfekte sammensætning af udglattende fugt og friskhed – lige præcis det, enhver god hudplejerutine bør bestå af. Dets opkvikkende effekt er værd at nævne, da det ikke er noget du får ved et hvilket som helst serum.

Også god til kombineret og fedtet hud

Det kan være svært at give fedtet hud den rette slags fugt, men det lykkedes altså rigtig godt med dette serum. Hyaluronsyre-kombinationen med Tea Tree olie giver ansigtet en ikke-tung fugt, der hurtigt trænger ind i huden.

Vores vurdering

Et rigtig godt og plejende serum, der giver fugt og glow, og som plumper små fine linjer fint og flot uanset din hudtype. Har du tendens til uren hud eller akne, får du Tea Tree oliens unikke forebyggende egenskaber med i købet her.

Fordele
 • pros-icon.svg Serum bestående af hyaluronsyre og B5-vitamin – udglattende og blødgørende
 • pros-icon.svg Øjeblikkeligt fugtgivende
 • pros-icon.svg God til soltræt hud
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Endnu en hyaluronsyre + B5-vitamin formular på listen, og endnu et lækkert serum til ansigtet. Her får du fugtet og styrket hudbarrieren uden at vælte budgettet, og det er vi vilde med!

Med forskellige molekylevægte

Der foregår lidt af hvert i dette serum til ansigtet, og det fortjener en forklaring. Serummet består nemlig af en kombination af hele 3 forskellige molekylevægte; lav, medium og høj. Eller sagt på en anden måde: hyaluronsyren her vil trænge dybt i huden (og i alle lag) og det er gode nyheder.

Mens konsistensen i vores analyser har vist sig at være lidt tyk og klistret, er dens øjeblikkelige virkning ikke til at tage fejl af – det er et fugtboost uden lige og det er super blødgørende!

Vores vurdering

Et effektivt serum med hyaluronsyre, der fugter i dybden og som faktisk virker lige så godt som mange af de dyrere hyaluronsyre-udgaver.

Perfekt til normal hud og egentlig bare super til alle, der trænger til et ekstra skud fugt til at fuldende den daglige hudplejerutine.

Fordele
 • pros-icon.svg Intenst fugtgivende serum til ansigt og hals – forbedrer hudens elasticitet
 • pros-icon.svg Styrker hudens naturlige barriere med probiotikaekstrakter
 • pros-icon.svg Kan hjælpe med at ensarte pigmentforandringer
 • pros-icon.svg Let og silkeblød konsistens – føles lækker på huden
 • pros-icon.svg Kan også bruges på følsom hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Lancôme Advanced Génifique Sérum

Lancôme booster din kollagenproduktion og udglatter hudens overflade, og det kan både ses og mærkes. Med C-vitamin og hyaluronsyre i en effektiv blanding med probiotikaekstrakter og ceramider, får din hud her en behandling udover det sædvanlige.

Et letvægts-serum med fugtende anti-age egenskaber

I forbindelse med vores undersøgelser, ser vi at formularen her har samme transparente og let klæbende konsistens som andre serummer med hyaluronsyre. Forskellen her er bare at den er noget lettere og derfor vil føles blødere på huden. Den giver et flot fornyet og dewy udtryk til ansigtet med en glat og mere ensartet overflade. Af samme årsag tør vi godt sige, at det er et af de bedste anti age serummer på markedet, og dermed også et effektivt serum til ‘dull’ og moden hud.

Vores vurdering

Serummet her er til dig, der gerne vil camouflere begyndende rynker med en flot teint og en fornyet glød i huden. Velegnet til alle hudtyper, men nok bedst til dem med normal til kombineret hud.

Fordele
 • pros-icon.svg Antibakterielt ansigtsserum med niacinamid og zinc – plejer og nærer hud med urenheder
 • pros-icon.svg Fugtgivende med en beroligende effekt – lindrer irriteret hud
 • pros-icon.svg Reducerer rødme i huden
 • pros-icon.svg Mindsker synlige porer og ensarter hudtonen
 • pros-icon.svg Vegansk og dermatologisk testet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Blemish Serum

Her er et ansigtsserum til dig med fedtet hud, urenheder, knopper og rødme her og der.

Hvis nogen forstår sig på problemhud, så er det folkene hos Australian Bodycare. Det beviser de fint med dette blemish serum til ansigtet, som i vores undersøgelser har vist at gøre nubret og irriteret hud mere glat og pænere at se på. Serummets effektive sammensætning af aktive ingredienser (herunder Tea Tree Oil), gør det til et godt produkt for alle med let til moderat uren hud.

Derudover vil det også være et godt serum til olieret hud, og hud, som fedter ekstra til i sommermånederne. Serummet er desuden akneforebyggende, ligesom det vil være rigtig godt for dig, der døjer med hudorme og åbne porer.

Vores vurdering

Et must have for dig med uren hud med tendens til rødme og nubrede ujævnheder i huden.

Har du tør hud med ujævnheder og rødmossede plamager, bør du bruge en god fugtighedscreme eller nærende ansigtsolie efterfølgende.

Exuviance Vespera Bionic Serum

Bedste til moden hud

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder med A-, C-, og E-vitamin – stærke antioxidanter som beskytter mod frie radikaler
 • pros-icon.svg Kliniske test viser en forbedring på 212% af mere klar og ensartet hudtone efter 4 ugers brug
 • pros-icon.svg Har en opstrammende effekt på hudens struktur
 • pros-icon.svg Stimulerer cellefornyelsen og fjerner døde hudceller med AHA-mandelsyre
 • pros-icon.svg Reducerer pigmentpletter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Exuviance Vespera Bionic Serum

Spækket med vitaminer og alle de rigtige anti-aging ingredienser – her har vi et ansigtsserum, der går direkte efter ældningstegn som rynker, fine linjer og pigmentpletter.

Det er derudover et ultra-fugtgivende serum, som vil have en både forfriskende og fornyende effekt på moden hud, og hud, der er ekstra tør.

I vores undersøgelser har serummet vist sig at være tid om at trænge ind, men dets udglattende effekt vejer op for det.

Hvad endnu bedre er, at det også kan bruges på huden i øjenområdet, og det er sig selv en ekstra bonus. Er din hudtype fedtet eller kombineret med glinsende t-zone, kan dette serum muligvis føles tungt. Til gengæld er det helt genialt til moden hud, der tørster, og som har brug for en opstrammer.

Vores vurdering

Sammen med Lancômes Advanced Génifique Sérum, indtager dette fra Exuviance pladsen som det bedste anti-age serum i testen her. Det er et formidabelt ansigtsserum mod lette rynker og hud, der har mistet spændstighed og ‘plumpness’. Dermed er det også det bedste serum mod rynker i vores test.

Ecooking Fugt Serum

Bedste uden parfume

Fordele
 • pros-icon.svg Har en let opstrammende effekt
 • pros-icon.svg Har en beroligende effekt på øm og rødmosset hud
 • pros-icon.svg Fugter og blødgør i dybden – god til vintertør hud i ansigtet
 • pros-icon.svg Parfumefri og AllergyCertified – god til følsomme hudtyper og parfumeallergikere

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ecooking Fugt Serum

Er du hudtypen, der nemt blusser op, bliver rød og som har svært ved at tåle det meste hudpleje? Så er Ecooking for dig.

Her får du et serum med hyaluronsyre og hydrolyseret hvedeprotein, som er det perfekte miks af fugtgivende og beroligende egenskaber. Dertil kommer et skud peptider, som gør huden en anelse mere fyldig og dewy at se på – we like! Udover nærende pleje, får du altså også en portion skånsom anti-age pleje med i købet her, og det er en stor gevinst at få.

Vores vurdering

Serummet her har klaret sig godt i vores allround analyser af hudvenlighed, og er altså helt ‘hudsikkert’. Det vil være en både lækker og effektiv tilføjelse hos enhver problematisk eller ekstra tør hudtype.

Fordele
 • pros-icon.svg Med thermalsk kildevand og to typer af hyaluronsyre og B5 vitamin (panthenol) – fugtgivende og regenererende
 • pros-icon.svg Godt serum til tør hud
 • pros-icon.svg Har en let opstrammende effekt
 • pros-icon.svg Gør huden fyldig og glat

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Hyalu B5 Hyaluronic Acid Serum

Få styrket din hudbarriere og udfyldt de små furer i ansigtet med dette specialiserede serum fra La Roche-Posay.

Her er et ansigtsserum til hud, der tørster og som har brug for fylde og dewiness.

Også denne formular har i vores undersøgelser vist sig at have samme klistrede konsistens som de fleste serummer typisk har, men det fortager sig hurtigt. Samtidigt efterlader det huden silkeblød og opfrisket at se på, og vil dermed også være ideel før primer og makeup.

Vores vurdering

Det her serum fungerer upåklageligt, og fordi det fugter så godt som det gør, vil huden føles fyldigere efter påføring. Til gengæld findes der også andre serummer – og til en lavere pris – som gør det samme. Så medmindre du har brug for særlig skånsomme produkter i din hudplejerutine, kan mindre end dette serum også gøre det.

Avène Physiolift Serum

Bedste med opstrammende effekt

Fordele
 • pros-icon.svg Udfylder og stimulerer med to typer hyaluronsyrer
 • pros-icon.svg Opstrammer og booster kollagenproduktionen med naturlig alge
 • pros-icon.svg Har en ultra-let konsistens der hurtigt trænger ind i huden
 • pros-icon.svg Beskytter mod UV-stråler

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Avène Physiolift Serum

Ligesom formularen fra La Roche-Posay, får du også her et ansigtsserum med to typer hyaluronsyre og thermalsk kildevand.

Konsistensen er hvidlig og let, og nok fugter det rigtig godt, men i vores undersøgelser har alle de ekstra ingredienser (udover hyaluronsyren og algeekstraktet) ikke gjort nogen forskel. Når det så er sagt, er det et lækkert serum, som optages hurtigt i huden.

Fordi huden får så effektivt et skud fugt med dette serum, vil den føles mere fast efter påføring, og det er selvfølgelig en fordel.

Vores vurdering

Hvis du kan holde lugten ud, er dette et udmærket ansigtsserum til den daglige hudplejerutine. Det har en let opstrammende og udfyldende effekt, som (desværre) i vores undersøgelser forsvandt ret hurtigt igen. Vi vil dog ikke afvise, at serummet kan give permanente resultater, hvis det bruges over en længere periode (3 måneder+).

Guide

Sådan vælger du det bedste ansigtsserum

Serummer er mere letvægtige end almindelige cremer til ansigtet, og så indeholder de endda flere aktive ingredienser. De består oftest af små molekyler, og har derfor nemmere ved at trænge ind i huden.

Tilfælles med cremerne har de dog, at de fås til lige præcis din hud, og det behov, du har brug for – du skal bare vide, hvad du skal se efter.

I følgende guide fortæller vi dig om, hvilke aktive ingredienser der er gode at have i et ansigtsserum, og hvorfor.

Hvad skal du se efter i et ansigtsserum

Nøgleingredienserne i et serum til ansigtet skal naturligvis afhænge af tilstanden i din hud, og de behov du ønsker opfyldt.

Er du ikke helt klar på detaljerne, er et godt udgangspunkt at gå efter et serum med en enkelt hovedingrediens (som for eksempel hyaluronsyre), eller et, der kombinerer et par stykker. Derudover er B5-vitamin, også kendt som panthenol, en super ingrediens, der styrker og hjælper huden med at regenerere.

Et ansigtsserum til om morgenen og et til om aftenen

En anden mulighed er at kombinere to forskellige serummer; et til om morgenen og et til om aftenen.

Her vil aktive stoffer med nærende, fugtende og beskyttende egenskaber være gode i løbet af dagen (tænk C-vitamin og E-vitamin), mens de mere intenst fugtgivende og/eller lette (kemisk) eksfolierende ingredienser er gode til om natten.

Ansigtsserum til forskellige hudtyper

Hyaluronsyre er en fantastisk ingrediens til alle hudtyper. Faktisk er det en af de absolut bedste fugtgivere i hudpleje, og det findes i både cremer, olier og serummer. Er din hudtype den tørre af slagsen, er hyaluronsyre et must.

Serum til normale hudtyper

Har du helt normal hud, vil hyaluronsyre tilsat lidt antioxiderende beskyttelse være godt for dig. Det samme gælder ung hud, som har brug et serum med forebyggende egenskaber.

Serum til pigmentpletter og ujævnheder

For dig med pigmentpletter og ujævn hudtone, bør der være C-, og/eller E-vitamin på ingredienslisten. Derudover har de begge stærke antioxidante egenskaber, så du får samtidigt god beskyttelse mod frie radikaler med disse to.

Serum til fedtet- og uren hud

For fedtede hudtyper med tendens til bumser og urenheder, vil niacinamid, zinc, og salicylsyre være gode at have i et ansigtsserum.

Serum til moden hud

Er du ude efter et serum til moden hud, er A-vitamin (også kendt som retinol) det, du skal bruge. I sådanne serummer kan der være et eller flere typer af retinol eller A-vitamin. Vær dog opmærksom på, at retinol kan gøre huden lysfølsom, og det bør derfor kun bruges om aftenen. Supplér derudover altid med en god dagcreme med solfaktor.

FAQ

Hvilket ansigtsserum er bedst i test?

Det bedste ansigtsserum i test er Australian Bodycare Face Serum! Let kølende, opkvikkende og super fugtgivende – dette ansigtsserum forfiner huden med blødhed og frisk glød.

Hvilken serum er bedst mod rynker?

Et godt serum mod rynker bør indeholde A-vitamin (retinol) og samtidigt være fugtgivende. Her vil ingredienser som hyaluronsyre og squalane være særligt gode at gå efter.

Hvad gør en ansigtsserum?

En god ansigtsserum fugter og beskytter huden mens den samtidig reparerer huden.

Hvornår bruger man serum i ansigtet?

Ansigtsserum skal påføres inden creme for at kunne trænge rigtigt ind i huden, gerne morgen og aften.

Er det nødvendigt med serum?

Det er vigtigt at bruge ansigtsserum for at passe godt på din hud. Særligt hvis du døjer med problemer med fx tør hud, akne, eksem eller lignende. Serummer har flere aktive ingredienser end creme og trænger lettere ind i huden.

Er olie og serum det samme?

Nej, serummer er ofte mere vandige i konsistensen end ansigtsolier.

Hvad er den bedste hudplejerutine?

Den bedste hudplejerutine til de fleste hudtyper er: rens, toner, serum, creme. Brug produkter tilpasset til din hudtype.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×