Aroma diffuser test 2022 – Bedste aroma diffuser

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har udvalgt 4 af de bedste aroma diffusere og duftlamper, du kan få fingrene i lige nu. Vi har hevet luppen frem og kigger på hver deres fordele og ulemper, så du kan undgå irriterende fejlkøb. Vi kigger blandt andet nærmere på, hvilken størrelse rum som de hver især passer til, hvor længe de kan køre, og hvordan deres lysindstillinger fungerer.

Skal din aroma diffuser være stilren og sofistikeret at se på, eller er det ligemeget så længe den bare kan sprede duft og aromaterapi i nogle timer om dagen? Det kan også være, at du er lidt i tvivl om, hvilke slags æteriske olier, du skal putte i den? Vi har sammensat en købsguide, hvor vi fortæller dig alt, hvad du skal vide om aroma diffusere med ultralydsforstøvere. Vi kommer desuden ind på de arometerapeutiske egenskaber ved æteriske olier, og vi gennemgår 4 af de mest anvendte af slagsen. Skal det gå lidt stærkt, kan du hoppe direkte hen til vores sammenligningstabel og danne dig et hurtigt overblik over testens 4 aroma diffusere.

Beurer LA 40

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Elektrisk duft diffuser med timer – 1, 3 og 7 timer kan du indstille den til
 • pros-icon.svg 2 forstøver niveauer med og uden lys
 • pros-icon.svg Energibesparende – denne aroma diffuser kører på blot 12 Watts
 • pros-icon.svg Automatisk-skiftende LED-lys i 7 forskellige farver
 • pros-icon.svg Spreder duft i rum på op til 20 m2

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer LA 40

Støjsvag diffuser med ultralydsforstøver og et flot design i bambus og porcelæn; med denne flotte Beurer diffuser får du aromaterapi i velkendt tysk kvalitet. Den har en tank på 180 ml, som er en fin kapacitet for diffusere, som skal dække rum og stuer i standard størrelse. Den har derudover 10 forskellige farveindstillinger og 4 forskellige timer-indstillinger, så der er noget for enhver smag. Perfekt til alle slags rum, der skal lægge op til afslapning og velvære, og genial at falde i søvn til – denne aroma diffuser gør lige præcis det, den skal, og så slukker den i øvrigt af sig selv når den er tom.

INF Aroma Diffuser

Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aroma diffuser til æteriske olier der forstøver med ultralyd
 • pros-icon.svg Fungerer også som luftfugter og luftrenser
 • pros-icon.svg Støjsvag og med autosluk – perfekt på natbordet
 • pros-icon.svg 7 forskellige lysindstillinger med atmosfæriske farver
 • pros-icon.svg God til mindre rum på maks. 15 m2
 • pros-icon.svg Non-slip materiale i bunden – denne diffuser står solidt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge INF Aroma Diffuser

Er du på udkig efter en duftlampe til natbordet, så er denne INF model lige noget for dig! Denne diffuser har en lille og fiks størrelse, og så er den lige det mere stille end andre støjsvage aroma diffusere. Den kan køre i 4,5 timer non-stop, eller du kan indstille den på forskellige tidsintervaller. Med både duft, fugt og rens, får du her en aroma diffuser, der er nem at betjene, og som vil sprede duft og beroligende vibes hvad enten det er til din nattesøvn, meditation eller andre afslappende situationer.

Fordele
 • pros-icon.svg Aroma diffuser til æteriske olier med ultralydsforstøvning
 • pros-icon.svg Har 3 forskellige forstøver-niveauer og 3 forskellige lysindstillinger
 • pros-icon.svg Har en kapacitet på 200 ml – det er relativt meget for en aroma diffuser
 • pros-icon.svg God til rum på op til 30 m2
 • pros-icon.svg Kan køre uafbrudt i 12 timer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Primavera Feel Happy

Med denne diffuser ligger både features og udseende i den mere luksuriøse ende. Primavera Feel Happy kan det, som alle andre aroma diffusere kan – og lidt til. De 3 forstøver-niveauer kan indstilles på 15-, 22-, og 30 ml per time; du har altså mulighed for at vælge hvor intens spredningen af den æteriske olie skal være. Udover den lange 12 timers indstilling, kan du i øvrigt vælge mellem 1 times drift med autosluk eller 8 timer med pauser og ligeledes autosluk. Det kan godt være at denne diffuser koster lidt mere end gennemsnittet, men til gengæld får du rigtig meget (og super flot) diffuser for pengene.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aroma diffuser til æteriske olier som forstøver med ultralyd og speciel swing-mode
 • pros-icon.svg Kører i op til 54 timer når den er i interval-mode
 • pros-icon.svg Det indbyggede LED lys der kan dæmpes eller slukkes helt alt efter behov
 • pros-icon.svg Kan sprede duft i rum på helt op til 50 m2
 • pros-icon.svg Fås også i to mindre størrelser

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Stadler Form Julia Aroma Diffuser

Med en let 160 graders bevægelse fra højre til venstre, udsender denne aroma diffuser damp på effektiv vis, og den kan køre hele 18 timer uden afbrydelser. Vælger du derimod den specielle interval indstilling (i gang 10 minutter, pause i 20 minutter), forstøver den i hele 54 timer! Den er derudover støjsvag, og så er den nem at betjene. Diffuserens lysdæmpende feature gør den desuden oplagt til en aromaterapeuttisk session inden sengetid eller som en stemningsskaber i opholdsstuen. Den er tilmed let i vægt, og så har den et flot, simpelt og anonymt design, der passer i stort set alle typer af rum.

Guide

Sådan vælger du den bedste aroma diffuser

Det første du skal tage stilling til inden du vælger en aroma diffuser er, hvor stort et rum den skal kunne sprede duft i. Skal du bruge den i et stort lokale – for eksempel et butikslokale eller en stor stue, skal du have fat i en diffuser med en stor tank.

Aroma diffuser til soveværelset

Ligesom med duftlys, er en duft diffuser på natbordet blevet populært. Er du på udkig efter en duft diffuser til et soveværelse på under 20 m2, behøver du selvfølgelig ikke en diffuser med en kæmpe tank, men til gengæld vil du nok sætte pris på en, der er støjsvag.

Dertil kommer funktioner som lys- og programindstillinger, og diffuserens fysiske udseende; kan du lide farverne i diffuseren, passer den mon til møblerne i det rum, den skal stå i, eller har du nogle særlige præferencer i forhold til det materiale, den er fremstillet i?

Sådan virker en aroma diffuser

En almindelig elektrisk duftlampe forstøver vand og æterisk olie ved hjælp af en lille motor, og det kan sommetider larme en smule. En aroma diffuser med ultralyd er derimod støjsvag og vil ind imellem også kunne sprede duften i mindre partikler end en almindelig motor kan. Aroma diffusere med ultralyd fungerer ved, at de vibrerer ved en meget høj frekvens. Dette gør, at de skaber bittesmå partikler, så diffuseren udsender en vanddamp (med de æteriske olier), der spredes i rummet. Af samme årsag taler man om aroma diffusere med ultralydsforstøvning; dampen som diffuseren producerer er nemlig ultra-fin og let.

Brug terapeutiske olier i din aroma diffuser

En aroma diffuser er en effektiv og behagelig metode til dig, der vil have det fulde udbytte af æteriske olier med terapeutiske egenskaber. Netop fordi en aroma diffuser udsender damp (som en slags luftfugter) er den rigtig god til aromaterapi – herunder aromaterapeutisk massage.

Sådan bruger din aroma diffuser

Højst sandsynligt vil der med din aroma diffuser medfølge en brugsanvisning, men her kommer alligevel lige et par tips og tricks, du kan gøre brug af:

 • Nogle diffusere afgiver en smule vand i bunden når de udsender damp, derfor er det smart at lægge en lille klud under – i hvert fald indtil du har set, om din nye diffuser afgiver vand eller ej
 • Placér din aroma diffuser i nærheden af et strømstik
 • Placér altid diffuseren i vandret position
 • Placér diffuseren i et rum med en ventilation – så sørger du samtidigt for et optimalt indeklima (et rum med meget ventilation er altid bedre end et rum uden)
 • Brug altid vand i der er stuetemperatur når du fylder på din aroma diffuser – omkring 21 grader er passende. Er du i tvivl, så lad hellere vandet være til den kølige side
 • Tilføj mellem 3 – 10 dråber af den æteriske olie du har valgt – i meget små rum vil et par dråber æterisk olie være nok (alternativt mellem 3 – 4 dråber). I større rum på over 20 m2 kan du starte med omkring 7 dråber, og prøve dig frem. Lad diffuseren køre i en god times tid, så kan du fornemme intensiteten af den/de æteriske olier
 • Når diffuseren er tom og ikke kører, skal du huske at tørre den indvendige beholder af med en klud eller et viskestykke. Ligeledes skal du undgå at skrue diffuserens topstykke på – så undgår du indestængt damp

Brug aldrig ufortyndede æteriske olier!

Det er vigtigt at understrege, at du altid skal fortynde dine æteriske olier – de skal blandes med vand eller en bæreolie som for eksempel jojoba-, hybenkerne-, kokos- eller sød mandelolie. Det er meget sjældent at en æterisk olie kan bruges ufortyndet, og selv hvis dette er tilfældet, anbefaler vi dig aldrig at bruge rene æteriske olier direkte på huden.

Når du bruger en æterisk olie som forstøvning, skal du huske på, at duftintensiteten af denne forstøvning vil afhænge af, hvilken æteriske olie (eller olier) du bruger. Der er stor forskel på, hvor stærke duftene er. Eksempelvis er æteriske olier som kanel, tea tree og vanilje meget intense dufte, der kræver noget færre dråber end for eksempel olierne ceder- og sandeltræ.

Sådan skal du rengøre du din aroma diffuser

Det kan variere lidt fra producent til producent, hvordan rengøring af din aroma diffuser til æteriske olier skal foregå. Men du kan regne med at alle typer af diffusere skal rengøres for olierester og eventuelle bakterier regelmæssigt. Regelmæssig rengøring sørger desuden for, at olierne i din diffuser altid dufter godt.

Skulle du have glemt hvordan, eller har du mistet brugsanvisningen til din diffuser, kan du altid følge nedenstående guide til rengøring:

 • Lav en blanding af vand og eddike: kom vand i diffuseren som du plejer og tilføj en spiseskefuld hvid eddike. Med denne blanding behøver du ikke bruge destilleret vand – almindelig vand fra hanen er fint
 • Tænd for diffuseren og lad den køre mellem 10 og 20 minutter – duften (dampen) kan være noget koncentreret, men den er helt ufarlig. Du kan eventuelt lige stikke ud og tage opvasken imens
 • Tør diffuseren af – indvendig og udvendig – med en ren klud eller et klæde og brug en vatpind til at rengøre kroge og hjørner. Sørg for, at diffuseren er helt tør indvendig

Tip

Dyp en klud i eddikeblandingen og brug denne når du skal tørre diffuseren af udvendigt.

Alternativer til elektriske aroma diffusere

En anden måde at sprede duft på, er ved brug af duftpinde. Disse fungerer uden strømkilde og de spreder ikke duft i form af vanddamp. De kræver minimum af vedligeholdelse og er nok en af de mest brugte former for duft diffusere i hjemmet. De fås med rigtigt mange forskellige dufte og færdige duftblandinger.

Om æteriske olier

Brugen af æteriske olier, også kaldet essentielle olier, er ikke ny. Faktisk kan man datere den helt tilbage til omkring 4500 f.kr, hvor essentielle olier blev brugt i både kosmetik og som helende salver og parfume. Udvindelsen er selvfølgelig blevet opgraderet siden dengang, men konceptet er det samme.

Populære æteriske olier

Listen af æteriske olier er nærmest uudtømmelig, men der er heldigvis nogle gengangere som for eksempel sandeltræ, rosmarin, lavendel, tea tree, bergamot, og citrongræs.

Herunder giver vi en kort præsentation af dem hver især, så du kan blive klogere på deres egenskaber og få lidt inspiration til, hvordan du kan bruge disse essentielle olier.

Sandeltræ

Sandeltræ er en æterisk olie med antibakterielle egenskaber. Den har ligesom lavendel, også beroligende egenskaber, og den kan være med til at lindre muskelsammentrækninger. Derudover har den forebyggende antiseptiske egenskaber, og den kan være med til at fremskynde sårheling. Sandeltræ bruges ofte i røgelsespinde, og er derudover meget populær som note i parfumer. I aromaterapeutisk forstand er sandeltræ en æterisk olie, der er både afslappende og rigtig god for søvnen.

Rosmarin

Rosmarin er ikke kun noget, du krydrer kartofler eller brød med, det er også en urt med fantastiske helende egenskaber. Rosmarin som æterisk olie er en stærk antioxidant, og den har i nogle tilfælde vist sig at kunne nedsætte et forhøjet blodtryk. Derudover er det en æterisk olie, som er kendt for at kunne være med til at styrke koncentrationsevnen, ligesom den bruges til at stimulere hårvækst og forebygge visse former for hårtab. I en aroma diffuser vil rosmarin give dig fornyet mental energi og rense dine luftveje.

Lavendel

Lavendel er en af de mest populære essentielle olier, og er nok mest kendt for sine beroligende egenskaber – både i diffusere og som ingrediens i hudplejeprodukter. Den har en blød og behagelig duft og mange vælger derfor at bruge denne æteriske olie i forbindelse med massage, før sengetid (for eksempel som duftspreder i soveværelset) eller til at komme ned i tempo efter en hektisk dag. Lavendel kan nemlig være med til at berolige nervesystem og sind, og er derfor en æterisk olie, der ofte bruges i forbindelse aromaterapi og til at afhjælpe stress. Derudover er den kendt for at have svampedræbende egenskaber, ligesom den kan hjælpe med at reducere let hovedpine.

Tea tree olie

Ligesom lavendel er tea tree olie en virkelig populær og ofte anvendt olie. Den er kendt for sine antiseptiske, antibakterielle, og svampedræbende egenskaber, og anvendes typisk i hudpleje- og hårprodukter. Til almindelig hjemmebrug i en aroma diffuser, har tea tree olie effektive luftrensende egenskaber, og vil være oplagt, hvis du er forkølet og skal have dæmpet en eventuelt kommende influenza. Som aromaterapi alene, skal du være opmærksom på, at duften kan være en smule skarp.

Bergamot

Er du i et irritabelt humør kan bergamot som æterisk diffuser olie muligvis lette på dette! Bergamot har en frisk duft, og er ofte brugt i både aromaterapi og parfumer. Derudover kan den – ligesom de flest andre æteriske olier – bruges til både hud og hår. Den kan for eksempel afhjælpe urenheder og akne, og så er den kendt for at berolige en irriteret hovedbund og blødgøre krøllet hår.

Citrongræs og citron/citrus

Endnu en æterisk olie med stærke rensende egenskaber, og en super populær duftolie til badeværelset. Citrongræs hører til de meget friske dufte i oliefamilien, og er derudover særlig effektiv til at bekæmpe svamp og mug. Det er også en meget effektiv antioxidant, ligesom kan være med til at lette hovedpine og kvalme, når du bruger den i din aroma diffuser.

FAQ

Hvilken er den bedste aroma diffuser?

Den bedste aroma diffuser i vores test er Beurer LA 40! Den er både stilren, effektiv og energibesparende, og så har den funktioner og features, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne forbruger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×