Askeblond hårfarve – Sådan får du askeblond hår

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask
TESTVINDER

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask

Vi har kåret denne askeblonde hårfarve fra mærket Garnier til vores testvinder, da produktet er en oliebaseret hårfarve, der sikrer dig en intens hårfarve og sundere hår efter behandlingen. I æsken finder du desuden alt…

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask 1
Den bedste askeblonde hårfarve

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask

L'Oréal Paris Excellence 8.1 Lysblond Ask 2
Den bedste askeblonde hårfarve til dækning af gråt hår

L'Oréal Paris Excellence 8.1 Lysblond Ask

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du er kommet til det helt rette sted, hvis du overvejer at farve dit hår til en askeblond nuance. I denne artikel sætter vi nemlig fokus på den askeblonde farve og hvilke produkter der giver dig mulighed for at opnå et flot farveresultat. Du skal altså læse med, hvis du kun er interesseret i det bedste af det bedste, når det kommer til hårfarve.

For at opnå det bedste resultat, når du ønsker at farve håret askeblond, er du også nødt til at investere i en silver shampoo, så du undgår et gulligt skær i håret efter behandlingen. Af den grund kan du også læse om de bedste silver shampooer i denne artikel. Vi guider dig yderligere til, hvordan du kan pleje dit hår bedst muligt efter en hårfarvning.

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask

Den bedste askeblonde hårfarve

Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder op til 60 procent naturlig blomsterolie, der plejer håret
 • pros-icon.svg Brugen af olie sikrer en mere glansfuld og intens askeblond farve
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brugen af ammoniak og er derfor skånsom mod hår og hovedbund
 • pros-icon.svg Æsken indeholder alle nødvendige materialer

Detaljeret gennemgang

Vi har kåret denne askeblonde hårfarve fra mærket Garnier til vores testvinder, da produktet er en oliebaseret hårfarve, der sikrer dig en intens hårfarve og sundere hår efter behandlingen. I æsken finder du desuden alt du skal bruge til at farve håret bedst muligt, så du kommer godt gennem hele behandlingen med dette produkt.

Derfor skal du vælge Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask

Hvis du gerne vil være helt sikker på at få et gennemført resultat, når du skal have farvet håret askeblond derhjemme, så vil vi anbefale dig at investere i denne variant fra mærket Garnier. Deres OLIA 10.1 hårfarve er oliebaseret, da den indeholder op til 60 procent naturlig blomsterolie. Olien sikrer en mere intens og strålende hårfarve, der virker mere levende og holdbar i forhold til andre hårfarve i denne nuance.

En anden klar fordel ved at benytte denne oliebaserede hårfarve er, at olien giver dig et synligt sundere hår, da olien giver styrke og næring til hårstråene. Derudover er produktet også yderst skånsomt over for både hår og hovedbund. Dette skyldes både den naturlige opbygning og at hårfarven er fremstillet uden brugen af ammoniak. Hårfarven fra Garnier er desuden en permanent hårfarve, hvor farveresultatet afhænger af farvegrundlaget og din naturlige hårfarve. Produktet bør ikke anvendes på afbleget eller gråt hår, men kan udmærket benyttes på naturligt mørkeblondt, blondt eller lysblondt hår.

Du finder alt du skal bruge undervejs i processen i denne æske. Der er således både en farvecreme, fremkaldercreme, efterbehandlingscreme, applicator flaske, beskyttelseshandsker og en brugsvejledning. Du skal blot følge brugsvejledningen, hvorefter du opnår en unik askeblond hårfarve.

L'Oréal Paris Excellence 8.1 Lysblond Ask

Den bedste askeblonde hårfarve til dækning af gråt hår

L'Oréal Paris Excellence 8.1 Lysblond Ask
Fordele
 • pros-icon.svg Dækker alle grå hår efter én farvning
 • pros-icon.svg Fremstillet med Triple Care teknologi for at beskytte og pleje håret før, under og efter
 • pros-icon.svg Udviklet som en Permanent creme hårfarve

Detaljeret gennemgang

Denne hårfarve fra L’Oréal Paris er ideel til modne kvinder. Produktet er nemlig udviklet til at kunne dække alle grå hår, hvorfor du ikke skal være nervøs for, at de grå hår stadig er synlige, når du har farvet håret med denne hårfarve. Derudover er produktet skånsomt over for hårstråene, da den er udviklet med Triple Care teknologi.

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Excellence 8.1 Lysblond Ask

Hvis du leder efter en askeblond hårfarve, der med sikkerhed vil dække alt fra begyndende til markante grå stænk i håret, så er du kommet til det rette produkt for dig. Denne askeblonde hårfarve fra L’Oréal Paris er en permanent lyseblond hårfarve med en cremet konsistens. Produktet er velegnet til brug på mørkeblondt, blondt og lysblondt hår. Den endelige nuance skifter alt efter farvegrundlaget, idet farve puttes i håret.

En anden klar fordel ved at vælge denne hårfarve frem for andre varianter er, at den er udviklet med Triple Care teknologi. Denne er skabt af Pro-Keratin, Ceramide og Lonéne G komplekser, som tilsammen sørger for at beskytte hårstråene før, under og efter hårfarvningen. Dette resulterer i en bedre dækning, et holdbart resultat og et glansfuldt hår.

Æsken indeholder farvecreme, fremkaldercreme og efterbehandlingscreme. Derudover får du også en beskyttende serum på 12 ml, der hjælper med at minimere skaderne på håret ved hårfarvning. I pakken finder du også en føringsflaske, kam og beskyttelseshandsker, samt en brugsvejledning, som du gerne skal følge punkt for punkt for at opnå det bedste resultat.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Den bedste silver shampoo til askeblond hår

Fordele
 • pros-icon.svg Hjælper med at eliminere alle former for uønskede gule og varme toner i blondt hår
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte produktet i både naturligt blondt hår og afbleget hår
 • pros-icon.svg Giver dybdegående rens af hår og hovedbund, samt efterlader det med et flot skær
 • pros-icon.svg Kan købes i flere størrelser: 50, 250 og 1000 ml

Detaljeret gennemgang

Denne silver shampoo går ikke blot ind og neutraliserer uønskede gule og varme toner i askeblondt hår. Den sørger også for at rense hovedbund og håret i dybden, samt efterlade det velduftende og skinnende. Du kan altså være sikker på at opnå helt rent og velplejet hår efter at have benyttet denne silver shampoo. Produktet kan købes i flere størrelser.

Derfor skal du vælge en Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Hvis du gerne vil have fingrene i en dybdegående og effektiv silver shampoo, der også kan være med til at pifte håret en smule op, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket Fudge. Deres Clean Blonde Violet Toning Shampoo består af violette mikro-pigmenter i salonkvalitet, der aktivt går ind og eliminerer gule og varme toner i blondt hår. Shampooen kan benyttes i både naturligt blond hår og afbleget blond hår. Alle og enhver kan altså komme det gullige skær til livs med denne shampoo.

Produktet fjerner dog ikke blot de gullige nuancer i lyst hår. Den går også ind og sikre en dybdegående rensning og efterlader håret velduftende i op til 24 timer. På den måde vil du altid have rent og velplejet hår. Som en ekstra bonus giver silver shampooen håret et mere køligt skær, hvilket får de lyse nuancer til at stå mere frem i håret. Dette giver et bedre resultat og mere spil i håret, samt får det til at skinne mere naturligt. Det er altså næsten ikke til at finde ulemper ved denne silver shampoo.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Den bedste beskyttende silver shampoo

Fordele
 • pros-icon.svg Styrker hårets struktur og beskytter mod farvetab, UV stråler, gulligt skær o.l.
 • pros-icon.svg Er veganer venlig, samt fri for parabener og sulfater
 • pros-icon.svg Fås i beholdere i størrelserne 100, 350 eller 1000 ml

Detaljeret gennemgang

Dit hår risikerer hurtigt at blive slidt ned, hvis du ofte farver det til en lysere nuance. For at passe optimalt på dit hår, kan du med fordel investere i denne Sheer Silver Shampoo fra mærket Maria Nila. Den styrker nemlig hårets struktur, samtidig med at den beskytter mod farvetab, solens UV stråler og forhindrer et gulligt skær i de lyse lokker.

Derfor skal du vælge en Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Vil du gerne investere i en silver shampoo, der rent faktisk beskytter dit hår optimalt, samtidig med at den bibeholder farven i længere tid? I så fald skal du investere i denne silver shampoo fra mærket Maria Nila. Den er nemlig udviklet specielt til beskyttelse af blond, hvidt eller gråt hår. Af den grund er den ideel til at bibeholde en flot askeblond manke i længere tid. Produktet går ind og modvirker alle former for gullige nuancer i håret, hvilket resulterer i en pænere farvning. Shampooen fjerner det gullige skær ved hjælp af brombærekstrakt og violette pigmenter.

Ud over ovenstående så hjælper denne silver shampoo også med at styrke hårets struktur. På den måde vil du ikke opleve slidt og knækket hår, selvom du med jævne mellemrum giver det en hjemmefarvning. Shampooen hjælper desuden med at reducere et eventuelt farvetab, så din farvning holder sig frisk og glansfuld længere. Derudover beskyttes håret mod solens UV-stråler og frie radikaler, når du benytter dig af denne silver shampoo.

Andre fordele ved lige netop denne silver shampoo til aske blond hårfarve er, at den er udviklet til at være veganer venlig og ikke indeholder hverken parabener eller sulfater. Du bestemmer selv, hvor stor en virkning du vil have, da du opnå et mere og mere intenst resultat, jo længere du lader produktet sidde i (anbefales dog ikke mere end 3 til 5 minutter).

Guide

Afblegning af håret

Det kræver ofte en form for afblegning af håret at opnå en flot askeblond nuance. Dette gør sig især gældende, hvis du har naturligt mørkt hår – og så skal du ofte afblege håret ad flere omgange for at få det helt rette resultat. De fleste produkter til hjemmebrug indeholder også en form for afblegning, så du skal altså ikke blive nervøs, hvis det klør en smule undervejs i farvningen. Dette gør sig dog ikke gældende for særlig mange skyllefarver, da du med en skyllefarve skal kunne skylle farven ud ved hårvask. Dette kan du ikke, hvis farven reelt har afbleget dit hår.

For at få et flot resultat ved afblegning af håret, kan det godt betale sig at tage kontakt til en frisør. På den måde får du professionel vejledning og hjælp til at anvende de rette produkter for lige netop dit hår. Du kan dog også klare farvning og afblegning af dine lokker derhjemme, hvis du ikke er bleg for at eksperimentere dig frem.

Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på inden du afbleger dit hår. Af den grund anbefaler vi dig at læse vores guide til afblegning af hår, så du er godt klædt på til projektet.

Vedligeholdelse og pleje af aske blond hår

Det er vigtigt, at du plejer og vedligeholder dit hår, når du har fået det farvet. Især blonde hårfarvninger har brug for mere pleje end andre. Det skyldes, at du hurtigt kan få et gulligt skær i håret, når du afbleger og farver det lysere. Heldigvis kræver det kun brug af de rette produkter for at undgå disse problemer. Du kan læse om et af de bedste produkter til vedligeholdelse og pleje af askeblondt hår i et senere afsnit.

En anden årsag til, at det er vigtigt at tilføre næring og fugt til håret efter en farvebehandling er, at farven slider rigtig meget på hårstråene. Dette gør sig gældende, uanset hvor skånsomt et produkt du har benyttet. Du skal altså altid sørge for at benytte hårkure / hårmasker og gode renseprodukter i håret i ugerne efter en farvebehandling.

Vi må også hellere nævne, at diverse produkter til vedligeholdelse og pleje af askeblond hår kan hjælpe dig med at bibeholde farven over længere tid og gøre den mere gennemtrængende, hvis du benytter dem regelmæssigt. Du kan altså få et pænere resultat over flere måneder, hvis du blot husker at passe på håret undervejs.

Benyt en god hårkur

Hårkure tilfører håret en god mængde fugt og næring. Som nævnt tidligere har håret især brug for dette efter at have gennemgået en farvning, da farven kan slide utroligt meget på hovedbund og hårstrå.

FAQ

Hvilken askeblond hårfarve er bedst?

Du kan ikke gå galt i byen med vores testvinder Garnier OLIA 10.1 Meget Lysblond Ask. Den er skånsom mod hår og hovedbund, er oliebaseret og indeholder ingen ammoniak.

Kan man selv farve sit hår askeblond?

Ja, det kan du sagtens. Det kræver blot, at du har mod til at gøre det selv og finder frem til den rette hårfarve til dit hår. Du skal dog huske, at nuancen afhænger af farvegrundlaget.

Hvorfor skal man bruge silver shampoo i lyst hår?

Hvidt, blondt og gråt hår er alle i risiko for at udviklet gulligt skær. Dette gælder uanset om du har naturligt lyst hår eller om det er kemisk farvet. Silver shampoo minimerer gullige toner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×