Bedste barbersæbe test 2022 – 3 lækre sæber til barbering med ragekniv

1
Badeanstalten Barbersæbe

Derfor skal du vælge Badeanstalten Barbersæbe Skum op og barber skægget med denne plejende og velduftende barbersæbe fra danske Badeanstalten. Her får du omhyggeligt håndværk og gode råvarer pakket ind i en rund og stilren bøtte i sort. Testvinderen her er spækket med vegetabilske olier, urter og planteudtræk, og sikrer dig en glat barbering uden riv, krads og rødme. Badeanstaltens barbersæbe er et gennemtænkt produkt og en lækker tilføjelse til enhver, der sætter pris på…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Badeanstalten Barbersæbe
Staybeautiful
Proraso Shaving Soap Bowl Refreshing Eucalyptus
Deloox
Truefitt & Hill Sandalwood Luxury Shaving Soap Wooden Bowl
Proshave

På jagt efter den bedste barbersæbe? Vi tester i denne artikel 3 sæber, der fuldender sættet med ragekniv og barberkost. Vi kigger på parametre som konsistens og skumeffekt, når vi har vores 3 favoritter under luppen.

Du er faldet for klassisk barbering med traditionel barbersæbe, ragekniv og kost og nu er du på jagt efter sæben over dem alle. I denne test har vi fat i 3 fantastiske barbersæber, og vi lover dig at de er lækre! De varierer lidt i forhold til duft, pris og nærende ingredienser, men de er alle perfekte tilføjelser til en god skægpleje.

Vi lukker og slukker med en kort købsguide, hvor vi blandt andet kommer ind på forskellen mellem barbersæber- og cremer. Testens 3 barbersæber kan du i øvrigt også se i en samlet opstilling i vores sammenligningstabel her.

Badeanstalten Barbersæbe – Bedst i test

Badeanstalten Barbersæbe

Derfor skal du vælge Badeanstalten Barbersæbe

Skum op og barber skægget med denne plejende og velduftende barbersæbe fra danske Badeanstalten. Her får du omhyggeligt håndværk og gode råvarer pakket ind i en rund og stilren bøtte i sort. Testvinderen her er spækket med vegetabilske olier, urter og planteudtræk, og sikrer dig en glat barbering uden riv, krads og rødme.

Badeanstaltens barbersæbe er et gennemtænkt produkt og en lækker tilføjelse til enhver, der sætter pris på skægpleje i højeste kvalitet.

Det vi liker:
 • Traditionel barbersæbe med en skøn duft af cedertræ
 • Giver en lækker tæt og cremet skum som føles dejlig på huden
 • Fugtgivende og nærende – efterlader huden blød og velplejet
Det vi ikke liker:
 • Det skulle da lige være duften af cedertræ som muligvis ikke falder i alles smag
 • Indeholder æteriske olier og kan irritere sensitiv hud

Proraso Shaving Soap Bowl Refreshing Eucalyptus – Bedste billige

Proraso Shaving Soap Bowl Refreshing Eucalyptus

Derfor skal du vælge Proraso Shaving Soap Bowl Refreshing Eucalyptus

For alle hudtyper kommer her en italiener i topklasse; Proraso har været på markedet siden din bedstefar var dreng, og det siger ikke så lidt. Her er en klassisk barbersæbe med en skøn duft af eucalyptus og menthol, som skummer godt og gør barberingen legende let. Sæben giver dig en luksuriøs og ‘nem’ følelse under barbering, og er altså en skarp konkurrent til den almindelige aerosol skum. En måbende billig og aldeles lækker barbersæbe i en praktisk bøtte.

Det vi liker:
 • Cruelty free og cremet barbersæbe uden parabener, silikone og sulfater
 • Fugtgivende barbersæbe til alle typer af skægvækst
 • Giver en fantastisk lækker skum der er nem at arbejde med
 • Nærer og plejer huden med glycerin og kokosolie
Det vi ikke liker:
 • Både menthol og eucalyptus kan hos meget sensitive hudtyper forårsage irritation

Truefitt & Hill Sandalwood Luxury Shaving Soap Wooden Bowl – Bedste premium

Truefitt & Hill Sandalwood Luxury Shaving Soap Wooden Bowl

Derfor skal du vælge Truefitt & Hill Sandalwood Luxury Shaving Soap Wooden Bowl

Sæben, der skummer som en drøm og efterlader huden velplejet med en skøn duft af ægte klasse og stil. Her får du en barbersæbe med en tæt og cremet skum, og med de rette mængder af fedt og glycerin. Den er samtidig let og lækker og muliggør en ultra-tæt barbering uden rødme.

Her har vi fat i en sand oldtimer af en barbersæbe; Truefitt & Hill har været i gang siden 1805, og med denne barbersæbe i træskål mærkes den mangeårige erfaring på fornemmeste vis.

Det vi liker:
 • Fugtgivende og cremet barbersæbe med diskrete dufte af sandel- og cedertræ
 • Træskålen er beregnet til refillsæber
 • Giver godt med glid til barberingen
 • Drøj i brug – nok til at barbere skægget i flere måneder
Det vi ikke liker:
 • Træskålens form er knap så hensigtsmæssig at skumme op i med en barberkost

Sådan vælger du den bedste barbersæbe

Det vigtigste ved en god (og cremet) barbersæbe er, at den har de rette mængder af fedt og olier, så du kan barbere tæt og undgå rødme og irritation i huden (og i værste tilfælde skægpest).

Husk på, at der ikke må være den mindste friktion når du barberer dig med en ragekniv. Og selvom du muligvis er vant til, at det ikke altid går lige glat, så er barbersæbens fornemmeste opgave altså at sørge for en 100% tæt og ubesværet barbering.

Duften på din barbersæbe

Mange sæber til mænd er fremstillede med dufte af cedertræ, sandeltræ, lavendel og andre klassisk maskuline duftnoter. Der er dog ind imellem alternativer som for eksempel Prorasosæben i denne test.

Bemærk at nogle barbersæber er noget kraftigere i duften end andre, så hav lige dette in mente inden du vælger din barbersæbe.

Sådan skummer du din barbersæbe op

Se med i denne video, hvor folkene bag Proraso viser dig, hvordan du skummer din barbersæbe op og gør skægget klar til en omgang med skraberen:

https://www.youtube.com/watch?v=dfnFcWCY-rs

Forskellen på en barbercreme, barbersæbe stift og en barbersæbe

Det kan variere lidt, hvordan og hvor let en barbersæbe er at skumme op og hvordan skummet føles og passer til måden, du barberer skægget på. Er du førstegangsbruger (som måske er vant til at bruge barbercreme) skal du vide, at det tager længere tid at skumme en barbersæbe op – og at det altså skal foregå med en barberkost.

Nogenlunde samme princip gælder, hvis din barbersæbe er på stift; det tager lige et ekstra par minutter at få skummet op. Til gengæld kan du påføre den direkte i ansigtet, ligesom den er nem at have med i toilettasken, perfekt til rejsebrug.

FAQ

Hvilken barbersæbe til mænd er bedst i test?

Den bedste barbersæbe i denne test er Badeanstaltens Barbersæbe! Det er en cremet barbersæbe med en skøn duft af cedertræ og en skum, der efterlader huden blød og velplejet.

Kan man bruge almindelig sæbe som barberskum?

Almindelig sæbe indeholder ikke den rette mængde fedt og olier som en barbersæbe gør, og vil derfor med stor sandsynlighed resultere i rifter, rødme og irriteret hud.