Bedste aftersun

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera
TESTVINDER

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera

Detter er en utrolig fugtgivende balsam, der hurtigt kan blive din favoriserede redning til din hud efter en lang dag i solen. Denne aftersun er fra Clinique, der er et amerikansk skønheds og hudpleje brand,…

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera 1
Bedste aftersun

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera

Derma Aloe Vera Aftersun Gel 3
Vegan venlig aftersun

Derma Aloe Vera Aftersun Gel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Efter en lang sommerdag under solens stråler, kan din hud blive forbrændt. Det kan også være den blot er blevet irriteret af solen. Uanset vil din hud takke dig for, at du smører den ind i en lindrende aftersun. Med aftersun kan du undgå synlige skader og hjælpe din hud til at reparere sig selv. Det kan dog være svært at vælge den rigtige aftersun for dig, da der er et stort marked for aftersun med forskellige fordele og egenskaber. Vi har testet hele 6 forskellige produkter, så du bedst muligt kan skabe dig et overblik og vælge den bedste aftersun for dig. 

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera

Bedste aftersun

Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera
Fordele
 • pros-icon.svg Med Aloe vera, der virker lindrende og beroligende på en soleksponeret hud
 • pros-icon.svg Forhindrer solbrændthed i at blive til synlige skader
 • pros-icon.svg Allergitestet samt fri for olie og parfume

Detaljeret gennemgang

Detter er en utrolig fugtgivende balsam, der hurtigt kan blive din favoriserede redning til din hud efter en lang dag i solen. Denne aftersun er fra Clinique, der er et amerikansk skønheds og hudpleje brand, der levere et bredt sortiment af innovative produkter.

Derfor skal du vælge Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera

Denne aftersun er et vidunder efter en lang dag i solen, uanset din hudtype. Den fugtgivende balsam indeholder aloe vera, der både lindrer og beroliger en soleksponeret hud. Balsammen virker reparerende og forhindrer at solbrændthed på en sommerdag bliver til synlige skader den efterfølgende dag. Desuden minimerer den afskalning af huden ved forbrænding, imens dens oliefrie formel sørger for, at hudens porer ikke tilstoppes. 

Balsammen er velegnet til både ansigt og krop. Derudover kan den anvendes af personer med alle hudtyper. Den er allergitestet samt parfume og oliefri. Påfør rigeligt af balsammen på tør hud efter ophold i solen. Du kan sagtens anvende den flere gange dagligt, alt efter dine behov. Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera vil hurtigt blive din nye bedste ven på sommerens varme dage.

Fordele
 • pros-icon.svg Virker øjeblikkeligt beroligende og nedkølende
 • pros-icon.svg Absorberes hurtigt uden at fedte
 • pros-icon.svg Frisk og let gele konsistens

Detaljeret gennemgang

Her har vi en lækker aftersun fra Nivea. Cremen er let og fugtgivende, og så indeholder den et væld af gode egenskaber til en forbrændt hud. Nivea er et brand, der har specialiseret sig inden for hud i mere end 130 år, og de er i dag blevet til et af verdens mest trygge valg for kunder, der ønsker at pleje deres hud.

Derfor skal du vælge Nivea Sun After Sun Moisture Lotion

Vil du gerne have en lækker aftersun, der ikke bare lindrer, men også hjælper med at holde på din flotte solbrune kulør fra solen? Så skal du prøve Nivea Sun After Sun Moisture Lotion. Denne lette creme absorberes hurtigt i huden og efterlader din hud blød og gennemfugtet. Desuden vedligeholder cremen din huds elasticitet og har en rar nedkølende effekt. 

Cremen er beriget med nærenden aloe vera og avocadoolie. Samtidig indeholder denne aftersun E vitamin, som beskytter huden mod tidlig ældning. Den har derudover en skøn duft af sommer og sol. Når du bruger denne aftersun hjælper du huden til at holde på den tan, du har opnået under solen.  Forkæl din hud med lækker pleje med denne aftersun fra Nivea. Din hud vil elske dig for det!

Derma Aloe Vera Aftersun Gel

Vegan venlig aftersun

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Højt indhold af aloe vera
 • pros-icon.svg Forhindrer gener som tørhed eller skalning af huden
 • pros-icon.svg Allergivenlig og 100% vegansk

Detaljeret gennemgang

Denne solcreme er både vegansk og allergivenlig. Derma er et bæredygtigt og rent skønhedsbrand, der udvikler allergivenlige og miljøvenlige produkter. Derma er et foreslået brand af Asthma Allergy Nordic.

Derfor skal du vælge Derma Aloe Vera Aftersun Gel

Denne aftersun er for dig, der gerne vil lindrer en soleksponeret hud på en grøn og ren måde. Denne gel har et indhold af den lindrende aloe vera på hele 96%. Den har en naturlig helende og nedkølende effekt på en øm hud, der har taget skade af solen. Den tilfører huden masser af fugt, der forhindrer afskalning og at huden bliver udtørret. Geleen er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Desuden er cremen svanemærket og 100% vegansk. Det vil sige at den kan bruges af personer af alle aldre med forskellige hudtyper. Og så indeholder den ikke nogle animalske ingredienser eller er testet på dyr.

Fordel rigelige mængder af Derma Aloe Vera Aftersun Gel på kroppen efter solbadning. Lad det trænge ind i huden, før du tager tøj på. Gentag påføring alt efter dine behov.

Guide

Sådan undgår du at blive solskoldet

Hvis du er en person, der elsker sommer, sol og strand, så har du med garanti prøvet at blive solskoldet. Det kan gøre frygteligt ondt og være enormt frustrerende at skulle opholde sig i skyggen på resten af ens badeferie. Men der er flere ting du kan gøre for at undgå solskoldning, selv når solen er på sit højeste. I dette afsnit får du vores bedste bud på at undgå solskoldning.

Pas på solen mellem klokken 12 og 15

Det klassiske råd lyder på, at vi så vidt muligt skal undgå at være udenfor i solen mellem kl. 12 og 15. Der er dog mange som ikke vil holde sig indendørs midt på dagen, når solen står højest på himmelen. Du kan også sagtens være udendørs i dette tidsrum, hvis du bare benytter din sunde fornuft. Smør et ekstra lag solcreme på og tag pauser fra solen i skyggen.

Husk at beskytte din hovedbund og læber

Det er nemt at glemme at smøre sig ind på disse steder. Men dette er farlige steder at bliver forbrændt på, så det er vigtigt, at også husker at bruge læbepomade med solfaktor og smøre din hovedbund ind, hvis du er tyndhåret eller skaldet. Du kan også benytte en hat eller solspray til din hovedbund.

Beskyt din hud efter hudtype

Nogle mennesker kan ligge og stege i solen i timevis, uden at de bliver den mindste smule forbrændte. Og så er der andre, der på ingen tid kan blive forbrændte, selvom de har smurt sig ind i et tykt lag solcreme. Dette skyldes at nogle mennesker har mørkere pigment end andre, og derfor kan de bedre tåle solens skarpe stråler.

Du kan med fordel undersøge, hvilken hudtype du har og derefter beskytter dig efter din hudtype. Ifølge DMI har en gennemsnitsdansker hudtype nr. 2. Dette er en hudtype ud af de seks hovedsagelige hudtyper, der findes ifølge DMI. Hudtype 1 er en helt hvid og sensitiv hud og hudtype 6 er en sort hud, der ikke tager skade af solen så nemt. Det er vigtigt at du tager højde for din hudtype, når du begiver dig ud under sommerens sol.

Brug rigeligt med solcreme

Hvis du nemt bliver solskoldet, så kan solcreme være utroligt effektivt. Det er den bedste og nemmeste måde, hvorpå du kan undgå solskoldning. Nedenfor kan du læse om ting, som du skal være opmærksom på, når du vælger en solcreme.

Hvor meget solcreme skal jeg smør på?

Det er vigtigt, at du smøre et tykt og jævnt lag af solcreme på huden. Hvis ikke du bruger nok solcreme bliver kvaliteten og spf ligegyldigt. En god tommelfingerregel er at bruge en hel håndfuld til kroppen, hvilket svarer til cirka 35 gram.

Vandfast eller ikke vandfast?

Langt de fleste solcremer er vandfaste og bliver på kroppen, efter du har taget en dukkert i havet eller poolen. Men på den anden side, er det de færreste solcremer, der kan blive siddende, hvis du tørrer dig med et håndklæde eller sveder. Vandfaste solcremer er vandafvisende, men det hjælper ikke, hvis du sveder og flere gang benytter et håndklæde. Det er derfor vigtigt, at du altid smøre dig ind flere gange, selvom din solcreme er vandfast.

Faktortallet i solcreme

Mange mennesker tror, at faktortallet er det vigtigste ved en solcreme. Men det er dog langt fra sandheden. En solfaktor på 15-20 er fint for de fleste danskere. Det er kun, hvis du har en meget lys hud, at en højere faktor bliver nødvendig. Det er dog altid en god ide, at du vælger en højere faktor til børn.

Pas på, selvom du er smurt ind

Selv hvis du har smurt dig ind i et godt lag solcreme, er det stadig vigtigt, at du er varsom under solens stråler. Selv en faktor på 50+ kan ikke blokere solens skadelige UVA og UVB stråler. At opholde sig i solen i for lang tid kan forårsage hudkræft, så det er vigtigt, at du tager pauser i skyggen og ikke er under solen for længe ad gangen.

Behandling af solskoldning

Vi har lavet en liste over ting, som du kan gøre, hvis du er gået hen og blevet solskoldet.

 • Drik vand: Når man er blevet solskoldet har både huden og kroppen brug for ekstra fugt. Du risikere at komme i væskeunderskud, hvis ikke du får drukket rigeligt med vand.
 • Smør kroppen ind i fugtgivende produkter: Det virker effektivt at bruge fugtgivende og lindrende produkter som aftersun, bodylotion og aloe vera. Huden bliver tør efter en solskoldning og har brug for masser af fugt. Det bedste du kan gøre for din hud er at bruge en aftersun, der indeholder aloe vera og E vitamin. Dette er naturlige ingredienser, der lindrer og reparerer din solbrændte hud.
 • Vær forsigtig under bruseren: Et køligt brusebad kan være lindrende, men undgå sæbe. Sæbe fjerner huden naturlige beskyttende hinde. Dub dig forsigtigt tør med dit håndklæde. Det er vigtigt, at du ikke skaber yderligere slid på din hud efter en solskoldning.
 • Tag smertestillende: Hvis din smerte er ulidelig, så anbefaler vi, at du benytter dig af smertestillende. Dette er især en god ide, hvis huden svier og forhindrer din søvn.
 • Søg lægehjælp ved ekstrem forbrænding: Hvis du har alvorlige symptomer så som chok, øjensmerter, store blærer eller alvorlige smerter, så skal du opsøge lægehjælp.

Solcreme

Solcreme er en effektiv måde, at forebygge solskoldning på. Vi anbefaler derfor, at du finder den bedste solcreme for dig og er opmærksom på de punkter vi har gennemgået i ovenstående afsnit, når du vælger en solcreme. Hvis du gerne vil vide mere om solcreme, kan du med fordel læse vores artikel med en stort test af hele 17 af de bedste solcremer på markedet. læs mere her; https://skoenhedsguiden.dk/bedste-solcreme-test/

FAQ

I dette afsnit kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål i forhold til aftersun. På den måde kan du lettere foretage det bedste valg og være opmærksom, når du køber din aftersun.

Hvilken aftersun er den bedste?

På baggrund af vores test, har vi udvalgt Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe Vera til aftersun bedst i test. Det er dog ikke sikkert, at dette er den bedste aftersun for dig. Læs hele artiklen for at finde den bedste for dig.

Kan jeg redde skaden med aftersun alene?

Dette kommer an på graden af solskoldning. Hvis det er en mild solskoldning, kan du komme langt med aftersun. Men hvis du har alvorlige symptomer, kan det blive nødvendig med smertestillende eller lægehjælp.

Kan jeg bruge aftersun selv hvis min hud ikke er rød?

Ja, det kan du sagtens. Aftersun kan også hjælpe til at berolige og lindre en hud, der blot er irriteret efter en lang dag i solen. Din hud behøver ikke at være postkasserød og fyldt med afskalninger for at du kan nedkøle den med en rar fugtighedscreme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×