fbpx

Senest opdateret

Guide til valg af den bedste concealer:

Du kan ligeså godt lære det – concealeren er din bedste ven. Vidundermidlet, som vi alle bør bruge til at få os til at shine bare en lille smule mere. Concealeren er, som navnet antyder, skabt til at skjule de mindre flatterende sider af din hud. Urenheder, rødme, pigmentforandringer, mørke rander under øjnene. Concealeren hjælper os med at skjule det meste. Og ikke nok med det, den kan også lege med lyset, så vi nærmest kan skabe en illusion om en mindre næse eller high lighte vores kindben.

Concealeren er med andre ord et must i din makeuppung. Der er mange tips og tricks til, hvordan du bedst bruger din concealer. Før eller efter foundation, på næsen, under øjnene, under pudder. Med fingrene eller med en pensel. Alle har vi vores måde at bruge den på, og har du allerede en concealer, har du helt sikkert også fundet din metode.

Men hvordan finder man den bedste concealer? Det er rigtig mange fantastiske produkter på markedet og du skal derfor sætte dig grundigt ind i fordele og ulemper ved de enkelte concealere før du går på jagt efter din favorit, så du ender med at vælge den, som du mener passerdig bedst.

L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer#1 L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer – Bedste concealer

En flydende og lysreflekterende concealer, som giver en smuk og naturlig glans til dit ansigt. Lægger sig naturligt på huden uden at klumpe. 

Fremhæves for sin evne til at give ekstra glød til ansigtet samtidig med, at den skjuler dine mindre flatterende skavanker.

Fremhævede fordele:

 • Giver glans og glød til ansigt
 • Nem at påføre med indbygget pensel
 • Fugtgivende
Forhandler Pris Læs mere
25,00 Køb nu

Denne concealer anvendes primært sammen med en mere dækkende foundation – i kombination både dækker og shiner produkterne. Den budgetvenlige concealer kan med fordel også anvendes, som highlighter på kindben, da den har så fin en glans. Og netop den fine glans er med til at skjule træthedstegn og få din hud til at stråle omkring øjnene.

Denne concealer er perfekt, hvis du leder efter en budgetvenlig, men effektiv concealer, som efterlader dig med en smuk glødende hud.


Maybelline Fit me#2 Maybelline Fit me

Maybelline Fit me er en flydende concealer med et nærmest transparent look. Den dækker på en meget naturlig og let måde. Da den er uden voks og olie ånder huden ganske godt under den. En klar fordel, hvis du let får irriteret hud. Mange kan slet ikke lide følelsen af at have makeup på – hvis det er tilfældet for dig bør du overveje denne concealer.

Matas’ brugere lovpriser concealeren som en budgetvenlig, men yderst funktionel concealer. Lækker konsistens og super evne til at blende ind i huden – rigtig god dækkeevne. Trods sin lette konsistens dækker den relativt godt, hvis du påfører flere lag.

Fremhævede fordele:

 • Transparent og naturlig på huden
 • God dækkeevne
 • Budgetvenlig 
Forhandler Pris Læs mere
52,00 Køb nu
59,00 Køb nu

Med sin funktionelle applikator er det nemt at påføre denne concealer på din hud. Konsistensen gør desuden, at den rigtig nemt blender ind og skaber en naturlig overflade på din hud. Du skal aldrig frygte, at den klumper eller lægger sig i en kage. Da konsistensen er blød og fin kan du med held påføre flere lag. Fungerer bedst til små korrektioner og mindre urenheder. 

Kan du godt lide, at din hud kan ’ånde’ og at makeup ikke føles tung på dit ansigt, så skal du kigge nærmere på concealeren Maybelline Fit Me – den er transparent og let, men samtidig med god dækkeevne. 


Mac Select Moisture Cover#3 Mac Select Moisture Cover

Mac Select Moisture Cover er en lækker cremet concealer, som giver masser af fugt og perfekt dækning af ujævnheder. Let at påføre med sin diamantformede applikator.

Fremhævede fordele:

 • Fugtgivende
 • Mange farvetoner
 • God dækkeevne
Forhandler Pris Læs mere

Mac er bare altid en god ide – med sine innovative produkter er dette brand altid top of class, når det kommer til lækre og brugervenlige produkter. Denne concealer er ingen undtagelse. Den fungerer rigtig godt fordi den er nem at påføre og samtidig kan scales op og ned alt efter, hvor meget concealer du ønsker at påføre. Nem at tone ud, så den rammer din naturlige hudtone – endnu nemmere fordi den kommer i et væld af farver.

Er du ude efter en lækker, cremet concealer, som giver naturligt look og er nem at påføre så er dette produkt fra Mac måske noget for dig.


Nyx Concealer Wand#4 Nyx Concealer Wand

Er intet mindre end en magisk concealer. Perfekt til at skjule små ujævnheder. Let at påføre på grund af sin cremede konsistens. Super god dækkeevne trods sin lette formel.

Fremhævet af Matas brugere for sin gode dækkeevne og holdbarhed. Ligeledes nem at påføre. Og så kommer den i en palet af farver, som gør det nemt at finde netop sin favorit.

Kåret til bedste dækkeevne af det svenske ’bäst i test’, hvor den scorer rigtig højt på sin dækkeevne samt budgetvenlige pris.

Fremhævede fordele:

 • Let at påføre
 • Holdbar
 • God dækkeevne
Forhandler Pris Læs mere
49,00 Køb nu

Denne concealer har en meget rig formel, som gør at den dækker ultra godt uden at virke hverken klumpet eller kaget. En must-have concealer. Virkelig god til at skule det meste, men allerbedst til at lysne de mørke rander under øjnene. Let at påføre.

Kommer i mange farver, så du nemt finder en nuance, som passer til din hudtone.

Leder du efter en concealer som har super dækkeevne, er nem at påføre og som evner at få dig til at fremstå nærmest flawless, så kan dette være concealeren for dig.


Hvilken type concealer skal jeg vælge 

Concealeren kan rigtig mange ting, hvis den bruges rigtigt og hvis du rammer den konsistens og den farve, som passer bedst til din hudtype.

Vi har prøvet at samle dig nogle tricks til, hvordan du bedst anvender den og hvad du skal huske på, når du skal vælge og arbejde med concealer.

Hvilken farve skal din concealer have?

Concealer virker generelt super godt til at skjule mørke rander og skygger under dine øjne. Gå efter en lysreflekterende en af slagsen, hvis du skal bruge den på den tynde hud under øjnene eller som highlighter.  Når du skal vælge en concealer til netop det formål er det vigtigt, at concealeren ikke er hverken for lys eller for mørk i forhold til din hudfarve. Du tænker måske, at den ikke kan blive lys nok for at skjule det mørke, men det kan den. Det er ikke pænt, hvis din concealer efterlader en hvid ring under dit øje. Når du bruger din concealer under øjnene på den fine, fine tynde hud skal du derfor vælge en farve, som er to farveskalaer lysere end din hudtone. Læg lysreflekterende concealere over din foundation ellers får du ikke udnyttet reflekteringen optimalt.

Når du arbejder med concealer i resten af dit ansigt skal du vælge en farve, som matcher farven på din foundation fuldstændig. Så opnår du det allerpæneste resultat. Du skal ikke lege med farverne på din concealer – det er ikke cool med et rosa eller gult farve-twist under din foundation, når du egentlig helst bare ville have en ensartet overflade og potentielt skjule noget! Ikke tværtimod fremhæve noget. 

Hvilken type af concealer? 

Hvilken type du vælger afhænger af din hudtype og hvad du prøver at dække. Concealerens evne til at dække afhænger af dens formel, af dens konsistens og af den måde hvorpå den fungerer – stift, applikator eller blyant.

Creme concealer

Er super god til alle hudtyper (dog ikke meget tør), og har nemt ved at dække småskavanker. Creme concealeren blender rigtig godt ind i huden og kan påføres af flere omgange. Der findes mange lysreflekterende creme concealere og de anvendes derfor oftest til at skjule de mørke rander under øjnene.

Dækstift

Dækstift bliver ofte brugt, hvis man har lidt større ting at skjule i ansigtshuden, fordi den er lidt fastere i konsistensen. Men pas på – for den må ikke lægge sig som en kage under din foundation. Ikke god til den fine hud under øjnene, der er den for tung. Og har du meget tør hud eller hud med synlige porer er den ikke ideel, da den er noget sværere at tone ud end eksempelvis creme concealeren.

Blyant

Concealerblyant er til de helt små ting. Fungerer optimalt, hvis din hud i forvejen er klar og pæn og du ikke skal decideret dække eller skjule noget.

Flydende concealer

Flydende concealer er en meget anvendt concealer type. Nem at påføre og rigtig god at arbejde med hvis du vil dække i flere lag, da den bare blender ind. Passer til de fleste hudtyper. Oftest lysreflekterende og lægges derfor efter foundation.

Konklusion

Forhåbentlig er du blevet inspireret af vores lille guide til, hvordan du bedst vælger hvilken type concealer du skal gå efter. Der er mange ting du skal huske at overveje før du putter concealeren i dit shoppenet. Men følger du vores råd omkring, hvad din hud har brug for, så er du godt på vej. Husk altid at spørge personalet i din lokale skønhedsbutik – de er eksperterne og kan guide dig godt videre i forhold til, hvad netop din hud har brug for. Oftest får man også lov til at prøve sig lidt frem med forskellige konsistenser og farver.

Opsummering

Der er heldigvis et væld af gode concealere på markedet, men vi har prøvet at udvælge nogle favoritter, som er blevet højst placeret på den store concealer test. Lad dig inspirere. En concealer har det med at blive ens bedste ven og vidundermidlet man tyr til, når man har brug for at friske makeuppen lidt op eller akut skjule et udslæt, en skramme eller en bums. Og oftest holder man sig til sin favorit i mange år. Dog kan det være en god idé at ryste posen lidt en gang imellem, særligt hvis man er endt op med en concealer, som man kun er lidt glad for.

For bedste concealer bør du gå efter L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer. En perfekt concealer, hvis du leder efter en budgetvenlig, men effektiv concealer, som efterlader dig med en smuk glødende hud. God dækkeevne, men bedst til at give glans.

Maybelline Fit Me er måske noget for dig, som godt kan lide, at makeup ikke føles som makeup. Denne concealer lader din hud ’ånde’, da formulaen er transparent og let. Samtidig virkelig god dækkeevne. 

Mac har mange fans – og med god grund. Deres produkter er altid innovative og effektive. Mac Select Moisture Cover er ingen undtagelse. Den er dækkende på en naturlig facon og er nem at påføre. Og så kommer den i mange farvenuancer, så du kan matche din hudtone.

Nyx har med sin Concealer Wand skabt et nærmest magisk produkt, som nemt kan blive din nye favorit i makeuppungen. Leder du efter en concealer, som har super dækkeevne, er nem at påføre og som evner at få dig til at fremstå nærmest flawless, så kan dette være concealeren for dig.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.