Bedste epilator i test 2022+ guide

1
Braun Silk-épil 9-720

Derfor skal du vælge Braun Silk-épil 9-720 Braun Silk-épil 9 har et bredt hoved og 40 pincetter, der får fat på de helt små hår og på mange hår på én gang. Den rykker håret ud ved roden, mens SensoSmart-teknologien sørger for, at du altid har det rette tryk. Og takket være SmartLight-lyset kommer der fokus på alle hår, så du også får alle de små hår med. Epilatoren er trådløs, så du kan bruge…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Braun Silk-épil 9-720 737 kr. Komplett.dk
Braun Silk-épil 3 3-420 300 kr. happii.dk
Braun Silk·épil 9 Flex SES-9300 Beauty Set
Philips Series 8000 BRE700 449 kr. Punkt1
Panasonic ES-EL8A

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Få blød og glat hud i op til fire uger med den bedste epilator! Lyder det ikke godt? Så vil du elske de forskellige epilatorer i vores epilator test, der kommer genstridige hår til livs, så du hurtigt og effektivt kan fjerne uønsket hårvækst og få glæde af en dejlig glat hud i længere tid.

Vi har samlet de fem bedste epilatorer på markedet. Vi kigger blandt andet på pincetter, om den kan bruges på våd hud, vandtæthed, tilbehør og meget mere.

I vores købsguide går vi i detaljer med de mange forskellige funktioner og gør dig klogere på alt, du skal vide om epilatorer, inden du køber. Du får også gode råd til at opnå det bedste resultat samt, hvordan du nemmest rengør epilatoren efter endt brug.

Du kan også gå direkte videre til vores praktiske sammenligningstabel, der giver dig et lynhurtigt overblik over de fem modeller i vores epilator test.

Braun Silk-épil 9-720 – bedst i test

Braun Silk-épil 9-720

Derfor skal du vælge Braun Silk-épil 9-720

Braun Silk-épil 9 har et bredt hoved og 40 pincetter, der får fat på de helt små hår og på mange hår på én gang. Den rykker håret ud ved roden, mens SensoSmart-teknologien sørger for, at du altid har det rette tryk. Og takket være SmartLight-lyset kommer der fokus på alle hår, så du også får alle de små hår med. Epilatoren er trådløs, så du kan bruge den overalt. Også i badet eller bruseren, for den er nemlig også vandtæt! Du bestemmer selv, om du vil bruge den på tør eller våd hud.

Det ergonomiske greb gør desuden, at det er behageligt at holde om. Denne model kan bruges både på bikini-området, lår og på og under armene. Hovedet er ikke fleksibelt, men epilatoren tilpasser sig med lethed kroppens konturer, så du er sikker på at komme rundt over det hele – også de besværlige områder som knæ og armhuler.

Det vi liker:
 • Trådløs
 • SensoSmart™-teknologi
 • Velegnet til kort hår
 • Våd og tør-anvendelse
 • Vandtæt
Det vi ikke liker:
 • Ingen hastighedstrin
 • Hoved ikke fleksibelt

Braun Silk-épil 3 3-420 – bedste billige epilator

Braun Silk-épil 3 3-420

Derfor skal du vælge Braun Silk-épil 3 3-420

En dejlig billig epilator fra Braun-Silk epil egnet både til barbering og epilering med to hastighedsindstillinger, så du selv bestemmer, hvor hurtigt den skal arbejde. Den er desuden designet til at undgå, at du skærer dig på den. I et enkelt strøg får den fat på hår helt nede ved roden og kan derfor komme hår til livs, der er tre gange kortere, end når du bruger voks. Takket være det praktisk SmartLight, undslipper selv det tynde hår ikke dit syn. Mens du bruger epilatoren, masserer den nænsomt huden og mindsker på den måde eventuelt ubehag. Dens brede hoved gør, at det er nemt at komme til på alle områder af kroppen, og det bliver nemt at barbere knæ og armhuler, der ellers kan være lidt vanskelige. Til de mest følsomme områder kan du bruge den medfølgende trimmer fra Braun Silk-epil, der giver en præcis trimning.

Det vi liker:
 • Egnet til barbering, trimning og epilering
 • SmartLight-funktion
 • Masserer huden for mindre ubehag
 • Modvirker beskadigelse af hud
 • Løber ikke tør for batteri, da eldreven
Det vi ikke liker:
 • Kun 20 pincetter
 • Ikke så velegnet til epilering i ansigtet

Braun Silk·épil 9 Flex SES-9300 Beauty Set – bedste premium epilator-sæt

Braun Silk·épil 9 Flex SES-9300 Beauty Set

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Braun Silk·épil 9 Flex SES-9300 Beauty Set

Med denne batteridrevne epilator fra Braun Silk-epil bliver det en leg at fjerne hår. Dens fleksible hoved følger kroppens konturer, så det bliver nemt at epilere hår på selv de mest besværlige steder. Desuden er hovedet 40 % bredere og får fat på hår helt ned til 0,2 mm. Det ergonomiske greb ligger godt i hånden, så du uden problemer kan barbere både våd og tør hud.

Hovedet kan udskiftes, så du alt efter, hvilket hoved du sætter på, kan bruge ladyshaveren som epilator, shaver eller eksfoliator. Den er udstyret med et praktisk genopladeligt batteri, der holder til en driftstid på op til 50 minutter ad gangen. Desuden lader den op på kun 30 minutter, så du hurtigt kan bruge den igen. SensoSmart™-teknologien sørger for, du altid anvender det rette tryk under epilering.

Det vi liker:
 • Medfølgende ansigtsbørste
 • Hår helt ned til 0,2 mm
 • SensoSmart™-teknologi
 • Kort opladningstid
 • Våd og tør-anvendelse
Det vi ikke liker:
 • Batteri har kort levetid

Philips Series 8000 BRE700 – bedste epilator med keramiske skiver

Philips Series 8000 BRE700

Derfor skal du vælge Philips Series 8000 BRE700

Epilatoren fra Philips kan bruges både på våd og tør hud og kan derfor sagtens anvendes under bruseren eller i badet. Dens 70.000 bevægelser i minuttet giver en særlig skånsom epilering samt hurtigere hårfjerning og egner sig derfor særligt til sarte områder og hud, der er følsom.

Dens ekstra brede hoved gør desuden, at du får fat på så mange hår som muligt. Opladningstiden er desværre en smule lang, og den har også tendens til at larme en smule, men da den er trådløs, giver det dig mere frihed til at barbere dig, hvor du vil. Desuden er batteriet genopladeligt, så du slipper for at skulle investere i nye batterier, hver gang den er løbet tør, hvilket er bedre for dig og for din pengepung! En relativt billig epilator, der desuden har desuden et ergonomisk S-formet håndtag, der er dejligt nemt at styre.

Det vi liker:
 • Trådløs
 • Genopladeligt batteri
 • Våd og tør-anvendelse
 • Keramiske skiver til fjernelse af meget korte hår
 • Vandtæt
Det vi ikke liker:
 • Lang opladningstid
 • Larmer

Panasonic ES-EL8A – bedste multifunktionelle epilator

Panasonic ES-EL8A

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Panasonic ES-EL8A

Denne Panasonic-epilator har et 30 % bredere hoved, så du får fat på flere hår ad gangen. Hovedet er fleksibelt og følger derfor kroppens konturer. Den er udstyret med hele 60 små pincetter til at hive hårene ud, så selv de fineste hår ikke undslipper! Den har også tre hastighedsindstillinger, så du selv bestemmer, hvor hurtigt den skal køre og trække hårene ud, og det giver dig en endnu mere effektiv hårfjerning og et glat resultat.

Der medfølger en masse forskellige udskiftelige hoveder, så du kan bruge epilatoren til at fjerne uønsket hår, men også til barbering og trimning. Der er også et hoved til fjernelse af hård hud på fødder. Og som ekstra bonus får du også en lille taske til opbevaring af epilatoren, når den ikke er i brug samt en lille børste, så du hurtigt lige kan børste den fri for hår efter endt brug.

Det vi liker:
 • Trådløs
 • 3 hastighedstrin
 • Fjerner hår i ét ryk
 • Bevægeligt hoved følger kroppens konturer
 • Kan bruges til epilering, barbering og trimning.
Det vi ikke liker:
 • Lang opladningstid
 • Mindre egnet til tykke hår

Sådan vælger du den bedste epilator

Der er mange måder at fjerne hår på. Og som regel løber det med tiden op og er en dyr fornøjelse!

Voksbehandlinger kan – uanset om du lader en professionel tage sig af det, eller om du selv tager dig at det derhjemme – ende med at være en dyr fornøjelse.

Det samme gælder, hvis du bruger creme til fjernelse af dine hår.

Du skal hele tiden købe nye shavere, nye knive, mere creme eller voks.

Det problem har du ikke med en elektrisk shaver, men ulempen er her bare, at du skal barbere dig meget ofte, da du med almindelig barbering skærer håret af og modsat en epilator ikke trækker roden med op. Det betyder ganske enkelt, at håret derfor ofte føles stift og kradser, når det vokser ud. Og det er jo netop det, vi gerne vil undgå.

Alt det undgår du dog ved at bruge en epilator. Når først du har betalt for den, kan du bruge den så mange gange og så ofte, du har lyst til. Og så holder resultatet i op til fire uger!

Forestil dig at tage på ferie og ikke skulle bekymre dig om at skulle barbere dig en enkelt gang, mens du er afsted! Du slipper også for at skulle slæbe hårfjerningscreme eller shaver med. Du epilerer dig bare inden, du skal afsted, og så behøver du ikke tænke mere på det.

En epilator giver ikke permanent hårfjerning. Den trækker håret ud ved roden. Hårets cyklus er sådan indrettet, at det tager cirka fire uger før en ny hårsæk dannes, og håret vokser ud igen. Derfor har man glat hud i længere tid ad gangen end ved ovennævnte hårfjerningsmetoder.

I vores epilator-test får du et overblik over de fem bedste epilatorer til at fjerne hår på markedet lige nu, og hvad de forskellige epilatorer har at byde på. I nedenstående kigger vi mere dybdegående på en epilators funktioner, og hvad du alt skal være opmærksom på, både når du skal ud og finde din nye epilator blandt de mange forskellige epilatorer, men også når du bruger epilator.

Type epilator

Der findes grundlæggende tre typer epilatorer: epilator med pincetter, epilator med lysteknologi og ansigtsepilator.

Vi fokuserer i nedenstående på epilatorer med pincetter samt epilatorer egnet til både krop og ansigt.

Hvilke områder egner en epilator sig til

I princippet kan du bruge en epilator på alle de kropsdele, du ønsker. Vil du dog bruge den til et specifikt område, er det bedst at vælge en epilator med hastighedsindstillinger samt forskellige epilatorhoveder egnet til netop det område, du gerne vil epilere – fx ben, bikinilinje, armhuler og ansigtet.

Epilatorens pincetter

Mange pincetter er som regel lig med en god epilator. Der er også den yderligere fordel ved mange pincetter, at det går hurtigere jo flere pincetter, der er. Så har du en travl livsstil og ser helst, at det går hurtigt, bør du anskaffe dig en med mange pincetter. Så er du sikker på at få en effektiv epilator, der passer til din livsstil.

Det er derudover også en fordel at vælge en epilator med små pincetter, da disse er bedre til at tage fat om de mindste hår på helt ned til 0,5 mm, så du får alle hårene med og opnår ekstra glatte ben eller armhuler. Det betyder ganske enkelt, at du ikke behøver vente, til hårene har vokset sig lange, inden du kan bruge epilatoren igen. Her har en kompetent epilator en klar fordel over voksbehandlinger, der nemlig netop kræver, at hårene er lange.

De bedste epilatorer er altså dem med mange pincetter samt med både almindelige og korte pincetter, så du også får fat i de mindste og fineste hår – hver gang.

Epilator til tør og våd hud

Elektriske epilatorer med ledninger tåler typisk ikke at komme i kontakt med vand, hvorimod en trådløs epilator gør. Men uanset hvilken slags du har, bør du altid tjekke specifikationerne, inden du tager den med i badet, bruger den på våd hud, eller rengør den under vandhanen!

Bruger du epilatoren i bruseren eller badet, er det en god idé at vælge en epilator med et anti-slip greb, så den er nemmere at håndtere under våde forhold.

Vil du gerne have valgmuligheden, bør du derfor vælge en vandtæt epilator.

Bevægeligt hoved

Har du sart hud, er det en god idé at vælge en epilator med et fleksibelt hoved, da det er en mere nænsom epilator. Den irriterer huden mindre og giver derfor en skånsom epilering.

Få det bedste resultat med din epilator

Alle epilatorer fjerner hår, men for at opnå det bedste resultat og en silkeblød hud, bør du som det allerførste vælge en god epilator – det er naturligvis første skridt mod et godt og varigt resultat, når du vil fjerne hår.

Men for at opnå en perfekt hårfri hud, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vil bruge epilatoren.

 1. Forbered din hud, inden du går i gang med at fjerne hår med epilatoren. Brug en scrub til grundig eksfoliering. Det stimulerer huden og fjerner døde hudceller. Desuden bidrager det varme vand til at blødgøre huden, og porerne udvider sig en smule, så det bliver nemmere at epilere. Har din epilator en eksfolieringsbørste, kan du dog også bruge den i stedet.
 2. Bevæg epilatoren mod hårenes vækstretning.
 3. Hold den i en vinkel på 90 grader.
 4. Sørg for ikke at presse den for meget ned i huden.
 5. Det er normalt, at det kniber lidt den første gang, du bruger en epilator. Med tiden vil huden vænne sig til det følelsen, når hårene trækkes ud.
 6. Din hud kan godt være lidt rød efter endt epilering. Smør den altid ind i en fugtighedscreme til at berolige huden. Rødmen vil typisk forsvinde efter 24 timer.

Hvis du har følsom hud

Vælg først og fremmest en skånsom epilator med bevægeligt hoved, da den er mere skånsom mod huden.

Du kan også prøve at køle huden med isterninger, inden og efter du epilerer. Desuden kan isterninger kan bidrage til en smertefri hårfjerning.

Sådan undgår du indgroede hår

Det er virkelig irriterende, når håret i stedet for at gro ud, gror indad. Det sker, fordi håret ikke kan trænge igennem huden, da døde hudceller simpelthen blokerer for det.

Det er ofte bikinilinjen, der lider under dette fænomen af den simple grund, at huden her er i tæt kontakt med tøj og der derfor er en masse friktion mellem hud og tøj, hvilket også kan give indgroet hår.

Det er ikke farligt med et indgroet hår, men der kan gå betændelse i det, hvilket kan være til stor gene i det daglige, og så synes de færreste kvinder naturligvis, det ser pænt ud.

MEN frygt ej! Du kan nemlig selv gøre noget for at forebygge indgroede hår.

Følg altid de ovennævnte skridt, inden du epilerer.

Gør det til en vane at eksfoliere din hud regelmæssigt 2-3 gange om ugen, og smør huden ind i creme, så du får en smidig og blød hud.

Rengøring af epilator

Når du er færdig med at fjerne hårene, bør du altid rense epilatoren.

Er epilatoren vandtæt, kan den skylles under hanen, så du får skyllet alle hår væk.

Kan den ikke tåle vand, kan du børste de værste hår af og banke den let mod en hård flade, for eksempel et bord, så hårene falder ud.

Oftest vil det være muligt at tage hovedet af, så det kan børstes fri for hår indvendigt også.

Du bør altid rengøre epilatoren efter brug, da den ellers kan forvandle sig til en sand bakteriebombe.

Fire af de fem testede epilatorer tåler vand, og de kan derfor uden problemer rengøres med vand.

FAQ

Hvilken epilator er bedst i test?

Den bedste epilator i vores epilator test er Braun Silk-épil 9, der med sit brede hoved og 40 pincetter er både effektiv og hurtig, også til fine hår. Takket være SensoSmart-teknologien får du altid det helt rette tryk, og med SmartLight-lyset forbliver ingen hår usete – heller ikke de helt lyse hår. Den trådløse epilator kan bruges på både tør og våd hud. Det fleksible hoved er perfekt til dig, der har en lidt følsommere hud. Tak, Braun Silk-épil 9!

Hvordan virker en epilator?

En epilator er en elektrisk epileringsmaskine, der fjerner uønskede hår ved at trække dem ud med roden. At anvende epilatoren er ikke det samme som permanent hårfjerning, da hårsækkene dannes på ny for derefter at gro ud igen. Det tager omkring fire uger. Du vil dog med tiden vil du opleve, at dine hår bliver tyndere.