fbpx

Senest opdateret

Hårfjerning er for mange kvinder en streng pligt – og somme tider en hård kamp. Der findes mange forskellige produkter til netop denne del af badeværelsesrutinen, men en af de mest effektive er en epilator. En epilator er et elektrisk apparat, der griber fat om hårene og trækker dem ud. Det kan lyde smertefuldt, men med en god epilator er det ikke noget, som du skal bekymre dig om.

Der findes ikke bare én form for epilator, men flere forskellige der hver især passer til forskellige behov. Derfor har vi her på siden udvalgt nogle af de bedste epilatorer, der er at finde på markedet. Vi giver dig en grundig gennemgang af de forskellige epilatorer, og hvad de hver især har af fordele og særlige egenskaber. I artiklen finder du også gode tips til, hvordan du vælger den helt rigtige epilator for dig, samt hvordan du passer bedst på din hud ved brug af samme. 

Kort resultat af testen

Vi har udvalgt 7 af de bedste epilatorer på markedet, og vi har bedømt de dem i følgende kategorier: Bedst i test, Bedste billige epilator, Bedste epilatorsæt med tilbehør, Bedste epilator til ansigtet.

Den epilator der er særligt værd at bemærke, er Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry, der vinder Bedst i test. Her får du en effektiv epilator med rigeligt med tilbehør og en næsten smertefri epilering efter blot et par ganges brug. Her finder du en epilator, der kan benyttes alle steder på kroppen uden at kompromittere kvaliteten af epileringen.

Leder du efter en billig, men god epilator, kan du med fordel vælge testens Bedste billige epilator; Panasonic ES-ED90-P503. Her får du både en kompetent og nænsom epilator, der kan udføre det job, som den er bygget til uden problemer.

Inden du vælger en epilator fra testen eller andet sted, er det vigtigt, at du overvejer dit behov. Der er ingen grund til at købe en epilator til hele kroppen, hvis du kun leder efter en til ansigtet. Dette kan du også læse mere om i det følgende afsnit.

Epilering er en nænsom og nem måde at fjerne hår på – det hele handler bare om tilvænning.

Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry

#1 Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry – bedst i test epilator

Silk-Épil 9-561 Wet & Dry fra det anerkendte mærke Braun scorer høje karakterer hos brugerne. Hos Skousen scorer den 4.2 og hos Power hele 4.6. Den er desuden også blevet kåret til bedst i test hos Pricerunner.dk. Epilatoren Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry er et godt bud, hvis du leder efter en funktionel epilator, der nemt kan bruges på tør såvel som våd hud.

Fremhævede fordele:

 • Brauns mest innovative MicroGrip-pincetteknologi
 • 40% bredere epilatorhoved end Brauns tidligere
 • Op til 4 ugers glat hud
Forhandler Pris Læs mere
Proshop.dk 735,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry

Med MicroGrip-pincetteknologi, 40% bredere epilatorhoved og op til 4 ugers glat hud, var det helt uundgåeligt, at Braun Silk-Épil 9-561 skulle udnævnes som bedst i test ud af de 7 epilatorer præsenteret her.

Eftersom denne epilator har et større epilatorhoved end de tidligere Braun-modeller, fjerner den flere hår i ét tag, hvilket betyder, at den ellers ofte langsommelige proces det er at fjerne hår, bliver betydeligt hurtigere og nemmere.

Den nyudviklede pincetteteknologi fra Braun betyder, at epilatoren her kan fjerne selv nogle af de korteste hår på en nænsom måde. Faktisk kan den gribe de hår, der helt ned til 0,5 mm. Denne længde hår har selv voks svært ved at fange. 

En anden fordel ved Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry er, at den kan benyttes i badet lige såvel som på tør hud. Det betyder, at du uden problemer kan tage epilatoren med under bruseren eller i karbad og klare hårfjerningen. 

Hvis du sørger for at bruge epilatoren hyppigt vil du opleve, at processen bliver så godt som smertefri. Brugere udtaler sig om, at det ikke tager mere end et par gange, før man næsten ikke mærker, at den hiver hår ud.

Hele denne kombination sørger for, at du får glat hud i op til 4 uger. Epilatoren kommer desuden med 6 tilbehørsdele, som du ikke kan undvære til din epilator: Et barberhoved, massagehætte, trimmerhætte, en ansigtshætte, hudkontakthætte og en opladningsholder.

Produktdetaljer:

 • Vandtæt
 • Genopladelig
 • Ladetid: 1 minutter
 • Batterilevetid: 40 minutter
 • 2 hastigheder
 • Batteriindikator
 • 6 tilbehørsdele medfølger

#2 Braun Silk-epil 9-990 – mere end bare en epilator

Den næste epilator er endnu en fra Braun. Denne gang er det modellen Braun Silk-epil 9-990, der har været under test-luppen. På Brauns egen hjemmeside scorer epilatoren her hele 4,85 ud af 5 stjerner. Det der er helt særligt ved denne epilator er, at den giver dig meget mere end bare hårfjerning. Hvis du leder efter en epilator, der kan lidt mere ud over det sædvanlige, er Braun Silk-epil 9-990 med sit 4-i-1 system et oplagt valg.

Fremhævede fordele:

 • 4-i-1 epilering, eksfoliering og skincare system
 • SensoSmart-teknologi
 • 13 tilbehørsdele
Forhandler Pris Læs mere
1.189,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Braun Silk-epil 9-990

Denne epilator har den såkaldte SensoSmart-teknologi fra Braun. Det betyder, at en intelligent sensor bestemmer den rette mængde tryk for at fjerne flest muligt hår på en gang. Hovedet er bevægeligt, og den kan derfor bruges til at fjerne hår selv de mest besværlige steder. Den har desuden også et større epilatorhoved, der sikrer en hurtigere og mere effektiv hårfjerning.

Ligesom den forrige epilator kan denne model fra Braun også holde til at komme en tur med i badet. Det der er helt særligt ved Braun Silk-epil 9-990 er, at den både kan massere og eksfoliere din hud med 3 forskellige hætter – dybdegående såvel som nænsomt. Benytter du den dybdegående massagehætte kan du forbedre hudens udseende og blodcirkulation. Den dybdegående eksfolieringshætte sørger for at forebygge indgroede hår, imens den nænsomme eksfolieringshætte klarer fjernelse af døde hudceller og stimulerer huden til en bedre opbygning.

I pakken medfølger der alt, hvad du får brug for til pleje af din hud og hårfjerning, eftersom der er tale om hele 13 tilbehørsdele: Epilatoren, dybdegående massagehætte, dybdegående eksfolieringshætte, nænsom eksfolieringshætte, 3 beskyttelseshætter, hudkontakthætter, ansigtshætte, barberhoved, trimmerhætte, stander, rengøringsbørste, oplader og en taske, så du nemt kan tage din epilator med på farten.

Produktdetaljer:

 • Vandtæt
 • Genopladelig
 • 2 hastigheder
 • Ladetid: 2 timer
 • Batterilevetid: 50 minutter
 • 12V adapter
 • Indbygget lys
 • 13 tilbehørsdele medfølger

Panasonic ES-ED90-P503

#3 Panasonic ES-ED90-P503 – bedst til prisen epilator

Panasonic ES-ED90-P503 er testvinder hos Haus & Garten, og scorer toppoint hos Aftonbladet og vlt.se. Dette gør den blandt andet grundet den gode pris, og fordi den er effektiv og blid.

Fremhævede fordele:

 • Prisvenlig 
 • Dobbelt epileringshoved med 48 pincetter
 • Meget nænsom
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Panasonic ES-ED90-P503

Panasonic ES-ED90-P503 er en effektiv epilator, som samtidig er prisvenlig. Derfor er den også blevet udnævnt som den bedste billige epilator her i artiklen. Leder du efter en prisvenlig epilator, der kan klare arbejdet effektivt, er Panasonic ES-ED90-P503 værd at overveje.

Det der særligt bliver anerkendt ved Panasonic ES-ED90-P503 er, at den er blid og nænsom i brug, samtidig med at den gør et godt stykke arbejde med at få fjernet de uønskede hår. Grunden til at den er så god på netop disse to områder, skyldes det dobbelt epilatorhoved med 48 pincetter. 

Ligesom de andre modeller, er Panasonic ES-ED90-P503 vandtæt, og kan derfor bruges i badet, uden at du skal bekymre dig om, hvorvidt epilatoren kan holde til det eller ej. Derfor hvor denne epilator skiller sig ud, er at hoved er indrettet således, at du kan påfylde sæbe, gel eller anden væske, der er med til at give en blødere og mere gnidningsfri oplevelse. 

Panasonic ES-ED90-P503 er nemt at rengøre. Det eneste du skal gøre, er at skylle den under rindende vand, og så er den klar til næste gang, du skal bruge den. 

Uanset om du ønsker at benytte en epilator til dine ben eller bikinilinjen, kan Panasonic ES-ED90-P503 klare jobbet for dig. Foruden epilatoren og det monterede hoved følger der nemlig blandt andet en hætte med til bikinilinjen, en til under armene, en trimmerkam, et shaverhoved og en roterende fodfil. Du får derfor meget for pengene, hvis du vælger denne epilator.

Produktdetaljer:

 • Genopladelig
 • Vandtæt
 • Ladetid: 1 time
 • Batterilevetid: 30 minutter
 • 2 hastigheder
 • Genopladelig 
 • 6 tilbehørsdele medfølger

Philips SatinPerfect#4 Philips SatinPerfect Wet & Dry – bedste epilator med tilbehør

Den hollandske producent Philips udtaler selv, at Philips SatinPerfect Wet & Dry foretager en af de mest effektive epilering af deres produkter. Det siger lidt om produktet, eftersom Philips generelt er kendt for gode og effektive produkter. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at vi har kåret den til Bedste epilator med tilbehør.

Fremhævede fordele:

 • Mere end 1300 pincentbevægelser pr. sekund
 • Billig pris
 • Keramiske skiver fjerner selv de korteste hår
 • Indbygget hårløfter
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Philips SatinPerfect Wet & Dry

Leder du efter en god epilator uden alt for meget hurlumhej, men hvor der stadig medfølger sådan noget som en trimmehætte og et skærehoved? Så kan Philips SatinPerfect Wet & Dry være den helt rigtige løsning for dig.

En af de store fordele ved Philips SatinPerfect Wet & Dry er, at skiverne ifølge Philips er allergivenlige. Det betyder, at hvis du døjer med sart hud, kan denne epilator være et oplagt køb – det samme gælder, hvis du gerne vil skåne din hud så meget som muligt.

Philips SatinPerfect Wet & Dry skåner også din hud på anden vis. I epilatoren er der en indbygget hårløfter, hvilket betyder at den kan fjerne selv de mindste og mest genstridige hår, samtidig med at den er blid ved huden.

Epilatoren er vandtæt, og du kan derfor bruge den udenfor såvel som i badet. Med epilatoren følger der en trimmehætte, der kan klare de følsomme områder, et skærehoved, etui til opbevaring, en rensebørste og en pose, der gør den let at have med på farten.

Produktdetaljer:

 • 4 tilbehørsdele medfølger
 • 2 hastigheder
 • Indbygget lys
 • Trådløs
 • Genopladelig
 • Ladetid: 1 time
 • Batterilevetid: op til 40 minutter
 • Spænding: 13 400 mA V
 • 32 udtrækningspunkter
 • 17 pincetskiver
 • Udtrækninger pr. sekund mellem 1173 og 1360

Braun Silk-épil 3-321

#5 Braun Silk-épil 3-321 – enkel og prisvenlig

Hvis du leder efter en epilator, hvor du kan veksle mellem den og den originale skraber, kan Braun Silk-épil 3-321 være lige noget for dig. Her er der tale om en effektiv epilator fra det tyske Braun, der både er prisvenlige og lige til. 

Fremhævede fordele:

 • Massageruller for blidere epilering
 • SoftLift Tips® der løfter fladtliggende hår
 • Prisvenlig
Forhandler Pris Læs mere
Proshop.dk 337,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Braun Silk-Épil 3-321

Braun Silk-épil 3-321 er den eneste epilator her i testen, der ikke er ledningsfri. Derfor er den heller ikke vandtæt, og er bedst beregnet til dig, der ikke har for vane at fjerne hår i badet. Epilatoren her har en storesøster, Braun Silk-épil 7 Xpressive, som har flere funktioner og finesser, men leder du efter en epilator uden det helt store hurlumhej, og har du ikke brug for så mange forskellige funktioner, er lillesøsteren her, Braun Silk-épil 3-321, et oplagt valg.

Selvom Braun Silk-épil 3-321 kun er lillesøsteren, er den effektiv og kan de grundlæggende ting – og lidt mere til. En af de bedre funktioner ved epilatoren er, at der på begge sider af epilatorhovedet sidder massageruller. Disse massageruller er med til at sikre en mindre smertefuld og mere blid epilering. 

En anden funktion som er bygget ind i Braun Silk-épil 3-321, er SoftLift Tips. Dette betyder, at epilatoren kan løfte fladtliggende hår op, så hovedet kan fange dem. Selv de mere besværlige hår kan derfor fanges med Braun Silk-épil 3-321.

Der er ikke meget tilbehør med til Braun Silk-épil 3-321, men det mest nødvendige som et mundstykke til epilering af armhulerne og et barberhoved til trimning af længere hår. Til en god pris får du derfor en god epilator, der er helt ligetil uden alt for mange ekstra funktioner.

Produktdetaljer:

 • 2 hastigheder
 • Indbygget lys
 • Ikke ledningsfri – ledning medfølger
 • 12V adapter
 • Må ikke rengøres under vand

Braun Face 830

#6 Braun Face 830 – bedste epilator til ansigtet

Som den eneste epilator, der er henvendt direkte til ansigtet her i testen, vinder Braun Face 830 Bedste epilator til ansigtet. Selvom flere af de andre epilatorer også kan bruges i ansigtet, er Braun Face 830 specialdesignet til at klare det bedst, når det kommer til behåring i ansigtet. Den får da også topscore hos eReviews.dk, der er en dansk side, der tester en lange række produkter inden for elektronik.

Fremhævede fordele:

 • Hurtig hårfjerning i ansigtet
 • Op til 4 ugers glathed 
 • Tager hår ned til 0,02 mm
 • Rensebørste der renser i dybden
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Braun Face 830

Har du brug for en epilator specifikt til ansigtet, er der ingen grund til at du vælger en epilator, der kan lidt af det hele. I stedet er det bedre at vælge en, der er direkte målrettet efter dette behov, ligesom Braun Face 830. Det er nemlig en epilator som denne, der yder det bedste resultat. 

Braun Face 830 sørger for hurtig hårfjerning i ansigtet. Med 10 mikroåbninger, kan den tage hår, der ikke er længere end 0,02 mm, og så sørger den for op til 4 ugers glathed efterfølgende.

Med epilatoren følger der en rensebørste, der renser dit ansigt i dybden. Det bedste resultat får du, hvis du benytter denne inden epilering. Når du bruger rensebørsten fjerner du make-up og andet snavs, og ifølge Braun renser den seks gange bedre, end hvis du renser på almindeligvis. Foruden at den renser din hud, hjælper den til at give din hud en bedre glød og din fugtighedscreme til virke bedre.

Køber du Braun Face 830 får du selve epilatoren, rensebørstehovedet, en beskyttende hætte, lille spejl med lys, taske til opbevaring, børste til rengøring af epilator og et AA-batteri, så du kan komme i gang med at bruge din nye epilator med det samme.

Produktdetaljer:

 • Udskifteligt batteri
 • Bruger AA-batterier
 • Vandtæt
 • Aftageligt hoved
 • 3 tilbehørsdele medfølger

Braun Silk-epil 9-558

#7 Braun Silk-epil 9-558 – alt hvad du behøver

Den tyske producent Braun er særligt anerkendt for godt design og effektive produkter. Det er ingen undtagelse, når det kommer til Braun Silk-epil 9-558. 541 købere har bedømt epilatoren på Brauns egen hjemmeside, og her scorer den en fremragende karakter på 4.75 ud af 5.

Fremhævede fordele:

 • Vibrerende massage funktion for blidere epilering
 • Fjerner hår ned til 0,5 mm
 • Ekstra bredt hoved for hurtigere hårfjerning
 • Batterilevetid på op til 50 minutter
Forhandler Pris Læs mere
1.041,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Braun Silk-epil 9-558

Braun Silk-epil 9-558 er den sidste epilator, vi har valgt at tage med i testen. Epilatoren har en lange række funktioner, der er med til at give dig en god epilering. 

En af de ting som epilatoren vinder stort på, er den lange batterilevetid. Med sine to timers opladning for optimal levetid, er ladetiden forholdsvis lang, men det er det hele værd, når du efterfølgende får hele 50 minutters batterilevetid. 

Ligesom de andre fra Brauns Silk-epil-serie har denne epilator et bredere hoved end Brauns tidligere modeller, der sørger for, at den kan tage betydeligt flere hår i første strøg. Med 40 pincetter sørger epilatoren for op til 4 ugers glat hud. Epileringen bliver også betydeligt nemmere af, at Braun Silk-epil 9-558 har et hoved, der følger kroppens former. På den måde får du den mest behagelige epilering. Noget andet epilatoren her kan, er at sørge for en blid hårfjerning, eftersom den har et indbygget massagesystem, der går oplevelsen en betydeligt mere behagelig.

Uanset om du vil fjerne hår i badet eller ej, kan Braun Silk-epil 9-558 bruges, eftersom den er vandtæt. Braun Silk-epil 9-558 kan også benyttes til mere end blot den klassiske epilering på ben. Med i æsken finder du nemlig en ansigtsepilator, et barberhoved, en trimmerhætte og en hudkontakthætte. Ydermere medfølger der en ledning til opladning, pose til opbevaring og transport, samt en lille børste til at rense epilatoren med.

Produktdetaljer:

 • 2 hastigheder
 • Vandtæt
 • Genopladelig
 • Ladetid: 2 timer
 • Batterilevetid: 50 minutter
 • Indbygget lys
 • 12V adapter
 • 4 tilbehørsdele medfølger 

Hvilken epilator skal jeg vælge?

Der findes efterhånden mange forskellige epilatorer på markedet, og det kan derfor være en udfordring at finde den helt rigtige, hvis du ikke ved, hvad du leder efter. Når du skal finde en epilator, der passer til dit behov, skal du først og fremmest overveje, hvor den skal benyttes. Der findes epilatorer, der er beregnet til ansigtet, under armene, benene, bikinilinjen og intimbarbering, og så er der også dem, der kan bruges over hele kroppen – hertil findes der ofte udskiftelige hoveder, så du kan justere den efter brug. Hvis du ikke har brug for en epilator til flere steder på kroppen, kan det være en fordel at vælge en, der er målrettet din personlige brug.

Noget andet du skal overveje, er grebet. Hvis du er ny med en epilator, kan det være en fordel at vælge en epilator med et godt greb, der sørger for, at den ikke glider ud af hånden på dig, når du bruger den i badet.

Efter du har gjort dig disse overvejelser, er du klar til at kigge nærmere på produkterne. Nu er du nemlig udrustet til at vælge den, der passer bedst til dine individuelle behov.

Sådan benytter du bedst en god epilator

Uanset om du vælger at købe testens bedst i test epilator eller en anden god epilator fra vores epilator test, er det vigtigt at vide, hvordan du benytter den bedst. Der er nemlig en række ting, du kan gøre for at opnå den bedste epilering. Du kan inddele din epilering i tre faser: Inden, under og efter.

Inden epilering

Det er vigtigt, at du timer din epilering. Det betyder, at du skal sørge for at epilere mindst 24 timer inden du skal vise dine ben frem. Det giver nemlig eventuel irritation muligheden for at falme. 

Foruden at time er det en god ide at eksfoliere. På den måde kan du undgå de irriterende indgroede hår. Vælger du en af de epilatorer, hvor der medfølger en eksfolieringsbørste, kan du med fordel benytte den.

Under epilering

Under epilering er det vigtigt, at du fatter godt mod. Er det første gang, at du epilerer, kan det nemlig godt knibe en del. Heldigvis er der flere epilatorer, der har udviklet teknologier til at minimere denne følelse. Hvis du vælger en epilator, der er vandtæt, kan du med fordel klare epileringen i badet, da vand er naturlig smertelindring. 

Sørg for at du ikke presser for hårdt, når du bruger din epilator, og sørg for at køre mod hårene – på den måde får du flest hår med. Det skal føles naturligt og ligetil. Det bedste du kan gøre, er at holde den i en 90-graders vinkel og ikke køre for hurtigt.

Efter epilering

Når du har epileret, skal du sørge for at fugte din hud. Brug en mild creme, der ikke irriterer din hud. Husk, at jo oftere du epilere, jo bedre en oplevelse bliver det.

Køb epilator af flere grunde

Det er vigtigt, at du vælger den bedste epilator, når du beslutter dig for at epilere i stedet for at barbere. Det er nemlig ved at vælge en god epilator, at du får det bedste resultat. Men hvorfor er det egentligt, at du skal vælge at epilere frem for at barbere? Det kan du finde svaret på her.

Tre af de helt store grunde til, at du skal vælge at epilere i stedet for at barbere eller benytte anden hårfjerningsmetode er for det første, at det fjerner langt flere hår, end hvis du for eksempel vælger at bruge voks. For noget andet er det noget mere nænsomt over for din hud, hvilket også gør det til en perfekt metode for overfølsom hud. For det tredje sørger epilering for, at du har glat hud i flere uger efter.

Testkilder

Braun

Eftersom en stor del af testens produkter stammer fra Braun, har vi benyttet Brauns egen hjemmeside til finde informationer om deres produkter.

Power.dk

Power.dk sælger forskellige elektroniske produkter, heriblandt epilatorer. Herfra har vi hentet information om Braun Silk-Éppil 9 9-561 Wet & Dry, samt fundet ud af, at den får 4,6 stjerner ud af 5 hos køberne af netop denne epilator gennem Power.dk

Pricerunner.dk

Den danske side for Pricerunner, Pricerunner.dk, har lavet en test af fem forskellige epilatorer. De har valgt at teste nogle af de mest populære epilatorer på markedet og har fremhævet det bedste ved produkterne, samt den største ulempe.

Philips

På samme måde som med Braun, har vi benyttet Philips egen hjemmeside til at finde information om deres produkt.

Konklusion 

I denne test har vi vurderet 7 forskellige epilatorer, der hver især har sine fordele og særlige egenskaber. Bedst i test fik vi kåret Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry med sin næsten smertefrie epilering, lange batterilevetid og effektive fjerning af hår. Med sine mange gode egenskaber, er den et af de bedste bud på en god og kompetent epilator – til førstegangsbrugeren såvel som den erfarne.

Videre blev Panasonic ES-ED90-P503 kåret som den Bedst til prisen epilator, netop grundet den gode pris, det enkle design og den effektive epilering. 

Det bedste epilatorsæt med tilbehør blev Philips SatinPerfect Wet & Dry, der hiver mere end 1300 hår ud pr. sekund, nævnes at være allergivenlig og har alt, hvad du skal bruge til epilering diverse steder på kroppen.

Sidst blev Braun Face 830 kåret som Bedste epilator til ansigtet, da denne er specialfremstillet til netop at give den bedste epilering i ansigtet. Denne kan fjerne hår, der har en længde helt ned til 0,02 mm, og selv de mest sejlivede hår bliver derfor nødt til at bukke under.

Med disse informationer om testvindere såvel som de øvrige testede epilatorer, kan du frit vælge din egen favorit.

SE OGSÅ: Test af de bedste glattejern

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.