Bedste Eyeliner Test 2022

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

#1 Irina The Diva Flirty Eye Liner

Du skal ikke tænke på at rette din eyeliner i løbet af dagen / aftenen, hvis du benytter dig af denne variant. Produktet fra Irina The Diva vil nemlig hverken tvære ud eller smitte af,…

1
Den bedste eyeliner

#1 Irina The Diva Flirty Eye Liner

2
Den bedste eyeliner til prisen

#2 GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof 1,2 gram

3
Til dig, der Ønsker en skarp og definerende eyeliner

#3 Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil

4
Til dig, der Ønsker en skarp og definerende eyeliner

#5 Nilens Jord Liquid Eyeliner

5
God til små øjne

#6 Nilens Jord Eyeliner Pen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Eyelineren – berømt og berygtet! Din allerbedste ven, hvis du forstår at jonglere den, men en decideret fjende, hvis du ikke gør. Eyelineren kan lave intet mindre end mirakler for dit øjenlook. Den kan forvandle et par helt ordinære øjne til indtagende, skrå og katte-agtige, intense, dramatiske og diva-agtige eller punkede og Goth-agtige. Hvem husker ikke 80’er ikonet den britiske sangerinde Blondies dragende, sorte  øjenmakeup.

Eyelineren bruges grundlæggende til at indramme dine øjne med en mørk – oftest sort – streg og lægges lagt vippekanten. Sammen med mascaraen får den dine vipper til at synes tættere og mere fyldige. Men den kan mere end det. Den kan løfte dine øjne, give dig et friskere look og alt efter, hvor avanceret du ønsker din makeup skal være desuden hjælpe til at give dine øjne en anden facon.

Det kan være svært at håndtere den sorte drilske streg, men fortvivl ikke. Øvelse gør mester. Og måske du slet ikke har fundet din yndlings eyeliner endnu. Der findes nemlig mere end en type eyeliner og da alle typerne er yderst forskellige kan det meget vel være, at du efter devisen learning by doing finder ud af, at du har en klar favorit, som giver langt bedre resultater for netop dine øjne end de andre.

Kort resultat af testen 

Vi har kåret en Irina The Diva Flirty Eye Liner som testvinder, da den sikrer et flot look, uanset om du foretrækker en markant eller rolig eyeliner. Derudover er den vegansk, parfumefri og yderst holdbar. Med denne eyeliner får du god kvalitet til en fornuftig pris.

Den bedste eyeliner til prisen er en GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof. Produktet sælges til en pris alle kan være med på, er parfumefri og kan fås i flere farver. Den holder desuden i op til 24 timer uden at tvære ud.

Premium. Eyelineren i denne artikel om eyeliner er Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil. Du får en 3-1 eyeliner, som er fantastisk som både klassisk kohl blyant, men også kan fungere som øjenskygge og til at skabe det smokey eye look

Hvilken Eyeliner skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende tre typer af eyeliner; eyeliner blyant, gel eyeliner og flydende eyeliner.

Der er den klassiske eyeliner blyant (kohl), som er relativ nem at anvende. Der kan skrues op og ned i tykkelsen af din streg alt efter, hvor meget du spidser blyanten. Den kan med andre ord bruges både til den tynde fine streg lang vippekanten eller til den tykkere, blødere streg, som giver dine øjne et mere smokey look. Den er nem at fjerne, men blødheden gør dog samtidig, at den ikke er super holdbar.

For dem så går efter en meget holdbar eyeliner er gel eyelineren absolut en god mulighed. Eyelineren påføres i flydende konsistens med en lille pensel og sidder virkelig fast med en dyb flot farve. Kan også blendes ud til det udtonede smokey look. Pigmenteringen i selve eyelinerens formula gør farven meget intens, nærmest som teatersminke. Så holder du af meget dybe, klare nuancer i din øjenmakeup er gel eyelineren et must.

Den flydende eyeliner kommer oftest som tuschpen eller i en bøtte med pensel. Den er rigtig nem at styre og tegner meget præcise og skarpe streger langs vippekanten. Hvis du holder af at lege med formen på dine øjne er den helt perfekt at tegne et lille sving op med – det berømte ’wing’ –  den vinge, som kan give dig de dragende cat eyes. Når den flydende eyeliner sidder, så sidder den og da den tillige er vandfast er den meget svær at fjerne, hvis du skulle være så uheldig at tegne forkert. Så brug den varsomt.

Til dig som har mod på at gå i gang med eyelineren, til dig der måske bare mangler inspiration til hvordan du får mere ud af at bruge den eller til dig der savner et nyt mærke, har vi samlet et udvalg af eyelinere på markedet, som vi håber kan gøre en forskel for netop dig og dine behov.

Desuden har vi lavet dig lavet dig en lille huskeliste med ting, som du bør overveje, når du skal vælge din næste eyeliner.

#1 Irina The Diva Flirty Eye Liner

Den bedste eyeliner

Fordele
 • pros-icon.svg Vegansk og parfumefri opbygning
 • pros-icon.svg Vand- og tårefast, så den kan holde hele dagen
 • pros-icon.svg Indbygget svamp i bunden, så du kan blende lineren
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke tænke på at rette din eyeliner i løbet af dagen / aftenen, hvis du benytter dig af denne variant. Produktet fra Irina The Diva vil nemlig hverken tvære ud eller smitte af, da den er vand- og tårefast. Produktet er både vegansk og fri for parfume.

Derfor skal du vælge Irina The Diva Flirty Eye Liner

Leder du efter en eyeliner, som er super nem at anvende og som kan indramme dine øjne med en skarp, sort kant, så er Irina The Diva Flirty Eye Liner helt sikkert noget for dig. Du får nemlig en eyeliner, som er optimal til det skarpe look, og som forbliver pæn hele dagen. Det skyldes, at produktet er udviklet til at være vand- og tårefast, samt ikke at smitte af.

Og ønsker du ikke helt så markant en streg eller farve, kan du altid vælge at benytte den indbyggede svamp til at blende lineren lidt ud med. En anden klar fordel ved vores testvinder er, at den er vegansk og parfumefri i sin opbygning – og så sælges den til en budgetvenlig pris!

#2 GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof 1,2 gram

Den bedste eyeliner til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Vandfast og parfumefri eyeliner, der er nem at påføre
 • pros-icon.svg Indeholder E-vitamin og jojobaolie
 • pros-icon.svg Kan købes i flere forskellige farver

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke have for mange penge op af lommen for at få råd til denne eyeliner fra Gosh. Men selvom produktet sælges til en billig pris, går du ikke ned på kvaliteten. Eyelineren er både vandfast, intens i farven, parfumefri, nem at arbejde med og indeholder en række vitaminer..

Derfor skal du vælge GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof 1,2 gram

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, så vil vi anbefale dig at investere i denne eyeliner fra Gosh, som vi har kåret som den bedste eyeliner til prisen. Produktet sælges nemlig til en billig pris, som alle kan være med på. Alligevel er den i høj kvalitet, og du vil derfor få en eyeliner, der altid giver et flot resultat.

Derudover er eyelineren fra Gosh vandfast i sin opbygning og smidig i sin tekstur, så den er nem at påføre på lige den måde, du ønsker det. Den kan desuden holde op til 24 timer uden at tvære ud og indeholder ikke parfume. Du tilfører også lidt næring til dit øjenområde, da produktet indeholder E-vitamin og jojobaolie.

#3 Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil

Til dig, der Ønsker en skarp og definerende eyeliner

Fordele
 • pros-icon.svg Ultratynd spids giver øget præcision
 • pros-icon.svg Holdbar op til 16 timer
 • pros-icon.svg Flot intens farve

Detaljeret gennemgang

Denne eyeliner fra Yves Saint Laurent er en lækker og funktionel eyeliner blyant – god både som klassisk eyeliner langs vippekanten, som kohl eller som en udtonet øjenskygge.

Det internationale mode- og skønhedssite Stylecraze fremhæver den, som en favorit blandt eyeliner blyanter. En lækker funktionel blyant, der holder hvad den lover – og mere til. En 3-1 eyeliner, som kan lave en blød mørk kant langs vipperne, fungere som kohl og som desuden kan anvendes som øjenskygge.

Derfor skal du vælge Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil

Den lækre konsistens af eyelineren gør den perfekt at arbejde med, hvis du kan lide et soft look. Du kan gøre stregen enkel eller du kan komme den på i flere lag og tone den op eller ned alt efter, hvor smokey og dramatisk et look du ønsker. Holdbarheden er også i top – 12 timer sidder den efter påføring. Meget nem at anvende og at fjerne igen.

En multifunktionel og let anvendelig eyeliner blyant, som du vil elske at prøve af til forskellige bløde looks.

#5 Nilens Jord Liquid Eyeliner

Til dig, der Ønsker en skarp og definerende eyeliner

Fordele
 • pros-icon.svg Ultratynd spids giver øget præcision
 • pros-icon.svg Holdbar op til 16 timer
 • pros-icon.svg Flot intens farve

Detaljeret gennemgang

Dette er en flydende sort eyeliner til dig, der går efter et præcist og skarpt look, der smukt indrammer dine øjne.

Anbefales af det internationale mode- og skønhedssite Stylecraze, som en eyeliner for dig, der ønsker et meget præcist look i en intens sort farve, der holder helt ekstremt godt.

Derfor skal du vælge Maybelline Master Precise Liquid

Eyelinerens ultramættede pigmenter giver en intens flot farve, som fungerer perfekt til at indramme dine øjne. Den meget tynde spids (0,4 mm) gør dig i stand til at lægge en tynd, tynd linje langs øjenvippekanten. Giver jævne, fine streger og klatter ikke. Rigtig god, hvis du ikke er en rutineret bruger af eyeliner, men gerne vil prøve det af. Nem at påføre og ligeså nem at fjerne igen.

#6 Nilens Jord Eyeliner Pen

God til små øjne

Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at anvende
 • pros-icon.svg Tynd og fleksibel applikator sikrer præcist resultat
 • pros-icon.svg God til sarte øjne, kontaktlinsebrugere

Detaljeret gennemgang

Her er en eyeliner, som med sin spidse pen kan hjælpe dig med at tegne ultra tynde streger langs vippekanten, og som er perfekt hvis du gerne vil lave et sving på din øjenform (cat eye look).

Vurderet af Matas kunder, som en yderst præcis eyeliner, som er nem at anvende og gør det let at tegne skarpe streger langs øjekanten.  Holdbar og god til sarte øjne.

Derfor skal du vælge Nilens Jord Eyeliner Pen

Eyelinerens tynde pen er perfekt til dig, som gerne vil skabe katte-agtige øjne med et fint sving udad på eyeliner-linjen. Applikatoren er blød og fleksibel og perfekt til den præcise streg. Åbner dine øjne op, hvilket er et ekstra plus til dig med små øjne. Er dine øjne ekstra sensitive er denne eyeliner måske noget for dig, da den er både uden parabener, parfume og æteriske olier.

Guide

Huskeliste når du skal vælge eyeliner

Der er mange ting du kan overveje, når du skal til at købe din eyeliner. Hvad er dit behov og hvordan matcher det det enkelte produkts kvalitet? Hvilken eyeliner du skal købe afhænger først og fremmest af, hvilken type look du går efter og ikke mindst formen på dine øjne. For det er ikke os alle, som fra naturens er udstyret med smukke mandelformede øjne. Måske dine øjne sidder tæt sammen, måske du har små øjne, måske dine øjenlåg ser lidt tungere ud end du kunne ønske dig. Din øjenform er ret afgørende for, hvilken eyeliner du bør vælge. Finder du den rette, kan eyelineren gøre den gøre underværker for dig!

Husk også når du vælger eyeliner, at nok er den klassiske farve sort, men måske du med held kan overveje en anden farve. Sort kan nemlig gøre dine øjne lidt små og hårde i udtrykket – overvej derfor eventuelt en mørkegrå, blommefarvet eller brun nuance. Måske lidt overraskende, men ikke desto mindre en sofistikeret løsning. For større og klarere øjne kan lyse farver også være en mulighed – læg den på den våde kant under øjet.

Bruger du kontaktlinser eller har du sarte øjne bør du også overveje, om ikke det er værd at gå efter en eyeliner uden parabener, parfume og olier.

Er du nybegynder udi eyelinerens svære kunst er det måske en god idé at starte ud med en eyeliner, som er nem og præcis at arbejde med. Start ikke med at lave smokey eyes med en blød kohl, hvis du har fem minutter foran spejlet inden du skal ud af døren. Det kan nemt give et lidt nedslående resultat. Start med præcise, nemme streger og giv dig god tid til at lære din nye eyeliner at kende.

Har du først defineret hvad du ønsker at fremhæve eller nedtone med din eyeliner er det blot at matche dit behov med den helt rigtige type eyeliner.

Husk, at eyelineren vel nok er det sværeste makeupredskab overhovedet at jonglere. Derfor er det god idé at spørge løs hos ekspedienterne, der hvor du finder dine makeupfavoritter. Er du eksempelvis i tvivl om din øjenform kan de med garanti guide dig – og måske de endda kan hjælpe dig med at eksperimentere med den første svære streg.

Testkilder

Nedenfor er forskellige kilder, som vi har brugt til at lave denne eyeliner guide til dig.

Vogue

Læs det britiske mode- og skønhedsmagasins Vogues ekspertvurdering af syv forskellige flydende eyeliners.

Stylecraze

Internationalt mode- og skønhedssite med guides, tests, anbefalinger og inspiration til makeupfavoritter.

Matas

Få detaljeret information om eyeliner-produkter her og bliv klogere på, hvad Matas kunder mener om de enkelte produkter ved at læse deres produktanmeldelser på sitet.

Nicehair

Dansk skønhedssite, hvor tests og brugeranmeldelser gør dig klogere på, hvilke favoritter du skal have i makeuptasken.

Konklusion

Lad dit valg af eyeliner afhænge af dit specifikke behov. Hvad har du brug for? Hvad har du lyst til? Og hvordan matcher det de enkelte eyeliner-produkters egenskaber.

For at få fingrene i den bedste eyeliner, der samtidig er budgetvenlig, skal du gå efter en Irina The Diva Flirty Eye Liner. Den er perfekt til at skabe et skarpt defineret look, nem at arbejde med og yderst holdbar.

GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof er derimod den rette eyeliner for dig, hvis du gerne vil spare lidt penge på købet – eller blot ønsker din eyeliner i en anden farve en sort, brun og grå. Denne variant fås nemlig i flere farver og har en god holdbarhed.

Er du klar til at give lidt ekstra for en eyeliner, som kan lidt mere end alle de andre, så skal du have Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil med hjem.  Du får en 3-1 eyeliner, som er fantastisk som både klassisk kohl blyant, men også kan fungere som øjenskygge og til at skabe det smokey eye look .

Er du nybegynder inden for kategorien eyeliner, så er det måske værd at prøve Maybelline Master Precise Liquid. En flydende sort eyeliner med ultra tynd spids, som gør den meget præcis at anvende.  Perfekt til det præcise og skarpe udtryk.

God til sensitive øjne er Nilens Jord Liquid Eyeliner. En meget holdbar og fjerlet flydende eyeliner, som giver en præcis sort streg – med et metallisk strejf.

Endnu en favorit fra Nilens Jord er Nilens Jord Eyeliner Pen – en eyeliner, som med sin spidse pen er ekstrem god til den meget tynde streg langs vippekanten.

Bare Minerals Lash Domination Ink Liner er en plejende flydende eyeliner, som har en fin tynd spids, der gør den nem at arbejde med. Dit sikre valg, hvis du samtidig leder efter en vandfast eyeliner – super holdbar i ustadigt dansk vejr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×