fbpx

Bedste Eyeliner Test 2020

Senest opdateret

Eyelineren – berømt og berygtet! Din allerbedste ven, hvis du forstår at jonglere den, men en decideret fjende, hvis du ikke gør. Eyelineren kan lave intet mindre end mirakler for dit øjenlook. Den kan forvandle et par helt ordinære øjne til indtagende, skrå og katte-agtige, intense, dramatiske og diva-agtige eller punkede og Goth-agtige. Hvem husker ikke 80’er ikonet den britiske sangerinde Blondies dragende, sorte  øjenmakeup.

Eyelineren bruges grundlæggende til at indramme dine øjne med en mørk – oftest sort – streg og lægges lagt vippekanten. Sammen med mascaraen får den dine vipper til at synes tættere og mere fyldige. Men den kan mere end det. Den kan løfte dine øjne, give dig et friskere look og alt efter, hvor avanceret du ønsker din makeup skal være desuden hjælpe til at give dine øjne en anden facon.  

Det kan være svært at håndtere den sorte drilske streg, men fortvivl ikke. Øvelse gør mester. Og måske du slet ikke har fundet din yndlings eyeliner endnu. Der findes nemlig mere end en type eyeliner og da alle typerne er yderst forskellige kan det meget vel være, at du efter devisen learning by doing finder ud af, at du har en klar favorit, som giver langt bedre resultater for netop dine øjne end de andre.

Kort resultat af testen 

For bedste budgetvenlige eyeliner skal du vælge Rimmel Exaggerate Flydende eyeliner. Den er perfekt til at skabe et skarpt defineret look, og så er den nem at arbejde med og yderst holdbar. God kvalitet til en fornuftig pris.

Bedste eyeliner til prisen er Rimmel London Soft Kohl Kajal Eyeliner Pencil. Med denne eyeliner får du en blød lækker blyantsstreg i en smuk dyb farve – en eyeliner, som er perfekt til et smokey eye look.  

Premium. Eyelineren i denne artikel om eyeliner er Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil. Du får en 3-1 eyeliner, som er fantastisk som både klassisk kohl blyant, men også kan fungere som øjenskygge og til at skabe det smokey eye look

Hvilken Eyeliner skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende tre typer af eyeliner; eyeliner blyant, gel eyeliner og flydende eyeliner. 

Der er den klassiske eyeliner blyant (kohl), som er relativ nem at anvende. Der kan skrues op og ned i tykkelsen af din streg alt efter, hvor meget du spidser blyanten. Den kan med andre ord bruges både til den tynde fine streg lang vippekanten eller til den tykkere, blødere streg, som giver dine øjne et mere smokey look. Den er nem at fjerne, men blødheden gør dog samtidig, at den ikke er super holdbar.

For dem så går efter en meget holdbar eyeliner er gel eyelineren absolut en god mulighed. Eyelineren påføres i flydende konsistens med en lille pensel og sidder virkelig fast med en dyb flot farve. Kan også blendes ud til det udtonede smokey look. Pigmenteringen i selve eyelinerens formula gør farven meget intens, nærmest som teatersminke. Så holder du af meget dybe, klare nuancer i din øjenmakeup er gel eyelineren et must.  

Den flydende eyeliner kommer oftest som tuschpen eller i en bøtte med pensel. Den er rigtig nem at styre og tegner meget præcise og skarpe streger langs vippekanten. Hvis du holder af at lege med formen på dine øjne er den helt perfekt at tegne et lille sving op med – det berømte ’wing’ –  den vinge, som kan give dig de dragende cat eyes. Når den flydende eyeliner sidder, så sidder den og da den tillige er vandfast er den meget svær at fjerne, hvis du skulle være så uheldig at tegne forkert. Så brug den varsomt.

Til dig som har mod på at gå i gang med eyelineren, til dig der måske bare mangler inspiration til hvordan du får mere ud af at bruge den eller til dig der savner et nyt mærke, har vi samlet et udvalg af eyelinere på markedet, som vi håber kan gøre en forskel for netop dig og dine behov.  

Desuden har vi lavet dig lavet dig en lille huskeliste med ting, som du bør overveje, når du skal vælge din næste eyeliner.

#1 Rimmel Exaggerate Flydende eyeliner – Bedste eyeliner

Dette er en flydende eyeliner, som lægger en skarp præcis linje, der holder hele dagen. Et topprodukt til en yderst fornuftig pris.

Fremhævet af det britiske mode- og skønhedsmagasin Vogue som den bedste flydende eyeliner på markedet. Med en perfekt og let anvendelig applikator spids, som giver en meget præcis og lige streg.   

Fremhævede fordele:

 1. Let at anvende
 2. Giver præcise, skarpe streger 
 3. Holdbar og gnides ikke ud
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Rimmel Exaggerate Eyeliner

Leder du efter en eyeliner, som er super nem at anvende og som kan indramme dine øjne med en skarp, sort kant, så er Rimmel Exaggerate Eyeliner helt sikkert noget for dig. Den unikke applikator er nem og hurtig at håndtere og giver en helt præcis streg. Perfekt til den fine tynde streg langs øjenvippekanten eller det lille wing udad, som giver form til øjet. 

En eyeliner, som er optimal til det skarpe look, som skal sidde hele dagen.


#2 Rimmel London Soft Kohl Kajal Eyeliner Pencil – Bedst til prisen eyeliner

Dette er en eyeliner til dig, som går efter et smokey look, og som bevarer sin smukke intense farve hele dagen. Et rigtig godt produkt til virkelig fornuftig pris. 

Anbefalet af det internationale mode- og skønhedssite Stylecraze, som en af de allerbedste eyeliner blyanter på grund af sin holdbarhed, smukke farve og præcision.

Fremhævede fordele:

 1. God holdbarhed 
 2. Smuk dyb farve
 3. Godt match mellem pris og produkt
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Rimmel London Soft Kohl Kajal 

Eyelinerens bløde blyantspids er perfekt til at skabe et udtonet smokey look. Blyanten er nem at arbejde med og konsistensen lækker soft. Trods det, at den er nem at ’tvære’, så er holdbarheden rigtig god. En eyeliner, der giver masser af muligheder for at lege med det bløde look. Fås i flere flotte nuancer. En super anvendelig eyeliner til fornuftig pris.

En eyeliner skabt til at skabe et dramatisk udtonet look. 


#3 Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil – Bedste Premium eyeliner 

Denne eyeliner fra Yves Saint Laurent er en lækker og funktionel eyeliner blyant – god både som klassisk eyeliner langs vippekanten, som kohl eller som en udtonet øjenskygge. 

Det internationale mode- og skønhedssite Stylecraze fremhæver den, som en favorit blandt eyeliner blyanter. En lækker funktionel blyant, der holder hvad den lover – og mere til. En 3-1 eyeliner, som kan lave en blød mørk kant langs vipperne, fungere som kohl og som desuden kan anvendes som øjenskygge.

Fremhævede fordele:

 1. Multi funktionel
 2. Nem at anvende, skal ikke spidses
 3. Blød og lækker konsistens 
Forhandler Pris Læs mere
179,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil

Den lækre konsistens af eyelineren gør den perfekt at arbejde med, hvis du kan lide et soft look. Du kan gøre stregen enkel eller du kan komme den på i flere lag og tone den op eller ned alt efter, hvor smokey og dramatisk et look du ønsker. Holdbarheden er også i top – 12 timer sidder den efter påføring. Meget nem at anvende og at fjerne igen.

En multifunktionel og let anvendelig eyeliner blyant, som du vil elske at prøve af til forskellige bløde looks.  


#4 Maybelline Master Precise Liquid – Til dig, der Ønsker en skarp og definerende eyeliner

Dette er en flydende sort eyeliner til dig, der går efter et præcist og skarpt look, der smukt indrammer dine øjne. 

Anbefales af det internationale mode- og skønhedssite Stylecraze, som en eyeliner for dig, der ønsker et meget præcist look i en intens sort farve, der holder helt ekstremt godt. 

Fremhævede fordele:

 1. Ultratynd spids giver øget præcision
 2. Holdbar op til 16 timer
 3. Flot intens farve
Forhandler Pris Læs mere
64,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Maybelline Master Precise Liquid

Eyelinerens ultramættede pigmenter giver en intens flot farve, som fungerer perfekt til at indramme dine øjne. Den meget tynde spids (0,4 mm) gør dig i stand til at lægge en tynd, tynd linje langs øjenvippekanten. Giver jævne, fine streger og klatter ikke. Rigtig god, hvis du ikke er en rutineret bruger af eyeliner, men gerne vil prøve det af. Nem at påføre og ligeså nem at fjerne igen. 


#5 Nilens Jord Liquid Eyeliner – Til dig, der ønsker skarp og præcis streg til sarte øjne

Dette er en meget holdbar og fjerlet flydende eyeliner, som giver en præcis sort streg. Er du ude efter en eyeliner, som både føles og ser eksklusiv ud, så er denne med sit metalliske touch og ultralette formula måske et bud. 

Anbefalet af Nicehair som til en eyeliner, der giver en fornemmelse af lethed og som med sin metalliske farve får dine øjne til at stråle. 

Fremhævede fordele:

 1. Smuk tæt farve med diskret metallisk strejf
 2. God til sarte øjne
 3. Flydende konsistens som er nem at arbejde med og som føles fjerlet
Forhandler Pris Læs mere
99,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Nilens Jord Liquid Eyeliner

Den flydende eyeliner er nem at arbejde med. Applikatoren har en fin, fleksibel og tynd spids, som doserer eyelineren og gør dig i stand til at lave tynde, præcise linjer. Pigmenteringen gør farven meget smuk og intens med et diskret og eksklusivt metallisk touch, som giver ekstra glød til looket og som spiller flot op til dine øjne. Har du sensitive øjne eller kontaktlinser, kan denne eyeliner anbefales, da den er fri for både parfumer og parabener.  Formulaen gør eyelineren nærmest vægtløs og du bemærker sort set ikke, at du har den på.

En let og lækker eyeliner, som giver en skarp og præcis streg, og samtidig rigtig god til dig med sarte øjne.


#6 Nilens Jord Eyeliner Pen – God til små øjne 

Her er en eyeliner, som med sin spidse pen kan hjælpe dig med at tegne ultra tynde streger langs vippekanten, og som er perfekt hvis du gerne vil lave et sving på din øjenform (cat eye look).  

Vurderet af Matas kunder, som en yderst præcis eyeliner, som er nem at anvende og gør det let at tegne skarpe streger langs øjekanten.  Holdbar og god til sarte øjne.

Fremhævede fordele:

 1. Nemt at anvende
 2. Tynd og fleksibel applikator sikrer præcist resultat
 3. God til sarte øjne, kontaktlinsebrugere 
Forhandler Pris Læs mere
99,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Nilens Jord Eyeliner Pen

Eyelinerens tynde pen er perfekt til dig, som gerne vil skabe katte-agtige øjne med et fint sving udad på eyeliner-linjen. Applikatoren er blød og fleksibel og perfekt til den præcise streg. Åbner dine øjne op, hvilket er et ekstra plus til dig med små øjne. Er dine øjne ekstra sensitive er denne eyeliner måske noget for dig, da den er både uden parabener, parfume og æteriske olier.


#7 Bare Minerals Lash Domination Ink liner – Intens farverig god holdbarhed

Dette er en plejende flydende eyeliner, som har en fin tynd spids, der gør den nem at arbejde med. Ønsker du en meget holdbar og vandfast eyeliner er dette helt sikkert sagen. 

På det danske skønhedssite Nicehair fremhæves den for sin holdbarhed, sine plejende egenskaber og for en rig pigmentering, som giver en smuk dyb farve. Leder du efter en eyeliner som kan klare lidt af hvert i det danske vejr og som samtidig er nem og præcis at arbejde med, så bliver du glad for eyelineren fra Bare Minerals.

Fremhævede fordele:

 • Plejende
 • Holdbar og vandfast
 • Tynd spids som giver markeret streg
Forhandler Pris Læs mere
259,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Bare Minerals Lash Domination Ink Liner

Den flydende eyeliner er trods sin gode holdbarhed og resistens over for vand og regn yderst nænsom mod dine øjne. Ud over den ikke indeholder parabener, så plejer den med sine quinoa proteiner dine vipper, hvilket er en god langtidsinvestering, hvis man bruger øjenmakeup hver dag. Den tynde spids gør det muligt for dig at lave de fineste præcise streger og alt efter hvor mørkt du ønsker dit look, kan du blot påføre ekstra lag. Lækker dyb farve.

Anbefalet for sin præcise streg, intense farve og for sin holdbarhed. Ekstra plus er eyelinerens nærende egenskaber.


Huskeliste når du skal vælge eyeliner

Der er mange ting du kan overveje, når du skal til at købe din eyeliner. Hvad er dit behov og hvordan matcher det det enkelte produkts kvalitet? Hvilken eyeliner du skal købe afhænger først og fremmest af, hvilken type look du går efter og ikke mindst formen på dine øjne. For det er ikke os alle, som fra naturens er udstyret med smukke mandelformede øjne. Måske dine øjne sidder tæt sammen, måske du har små øjne, måske dine øjenlåg ser lidt tungere ud end du kunne ønske dig. Din øjenform er ret afgørende for, hvilken eyeliner du bør vælge. Finder du den rette, kan eyelineren gøre den gøre underværker for dig! 

Husk også når du vælger eyeliner, at nok er den klassiske farve sort, men måske du med held kan overveje en anden farve. Sort kan nemlig gøre dine øjne lidt små og hårde i udtrykket – overvej derfor eventuelt en mørkegrå, blommefarvet eller brun nuance. Måske lidt overraskende, men ikke desto mindre en sofistikeret løsning. For større og klarere øjne kan lyse farver også være en mulighed – læg den på den våde kant under øjet.

Bruger du kontaktlinser eller har du sarte øjne bør du også overveje, om ikke det er værd at gå efter en eyeliner uden parabener, parfume og olier. 

Er du nybegynder udi eyelinerens svære kunst er det måske en god idé at starte ud med en eyeliner, som er nem og præcis at arbejde med. Start ikke med at lave smokey eyes med en blød kohl, hvis du har fem minutter foran spejlet inden du skal ud af døren. Det kan nemt give et lidt nedslående resultat. Start med præcise, nemme streger og giv dig god tid til at lære din nye eyeliner at kende.

Har du først defineret hvad du ønsker at fremhæve eller nedtone med din eyeliner er det blot at matche dit behov med den helt rigtige type eyeliner.

Husk, at eyelineren vel nok er det sværeste makeupredskab overhovedet at jonglere. Derfor er det god idé at spørge løs hos ekspedienterne, der hvor du finder dine makeupfavoritter. Er du eksempelvis i tvivl om din øjenform kan de med garanti guide dig – og måske de endda kan hjælpe dig med at eksperimentere med den første svære streg. 

Testkilder

Nedenfor er forskellige kilder, som vi har brugt til at lave denne eyeliner guide til dig.

Vogue

Læs det britiske mode- og skønhedsmagasins Vogues ekspertvurdering af syv forskellige flydende eyeliners. 

Stylecraze

Internationalt mode- og skønhedssite med guides, tests, anbefalinger og inspiration til makeupfavoritter.

Matas

Få detaljeret information om eyeliner-produkter her og bliv klogere på, hvad Matas kunder mener om de enkelte produkter ved at læse deres produktanmeldelser på sitet.

Nicehair

Dansk skønhedssite, hvor tests og brugeranmeldelser gør dig klogere på, hvilke favoritter du skal have i makeuptasken.

Konklusion

Lad dit valg af eyeliner afhænge af dit specifikke behov. Hvad har du brug for? Hvad har du lyst til? Og hvordan matcher det de enkelte eyeliner-produkters egenskaber.

For bedste budgetvenlige eyeliner skal du vælge Rimmel Exaggerate Flydende eyeliner. Perfekt til at skabe et skarpt defineret look. Nem at arbejde med og yderst holdbar.

Går du efter bedst kvalitet for pengene er det måske Rimmel London Soft Kohl Kajal Eyeliner Pencil du skal lægge i kurven. Her får du en blød lækker blyantsstreg i en smuk dyb farve – en eyeliner, som er perfekt til et smokey eye look.  

Er du klar til at give lidt ekstra for en eyeliner, som kan lidt mere end alle de andre, så skal du have Yves Saint Laurent Couture Kajal Pencil med hjem.  Du får en 3-1 eyeliner, som er fantastisk som både klassisk kohl blyant, men også kan fungere som øjenskygge og til at skabe det smokey eye look .

Er du nybegynder inden for kategorien eyeliner, så er det måske værd at prøve Maybelline Master Precise Liquid. En flydende sort eyeliner med ultra tynd spids, som gør den meget præcis at anvende.  Perfekt til det præcise og skarpe udtryk. 

God til sensitive øjne er Nilens Jord Liquid Eyeliner. En meget holdbar og fjerlet flydende eyeliner, som giver en præcis sort streg – med et metallisk strejf.

Endnu en favorit fra Nilens Jord er Nilens Jord Eyeliner Pen – en eyeliner, som med sin spidse pen er ekstrem god til den meget tynde streg langs vippekanten.

Bare Minerals Lash Domination Ink Liner er en plejende flydende eyeliner, som har en fin tynd spids, der gør den nem at arbejde med. Dit sikre valg, hvis du samtidig leder efter en vandfast eyeliner – super holdbar i ustadigt dansk vejr. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.