Bedste fodcreme 2022 – 5 plejende fodcremer inklusiv guide

1
CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml

Derfor skal du vælge CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml: Vores testvinder er denne skønne fodcreme fra CeraVe, som er fyldt med gode ingredienser som niacinamid, salicylsyre, urea og hyaluronsyre, der har en regenererende og reparerende effekt for den tørre hud på fødderne. Cremen er formuleret til at eksfoliere uden at ødelægge hudens naturlige barriere. Den blødgør hård hud, og fugter huden med beroligende egenskaber, så hudens tekstur bliver forbedret. Efter kun få dages brug…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml 69 kr. Shopping4net DK
Lavera Basis Sensitiv Foot Cream 75ml 37 kr. Parfumdreams.dk - DK
Pudderdåserne Alt i en Fodcreme 100ml 107 kr. Jala-helsekost
O’Keeffe’s Healthy Feet Foot Cream 85g 96,45 kr. KN-Auto.dk
Australian Bodycare Foot Cream 100ml 95,95 kr. Jala-helsekost

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter den bedste fodcreme og den mest effektive pleje mod tørre fødder? Så læs med her, hvor vi har taget et kig på markedets allerbedste bud på fodcremer. Velplejede og bløde fødder er et must i sandalerne om sommeren, men også om vinteren, da glade fødder fås gennem regelmæssig pleje. Det kan du få ved at smøre fødderne med en lækker fodcreme året rundt. 

En god fodcreme skal være fugtgivende, blødgørende og nærende for fødderne, men der er stor forskel på de enkelte fodcremers ingredienser og egenskaber. Vi har derfor taget et kig på de forskellige fodcremer på markedet lige nu og udvalgt de 5 bedste, som du kan læse om herunder. Vi tager dig også med på en købsguide og giver gode råd til pleje af fødderne. Hvis du ønsker et hurtigt overblik, kan du med fordel tage et kig på vores sammenligningstabel. 

CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml – Bedst i test

Derfor skal du vælge CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml:

Vores testvinder er denne skønne fodcreme fra CeraVe, som er fyldt med gode ingredienser som niacinamid, salicylsyre, urea og hyaluronsyre, der har en regenererende og reparerende effekt for den tørre hud på fødderne. Cremen er formuleret til at eksfoliere uden at ødelægge hudens naturlige barriere. Den blødgør hård hud, og fugter huden med beroligende egenskaber, så hudens tekstur bliver forbedret. Efter kun få dages brug føles den hårde hud allerede blødere. De aktive ingredienser, som creme indeholder forskønner neglene på dine fødder.

Cremen er desuden også dermatologisk testet og duftfri, og den egner sig til brug for personer, der lider af keratosis pilaris. Den fedter ikke, og så bliver den hurtigt absorberet, hvilket virkelig er en skøn bonus. Slutteligt, er den udviklet med CeraVes smarte MVE Delivery Technology, som gør at cremen arbejder med en forsinket udløsende effekt – dvs. at den fugtgivende effekt forlænges i op til 24 timer.

Det vi liker:
 • Eksfolierende
 • Nærende
 • Fugtgivende
 • Beroligende
 • Dermatologisk testet
Det vi ikke liker:
 • Tuben er lille, men cremen er til gengæld drøj i brug

Lavera Basis Sensitiv Foot Cream 75ml – Bedste billige

Derfor skal du vælge Lavera Basis Sensitiv Foot Cream 75ml:

Lavera er et tysk mærke, som vægter naturlige ingredienser højt. Denne fodcreme til sensitiv hud fra Lavera er baseret på lækre økologiske ingredienser som macadamia og terra amena, der arbejder målrettet mod hård hud og for at blødgøre tørre fødder. Cremen har en opfriskende og kølende virkning, og den trænger hurtigt ind i huden. Huden føles blød og beroliget i lang tid efter.

Sammensætningen af ingredienser er også lavet til at absorbere uønskede lugtgener. Den har en skøn duft og absorberes hurtigt, hvilket virkelig er praktisk, hvis du skal hurtigt videre med andre gøremål efter anvendelse.

Det vi liker:
 • Blødgørende
 • Fugtgivende
 • Vegansk
 • Økologisk
Det vi ikke liker:
 • Igen er tuben ikke så stor, men her følger prisen til gengæld med

Pudderdåserne Alt i en Fodcreme 100ml – Bedste premium

Derfor skal du vælge Pudderdåserne Alt i en Fodcreme 100ml

Denne fodcreme fra Pudderdåserne har en dejligt let konsistens, men er samtidig rig på næring for huden. Den trænger hurtigt ind og efterlader huden blød og smidig.

Den er formuleret med fem aktive ingredienser som samarbejder om at afhjælpe revnede hæle, hård og tør hud samt den uønskede lugt af sure tæer. Der er blandt andet tale om den plantebaserede og fugtgivende ingrediens Acticire, som kombinerer voks fra jojoba, mimosa og solsikke.

Derudover indeholder cremen både carbamid og hydrasalinol som kommer fra salturt og stimulerer hudens egen produktion og bevaring af urea. Det sikrer en vedligeholdelse af vandbalancen og forøger hudens fugtindhold med op til 6000%. Det taler vist for sig selv. Cremen vandt i 2019 prisen som årets kropsplejeprodukt ved Danish Beauty Awards.

Det vi liker:
 • Fugtgivende
 • Blødgørende
 • Nærende
 • Uparfumeret
Det vi ikke liker:
 • Cremen kommer med et lidt upraktisk skruelåg og ikke et klaplåg eller en pumpe, som man ellers er vant til fra denne slags cremer

O’Keeffe’s Healthy Feet Foot Cream 85g – Bedste til intensiv fodpleje

Derfor skal du vælge O’Keeffe’s Healthy Feet Foot Cream 85g

Har du ekstrem tør hud på fødderne? Dette er en rig fodcreme og en klassiker fra det amerikanske marked. Den fungerer ved at booste hudens fugtniveau og samtidig danne et ekstra beskyttende lag på hudens overflade.

Det beskyttende lag hjælper med at forebygge yderligere fugttab, der kan resultere i tør hud, hård hud, sprukne hæle etc. Cremen er utroligt effektiv, så den er perfekt til dig, der virkelig trænger til at give fødderne en kærlig og intensiv behandling. Den virker samtidig til alle hudtyper og er gavnlig for tørre fødder generelt, da den giver en masse fugt, der efterlader fødderne bløde og forebygger hård hud.

Det vi liker:
 • Blødgørende
 • Reparerende
 • Fugtgivende
 • Uparfumeret
Det vi ikke liker:
 • Det er en meget fed creme, så du kan ikke gå rundt på fødderne lige efter, at du har påført den
 • Cremen kan svide en smule efter påføring

Australian Bodycare Foot Cream 100ml – Bedste mod lugtgener

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Foot Cream 100ml

Australian Bodycare laver lækre produkter, der ofte tager udgangspunkt i traditionelle australske remedier fra naturen. Denne Australian Bodycare Foot Cream er en yderst nærende og lækker creme, som er udviklet med tea tree oil, hvilket Australian Bodycare forklarer, at aboriginals har benyttet i mere end 1000 år.

Den unikke og naturlige ingrediens har nemlig en enestående antibakteriel effekt. Tea tree oil sikrer, at snavs og bakterier ikke sætter sig på huden, og i deres Australian Bodycare Foot Cream medvirker dette også til at forhindre dårlig lugt fra fødderne og tæerne. Udover den effektive behandling fra tea tree oil, får du også en lækkert blødgørende og plejende effekt fra shea smør og urea, som afhjælper tør hud.

Det vi liker:
 • Nærende
 • Blødgørende
 • Reparerende
 • Vegansk
 • Dermatologisk testet
Det vi ikke liker:
 • Tea tree oil afgiver en rimelig kraftig lugt, som ikke nødvendigvis er for alle

Sådan vælger du den bedste fodcreme?

Leder du også efter kuren mod tørre fødder og hård hud? En god fodcreme er vejen til bløde og lækre fødder, så længe den er sammensat på den rette måde.

Ingredienser

Den bedste fodcreme giver først og fremmest dine tørre fødder masser af fugt. Dernæst bør en fodcreme også bidrage med nærende og blødgørende egenskaber, som plejer fødderne og gør dine fødder bløde ved at styrke hudens egen modstandsdygtighed, så du får en smidig hud.

Desuden bør en god fodcreme også indeholde antibakterielle ingredienser, som forebygger smertefulde infektioner og gener, som kan opstå grundet hård hud på fødderne.

UREA

Sidstnævnte findes ofte i form af ingrediensen UREA, som er et naturligt carbamid, der bliver flittigt brugt i fodcremer. Det arbejder med en anti inflammatorisk effekt og er særdeles effektivt mod sprukne hæle og beskytter samtidig mod bakterier.

Døjer du ofte med lugtende fødder kan du også med fordel kigge specifikt efter den bedste fodcreme mod lugtgener. En fodcreme som modvirker bakterier er typisk også med til at modvirke lugten af sure tæer.

Pebermynte

Pebermynteolie bliver ofte brugt i fodcremer, da mentol har en kølende og beroligende effekt, hvilket er virkelig lækkert og opkvikkende for trætte fødder. Det hjælper også med blodcirkulationen og kan lindre hævelse og rødme.

Det giver også en meget genkendelig duft i kombination med de resterende fodplejende ingredienser – nogle sætter pris på den, mens andre er knap så glade for den. Om du er til det ene eller det andet, kan det være en fin idé også at være opmærksom på duften, når du er på udkig efter din kommende fodcreme.

Allergener

I dag findes der mange fodcremer, som er baseret på naturlige ingredienser. Du kan også sagtens finde en vegansk fodcreme, hvis du lever efter veganske principper og er på jagt efter en kur mod tør og hård hud på fødderne.

Har du en sart eller følsom hud er det også vigtigt at være opmærksom på indholdet af alkohol eller andre allergener som parfume. Her kan det også være en god idé at kigge efter en dermatologisk testet fodcreme, så du undgår irriteret hud.

Fodcremens konsistens

Der er stor forskel på de forskellige cremers konsistens og tykhed. Det er altid godt med en fodcreme, som bliver absorberet hurtigt af huden. Det er specielt værd at kigge efter, hvis du ikke kan lide følelsen af at have fødderne smurt ind i creme.

Med en let creme, der bliver hurtigt absorberet, kan du også komme hurtigere videre med dine efterfølgende aktiviteter.

Lider du af meget tørre fødder og tørre hæle, er det dog især vigtigt at give intensiv pleje med en nærende fodcreme, som kan levere en ekstra blødgørende effekt til dine fødder. Her er en ekstra fed creme særdeles gavnlig, og du bør bruge den ofte. Du bør også være opmærksom på at undgå bakterier, hvorfor det er en god idé at investere i en fodcreme med antibakterielle egenskaber.

Giv dine fødder intensiv pleje

En god måde at give dine fødder intensiv pleje på, er at smøre dem ind i en ekstra fed creme inden sengetid, som du lader virker over natten. Den efterfølgende morgen kan du bruge en mindre fed creme, som hurtigt er absorberet, så du er klar til at gå videre med dagen. Når du bruger fodcreme om morgenen vil det beskytte fødderne mod tryk og slid i løbet af dagen.

Gode råd til pleje af fødderne

Hvor ofte tænker du egentlig på dine fødder? Når de begynder at gøre ondt?

Vores fødder bærer os rundt dagen lang, så de fortjener masser af pleje og kærlighed. Huden holdes sund ved at pleje den med alle de gode ingredienser, som fås i en fugtgivende fodcreme. Hvis du ikke plejer dine fødder regelmæssigt, kan det resultere i ødelagte og tørre fødder med hård hud og sprukken hud, som i sidste ende kan være smertefuldt.

Du kan heldigvis forebygge tør og hård hud samt sprukne hæle med en nærende og fugtgivende fodcreme. Fodcreme er en form for problemløsende hudpleje, som alle burde have stående på hylden, da den blødgørende creme afhjælper tør og hård hud. De aktive ingredienser i en fodcreme forskønner neglene på dine fødder som en ekstra bonus.

Det optimale er, at du smører dine fødder med en fodcreme hver dag og evt. to gange om dagen, hvis dine fødder har tendens til at blive tørre og danne hård hud som revner. Forebyggelse og regelmæssighed er nemlig vejen frem, hvis du drømmer om at skifte ekstremt tørre fødder ud med bløde, glade og velplejede fødder. Du vil hurtigt kunne mærke en forskel efter kort tids regelmæssig pleje.

Giv dine fødder et fodbad

Der er dog også stor forskel på forebyggende pleje og behandlende pleje af fødderne. Hvis du allerede lider meget af hård hud og sprækkede hæle, er det især vigtigt at give fødderne pleje. Her er et godt fodbad med en efterfølgende næringsrig fodcreme vejen frem.

Du bør ikke skippe fodcremen efter et fodbad, da fodbadet i sig selv kan være udtørrende, hvis ikke fødderne får den rette pleje efterfølgende. Heldigvis kan du læse videre her, hvis du ønsker gode råd til den bedste fodpleje og tips til, hvordan du laver det bedste fodbad til dine fødder.

Hvordan laver man det bedste fodbad?

Der er ikke noget bedre end et varmt fodbad, når du kommer hjem efter en lang dag. Hvis du efterfølgende plejer dine trætte fødder og ømme fodsåler med en plejende fodcreme, som masseres blidt ind i den tørre hud, vil du opleve bløde og taknemmelige fødder samt masser af velvære.

 1. Først og fremmest skal vandet ikke være for varmt, da det vil virke udtørrende for huden og kan resultere i yderligere ru hud, og vi ønsker jo netop det modsatte.
 2. Dryp lidt æterisk olie i badevandet, hvis du ønsker ekstra selvforkælelse. Æteriske olier giver en velduftende og afslappende atmosfære.
 3. Husk at have et par bomuldssokker, et håndklæde, en fodfil og selve fodcremen ved din side, inden du sænker fødderne ned i vandet.
 4. Lad fødderne blive i vandet i 15 til 20 minutter. Det vil løsne den hård hud og blødgøre den.
 5. Brug en fodfil til at fjerne hård hud, men vær forsigtig med ikke at være for ihærdig, da du kun er ude efter at fjerne de døde hudceller, ikke den raske hud. Hvis du lider af meget hård hud, vil det tage noget tid og flere behandlinger at komme det til livs. Tålmodighed og regelmæssig pleje er kernen her.
 6. Når dine fødder er rene og tørre, kan du massere din fodcreme ind i den tørre hud, indtil den er blevet absorberet. Hvis din hud føles fedtet efter brug, kan det være, at din creme er for fedtet, men det kan i høj grad også være fordi, at du har brugt en for stor dosis creme. Prøv derfor at påføre en mindre smule næste gang, inden du konkluderer, at det ikke er en god creme.
 7. Kom efterfølgende et par bomuldssokker på fødderne. Det vil få fugtighedscremen til at trænge endnu bedre ind og efterlade fødderne super bløde.

OBS: Du skal altid vaske og tørre dine fødder, inden du påfører din fodcreme. Fodcreme skal nemlig smøres på rene og tørre fødder. Dine fødder må heller ikke være våde, når du tager sokker på. Fugten fra våde fødder kan nemlig ligge til grund for udvikling af svamp. Hvis du oplever smertefulde gener fra fødderne, bør du altid søge læge.

Fodtøj og sokker

Udover at sætte tid af til at pleje dine fødder med fodcreme, er det også essentielt at bruge godt fodtøj, som egner sig til de aktiviteter, du udfører i din hverdag. Går du langt eller meget rundt, så nytter det ikke at have et par spidse sko med høje hæle på, hvis de ikke er komfortable. Dårligt fodtøj kan skabe ubehagelige problemer for fødderne som ligtorne og hård hud. Hav derfor altid komfort i tankerne, når du udvælger de sko, som du ved, at du kommer til at bruge mest til dine hverdagsaktiviteter. Hvis du har svært ved at slippe tanken om de smukke, men lidt for klemmende sko til arbejdet eller lignende, så kan det også være en rigtig god løsning at have et par skiftesko med i din taske.

Udover at tænke over dit fodtøj, bør du også tænke over dit valg af sokker. Det er en rigtig god idé at gå efter sokker, som er lavet af uld eller bomuld, da begge materialer lader fødderne ånde. Uld er især velegnet om vinteren til at holde varmen, og bomuld er genialt om sommeren, da det kan bidrage til at holde fødderne kølige.

FAQ

Hvilken fodcreme er bedst i test?

Den bedste fodcreme i test er CeraVe SA Renewing Foot Cream 88ml. Det er en god og nærende fodcreme, som effektivt beskytter huden og blødgører dine fødder.

Hvorfor får man revner i hælen?

Hudens naturlige barriere binder fugt, som modvirker revner. Når huden bliver udsat for slitage og dehydreres opstår den hårde hud og de tørre hæle, som med tiden kan resultere i revner. Derfor er en plejende fodcreme et effektivt middel mod revner i hælen.