fbpx

Senest opdateret

Foundation er at finde i de fleste kvinders toilettasker, hvilket der er flere grunde til. Nogle benytter det til at dække en irriterende bums, og andre bruger det til at ensarte huden. Foundation findes i mange forskellige former og med forskellige egenskaber, og det kan derfor være svært at finde lige netop den, der passer til dig og dine specifikke behov. 

Her på siden har vi udvalgt 8 af markedets bedste foundations, der hver især har deres særegnede egenskaber. Du får i det følgende en grundig gennemgang af dem hver især, og hvilke fordele de har. Senere i artiklen vil du kunne finde mere information om, hvad der er en god foundation, og hvordan du vælger den, der passer bedst til dig.

Lancome-Teint-Idole-Ultra-Cushion-Foundation

#1 LANCÔME Teint Idole Ultra Cushion Refill foundation – Giver en let og ensartet dækning

Lancôme er et mærke, der vækker genkendelse hos de fleste kvinder, og er særligt anerkendte for deres kvalitetsprodukter. Her er det deres Teint Idole Ultra Cushion Refill foundation, der tiltrækker opmærksomhed. Denne foundation scorer nær toppoint hos Pricerunner og får fem stjerner på Matas’ hjemmeside. 

Fremhævede fordele:

 • Muligt at genopfylde, hvilket er billigere end at købe en ny
 • Høj solbeskyttelsesfaktor på SPF 23
 • Drøj i brug og holder derfor længe
Forhandler Pris Læs mere
219,00 Køb nu

Derfor skal du vælge LANCÔME Teint Idole Ultra Cushion Refill – Foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion Refill Foundation er en skøn cushion-foundation til dig, der ønsker en foundation, der ligger let på din hud og giver en god dækkeevne. Dækkeevnen kan du bygge op, hvis du ikke synes, at et enkelt lag giver den ønskede dækning. 

Denne foundation er din mulighed for at genopfylde din Miracle Cushion foundation nemt og billigt. Miracle Cushion er en type flydende foundation i en luftig pude, der har en kølende effekt og frisker huden op. 

Andre fordele ved denne foundation er også, at den hjælper med at skabe en ensartet hud ved at sløre farveforskelle og giver din hud en naturlig udstråling og glød. Oveni alt dette har den også en høj solbeskyttelsesfaktor, hvilket altid er et stort plus, når det kommer til en foundation. Den beskytter huden mod UVA såvel som UVB stråler med en solfaktor på 23. 

I op til hele 4 timer vil du føle, at din hud er frisk, ensartet og gennemfugtet med denne foundation.


MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115

#2 MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115 – Bedste foundation til prisen 

Maybelline Fit Me Luminous & Smooth er en af de mere prisvenlige foundations, og så er det en flydende foundation. Trods den lave pris får den rigtig gode anmeldelser hos Pricerunner med næsten fem stjerner ud af fem. På Matas’ hjemmeside får den også gode anmeldelser af brugerne. Den egner sig både til tør og normal hud.

Fremhævede fordele:

 • God foundation til prisen
 • Fungerer til de fleste hudtyper
 • Giver et naturligt udseende
Forhandler Pris Læs mere
89,00 Køb nu

Derfor skal du vælge MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115

Hvis du er en af dem, der ikke gider at bruge mange penge på en foundation, men stadig ønsker en god dækkeevne, kan Fit Me fra Maybelline være et godt valgt. Denne foundation fungerer til dig, der har normal såvel som tør hud, hvilket betyder, at den kan benyttes af de fleste og give et flot resultat.

Denne foundation er fugtgivende og sørger for et naturligt udseende. Meningen med Fit Me er, at den indeholder farvepigmenter, der gør, at den matcher din hudtone. Derfor er det stadig vigtigt, at du går efter den helt rigtige farve og ikke bare vælger en tilfældig. Det bedste resultat får du ved at finde den nuance, der matcher din hud bedst, og så gør formlen resten af arbejdet.

Fit Me er særligt god til dig, der ønsker en luftig foundation, der sørger for at ensarte din hud, og der er let at påføre. Du fordeler den blot jævnt i hele ansigtet med dine fingre, makeup-børste eller -svamp.

Som udgangspunkt har den en let til medium dækkeevne, men kan bygges op, så du opnår den dækkeevne, som du ønsker. Benytter du den på normal til tør hud, kan du forvente, at den har et langtidsholdbart resultat.

Fit Me findes i et stort udvalg af nuancer, men det er særligt de lyse nuancer, der er repræsenteret. 


SMASHBOX Studio Skin 15H Wear Hydrating Foundation# 3 SMASHBOX Studio Skin 15H Wear Hydrating Foundation – egner sig til fedtet hud

Smashbox Studio Skin 15H Wear Hydrating Foundation er en foundation i den lidt højere prisklasse, hvilket der ikke er noget at sige til med dens mange skønne egenskaber. Hos Makeupalley.com får den fire eller fem stjerner af samtlige brugere, og der giver den et pænt højt gennemsnit i point. Hos Costume bliver den desuden kategoriseret som ‘Den holdbare foundation’.

Fremhævede fordele:

 • Den er sved- og fugtresistent
 • Der findes 33 forskellige farver, så du kan også finde en, der passer perfekt til din hud
 • Lang holdbarhed – kan holde op til 24 timer
Forhandler Pris Læs mere
233,00 Køb nu
270,00 Køb nu

Derfor skal du vælge SMASHBOX Studio Skin 15H Wear Hydrating Foundation

Med Studio Skin foundation fra Smashbox har du muligheden for at finde dit perfekte match til din hudtone blandt 33 forskellige nuancer. Her finder du alt fra lyse til mørke toner. Denne foundation er særligt oplagt til dig, der ønsker en foundation, der bliver på huden i så lang tid som muligt. Formlen er nemlig bevist at kunne holde i op til 24 timer. Bruger du Studio Skin, skal du altså ikke være bange for at din foundation forsvinder i løbet af dagen.

Studio Skin har også den fordel, at den ikke lægger sig i linjer og porer. Det resulterer i et fint resultat, hvor foundationen har udjævnet din hud og hudtone. Uanset om du ønsker en fuld eller medium dækning, kan Studio Skin foundation klare det for dig. Som udgangspunkt er de medium i dækkeevne, men kan let bygges op til den fulde dækning.

Særligt er denne foundation også god til dig med fedtet hud, da den sørger for at kontrollere olie og shine. En fordel for alle hudtyper er, at den også er sved- og fugtresistent, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at den glider af i løbet af cykelturen til og fra arbejde.

Foundationen indeholder hyaluronsyre, som er plejende og giver et friskt, mat og naturligt resultat til din hud. For et ensartet udseende indeholder den også polymerer, der er fleksible og åndbare. Disse ting er også med til at sikre den lange holdbarhed.

Ved påførsel er det en god idé at benytte en primer inden. Du kan med fordel benytte en af Smashbox’ egne. Herefter kan du benytte dine fingre, børste eller svamp til at påføre din foundation. Skulle du ønske en lettere dækkeevne, kan du varme foundationen op mellem dine fingre, inden du påfører den.


CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15#4 CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15 – Premium foundation

Even Better Makeup foundation fra Clinique er af os blevet valgt som den bedste premiumfoundation, og det er vi ikke ene om, da også Pricerunner har valgt at kåre denne foundation til den bedste premiumfoundation. Hos Pricerunner scorer den også noget nær topkarakter, hvilket også gælder hos Matas. Derudover har den også vundet i Danish Beauty Award 2018, så der er flere gode grunde til at vælge denne foundation.

Fremhævede fordele:

 • Mindsker pigmentforandringer
 • Fungerer til alle hudtyper, og er bl.a. fugtgivende
 • Høj og ensartet dækkeevne, så den er også god, hvis du skal have dækket pletter
Forhandler Pris Læs mere
217,00 Køb nu

Derfor skal du vælge CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15

Clinique Even Better Makeup er en flydende foundation med en lang række plejende fordele. Den sørger blandt andet for at mindske pigmentforandringer og skaber en mere jævn hudtone. Allerede inden for blot 4-6 uger, at det muligt for dig at se resultater.

Denne foundation kan benyttes på alle hudtyper og har en rigtig god holdbar. Selv ved fedtet hud kan den holde op mod 8 timer uden at glide af. Generelt er den dejlig fugtgivende, men har du meget tør hud, kan det være en fordel for dig at supplere med en dagcreme indenunder. 

Dækkeevnen er høj, men resultat efter påføring er stadig mat og naturligt med en smuk og diskret glans. Derfor er en god, hvis du har pletter, du gerne vil skjule, eller gerne vil give din hud lidt ekstra glød.

Som en anden fordel indeholder den solbeskyttelsesfaktor. Denne ligger dog kun på SPF 15, og det kan derfor være en god ide at benytte en solcreme eller dagcreme med en højere SPF inden under denne foundation.


#5 TROMBORG Mineral Foundation – Bedste mineral foundation

Tromborg Mineral Foundation bliver her valgt som bedste mineral foundation. Det kommer sig af den topscorer, den har fået på Matas’ hjemmeside med fem ud af fem stjerner. Tromborg er kendt for at producere naturlige kvalitetsprodukter, og deres Mineral foundation er inden undtagelse.

Fremhævede fordele

 • 100% af naturlige ingredienser
 • Tilstopper ikke porerne og giver et ensartet resultat
 • Giver et naturligt resultat og smuk glød
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge TROMBORG Mineral Foundation

Leder du efter en foundation, der giver et let og naturligt resultat, er Tromborg Mineral foundation det bedste bud. Denne fungerer næsten som et tyndt, fint lag perfekt hud, der sørger for at efterlade huden med et usminket udseende og en flot, naturlig glød. Det er derfor en perfekt foundation til hverdagsbrug, hvor mange ønsker en naturlig dækning. 

Foundationen er nem at påføre med en børste, og passer til alle hudtoner og hudtyper. Selvom der er tale om en mineralfoundation, skal du ikke være bange for, at den efterlader huden træt og grå. Tværtimod lægger den sig slet ikke i porerne og giver en smuk glød til din hud.

For at være sikker på, at du kan finde en Tromborg Mineral foundation, der passer til din hud, er den produceret i seks forskellige nuancer. En anden fordel er, at den er 100% naturlig og skabt med den bedste bearbejdelse af de mineraler, den indeholder.

Sidst er det også værd at nævne, at den indeholder en SPF på 15. Ønsker du en højere SPF, kan du benytte solcreme eller dagcreme med SPF under. Sørg blot for, at denne er tørret godt ind i din hud inden påføring.


#6 CLARINS Pore Perfecting Foundation – Til normal og fedtet hud

Clarins Pore Perfecting Foundation er en af de foundations, der ligger i den høje prisklasse. Det er der dog ikke noget at sige til, da den har en lang række fordele, som du ikke finder ved de billigere foundations. Hos Matas får Pore Perfecting foundation fra Clarins hele fire ud af fem stjerner, og er derfor værd at investere i.

Fremhævede fordele:

 • Mat udseende hele dagen, derfor er den god til normal og specielt fedtet hud
 • Udvisker tydelige porer og giver ensartet resultat
 • Den indeholder glasurt, for at give fugt og glød til huden
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge CLARINS Pore Perfecting Foundation

Clarins Pore Perfecting Foundation er den helt rigtige foundation for dig at investere i, hvis du er en af dem, der døjer med fedtet hud eller normal hud, der har en tendens til at skinne i løbet af dagen. Denne foundation indeholder nemlig rødt ler, der sørger for at give et mat udseende. For at undgå, at din hud får en træt udstråling, indeholder den også glasurt, der sørger for at give fugt og glød.

Clarins Pore Perfecting Foundation er god, hvis du leder efter en foundation med en let og blød konsistens. Den har næsten en smeltende blød konsistens, og er derfor utrolig behagelig at påføre huden.

Den har en god dækkeevne, der sørger for at udviske tydelige porer og ensarter din hudtone. Desuden har den en lang holdbarhed, og du kan derfor være sikker på, at din hud har en flot glød og er dækket grundigt det meste af dagen.


NILENS JORD Foundation Stick# 7 NILENS JORD Foundation Stick – Bedste foundation til tør hud

Nilens Jord er i dag kendt af de fleste danskere, og er særligt kendte for at sætte fokus på produkter, der ikke indeholder parfume og er gode for huden. Deres Foundation Stick er endnu et af disse produkter, og hos Matas scorer den, i skrivende stund, tæt på topkarakter.

Fremhævede fordele:

 • Parfumefri foundation 
 • Nem at benytte, da det er en stick og du derfor ikke behøver børste osv. 
 • God til tør hud, da den tilfører fugt til huden
Forhandler Pris Læs mere
210,00 Køb nu

Derfor skal du vælge NILENS JORD Foundation Stick

Hvis du ikke er så meget til hverken mineral eller flydende foundation, kan Nilens Jord Foundation Stick være en foundation for dig. Denne foundation er utrolig blød og nem at arbejde med, og er særlig til dig, der døjer med tør hud. 

Den indeholder nemlig hyaluron, der tilfører fugt til huden, og skyldes din tørre hud mangel på fugt og ikke fedt, kan denne Foundation Stick være et oplagt valg.

Denne foundation sørger for, at huden føles frisk og opnår et blødt, smukt udseende. Resultat bliver derfor en hud med en sund og naturlig glød. Som en ekstra bonus er den også parfumefri, hvilket også gør den egnet til nogen former for sensitiv hud. Den findes i 4 nuancer.


L'ORÉAL PARIS True Match Foundation8 L’ORÉAL PARIS True Match Foundation – Prisvenlig og flydende foundation, som  indeholder E-vitaminer

L’ORÉAL PARIS True Match Foundation har fået en høj bedømmelse hos Pricerunner, hvor den er tæt på de fem stjerne. Det samme gælder hos Matas, hvor anmeldelserne er helt i top. Det kommer sig selvfølgelig også af, at denne foundation er utrolig prisvenlig, og stadig giver dig et flot resultat. Det er en flydende foundation, som både lader huden ånde og er fugtgivende

Fremhævede fordele:

 • Indeholder E-vitaminer, som bl.a. giver fugt til huden 
 • Det er en let foundation, som lader huden ånde
 • Matcher din hudtone og findes i 21 forskellige nuancer
Forhandler Pris Læs mere
86,00 Køb nu

Derfor skal du vælge L’ORÉAL PARIS True Match Foundation

L’ORÉAL PARIS True Match Foundation er en flydende, fugtgivende foundation. Derfor er den også særligt god til alle hudtyper, men særligt er den oplagt for dig med tør hud. Grunden til at den er særligt god til tør hud er, at den indeholder fedt i form af glycerol. 

Denne foundation er blød og let at påføre. Ved påføring oplever du, at den smelter ind i din hud og matcher din hudtone. Dette sørger for en ensartet hud og en mild dækkeevne, der skjuler rødme, uden at det kommer til at se unaturligt ud. 

L’ORÉAL PARIS True Match Foundation lader din hud ånde, og du føler derfor ikke, at du går rundt med en tung foundation. Dens fugtgivende formel indeholder også E-vitamin og SPF 17, så du er beskyttet mod solen.

Når du skal finde en True Match foundation, der passer til dig, skal du kigge på bogstaverne ved farvens navn. W passer til dig der har varme undertoner, N er til de neutrale, og C er til de kolde. Den findes i 21 forskellige nuancer.


Hvad er en god foundation? 

En god foundation er en foundation, der passer til din hud. Den skal både passe til din hudtype og ønskede dækkeevne, men den skal også passe til din hudfarve og -tone. Det kan være svært at finde den helt rigtige farve, og nogle gange kan det endda nødvendigt at købe to toner, som du herefter skal blande for at matche din hud bedst muligt, men det kommer helt an på hvilken type foundation du vælger. Dette er en mulighed, hvis du bruger flydende foundation.

I dag er det muligt at finde foundations i et utal af farvetoner i kolde såvel som varme nuancer, og derfor er det muligt for de fleste at finde en farve, der passer dem. 

Når du skal vælge din foundation, er et godt tip, at vælge en farve, der er mørkere og lysere, end den du tror, at du skal have. På den måde kan de se, hvad der passer bedst og justere i enten den ene eller anden retning. Du er ikke i tvivl om, når du har fundet den rigtige farve. Denne skal nemlig helst smelte ind i din hud og næsten være usynlig.

Jo højere en dækkeevne foundationen har, jo vigtigere er det, at du vælger en farve, der passer din hud helt perfekt. Et godt tip er desuden, at det er bedre at vælge en foundation, der er en tak for lys end mørk.

Din hudtone er også vigtig at være opmærksom på. Der findes varme, kolde og naturlige toner. Du har kolde toner, hvis dine blodårer på håndleddet ser blå ud, ser de grønne ud, har din hud varme toner, og ser de blågrønne ud er der tale om en neutral hudtone.

Hvilken foundation skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige foundation, og for at opnå det skal du finde ud af, hvilket behov din hud har. Det er forskelligt, hvilken foundation der egner sig bedst til netop dig, alt efter om du har tør, fedtet, normal eller sensitiv hud. Vælger du at købe en foundation, der ikke passer din hudtype, vil du sjældent kunne opnå et smuk resultat – også selvom det er en dyr eller anmelderrost foundation.

Ved tør hud, er det en god ide at vælge en foundation, der indeholder fugt eller fedt – alt afhængig af, hvad årsagen er til din tørre hud. Har du fedtet eller kombineret hud, betyder det ikke, at din hud ikke har brug for fugt. Til gengæld skal du vælge en foundation, der mindsker produktionen af fedt, og som er oliefri. Her kan det være en god ide at vælge en mat foundation. Er der ingen særlige problemer med din hud, skal du vælge en foundation, der målretter sig normal hud. Denne vil typisk indeholde fugt, så den bidrager til hudplejen. Døjer du med rødmen og allergiske reaktioner, er din hud sensitiv, og hertil er det vigtigt, at du finder en foundation, der er mild og er uden parfume.

Efter du har fundet ud af din hudtype, skal du vurdere, hvilken dækkeevne du ønsker. Du kan vælge mellem let, medium og fuld dækkeevne. Den lette dækkeevne er til dig, der ønsker et meget naturligt look eller til dig, der har en fin og fejlfri hud. En foundation med let dækkeevne kan være en farvet dagcreme, en BB-creme eller CC-creme. Disse foundations hjælper med at udligne farvetoner og giver et mere ensartet udtryk til din hud.

Den medium dækkeevne gælder for de fleste flydende foundations. Denne dækkeevne er den, som de fleste kvinder i Danmark og andre skandinaviske lande vælger at benytte. En medium dækning giver nemlig en lidt bedre dækning, hvis du har urenheder og mørke områder. For det bedste resultat ved urenheder og mørke pletter, er det en god ide at bruge en concealer til disse områder, inden du påfører din foundation.

Fuld dækkeevne er bedst til aftenbrug eller til dig, der godt kan lide et makeuppet look. Særligt ved denne dækning, er det vigtigt, at du finder en foundation, der passer til din hudtone, da din foundation ellers kan komme til at ligne en maske. Vil du gerne have en foundation med fuld dækning, finder du dem oftest som kompaktpudder med en cremet konsistens.

Testkilder

Costume.dk

Costume.dk har skrevet en artikel om de 10 bedste foundations på markedet. De har givet hver enkelt foundation en titel, og hermed givet et overblik over markedets foundations i forskellige prisklasser og kategorier.

Makeupally.com

Makeupally.com viser anmeldelser af forskellige produkter, og det er også med dette formål at den er blevet benyttet i denne artikel.

Konklusion

I denne test har vi vurderet otte forskellige foundations på det danske marked, som alle ligger i forskellige prisklasser og kategorier af foundations. Hertil har vi kåret en række foundation indenfor det, som de er bedst til. Bedste premiumfoundation blev Clinique Even Better Makeup 15 SPF på grund af dens gode dækkeevne, og fordi den kan bruges til alle hudtyper. Tromborg Mineral Foundation af sted med bedste mineral foundation grundet dens høje anmeldelser og naturlige indhold.

Når du vælger foundation, er det vigtigt, at du vælger en, der passer perfekt til din hudfarve såvel som hudtype. Det er nemlig på den måde, at du opnår det flotteste og mest ensartede resultat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.