Bedste Gelneglelak Test (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

Nailster

Hvis du ønsker flotte negle i lang tid, bør du prøve gellak fra Nailster. Du kan vælge op til 3 forskellige startpakker, så alt hvad du har brug for til at lave et smukt slutresultat…

1
Den perfekte startpakke

Nailster

Essie Nailpolish Gel 2
Bedste gelneglelak med massere af farvevalg

Essie Nailpolish Gel

3
Sally Hansen Miracle gel

Bedste hærdning

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Gel-neglelak: Find de bedste til dine negle

 

Neglelak går nok aldrig af mode og er et elsket beautyprodukt året rundt. Dog kan det være en større udfordring at vælge den helt rigtige neglelak, der både er flot i farven og holder længe. 

Neglelakker er nemlig et helt univers for sig selv og det kan til tider være svært at finde rundt i, hvilken neglelak man skal gå efter. 

I denne artikel har vi set nærmere på nogle af de bedste gel-neglelakmærker på markedet med fokus på kvalitet og holdbarhed. Vi giver dig en grundig indføring i, hvad de hver især har af fordele og sidst i artiklen guider vi dig til at udvælge netop den gel-lak, der er bedst til dig. 

I denne artikel præsenteres du for 4 forskellige gel-lakmærker. Selvom deres funktion grundlæggende er den samme, har de hver især nogle særlige fordele. Hos Nailster får du en helt startpakke, Essies lakker udmærker lakker sig ved et imponerende udvalg af nuancer, Sally Hansens hærder løbende og holder dermed længe mens Nails Inc. er fortræffelig til negle med ujævnheder.

Nailster

Den perfekte startpakke

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Du får et samlet kit med alt hvad du har brug for til at lave smukke negle
 • pros-icon.svg Holdbar i op til 3 uger
 • pros-icon.svg Alle Nalister gel-neglelak er fri for HEMA og Di-HEMA, som øger risikoen for hudirritationer og allergiske reaktioner.

Detaljeret gennemgang

→ Se det store udvalg hos Nailster 

Hvis du ønsker flotte negle i lang tid, bør du prøve gellak fra Nailster. Du kan vælge op til 3 forskellige startpakker, så alt hvad du har brug for til at lave et smukt slutresultat er i pakken. Der findes forskellige typer af gel neglelak, og denne kræver en UV/LED lampe for at hærde lakken, men det er slet ikke så svært eller besværligt, og så holder lakken i lang tid! Vi, hos Skønhedsguiden, har prøvet den store pakke fra Nailster, og vi er utrolig positive over resultatet og holdbarheden.

Uanset om du er nybegynder eller ambitiøst negleteknikker kan du prøve Nailster.

Har du allerede lampe og resten af tingene, så kan du købe deres flotte farver – lige nu har de over 80 forskellige farver. 

Derfor skal du vælge en startpakke fra  Nailster

Hos Nailster kan du vælge imellem 3 forskellige startpakker; Travel, Premium, Professional. Travel-pakken indeholder de mest nødvendige redskaber og en travel UV/LED lampe, så du nemt kan komme i gang med gellak. 

Som standard har alle pakkerne en lampe (pro eller travel), neglelakfjerner, base coat, top coat, neglebåndsskubber, neglefil, neglebuffer, negleklips, alkohol wipes, fnugfri wipes og til sidst en neglebåndsolie pen. Hvis du vælger en Premium- eller professionel-pakken, så kommer der flere ting oveni. Antallet af f.eks neglebuffer- og fil samt wipes stiger også jo større en pakke du vælger. 

Hvis du ønsker en lidt større pakke end Travel-pakken, så bør du kigge på Premium-pakken, somindeholder en pro UV/LED lampe, neglebåndsklipper og en skinnende top coat.

Køber du den helt store pakke (professionel-pakken) medfølger der – ud over tingene fra Premium-pakken –  også alle de ting du skal bruge for at lave forskellige negledesigns, da der både er dotting tools og neglepensler. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Der er også en mat top coat i Premium-pakken, hvilket giver et helt anderledes og flot look! Vi var meget imponeret over hvor flot et resultat den matte top coat gav. Du får også en ekstra neglelakfjerner, som fjerner overskydende rester af gel neglelak og samtidig give en lidt skinnende effekt.

En god UV/LED lampe er vigtig, for at opnå et godt resultat. Nogle UV/LED lamper har tendens til at være af billig kvalitet, men når du får Pro UV/LED lampen i hånden, kan du mærke, at den er af god kvalitet. Det ses også på resultat, som er flot, og så er den hurtig at bruge. Du kan selvfølgelig også godt bare afprøve deres gellak, men husk at lampen er vigtig for et godt resultat.

Nailster skifter farverne ud jævnligt, der er lidt over 80 forskellige farver, som du kan vælge i mellem. Farverne er meget tro – der er altså ikke stor forskel på, hvordan de ser ud på billederne og på ens negle. Vi afprøvede også deres glimmer neglelak, og den holdt i lige så lang tid, som de andre farver, hvilket viser den høje kvalitet. 

Uanset hvilken startpakke du vælger, får du også neglelakfjerner og negleklips med, så du nemt kan fjerne gellakken. Til fjernelse af Nailsters gellak tages der neglelakfjerner på de medfølgende fnugfri wipes, og så sætter du dem fast ved hjælp af negleklipsene. Efter ca. 15 og 20 min., er gellakken til at fjerne uden det skader neglene. Gellak kan godt have et ry for at være svært at få af, men følger du Nailsters fremgangsmåde ryger det nemt af. 

Der er flere ting, som du skal være opmærksom på inden du lægger gellak med en UV/LED lampe, og det er vigtigt, at du følger alle trinene nøje for at få et perfekt resultat. Følg guiden nedenunder eller gå ind på Nailster.dk, og følg deres guide. De har også lavet en video, som du kan følge. 

 

nailster product

Anvendelse: 

 • Klargør dine negle, og sørg for at have en god håndhygiejne – Vask både hænder og negle for at fjerne skidt og snavs
 • Brug den medfølgende neglebåndsskubber og skub neglebåndene helt tilbage.Trim overskydende neglebånd. Det er vigtigt for et godt og holdbart slutresultat
 • Fil dine negle, så de bliver din ønskede form, og buff lidt oven på dine negle. Det sikrer en længere holdbarhed, da base coaten har nemmere ved at få fat. Rens til sidst dine negle med de medfølgende alkoholservietter 
 • Påfør nu et lag base coat på dine negle. Base coaten er med til at beskytte dine negle, og den skal hærde i 60 sekunder under lampen 
 • Herefter påføres 1 til 2 lag af din ønskede farve. Hvert lag skal hærde i 60 sekunder under lampen. Når du påfører din ønskede farve, er det vigtig, at du får lukket kanterne. Ønsker du at lave flotte negledesign, så brug neglepenslerne eller dotting tools. Husk det også skal hærdes i 60 sekunder under lampen. Hvis du har fået farve på din hud, så skal dette fjernes inden du tager hånden under lampen
 • Påfør til sidst en top coat. Du skal vælge imellem en helt normal top coat, shine eller mat top coat. Hærd det under lampen i 60 sekunder
 • Plej til sidst dine negle ved at påføre negleolie på dine negle og neglebånd. Gnid det godt ind i neglen

Essie Nailpolish Gel

Bedste gelneglelak med massere af farvevalg

Essie Nailpolish Gel
Fordele
 • pros-icon.svg Mere end 100 forskellige nuancer
 • pros-icon.svg Har en kort tørretid og en lang holdbarhed
 • pros-icon.svg Indeholder ikke skadelige ingredienser

Detaljeret gennemgang

→ Se det store udvalg hos Nicehair.dk

Enhver neglelakelsker ved, at Essie-neglelakkerne er blandt verdens mest populære, og det er ikke uden grund. Den veldefinerede struktur, den brede farvepallette og den gode sammensætning af lakkens farve og glans, er hver især med til at placere Essie blandt toppen af verdens neglelakproducenter.

Derfor skal du vælge gelneglelak fra Essie

Det amerikanske Essie har siden 1981 været en af de største leverandører til professionelle neglesaloner og i 2012 nåede mærket til butikkerne i Europa så vi også kunne få glæde af de nærmest sagnomspundne lakker. 

Essie er kendt for sin meget brede farveskala, hvor det er muligt at finde næsten alle nuancer. Alle nuancerne har et nummer og et navn udvalgt af kvinden bag succesen, Essie Weingarten. Det forlyder, at Essie Weingarten også har en historie til alle sine lakker, som hver og en er udviklet med omtanke. Udover den almindelige produktioner udkommer Essie hvert år med en ny kollektion af lakker til de fire årstider indenfor et bestemt tema – oftest under stor opmærksomhed fra modeverdenen. 

Essies lakker er kendetegnet ved at være udstyret med en bred pensel for nem påføring og det er ofte kun nødvendigt med et enkelt lag. 

Udover de almindelige lakker fører Essie to gel-neglelakker: Essie Gel Couture Nail Polish og Salon Gel. Salon Gel føres endnu kun hos professionelle saloner, men Essie Gel Couture Nail Polish giver alle mulighed for det professionelle look derhjemme. Hvor Salon Gel er en gellak i traditionel forstand, kræver Essie Gel Couture Nail Polish ingen UV-lampe for at hærde lakken, hvilket gør den lige så let at påføre som almindelig neglelak – men meget nemmere og billigere. 

Essie Gel Couture Nail Polish har et luksuriøst gel-shine og fås i mere end 100 forskellige nuancer. Lakken påføres i et to-trinssystem og holder I op til 12 dage uden at skalle af. Først påføres to lag gel couture color og derefter påføres “platimun grade finish” topcoat, der sikrer et eksklusivt gellook og et holdbart resultat.  

Essie Gel Couture Nail Polish indeholder kun naturlige ingredienser – og dermed hverken dibutylphthalat (DBP), toluen eller formaldehyd, som mange andre neglelakker ellers gør. 

Med sin brugervenlige formel, professionelle resultat og lange holdbarhed har  Essie Gel Couture Nail Polish taget neglelakentusiaster med storm verden over. Blandt andet det amerikanske Buzzfeed er kommet med en udførlig anmeldelse og anbefaling, ligesom skønhedsmagasinet Allure og det australske skønhedssite BeuatyCrew roser Essies gellakker. 

Anvendelse:

 • Rens neglene med en neglelakfjerner for at fjerne fedt, olie og snavs fra neglene
 • Det er ikke nødvendigt med en basecoat
 • Ryst flasken i 30 sekunder før brug
 • Påfør 2 tynde lakeringsstrøg pr. negl. For at undgå striber holdes penslen helt vandret ned på neglen, når du lakerer
 • Lad neglelakken tørre i 60 sekunder mellem lagene
 • Påfør topcoat for en fejlfri gel-lignende shine
 • Der skal ikke anvendes en UV-lampe

Bedste hærdning

Sally Hansen Miracle gel

Fordele
 • pros-icon.svg Lang holdbarhed
 • pros-icon.svg Fjernes med almindelig neglelakfjerner
 • pros-icon.svg Hærdes yderligere i naturligt lys

Detaljeret gennemgang

→ Se det store udvalg hos Matas.dk

Sally Hansen er kendt og anerkendt verden over for sine beautyprodukter. Mest elsket er mærket dog nok for sin neglepleje, der er kendt for høj kvalitet og virkelig lang holdbarhed.

Derfor skal du vælge gelneglelak fra Sally Hansen 

Når det kommer til neglelak, er det umuligt ikke at have hørt om Sally Hansen. Sally Hansen blev etableret i 1946 af Sally Hansen selv, der dengang var banebrydende, idet hun opbyggede et skønhedsimperium på egen hånd i en tid hvor de fleste kvinder styrede husholdning og passede børn. Brandet blev oprindeligt lanceret med blot to negleprodukter, inklusive det ikoniske ”Hard As Nails”, og i dag har det prisvindende brand mere end 300 nuancer, er distribueret i mere end 55 lande på verdensplan og er et af des førende negle-brands i USA og flere andre lande. 

Imperiet har også udvidet med skønhedsprodukter indenfor solfri tanning, hårfjerning og skønhedsprodukter, men vil nok altid være mest forbundet med deres populære neglepleje.

I 2014 blev Sally Hansen Miracle Gel lanceret. Sally Hansen Miracle Gel er et smart gel neglelaksystem, som giver en ekstra glansfuld og holdbar manicure. Ved hjælp af en 2-trins teknologi holder farve og glans op til 14 dage – helt uden brug af kunstigt lys. I stedet hærder neglelakken når den udsættes for naturligt lys.

I modsætning til mange gellakker kan Miracle gel fjernes med almindelig neglelakfjerner, hvor de fleste andre kæver at du lader neglene søbe i kradse kemikalier. Påførelsen af Miracle Gel kræver blot to nemme trin: påfør Miracle Gel neglelak efterfulgt af hærdende Miracle Gel Overlak.

Sally Hansen Miracle Gel fås i mere end 30 nuancer fra sart pink til intens onyx. 

Sally Hansens gellak har fået mange anbefalinger og gode reviews verden over. Blandt andet er den hyldet af Allure, der hævder at Sally Hansen Miracle Gel ”fuldstændig har forandret hvordan de bruger neglelak”. Det danske magasin Alt For Damerne har lavet en stor neglelaktest og også her scorer Sally Hansen Miracle Gel toppoints. Den får 5 ud af 6 stjerner og udnævnes til testpersonens nye yndlingsneglelak, blandt andet på grund af den lange holdbarhed. 

Anvendelse: 

For at få de bedste resultater: Sørg for, at neglene er rene og tørre. Brug neglelakfjerner til at fjerne eventuelle rester på neglen.

 1. Påfør to lag Miracle Gel™ Neglelak. Lad farven tørre i fem minutter 
 2. Påfør 1 lag Miracle Gel™ Overlak OMGel! 

Lad naturligt lys klare resten.

Guide

Gel-neglelak – hvad er det?

De senere år er gel-neglelak vundet frem på beautymarkedet, fordi de giver mulighed for at lave salonresultat derhjemme. Med tiden har nogle typer lak fået et lidt dårligt ry, fordi det kan være svært at styre ”original” gellak og UV-hærdning. Derfor er gel-neglelak uden behov for UV-hærdning blevet udviklet. Det giver muligheden for det samme profesionelle og holdbare resultat – uden risiko for overhærdning med UV-lampen.

I denne test har vi taget udgangspunkt 3 lakker med naturlig hærdning og vi tør godt påstå at de nemt kan måle sig med deres UV-hærdede forgængere!

Hvilken gel-neglelak skal jeg vælge?

Neglelakker findes efterhånden i et hav af mærker, farver og konsistensen, men du skal vælge lige netop den, som du synes passer til dig. 

Udover at du selvfølgelig skal vælge den farve, du synes allerbedst om og som passer til din hudtone er der et par ekstra ting, det er en god idé at være opmærksom på når du skal finde den bedste lak til dig. for det første bør du overveje dine negles stand. Hvis de er tørre, bør du gå efter en neglelak tilsat plejende ingredienser, så de ikke tørrer yderligere ved brug af lak. Har dine negle skader eller er ujævne med for eksempel riller, er den en god idé at gå efter en lak med plumbing-effekt, der udfylder ujævnheder og lægger sig jævnt på neglene. 

Hvis du generelt ikke er så hård ved dine hænder og negle og for eksempel har kontorarbejde, kan du gå efter de fleste typer lak. Vasker du derimod ofte hænder, har et fysisk krævende arbejde eller ofte bruger neglene til at åbne ting med, bør du gå efter en lak, der hærder meget og som har lang holdbarhed. I vores gel neglelak test har vi givet bud på, hvilke lakker der udmærker sig til forskellige formål, så du ved hvad du skal gå efter i dit næste køb af gel neglelak. 

Kilder:

Influenster

Influenster er en side med mere end 5,5 millioner brugere og 38 millioner anmeldelser af produkter fra helt almindelige forbrugere. Læs deres anmeldelse af Nails Inc. Gell Effect Polish her.  

Allure

Allure er et uafhængigt skønhedsmagasin med 12,6 millioner online læsere og 5,3 millioner læsere af deres printede magasin. De er anerkendt for deres objektive tilgang til anmeldelser og høje journalistiske tilgang. Du kan læse deres anmeldelse af Essie Gel Couture Nail Polish her og af Sally Hansen Miracle Gel her.  

Beautycrew

Beautycrew er et australsk online skønhedsmagasin med anmeldelser, guides og inspiration. Læs deres anmeldelser af Essie Gel Couture Nail Polish her og her.  

Hverdagsblush

Hverdagsblush er en beautyblog om makeup, neglelak og andre skønhedsprodukter. Kvinden bag bloggen er 23 årigeCharlotte Pedersen, der er bioanalytiker og er kendt for at være hudløst ærlig i sine anmeldelser med et skarpt blik på produkternes indhold. Læs hendes anmeldelse af Essies Gel Setter her.

Good housekeeping institute 

Goodhousekeeping.co.uk er en britisk side, hvor man som forbruger kan finde information og vurderinger af produkter til hus, have og skønhed. Hos Good Housekeeping Institute lægger de vægt på blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, anvendelighed og pris. Du kan læse deres anmeldelse af Nails Inc. gel-neglelak her.

Konklusion 

I denne test har vi undersøgt nogle af de bedste gel-neglelak på markedet og udvalgt dem, der skiller sig mest ud efter kvalitet og anvendelighed. Nailster skiller sig ud ved at tilbyde forskellige startpakker, så du nemt får alt hvad du har brug for til at lave smukke negle. Hos Essie får du et stort farveudvalg på mere end 100 forskellige nuancer. Dertil kommer at Essies lakker har en kort tørretid og en lang holdbarhed – og så indeholder de ikke skadelige ingredienser. Sally Hansens gel-lak  hærder løbende i naturligt lys og roses i tests for sin imponerende holdbarhed. på trods af det, fjernes dem nemt igen med almindelig neglelakfjerner. Et rigtig godt valg til dig, der udsætter dine negle for lidt af hvert i dagligdagen.

Har du ujævnheder på neglene eller er dyrevelfærd en hjertesag for dig er lakkerne fra Nails Inc. et rigtig godt valg. Udover at have både plasticiser- og plumbingteknologi og høj pigmentering i lakkerne, er de også veganske og cruelty free. 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×