fbpx

Senest opdateret

Gel-neglelak: Find de bedste til dine negle

Neglelak går nok aldrig af mode og er et elsket beautyprodukt året rundt. Dog kan det være en større udfordring at vælge den helt rigtige neglelak, der både er flot i farven og holder længe. 

Neglelakker er nemlig et helt univers for sig selv og det kan til tider være svært at finde rundt i, hvilken neglelak man skal gå efter. 

I denne artikel har vi set nærmere på nogle af de bedste gel-neglelakmærker på markedet med fokus på kvalitet og holdbarhed. Vi giver dig en grundig indføring i, hvad de hver især har af fordele og sidst i artiklen guider vi dig til at udvælge netop den gel-lak, der er bedst til dig. 

I denne artikel præsenteres du for tre forskellige gel-lakmærker. Selvom deres funktion grundlæggende er den samme, har de hver især nogle særlige fordele. Overordnet udmærker Essies lakker sig ved et imponerende udvalg af nuancer, Sally Hansens hærder løbende og holder dermed længe mens Nails Inc. er fortræffelig til negle med ujævnheder. 

#1 Essie Nailpolish Gel – Bedste gelneglelak med massere af farvevalg

→ Se det store udvalg hos Nicehair.dk

Enhver neglelakelsker ved, at Essie-neglelakkerne er blandt verdens mest populære, og det er ikke uden grund. Den veldefinerede struktur, den brede farvepallette og den gode sammensætning af lakkens farve og glans, er hver især med til at placere Essie blandt toppen af verdens neglelakproducenter.

Fremhævede fordele

 • Mere end 100 forskellige nuancer
 • Har en kort tørretid og en lang holdbarhed
 • Indeholder ikke skadelige ingredienser 

Derfor skal du vælge gelneglelak fra Essie
Det amerikanske Essie har siden 1981 været en af de største leverandører til professionelle neglesaloner og i 2012 nåede mærket til butikkerne i Europa så vi også kunne få glæde af de nærmest sagnomspundne lakker. 

Essie er kendt for sin meget brede farveskala, hvor det er muligt at finde næsten alle nuancer. Alle nuancerne har et nummer og et navn udvalgt af kvinden bag succesen, Essie Weingarten. Det forlyder, at Essie Weingarten også har en historie til alle sine lakker, som hver og en er udviklet med omtanke. Udover den almindelige produktioner udkommer Essie hvert år med en ny kollektion af lakker til de fire årstider indenfor et bestemt tema – oftest under stor opmærksomhed fra modeverdenen. 

Essies lakker er kendetegnet ved at være udstyret med en bred pensel for nem påføring og det er ofte kun nødvendigt med et enkelt lag. 

Udover de almindelige lakker fører Essie to gel-neglelakker: Essie Gel Couture Nail Polish og Salon Gel. Salon Gel føres endnu kun hos professionelle saloner, men Essie Gel Couture Nail Polish giver alle mulighed for det professionelle look derhjemme. Hvor Salon Gel er en gellak i traditionel forstand, kræver Essie Gel Couture Nail Polish ingen UV-lampe for at hærde lakken, hvilket gør den lige så let at påføre som almindelig neglelak – men meget nemmere og billigere. 

Essie Gel Couture Nail Polish har et luksuriøst gel-shine og fås i mere end 100 forskellige nuancer. Lakken påføres i et to-trinssystem og holder I op til 12 dage uden at skalle af. Først påføres to lag gel couture color og derefter påføres “platimun grade finish” topcoat, der sikrer et eksklusivt gellook og et holdbart resultat.  

Essie Gel Couture Nail Polish indeholder kun naturlige ingredienser – og dermed hverken dibutylphthalat (DBP), toluen eller formaldehyd, som mange andre neglelakker ellers gør. 

Med sin brugervenlige formel, professionelle resultat og lange holdbarhed har  Essie Gel Couture Nail Polish taget neglelakentusiaster med storm verden over. Blandt andet det amerikanske Buzzfeed er kommet med en udførlig anmeldelse og anbefaling, ligesom skønhedsmagasinet Allure og det australske skønhedssite BeuatyCrew roser Essies gellakker. 

Anvendelse:

 • Rens neglene med en neglelakfjerner for at fjerne fedt, olie og snavs fra neglene
 • Det er ikke nødvendigt med en basecoat
 • Ryst flasken i 30 sekunder før brug
 • Påfør 2 tynde lakeringsstrøg pr. negl. For at undgå striber holdes penslen helt vandret ned på neglen, når du lakerer
 • Lad neglelakken tørre i 60 sekunder mellem lagene
 • Påfør topcoat for en fejlfri gel-lignende shine
 • Der skal ikke anvendes en UV-lampe

#2 Bedste hærdning: Sally Hansen Miracle gel 

→ Se det store udvalg hos Matas.dk

Sally Hansen er kendt og anerkendt verden over for sine beautyprodukter. Mest elsket er mærket dog nok for sin neglepleje, der er kendt for høj kvalitet og virkelig lang holdbarhed. 

Fremhævede fordele

 • Lang holdbarhed
 • Fjernes med almindelig neglelakfjerner
 • Hærdes yderligere i naturligt lys

Derfor skal du vælge gelneglelak fra Sally Hansen 

Når det kommer til neglelak, er det umuligt ikke at have hørt om Sally Hansen. Sally Hansen blev etableret i 1946 af Sally Hansen selv, der dengang var banebrydende, idet hun opbyggede et skønhedsimperium på egen hånd i en tid hvor de fleste kvinder styrede husholdning og passede børn. Brandet blev oprindeligt lanceret med blot to negleprodukter, inklusive det ikoniske ”Hard As Nails”, og i dag har det prisvindende brand mere end 300 nuancer, er distribueret i mere end 55 lande på verdensplan og er et af des førende negle-brands i USA og flere andre lande. 

Imperiet har også udvidet med skønhedsprodukter indenfor solfri tanning, hårfjerning og skønhedsprodukter, men vil nok altid være mest forbundet med deres populære neglepleje.

I 2014 blev Sally Hansen Miracle Gel lanceret. Sally Hansen Miracle Gel er et smart gel neglelaksystem, som giver en ekstra glansfuld og holdbar manicure. Ved hjælp af en 2-trins teknologi holder farve og glans op til 14 dage – helt uden brug af kunstigt lys. I stedet hærder neglelakken når den udsættes for naturligt lys.

I modsætning til mange gellakker kan Miracle gel fjernes med almindelig neglelakfjerner, hvor de fleste andre kæver at du lader neglene søbe i kradse kemikalier. Påførelsen af Miracle Gel kræver blot to nemme trin: påfør Miracle Gel neglelak efterfulgt af hærdende Miracle Gel Overlak.

Sally Hansen Miracle Gel fås i mere end 30 nuancer fra sart pink til intens onyx. 

Sally Hansens gellak har fået mange anbefalinger og gode reviews verden over. Blandt andet er den hyldet af Allure, der hævder at Sally Hansen Miracle Gel ”fuldstændig har forandret hvordan de bruger neglelak”. Det danske magasin Alt For Damerne har lavet en stor neglelaktest og også her scorer Sally Hansen Miracle Gel toppoints. Den får 5 ud af 6 stjerner og udnævnes til testpersonens nye yndlingsneglelak, blandt andet på grund af den lange holdbarhed. 

Anvendelse: 

For at få de bedste resultater: Sørg for, at neglene er rene og tørre. Brug neglelakfjerner til at fjerne eventuelle rester på neglen.

 1. Påfør to lag Miracle Gel™ Neglelak. Lad farven tørre i fem minutter 
 2. Påfør 1 lag Miracle Gel™ Overlak OMGel! 

Lad naturligt lys klare resten.


#3 Nail Inc. neglelak gel – Bedste gel-neglelak til ujævne negle

→ Se det store udvalg hos Boozt.com

 • Høj pigmentering
 • Vegansk og cruelty free
 • Med plasticiser- og plumbingteknologi

Derfor skal du vælge Nail Incs Gel Effect

Nail Incs Gel Effect-serie er den bedst sælgende og indeholder en revolutionerende plasticiserteknologi, der sikrer en perfekt manicure derhjemme. Plasticiser er et blødgørende middel, der øger plasticiteten i et materiale og gør det medgørligt at arbejde med, hvorfor Gel Effect lakken glider over neglene uden besvær.

Nail Incs Gel Effect-lakker er meget pigmenteret, hvilket betyder at den dækker i bare ét lag. Lakken er tilsat ”plumbing”-teknologi, som udglatter ujævnheder og giver et blankt og ensartet resultat på negle med riller etc. 

Lakkerne har høj glans og kræver ingen UV-lampe for at hærde. Nail Incs Gel Effect er tilsat nærende blomsterekstrakt, der hjælper mod udtørring og styrker neglene. 

Nails Inc Gel Effect fås i ca. 30 nuancer og har en ekstra brede børste, som sikrer let anvendelse. 

Derudover er lakkerne fra Nails Inc. både veganske og cruelty free. Det betyder at de ikke indeholder ingredienser, der stammer fra dyr og at de ikke er testet på dyr. I Danmark er dyreforsøg i kosmetik ikke længere lovligt, men det gør sig langt fra gældende i resten af verden. 

Nails Inc Gel Effect høster gode anbefalinger og høje karakterer på nettet. Blandt andet har den fået 4,6 af 5 stjerner vurderet på 62 anmeldelser på brugersitet Influenster. Også hos eksperterne klarer mærket sig godt og i en test hos britiske Good Housekeeping Institute har den fået rosende ord og 79/100 point med vægt på lethed ved brug, design og resultat. 

Anvendelse: 

 1. Påfør et lag underlak, helst NailKale Superfood Base Coat, på rene, tørre negle
 2. Påfør 2 lag neglelakfarve
 3. Afslut med et lag med Kensington Caviar 45 Second overlak for bedste resultat 

Gel-neglelak – hvad er det?

De senere år er gel-neglelak vundet frem på beautymarkedet, fordi de giver mulighed for at lave salonresultat derhjemme. Med tiden har nogle typer lak fået et lidt dårligt ry, fordi det kan være svært at styre ”original” gellak og UV-hærdning. Derfor er gel-neglelak uden behov for UV-hærdning blevet udviklet. Det giver muligheden for det samme profesionelle og holdbare resultat – uden risiko for overhærdning med UV-lampen.

I denne test har vi kun taget udgangspunkt i lakker med naturlig hærdning og vi tør godt påstå at de nemt kan måle sig med deres UV-hærdede forgængere!

Hvilken gel-neglelak skal jeg vælge?

Neglelakker findes efterhånden i et hav af mærker, farver og konsistensen, men du skal vælge lige netop den, som du synes passer til dig. 

Udover at du selvfølgelig skal vælge den farve, du synes allerbedst om og som passer til din hudtone er der et par ekstra ting, det er en god idé at være opmærksom på når du skal finde den bedste lak til dig. for det første bør du overveje dine negles stand. Hvis de er tørre, bør du gå efter en neglelak tilsat plejende ingredienser, så de ikke tørrer yderligere ved brug af lak. Har dine negle skader eller er ujævne med for eksempel riller, er den en god idé at gå efter en lak med plumbing-effekt, der udfylder ujævnheder og lægger sig jævnt på neglene. 

Hvis du generelt ikke er så hård ved dine hænder og negle og for eksempel har kontorarbejde, kan du gå efter de fleste typer lak. Vasker du derimod ofte hænder, har et fysisk krævende arbejde eller ofte bruger neglene til at åbne ting med, bør du gå efter en lak, der hærder meget og som har lang holdbarhed. I vores gel neglelak test har vi givet bud på, hvilke lakker der udmærker sig til forskellige formål, så du ved hvad du skal gå efter i dit næste køb af gel neglelak. 

Kilder:

Influenster
Influenster er en side med mere end 5,5 millioner brugere og 38 millioner anmeldelser af produkter fra helt almindelige forbrugere. Læs deres anmeldelse af Nails Inc. Gell Effect Polish her.  

Allure
Allure er et uafhængigt skønhedsmagasin med 12,6 millioner online læsere og 5,3 millioner læsere af deres printede magasin. De er anerkendt for deres objektive tilgang til anmeldelser og høje journalistiske tilgang. Du kan læse deres anmeldelse af Essie Gel Couture Nail Polish her og af Sally Hansen Miracle Gel her.  

Beautycrew
Beautycrew er et australsk online skønhedsmagasin med anmeldelser, guides og inspiration. Læs deres anmeldelser af Essie Gel Couture Nail Polish her og her.  

Hverdagsblush
Hverdagsblush er en beautyblog om makeup, neglelak og andre skønhedsprodukter. Kvinden bag bloggen er 23 årige Charlotte Pedersen, der er bioanalytiker og er kendt for at være hudløst ærlig i sine anmeldelser med et skarpt blik på produkternes indhold. Læs hendes anmeldelse af Essies Gel Setter her.

Good housekeeping institute
Goodhousekeeping.co.uk er en britisk side, hvor man som forbruger kan finde information og vurderinger af produkter til hus, have og skønhed. Hos Good Housekeeping Institute lægger de vægt på blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, anvendelighed og pris. Du kan læse deres anmeldelse af Nails Inc. gel-neglelak her.

Konklusion 

I denne test har vi undersøgt nogle af de bedste gel-neglelak på markedet og udvalgt dem, der skiller sig mest ud efter kvalitet og anvendelighed. Hos Essie får du et stort farveudvalg på mere end 100 forskellige nuancer. Dertil kommer at Essies lakker har en kort tørretid og en lang holdbarhed – og så indeholder de ikke skadelige ingredienser. Sally Hansens gel-lak  hærder løbende i naturligt lys og roses i tests for sin imponerende holdbarhed. på trods af det, fjernes dem nemt igen med almindelig neglelakfjerner. Et rigtig godt valg til dig, der udsætter dine negle for lidt af hvert i dagligdagen.

Har du ujævnheder på neglene eller er dyrevelfærd en hjertesag for dig er lakkerne fra Nails Inc. et rigtig godt valg. Udover at have både plasticiser- og plumbingteknologi og høj pigmentering i lakkerne, er de også veganske og cruelty free. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.