Bedste glattejern test

1
GHD The Original Classic Styler / IV Styler

Vores bedst i test har høstet ros hos den svenske forbrugerplatform Bäst-i-test, det tyske Test og det engelske Good Housekeeping Institute. Også herhjemme har det fået rosende ord fra blandt andet magasinet Femina. Derfor skal du vælge ghd The Original Classic Styler Hvis du vil have et kvalitetsglattejern, der er anbefalet både herhjemme og i udlandet, er ghd The Original Classic Styler det rette for dig. Dertil kommer at det også er meget anvendeligt til…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
GHD The Original Classic Styler / IV Styler
Nicehair.dk
ghd PLATINUM+® Styler Black
Bangerhead DK
Remington S9500 glattejern
CompuMail
Remington ProLuxe Straightener S9100
CompuMail
ghd Gold Classic V Styler
Well
Remington CB7480 Keratin protect Glattebørste
El-Salg

Glattejern er i dag fast inventar på de fleste badeværelseshylder. Samtidig er udvalget på markedet næsten lige så mange, som der findes badeværelseshylder, og det kan være svært at finde det rette, der matcher både behov, kvalitet og budget. Heldigvis er der hjælp at hente i denne guide, hvor vi har samlet en liste over nogle af de bedste glattejern på markedet, så du kan finde det helt rigtige glattejern, der passer til netop dine behov.

Testene er baseret på testkilder, brugeranmeldelser og ekspertanmeldelser. Vi har med andre ord gennemtrawlet nettet for tests og anmeldelser og udvalgt de bedste ud fra kriterier om brugervenlighed, hårtyper og pris for at få den mest udførlige liste uden at miste overblikket. Du får også tips til, hvad du bør være opmærksom på ved valg af glattejern, og hvordan du passer bedst på dit hår. Så er der bare tilbage at vælge netop det glattejern, der matcher dine behov.

Kort resultat af testen

Ud af de 6 udvalgte glattejern, du præsenteres for, har vi bedømt de bedste i kategorierne premium, bedst i test og bedst til prisen.

Bedst i test er ghd The Original Classic Styler, som er et klassisk glattejern i ghd-kvalitet, der har høstet gode anmeldelser verden over for sin brugervenlighed.

Det bedste glattejern til prisen er Remington S9500 glattejern

Remingtons S9500 glattejern er trods sin dobbelte keramiske belægning med perlestøv og sin effektive ion-teknologi holdt i den lave ende af prisklasserne. Den stryger derfor lige ind på pladsen som bedst til prisen.

Premium glattejernet i denne test er ghd PLATINUM+® Styler Black, som er et glattejern i den absolut højeste del af skalaen. Med sin høje kvalitet og sit stilrene design har dette glattejern med tri-zone teknologi vundet indpas hos private og professionelle over hele verden.

Hvilket glattejern skal jeg vælge?

Som nævnt findes der et utal af glattejern på markedet i varierende kvalitet og prisklasser og med forskellige funktioner. Med andre ord: et glattejern er ikke bare et glattejern. Nedenfor får du nogle grundlæggende faktorer, du bør overveje, inden du investerer i dit nye stylingsapparat, så du får den bedst mulige oplevelse og det bedste resultat til dit hår.

Først og fremmest skal du vælge glattejern ud fra din hårtype. Er det langt, kort, tyndt, tykt, slidt, eller har det tendens til at kruse? Hvis du har slidt eller skadet hår, bør du være ekstra opmærksom og måske overveje, at vælge et glattejern hvor der er kredset om varmeplader i god kvalitet, der er mere skånsomme mod håret. Når man glatter håret, udsættes det for stærk varmebehandling, hvilket kan slide hårdt på håret. Heldigvis har en del producenter specialiseret sig i at skabe glattejern med avanceret teknologi og beskyttelse, så du ikke skal bekymre dig for meget om dine værdifulde lokker, men stadig have det glatte look, du ønsker.

Har du meget tykt hår, bør du som tommelfingerregel gå efter glattejern med høje temperaturer eller glattejern, der har en god varmefordeling. Det kraftige hår tager ikke så nem skade af de høje temperaturer, men det kan blive en langsommelig affære at gennemglatte sit hår med et glattejern med smalle varmeplader uden særlig god varmefordeling. Du kan læse mere om de forskellige typer af varmeplader og tips til varmebeskyttelse nederst i artiklen.

Når du har overvejet hvilken type varmeplader, der passer til dit hår, skal du overveje, om du har ønsker til særlige funktioner, for eksempel auto-sluk, længden på ledningen og om den skal være udstyret med universaladapter, så du kan have den med på rejse.

Når du har overvejet hvilke behov du har til dit nye glattejern, kan du læse mere om netop den type, der opfylder dine behov til det stilfulde, glatte look.

GHD The Original Classic Styler / IV Styler – Bedste glattejern i test

Vores bedst i test har høstet ros hos den svenske forbrugerplatform Bäst-i-test, det tyske Test og det engelske Good Housekeeping Institute. Også herhjemme har det fået rosende ord fra blandt andet magasinet Femina.

Derfor skal du vælge ghd The Original Classic Styler

Hvis du vil have et kvalitetsglattejern, der er anbefalet både herhjemme og i udlandet, er ghd The Original Classic Styler det rette for dig. Dertil kommer at det også er meget anvendeligt til at lave smukke, holdbare krøller. 

Glat eller krøllet?

ghd IV Styler er udstyret med keramiske varmeplader, der sikrer jævn varmefordeling og kan opvarmes til 190 grader. Med keramiske plader i høj kvalitet, beskyttes håret under glatning og efterlades sundt og glansfuldt. Pladerne er let afrundede, hvilket gør dette glattejern ekstra anvendeligt til at lave smukke slangekrøller. Du får altså flere stylingmuligheder i én styler.

Høj brugervenlighed

de fleste ved, at ghd er lig med høj kvalitet, og mærket bruges af professionelle frisører og stylister verden over.  GHD IV Styler er faktisk et af de mest brugte glattejern i verden, og det med god grund. Glattejernet ligger godt i hånden og er udstyret med en lang ledning for stor bevægelsesfrihed og brugervenlighed. Derudover er det udstyret med en sleep-funktion, der gør, at det automatisk slukker efter 30 minutter. Så slipper du for den ubehagelige tvivl om, om du nu har husket at slukke glattejernet inden du tog hjemmefra, som de fleste ejere af glattejern ofte har.

En god rejsemakker

Sidst, men ikke mindst, er GHD IV Styler udstyret med en universaladapter. Det betyder at du kan bruge glattejernet over hele verden, uanset hvilken spænding, der er i stikkontakten.

Produktdetaljer:

 • Temperaturindex 175 – 185 c
 • Autosluk efter 30 minutter
 • 2,8 meter drejbar ledning
 • Opvarmningstid 20 sekunder
Det vi liker:
 • Kort opvarmningstid
 • Automatisk sleep-funktion
 • Universaladapter

ghd PLATINUM+® Styler Black – Premium glattejern

Vores premium-udnævnte i denne test er luksusglattejernet ghd Platinum, der med sin høje kvalitet og stilede design er anbefalet af blandt andre Bags of Beauty og Becky Bedbug og udnævnt til bedste køb af Independent.

Derfor skal du vælge ghd PLATINUM+® Styler Black

ghd Platinum er efterfølgeren til det udgåede, anmelderroste Eclipse-glattejern. Udover det nye design, har ghd virkelig gjort sig umage for at designe en værdig efterfølger til det verdenskendte Eclipse. Vil du således have det absolut bedste, hvor der er tænkt på alle detaljer, er ghd Platinum det rette glattejern for dig.

Glat overflade med tri-zone sensorer

Kvalitetsglattejernet opvarmes til 185 grader på kun 20 sekunder. Når det er i brug, holder det en konstant temperatur takket være indbyggede tri-zone sensorer i varmepladerne. ghd Platinum har hele tre sensorer i hver varmeplade, og sikrer en optimal temperatur under hele glatningen. Varmepladerne er optimerede i forhold til de tidligere modeller, og glider skånsomt gennem håret, så det slides mindst muligt.

God isolering

ghd Platinum er velegnet til alle typer hår. Derudover er det udstyret med en virkelig god isolering omkring varmepladerne, som sikrer at du ikke brænder dig, selvom du glatter håret helt nede ved hovedbunden.

Ligesom ghd IV Styleren har platinum-modellen en fleksibel og drejbar ledning, som sikrer størst mulig bevægelsesfrihed under brug. Udformningen er designet så det er behageligt at holde ved, og som ved IV styleren får du både auto-sluk og indbygget adapter, der gør, at du kan bruge glattejernet over hele verden.

Produktdetaljer:

 • Temperatur 185 grader
 • Autosluk efter 30 minutter
 • 2,7 meter drejbar ledning
 • Opvarmningstid 20 sekunder
Det vi liker:
 • Tri-zone teknologi
 • Skånsomme varmeplader
 • Universaladapter

Remington S9500 glattejern – Bedste glattejern til prisen

Testens ”bedst til prisen” er Remingtons S9500 glattejern. Glattejernet er testet og anbefalet hos de tyske forbrugerplatforme Testfazit og Testsieger og det engelske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute. For alle testene gælder det, at glattejernet får ros for kvalitet og design.

Derfor skal du vælge Remington S9500

Dette glattejern er udstyret med varmeplader med dobbelt keramisk belægning af ægte perlestøv. Det betyder, at glattejernet er ekstra skånsomt mod håret under varmepåvirkningen, da det modvirker slid på håret. Har du tyndt eller slidt hår, er dette derfor et oplagt valg som dit nye glattejern.

Bredt temperaturindex og 5 gange længere holdbarhed

Remington S9500s temperaturindstillinger går helt fra 150 til 235 grader. Det betyder, at det velegnet til både fint og meget tykt hår og kan glatte håret hurtigt. Dobbeltbelægningen med perlestøv sikrer, at håret beskyttes trods de høje temperaturer.

Derudover lover Remington et resultat, der holder fem gange længere end andre glattejern. Det skyldes blandt andet en avanceret ion-teknologi, som også giver håret glans, dens innovative belægning samt glattejernets høje temperaturindstillinger.

Lange plader og digitalt display

Remington S9500s plader er længere end på de fleste andre glattejern, hvilket forkorter arbejdstiden. Det er også udstyret med et digitalt display, hvorpå du kan styre temperaturindstillingerne. Desuden medfølger en varmebeskyttende opbevaringspose, så glattejernet er nemt at have med på farten.

Produktdetaljer:

 • Temperaturindex på 150-235 grader
 • Auto-sluk
 • 3 meter ledning
 • Ekstra længde
Det vi liker:
 • Dobbelt keramisk belægning
 • Temperaturindex på 150-235 grader
 • Innovativ ion-teknologi

Remington ProLuxe Straightener S9100 – Til langt og tykt hår

Remingtons ProLuxe Straightener S9100 har høstet anerkendelse hos magasinet Kvindeguiden og det svenske Bäst-i-Test, hvor det får hele 4,5 ud af 5 stjerner.

Derfor skal du vælge Remington ProLuxe Straightener S9100

Remington ProLuxe Straightener S9100 er ideel til dig, der har meget tykt eller langt hår. Modellen er udstyret med bredere varmeplader end de fleste andre glattejern. De brede plader sikrer hurtigt og ensartet glatning af selv langt og tykt hår.

OPTIheat-teknologi

Modellen er udstyret med en innovativ opvarmningsteknologi kaldet OPTIheat. Teknologien gør, at varmen i dette glattejern fordeles jævnt mellem de keramiske plader, hvilket sikrer hurtig, effektiv og holdbar glatning af håret, som kan holde i op til 24 timer.

De brede varmeplader er, udover at kunne glatte håret hurtigt, også velegnet til at lave eftertragtede store, naturlige krøller.

9 forskellige temperaturindstillinger

Der er stor forskel på hår og for at passe bedst muligt på det, er det vigtigt at bruge den rette temperaturindstilling. Bruger du lav varme på tykt hår, risikere du at dit glattearbejde hurtigt aftager, men bruger du for høj varme, risikerer du at skade dit hår. Remington ProLuxe Straightener S9100 er udstyret med hele 9 varmeindstillinger fra 150 til 230 grader, hvilket gør det muligt at indstille varmepåvirkningen til netop din hårtype.

Produktdetaljer:

 • Temperaturindex på 150-230 grader
 • 3 meter ledning
 • OPTIheat-teknologi
 • Ekstra brede varmeplader
Det vi liker:
 • OPTIheat-teknologi for jævn opvarmning
 • holdbart resultat
 • 9 temperaturindstillinger

ghd Gold Classic V Styler – 2 i 1 glattejernet

Nr. 5 på listen er endnu en ghd-klassiker, der har høstet virkelig gode anmeldelser. Den er blandt andet topscorer hos det tyske Testfazit og er anbefalet hos den amerikanske kvindeblog HerCampus og hos den anerkendte danske skønhedsblog, Pudderdåserne. I alle tests er der enighed om, at ghd V Gold Classic Styler er et virkelig effektivt glattejern, der sikrer god styling og et godt glatteresultat, samtidig med at det kan bruges som krøllejern.

Derfor skal du vælge GHD V Gold Classic Styler:

ghd er lig med klassisk kvalitet og deres V Gold Classic Styler er ingen undtagelse. Trods sin klassiske enkelthed har glattejernet flere stylingmuligheder og sikrer et godt resultat hver gang.

Keramiske vippeplader

ghd V Gold Classic Styler er udstyret med en smart vippefunktion, der gør glattejernet velegnet til flere styles og looks. Glattejernet har keramiske plader, der kan vippe når der kommer tryk på, hvilket gør den effektiv til at skabe både naturlige og meget stylede frisurer. Vippefunktionen gør også glattejernet ideelt til at lave krøller med, da det kan skabe flotte krøller, der ser meget naturlige ud.

Klar – parat på kun 20 sekunder

I alle tests peges der på glattejernets hurtige opvarmningsteknologi. Glattejernet tændes på en knap, hvorefter den bipper et par gange, når glattejernet er tilstrækkeligt opvarmet og klar til brug – det tager kun 20 sekunder. Som de fleste andre har dette ghd glattejern én temperaturindstilling på 185 grader og sikrer jævn varme under hele stylingen. Når du er færdig med at bruge glattejernet, sørger dens auto-slukfunktion for, at apparatet automatisk slukkes efter 30 minutter.

Den perfekte rejsemakker

Til ghd V Gold Classic Styler medfølger en beskyttelseshætte af hård plast, som kan påføres mens glattejernet stadig er varmt. Det betyder at du hurtigt kan pakke det sammen når du er færdig med at bruge det og komme videre på farten. Derudover er det udstyret med en universaladapter, der gør, at glattejernet tilpasser sig den strømspænding, det tilsluttes og derfor kan bruges over hele verden.

Produktdetaljer:

 • Temperaturindstilling på 185 grader
 • Keramiske vippeplader
 • Klar til brug efter 20 sekunder
 • Medfølgende beskyttelseshætte
 • Autosluk efter 30 minutters inaktivitet
 • 3 meter drejeledning
Det vi liker:
 • Hurtig opvarmning på 20 sekunder
 • Klar til brug efter 20 sekunder
 • Smart vippefunktion

Remington CB7480 Keratin protect Glattebørste – Til fint hår

Remington CB7480 glattebørste adskiller sig, som navnet antyder, fra testens øvrige glattejern. Det er nemlig ikke et glattejern i almindelig forstand, men en børste med indbyggede varmelegemer, der glatter håret mens du reder det. Glattebørsten er blandt andet anmeldt og anbefalet hos Testfamilien, hvor den især får ros for brugervenlighed og dens velegnethed til fint hår.

Derfor skal du vælge Remington CB7480 glattebørste

Hvis du har tyndt hår eller ikke er velsignet med voluminøst hår fra naturens side, kan håret godt blive lidt fladt når du glatter det. Remningtons glattebørste er udviklet til at bevare volumen uden at gå på kompromis med effektiviteten. Så har du fint hår, men elsker det glatte look, kan Remingtons glattebørste være den rette løsning for dig.

 Glatte lokker med et enkelt børstestrøg

Remingtons keratin protect glattebørste er en 2-i-1 opvarmet børste, der er specielt designet til at reducere stylingtiden, idet den glatter håret samtidig med at du reder det.

Det store børstehoved, der er udformet i en i en stilfuld skyggegrå og rosenguldfarve, har opvarmede keramiske børster, der er tilført keratin og mandelolie, der glider gennem store hårstykker og overfører olie fra rod til spids for et sundt og glat resultat. Glattebørsten forsegler fugten håret og efterlader det silkeblødt, samtidig med at du kan glatte store lokker ad gangen.

Antistatisk ion-teknologi

Glattebørsten er udstyret med antistatisk ion-teknologi, der frigiver negative ioner under stylingen, hvilket hjælper med at reducere kruset hår. Børsten har tre temperaturindstillinger og kan varme med helt op til 230, hvilket giver mulighed for at tilpasse temperaturen til forskellige hårtyper, og den flade kant er specielt designet til at komme tættere på rødderne under stylingen.

Produktdetaljer:

 • Keramiske børster
 • Ion-teknologi
 • 3 meter ledning
 • 3 temperaturindstillinger
Det vi liker:
 • Hurtigt resultat
 • Bevarer volumen i håret
 • Ion-teknologi

Gode råd og overvejelser inden du vælger et glattejern

De færreste af os er velsignet med glat og blankt hår fra naturen side. Heldigvis kan man snyde sig lidt på vej med et glattejern. Hvis man ønsker at bevare sit hår sundt og glansfuldt, bør man dog gøre sig nogle overvejelser inden man kaster sig ud i at udsætte sit hår for den kraftige varmebehandling, det at glatte sit hår nu er. Vores bedste råd er først og fremmest, at du vælger et glattejern i god kvalitet, der skåner håret mest muligt. Derefter bør du overveje, hvilke behov du har ud fra din hårtype, og hvilke styles du ønsker at kunne lave med dit nyerhvervede glattejern. Dertil kommer glattejernets brugervenlighed og ekstra features, som du kan overveje om du også ønsker skal være en faktor (eksempelvis automatisk sleep-funktion eller længden på ledningen). 

Varmepladernes betydning

De fleste kender til et glattejerns udformning og funktion. Færre ved, at der er forskel på, hvilket materiale glattejernets varmeplader er udført i. Som udgangspunkt laves varmepladerne i to materialer: titaniumvarmeplader og keramiske varmeplader.

Glattejern med varmeplader af titanium er ofte lidt dyrere end glattejern med keramiske varmeplader. Varmeplader af titanium holder ofte længere, og dermed har glattejernet en længere levetid end sit keramiske modstykke. Glattejern med keramiske plader er til gengæld mere skånsomme mod håret og arbejder som udgangspunkt ved lavere temperaturer. Desuden fordeles varmen på keramiske plader bedre.

Glattejernets udformning

Når du skal vælge dit glattejern, bør du tage udgangspunkt i dit eget hår: er det tykt, fint, langt eller kort? Det har nemlig betydning for, hvilken størrelse og udformning du bør gå efter på di glattejern. Som udgangspunkt gælder:

Har du langt og/eller kraftigt hår bør du gå efter et glattejern med brede varmeplader, dvs. plader på ca. 4 cm.

Har du kort hår kan du med fordel gå efter et glattejern med smallere plader, da det gør det nemmere at nå helt ned til hårrødderne. Her anbefales glattejern med plader på ca. 1 – 1,5 cm.

Et godt all-around glattejern vil være mellemstørrelsen, dvs. 2 – 3 cm i bredden. Et glattejern med varmeplader i mellemstørrelse kan anvendes i både kort og mellemlangt hår og i langt hår (her kræves blot lidt mere tålmodighed, kort/mellemlangt/langt hår og i tyndt/kraftigt hår. Ønsker du at dit glattejern også kan bruges til at lave krøller med, bør du vælge et glattejern med mellemstore varmeplader på 2 cm – 2,5 cm.

Hvor varmt skal glattejernet kunne blive?

Det giver sig selv, at jo højere temperatur, jo hurtige går glatningen. Du bør dog alligevel overveje en ekstra gang, inden du kaster dig over at varmebehandle dit hår med mere end 200 grader. Hvis dit hår er kraftigt kan du med fordel gå efter et glattejern med høje temperaturer, men har du fint, lidt sart eller svækket hår er det vigtigt at kunne vælge en lav temperatur, da varmebehandlingen kan slide på håret. Hvis dit hår er meget fint eller skadet af farvning og behandlinger, anbefaler vi at du vælger en glattebørste, der er mere skånsom mod håret end konventionelle glattejern. Er du i tvivl om din hårtype, anbefaler vi at du spørger din frisør til råds. 

Hvad kan man gøre for at passe på håret?

Om du har kraftigt eller fint hår gælder det, at du bør beskytte dit hår under varmebehandlingen. De fleste kvalitetsglattejern er udstyret med funktioner, der hjælper til at skåne håret mest muligt. Dog anbefaler vi, at du altid bruger varmebeskyttelse inden du fører glattejernet gennem håret, også selvom du glatter håret ved lav temperatur. Det hjælper også til, at dit hår forbliver glat i længere tid, så frisuren kan holde hele dagen. Du finder varmebestykkelse hos din frisør, hos Matas eller der hvor du ellers køber dine beautyprodukter.

Konklusion

I denne test har vi vurderet 6 glattejern- og børster under hensyntagen til kvalitet, pris og brugervenlighed. Ud af de 6 har vi vurderet de bedste i kategorierne: premium, bedst i test og bedst til prisen.

Bedst i test er klassikeren ghd The Original Classic Styler. Det er et glattejern i den velkendte ghd-kvalitet, der ud over at være udstyret med en opvarmningstid, automatisk sleep-funktion og universaladapter, også er særdeles velegnet til at lave flotte krøller. Alt i alt et kvalitetsglattejern, der kan tjene dig mange år ud i fremtiden.

Vinderen af den eftertragtede plads som premium, er ghd Platinum+ Styler, der er efterfølgeren til det udgåede, anmelderroste Eclipse-glattejern. Dette glattejern er i virkelig høj kvalitet og i et lækkert design, der gør den værdig til en plads på badeværelseshylden hos feinschmeckeren og hos den professionelle frisør.

Lav pris behøver ikke betyde lav kvalitet. I kategorien bedst til prisen har vi udnævnt Remingtons  S9500 glattejern, der med sin dobbelte keramiske belægning af perlestøv og sin effektive ion-teknologi, er et oplagt valg til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dit hår. Et virkelig fornuftigt glattejern til en særdeles fornuftig pris.

Testkilder

Vi har brugt en række nationale og internationale artikler om disse glattejern for at kunne lave en grundig guide til dig. Herunder kan du se de artikler fx en artikel fra Femina, som vi har brugt til udarbejdelsen af denne glattejern test.

Derudover har vi brugt en række test, for at kunne lave en detaljeret artikel om glattejern til dig. Du kan se de enkelte test, ved at klikke på dem.