fbpx

Senest opdateret

Guide til valg af den bedste håndcreme:

Vidste du, at dine hænder i langt højere grad end dit ansigt afslører din sande alder? Nej, vel? Men du er næppe heller så tilbøjelig til at smøre dine hænder ind i lækre cremer og plejende maske, som du er med dit ansigt. Men hvorfor egentlig ikke? Lækre, bløde velplejede hænder er jo selve basen for smukke neglelakker, symbolske fingerringe, et godt og indbydende håndtryk, så ja – faktisk kan du slet ikke passe nok på dine hænder!

Dine hænder lever et hårdt liv. Udover at være ude i al salgs vejr bliver de også vasket hele tiden. Af mange gode grunde – og hyppig håndvask slipper ingen af os for. Men det er hårdt for hænderne og mange udvikler vandpest, eksem og irritation med tørre, ru og sprukne hænder som resultat. Vinterkulde er en anden primær årsag til, at dine hænder tørrer ud og med mange kolde måneder forude bør du virkelig overveje, hvordan du sikrer masser af fugt til dine hænder.

Men hvilken håndcreme skal du vælge? Og hvad er en god håndcreme? Alt afhænger af dine behov. Måske du skal overveje hvilke umiddelbare udfordringer du har med dine hænder – sprækker de, tørrer de nemt ud, er du allergisk eller sensitiv overfor særlige påvirkninger, er du meget ude i kulden. Eller er du måske ligefrem så meget ude i solen, at du skal bruge en håndcreme som indeholder solfaktor. Hænderne skal generelt have masser af fugt og beskyttelse. Så kig efter om cremen indeholder plejende ingredienser som olier eller eksempelvis aloe vera.

De bedste håndcremer

Den bedste håndcreme i denne test sælges af mærket Australian Bodycare. De har udviklet en håndcreme, der hurtigt absorberes i huden, hvor den giver både pleje, fugt og beskyttelse. Cremen har desuden en lindrende virkning på allerede tørre, ru og sprukne hænder.

Håndcremen fra Cetaphil scorer gode resultater i tests og undersøgelser, og er bl.a. også vinder af Pricerunners store test af håndcremer. Den er fremhævet for sin fabelagtige evne til lynhurtigt at trænge ind i huden og yde førstehjælpe til sprukne og tørre hænder. Derudover efterlader cremen hænderne bløde, velduftende og smidige uden overhovedet at fedte trods cremens ellers lidt tykke konsistens.

Kiehls er et produkt, som også bør fremhæves. Bedst placeret i forbrugermagasinet Tænks store håndcreme test for sin virkelig gode evne til at tilføre hænderne masser af fugt og at binde fugten til huden efterfølgende – det vil sige lav fordampning.

Ud over de nævnte håndcremer, har vi samlet en række favoritter til dig nedenfor. Bliv inspireret. Du er den der kender dine hænder bedst og ved hvad de har brug for.

Australian Bodycare Hand Cream#1 Australian Bodycare Hand Cream – Den bedste håndcreme

Du kan med fordel investere i denne håndcreme fra mærket Australian Bodycare, hvis du leder efter en fremragende creme til tørre, ru eller revnede hænder. Cremen kan naturligvis også benyttes til forebyggelse af tørre hænder. Den aktive og naturlige ingrediens Tea Tree Oil trænger hurtigt ind i huden, hvor den plejer og fugter dine hænder.

Fremhævede fordele:

 • Plejende og fugtgivende med antibakterielle og -inflammatoriske egenskaber
 • Naturlig opbygning uden brugen af parabener og animalske ingredienser
 • Absorberes hurtigt i huden og fedter ikke
Forhandler Pris Læs mere
119,00 Køb nu

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hand Cream

Leder du efter en håndcreme, der bliver rost i både tests og af forbrugerne? Så skal du have fingrene i denne håndcreme fra Australian Bodycare. Først og fremmest trænger cremen hurtigt ind i huden uden at fedte, hvilket sikrer en nem og hurtig påføring. De naturlige ingredienser Tea Tree Oil, glycerin, ricinusolie, panthenol etc. har både både plejende, fugtgivende og styrkende egenskaber, hvilket sikrer, at dine hænder bliver mere modstandsdygtige over for vind og vejr.

Denne lækre og blødgørende håndcreme kan benyttes af alle hudtyper, men er særligt velegnet til ru, tørre eller sprukne hænder. Det skyldes bl.a. den aktive og naturlige Tea Tree Oil, som har antibakterielle, -inflammatoriske og lindrende egenskaber. Du vil således opleve, at denne håndcreme ikke kun forebygger tørre hænder, men også hurtigt mindsker smerterne.


Cetaphil Repair Sensitive#2 Cetaphil Repair Sensitive – Den bedste genopbyggende håndcreme

Cetaphil Repair Sensitive Handcreme er en super effektiv håndcreme, som tilfører masser af fugt til tørre, sprukne hænder. Trods cremens lidt tykke konsistens fedter den ikke, men efterlader tværtimod huden tør meget hurtigt efter påsmøring. Den er genoprettende og styrker hudens egen barriere over for kulde og andre påvirkninger. 

Fremhævet i Pricerunners test, som bedste fugtgivende håndcreme med evnen til både at styrke og genopbygge hudens egen fugtbalance, men også for sin evne til at tilføre huden elasticitet og smidighed.  

Fremhævede fordele:

 • Allergivenlig
 • Fugtgivende og genopbyggende 
 • Hurtig absorberende  
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor vælge Cetaphil

Leder du efter en effektiv håndcreme, som straks tilfører din hud masser af fugt og på den lidt længere bane genopbygger og regulerer hudens fugtbalance, så er dette måske cremen for dig. Cremen anbefales som et allergivenligt produkt, fri for parabener og dufte, rigtig god til meget irriteret og tør eksemhud.

Cremen indeholder fugtgivende olie, glycerin samt squalane som giver masser af elasticitet. En yderst effektiv og plejende håndcreme.  


Kiehls Ultimate Strength Hand Salve#3 Kiehls Ultimate Strength Hand Salve – Den bedste fugtgivende håndcreme

Det klassiske amerikanske apotekermærke har mange fans. Og med god grund. Deres produkt er er altid højt placeret i diverse test og deres håndcreme er absolut ingen undtagelse.

Kiehl’s Ultimate Strenght Hand Salve er højest placeret i forbrugermagasinet Tænk store håndcreme test. Fremhævnet for sin evne til at tilføre hænderne masser af fugt, som forbliver i huden. Et salveprodukt som holder hvad det lover, nemlig at passe på dine hænder – og at pleje og hele dem i tilfælde af, at skaden allerede er sket. 

Fremhævede fordele:

 • Effektiv fugtgivende
 • God og behagelig konsistens
 • Binder fugten til huden
Forhandler Pris Læs mere
110,00 Køb nu

Hvorfor vælge Kiehl’s

Med masser af lækre olier fra avocado, sesam og eukalyptus og voks fra olivenolie får dine hænder et lækkert boost af vitaminer. Alt sammen ingredienser som plejer og heler og genopretter din hud. Kiehl’s bliver du glad for – der er en grund til, at folk vender tilbage  til mærket igen og igen.


Clarins Hand and Nail Treatment Cream#4 Clarins Hand and Nail Treatment Cream – Den bedste premium håndcreme

Clarins har det med at udvikle favoritter og deres Hand and Nail Treatment er ingen undtagelse. En håndcreme, som ligger i den lidt dyrere ende af skalaen, men er du villig til at betale ekstra for dit håndcreme, så får du med denne creme et eksklusivt produkt, som giver masser af fugt og pleje til dine hænder.

Med en topplacering i Pricerunners store test af håndcreme får denne håndcreme de allerbedste anbefalinger med som et premium produkt, der til fulde lever op til prisen. Fugter i dybden, beskytter både hud og negle og efterlader huden blød og velplejet. 

Matas brugere elsker den og fremhæver dens evne til at give fugt med det samme, helt uden at fedte.

Fremhævede fordele:

 • Hurtig absorberende
 • Fugter og plejer
 • Fedter ikke
Forhandler Pris Læs mere
200,00 Køb nu

Hvorfor vælge Clarins

Fyldt med lækre ingredienser som shea og sesamolie samt myrrha ekstrakt efterlader håndcremen dine hænder velduftende og velplejede. Cremen lægger sig som en usynlig handske rundt om hånden, og yder beskyttelse til dine hænder mod diverse ydre påvirkninger. Ensarter hudens nuancer og mindsker pletter og alderstegn.

Leder du efter en super lækker og klassisk håndcreme, som både fugter, plejer og beskytter, så er Clarins håndcreme muligvis værd at lægge i kurven. 


Matas Glycerin Håndcreme#5 Håndcreme fra Matas – Den bedste billige håndcreme

Matas Glycerin Håndcreme er en del af den ikoniske Matas stribe-serie, hvis produkter du sikkert allerede har stiftet bekendtskab med. Denne håndcreme er endnu en favorit fra den stribede serie – nærende og beskyttende. Med et højt indhold af glycerin bindes vandet til huden og hjælper dermed hænderne til at bevare sin naturlige balance. Super velegnet, hvis du lider af ru og tørre hænder, som trænger til akut pleje. 

Fremhæves af Matas brugere som en lækker fugtgivende creme, som straks trænger ind i huden og efterlader den velplejet og blød. 

Højt placeret i forbrugermagasinet Tænk’s test, som en allergivenlig håndcreme, perfekt at anvende hvis du har ekstra sensitiv hud. Giver masser af fugt og fedter ikke. 

Fremhævede fordele:

 • Hurtig absorberende
 • Øjeblikkelig fugtgivende
 • Heler og pelejer ru og sprækkende hænder
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor vælge Matas Glycerin

Er du på udkig efter en allergivenlig creme, som efterlader huden lækker blød og som aktivt heler og plejer ekstra udsatte hænder, så er dette måske cremen til dig. Rigtig god til ru og tørre og sprækkende hænder. Let at smøre ud og trænger hurtigt ind i huden. Gå efter denne håndcreme, hvis du har akut behov for at pleje dine hænder. Et rigtig godt produkt, som er nemt at arbejde med og som giver fantastiske resultater.  


Decubal-Haandcreme-100ml#6 Decubal Hand Cream – Den bedste allergivenlige håndcreme

Du kender sikkert allerede Decubal fra hylderrne på apoteket. Gennemtestede hudplejeprodukter udviklet af nordiske hudlæger, baseret på rene og allergivenlige ingredienser. Leder du med andre ord efter et rent og troværdigt produkt til at pleje dine hænder, så kan du roligt sætte Decubal på din egen badeværelseshylde. 

Decubals håndcreme giver fugt, fugt, fugt og henvender sig til dig, som har tør, sart og udsat hud. Fugtgivende, plejende og beskyttende.

Fremhævet i forbrugermagasinet Tænk’s store håndcreme test, som et af de produkter som giver allermest fugt og som er allerbedst til at holde på den også. Det vil sige næsten ingen fordampning fra huden. 

Fremhævede fordele:

 • Super fugtgivende
 • Binder fugten til huden
 • Allergivenlig
Forhandler Pris Læs mere
16,50 Køb nu

Hvorfor vælge Decubal

Decubal er et af den salgs produkter du sværger til, når du en gang har anvendt det. Baseret på rene ingredienser og super blødgørende, ikke mindst på grund af sit indhold af lanolin, avocadoolie, hyaluronsyre – alt sammen ingredienser som arbejder aktivt med at blødgøre og binde fugt. Kan anvendes af hele familien. 


Vælg den rigtige håndcreme til dine typer hænder

Inden du vælger din favorit håndcreme er det vigtigt, at du finder ud af hvad dine hænder har brug for. Har din hud tendens til at sprække og revne? Reagerer din hud på vind og vejr? Er det håndvask som er den store synder? Overvej om du har brug for en helende håndcreme for at løse et akut problem eller om du hellere skal forebygge ved at anvende super fugtgivende og plejende cremer. Måske skal du ligefrem kombinere dem.

Har du sart hud eller måske ligefrem problemhud bør du overveje om du skal konsultere en hudlæge for at få et produkt på recept. Eller måske de allergivenlige cremer kan løse dine problemer. I de seneste år er der kommet mange lækre rene mærker på markedet og du kan vælge mellem favoritter som eksempelvis Rudolph Care Acai Hand cream, Tromborg Deluxe Handcream, Raunsborg håndcreme.

Synes du, at din hud på hænderne er begyndt at udvise ældningstegn er det måske nu, at du skal begynde at anvende produkter som udjævner og plejer. 

Desuden skal du overveje, om du skal skrue lidt ned for din håndvask. Vand er den store synder, når det gælder slid af vores hænder. Hvem har ikke prøvet at få vandpest? Hver gang vi vasker hænder fjerner vi hudens naturlige olieindhold. Anskaf dig en mild håndsæbe og brug ikke altid et håndklæde, når du tørrer dine hænder. Dup dem i stedet tørre – det afhjælper alt sammen og beskytter dine hænder på den lange bane.

Gør du rent bør du tage gummihandsker på. Kemikalier og rengøringsmidler slider naturligvis også på dine hænder. 

Og sørg endelig for, at dine hænder er klar til at optage den lækre håndcreme, som du smører dem ind i. Ligesom du sikkert jævnligt giver dit ansigt en maske, peeling eller scrub behandling, så kan du med held gøre det samme for dine hænder. Når du fjerner de døde hudceller bliver din hud mere modtagelig for de blødgørende ingredienser, som du tilfører den.

Konklusion

Forhåbentlig er du blevet inspireret af vores lille guide til hvordan du beskytter dine hænder. Særligt fordi vinteren nærmer sig og dermed også behovet for ekstra omsorg og pleje. Lad dit valg af håndcreme afhænge af, hvilke behov du har lige nu. 

Husk også at gøre lidt ekstra ud af, hvordan du påfører din håndcreme. Smør den ikke bare ind i håndfladerne. Vi har alle lidt varme håndflader og det eneste du opnår er en fedtende creme, som ikke rigtig trænger ind i huden. Påfør derimod håndcremen på din håndryg og smør den grundigt og roligt ind. Start med en lille smule. En af de største syndere når man tager creme på er simpelthen at tage for meget på. Alene mængden kan gøre, at du føler det hele fedter og ikke trænger ind i huden. Du kan altid påføre ekstra. Og er dine knoer eksempelvis ekstra udsatte, kan du altid give dem lidt mere efterfølgende.

Følg det gamle huskeråd med at påføre creme hver gang, at du har vasket hænder. Det hjælper. Og det hjælper endnu mere at være vedholdende! Glemmer du din håndcreme, så prøv at have mere end én. Og stil den strategisk, så du ikke glemmer den.

Opsummering

Der er et væld af dejlige håndcremer derude, men vi har prøvet at gøre det lidt lettere for dig ved at samle nogle favoritter, som vi selv mener er gode bud på den perfekte håndcreme. Lad dig inspirere – og prøv endelig selv nogle af de mange testere, der står på hylderne i din lokale skønhedsbutik. Der er ikke noget så irriterende, som at tro man har fundet den perfekte creme, for så at finde ud af at man ikke kan lide dens lugt, når den har siddet på i to timer.

Og spørg, hvis du er i tvivl. Husk, at personalet er uddannet i at hjælpe dig bedst muligt.

For bedste håndcreme bør du gå efter varianten fra Australian Bodycare eller Cetaphil. Begge cremer  er med til at genopbygge den naturlige fugtbalance og så virker de plejende, beskyttende og styrkende på huden uden at fedte den til. Håndcremen fra Australian Bodycare virker desuden lindrende på skadede og tørre hænder.

Er du til ét af de klassiske apotekermærker, så er Kiehl’s måske noget for dig. Den er fremhævnet for sin evne til at tilføre hænderne masser af fugt, som forbliver i huden. Et salveprodukt som passer på dine hænder.

Med Clarins Hand and Nail Treatment får du et eksklusivt produkt, som giver masser af fugt og pleje til dine hænder.

Har du ru og tørre hænder er Matas Glycerin Håndcreme et godt bud på en effektiv håndcreme. Med et højt indhold af glycerin bindes vandet til huden og hjælper dermed hænderne til at bevare sin naturlige balance. 

Decubals håndcreme er endnu et godt bud på et klassisk apotekerprodukt – giver fugt, fugt, fugt og henvender sig til dig, som har tør, sart og udsat hud. Fugtgivende, plejende og beskyttende

Med små simple tricks kan du dog gøre rigtig meget for at slippe af med de tørre hænder. Og særligt i efteråret og i vintermånederne er det vigtigt at du husker at passe ekstra meget på dine hænder. Forkæl dem med en blødgørende og fugtgivende håndcreme og sæt en håndcreme ved siden af både badeværelses- og køkkenvasken, så du husker dig selv på at pleje dem efter hver håndvask. Læg en håndcreme i tasken og hvis I ikke har håndcreme stående på din arbejdsplads, er det måske en idé at have én i din skrivebordsskuffe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.