Håndcreme Test 2022 – find den bedste håndcreme til dig

1
Australian Bodycare Hand Cream

Døjer du med tørre og sprukne hænder, vil denne super creme fra Australian Bodycare redde din dag! Det er en super fugtgivende håndcreme med plejende og forebyggende egenskaber, som er god for enhver, der er på jagt efter velplejede og silkebløde hænder. Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hand Cream Leder du efter en håndcreme, der bliver rost i både tests og af forbrugerne? Så skal du have fingrene i denne håndcreme fra Australian…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Australian Bodycare Hand Cream 89,95 kr. Well
Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment 93,34 kr. Direct Cosmetics
Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin 100 ml 97 kr. Jala-helsekost
Clarins Hand and Nail Treatment Cream 127 kr. Bangerhead DK
Urtekram Aloe Vera Hand Cream 32 kr. Shopping4net DK
Decubal Hand Cream 69 kr. Nicehair.dk
Beauté Pacifique Enriched Hydrating Hand Cream 109 kr. FjordButikken
Matas Havtorn Håndcreme SPF 10

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vidste du, at dine hænder i langt højere grad end dit ansigt afslører din sande alder? Nej, vel? Men du er næppe heller så tilbøjelig til at smøre dine hænder ind i lækre cremer og plejende masker, som du er med dit ansigt. Hvad enten du døjer med sprukne og tørre hænder, eksem eller bare periodevist har ‘vinterhænder’, ja så er der altså ekstra point at hente ind på anti age kontoen, hvis du sørger for at bruge en god håndcreme. 

Men hvilken håndcreme skal du så vælge? Og hvad er en god håndcreme i det hele taget? 

Alt det og meget mere finder du svar på her, for vi har nemlig fundet 8 af de lækreste og mest effektive håndcremer, du kan få fat i, og vi fortæller dig om dem alle i denne artikel. Derudover kommer vi ind på, hvordan du vælger den rette håndcreme, hvad den bør indeholde og hvordan du bruger den korrekt. Så læs med og find ud af, hvorfor en håndcreme er en genial opfindelse!

Australian Bodycare Hand Cream – Bedste håndcreme

Døjer du med tørre og sprukne hænder, vil denne super creme fra Australian Bodycare redde din dag! Det er en super fugtgivende håndcreme med plejende og forebyggende egenskaber, som er god for enhver, der er på jagt efter velplejede og silkebløde hænder.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hand Cream

Leder du efter en håndcreme, der bliver rost i både tests og af forbrugerne? Så skal du have fingrene i denne håndcreme fra Australian Bodycare. Først og fremmest trænger cremen hurtigt ind i huden uden at lægge et fedtet lag på dine hænder, hvilket sikrer en nem og hurtig påføring. Ingredienser af Tea Tree olie, glycerin, ricinusolie, og panthenol, har både plejende, fugtgivende og styrkende egenskaber, hvilket sikrer, at cremen gør dine hænder mere modstandsdygtige overfor vind og vejr.

Det er en lækker og blødgørende håndcreme, som kan benyttes af alle hudtyper. Den aktive og naturlige Tea Tree olie i cremen, som har både antibakterielle og lindrende egenskaber gør den desuden særligt effektiv til ru, tørre eller revnede hænder.

Det vi liker:
 • Denne creme har både anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber
 • Naturlig opbygning uden brug af parabener og animalske ingredienser
 • Absorberes hurtigt i huden og fedter ikke
 • Meget blødgørende – rigtig god til vintertørre hænder
 • Ekstra god til eksem og hænder der vaskes ofte
 • God til prisen – her får du et af markedets bedste håndcremer til spotpris!
Det vi ikke liker:
 • Duften – ikke alle bryder sig om Tea Tree oliens skarpe duft

Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment – Bedste blødgørende håndcreme

Elizabeth Arden Eight Hour Intensive Moisturizing Hand Treatment er en nærende håndcreme, der giver intens fugt til hænderne. Det gør den især velegnet til meget tørre hænder, og den er specielt god om vinteren, når kulde, vind og vejr har en tendens til at udtørre huden.

Derfor skal du vælge Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment

Leder du efter en håndcreme, der udover at fugte og pleje huden, oven i købet også har anti age egenskaber? Så er denne Eight Hour håndcreme fra Elizabeth Arden til dig!

Det er en rigtig lækker creme, som absorberes hurtigt i hænderne uden at der efterlades en fedtet eller klistret hinde. Den nærer i dybden og blødgør huden, og er især god at bruge i perioder med ekstrem kulde. Eight Hour serien fra Elizabeth Arden er kendt for sine plejende egenskaber, og er din garanti for bløde og velplejede hænder.

Det vi liker:
 • Fugtgivende og blødgørende – denne håndcreme efterlader hænderne silkebløde
 • Har genopbyggende egenskaber
 • Let og lækker konsistens der er nem at smøre ud
 • Dermatologisk testet og allergivenlig
Det vi ikke liker:
 • Døjer du med meget tør hud og skællende eksem er denne håndcreme ikke god til dig

Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin – Bedste håndcreme til sensitiv hud

Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin er en intenst blødgørende håndcreme velegnet til dig med tør eller sensitiv hud. Cremen absorberes hurtigt, og efterlader dine hænder velduftende og bløde uden at give dig fedtede fingre.

Derfor skal du vælge Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin

Denne plejende håndcreme fra Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin indeholder vegetabilsk squalane og aloe vera, der tilsammen har super effektive blødgørende og fugtgivende egenskaber. I kombination med cremens lindeekstrakter, er disse ingredienser den perfekte opskrift til at lindre en sart og irriteret hud. Endvidere er Raunsborg håndcremen fremstillet med agurke-ekstrakt, som tilfører huden vitaminer og mineraler. Denne fugtighedscreme til hænderne fra Raunsborg har en helende effekt, og den sørger for at holde dine hænder nærede, velplejede og silkebløde.

Det vi liker:
 • Særligt velegnet til sart og sensitiv hud
 • Indeholder lindeekstrakter der beroliger og har anti-inflammatoriske egenskaber
 • Dette er en lækker og hurtigt absorberende håndcreme uden parfume
 • God til alle aldersgrupper – også børn og babyer
 • God til vintereksem
Det vi ikke liker:
 • Døjer du med ekstremt tørre og sprukne hænder er denne creme ikke god for dig

Clarins Hand and Nail Treatment Cream – Bedste til hænder og negle

Clarins har det med at udvikle favoritter og deres Hand and Nail Treatment er ingen undtagelse. Fugter i dybden, beskytter både hud og negle og efterlader huden blød og velplejet – en super god håndcreme til alle hudtyper!

Derfor skal du vælge Clarins Hand and Nail Treatment Cream

Leder du efter en super lækker og mildt duftende håndcreme, som fugter, plejer og beskytter hænder, negle og neglebånd, så er denne Clarins håndcreme værd at lægge indkøbskurven. 

Fyldt med lækre ingredienser efterlader denne blødgørende og fugtgivende håndcreme dine hænder velduftende og velplejede. Cremen lægger sig som en usynlig handske rundt om hånden, og yder beskyttelse til dine hænder mod diverse ydre miljøpåvirkninger. Derudover ensarter den hudens nuancer og mindsker ældningstegn.

Det vi liker:
 • Hurtigt absorberende – ingen fedtede fingre her
 • Kan hjælpe med at reducere mørke pletter 
 • Fugter og plejer både negle og neglebånd
 • Indeholder shea- og sesamolie – denne creme sikrer dig silkebløde hænder
 • Har regenererende anti age egenskaber
Det vi ikke liker:
 • Det skulle da lige være prisen som ligger lidt i den høje ende af skalaen
 • Denne håndcreme indeholder parfume

Urtekram Aloe Vera Hand Cream – Den bedste billige håndcreme

Beskyttende pleje til tørre hænder er lige præcis, hvad du får med denne lette og effektive håndcreme fra Urtekram. Her er du sikret optimal fugt til både hænder og negle – og tilmed til en særdeles budgetvenlig pris.

Derfor skal du vælge Urtekram Aloe Vera Hand Cream

Med aloe vera som den aktive ingrediens og en dejlig duft af solmodne appelsiner, får du en alletiders pleje af dine tørre hænder med denne fugtgivende håndcreme fra danske Urtekram. Cremen har regenererende egenskaber, så du kan komme sprækker og tør hud til livs med et pift af anti age – ikke værst! 

Derudover er det en let og nærende creme, som med sit indhold af sheasmør, mandel- og jojobaolie giver intens pleje til ru overflader og som i det hele taget bare giver dig dejligt bløde og velplejede hænder. 

Det vi liker:
 • Fri for parabener
 • Certificeret økologisk og vegansk med naturlige ingredienser 
 • Rigtig god til prisen
 • Også god til tørre albuer
Det vi ikke liker:
 • Indeholder Citral, Limonene og Linalool som kan være allergifremkaldende

Decubal Hand Cream – Bedste allergivenlige håndcreme

Du kender sikkert allerede Decubal fra hylderne på apoteket. Gennemtestede hudplejeprodukter udviklet af nordiske hudlæger, baseret på rene og allergivenlige ingredienser; det er hvad du får med denne nærende håndcreme fra Decubal.

Derfor skal du vælge Decubal Hand Cream

Decubals håndcreme er både plejende, forebyggende og ekstremt fugtgivende og henvender sig til dig, som har tør, sart og udsat hud. 

Fremhævet i forbrugermagasinet Tænks store håndcreme test, som et af de produkter der giver allermest fugt og som er allerbedst til at holde på den – bedre bliver det altså ikke!

Spækket med rene ingredienser af lanolin, avocadoolie, og e vitamin er dette altså en virkelig god og lækker håndcreme, som kan anvendes af hele familien – også de mindste.

Det vi liker:
 • Indeholder hyaluronsyre – kongen af fugt
 • Uden parfume og farvestoffer
 • Rigtig god til at fugte udtørrede hænder
 • Et godt supplement til din daglige hudplejerutine hvis du døjer med atopisk eksem og/eller psoriasis
Det vi ikke liker:
 • Ingen

Beauté Pacifique Enriched Hydrating Hand Cream – Bedste anti age håndcreme

Fra cremepaladset i Hadsund kommer her endnu et super produkt – denne gang i form af en stærkt fugtighedsopbyggende håndcreme til tørre hænder. Det er en let men samtidigt meget blødgørende creme, der virkelig kan nære og pleje selv de mest vintertørre hænder.

Derfor skal du vælge Beauté Pacifique Enriched Hydrating Hand Cream

Alle elsker denne effektive og ikke fedtende håndcreme fra danske Beauté Pacifique! Drøj i brug med en ultra-hurtig absorbering i huden – her får du virkelig noget for pengene. Med naturlig squalane, glycerin og lanolin er denne creme formuleret med de absolut bedste ingredienser, der fugter i dybden og nærer og plejer så fuglene synger. 

Derudover indeholder den E vitamin, der i samspil med de fugtgivende ingredienser og C vitamin, sørger for at huden beskyttes og regenereres på samme tid. En god og lækker håndcreme, der blødgør i dybden og giver genopbyggende anti age pleje til de ældre typer.

Det vi liker:
 • Efterlader hænderne silkebløde uden at fedte
 • Uden parfume
 • Er langtidsholdbar – dine hænder holder fugtniveauet og forbliver bløde i flere timer efter påføring
 • Lindrer irriteret hud
 • Indeholder C vitamin
Det vi ikke liker:
 • Indeholder citrus planteekstrakt som kan være allergifremkaldende

Matas Havtorn Håndcreme SPF 10 – Bedste forebyggende håndcreme

De stribede fra Matas er ikke sådan at kimse ad. Her får du nemlig en lækker og friskt duftende solfaktor håndcreme med både fugtende, beskyttende og forebyggende egenskaber.

Derfor skal du vælge Matas Havtorn Håndcreme SPF 10

Vil du have en velduftende og særdeles blødgørende håndcreme med solfaktor, så skal du have fat i denne lille sag fra Matas. Udover havtorn indeholder denne håndcreme hyldeblomst, der har en beroligende effekt, og glycerin, som er den ultimative fugtgiver. Solbeskyttelsen i cremen gør den desuden til en fantastisk beskyttende og forebyggende creme som alle typer af hænder vil nyde godt af. Det er en super god håndcreme som hurtigt trænger ind i huden, og så er den perfekt til det danske klima – hele året rundt.

Det vi liker:
 • Beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler
 • Fedtindhold på 21,5 % – effektiv uden at klistre dine hænder til
 • Baseret på havtorn – en super antioxidant
 • God til prisen – denne håndcreme er billig
 • Vegansk
Det vi ikke liker:
 • Denne håndcreme indeholder parfume
 • Ikke alle bryder sig om duften

Sådan vælger du den bedste håndcreme

Dine hænder lever et hårdt liv; udover at være ude i al salgs vejr bliver de også vasket hele tiden. Det er der naturligvis flere gode grunde til, og at holde en ordentlig håndhygiejne er kun godt – hyppig håndvask slipper ingen af os for.

Men det er hårdt for hænderne og mange udvikler vandpest, eksem og irritation med tørre, ru og sprukne hænder som resultat. Vinterkulde er en anden primær årsag til, at dine hænder tørrer ud og med mange kolde måneder forude bør du virkelig overveje, hvordan du sikrer masser af fugt til dine hænder.

Overvej dine behov

Inden du vælger din favorit håndcreme er det vigtigt, at du finder ud af hvad dine hænder har brug for. Har din hud tendens til at sprække og revne? Reagerer din hud på vind og vejr? Er det håndvask som er den store synder? Overvej om du har brug for en helende håndcreme for at løse et akut problem eller om du hellere skal forebygge ved at anvende super fugtgivende og plejende cremer. Måske skal du ligefrem kombinere dem.

Har du sart hud eller måske ligefrem problemhud bør du overveje om du skal konsultere en hudlæge for at få et produkt på recept. Eller måske de allergivenlige cremer kan løse dine problemer. Det kan også være, at din hud på hænderne er begyndt at udvise ældningstegn, og det er måske nu, at du skal begynde at anvende en anti age håndcreme, som udjævner, plejer og forebygger.

Vælg den rigtige håndcreme til dine hænder

creame

Som en hovedregel skal du huske på, at dine hænder har brug for ekstra meget fugt og beskyttelse – meget mere end resten af din krop. Så uanset behov, vil det altid være godt at gå efter en håndcreme, der indeholder plejende ingredienser, og som virkelig kan fugte hænderne igennem. Der er imidlertid forskel på, hvordan disse ingredienser er doserede og kombinerede med andre ingredienser – og hvor effektive de således er til forskellige hudtyper. Er du ikke så meget inde i de forskellige ingrediensers virken, kan det godt være lidt af en mission at finde de rigtige til lige præcis dit behov.

Der er heldigvis råd at hente og du kan i det følgende blive klogere på, hvilke ingredienser forskellige typer af hænder har godt af, så du ikke behøver ligne et spørgsmålstegn næste gang du står nede i din lokale Matasforretning.

Tørre hænder

Tørre- og endda udtørrede hænder er et af de mest udbredte hudproblemer, når det gælder vores mest anvendte kropsdel. Særligt i de kolde danske vintermåneder døjer mange med tørre og sprukne hænder, og det kan hos nogle gøre decideret ondt.

Her er det vigtigt, at man bruger en meget fugtgivende håndcreme med fede ingredienser som for eksempel sheasmør, avocadoolie, glycerin, eller lanolin. Det er dog godt lige at holde øje med procentindholdet af disse ingredienser, da et højt indhold kan gøre cremen så fed, at den sommetider ikke formår at trænge ordentligt ind, hvis din hud ikke er tør nok. Meget fede cremer kan have en fedtprocent på op til 70% og er en type creme, som er god hvis du har ekstremt tør hud – for eksempel revnede hænder. Denne slags cremer vil i øvrigt være særligt effektive, hvis du påfører dem om aftenen inden sengetid, da dine hænder så uforstyrret kan få godt med pleje natten over. Har du derimod kun moderat tørre hænder, vil en fedtprocent på omkring de 15 – 20 oftest være tilstrækkelig.

Hænder med sart og sensitiv hud

Døjer du med sarte og sensitive hænder, skal du have fat i håndcreme med lindrende og fugtgivende egenskaber, som kan berolige og pleje, og samtidigt styrke hudens barriere. Her er glycerin en særligt god fugtgiver, som tilmed har anti-inflammatoriske egenskaber. Ligeledes vil ingredienser som mælkesyre og havreekstrakt være effektive til den sensitive hud. Det er vigtigt at nævne, at typer med sart og sensitiv hud altid bør undgå parfumer, parabener og alkohol i hudplejeprodukter – også i håndcremen!

Hænder med atopisk eksem og psoriasis

Har du atopisk eksem eller psoriasis vil din læge højst sandsynligt allerede have givet dig en specifik steroidcreme eller salve til at behandle symptomerne med. Da en steroidcreme behandler betændelsestilstanden (eksem) i huden, men ikke gør noget for tørheden, bør du derfor altid supplere steroidcreme-behandling med en fugtgivende creme. I dette tilfælde skal du sørge for at bruge en meget fed creme med minimum 70% fedt i. Undgå til enhver tid en håndcreme med parfume. Det samme gælder, hvis du lider af psoriasis; sørg for at bruge en fed (læs: FED) og uparfumeret creme, så du kan både fugte og minimere den kløende følelse.

Hænder med pigmentforandringer

Pigmentpletter opstår når huden enten producerer for meget eller for lidt melanin og er for det meste en helt ufarlig, men for mange kosmetisk generende, tilstand. Det er desuden en tilstand som oftest kommer med alderen, og fordi huden har været eksponeret for uanede mængder af (for meget) sol. For de milde og mest almindelige pletter (som er mørke) – kan du med fordel lede efter en håndcreme med c vitamin, så får du nemlig en lysnende effekt. En håndcreme med solfaktor vil dog altid være den bedste beskyttende og forebyggende løsning, også om vinteren.

Døjer du med store og meget synlige pigmentforandringer bør du bruge en creme, der er særligt formuleret til dette. Der vil være forskel på om cremen skal lysne mørke pletter eller ensarte hudtonen, så hvide pletter udjævnes. Uanset hvilken type større pletter du døjer med, anbefaler vi at du får et lægeråd med på vejen inden du begynder at smøre hænderne ind.

Hvordan undgår man at få tørre hænder?

Ja, hvordan undgår man egentlig det? Du kan starte med at overveje, om du skal skrue lidt ned for din håndvask, og i stedet benytte dig af en antibakteriel gel i ny og næ. Vand er den store synder, når det gælder slid af vores hænder. Hvem har ikke prøvet at få vandpest eller knastørre ‘corona-hænder’? Hver gang vi vasker hænder fjerner vi hudens naturlige olieindhold. Anskaf dig en mild håndsæbe og brug ikke altid et håndklæde, når du tørrer dine hænder. Dup dem i stedet tørre – det afhjælper alt sammen og beskytter dine hænder på den lange bane.

Gør du rent bør du tage gummihandsker på, for kemikalier og rengøringsmidler slider naturligvis også på dine hænder. Dette gælder også almindelig opvask – opvaskemiddel er en kradsbørstig fætter, og kan om nogen udrense dine hænder for deres naturlige fedtlag

Endnu et godt råd er at gøre dine hænder klar til at optage den lækre håndcreme, som du smører dem ind i. For ligesom du sikkert jævnligt giver dit ansigt en maske, peeling eller scrub-behandling, så kan du med fordel gøre det samme for dine hænder. Når du fjerner de døde hudceller bliver din hud mere modtagelig for de blødgørende ingredienser, som du tilfører den. Er du ikke lige i humør til at bruge penge på en omgang skrub, kan du smøre dine hænder ind i kaffegrums og på den måde få en lækker rensende peeling. Du tager simpelthen bare den kolde kaffegrums og masserer den ind i hænderne. Du behøver ikke lade kaffegrumsen sidde – bare skyl den af når du har masseret et par omgange.

Skal jeg vælge en anti age håndcreme?

Det kan bestemt aldrig skade at gå efter en håndcreme med anti age egenskaber, men hører du til den yngre aldersgruppe anbefaler vi, at du nøjes med en almindelig håndcreme. Taler vi derimod om forebyggende egenskaber er en håndcreme med solfaktor, hvad du skal have fat i – og det er uanset alder. Solbeskyttelse er bare altid en rigtig god måde at forebygge ældningstegn på. Har du som de fleste i 30+ alderen ikke rigtig skænket det der med solbeskyttelse af hænderne en tanke før det er lige sent nok, så er det, at en håndcreme med anti age ingredienser er god.

Her skal du finde dig en creme med regenererende egenskaber i form af vitaminer. Find gerne en med A, C, eller E vitaminer, så du får både antioxiderende og cellefornyende effekter. Sørg også gerne for, at håndcremen foruden disse vitaminer, indeholder Hyaluronsyre, så er du godt dækket ind.

Skal jeg vælge en håndcreme uden parabener?

En af de vigtigste grunde til, at en håndcreme indeholder parabener er for at konservere den, og på den måde mindske risikoen for bakterier. Dette er oftest kun i cremer, der indeholder vand, da vand som ingrediens netop kan forårsage bakteriedannelser.

Indeholder din håndcreme Methyl- og Ethylparabener, som er milde former for parabener, er risikoen for allergi og udslæt minimal, men de er dog stadig potentielt hormonforstyrrende ingredienser. Indeholder cremen Buthyl- og Propylparabener, er det hormonforstyrrende element påvist i dyreforsøg, og bør – i følge os – undgås.

Skal en håndcreme være fed?

Som allerede nævnt skal en håndcreme altid være noget federe end en almindelig hudcreme. En af de hyppigste årsager til, at en håndcreme hos nogle kan virke fedtet og klistret, er ganske enkelt, at de bruger en creme, der ikke passer til tørheden i deres hud, eller at de bruger for meget. Så ja, godt nok skal en håndcreme være fed, men den skal også passe til den specifikke tilstand du har i huden, og du skal bruge den i noget mindre mængder end du bruger en almindelig creme eller lotion.

De fleste almindelige håndcremer har et fedtindhold på mellem 20 og 30 procent, er nemme at smøre ud og vil som regel absorberes ret hurtigt, hvis du sørger for at bruge den rigtige mængde.

Brug håndcreme inden du går i seng

Det bedste tidspunkt at smøre hænderne ind, er faktisk inden du hopper under dynen. På den måde får hænderne ro til at absorbere cremen og dens egenskaber. Du kan med fordel kombinere din almindelige håndcreme med en federe creme til om natten. Her vil en fedtcreme med en god fedtprocent på 70 eller derover være en super natte-kur til dine tørre og sprukne hænder.

Lidt om håndpleje

Med små simple tricks kan du gøre rigtig meget for at slippe af med de tørre hænder. Sørg for at have en blødgørende og fugtgivende håndcreme ved siden af både badeværelses- og køkkenvasken, så du husker dig selv på at pleje dem efter hver håndvask. Læg en håndcreme i tasken og hvis I ikke har håndcreme stående på din arbejdsplads, er det måske en idé at have én i din skrivebordsskuffe.

For så vidt det er muligt, og særligt i efterårs- og vintermånederne, bør du undgå at dine hænder bliver kolde. Koldt vejr og vind kan om noget udtørre hænderne. Så gør dig selv en tjeneste og få vanterne på inden du hopper på cyklen, også selvom det ikke er isnende koldt. Selv et par lette handsker til de kølige efterårsdage vil gøre en forskel.

Sådan bruger du din håndcreme korrekt

Husk også at gøre lidt ekstra ud af, hvordan du påfører din håndcreme. Smør den ikke bare ind i håndfladerne. Vi har alle lidt varme håndflader og det eneste du opnår er en fedtende creme, som ikke rigtig trænger ind i huden. Påfør derimod håndcremen på din håndryg og smør den grundigt og roligt ind. Start med en lille smule. En af de største syndere når man tager creme på er simpelthen at tage for meget på. Alene mængden kan gøre, at du føler det hele fedter og ikke trænger ind i huden – husk lige på det! Du kan altid påføre ekstra. Og er dine knoer eksempelvis ekstra udsatte, kan du altid give dem lidt mere efterfølgende.

Følg det gamle huskeråd med at påføre creme hver gang, at du har vasket hænder. Det hjælper. Og det hjælper endnu mere at være vedholdende! Glemmer du din håndcreme, så prøv at have mere end én. Og stil den strategisk, så du ikke glemmer den.

7 gode ingredienser i din håndcreme

Som det nu engang er med hudplejeprodukter, er listen af ‘de rigtige’ ingredienser lang. Det særlige ved håndcremer er imidlertid, at de altid skal kunne tilføre næring og fugt i ret store mængder, og at de samtidigt skal kunne holde på fugten, så den ikke fordamper.

Vi har her samlet 7 af de mest anvendte og effektive ingredienser, som enten hver for sig eller i flok er særligt gode at have i en håndcreme:

 • Glycerin – en gammel kending i hudplejeprodukter. Glycerin er vogteren, der er med til at bevare fugten i huden og samtidigt styrke hudbarrieren. Og så beskytter den oven i købet mod hudirritation
 • Sheasmør – rig på anti age egenskaber i form af både A og E vitamin og derudover en intenst nærende og fugtgivende ingrediens
 • Dimethicone (silikone baseret)  – tro det eller ej, men den fine hinde som dimethicone lægger på hudens overflade, fungerer som et beskyttende lag og forhindrer at fugten fordamper fra huden
 • Lanolin – kombineret fugtgivende og beskyttende egenskaber
 • Avocadoolie – alle naturlige olier i en håndcreme er gode, men avocadoolie er altså en af de bedste! Det er en fed og lækker olie med uovertrufne plejende og fugtgivende egenskaber
 • Mælkesyre – balancerer hudbarrieren, øger fugtbalancen og mindsker irritation og rødm
 • Hyaluronsyre – syren over dem alle! Hyaluronsyre binder fugten i din hud og er altså en af de mest effektive ingredienser når det gælder fugtboostere i hudpleje

FAQ

Hvilken håndcreme er bedst i test?

Vi klapper i hænderne over den super lækre håndcreme fra Australian Bodycare! Multifunktionel og god til alle hudtyper - denne håndcreme er din garanti for velplejede og silkebløde hænder hele dagen!

Hvorfor skal man bruge håndcreme?

Vil du beskytte dine hænder mod udtørring og ældningstegn, så er en håndcreme din bedste ven! Uanset behov, vil en god håndcreme altid pleje og nære huden på dine hænder.

Er håndcreme med solfaktor bedre?

Dine hænder udsættes dagligt for vind og vejr, og selv på grå regnvejrsdage påvirkes de af solens stråler. Så vil du komme ældningstegn i forkøbet, skal din håndcreme indeholde solfaktor!