Bedste hårbørste til din hårtype

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

3
Bedste hårbørste til håndtasken

Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon

4
Bedste skånsom hårbørste til både vådt og tørt hår

HairLust Bamboo Vented Paddle Brush

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du gik rundt og troede, at en hårbørste bare er en hårbørste – så kan du godt tro om igen. En god hårbørste, der passer til lige netop din hårtype og imødekommer dine særlige behov, kan nemlig være alfa omega i bestræbelserne på et sundt og glansfuldt hår. Vi tror fuldt og fast på, at du kan komme de dårlige hårdage til livs med de rigtige hårbørster.

Vi har samlet 8 af de bedste børster blandt anmeldelserne fra mærker såsom GHD og Mason Pearson, som alle kan findes på markedet lige nu. ‘Hvilken hårbørste er så den bedste hårbørste til mig?’ tænker du måske. De mange forskellige hårbørster tjener mange forskellige formål, så der er helt sikkert også en børste skræddersyet til dig og dine behov, hvad enten dit hår er langt, kort, tykt, tyndt, filtret eller krøllet.

Tangle Teezer The Original

Bedste hårbørste

Fordele
 • pros-icon.svg Udreder filtret hår skånsomt og smertefrit
 • pros-icon.svg Velegner sig til alle hårtyper samt extensions
 • pros-icon.svg Masserer og skrubber hovedbunden
 • pros-icon.svg Er ideel til børns hår
 • pros-icon.svg Har ergonomisk greb
 • pros-icon.svg Er nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Kæmper du ofte med en filtret hårpragt, som er en krig at rede ud? Tangle Teezer The Original er igen og igen blevet kaldt en sand ‘game changer’, og det er store ord blandt de mange gode hårbørster, der findes derude.

Med hårbørsten fra Tangle Teezer The Original gør det friseringen af håret, som er filtret og problematisk, til en nem, blid og smertefri oplevelse.

Derfor skal du vælge Tangle Teezer The Original

Tangle Teezer er blevet én af de mest populære hårbørster indenfor branchen. Anmeldelserne af denne hårbørste består mildest talt af den ene succeshistorie efter den anden.

Denne hårbørste løser nemlig problemer med filtret hår til UG. Selv det mest problematiske hår udreder denne børste skånsomt og smertefrit. Hvis du også tænker hvilken hårbørste, der er god til dit barns filtrede hår, er denne børste også svaret. Dit barn vil utvivlsomt takke dig for at investere i denne hårbørste! Børn og voksne og alle hårtyper kan drage nytte af denne børste.

Hårbørsten masserer og skrubber samtidig hovedbunden og efterlader håret sundt og smukt, og den er tilmed nem at rengøre.

Tangle Teezer The Original giver dig altså svar på dine problemer med uglet, filtret og slidt hår og gør det på en skånsom og smertefri måde.

GHD Paddle Brush

Bedste til langt og tykt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Velegner sig til mellemlangt og langt hår
 • pros-icon.svg Giver en hurtig og effektiv udredning til selv stort og tykt hår
 • pros-icon.svg Har et blødt og skridsikkert skaft
 • pros-icon.svg Ideel i kombination med hårtørrer
 • pros-icon.svg Giver et glat og glansfuldt finish

Detaljeret gennemgang

Er du indehaver af et langt hår, der kræver tid at style? Så kunne du have god brug af en hårbørste, der giver de ultimative betingelser for en hurtigere og mere effektiv styling.

GHD Paddle Brush er en stor pladebørste af høj kvalitet, der nemt og elegant kan rede håret igennem, uden at gøre dine lokker krusede.

Derfor skal du vælge GHD Paddle Brush

GHD har i mange år været et favorit-brand hos mange trofaste kunder. At være langhåret kræver tid og vedligeholdelse for at se godt ud. Til den udfordring kan GHD børster være løsningen til den daglige styling og denne Paddle Brush kan blive din bedste makker.

Denne store hårbørste udmærker sig ved at være super god til nemt og hurtigt, takket være en større diameter, at børste det lange hår, som ellers kan være tidskrævende at style.

Den er perfekt i kombination med en føntørre og børster håret glat og glansfuldt og forhindrer, at håret kruser.

Med denne hårbørste er der altså tale om en hårbørste, der hurtigt og effektivt gør dine lokker vildt flotte.

Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon

Bedste hårbørste til håndtasken

Fordele
 • pros-icon.svg Velegner sig til bedst til fint og normalt hår
 • pros-icon.svg Stimulerer hovedbunden og renser håret
 • pros-icon.svg Høj, håndlavet kvalitet og lang holdbarhed
 • pros-icon.svg Pigge lavet i mix af nylon og vildsvinehår

Detaljeret gennemgang

Det siges, at når du først har prøvet én Mason Pearson hårbørste, går du aldrig tilbage. Og nu kan du også udvide samlingen med en Mason Pearson hårbørste i en mindre størrelse, som passer lige til håndtasken eller rejsekufferten.

Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon er en luksuriøs hårbørste med vildsvinehår, som masserer og stimulerer hovedbunden og giver styrke, smidighed og en sund glød til håret.

Derfor skal du vælge Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon

Forventningerne kan være høje, når man dømmer ud fra det faktum, at Mason Pearson kun specialiserer sig i hårbørster. Anmeldelserne lyver dog ikke, når de priser hårbørster fra Mason Pearson til skyerne og kalder dem de bedste børster. De lever i den grad op til forventningerne.

Med denne Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon hårbørste får du en lille børste, som passer perfekt som en rejsestørrelse i håndtasken. Trods den lille størrelse har hårbørsten en stor effekt på lokkerne.

Børstepiggene på denne hårbørste er lavet af nylon og naturhår, som i dette tilfælde er vildsvinehår. Ved at rede håret med denne hårbørste bliver hovedbundens naturlige olier frigivet og fordelt ud i hårene, hvilket vil pleje håret og sikre et sundt og smukt hår med masser af glød. Hårbørsten giver glans til håret.

Denne hårbørste egner sig bedst til normale og fine hårtyper. Kvaliteten er håndlavet og holdbarheden er lang på disse hårbørster.

Den luksuriøse kvalitet afspejler sig i prisen, som ligger i den dyre ende for disse Mason Pearson hårbørster. Men med dette højt elskede produkt får du altså en utrolig sund og smuk frisure, selv fra denne lille version.

HairLust Bamboo Vented Paddle Brush

Bedste skånsom hårbørste til både vådt og tørt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Sikrer luftcirkulation med ventilationssystem
 • pros-icon.svg Giver et voluminøst hår kombineret med føntørring
 • pros-icon.svg Velegner sig til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Ideel til mellemlangt og langt hår
 • pros-icon.svg Forhindrer kruset og statisk hår
 • pros-icon.svg Lavet af bæredygtige materialer og er 100% vegansk

Detaljeret gennemgang

Denne hårbørste er en rigtig problemløser. Wet Brush Pro Detangler hårbørste afhjælper skånsomt, men effektivt selv de største hårknuder. Så skånsomt, at børsten også kan bruges i det sarte, våde hår uden at gøre skade.

Derfor skal du vælge Wet Brush Pro Detangler

Hvis du leder efter en effektiv, men skånsom hårbørste til brug i både vådt og tørt hår, så er det denne hårbørste, du skal have fat i.

Denne børste er skånsom, da de unikke og revolutionære ‘IntelliFlex’ børstehår hverken hiver eller slider i håret, og dermed mindsker du de spaltede spidser. Børsten er effektiv, da den smertefrit børster igennem selv de mest uregerlige knuder.

Det ergonomiske greb sikrer, at børsten ikke slipper i våde hænder med den gummibelagte EasyGrip-overflade.

Wet Brush Pro Detangler hårbørste er velegnet til alle hårtyper og er endda også ideel til parykker og extensions.

Wet Brush Pro Detangler

Bedste bambusbørste til tyndt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Børstehår er en blanding af vildsvinehår og ioniske hår
 • pros-icon.svg Beskytter de naturlige hårolier
 • pros-icon.svg Letvægtsbørste
 • pros-icon.svg Gør håret et glat og glansfuldt
 • pros-icon.svg Forebygger statisk elektricitet
 • pros-icon.svg Fremstillet af bambus, som både gør den øko-venlig og vandresistent

Detaljeret gennemgang

Ønsker du et smukt hår og samtidig støtte en hårbørste, der er lavet af 100% bæredygtigt bambus? Så er Kevin Murphy Smoothing Brush børsten, du skal have fat i.

Med denne lette bambusbørste får du et produkt i høj kvalitet, som gør håret smukt og sundt, der beskytter de naturlige hårolier i din hovedbund og forebygger elektricitet.

Derfor skal du vælge Kevin Murphy Smoothing Brush

Denne børste fra Kevin Murphy er et super godt produkt, og har flere gode ting, der er værd at nævne.

Hårbørsten består af børstehår lavet på vildsvinehår samt ioniske hår, hvilket er en effektiv kombination, der sikrer, at de naturlige olier i hårene bliver beskyttet. Hårbørsten sørger også for at håret bliver mindst muligt statisk. De fine børstehår velegner sig perfekt til fint, normalt eller tyndt hår.

Kevin Murphy Smoothing Brush er på grund af bambusmaterialet et letvægtsprodukt, som ligger godt i hånden og belaster håndleddet minimalt. Bambus er i øvrigt 100% bæredygtigt og oven i købet vandresistent.

Med den øko-venlige Kevin Murphy Smoothing Brush bliver håret både glat og glansfuldt samt sundt og anti-statisk.

GHD Ceramic Vented Radial Brush

Bedste hårbørste til føntørring

Fordele
 • pros-icon.svg Egner sig til føntørring
 • pros-icon.svg Giver volumen og løft
 • pros-icon.svg Bevarer varmen, så du opnår en hurtigere føntørring
 • pros-icon.svg Fås også i flere størrelser
 • pros-icon.svg Skridsikkert greb

Detaljeret gennemgang

Denne hårbørste giver dig de optimale betingelser for at opnå et lækkert og voluminøst look, som havde du lige været forbi frisøren til en perfekt ‘blow dry’.

GHD Ceramic Vented Radial Brush er med sit professionelle design en keramisk rundbørste med ventilation, som er designet til at føntørre håret og give volumen.

Derfor skal du vælge GHD Ceramic Vented Radial Brush

Med denne keramiske hårbørste kan du nemt kreere looks med mere volumen og bevægelse sammen med føntørringen. Takket være den keramiske del tager føntørringen kortere tid og er også et godt alternativ til glatning af håret uden et glattejern, da den intense varme fra glattejern skader håret.

Hvis du nu tænker, at du enten har for langt eller kort hår til at bruge denne specifikke rundbørste – så frygt ej. Hårbørsten er nemlig tilgængelig i 4 forskellige størrelser for at kunne passe til de fleste hårlængder.

Det kan også være en fordel at bruge forskellige hårbørster i forskellige størrelser på samme tid. Hvis du eksempelvis er langhåret, kræver det en stor børste, men du samtidig også har pandehår, du vil style, kræver det en mindre størrelse børste.

Denne hårbørste giver dig altså mulighed for at lave et flot ‘blow dry’-look på ingen tid.

HH Simonsen Wonder Brush

Bedste til hovedbunden

Fordele
 • pros-icon.svg Udreder nemt og skånsomt filtret hår
 • pros-icon.svg ‘Smartflex’ børstepigge eftergiver hovedbunden
 • pros-icon.svg Stimulerer blodcirkulationen
 • pros-icon.svg Minimerer risikoen for knækkede hår og spaltede spidser
 • pros-icon.svg Kan både bruges i vådt og tørt hår
 • pros-icon.svg Fås i flere farver
 • pros-icon.svg Produceret i certificeret træ eller ABS-plastik

Detaljeret gennemgang

Hvis du “bare” leder efter en rigtig god hårbørste, gør du fornuft i at stoppe op nu, for denne HH Simonsen Wonder Brush er nemlig et vidunder af en hårbørste. Børsten glider utrolig nemt og skånsomt gennem håret, masserer hovedbunden og stimulerer blodcirkulationen samt beskytter mod spaltede spidser og knækkede hår.

Derfor skal du vælge HH Simonsen Wonder Brush

Denne hårbørste er hos mange blevet en absolut favorit blandt andet fordi, at den gør udredning af selv det filtrede hår, tørt eller vådt, virkelig nemt og skånsomt.

Den formidable børste brillerer ikke kun ved udredningen af håret, men stimulerer og masserer også hovedbundens hårsække, som er yderst vigtigt for en sund frisure. HH Simonsens særlige “Smartflex” børstepigge, som er bløde pigge, der tilpasser sig hovedbunden, når der børstes, og er derfor både effektive og skånsomme.

Børsten egner sig til de fleste hårtyper, men hvis du har et særligt tykt og filtret hår, som børsten skal igennem, vil en større børste egne sig bedre.

Med dette produkt fra HH Simonsen er der altså tale om en hårbørste, der giver de bedste betingelser for et sundt frisure, der er fri for knækkede hår og spaltede spidser.

Guide

Sådan vælger du den bedste hårbørste til din hårtype

Der findes mange hårbørster derude, og ikke mindst mange forskellige hårbørster, som er designet til forskellige formål og i forskellige materialer og ikke mindst forskellige prislejer. Så hvilken hårbørste skal du vælge? Hvornår er en hårbørste bedst? Den bedste hårbørste til dig er, helt enkelt sagt, den børste, der passer til din hårtype og -længde. Der findes nemlig både hårbørster til langt og kort hår, til tykt og tyndt hår og til filtret og krøllet hår. Her er en lille guide til de forskellige hårtyper.

Til dig med langt hår

Har du mellemlangt hår eller langt hår, som også er tykt og kruset, kan du med fordel bruge en stor pladebørste, også kaldet en ‘paddle brush’. Pladebørsten er perfekt til tykkere hår, da der her er tale om en stor hårbørste, som er god til at rede håret ved at fange alle hår på én gang, glatte det og forhindre, at håret bliver statisk.

→ Se GHD Paddle Brush

→ Se HairLust Bamboo Vented Paddle Brush

Har du mellemlangt hår eller langt hår, som til gengæld er tyndt og fint hår, er den bedste børste til dig en pladebørste med lidt finere børstehår, som for eksempel vildsvinehår. Også til et skrøbeligt hår er disse vildsvinehår skånsomme mod håret og er desuden rigtig gode til at fordele hårets naturlige olier ud i længderne.

→ Se Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon

→ Se Kevin Murphy Smoothing Brush

Til dig med krøllet hår

Har du krøllet hår, kan håret nemt blive kruset ved at rede det igennem med en almindelig børste. I en frisure med krøller kan det derfor være en fordel at bruge en bredtandet kam eller en børste til krøller, som du kan anvende i vådt hår, eventuelt i badet mens du har balsam i. Der findes super gode ‘wet brushes’ til netop dette formål og til dig med krøller.

→ Se Wet Brush Pro Detangler

Til dig med kort hår

Har du kort hår, kan en rundbørste være en rigtig god idé at benytte. Med en rundbørste kan du style dit hår og skabe mere volumen i frisuren. Børsten er særligt velegnet til brug, mens du føntørrer håret. Denne type børster kommer i mange forskellige størrelser til styling af forskellige hårlængder.

→ Se GHD Ceramic Vented Radial Brush

Til dig med filtret hår

Når håret er filtret, kan det være en yderst fornuftig investering at finde en god børste, der friserer håret og samtidig passer til hårtypen. “Dårlige” børster vil børste dit hår, hive i det og være med til at håret knækker, hvilket giver et slidt hår. I stedet bør du vælge en børste UDEN naturhår. Naturhår er for eksempel vildsvinehår. Disse finere vildsvinehår børster nemlig kun overfladisk, og med et filtret og uglet hår har du mere brug for en børste, der kan børste håret godt igennem på en effektiv måde, som også er skånsom mod håret.

→ Se Tangle Teezer The Original

→ Se Wet Brush Pro Detangler

→ Se HH Simonsen Wonder Brush

Til dig med normalt hår

Hvis din hårtype er normal, skiftende eller midt imellem hårtyper, går du aldrig helt galt i byen med en almindelig, oval børste eller pudebørste i god kvalitet. Disse børster gør deres job rigtig godt, hvorimod til mere specifikke udfordringer med håret, kan du finde svar længere oppe i artiklen.

→ Se HairLust Bamboo Vented Paddle Brush

→ Se HH Simonsen Wonder Brush

FAQ

Hvilken er den bedste hårbørste til fint hår?

De bedste hårbørster til fint hår er børster lavet på naturhår, fordi disse børstehår er meget skånsomme mod håret.

Hvilken funktion har en rundbørste?

En rundbørste har den funktion, at den er god til styling af håret under føntørring, da den glatter og skaber volumen.

Er det et ‘no-go’ at bruge en hårbørste i vådt hår?

Det er ikke et ‘no-go’ at bruge en børste i vådt hår, men hårbørsten skal være designet til formålet, ellers kan det skade håret.

Hvilke hårbørster er bedst til tykt hår?

De bedste hårbørster til tykt hår er pladebørste, også kaldet ‘paddle brushes’, da det store børstehoved kan børste en masse hår ad gangen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×