Bedste hårkur test 2022

1
#1 HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask

Denne hårkur er både økologisk, vegansk og produceret i Danmark af et dansk firma, og ikke nok med det, giver den en nærende behandling til tørt, ødelagt og slidt hår. HairLust er altså et dansk firma, hvis produkter er nøje udviklet og sammensat af forskellige økologiske planteekstrakter og olier, sunde naturlige fedtsyrer, essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer. Derudover, udvikler de alle deres produkter med førende kemikere, farmaceuter og ernæringseksperter i Danmark. Derfor skal…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
#1 HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask
Salling
#2 Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask
Kropsform
#3 Davines let it go circle
Royal Hair Shop
#4 Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food 3-in-1 Mask Normal To Dry Hair 390 ml
Østjysk Outlet
#5 Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque
Hair247.dk
#6 Olaplex Hair Perfector NO.3
Emmaliving
#7 Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment
Luxplus DK
#8 Id Hair Elements Repair Charger Healing Mask
Nicehair.dk
#9 Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment
Proshop.dk
#10 Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur
Jala-helsekost

Tag den hurtige vej til et sundt og glansfuldt hår med hårkur.

Oplever du, at dit hår er tørt, mangler glans og måske endda knækker? Eller oplever du, at håret hurtigt mister farven igen, selvom du har været omhyggelig med farvebehandlingen? Kan du nikke genkendende til noget af dette, kan det være et tegn på, at dit hår mangler lidt ekstra næring. En næring som håret kan let kan få tilført med en hårkur, hvis du ellers får valgt den rette kur til netop dit hår.

Der findes nemlig adskillige hårkure på markedet, og det er bestemt ikke ligemeget hvilken en du vælger, hvis du ønsker at opnå det bedste resultat.

Dette skal du være opmærksom på, når du vælger din hårkur

I første omgang drejer det sig om, hvad du oplever, at problemet er. Måske føles håret tørt og har let ved at knække. Måske synes du, at håret mangler liv i form af spil og glas. Måske oplever du at dit farvede hår kun holder kortvarigt på farven. Gå på jagt efter en hårkur, der kan hjælpe med lige netop den udfordring, som du står med.

Dernæst skal du være opmærksom på de ingredienser, der er i hårkuren. Der skal være sammenhæng mellem ingredienserne og det, hårkuren skal gøre for dit hår. Fx. at proteiner styrker håret, så det ikke knækker. Vælg desuden en hårkur, der ikke indeholder en masse skrappe kemikalier, da de går ind og skader selve hårstrået.

Der findes en del hårkure på markedet, og man kan let stirre sig blind på alle produkterne i flotte emballager. Men at finde den rigtige hårkur kræver lidt mere end flot emballage. For at hjælpe dig i den rette retning, kommer vi nedenfor med vores bud på:

Bedste hårkur er HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask, som går ind og genopbygger håret indefra. Den er både økologisk og vegansk, da den indeholder en masse gode naturlige ingredienser, som plejer dit hår intensivt.

Premium hårkuren er Paul mitchell, og er til dig, der vil have den bedste hårkur og mere til.

Vi anbefaler dog, at du læser artiklen til ende, da vi går i dybden med en række lækre hårkure, som måske også kunne være noget for dig. SÅ hæng på.

#1 HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask – Bedste hårkur

Denne hårkur er både økologisk, vegansk og produceret i Danmark af et dansk firma, og ikke nok med det, giver den en nærende behandling til tørt, ødelagt og slidt hår. HairLust er altså et dansk firma, hvis produkter er nøje udviklet og sammensat af forskellige økologiske planteekstrakter og olier, sunde naturlige fedtsyrer, essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer. Derudover, udvikler de alle deres produkter med førende kemikere, farmaceuter og ernæringseksperter i Danmark.

Derfor skal du vælge Hair Gowth & Protection Hair Mask

Hair Growth & Protection Hair Mask giver pleje til tørt hår og et fugtboost til svage og spaltede hårspidser. Du får altså en reparende behandling med denne hårkur, da den genopbygger håret indefra, hvilket vi kan takke de skønne ingredienser.

Hårmasken indholder bl.a. vegetabilsk protein og nærende fedtsyrer, som er med til at genoprette hårets fugtbalance og hjælpe håret med at vokse sig stærkt og sundt.

Shampooen får også en masse gode nærende fedsyrer, antioxidanter og vitaminer fra effektive økologiske planteekstrakter bl.a. aloe vera, acai og havre. Disse ingredienser giver hårkuren fugtgivende, styrkende og nærende egenskaber, og giver bl.a. tørre og slidte hårlokker intensiv pleje – lige det vi ønsker!

Vil du gerne passe på miljøet, skal du vide, at denne hårkur er produceret i Danmark, så den er ikke transporteret fra den anden side af Jorden.

Du kan med fordel anvende Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust 1-2 gange om ugen eller efter behov. Du massérer nemt hårmasken ind i det fugtige, nyvaskede hår. Derefter skal den sidde i håret i ca. 5-10 minutter og skyl herefter grundigt med vand.

Det anbefales, at bruge Hair Growth & Repair Conditioner til slut for at få det mest optimale resultat. Ligeledes kan du med fordel bruge deres shampoo inden hårkuren – den kan du læse mere om her.

Hårkuren er certificeret økologisk fra Ecocert COSMOS ORGANIC og vegansk fra Vegan Society.

LÆS OGSÅ: Stor sammenligning af bedste hårtrimmere

Det vi liker:
 • Økologisk og vegansk certificeret
 • Genopretter hårets fugtbalance, så håret kan vokse sig stærkt og sundt
 • Indeholder mange styrkende og nærende ingredienser, der giver pleje til slidte lokker

#2 Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask – Den bedste hårkur til bekæmpelse af irritation i hovedbunden

Ved brug af denne hårkur fra Australian Bodycare gør du både noget godt for dit hår og for din hovedbund. Kuren trænger nemlig dybt ind i hovedbunden, hvor den renser og genopretter den naturlige bakterieflora. Af den grund vil kuren hjælpe med at mindske skæl, kløe irritation o.l.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask

Leder du efter en hårkur, der kan hjælpe dig med at bekæmpe irritation, kløe, skæl e.l.? I så fald er denne hårkur fra mærket Australian Bodycare lige noget for dig. Denne kur gør både underværker for dit hår og din hovedbund, da formlen bl.a. hjælper med at gendanne og opretholde den naturlige balance.

Dette sker grundet opbygningen af den naturlige ingrediens Tea Tree Oil, der virker bakteriehæmmende og rensende. Ud over Tea Tree Oil indeholder kuren også macadamiaolie, tasmansk peber og mælkesyreestere. Tilsammen sikrer dette en optimal bekæmpelse af bakterier og snavs, samt hjælper med at styrke, pleje og fugte håret, så det både er sundere, blødere og mere modstandsdygtigt.

Som en ekstra bonus kan produktet benyttes af alle hudtyper, da det er dermatologisk testet. Derudover er formlen vegansk og fremstillet uden brugen af parabener.

Det vi liker:
 • Renser i dybden og genopretter den naturlige bakterieflora i hovedbunden
 • Modvirker og virker lindrende på kløe, irritation og skæl
 • Tilfører en optimal mængde fugt
 • Vegansk og parabenefri

#3 Davines let it go circle – God til håret og virker afstressende

Brandet Davines stammer fra Parma i Italien og er kendt for sin miljøvenlighed. Produkterne fra Davines er bæredygtige, så ikke nok med at du kan bruge produkterne med god samvittighed overfor dig selv, så er de også gode over for miljøet.

Derfor skal du vælge Let it go circle fra Davines

Let it go circle-hårkuren fra Davines siges at være helt unik og designet til at kunne hjælpe dig i enhver livssituation. Savner du en pause fra hverdagens stress og jag, er netop denne hårkur noget for dig, idet den med sine specielle duftingredienser virker beroligende og afslappende. Særligt for denne hårkur er også, at den må komme helt ned i hovedbunden, og har en beroligende effekt på huden i hovedbunden.

Hårkuren fra Davines kommer i små fine poser, der mest af alt minder om en lækker smoothie til børn. Det kan umiddelbart virke som en dyr emballageløsning, men der ligger en god grund bag. Med de små poser er det nemlig muligt for forbrugerne at tilgodese alle behov håret har, uden at skulle købe store dyre mængder. Posens indhold er nok til 1 behandling, men har man tyndt- eller kort hår, kan der sagtens komme to behandlinger ud af den.

Hårkuren er beriget med grå ler og brahmiolie, som hjælper med at tilføre håret en masse fugt og har ligeledes en blødgørende effekt.

På blot 10 minutter er dit hår frisket op, og efterlader håret glansfuldt og silkeblødt.

Det vi liker:
 • Virker afstressende
 • Tilfører håret fugt og efterlader det silkeblødt
 • Anbefales til alle hårtyper

#4 Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food 3-in-1 Mask Normal To Dry Hair 390 ml – Den bedste billige hårkur

Denne hårmaske fra Garnier er til dig, der har et lidt stramt budget, men stadig gerne vil have en fremragende hårmaske. Produktet sælges nemlig til en billig pris og indeholder en række gode ingredienser, der nærer normalt og tørt hår. Du har desuden mulighed for at benytte produktet som både balsam, maske og leave-in-creme til spidserne.

Derfor skal du vælge Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food 3-in-1 Mask Normal To Dry Hair 390 ml

Har du ikke det største budget at gøre godt med? Så kan du udmærket investere i denne 3-i-1 maske til tørt og normalt hår fra Garnier. Produktet sælges nemlig til en yderst budgetvenlig pris og beholderen indeholder hele 390 ml. Du har altså rigeligt med hårplejeprodukt til lang tid. Det er muligt at benytte dette produkt som både balsam, en hårmaske eller en leave-in-creme til spidserne.

Produktet er udviklet med 98 procent naturlige ingredienser, heriblandt diverse planteolier. Den er fremstillet uden brugen af silikone, parabener og kunstige farvestoffer, samt er vegan venlig og ikke testet på dyr. Hårmasken sikrer optimal næring og fugt til dit hår, da den bl.a. indeholder aloe vera, som også sikrer en behagelig duft. Produktet er desuden dermatologisk testet.

Det vi liker:
 • Sælges til en billig pris
 • Multifunktionelt produkt, der kan benyttes som maske, balsam og leave-in creme
 • Indeholder ikke silikone og er vegan venlig
 • Dermatologisk testet med 98 % naturlige ingredienser

#5 Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque – Premium hårkuren

Paul Mitchell er ikke blot luksuriøs hårpleje – Det er en holdning. Brandet er med sine vandopløselige ingredienser kendt for at gøre en aktiv indsats for at beskytte miljøet. Salg af Paul Mitchell produkter bidrager til at bevare naturens ressourcer, beskytte verdens dyr samt sikre menneskerettighederne. Så køber du Paul Mitchell, investerer du ikke blot i et lækkert produkt men også i en smuk tilgang til verden.

Derfor skal du vælge Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque

Paul Mitchell’s produkter er kendt for at være lækre og luksuriøse i højeste kvalitet, og Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque er ingen undtagelse. Dette er en hårkur skabt på en unik formel, og indeholder blandt andet koldpresset marulaolie, som er med til at fugte håret godt igennem, og derudover have en glattende effekt på selv det kraftigste hår. Denne hårkur er en skøn forkælelse til dit hår beriget på en masse frugt, antioxidanter, proteiner, vitaminer og olier. Håret vil fremstå ultra blødt og med fornyet glans. Og så er den velegnet til alle hårtyper.

Det vi liker:
 • Rig på fugt, antioxidanter, olier, proteiner og vitaminer
 • Har en glattende effekt
 • Skabt på en unik formel

#6 Olaplex Hair Perfector NO.3 – en hårkur der er miljøcertificeret og ikke testet på dyr

Det californiske mærke Olaplex er blevet en global succes og er i dag et af verdens mest berømte skønhedsprodukter. Olaplex bruges dagligt af hundredtusinde frisører verden over og er et miljøcertificeret mærke, der ej heller er testet på dyr. Olaplex har modtaget en del priser verden over, og i Sverige er det udnævnt til årets hårplejeprodukt. Olaplex Hair Perfector NO.3 er nr. 4 i PriceRunners hårkurtest.

Derfor skal du vælge Olaplex Hair Perfector NO.3

Olaplex Hair Perfector NO.3 er egentlig en supplementsbehandling til de Olaplexbehandlinger, som du kan få hos frisøren. Med Olaplex Hair Perfector NO.3 kan du let skabe nogle pæne og mærkbare resultater hjemme på badeværelset, uden at det skal koste dig en formue. Olaplex Hair Perfector NO.3 er en genopbyggende behandling til skadet hår, der går ind og tilføre håret godt med fugt. Denne kur kan bruges til alle hårtyper, men er særligt god til farvet hår og til hår, der ofte udsættes for varmeredskaber. Olaplex hjælper med at genopbygge bindingerne i hårstrået og genskaber hårets egne svovlbindinger, således at håret får sin elasticitet tilbage. Olaplex Hair Perfector NO.3 dufter mildt og friskt, så selvom du blot har stået hjemme på badeværelset, kan det give følelsen af at have været en tur hos frisøren. Dog er det ikke en helt billig kur!

Det vi liker:
 • Reparerer skadet hår og genskaber elasticiteten
 • Pæne og mærkbare resultater
 • Mild og frisk duft

#7 Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment – en hårkur med naturlige ingredienser fra Australien

Aussie er et internationalt kosmetikmærke, der udelukkende koncentrerer sig om diverse produkter indenfor hårpleje. Da produkterne fra Aussie indeholder naturlige ingredienser fra Australien, markedsføres brandet, som kommer det derfra. Visionen bag Aussie er, at det skal være nemt at opnå flot og sundt hår samt en fornøjelse at pleje det. Aussie er kendt på verdensplan, og er i dag et af de stærkeste brands indenfor hårprodukter. Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment er nr. 120 i PriceRunners hårkurtest.

Derfor skal du vælge Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment

Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment er en ultra plejende hårkur og ideel til tørt hår. Hårkuren indeholder nemlig australsk macadima nøddeolie, der tilfører håret den fugt, det har brug for. På blot få minutter bliver tørt og kedeligt hår forvandlet til smukt hår, der stråler af sundhed og fornyet glans. Med sin dydegående pleje trænger Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment ind i håret og bygger hårstrået op indefra, og du vil igen opleve at få glansfuldt og silkeblødt hår.

Det vi liker:
 • Indeholder australsk macadima nøddeolie
 • Dybdegående pleje
 • Tilfører håret intens fugt

#8 Id Hair Elements Repair Charger Healing Mask – En dansk hårkur til skadet hår

Id HAIR er en dansk producent og leverandør af hårprodukter, og er startet af Preben Munch og en kompagnon i 1986 i Århus. Preben Munch kom med erfaring fra sin tidligere arbejdsplads Wella i Tyskland samt den danske grossistvirksomhed Bella Vista. Han tager det bedste med fra begge steder og med fokus på at have kunden i centrum.

Derfor skal du vælge Id Hair Elements Repair Charger Healing Mask

Vi kommer let til at skade vores hår, når vi føntørrer, glatter og farver det og i øvrigt udsætter det for vind og vejr samt skiftende årstider. Så ligesom resten af kroppen, kan håret også trænge til healing. En måde at få denne healing til dit hår, er med Id Hair Elements Repair Charger Healing Mask. Denne hårmaske går nemlig ind og reparerer og genopbygger skadet og tørt hår, og plejer det i dybden. Noget særligt ved denne hårmaske er, at den også beskytter håret mod varmeskader fra føntørre og glattejern. Så kan du bruge apparaterne med lidt bedre samvittighed.

Det vi liker:
 • Det er et dansk produkt
 • Det er en genopbyggende maske
 • Den reparerer skadet hår

#9 Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment – Til dig, som har farvet og skadet hår

Goldwell kom til Danmark i 1983, og har været et bærende mærke i frisørverdenen lige siden. Godwell fører en serie af kvalitetsprodukter baseret på innovativ teknologisk viden. For at opnå de bedste resultater, sker dette i samarbejde med nogen af verdens dygtigste frisører. De har blandt andet indbygget farvebeskyttelse i alle produkter, forbedrede teknologier samt opdaterede dufte.

Derfor skal du vælge Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment

Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment er som navnet forlyder en hårkur, der på blot 60 sekunder reparerer beskadiget hårstruktur og genopbygger det på ny ved at erstatte manglende lipider. Denne hårkur indeholder FadeStopFormula, hvilket betyder, at den hjælper med at reducere farvetab ved hårvask. Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment sikrer naturlig glans og blødhed til håret, og efterlader et smukt og sundt look.

Det vi liker:
 • Indeholder FadeStopFormula, der reducerer farvetab ved hårvask
 • Reparerer beskadiget hårstruktur indefra
 • Genskaber hårets naturlige glans og blødhed

#10 Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur – En hårkur til både hår og hovedbund

Raunsborg er et dansk brand, ønsker at bruge naturens gaver til at skabe små mirakler i en kombination med dyb teknologi. Raunsborg går ikke på kompromis med kvaliteten og fremstiller effektive og milde produkter.

Derfor skal du vælge Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur

Med Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur får du en hårkur, der ikke bare tilgodeser dit hår med også din hovedbund, idet den har en beroligende effekt på hovedbunden. Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur er desuden rig på antioxidanter, og med ingredienser fra den nordiske natur, går hårkuren ind og styrker og opbygger håret på ny. Ikke nok med at Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur forbygger skader på håret, så går den også ind og tilfører håret fugt, og du vil opleve at dit hår får fornyet glans.

Det vi liker:
 • Forebygger skadet hår
 • Giver fugt og glans
 • Rig på antioxidanter

Sådan er hårkurene testet

Flere af hårkurene er testet af PriceRunner. PriceRunner udfører selv deres tests og tester produkterne ud fra den måde de skal anvendes på. Normale forbrugere har således fået lov at anvende de forskellige produkter, og PriceRunner er derefter gået ud fra spørgsmål om resultat, brug og forpakning, når de skulle bedømme de forskellige hårkure. Læs mere på www.pricerunner.dk.

Hvilken hårkur skal du vælge

Der findes en del hårkure på markedet, og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken en man skal vælge. Det er vigtigt at være omhyggelig med sit valg, da hårkurene kan noget forskelligt. Hårkure eller hårmasker, som de også kaldes, svarer til en ansigtsmaske, og er med til at holde dit hår sundt og smukt. Men ligesom vi har forskellige hudtyper, har vi også forskellige hårtyper, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvilket formål hårkuren har. Døjer du med tørt hår, skal du eksempelvis gå efter en hårmaske, der tilfører dit hår fugt. Tørt hår er ikke det samme som beskadiget hår. Vær opmærksom på dette. Hår bliver beskadiget, hvis det det udsættes for kemiske behandlinger såsom farve, eller hvis du ofte bruger føntørre eller glattejern, og ligeledes når håret er i saltvand og kraftig sol. Har du beskadiget hår, er det vigtigt at finde en hårkur, der tilfører dit hår protein.

Det er også muligt at få hårkure, der er farveforstærkende og kan give dit hår et farveboost. I så fald du farver dit hår og ønsker sådan en hårkur, skal du være opmærksom på de forskellige farver.

Når du har fundet ud af, hvad dit hår har brug for, er det bare at gå på jagt efter den rette hårkur. For at lette jagten for dig, får du her opsummeret vores 8 bud på hårkure.’

Testkilder

Pricerunner

Pricerunner lavender i 2019 en test af 7 forskellige hårkur på markedet. De testede resultatet; altså om hårkuren var plejende efter brug, om håret føltes let eller tungt, og om produktet holder hvad det lover. Derudover testede de også produkterne for selve brugen. Det kan fx være konsistensen af produktet, om den er let at bruge og hvor længe den skal være i håret. Til sidst testede de forpakningen af produktet, fordi det har betydning for, hvordan den er at bruge.

IDHar

IDhair er et dansk mærke, som også selv laver produkter til håret, men her har de lavet en guide om, hvorfor det er en god idé at bruge hårkur.

Konklusion

Nu har vi været igennem mange gode hårkure og den bedste hårkur er den økologiske og veganske Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust, som går ind og genopbygger håret indefra. Den indeholder en masse gode naturlige ingredienser, som plejer dit hår intensivt.

Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask følger dog tæt trop, da denne kur også gør underværker for dit hår, samt består af naturlige ingredienser. Denne kur er dog især velegnet til personer med en irriteret eller kløende hovedbund, da den har antibakterielle egenskaber og virker lindrende.

Davines let it go circle er en hårkur til dig, der gerne vil kunne tage din hårkur med på farten eller bare ikke føler for, at investere i større beholdere. Denne hårkur kommer nemlig i en lille emballage, hvor der er nok til 1-2 behandlinger. Efter brug af denne kur vil dit hår være fugtet og silkeblødt.

Den bedste billige hårkur i denne test er en Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food 3-in-1 Mask Normal To Dry Hair. Produktet kan benyttes som både balsam, hårkur og leave-in creme i hårspidserne.

Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque – Hårkuren der er rig på fugt, antioxidanter, olier, proteiner og vitaminer, og har en glattende effekt.

Olaplex Hair Perfector NO.3 – Hårkuren der skaber pæne og mærkbare resultater, og dufter som har du været en tur ved frisøren (PriceRunners nr. 4 i test).

Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment – Hårkuren der indeholder australsk macadima nøddeolie, og tilfører håret intens fugt (PriceRunners nr. 120 i test).

Id Hair Elements Repair Charger Healing Mask – Den danske hårkur, der har en healende effekt, og reparer skadet hår.

Den næst sidste hårkur i denne artikel er Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment, der indeholder FadeStopFormula, og reducerer farvetab ved hårvask. Den er altså perfekt til dig, som har farvet hår og skal have en hårkur, der virker hurtigt, da den skal sidde i hået i bare 60 sekunder.

Den sidste hårkur i denne artikel er Raunsborg Nordic Hår & Hovedbundskur. Den er rig på antioxidanter, og giver fugt og fornyet glans til dit hår, men også din hovedbund.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med at finde din nye hårkur.