Bedste hårkur i test 2022 – Sådan plejer du dit slidte hår + guide

1
Olaplex No.3 Hair Perfector

Derfor skal du vælge Olaplex No.3 Hair Perfector Olaplex produkter står på hylden hos mange frisører verden over, og denne hårkur er en af dem. Her får du salonkvalitet i topklasse hjemme hos dig selv, og du får det uanset hårtype. Denne lille mirakelkur gør ikke kun håret blødt at røre ved, det efterlader det også med et fantastisk sundt og glansfuldt shine og en fornyet tekstur. Knastørt hår får intens fugt, fint og porøst…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Olaplex No.3 Hair Perfector 145 kr. HairOutlet
Hairlust Protein Reconstructor Hair Mask
Kérastase Resistance Force Architecte Masque 225 kr. Freshhair
Redken Extreme Mask 148 kr. Iloveshampoo
K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask 373 kr. Iloveshampoo

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

[table]

Få blødt og sundt hår med den bedste hårkur! Vi tester 5 forskellige hårkure og ser på, hvordan de kan (eller ikke kan) rette op på lige så forskellige typer af belastet hår.

Er dit hår knastørt, glansløst og lidt slidt i det, og kan selv den bedste balsam ikke hjælpe dig? Svaret er enkelt: du skal have en hårkur.
Vi har i denne test fat i 5 af de bedste hårkure; vi kigger på deres ingredienser, om de tynger håret, og hvilket slags hårproblem de er gode til. I købsguiden der følger, hjælper vi dig med at finde den helt rette hårkur og vi giver dig et par fif til, hvordan du bruger den og hvad du i øvrigt kan gøre for en sund hårvækst. Og som prikken over i’et giver vi dig opskriften på en super nem DIY hot towel kur.
Testens 5 hårkure kan du også se i vores sammenligningstabel ved at klikke her.

Olaplex No.3 Hair Perfector – Bedst i test

Olaplex No.3 Hair Perfector

Derfor skal du vælge Olaplex No.3 Hair Perfector

Olaplex produkter står på hylden hos mange frisører verden over, og denne hårkur er en af dem. Her får du salonkvalitet i topklasse hjemme hos dig selv, og du får det uanset hårtype. Denne lille mirakelkur gør ikke kun håret blødt at røre ved, det efterlader det også med et fantastisk sundt og glansfuldt shine og en fornyet tekstur.

Knastørt hår får intens fugt, fint og porøst hår får styrke, og krøllede lokker får en spændstighed, der er svært at konkurrere med. Faktisk er det ligemeget, hvilket slags ‘hårproblem’ du har, for denne Olaplex Hair Perfector reparerer, reducerer frizz og blødgør nærmest alt, hvad den kommer i nærheden af, og det får den klapsalver for. En fantastisk hårkur til alle typer af hår, der trænger til pleje og styrke, og et stjerneklart 10/10 fra os.

Det vi liker:
 • Vegansk, pH-balanceret, og fri for parabener, formaldehyd og sulfater
 • Velegnet til alle hårtyper – også til farvet hår
 • Særligt god til belastet hår – styrker håret fra rod til spids
 • Curly Girl godkendt
Det vi ikke liker:
 • Denne 100 ml Olaplex Hair Perfector indeholder kun 100 ml hvor de fleste andre hårkure er på 200 ml

Hairlust Protein Reconstructor Hair Mask – Bedste billige hårkur

Hairlust Protein Reconstructor Hair Mask

Derfor skal du vælge Hairlust Protein Reconstructor Hair Mask

Sig farvel til dit nedslidte og skadede hår og goddag til stærkere og synligt sundere lokker med denne velsammensatte hårkur fra danske Hairlust. Her har vi fat i en genopbyggende formular, der fungerer lige efter bogen, og som alle type af beskadiget hår vil nyde godt af. Hårkuren trænger godt ind i håret og det kan både ses og mærkes. Derudover vil dens indhold af antioxidanten aloe vera være med til at beskytte mod både UV-stråler og andre udefrakommende miljøpåvirkninger, og det er en detalje vi er kan lide!

Denne hairlust hårkur gør et fremragende stykke arbejde for både slidt og decideret skadet hår, og den gør det til en pris, hvor alle kan være med.

Det vi liker:
 • Curly girl godkendt protein hårkur med økologiske ingredienser
 • Genopbygger spaltede spidser efter kemiske behandlinger
 • Forbedrer hårets elasticitet
 • Rigtig god til at blødgøre afbleget hår
Det vi ikke liker:
 • Brug den kun i de allernederste længder ellers vil den tynge håret

Kérastase Resistance Force Architecte Masque – Bedste premium

Kérastase Resistance Force Architecte Masque

Derfor skal du vælge Kérastase Resistance Force Architecte Masque

Fed og intenst plejende med nærende ingredienser, der får det til at føles lidt som om du har fået nye lokker – Kérastase er specialisten, der redder dit ødelagte hår. Har du altid brugt varme stylingredskaber eller har du afbleget hår, der er lidt hårdt medtaget, så er denne hårkur til dig. Her er der gode chancer for, at du kan beholde dine slidte spidser lidt længere, for her har vi en hårkur, der kan reparere så fuglene synger.

Den vil desuden gøre dit hår mere medgørligt, ligesom den kan booste bølger og fald i længderne på flotteste vis. Opholder du dig meget i sol og saltvand vil den være idéel som en både reparerende og forebyggende kur en gang eller to om ugen.

Det vi liker:
 • Meget blødgørende hårkur til ekstremt tørt og beskadiget hår
 • God til uregerligt tykt hår med meget krus
 • Giver bounce og definition til krøllet hår (selvom den ikke er Curly Girl godkendt)
 • Velduftende kur der er ekstra drøj i brug
Det vi ikke liker:
 • Ikke god til fint hår
 • Ikke god hvis du har tendens til fedtet hår

Redken Extreme Mask – Bedste til farvebehandlet hår

Redken Extreme Mask

Derfor skal du vælge Redken Extreme Mask

Få revitaliseret dine livløse længder med denne blødgørende hårmaske fra Redken. I en effektiv kombination af blandt andet aminosyrer og arginine, fungerer hårkuren her som en friskt skud vitaminer til alle hårtyper, der har lidt slid og skade af forskellige årsager. Den er rigtig god til at genskabe elasticitet og den retter effektivt op på ødelagt hår, der har været udsat for regelmæssige farvebehandlinger.

Den vil være ekstra god til finere hårtyper, hvor særligt spidserne er splittede og livløse. Den er desuden oplagt til de utålmodige typer, da den kun skal virke i 5 minutter!

Det vi liker:
 • Reparerer og genopbygger med Redkens egen Strength Complex formular
 • Kan forebygge spaltede spidser
 • God til afbleget og let kruset hår
 • Også god til tyndt hår – tynger ikke håret
Det vi ikke liker:
 • For et optimalt resultat bør den anvendes i kombination med Redkens shampoo og balsam fra samme serie
 • Knap så god til tykt og kraftigt hår

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask – Bedste leave-in

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

Derfor skal du vælge K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

K18 overgår de fleste når det handler om at reparere kemisk skadet hår og vil typisk være opskriften, der virker hos de, hvor skyl-ud hårkuren ikke rækker helt. Den vil styrke dit hår og pleje det med K18s specialudviklide peptide, og det kan altså både ses og mærkes. Det er derudover en rigtig god hårkur til tørt hår, og hår med tykt og kruset krøl, der har tabt elasticiteten. Den er ikke garanteret hurtigtvirkende, men bruger du den som anvist (herunder 4 – 6 gange) kan du regne med et vedvarende smukt og sundt look i håret – også selvom du er glad for varme stylingredskaber og kemiske behandlinger.

Det vi liker:
 • Letvægts hårkur med klinisk dokumenteret effekt – til alle hårtyper
 • Reparerer, blødgør og reducerer frizz i kruset hår
 • Idéel til afbleget og farvet hår
 • Forebygger knækket hår og holder dit hår sundt ved regelmæssig brug
Det vi ikke liker:
 • Den skal i starten bruges 4 – 6 gange efter hver hårvask for at opnå optimale resultater, og der er altså kun 50 ml i tuben
 • Det er vigtigt at dosere den korrekt efter medfølgende instruktion

Sådan vælger du den bedste hårkur

Hårkure kan tilføre blødhed, glans og flot tekstur til frizzy og dehydreret hår, og de kan reparere og styrke overbelastet hår.

Men de kan også tynge og fedte håret og efterlade dig med et fladt og tungt look i lokkerne. Sker dette vil det oftest være fordi du bruger en hårkur, der ikke er god for din hårtype, eller som ikke henvender sig til det ‘hårproblem’, du står med – eller begge dele.

Mens hårkure i udgangspunktet er formulerede til hår, der trænger til næring, fugt og pleje, er der alligevel forskel på dem, og på hvordan de går ind og arbejder med håret.

Vi fortæller dig i det følgende, hvordan egenskaber og ingredienser passer til hvad og hvorfor, så du kan vælge den rigtige hårkur med omhu.

Hårkur til forskellige hårtyper

Du skal vælge en hårkur, der matcher din hårtype og som kan opfylde det specifikke behov du har.

Tørt, dehydreret og farvebehandlet hår opnår for eksempel de bedste resultater med cremede og fede hårkure, mens fint og krøllet hår bør gå efter hårkure, der er lidt lettere så de ikke tynger håret.

Hårkur til tørt hår

Tørt hår skal have masser af fugt, både fra shampoo, balsam og hvad du ellers bruger af hårplejeprodukter. Her handler det også om at bruge en hårkur, der kan booste og afbalancere den naturlige fedtproduktion i din hovedbund. Dette gælder særligt, hvis dit hår er tørt uden at være kemisk behandlet eller udsat for varme stylingredskaber.

En ekstra fugtgivende hårkur vil typisk indeholde ingredienser som for eksempel glycerin, panthenol, aloe vera og forskellige typer af fede naturlige olier. Den vil derudover (og stort set altid) være meget fed, tung og cremet i konsistensen. Ved påføring vil du kunne mærke, om den er ‘fed nok’; den skal gerne føles klistret og tæt og kunne omslutte håret uden at løbe.

Hårkur til krøller, tykt og kruset hår

For hår med krus, krøl eller kraftige hårstrå, vil en hårkur med naturlige ingredienser i form af fede olier (ligesom til tørt hår) være bedst. Kig efter olier som avokado-, castor-, og arganolie – og gerne en god sammensætning af dem i én hårkur. For krøllet hår, der ser rodet og glansløst ud, bør der derudover også gerne være ingredienser, som kan bidrager til hårets proteinstruktur, og som dermed kan give krøllerne elasticitet og spændstighed.

Hårkur til skadet hår

Skadet hår skal udover at have fugt, også genopbygges og styrkes. Hvad enten dit hår er skadet fra daglig sol og saltvand, stylingredskaber eller kemiske behandlinger, vil det være godt at bruge en plejende hårkur, der forstærker hårets proteinstruktur. Samtidigt er det vigtigt at gå efter en kur, der også er med til at forbedre hårets elasticitet. Dette kan være i form af keratin, sheasmør, hyaluronsyre og/eller forskellige frugtolier. Disse ingredienser vil alle bidrage til et mere sundt og glansfuldt hår. Vil du have yderligere beskyttende egenskaber, vil e-vitamin som for eksempel aloe vera, være en af de bedste ingredienser din hårkur kan indeholde.

Hårkur til farvet- eller kemisk behandlet hår

Farvet hår og hår, der er kemisk behandlet er ofte også tørt og dehydreret hår. Ligesom de tørre, krøllede og krusede hårtyper, er der også her brug for en hårkur der giver ekstra fugt, og som er cremet og fed i konsistensen. For farvebehandlet hår er det derudover godt at gå efter en kur, der samtidigt beskytter farven i håret.

Skal du omvendt have foretaget en kemisk behandling af dit hår, er et godt råd at bruge en hårkur et par gange i ugerne op til behandlingen.

Hårkur til fint og tyndt hår

For denne hårtype er det vigtigt at finde en kur, der ikke tynger håret. Her skal du gerne undgå hårkure, der er meget fede og cremede i konsistensen. Eller hvis du bruger en af disse, være ekstra påpasselig og kun påføre den i dine spidser. Se efter letvægtige fugtgivere som kokos-, jojoba-, eller mandelolie. Disse vil alle hjælpe med at regenerere slidte hårstrå uden at gøre dem tungere.

Hårkurens virketid

De fleste hårkure har en gennemsnitlig virketid på alt fra mellem 3 til 20 minutter, og de kan fungere som en hårmaske, du lader sidde i natten over. Det kan synes som en lille ting, men sørg for at vælge en hårkur som passer til dine rutiner. Der er ikke meget sjov ved at du anskaffer dig en kur, som skal sidde i 20 minutter, hvis du allerhelst bare vil have det overstået i løbet af 5 minutter mens du alligevel er i bad.

Hvordan virker en hårkur

En hårkur er en genopbyggende behandling til dit hår. Nogle hårkure tilfører intens fugt og genopretter balancen og har en udglattende effekt, mens andre styrker og forstærker ved at genopbygge hårets proteinstruktur.

Fugtgivende hårkure er idéelle, hvis du gerne vil have glattere og blødere hår, da de fugtende egenskaber er med til at lukke (og dermed udglatte) det enkelte hårstrå. Hårkure, der forstærker vil både være gode til porøst og tyndt hår, og hår, der skal eller har været, under kemiske behandlinger som afblegning, permanentbehandling og farvning.

Derfor skal du bruge hårkur

Hårkure fungerer som en vitaminbombe for dit hår. De er intense og kan transformere håret efter blot en enkelt omgang. Og hårkure er altså ikke kun til typer med kemisk behandlet hår, krus, krøl eller tørre lokker – de er lige så anvendelige til dig, der bruger varme stylingapparater, hvad enten det er krølle-, glattejern eller føntørrer.

Sådan bruger du en hårkur – et par gode råd

Der følger en instruktion med til de fleste hårkure, og disse varierer gerne en smule. Nogle skal påføres i tørt hår og andre i håndklædetørt hår.

Bruger du stylingprodukter i håret, der indeholder silikone og/eller tunge olier, anbefaler vi at du vasker håret med en clarifying shampoo inden du kommer hårkuren i.

Brug din hårkur inden du bruger balsam

For hårkure, der skal virke i fugtigt hår, skal du altid huske at bruge den efter du har vasket dit hår med shampoo og inden du bruger balsam. Balsam lukker hårstråene og giver dem en fin forsegling, og hårkuren vil ikke kunne trænge ind, hvis du bruger den efterfølgende.

Sov med din hårkur

Vikl et håndklæde om håret eller brug en badehætte efter du har påført hårkuren, og lad den sidde natten over. Med denne metode får du en intens behandling, hvor hårkurens ingredienser får god tid til at trænge ind i hårstråene. Er du ude efter silkeblødt hår, giver en ekstra lang virketid tit et super godt resultat.

Massér din hovedbund

Uanset om din hårkur skal påføres i tørt eller vådt hår, er der ikke noget som en omgang hovedbundsmassage mens kuren sidder i håret. Massage stimulerer hårets vækst og plejer hovedbunden, og kan faktisk være med til at give dig et sundere hår.

Hjemmelavet hot towel hårkur med naturlige ingredienser

Ved du hvad en ‘hot towel treatment’ er? Hvis ikke, kan du læse med her!

En DIY hårkur uden skyggen af kemi og med et varmt håndklæde viklet om håret er en simpel men effektiv måde at pleje og styrke håret på.

Du skal bruge:

 • Kokosolie
 • Castorolie
 • Mandelolie
 • E-vitamin dråber
 • Varmt vand
 • Håndklæde

Fremgangsmåde

Bland olier i lige dele i en skål og kom et par dråber af e-vitaminet i (typisk vil der være en anvisning på flasken, der fortæller dig hvordan dråberne skal doseres).

De øvrige dele afhænger af, hvor meget og kraftigt et hår du har, så prøv dig lidt frem.

 1. Opvarm lidt vand i en dyb pande – vær forsigtig her, og dyp derefter et håndklæde deri. Hæld eventuelt vandet over i en balje og lad håndklædet ligge deri. Vandet må endelig ikke koge eller være for varmt.
 2. Kom olieblandingen i hår og hovedbund; sørg for at hele hårets længde fra rod til spids er smurt ind i blandingen. Massér gerne din hovedbund i nogle minutter inden du går videre til næste trin.
 3. Vrid det våde og varme håndklæde let og vikl det om håret – lad det sidde i 30 minutter.
 4. Vask dit hår med en mild shampoo og afslut med balsam i spidserne.

Olierne vi har brugt i denne opskrift kan du bare skifte ud, hvis andre slags passer bedre til dit hår.

FAQ

Hvilken hårkur er bedst i test?

Den bedste hårkur i denne test er Olaplex No.3 Hair Perfector! Her får du en effektiv hårkur, som reparerer og plejer alle hårtyper, og som giver fugt, næring og nyt liv til slidt og glansløst hår.

Hvad er godt mod slidt hår?

Slidt hår brug for en keratin hårkur, der kan genopbygge og forstærke hårstråene. Derudover vil ingredienser som sheasmør, solsikkekerne-, oliven- eller castorolie være gode til at blødgøre håret.