Bedste hårolie – 7 hårolier til forskellige hårtyper og behov 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Den bedste hårolie giver et sundt og velplejet look til dit hår uden at fedte eller føles tung. Vi har testet 7 af de bedste hårolier på markedet, så du kan springe Google-søgningerne over. Vi fokuserer på fordele og ulemper ved konsistens, anvendelse og effekt når vi afprøver olierne i tørt og vådt hår.

Alle hårtyper kan nyde godt af den rigtige hårolie – ja, også dem med fedtet hår. Læs med her og bliv klogere på hvorfor. Vi prøver 7 gode hårolier, der kan lidt af hvert, og som passer til forskellige hårtyper. I vores købsguide kommer vi blandt andet ind på, hvad en god hårolie bør indeholde, og hvordan du undgår et fedtet look når du bruger den. Har du brug for overblik, kan du klikke dig hen på testens sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Varmebeskyttende og pH-balanceret – perfekt før du styler
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Kan bruges i tørt og vådt hår
 • pros-icon.svg Øjeblikkeligt blødgørende og frizz-reducerende
 • pros-icon.svg Vegansk, cruelty free og uden uønsket kemi – også glutenfri!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 reparerer og styrker dit hår fra første dråbe, og du vil kunne se en forbedring i tekstur og spændstighed efter få ganges brug. Det er en super hårolie, som holder hvad den lover, og som er svær at skifte ud, når du først har prøvet den. Vi elsker den og håber den aldrig nogensinde udgår af produktion.

En ultra-let hårolie der ikke fedter

Man skal passe på med hårolier, fordi de nemt kan give et lidt fedtet look. Det behøver du ikke være bange for med denne, for den er så let og luftig, at den føles nærmest vægtløs i håret. Ja, den er god nok – denne gule håreliksir lægger sig så fjerlet, og virker så hurtigt, at det føles helt trylle-trylle agtigt. Den tynger ikke håret (heller ikke de fine hårtyper), og den giver glans og blødhed som kun Olaplex produkter kan. Konsistensen er lidt som en tørolie eller et serum, og den er nem at fordele i håret.

Giver silkeblødt hår til alle hårtyper

En anden ting ved hårolier er, at ikke alle er lige gode til de samme hårtyper. Men også her er Olaplex på forkant med det hele, for de her 30 ml fungerer fremragende til alle slags. Netop fordi det er en reparerende og stærkt genopbyggende olie (med Olaplex’ patenterede molekyle) går ingen hårtype galt i byen her. Derudover er duften let og næsten anonym, så du skal ikke være bange for at den giver hovedpine.

Drøj i brug

Det skal understreges, at du nok skal bruge noget mindre af den end du tror.

Du får nemlig ikke den sædvanlige olierede følelse med denne, så det er nemt at bare hælde derud af. For eksempel skal der kun 2 – 3 dråber til for at blødgøre et medium tykt mellemlangt hår (wauw).

Så udover at være Guds gave til håret, får du bare rigtig meget hårolie for pengene her. Og den kombination gør altså denne Olaplex olie til en af de absolut bedste hårolier, der er på markedet lige nu.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg NATRUE certificeret hårolie uden silikone – med naturlige olier og fri for uønsket kemi
 • pros-icon.svg Beroliger og afbalancerer irriteret hovedbund
 • pros-icon.svg God til tørt og kruset hår
 • pros-icon.svg Stimulerer hårvæksten og styrker håret med rosmarin
 • pros-icon.svg Kan også bruges som hår- og hovedbundskur

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Weleda Nourishing Hair Oil

Weleda er til dig, som er på udkig efter lidt mere end ‘bare’ en god hårolie.

Her får tørt hår glans og blødhed uden skyggen af kemi eller mærkelige molekyler. Men hvad der måske er endnu bedre; den her olie hjælper med at genskabe balancen i din hovedbund.

En god oliekur til håret og hovedbunden

Er din hovedbund irriteret eller dit hår udtyndende og svagt, så er der gode chancer for, at denne rosmarinbombe kan hjælpe dig. Udover at give fugt og næring til tørre og spaltede spidser, får indholdet af rosmarin nemlig sat gang i blodcirkulationen i din hovedbund.

Det er en lækker hårolie, som uden tvivl fungerer bedst som en hår-blødgørende og hovedbunds-lindrende kur, der vaskes ud efterfølgende.

Aromaterapeutisk hårolie

Rosmarin har aromaterapeutiske egenskaber, så snyd ikke dig selv for det fulde udbytte af denne multifunktionelle olie.

Brug den til en hår- og hovedbundsmassage, eller som en hårkur du lader sidde i mens du slapper helt af og afspænder.

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder 6 nærende planteolier
 • pros-icon.svg Fri for silikone og parabener
 • pros-icon.svg Føles ikke tung eller fedtet i håret
 • pros-icon.svg Duften er fra 100% naturlige duftolier uden deklarerbare duftgener
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet som stylingolie, da den ikke giver meget shine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Moisture Hero Hair Oil

Danske Hairlust har dedikeret sig til at skabe naturlige hårprodukter uden skadelige stoffer og uden at gå på kompromis med den gode kvalitet og pleje  til håret. Derfor finder du udelukkende naturlige indholdsstoffer i olien.

Moisture Hero Oil er 100% naturlig og uden silikone, skabt til at fugte håret i dybden uden at tynge det.

Olien kan bruges til alle hårtyper men er særligt god til dig meget meget tørt og flyvsk hår som har brug for ekstra fugt. Brug fx olien som en kur natten over eller tilføj et par dråber når du styler håret. Modsat andre hårolier på markedet er denne ikke designet til at blødgøre håret og tilføre shine, så den er ikke lige så velegnet til styling.

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder argan olie (argan spinosa kernel oil) der nærer og fugter i dybden
 • pros-icon.svg Giver glans til træt og livløst hår
 • pros-icon.svg Har en god anti-frizz effekt
 • pros-icon.svg God til tørt og dehydreret hår
 • pros-icon.svg Samler spaltede spidser og genopbygger skadet hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Moroccanoil Original Oil Treatment

En all-time favorite hos mange og klart en af de bedre hårolier derude – denne Moroccanoil Oil Treatment er både fugtgivende, fed og velduftende. Det er en multifunktionel olie, der kan nære og genopbygge selv de mest strittende hårstrå, og som kan få tørre længder til at skinne af velvære. Den speeder i øvrigt tørretiden op gevaldigt, hvis du bruger den inden du føntørrer.

Rig på antioxidanter

Med argan olie i en velsammensat kombination med hørfrø ekstrakt, får du her ultimativ beskyttelse (mod frie radikaler) og næring til dit hår. Argan olie er rig på e-vitamin, og er derfor en særlig stærk antioxidant, som er god for både hud og hår. Står du med lidt overskudsolie i hænderne efter brug, kan du med fordel smøre dine håndrygge med resterne.

Rigtig god til tykt og kruset hår

Har du stort og kraftigt hår, der føles stift og som gerne flyver lidt i alle retninger, er denne Moroccanoil hårolie dit nye mirakel på flaske. Det er, hands down, den bedste hårolie til uregerlige høstakke, som filtrer og mangler glans. Udover at være en meget fugtgivende olie, kan den bare noget når det kommer til bounce og shine. Og så har den også en ret vild blødgørende effekt – bonus!

Davines OI Oil Absolute Beautifying Potion

Bedste med anti-frizz effekt

Fordele
 • pros-icon.svg Velduftende og nærende hårolie til frizzy og bølget hår
 • pros-icon.svg Kan bruges i tørt og håndklædetørt hår
 • pros-icon.svg God til krøllet hår
 • pros-icon.svg Efterlader håret glansfuldt og bouncy
 • pros-icon.svg Let konsistens der fordeles nemt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Davines OI Oil Absolute Beautifying Potion

Davines har lavet en hårolie til kruset hår, der tørster og som skal lægges ned med glans.

Konsistensen er let og serumagtig og sprayes i hænderne uden at føles klistret. Det er en af de der slags olier, som med det samme får samlet dine flyvende fehår og lagt dine stride frizzy lokker ned, og som ikke tynger håret det mindste.

Der er delte meninger om duften i denne Davines Oi Oil – vi synes den er luxe og dufter som en million $, men den har altså også karakter (så har vi ikke sagt for meget). Den fungerer fuldstændig fantastisk i håndklædetørt hår, og den kan virkelig give shine og spændstighed til bølgede lokker. En god olie, der ikke fedter, og som efterlader dig med et flot og velplejet hår uden frizz og flims.

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder argan olie – fugter, nærer og giver et glansfuldt hår
 • pros-icon.svg Beskytter mod varme stylingredskaber med op til 230 C
 • pros-icon.svg Giver håret glans og et sundt look
 • pros-icon.svg Også god til fint og tyndt hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge L’Oréal Professionnel Mythic Oil Original Oil

Er du på jagt efter en plejende olie, der beskytter dit hår mod varme når du går i gang med føntørreren eller krøllejernet, så har du den lige her! L’Oréals Mythic Oil er efterhånden en gammel kending på markedet, og den er stadig lige god.

Det er en let og luftig olie, som vil være rigtig god i finere hårtyper, hvor spidserne skal fugtes og samles uden at fedte til. Samtidigt formår den at reducere frizz nogenlunde tilfredsstillende i de lidt kraftigere hårtyper. Den er super at bruge inden du skal style håret, og det er faktisk også til det, den fungerer allerbedst.

Redken All Soft Argan-6 Oil

Bedste til tørt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Meget plejende hårolie med arganolie
 • pros-icon.svg Indeholder Redkens Moisture Complex – ekstra fugt og næring til dit hår
 • pros-icon.svg Kan bruges i tørt og fugtigt hår
 • pros-icon.svg Kan også bruges som intens leave-in-kur natten over
 • pros-icon.svg Giver et glansfuldt hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Redken All Soft Argan-6 Oil

Redken har lavet en arganolie-formular, som giver intens næring og genopbyggende fugt til alle tørre og skrøbelige hårpragter. Olien er multifunktionel og du kan bruge den til at udrede filtret hår, som hårkur, stylingolie, eller bare som en super-fugter til spaltede spidser.

Den kan virkelig blødgøre og pleje hår, der stritter i alle retninger, og det havde vi faktisk ikke regnet med. Det skal dog nævnes, at du kun bør bruge den i dine yderste spidser, hvis du har tyndt og fint hår, for den er lidt tung i det.

Har du beskadiget hår vil den være rigtig god som en leave-in natten over – og det er uanset hårtype.

Fordele
 • pros-icon.svg Nærer og plejer med macadamia frø- og avocadoolie
 • pros-icon.svg Gør håret blødt og medgørligt
 • pros-icon.svg Gør sammenfiltret hår nemmere at rede ud
 • pros-icon.svg Giver meget glans og hjælper med at modvirke spaltede spidser

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Wella Oil Reflections Luminous Smoothing Oil

Wella Oil Reflections er olien, der gør dit hår mere medgørligt, får det til at dufte fantastisk og lægger en imponerende blød og glansfuld finish på din styling.

Trods sine fede olier (avocado og macadamia) føles den relativt let i hænderne og bruger du den i tykt og tørt hår, er den virkelig god. Bruger du den derimod i fint eller tyndt hår kan den være svær at dosere korrekt, da den ganske enkelt fedter mere end man lige tror.

Rammer du til gengæld plet, er det en fantastisk olie, som både føles luksuriøs og giver dit hår vild shine og et velplejet look.

Guide

Sådan vælger du den bedste hårolie – købsguide

Du skal vælge en hårolie, der passer til din hårtype og til tilstanden i dit hår. I denne købsguide, bliver du udstyret med nødvendig viden, så du kan vælge den helt rigtige hårolie til dig.

Hvad skal du se efter i en hårolie

Som det er med skønhedsprodukter mere generelt, skal du vide hvilken effekt du ønsker – og ikke ønsker – og med hvilke ingredienser du så opnår din ønskede effekt.

Gå altid efter en nærende og styrkende hårolie uden skrappe ingredienser, tunge silikoner eller stærke dufte.

Ingredienser i hårolie

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at fede olier kan tynge håret, så vær opmærksom på konsistensen når du vælger.

Er dit hår til den fine eller tynde side bør du altid undgå tyktflydende og tunge olier. Omvendt vil typer med tykt og kraftigt hår opnå bedste resultater med disse.

Arganolie

Arganolie har længe været kendt som en af de bedste plejende olier til håret. Det er en meget nærende olie, der er rig på mættede fedtsyrer og vitaminer, og som er super til at reparere og genopbygge beskadiget hår og/eller ødelagte spidser. Det er en relativt tung olie, som gør sig bedst i tørt og kruset hår.

Jojobaolie

Jojobaolie er en let og lys olie som kan bruges i alle hårtyper. Jojobaolie giver godt med fugt og har samtidigt en fin blødgørende effekt. Jojobaolie optræder på ingredienslisten i mange hårprodukter, men er som olie bedst til hår, der ikke er alt for tørt eller skadet. Den er god til at samle og definere flyvske spidser i tyndt og fint hår.

Kokosolie

Ligesom arganolie er også kokosolie god til beskadiget hår. Kokosolie er desuden en velkendt naturlig olie, som du kan bruge til både hud og hår. Den kan hjælpe med at reparere håret, nære det, og give det glans, og så fungerer den super godt som en hår- og hovedbundskur.

Vær dog opmærksom på at kokosolie er en medium fed olie, som i alle hårtyper kun bør bruges i spidser og længder. Gå gerne efter en koldpresset økologisk kokosolie, så du er sikker på, at få det fulde udbytte af alle dens gode egenskaber.

Squalane

Squalane er endnu en ingrediens, der er ligeså god for din hud som den er for dit hår.

Den har en meget let og transparent konsistens, og er oplagt at bruge i tyndt, fedtet og fint hår.

Squalane binder fugt og styrker håret. Det er desuden frizz-reducerende og god til kruset og krøllet hår.

Hårolie til hår og hovedbund

Nogle hårolier fungerer både som hår- og hovedbundskure som for eksempel Weleda hårolien i denne test. Sådanne hårolier er typisk plantebaserede og medium-fede, og vil som regel være ekstra gode til tørt og slidt hår.

Plantebaserede olier har mange gode egenskaber for hovedbunden, ligesom de kan hjælpe med at styrke dit hår uanset tilstanden i det. Døjer du med en tør og let skællende hovedbund og skrøbeligt hår, vil en ugentlig håroliekur være god for dig.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan bruge en olie i hovedbunden, kan du altid gå efter en naturlig hårolie – så er du på den sikre side.

Derfor skal du bruge hårolie – og sådan skal du bruge den

Alle hårtyper kan nyde godt af en næringsrig og styrkende hårolie. Hårolier er ikke kun forbeholdt typer med knastørt og skadet hår – gode hårolier har en plejende effekt på hårspidser uanset hvilken hårtype du render rundt med. Derudover kan de beskytte dit når du bruger varme stylingredskaber, ligesom flere af dem også beskytter mod frie radikaler og solens stråler.

Men hvordan skal du så bruge en hårolie og hvor meget skal du bruge?

Vi giver dig herunder et par gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din hårolie.

Hårolie i fedtet, tyndt og fint hår:

Brug aldrig olie i hele håret, hvis dit hår fedtet og har tendens til at klaske sammen.

Påfør i stedet kun hårolien i dine nederste hårlængder og spidser og brug endelig ikke for meget. Less is more når det gælder olier og dig med fint hår skal bruge mindre end du tror. Sørg derudover for at bruge en let olie (gerne squalane-baseret) og påfør den med dine fingerspidser i stedet for håndflader. Undgå altid fede plantebaserede olier.

Hårolie i tykt, tørt og kruset hår:

Har du tørt og kruset hår, kan du (som regel) med ro og mag komme hårolie i dine midterste hårlængder uden at håret fedter. Varm olien op i dine hænder inden du påfører og kram den gerne i. Er det en let olie du bruger, kan du også komme den i tæt ved hovedbunden. For hårtyper med meget frizz, vil det nogle gange være nødvendigt at komme så tæt på hovedbunden som muligt (så længe olien ikke er alt for fed).

Glem ikke, at når håret er fugtigt, er det også mere modtageligt overfor hårolie. Vær derudover opmærksom på, at nogle hårolier kan have svært ved at trænge ind i tykt hår, der er helt håndklædetørt.

Plante- eller silikonebaserede hårolier

Der er lidt delte meninger om, hvorvidt en hårolie skal være plante- eller silikonebaseret.

Flere hårolier indeholder en lille mængde silikone, men det er oftest en meget let silikonetype. Det betyder, at den er nemmere at vaske ud end de traditionelle og ‘tykkere’ slags silikoner. Silikone lægger en ultra-fin beskyttende hinde på håret og giver en glansfuld finish. Silikone har ingen nærende eller plejende egenskaber, men det kan være med til at samle og blødgøre håret.

Vælger du en hårolie med silikone, anbefaler vi at du sikrer dig det er en let silikonetype, der er brugt i olien. Derudover er det vigtigt at du bruger en god shampoo, som kan rense håret for eventuelle rester af silikone.

Plantebaserede olier er typisk fremstillet på koldpressede olier. Her er kokos-, jojoba-, argan-, og avocadoolie nogle af de mest anvendte. Plantebaserede olier som disse indeholder en masse vitaminer og sunde fedtsyrer, og vil være ligeså gode til din hud som til dit hår.

FAQ

Hvilken hårolie er bedst i test?

Den bedste hårolie i test er Olaplex no. 7 Bonding Oil. Her får du en reparerende hårolie til alle hårtyper, der ikke fedter og som efterlader håret silkeblødt og bouncy.

Er hårolie sundt for håret?

Mange hårolier indeholder nærende og plejende ingredienser, der er sunde for håret og som hjælper med at gøre det stærkere.

Hvornår skal man bruge hårolie?

Det er forskelligt fra olie til olie, hvornår det er bedst at påføre den i håret. Mange hårolier kan bruges i både håndklædetørt og helt tørt hår.

Hvor længe skal olie sidde i håret?

Mange hårolier er såkaldte leave-ins, der skal påføres i spidser og længder i vådt eller tørt hår, og som ikke skal skylles ud.

Kan man sove med olie i håret?

Man kan sagtens sove med olie i håret. Bruger du olien som en hårkur, skal du vaske den ud næste morgen.

Hvordan vasker man olie ud af håret?

Fedtet og olieret hår renses bedst med en clarifying shampoo. Husk at afslutte med balsam.

Hvor mange gange om ugen skal man bruge hårolie?

Der er ingen regler for, hvor ofte man skal bruge hårolie. Hårolie kan bruges lige så tit det er nødvendigt.

Kan man bruge rapsolie i håret?

Man kan godt bruge rapsolie i håret. Du kan bruge det til at fugte og nære længder og spidser, eller du kan bruge det som en kur i hår og hovedbund inden hårvask.

Hvordan affedter man sit hår?

Man affedter håret ved hyppig hårvask eller ved at vaske det i en dybderensende shampoo.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×