Bedste hårserum 2022 – Sådan vælger du det rigtige serum til dit hår

1
Hairlust Hair Growth Serum

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth Serum Folkene bag Hairlust er specialister i at få håret til at gro, og med dette hårvækstserum er der ret stor sandsynlighed for, at det faktisk også virker på dig. Det er ikke sådan et serum, du skal smøre i håret og som ‘bare’ gør det blødt og glansfuldt. Næh nej, det her serum skal i hovedbunden, og det går derfor direkte i hårrødderne på dig. Der er…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Hairlust Hair Growth Serum 359,25 kr. Salling
Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum 164 kr. HairOutlet
M2 Beauté Hair Activating Serum 458 kr. Parfumdreams.dk - DK
Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment 132,64 kr. Big Green Smile

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det bedste hårserum til tørt hår er ikke nødvendigvis det bedste til skrøbeligt hår. Der er forskel på hårserummer, og i denne test kigger vi på 4 forskellige af slagsen.

Vi har fat i serummer, der fremmer hårvækst, og dem, der ‘bare’ gør dit hår blødt. Vi kigger på deres fordele og ulemper og overvejer, hvordan de passer bedst til forskellige behov.

Var dit hår også meget fyldigere og mere glansfuldt dengang for 5 år siden, og står du nu foran spejlet og synes det ser frygteligt tyndt ud? Eller vil du bare gerne have et mere samlet og glat hår uden frizz og fehår? Der kan være mange årsager til, at du gerne vil have et sundere hår, og en af løsningerne kan være at bruge hårserum.

Vi tester 4 forskellige hårserummer med særligt fokus på deres ingredienser, og hvordan disse virker.

Vi har også lavet en købsguide, så du kan finde ud af, hvilket slags serum du skal bruge – og hvordan. De travle typer kan hopper direkte til en sammenligningstabel over testens 4 produkter her.

Hairlust Hair Growth Serum – Bedste i test

Hairlust Hair Growth Serum

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth Serum

Folkene bag Hairlust er specialister i at få håret til at gro, og med dette hårvækstserum er der ret stor sandsynlighed for, at det faktisk også virker på dig. Det er ikke sådan et serum, du skal smøre i håret og som ‘bare’ gør det blødt og glansfuldt. Næh nej, det her serum skal i hovedbunden, og det går derfor direkte i hårrødderne på dig.

Der er ikke noget hokus pokus her; de aktive ingredienser i dette serum er testede – og de virker uden at tynge håret. Hairlust lover dig ikke svimlende resultater natten over, men bruger du dette serum som anvist, kan du gradvist mindske hårtab og samtidigt stimulere og styrke din hårvækst.

Døjer du med høje tindinger eller har du tyndt hår post-graviditet, er dette serum muligvis det bedste, du kan få fingrene i.

Det vi liker:
 • Indeholder Anagain, Redensyl, Capixyl og RootBioTec – naturlige ingredienser der stimulerer hårsækkene og fremmer hårvækst
 • Fri for parabener, sulfater og silikone
 • Klinisk dokumenteret effekt ved dagligt brug i op til 3 måneder – men nogle ser positive ændringer allerede efter de første uger
 • Kan anvendes af alle køn og alle hårtyper
Det vi ikke liker:
 • Dette serum skal påføres om aftenen inden sengetid og kan godt fedte hovedpudebetrækket lidt til

Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum – Bedste billige

Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum

Derfor skal du vælge Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum

Har du tyndt eller fint hår kan du godt klappe i hænderne nu! Dette Paul Mitchell serum er nemlig genialt til fine lokker, som her får generøse mængder af fugt og pleje. Det kan bruges i både helt tørt og håndklædetørt hår, og vil – hvis du bruger den i sidstnævnte – hjælpe med at få dit hår til at tørre hurtigere.

Det er derudover godt til at samle og definere krøllet hår, ligesom det kan fugte tørre og spaltede spidser. Dette er et utroligt let serum, som også er super til at give håret shine som det sidste i din hårpleje rutine.

Alt i alt er det et rigtigt godt serum til hårpragter med fine til normale hårstrå, som trænger til lidt ekstra glans og pleje i hverdagen.

Det vi liker:
 • Indeholder keratin og sheasmør – tilfører fugt og modvirker frizz
 • Kan også modvirke filtret hår
 • God at bruge inden du skal glatte dit hår
 • Øger hårets elasticitet og giver et flot og glansfuldt hår
Det vi ikke liker:
 • Godt nok er dette serum drøj i brug men har du stort og tykt hår kommer du hurtigt til at bruge denne flaske op
 • Har ingen særlig effekt på skadet hår

M2 Beauté Hair Activating Serum – Bedste premium

M2 Beauté Hair Activating Serum

Derfor skal du vælge M2 Beauté Hair Activating Serum

Vil du gerne forkæle dit hår? En af de mange gevinster ved dette hårserum er, at det forlænger vækstcyklussen i hvert enkelte hårstrå. Så udover at få stimuleret hårvæksten, går der også længere tid mellem dine naturlige (og helt normale) fældninger.

Det vil altså blive en synligt kraftigere hårpragt du får, og du vil med ret stor sandsynlighed kunne se de første ændringer allerede efter en måneds tid. M2 Beauté ved, hvad de laver og med dette hårserum får du samme kvalitet og effekt, som er anvendt i deres efterhånden verdenskendte øjenvippeserum.

Serummet er til alle, der døjer med en udtyndende hårpragt, og som gerne vil fremme hårvæksten med en formular, der har klinisk dokumenteret effekt.

Det vi liker:
 • Stimulerer hårets vækst og forlænger dets naturlige vækstfase
 • De aktive ingredienser i dette serum tager udgangspunkt i de forskningsprincipper, der ligger til grund for M2 Beautés øjenvippeserum
 • Fri for parabener, silikone og hormoner – og heller ikke testet på dyr!
 • Reducerer hårtab og giver dig synligt tykkere og tættere hår
Det vi ikke liker:
 • Dette er en spray og derfor skal du være lidt fokuseret når du bruger den så den ikke ender i længderne på dine hårstrå i stedet for i hovedbunden

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment – Bedste med naturlige olier

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment

Derfor skal du vælge Dr. Organic Moroccan Oil Hair Treatment

Har du tørt, og måske endda en lille smule ødelagt hår, så er dette serum med marokkansk arganolie til dig. Det reparerer håret i hele dets længde og kvitterer derudover med glansfulde lokker – også hos dig med kruset hår, der stritter.

Med naturens bedste olier er det svært at overgå dette genopbyggende serum, som virkelig er god for hårets sundhed. Her kan selv de mest spaltede spidser få godt med kærlighed.

Har du i øvrigt kemisk behandlet hår eller opholder dig meget i solen, vil dette serum være særligt godt til dig.

Det er ikke et serum som får dit hår til at gro eller dine hårstrå til at blive tykkere, men til gengæld er det bare super godt til alle typer af slidt hår, da det giver intens næring. Fungerer bedst i håndklædetørt hår, men kan også snildt krammes i tørre spidser efter behov.

Det vi liker:
 • Nærer og beskytter og giver et virkeligt flot og skinnende hår
 • Styrker håret med rene, naturlige ingredienser
 • Plejer ødelagte spidser og har derudover en super god anti frizz effekt
 • Er Climate Pledge Friendly certificeret og vegansk
 • Drøj i brug – en lille klat rækker langt
Det vi ikke liker:
 • Ifølge anvisningen skal du påføre dette serum helt nede ved hårrødderne, men det giver lidt fedtet hår – det fungerer hos de fleste bedst i længder og spidser
 • Indeholder silikone – lægger en hinde på dine hårstrå så vær opmærksom på at bruge en rensende shampoo

Sådan vælger du det bedste hårserum – Købsguide

Før du kaster penge efter et hårserum, er det ret vigtigt at du lige finder ud af, hvad det skal kunne gøre for dig. Det sker ofte, at folk køber et halvdyrt serum, krammer det i håret og forventer at det bliver sundt og velplejet med det samme. Sådan fungerer det sjældent, og det kan der være flere årsager til.

I følgende købsguide kan du blive klogere på, hvad du skal tage stilling til inden du køber et hårserum.

Serum til dehydreret og beskadiget hår

Er dit hår kemisk behandlet med farve eller permanent, eller er det generelt bare blevet slidt af overdreven eller mangeårigt brug af varme stylingredskaber? Du skal kigge efter et hårserum, der reparerer og genopbygger håret.

Det kan være forskelligt, hvilke aktive ingredienser sådan et hårserum indeholder, men kig gerne efter fede olier som argan-, avocado, og olivenolie – dit slidte og tørre hår vil elske det! Derudover er både keratin, glycerin og peptider sværvægtere, når det gælder om både at genopbygge og pleje ødelagt hår.

Serum til tørt, kruset og krøllet hår

Krus, frizz og krøller hænger ofte sammen og det skal ikke være nogen hemmelighed, at de reparerende og genopbyggende ingredienser nævnt ovenfor, kommer til at gå igen her.

Vi vil dog tilføje næring og beskyttelse i form af proteiner, silikone, mango- og sheasmør til listen. Frizz, krus og krøller er alle hårtyper, der skal have ekstra fugt. Men det skal samtidigt være fugt, der ‘bindes’ i hårstråene og som også gerne lægger en beskyttende hinde på dem. Her er glycerin og silikone to meget anvendte ingredienser.

Da silikone lægger en hinde på håret, skal du sørge for at vaske den ud med en rensende/clarifying shampoo.

Fælles for reparerende og genopbyggende serummer er, at de skal påføres i hårets længder og spidser. Det samme gælder når du bruger hårserum i normalt og sundt hår.

Serum til hårvækst

Et serum til hårvækst er ikke det samme som et serum til for eksempel tørt og skadet hår. Da sådan et serum netop skal stimulere hårvæksten, handler det altså ikke om at modvirke statisk hår eller gøre håret blødt og glansfuldt. Det handler om hovedbunden, og hvilket miljø det danner for sundhed og vækst af dit hår.

Det betyder, at det er nogle lidt andre ingredienser, der skal anvendes. Der vil naturligvis være gengangere som biotin, glycerin og kreatin (for et sundt og velplejet hår), men der vil også være andre ingredienser tilsat.

Både Hairlust og M2 Beauté bruger nogle helt specifikke ingredienser og sammensætninger i deres serummer. Ingredienser som arginine, koffein og forskellige peptidekomplekser hører til den slags, du gerne vil have i et serum, som skal fremme hårvæksten.

Et serum til hårvækst skal altid påføres i hovedbunden.

Sådan bruger du hårserum

Et almindeligt serum, som beriger dit hår med næring og glans skal altid kommes i spidser og længder. For det bedste resultat skal du påføre det i håndklædetørt eller let fugtigt hår – IKKE i helt tørt hår. Serummet kan ikke trænge ordentligt ind i tørre hårstrå. Varm gerne dit serum op i hænderne inden du krammer det i håret. Kram gerne til, men undlad at trække i håret.

Døjer du med frizz og krus, er et godt tip at påføre serum før du børster dit hår. Har du krøller og bølger bør du helt undlade at bruge børste og i stedet bruge dine fingre – men kun mens du har godt med balsam i håret – for eksempel når du alligevel står under bruseren.

For serummer der stimulerer hårvækst, er det som nævnt hovedbunden du skal koncentrere dig om. Er du i tvivl om, hvordan du skal gøre det på den rigtige måde, så kan du se med i denne video fra Hairlust:

https://www.youtube.com/watch?v=lfZqz2_ZwvE&t=2s

FAQ

Hvilket hårserum er bedst i test?

Det bedste hårserum i denne test er Hairlusts Hair Growth Serum! Det fremmer hårvæksten, har dokumenteret effekt, og så giver det dig bare et virkeligt sundt og flot hår.

Kan man bruge hårserum i fint hår?

Man kan sagtens bruge hårserum i fint hår. Sørg for at det er en meget let serum – og gerne en, der skal sprayes i håret, da disse oftest har en lettere formular.