fbpx

Senest opdateret

Bedste Hårtrimmer: Vælg den rigtige model for dig (Opdateret 2020)

Hårtrimmeren er, uanset om det er med fokus på skæg eller håret, et af de mest brugte redskaber, når det kommer til grooming. Det danske marked er fyldt med forskellige hårtrimmere som lover alt guld og grønne skove, og derfor kan det være svært, at beslutte hvilken model, der er bedst for dig. En hårtrimmer er ikke bare en hårtrimmer. Den er med til at definere din identitet igennem din frisure og grooming.

Da markedet er så stort for hårtrimmere, har vi udvalgt en række produkter, som vi mener er de bedste på markedet lige nu. De er blevet udvalgt ud fra deres opfyldelse af forskellige behov og prisklasse. Derudover vil der til sidst i artiklen være mulighed for at få råd til hvordan du får mest ud af din hårtrimmer, samt de tre vigtigste hårtrimmer tilbehør.

Philips QC5580#1 Philips QC5580 – bedste hårtrimmer

Philips QC5580 er en mærkværdig trimmer i udseende, men perfekt til dagligdagsbrug. Dette kommer specielt i udtryk i dens anmeldelser, hvor den amerikanske grooming og stil-side, Groomandstyle.com, har givet den en fremragende anmeldelse, samt har trimmeren fået 8,6 stjerner hos Hairclippersclub.com. 

Fremhævede egenskaber: 

 • Roterende hoved – medhjælpende til at komme nemt rundt på hele hovedet
 • Mange justeringsmuligheder – rig mulighed for forskelligartede klipninger
 • Hurtig genopladning 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
549,00 549,00 Køb nu
799,95 799,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Philips QC5580 

Der er en grund til, at denne hårtrimmer er blevet rost til skyerne. Dens lidt mærkværdige roterende hoved er med til at give en komfortabel og alsidig trimning af både hår og skæg. Derfor er muligt, at få en tilfredsstillende og ens klipning, hver gang du benytter dig af trimmeren. 

Det roterende hoved giver dig kontrol over klipningen på en måde, som man ikke vil finde i en stabil hårtrimmer med stationært hoved. Dette gør, at denne model er oplagt til at klippe sig selv med. Du har muligheden for at nå rundt til steder, som du normalt ikke ville kunne selv, og være sikker på, at trimmeren kommer i bund og opnår præcist det resultat, som du ønsker. 

Philips QC5580 har i alt 14 længdeindstillinger fra 0 mm til 15 mm, og har en præcisionskam. Præcisionskammen styrker resultatet af helt trimmet hår. Derudover kommer den med rundede skær i rustfrit stål, hvor skærene er selvslibende. 

Når det kommer til batterilevetiden, vil den kunne holde i 60 minutter. Dette skyldes, at batteriet er et kraftfuldt NiMh batteri, som har den geniale feature, at det er 1:1 genopladeligt. Det vil med andre ord sige, at på 20 minutters opladning får du 20 minutters levetid ud af den. 

Klipperen er 100% vandtæt, hvilket gør rengøringen af modellen nem, samt behøver du ingen børste for at få rengjort modellen til perfektion. 

Produktdetaljer:

 • Klippebredde: 41 mm
 • Præcision: 2 mm (mellemrum mellem længdeindstillingerne) 
 • Skær i rustfrit stål
 • 100% vandtæt
 • Opladerindikator
 • Længdeindstillinger: 0-15 mm

Philips HC9490/15#2 Philips HC9490/15 – Memory-funktion til den smarte hjemmetrimmer

Denne trimmer er teknologisk lidt foran de andre. Det helt specielle ved Philips HC9490/15 er at den kommer med en memory-funktion, som er helt unik. Dette er til dig, som bruger flere forskellige indstillinger og kan have tendens til at glemme præcis, hvilken indstilling, som skal bruges til hvad. 

Fremhævede egenskaber:

 • Unik memory-funktion
 • 400 længdeindstillinger 
 • Selvregulerende hastighed 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
879,00 879,00 Køb nu
1.399,00 1.399,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Philips HC9490/15

For det første, er den her trimmer unik, i det, dens memory-funktion tillader dig at gemme dine yndlingsindstillinger, hvor du på den måde altid har dem ved hånden og aldrig glemmer dem. Dette kan være nødvendigt, da selve hårtrimmeren har over 400 længdeindstillinger, som går ned til 0,1 mm præcision. Det vil med andre ord sige, at du kan få en meget skarp og præcis klipning hver gang – som bliver ens grundet dens memory-funktion. 

Skærene er titaniumbelagte og derfor selvslibende. Dette forlænger holdbarheden, men giver samtidig også lav vedligeholdelse.

Denne trimmer er klart den mest teknologiske af de udvalgte trimmere, hvilket understreges af dens motor er regulerbar. Hastigheden kan justeres efter ønske, hvilket gør den oplagt til både kort, tykt, vådt og langt hår. Derudover har trimmeren en sugefunktion, som gør, at hår ikke flyver i alle vegne under klipningen. 

Batteriet er samtidig det batteri med længst levetid, da den kan holde op imod 4 timer. Det tager dog maskinen en time at blive fuldt opladet. 

Produktdetaljer: 

 • Batterilevetid: 4 timer (opladetid: 1 time) 
 • Memory-funktion 
 • Titanium skær 
 • 400 forskellige længdeindstillinger 
 • Sugefunktion
 • Leveres med tre kamme og et rejseetui 

Remington HC4250 Shortcut pro#3 Remington HC4250 Shortcut pro – perfekt til den korte frisure

Remington har længe været et af de mest velansete brands indenfor hårtrimmere. Derfor er det ikke en overraskelse, at hairclippersclub.com giver denne model 90 ud af 100 i deres test af produktet. Hairclippersclub.com er en amerikansk side som anmelder, bedømmer og sammenligner hårtrimmere og andre groomingprodukter og har et samarbejde med Amazon.

Fremhævede egenskaber: 

 • Unikt design – ergonomisk og passer lige i hånden
 • Stille i brug 
 • Letvægts trimmer 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
384,95 384,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Remington HC4250 Shortcut Pro

En af de ting Hairclippersclub.com lægger stor vægt på i bedømmelsen af hårtrimmeren er dens innovative design. Remington-modellen er ergonomisk og let at bruge – specielt for nybegyndere. Dette skyldes blandt andet modellens lidt unormale form, som er med til at trimmeren ligger godt og naturligt i hånden. Dette kombineret med at trimmeren er let, gør den behagelig at bruge. 

Skærene på denne model er i rustfrit stål, og er klar til brug sekundet efter, du har pakket den ud af boksen. Derudover er bladende selvslibende, så vedligeholdelsen er lav. Dog er formen på denne hårtrimmer med til, at hvis du vil opnå den helt tætte rengøring, skal du bruge en børste. 

En detalje, som man finder hos Remington modellen, er at skærenes tænder er bugede. Dette giver en ekstremt komfortabel trimning. Derudover er trimmeren uden ledning, hvilket gør at trimningen af håret til en mere sømløs oplevelse og ofte også nemmere, da ledningen ikke begrænser hvert enkelt strejfs længde. 

En af manglerne på modellen er at batterilevetiden ikke er i top. Batteritiden er på 40 minutter, så du vil hurtigt skulle lade den op igen. 

Produktdetaljer: 

 • Non-slip ergonomisk grip
 • Ledningsfrit brug
 • Kommer med 9 forskellige længder (dog primært til den korte side) 
 • Batterilevetid på 40 minutter 

Remington Indestructible HC5880#4 Remington Indestructible HC5880 – En hårtrimmer, der holder i mange år

Denne hårtimmer fra Remington er som navnet ‘uopslidelig’. hairclippersreview.com beskriver modellen, som værende skåret i granit. Hairclippersreview.com er en amerikansk side, som har specialiseret sig i at anmelde hårtrimmere, og har flere års erfaring med det. Leder du efter en hårtrimmer, som kan holde i virkelig lang tid, så er det svært at komme udenom, Remington Indestructible HC5880. 

Fremhævede egenskaber

 • Uopslidelige materialer  (polycarbonat) 
 • Stødabsorberende
 • Japanske blade i rustfrit stål 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
629,95 629,95 Køb nu

Derfor skal du vælge en Remington Indestructible HC5880

Grunden til at denne Remington model er navngivet således, skyldes dens materialevalg og designmæssige udgangspunkt. Remington ønskede, at skabe en hårtrimmer, som var uopslidelig og kunne holde i langt tid. Derfor valgte de, at konstruere modellen polycarbonat, hvilket giver det dens uopslidelig karakter. Dette gør samtidig også, at trimmeren er stødabsorberende. Smartson formulerede en test af trimmerne, hvor 95% af 84 deltagere beskrev, at den var bemærkelsesværdig netop på robusthed og holdbarhed. 

Det er ikke det eneste, at råbe hurra for ved denne model. Remingtonen har en batterilevetid på op til 120 minutter uden ledning. Dette betyder, at den både kan bruges med og uden ledning, hvilket gør den oplagt for personen, som altid er på farten. Batterierne er lithiumdrevne, hvilket giver trimmeren dens lange levetid. 

Remington har derudover givet modellen japansk stålskær, som er med til at komplimentere dens skærehastighed godt. Hårtrimmeren har en hastighed på 350 mm/sek, hvilket er en god fart i forhold til mange andre trimmere. På trods af det japanske stålskær, så er de ikke selvslibbende, hvilket gør at du ved køb får olie med til, så du selv kan slibe skærene. 

Modellen leveres med 11 forskellige klippekamme, og har længdeindstillinger mellem 1,5 og 25 mm.  

Produktdetaljer: 

 • Pris: 700-900 kroner 
 • Japanske stålskær 
 • længdeindstilling : 1,5 – 25 mm 
 • Lithumdrevne batterier (levetid: 120 min)
 • Hastighed på 350 mm/sek
 • Robust design og stødabsorberende (polycarbonat)
 • Kommer med olie, rensebørste og rejseetui

De bedste hårtrimmere i test

Ud af alle hårtrimmerne har vi bedømt, at Phillips QC5580 er den bedste trimmer. Dette skyldes, at hårtrimmeren er den mest alsidige, vedligeholdelsesfri, har en kraftig batteri-motor, som er 1:1 genopladelig og giver en ens trimning af håret hver gang – grundet dens roterende hoved. Det er den perfekte hverdagstrimmer, som aldrig vil skuffe. 

Søger du en mere pålidelig og robust hårtrimmer, er Remington Indestrucible HC5850 ikke til at komme udenom. 

Samtidig vil den mere teknologiske og nørdede hjemmetrimmer hurtigt forelske sig i Philips HC9450/15, som med dens memory-funktion og 400 længdeindstillinger er det perfekte udstyr, at nørde med. 

Så vær klar over, hvilken slags trimmer, du søger, inden du begynder at lede – dette vil guide dig i retning af, hvad du skal søge. 

Hvordan finder jeg den bedste hårtrimmer?  

Når det kommer til at skulle finde den bedste hårtrimmer, så er det ligesom meget andet, op til den enkelte person. Dog er der visse parametre, som ofte spiller ind i kvaliteten af en god hårtrimmer. Dette er blandt andet:

 • Motor 
 • Type af skær 
 • Længdeindstillinger
 • Brugervenlighed
 • Rengøring. 

Hårtrimmerens motor

Valg af motortype kan virke meget simpel – jo kraftigere motor, desto bedre hårtrimmer. Det er også tæt på sandheden. En kraftigere motor vil kontinuerligt give dig et bedre look. Der findes tre forskellige typer motor: magnetisk motor, roterende motor og drejende motor. 

Den magnetiske motor drives af strøm, og er en kraftfuld motor, som kan variere sin hastighed efter behov. Ulempen ved denne motor er, at den bliver slidt hurtigere end de andre motorer og larmer en del mere. 

Den roterende motor indeholder en lige mængde kraft og fart i bladene. Det gør den overordnet set til en nem og brugbar klipper. 

En klipper med drejende motor ser man oftest hos frisører og barberer. Dette skyldes, at på trods af den kraftige motor, så er farten på bladene ofte langsommere – hvilket gør den god til tykkere og vådt hår. 

Skær på hårtrimmeren

Ligesom med bladene på en almindelig skraber, så er det vigtigt, at kende til fordelene og ulemperne ved de forskellige skær. 

De hyppigste skær på hårtrimmere er rustfrit stål. Disse blade er oplagt for dig, som ønsker en lav vedligeholdelses-trimmer, da disse forholder sig skarpere i længere tid. 

Det er også muligt at få blade i titanium, og anses som værende toppen af poppen indenfor skær til hårtrimmere. Det kommer dog med den ulempe, at prisskiltet er højt. 

En anden form for blade på hårtrimmere er keramiske skær. Den største fordel ved disse skær er, at de ikke overopheder ved længerevarende brug. Dog bliver de hurtigt slidt, og er dyre at udskifte. 

Længdeindstillinger

Inden du køber dig en trimmer, så vær opmærksom på hvor mange og præcise dens længdeindstillinger er. Hvis du virkelig går op i din skæg eller hårlængde, helt ned til den mindste millimeter, så er dette en topprioritet. 

Brugervenligheden 

Der er en regel om, at jo lettere en hårtrimmer er, desto nemmere er den at bruge. Dog er lette hårtrimmere ikke så robuste, og hvis du ønsker, at erhverve en trimmer, som kan holde i længere tid, så er en tungere hårtrimmer vejen frem. 

Rengøring af hårtrimmer 

De fleste hårtrimmere nu til dags har muligheden for, at blive skyllet under hanen efter brug. Derudover er der nogle trimmere, som er vanskelige at gøre helt rene uden, at skulle bruge en mindre børste – så vær opmærksom på hvor ofte og hvor meget rengøring din hårtrimmer skal bruge.

Sådan får du mest ud af dit hårtrimmer

Når du så har erhvervet dig i din nye trimmer, gælder det om at få så meget ud af den som muligt. Hertil er der flere gode nemme tips til at vedligeholde hårtrimmeren, så du altid får mest muligt ud af den. 

Rengør dine skær 

Dette er en af de fejl, som de fleste begår. Trimningen af hår og skæg bliver ofte efterfulgt af et hurtigt skyl under hanen, og derefter lægges trimmeren tilbage på plads. Over tid vil der dog altid sætte sig hår mellem skærene, som gør at efter et stykke tid, vil den ikke kunne yde til perfektion længere. Derfor er det vigtigt, at bruge den børste, som ofte kommer med hårtrimmeren. Det vil forbedre kvaliteten på hver trimning, samt øge levetiden. 

Juster dine skær

Det er uundgåeligt, at over tid vil dine skær bevæge sig lidt grundet slid og brug. Derfor kan du med fordel justere dine skær et par gange om året. Dette er en simpel proces, hvor du kigger langs siden af skæret og tjekker om skæret er lige, samt om alle tænderne er lige lange og præcise. 

Skæret skal være helt lige og tænderne lige lange, hvis dette ikke er tilfældet kan der forekommer gener ved trimningen. Ofte vil det kunne klares ved at løsne skæret med en skruetrækker, og sætte tingene på deres rette plads igen. Hvis ikke, så kan du blive nødsaget til at udskifte skæret. 

Tre essentielle hårklipningstilbehør

“Aldrig gå ned på udstyr” er et populært dansk ordsprog, og det samme gælder for hårtrimningsprodukter. Nedenfor vil du kunne finde tre essentielle tilbehør til den hårtrimmer. 

Opbevaring- og rejsekasse 

Man bruger ugentlig sin hårtrimmer, og derfor er det vigtigt, at den bliver opbevaret ordentligt. En ordentlig kasse med beskyttende fyld er med til at beskytte og sikre din hårtrimmer. De fleste trimmere kommer med en opbevaringskasse, når du åbner den, er der udskåret rum til din trimmer og dit tilbehør.  

Rengøringsbørsten 

Dette hænger sammen med ovenstående råd om, hvordan du holder din trimmer i topform hele tiden. Hvis du fik en rengøringsbørste med, da du købte din trimmer, så er det vigtigt, at du anskaffer en. Den er kritisk i vedligeholdelsen af din hårtrimmer.  

Brug ikke andre former for rengøringsbørster til at rengøre din hårtrimmer med. Det kan være fristende at bruge en børnetandbørste til det, men hårene kan i nogle tilfælde være med til at skade hårtrimmeren. En rengøringsbørste er sjældent en stor erhvervelse, og kan i længden spare dig penge. 

En frisørsaks 

En frisørsaks er oplagt til hjemmeklipperen, som eksperimenterer med forskellige længder og frisurer. Saksen har som sådan intet med hårtrimmeren at gøre, men det er svært, at fuldende en frisure (som ikke er kronraget) uden at skulle klippe efter med en saks. Det er muligt, at købe frisørsakse online eller i butikker som Matas eller Bilka. 

Kilder 

Nedenfor vil du kunne læse om de sider, som er blevet brugt til at bedømme og beskrive valget af hårtrimmere.

Baldingbeard.com

Siden er en engelsk grooming side, som kommer med guides og lister til alt indenfor hårprodukter og styling. Siden har dannet grundlag for flere af de udvalgte på listen, samt været informativ til at udpege hvad du skal være opmærksom på inden du køber en hårtrimmer. 

Hairclippers.com

Denne amerikanske side har anmeldt og bedømt Philips QC5580 og Remington HC4250 Shortcut pro, og er blevet brugt til at bedømme modellerne, sammen med andre angivne kilder, i artiklen. 

hairclippersreview.com

Denne amerikanske side har anmeldt Remington Indestructible HC5880, hvilket har dannet baggrundsviden for beskrivelsen i artiklen. 

Konklusion

Når det kommer til at finde den mest alsidige hårtrimmer, som kan klare alle opgaver, som du sætter den på, samtidig med at være behagelig og nem at bruge, så er Philips QC5580 bedst-i-test. Med det roterende hoved har den mulighed for at komme nemt rundt omkring hovedet, og de stærke skær er pålidelige. 

Dog hvis man er en passioneret hjemmetrimmer med sans for teknologi vil Philips HC9490/15 være det perfekte valg. Dens memory-funktion, samt sugefunktion og 400 forskellige længdeindstillinger er for eksperten, som godt kan lide at nørde i hårtrimningen. 

Den mest robuste af de udvalgte trimmere er Remington Indestructible HC5880, som er lavet til det formål aldrig, at gå i stykker. 

Så næste gang du skal investere i en ny hårtrimmer, så vær ekstra opmærksom på hvilke længdeindstillinger, den kommer med – dette er specielt vigtigt, hvis du ønsker et kortere klip, da længdeintervallerne skal være så kort som muligt for at opnå den optimale længde. Derudover hav fokus på hvilket skær den kommer med. Det kan være en fordel, at vælge titanium skær, da de er selvslibne og derved holder længere. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.