Bedste hårtrimmer 2022 – 5 effektive hårtrimmere + guide

1
Philips Series 5000 HC5630

Derfor skal du vælge Philips Series 5000 HC5630 Denne hårtrimmer fra Philips ligger let i hånden og kommer med en kraftig motor samt lithium-ion batterier, som kun skal oplades i en time inden brug. Herefter kan den anvendes i 90 minutter, inden den skal oplades på ny. Den har hele 28 forskellige længdeindstillinger og kommer med tre præcisionskamme; en til kort hår, en til langt hår og en til skæg. Her får du altså en…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Philips Series 5000 HC5630 338 kr. happii.dk
Braun HC5030 256,99 kr. OneStore
Panasonic ER-DGP82 1.549 kr. Made4men.dk
Remington HC 335
Wahl Color Pro Lithium 773 kr. happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være svært at vælge den bedste hårtrimmer blandt de mange forskellige modeller der findes. Markedet for hårtrimmere er stort og varieret, og du kan derfor med fordel læse med herunder, hvis du ønsker viden og overblik over de bedste hårtrimmere derude. Vi har testet og rangeret 5 forskellige hårtrimmere, samt uddybet fordele og ulemper ved dem alle.

Er du træt af smalltalk hos frisøren, eller ønsker du bare en nem og prisvenlig løsning til trimning af kort hår? Med en hårtrimmer kan du på få minutter skabe lige præcis den korthårsfrisure, som du ønsker. Det kræver bare, at du har anskaffet dig den bedste hårtrimmer, som passer til dine specifikke behov.
Vi har samlet al vores viden og brugbar information om hårtrimmere i købsguiden længere nede.

Hvis du ønsker en nem og hurtig oversigt, kan du også sammenligne de 5 forskellige testmodellers specifikke produktegenskaber i vores sammenligningsmodel.

Philips Series 5000 HC5630 – Bedst i test

Derfor skal du vælge Philips Series 5000 HC5630

Denne hårtrimmer fra Philips ligger let i hånden og kommer med en kraftig motor samt lithium-ion batterier, som kun skal oplades i en time inden brug. Herefter kan den anvendes i 90 minutter, inden den skal oplades på ny. Den har hele 28 forskellige længdeindstillinger og kommer med tre præcisionskamme; en til kort hår, en til langt hår og en til skæg.

Her får du altså en effektiv hårtrimmer og et multifunktionelt produkt, som både kan klippe håret i forskellige hårlængder og trimme skæg. Hårtrimmeren har selvslibende knive i rustfrit stål, som kan indstilles fra 0,5 mm til 28 mm. Sidst men ikke mindst kan hårtrimmeren tåle at blive skyllet i vand, så den er let at rengøre.

Det vi liker:
 • Trådløst brug
 • Opladning på kun en time med efterfølgende driftstid på 90 minutter
 • 28 forskellige længdeindstillinger
 • Opbevaringstaske/etui inkluderet
 • Vaskbar
Det vi ikke liker:
 • Hvis du specifikt går efter at indstille hårtrimmeren til en længde på 1 mm, bør du være opmærksom på, at denne hårtrimmer kun kan indstilles på enten 2 mm eller 0,5 mm.

Braun HC5030 – Bedste billige

Derfor skal du vælge Braun HC5030

Hvis du har besluttet dig for at trimme håret derhjemme og leder efter en slidstærk hårtrimmer, som kan tilbyde en let, jævn og effektiv trimning til en budgetvenlig pris, så er Braun HC5030 et særdeles godt bud.

Med denne hårtrimmer fra Braun får du en billig hårtrimmer, som samtidig kommer med mange forskellige længdeindstillinger og kan bruges både med og uden ledning. Den er 8 timer om at oplade, men herefter kan den køre i 40 minutter nonstop. Den har en kraftig motor og et letvægtsdesign, som gør det nemt og smidigt at føre hånden rundt, når du skal bruge hårtrimmeren.

Det vi liker:
 • Trådløst brug
 • Skærm med opladningsindikator
 • 17 forskellige længdeindstillinger
 • Plejende olie til skærebladene medfølger
Det vi ikke liker:
 • Er 8 timer om at oplade

Panasonic ER-DGP82 – Bedste Premium

Derfor skal du vælge Panasonic ER-DGP82

Er du på udkig efter en professionel hårtrimmer, som sikrer dig et uovertruffent resultat? Denne model fra Panasonic er designet med en bladteknologi som sikrer en dig en blød og let trimningsoplevelse. Den har et ergonomisk og slankt design, et lavt lydniveau og en kraftig motor, så den er klar til at give selv det tykkeste hår en professionel trimning. Den har dertil seks længdeindstillinger og tre kamme.

Derudover kommer hårtrimmeren fra Panasonic med en bekvem ladestation, så du ikke skal bekymre dig om at huske at oplade den før brug. Bladene er belagt med titanium, hvilket gør det til en særdeles slidstærk maskine, så længe du husker at pleje dem.

Det vi liker:
 • Trådløst brug
 • Opladningsstation
 • Opladning tager kun en time
Det vi ikke liker:
 • For optimalt og langvarigt brug, kræver skærebladene vedligeholdelse

Remington HC 335 – Bedste pakkeløsning

Derfor skal du vælge Remington HC335

Med denne hårtrimmer fra Remington får du en god hårtrimmer samt alt det tilbehør, som du skal bruge for at give dig selv en perfekt og professionel klipning hjemmefra. Hårtrimmeren kommer nemlig med en opbevaringstaske, der udover en frisørsaks og -kam, også indeholder to præcisionskamme samt en en plejende olie til vedligeholdelse af de skarpe blade med titaniumbelægning. Titaniumbelægningen sikrer bladenes holdbarhed, så du kan have gavn af din nye hårtrimmer i lang tid fremadrettet.

Det vi liker:
 • Trådløs brug
 • Kommer med en opbevaringstaske/etui
 • Saks og kam medfølger
 • Titanium-belagte skæreblade
Det vi ikke liker:
 • Det tager den 16 timer at blive fuldt opladt.

Wahl Color Pro Lithium – Bedste opladningstid

Derfor skal du vælge Wahl Color Pro Lithium

Denne hårtrimmer fra Wahl er designet med nogle helt unikke fordele. Den er fremstillet med et helt specielt system af 8 forskellige præcisionskamme med hver deres farvekode. Systemet er udviklet til at gøre det let at finde og huske din personlige favoritlængde hver gang.

Det avancerede lithium-batteri gør, at du kan lynoplade Wahl hårtrimmer i 15 minutter, for derefter at kunne bruge den i 12 minutter, hvis du har travlt og ikke har nået at oplade i tide. En fuld opladning tager 3 timer, og herefter kan trimmeren bruges i 120 minutter. Så hvis du ofte er på farten, kan denne hårtrimmer altså være en god løsning til en hurtig touch-up.

Det vi liker:
 • Trådløst brug
 • Kan lynoplades i 15 minutter, hvis batteriet er ved at være helt fladt
 • Inkl. opbevaringstaske/etui
 • 90 min driftstid
Det vi ikke liker:
 • Lydniveauet kan variere efter et par ganges brug

Sådan vælger du den bedste hårtrimmer

Med denne hårtrimmer test, har vi gennemgået fordele og ulemper ved en række af de bedste modeller på markedet i dag. Spørgsmålet er så bare, hvordan du finder ud af, hvilken af disse elektriske hårtrimmere er den rigtige for dig.

Du bør først og fremmest stille dig selv nogle spørgsmål angående dine behov:

 • Hvilken frisure skal din hårtrimmer kunne klippe?
 • Hvor kraftigt er dit hår?
 • Hvor ofte skal din hårtrimmer bruges?

Længdeindstillingen

Ønsker du en hårtrimmer, der hurtigt kan give dig en jævn trimning og kort frisure, eller vil du have mere frihed til at lege med længden og udtrykket? Der er stor forskel på de forskellige hårtrimmeres længdeindstillinger. De kan gå fra 0 mm til 26 og 46 mm, og vores testvinder har hele 28 forskellige længdeindstillinger.

Skæreblade

Hvis du gerne vil lave skarpe kanter og præcise detaljer, kan du med fordel også kigge efter gode skærekamme og veludviklet bladteknologi.

Oftest vil du støde på skæreblade af af enten rustfrit stål eller med en titaniumbelægning.

Der er forskellige fordele og ulemper ved begge slags. Med rustfrit stål får du prisvenlige blade, der kræver meget lidt vedligeholdelse.

Titanium gør bladene langtidsholdbare, da de kan slibes og dermed blive skarpe på ny. De kræver dog regelmæssig vedligeholdelse, hvilket du kan læse mere om længere nede.

Hvis du har meget hår, som er kraftigt og tykt hår, kan det tage sin tid at nå gennem hele hårpragten med en hårtrimmer. Det sætter både bladene og motoren på prøve, og derfor vil du have gavn af at investere i en stærk motor og holdbare skæreblade.

Opladningstid

Mange hårtrimmere er trådløse i dag. Trådløse hårtrimmere skal oplades inden brug, men de er til gengæld lige så kraftige som deres ledningsbundne artsfæller. De giver dertil en høj grad af bevægelsesfrihed, som de andre ikke gør, da du kan føre hånden frit rundt, når du arbejder på din frisure.

Du skal bare huske at have opladt din hårtrimmer inden brug, og hvis du har meget hår eller vil give dig god tid. Hvis du skal bruge trimmeren ofte, er det dermed rart ikke at skulle vente eller planlægge at klippe dit hår efter en længerevarende opladningstid. Det er ofte en stor fordel at have en hårtrimmer med lang driftstid på batteriet og kort opladningstid.

Ergonomi

Sidst men ikke mindst, er ergonomien også værd at være opmærksom på, når du kigger efter en ny hårtrimmer. Hårtrimmeren skal udføre arbejdet i samarbejde med dig og din hånd. Det giver derfor sig selv, at jo bedre hårtrimmeren føles i hånden, jo bedre vil du have det med at klippe dit eget hår.

Et ergonomisk design er derfor godt at have for øje. Dertil har vi alle forskellige præferencer – nogle foretrækker en hårtrimmer, der ligger tungt i hånden og andre foretrækker et let design. Der findes heldigvis begge dele blandt de bedste hårtrimmere på markedet.

Guide til brug af hårtrimmer:

Du har nu anskaffet dig din nye hårtrimmer og er klar til at give håret en trimning.

Hvad så nu?

 1. Sørg for at have opladet din hårtrimmer. Det er ærgerligt, hvis du har trimmet halvdelen af hovedet og pludselig løber tør for strøm. Især hvis opladetiden efterfølgende er på noget nær et døgn (hvis du helt vil undgå dette, kan du notere dig, at du skal kigge efter en hårtrimmer med kort opladningstid).
 2. Når du trimmer dit hår, skal det være rent, tørt og helt fri for produkter. Det er nemmere at føre hårtrimmeren gennem tørt hår – både for dig og maskinen.
 3. Hvis du er alene om at trimme dit eget hår, bør du lave en opsætning med et spejl foran dig og et spejl bagtil, så du kan se din egen nakke og få alle hår med. PÅ den måde kan du undgå en ujævn trimning.
 4. Skån dig selv og dit tøj for kløende små løse hår ved at slynge et håndklæde eller lignende over ryggen og nakken, inden du går i gang.
 5. Inden du går i gang, er det også en god idé lige at lægge en plan for, hvordan du vil gribe trimningen an. Det er smart at inddele håret/hovedet i sektioner, så du holder et godt overblik undervejs og opnår et jævnt og præcist resultat. Hvis du mangler inspiration er internettet fyldt med guides til trimning af håret.
 6. Når du er sikker på, hvordan du vil trimme dit hår, er det tid til at indstille længden. Hvis du er usikker på, hvor kort, du vil have dit hår, kan du altid starte ud med en lidt højere længdeindstilling, end den, som du er i tvivl om.
  Hvis du har tænkt dig at trimme håret i forskellige længder, kan du udjævne overgangene ved at trimme med en mellemliggende længdeindstilling.
 7. Start med at trimme håret i nakken ved at bøje den let forover, så du kan komme til med trimmeren. Før trimmeren hen over håret i opadgående bevægelser.
  Stop halvvejs, når du når til midten af baghovedet. Efter nakken kan du tage håret på siderne af hovedet på samme måde.
  Til slut kan du tage toppen, fronten og resten af baghovedet ved at føre trimmeren fra fronten og bagover langs med toppen af hovedet.
  Du kan sagtens føre trimmeren over det samme område flere gange, da længdeindstillingen sørger for, at håret ikke bliver kortere, end den pågældende længde, som du har valgt.
 8. Til håret omkring ørerne, nakkehårene og kanterne kan du bruge præcisionsskæret på din hårtrimmer eller en frisørsaks.
 9. Skyl dit hår efter trimningen, så du får alle de løse og afklippede hår vasket ud.
 10. Sådan! Nu kan du style dit nye hår, som du ønsker.

Husk dog lige at rengøre og vedligeholde trimmeren, inden du smutter ud i verden med dit nye hår – så kan den holde til mange flere trimninger. Læs mere om, hvordan du gør det længere nede.

OBS: Læs altid brugsanvisningen på den enkelte hårtrimmer, inden du tager den i brug, da den kan have specifikke funktioner eller krav til brug.

Tips til trimning af skæg og kropsbehåring:

En hårtrimmer kan også bruges til at trimme dit skæg eller til at fjerne hår på ryggen, brystet og anden kropsbehåring.

Sammenlignet med en skægtrimmer er en hårtrimmer typisk bredere. Så det kan være sværere at komme jævnt rundt i skægget med en hårtrimmer, hvorfor der også findes skægtrimmere, som er udviklet specifikt til dette. Det kan dog sagtens lade sig gøre at trimme skægget med en hårtrimmer. Du skal blot føre trimmeren gennem skægget i en bevægelse, der går nedefra og op.

Til anden kropsbehåring såsom ryggen og brystet gælder det samme princip, og du skal blot bevæge hårtrimmeren mod hårets groretning.

Rengøring og vedligehold

Det er både godt for din hårtrimmer og dig, hvis du sørger for at rengøre og pleje den. Det giver nemlig et mere glat og fejlfrit resultat, hvis du holder bladene skarpe og fjerner støv, hårrester og bakterier. Læs hvordan lige herunder:

 1. Efter brug bør du forsigtigt banke hårtrimmeren mod håndvasken og dermed få de værste hår væk. Anvend en lille børste til at fjerne de resterende hår i trimmeren. Som oftest følger der en rengøringsbørste med i hårtrimmerens pakning, men hvis ikke, kan du også bruge en tandbørste (som du vel at mærke ikke også bruger til dine tænder).
 2. Nogle trimmere er vandtætte og på nogle kan skærehovedet tages af og rengøres under vand, så du får skyllet alle hårene væk. Undgå dog altid at skylle hele maskinen i vand.
 3. Hårtrimmere kan blive lidt af en bakteriemagnet, hvorfor de er vigtige at rengøre hårtrimmeren, så du undgår infektioner, specielt hvis du bruger trimmeren på lave længdeindstillinger eller forskellige steder på kroppen.
  Du bør rengøre din hårtrimmer med jævne mellemrum – et par gange om måneden er godt som minimum. Du kan bruge et desinficerende middel som alkohol/rengøringssprit eller et særligt renseprodukt til hårtrimmere.
 4. En hårtrimmers blade vil med tiden blive mindre skarpe, og det kan gå rimelig hurtigt, hvis du har kraftigt hår. I alle tilfælde, er det en god idé at holde bladene ved lige ved at bruge et par dråber olie til at smøre dem med indimellem.

For at holde bladene skarpe, kan du blot dryppe nogle dråber olie på bladene og derefter tænde for maskinen, så den selv fordeler olien med den automatiske bevægelse.

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Den bedste hårtrimmer i test er Philips Series 5000 HC5630, da den er brugervenlig, holdbar og giver plads til kreativ frihed samtidig med, at den sikrer en jævn og præcis trimning.

Hvilken hårtrimmer bruger frisøren?

Ligesom den almindelige forbruger, har frisørerne også deres personlige favoritter, men en professionel hårtrimmer bør som minimum have en kraftig motor, solid bladteknologi og mange muligheder for længdeindstillinger.