Bedste hårvoks

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hårvoks er det oplagte produkt til at style håret og opnå lige præcis det look, som du søger. Hårvoks er oftest bedst i et kort hår, men du kan også få flere forskellige voks, der bruges til længere hår. Vi forbinder ofte hårvoks med styling af mænds hår, men det kan også sagtens skabe fede looks i kvinders hår, uanset om vi snakker kort eller længere hår. Med voks kan du opnå en særlig tekstur, struktur og konsistens af håret, som man ikke kan opnå med andre hårprodukter. Det meste hårvoks kan også holde utroligt godt, så frisuren sidder skarpt hele dagen. Der er dog en masse forskellig voks på markedet fra hvert deres brand og med hver deres egenskaber, hvilket kan gøre det svært at vælge. Vi har testet de seks bedste hårvoks, så du lettere kan træffe det bedste valg for dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver et fleksibelt hold
 • pros-icon.svg Godkendt af Cosmos Ecocert Organic
 • pros-icon.svg Indeholder ikke parabener, silikone, sulfater og parfume
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver øvelse at sætte håret rigtigt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Mineral Clay Wax

Er du træt af det fedtede stive look fra traditionel voks? Så er denne Mineral Clay Wax fra Hairlust din nye bedste ven!

Formlen giver håret et fleksibelt hold, så håret stadig bevæger sig naturligt og så får det en mat skær frem for shine.

 

Voksen er 100 % naturlig og indeholder plejende kakaosmør og kaolinler, som giver håret den matte finish og modvirker fedtet hovedbund. Mineral Clay Wax kan bruges til alle hårtyper og både mænd og kvinder.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstremt stærkt hold
 • pros-icon.svg Velegnet til kort hår
 • pros-icon.svg Fri for parabener

Detaljeret gennemgang

IdHAIRs Extreme Hair Wax er en klassiker, fordi den har det perfekte stærke hold, som så mange personer søger, når de skal finde den rette hårvoks. Som IdHAIRs andre produkter er denne voks et effektivt samt innovativt produkt.

Derfor skal du vælge IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax

Hvis dit hår skal sidde helt perfekt og med et stærkt hold, så har du fundet dit match. IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax åbner op for et utal af muligheder for at skabe forskellige look i kort hår. Denne hårvoks har det ekstremt stærke hold, som så mange er glad for, men samtidig er det mulig at re-style dit hår i løbet af dagen. Den giver en perfekt separation af håret, og er det oplagte valg for dig, der gerne vil have et stærkt hold, men ikke ønsker et stift hår. Voksen er desuden parabenefri og kan let vaskes ud med varmt vand.

Voksen kan både anvendes i vådt og tørt hår. Fordel den jævnt i dit hår og style så håret, som du ønsker det.

Kevin Murphy ROUGH.RIDER

Hårvoks der styrker håret

Fordele
 • pros-icon.svg Giver mat look og et stærkt hold
 • pros-icon.svg Styrker håret med naturlige ingredienser
 • pros-icon.svg Uden parabener og sulfater

Detaljeret gennemgang

Kevin Murphy er et australsk brand grundlagt af den velkendte hår stylist og designer Kevin Murphy. De fokuserer på at skabe sunde hår produkter, der kommer både dig og naturen til gode. Med denne hårvoks kan du tilfører dit hår næring, imens du kreerer det perfekte look.

Derfor skal du vælge Kevin Murphy ROUGH.RIDER

Denne hårvoks giver dig mulighed for at styrke dit hår med naturlige ingredienser, imens du skaber dit eget look med stærkt hold. Hvad mere kan man be om i en hårvoks? Kevin Murphys hårvoks giver et lækkert mat look og et stærkt hold, så din frisure kan holde hele dagen. Voksen indeholder sojabønne ekstrakt og gylden bambus, der forsegler enderne og styrker dit hår. Gylden bambus er også rig på vitaminer, der gør det nemmere for dig at skabe et voluminøst look. Hårvoksen er fri for parabener og sulfater, ligesom Kevin Murphys øvrige produkter. 

Fordel en smule af voksen i håndfladerne. Fordel derefter voksen i enten tørt eller håndklædetørt hår.

The Mud Hair Wax

mudvoks der giver struktur

Fordele
 • pros-icon.svg Giver stærkt og fleksibelt hold
 • pros-icon.svg God til rå frisurer
 • pros-icon.svg Holder hele dagen

Detaljeret gennemgang

Denne mudmask giver et særkt hold til dig, der gerne vil have en frisure, der holder hele dagen. Du kan forme dit hår præcist som du har lyst til med denne voks, der kan bruges til at skabe alverdens forskellige looks.

Derfor skal du vælge The Mud Hair Wax

The Mud Hair Wax er særligt god for dig, der ønsker at skabe rå looks og frisurer i kort hår. Voksen giver en god struktur, hold og et mat finish. Frisuren for et stærkt men fleksibelt hold, der gør at den kan holde hele dagen. Du kan let påføre voksen og skabe mange forskellige looks på grund af fleksibiliteten. Det gør også, at du let kan re-style dit hår i løbet af dagen. Voksens hold er på 5/ 6 og dens shine på 1/ 6. 

Voksen påføres i tørt eller fugtigt hår. Fordel voksen i håret og style det, som du har lyst til. Voksen kan nemt skylles ud med varmt vand.

Moroccanoil Texture Clay 75ml

Hårvoks der giver blødt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Giver langtidsholdbart og kraftigt hold
 • pros-icon.svg Giver fyldigt, blødt og definerbart hår
 • pros-icon.svg Nærer og plejer håret

Detaljeret gennemgang

Endnu en hårvoks, der tilfører dit hår pleje og næring. Denne hårvoks er fra Brandet MOROCCANOIL, der er fokuserede på at skabe plejende, effektive produkter med brug af en lang række naturlige ingredienser. Du kan opnå et fyldigt og smukt hår med denne hårvoks.

Derfor skal du vælge MOROCCANOIL Texture Clay

Du skal vælge denne hårvoks, hvis du gerne vil have et lækkert og fyldigt hår ved hjælp af naturlige ingredienser. Du får et kraftigt og langtidsholdbart look med denne hårvoks. Den indeholder vulkansk bentonit ler, der giver en fantastisk blød fornemmelse og på samme tid gør dit hår mere fyldigt og definerbart. Dit hår for en perfekt tekstur, der gør det super behageligt at røre ved, uden at håret klistrer.

Voksen er beriget med MOROCCANOILs kendetegn, nemlig argan-olie, der kombineres med sheasmør, som nærer og plejer håret samt øger dets fleksibilitet. Dette produkt er perfekt for dig, der gerne vil opnå et sundt, voluminøst og ikke mindst smukt look det helt rigtig matte finish. 

Opvarm en lille mængde af voks imellem dine håndflader. Fordel så voksen jævnt i enten fugtigt eller tørt hår. 

Guide

Sådan vælger du den bedste hårvoks til dig

Vi har samlet nogle punkter, som er gode at være opmærksom på, når du skal vælge den bedste hårvoks til dig.

Hold

Det er vigtigt, at være opmærksom på hold i en hårvoks. Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvor stærkt et hold du ønsker, og om den skal være fleksibel, så dit hår kan re-styles. Vi anbefaler, at du tager din hårtype i betragtning, når du vælger en hårvoks. Mange kan bruges til alle hårtyper, mens andre er udviklet specifikt til en særligt hårtype eller struktur. Krøller eller tykt hår har oftest bedst af voks med let hold, da personer med disse hårtyper allerede har en mere kraftig og stiv tekstur. Derimod fungere glat hår oftest bedst med en hårvoks, der har et kraftigt eller stærkt hold.

egenskaber

Du kan med fordel også være opmærksom på andre egenskaber udover en hårvoks’ hold. Der er eksempelvis noget voks, der er godt til at separere håret, hvilket gør det let at style og mindre stift. Andet voks har plejende og nærende egenskaber, der betyder, at du får styrket dit hår, mens du styler det. Der er også voks, der blødgøre håret, så det ikke bare for hold, men også bliver behageligt at røre ved. Det kan være en god ide at gøre op med sig selv, hvad man gerne vil have ud af hårvoksen.

pris

Priserne på hårvoks kan variere en del. Det er dog ikke nødvendigvis den bedste hårvoks, der koster mest. Vores udvalgte bedst i test hårvoks fra IdHAIR er eksmeplevis lang fra den dyreste hårvoks. Men den har et meget kraftigt hold og åbner for en masse muligheder for forskellig styling af håret. Det er hårvoksen med de plejende og nærende egenskaber, der er dyrest. Dette er fordi, de benytter en lang række af naturlige ingredienser af høj kvalitet. Voksen er altså ikke nødvendigvis bedre, men den har nogle egenskaber, der gør at prisen bliver højere. Så hvis du gerne vil pleje og style dit hår ved brug af naturlige ingredienser, så skal du investere lidt mere i dine produkter.

Hår -og hudpleje

Hvis du benytter voks dagligt eller flere gange ugentligt, er det vigtigt, at du tager dig ekstra tid til at pleje dit hår. Når du bruger voks, er det vigtigt både at passe på sit hår og hovedbund. Nedenfor kan du læse om, hvad du kan gøre for beskytte dit hår og hud samt hvilke konsekvenser, der kan fremkomme, hvis ikke du plejer dit hår optimalt.

Vask hårvoksen ud, inden du sover

Det absolut vigtigste du kan gøre for at beskytte dit hår er, at skylle hårvoksen voksen grundigt ud af håret, inden du går i seng. Det meste hårvoks er vandopløseligt og nemt at skylle ud med varmt vand. Hvis ikke du får vasket voksen ud af håret, risikerer du, at varmen fra din hovedbund og puden genopvarmer den stivnede voks. Det kan få voksen til at sætte sig i din pande, på kinderne eller i nakken, hvilket kan forårsage en uren hud, bumser og i værste fald akne. Hårvoksen kan også lægge sig i din hovedbund, hvilket kan resultere i, at dine porer og hårsække kvæles. Dette gør dit hår fedtet og giver dig en ukomfortabel fornemmelse på hovedet. I værste fald, kan du opleve hårtab, hvis ikke du får skyllet voksen ud af håret.

Hårtab

Hårtab opstår ofte som en følge af genetik eller alderdom. Men det kan også opstå som følge af en dårlig livsstil, hormonelle ændringer, sygdom, medicin osv. Og så kan hårtab selvfølgelig også opstå som en sørgelig følge af uhensigtsmæssig pleje af håret. Hvis du lader en kraftig hårvoks sidde, uden at skylle den ud, så vil det som nævnt ovenfor kunne resultere i hårtab. Samtidig kan parabener, sulfater og parfume også påvirker hovedbunden og håret negativt. Så du kan med fordel vælge en hårvoks fri for parabener, sulfater og parfume. Du kan læse mere om hårtab i vores artikel; artikel om hårtab

FAQ

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål om hårvoks og besvaret dem nedenfor, så du ikke er i tvivl om noget, når du vælger en hårvoks.

Hvilken hårvoks er den bedste?

Den bedste hårvoks i test er Hairlust Mineral Clay Wax. Den er naturlig og giver håret et lækkert fleksibelt hold.

Skal jeg vælge en hårvoks fri for parabener og sulfater?

Ved at vælge en hårvoks fri for parabener og sulfater, skåner du dit hårs sundhed. Dit hår og din hovedbund har ikke godt af parabener og sulfater. Det kommer an på, om du prioriterer dit hårs sundhed eller om andre kriterier, er vigtigere for dig.

Skal jeg vælge en hårvoks med naturlige plejende ingredienser?

Hvis du gerne vil pleje dit hår, mens du styler det, har du mange valgmuligheder. Naturlige og plejende ingredienser kan styrke dit hår og dermed forebygge hårtab. Det kan i det hele tager give nogle gode permanente resultater ved et kontinuerligt brug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×