Bedste highlighter 2022 – 5 populære highlightere + highlighter guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Vi finder den bedste highlighter (til dig) i denne test, hvor vi har fået fingrene i 5 fantastiske af slagsen. Vi kigger på konsistens, effekt og tone, når vi afvejer både fordele og ulemper ved hvert produkt.

Intet kan få dig til at se indbydende og eksklusiv ud som en highlighter kan!

Vi har testet 5 forskellige highlightere, der alle kan lidt af hvert. Vi kigger blandt andet på, hvordan de gør sig over og under makeup, og hvad de gør sig bedst til i forhold til shine og shimmer. Har du brug for en lidt mere in-depth viden kan du læse videre i vores købsguide efter produktgennemgangen. Her hjælper vi dig med at vælge den rigtige highlighter, og vi giver et par makeup tricks til, hvordan og med hvad, du skal lægge den på den helt rigtige måde. Testens fantastiske 5 kan du også se opstillet i vores sammenligningstabel ved at klikke her.

Fordele
 • pros-icon.svg Pudder highlighter der kan bruges på både tør og fugtig hud
 • pros-icon.svg Vegansk, parfumefri og certificeret allergivenlig
 • pros-icon.svg Giver en varm glød med let glimmer
 • pros-icon.svg Let pigmenteret og derfor nem at arbejde med

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nilens Jord Baked Shimmer Powder #7726 Blush

Nilens Jord giver dig sunde æblekinder og en let glød, der er lige så fin til hverdag som til fest. Hvad enten du er ny i highlighter-universet eller du bare er til et underspillet (men i den grad lækkert!) blushy udtryk, så er denne rødbrune bronze highlighter til dig. Den er velegnet til alle hudtyper og ovenpå alle slags foundation. Og så gør den sig bare virkeligt godt som sidste finish ovenpå en solskinspudder. Føler du dig i øvrigt lidt morgenbleg og skal hurtigt ud af døren, er den nem at blende på kindbenene uden noget under – et kæmpe like fra os!

Fordele
 • pros-icon.svg Flydende highlighter – fugtgivende og god til tør hud
 • pros-icon.svg Bland den i din ansigtscreme eller brug den som foundation eller primer for en ekstra glowy tone i ansigtet
 • pros-icon.svg Rigtig god at fremhæve kindbenene med
 • pros-icon.svg Vegansk og uden parabener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge NYX Born to Glow Liquid Illuminator Gleam

Få sommerhud og shine med dette flydende mirakel fra NYX. Her får du en alsidig tube highlighter, som giver dig en flot og langtidsholdbar tone i huden. Fremragende til dig, der er ude efter en dewy glød, der bemærkes. Denne highlighter føles let og blød på huden og så er den super nem at smøre ud. Dens lette ‘illuminating’ effekt gør den oplagt at bruge på både amorbue og décolleté for det der sexede shimmery look.

Her har vi fat i en highlighter, der fungerer som den skal, og som i øvrigt er fantastisk til prisen!

Fordele
 • pros-icon.svg Kombineret concealer og highlighter med lysreflekterende partikler
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hudtyper og toner – fås i forskellige nuancer
 • pros-icon.svg Idéel til at skjule pigmentpletter og mørke rande under øjnene
 • pros-icon.svg Eksklusivt design i klassisk YSL stil

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Yves Saint Laurent Touche Éclat #1 Luminous Radiance

For dig, der vil have et ensartet og pletfrit ansigt uden glitter og shine og hvad der ellers findes af de mere intense effekter derude – her kommer highlighteren, der kan det hele. Relativt mat finish, men med et utal af muligheder; denne guldfarvede pen kan både skjule dit trætte jeg og highlighte som en pro. Fantastisk til at fremhæve kindben og læber og til at åbne dit ansigt, så det fremstår nærmest perfekt. Highlighterens lysreflekterende effekt giver en naturlig overflade med en photoshop-lignende teint, der kan komplementere enhver type makeup. Den er desuden nem at arbejde med og blender nemt ind i huden – både med og uden primer base.

Fordele
 • pros-icon.svg Parfumefri highlighter med lysreflekterende perlemor finish – perfekt til kindben og kraveben
 • pros-icon.svg Cremet highlighter med en smuk glans – nem at arbejde med på alle hudtyper
 • pros-icon.svg God til nybegyndere – den er nem at styre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nilens Jord Creamy Touch #707 Highlighter

Giv din makeup et shimmering strejf af lysende perlemor med denne ret så handy cremet highlighter stick fra Nilens Jord. Highligterens bittesmå lysreflekterende partikler giver brynben og læber et sexet look, der er svær at ignorere. Den cremede konsistens gør, at den blendes nemt ind i huden både med og uden en primer base. Super til festlige sammenhænge og i det hele taget fantastisk til at fremhæve ansigtstræk og give kindbenene et flot og køligt glow i hverdagen.

Fordele
 • pros-icon.svg Kombineret highlighter- og primer-pen som giver en naturlig glød
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet og aknehuds-venlig
 • pros-icon.svg Dækker dine mørke rander under øjnene
 • pros-icon.svg God hvis du har brug for touch-ups i løbet af dagen
 • pros-icon.svg Idéel for normal til fedtet hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge MAC Prep + Prime Highlighter Bright Forecast

Har du brug for en ensartet og jævn teint med en varm og naturlig finish, så er denne MAC highlighter til dig! Perfekt til at dække alt fra pigmentpletter og træthedsrynker til at give huden den lækreste satinoverflade, der bare ser sund og glowy ud. Highlighteren her er også oplagt som en god mikser i din foundation, ligesom den blendes nemt ind som sidste finish på næseryg, kindben og øjenområde. Teksturen er ultra-let og føles lækker at smøre ud, og så er den nem at kombinere med stort set alle andre makeup-produkter. Den fås desuden i flere nuancer, så der er noget for enhver.

Guide

Sådan vælger du den bedste highlighter – Købsguide

Udover at have en sund ansigtsplejerutine med produkter, der passer til din hud, kan intet sætte prikken over i’et som en highlighter kan. Men det kræver at du bruger en, som passer til din hudtone, og at du bruger den korrekt. Og det er her, at de typiske fejl begås; mange bruger ganske enkelt for meget og ender op med et ansigt, der skinner som en glimtende lyskæde, og som ser alt andet end lækkert og naturligt ud.

I følgende guide hjælper vi dig med at finde den perfekte highlighter, og vi giver dig et par gode råd til, hvordan du opnår en finish, som får dig til at se uimodståelig ud.

Brug en highlighter der matcher din hudtone

Vær opmærksom på, at den highlighter du bruger bør matche din hudtone. Dertil kommer, at du skal vælge en, som passer til den hudtype, du har. Har du for eksempel meget tør hud, vil en cremet highlighter, eller en, der er helt flydende, være bedre end en i pudderform.

Generelt bør du gå efter en highlighter, der er to toner lysere end din egen hudtone, så er du sikret en naturlig finish. Du kan også kigge på, om din huds undertone er kold eller varm og vælge ud fra denne. Typisk vil kolde undertoner i huden matche sølv- og perlemor-agtige farver, mens guld og bronzefarver passer til varmere toner.

Stick, pudder eller flydende highlighter

Forskellige highlightere skal også lægges forskelligt. En flydende highlighter vil for eksempel fungere bedst, hvis du også bruger en flydende primer og/eller foundation base. Det gør det nemmere at blende produkterne og få et naturligt resultat. Som nævnt, vil det for typer med tør hud være bedst med en flydende highlighter.

En highlighter i pudderform fungerer bedst, hvis du har lagt din base med for eksempel en mineralpudder. Også her vil det være nemmere for dig at blende produkterne godt. Highlightere i pudderform er desuden gode til dig med fedtet/olieret hud, da du med pudder nemmere undgår en uhensigtsmæssigt skinnende finish.

En highlighter stick er oplagt til dig, der vil fremhæve dine ansigtstræk som prikken over i’et enten med eller uden makeup. Highlighter sticks kræver ikke meget tid, da de er super nemme at påføre og blende til med fingrene. De har en cremet konsistens, der gør sig godt til de fleste hudtyper.

Sådan skal du lægge din highlighter

Som med så mange andre ting, gælder det også for highlightere at less is more. Bruger du for meget kommer du til at ligne en, der glinser og sveder, og i det hele taget ser lidt overvældende ud. Tricket er at bruge meget lidt ad gangen og sørge for at blende og blande grundigt.

Sørg altid for at have en god belysning og husk i øvrigt at:

 1. Flydende highlightere og highlightere med en cremet konsistens blendes bedst med en makeupsvamp (makeup sponge), mens en pudder highlighter kan lægges til perfektion med en børste.
 2. At lægge highlighteren så den passer til resten af din makeup. Det nytter ikke noget at bruge forskellige farvetoner. Bruger du for eksempel en highlighter med kold perlemor og en varm gylden bronzer, kan det hurtigt få en unaturlig effekt.

Læs med her, hvor guider dig til hvordan du skal lægge din highlighter forskellige steder i ansigtet.

 • Kindbenene

Du skal lægge din highlighter over dine kindben, ikke under. På den måde fremhæver du selve kindbenet og får det der rigtige løftede udtryk.

Lad være med at lægge highlighteren i øjenområdet ved smilerynkerne – den sætter sig gerne i dine furer og det ser ikke så smart ud.

 • Øjne

Har du mørke områder under- og i øjenområde kan du lægge en lille smule highlighter i øjenkrogen og på området under. Her er det særligt vigtigt at du bruger minimalt og får blendet godt, så du undgår unaturligt lysende plamager under øjnene.

 • Næseryggen

Her opnår du det flotteste og mest naturlige resultat med en highlighter uden shimmer og glimmer. Kom en smule highlighter på næseryggen uden at ramme næsetippen. Brug eventuelt pege- og langefinger til at blende og duppe til med.

 • Brynben

Påfør din highlighter på den yderste del af dine brynben lige under selve øjenbrynet. Bruger du en highlighter med glimmer bør du blende den med primer eller foundation, så du får en let og lækker effekt, der fanger lyset naturligt.

 • Amorbue

Brug en mikroskopisk klat highlighter på din overlæbes amorbue for at fremhæve dine læber. Dup produktet på og undgå overlæbens længde.

FAQ

Hvilken highlighter er bedst i test?

Den bedste highlighter i denne test er Nilens Jord Baked Shimmer Powder #7726! Den giver en varm og let effekt med en naturlig glød, og så er den super nem at blende både med og uden make-up.

Hvad gør en highlighter?

En highlighter kan give en smuk glød og fremhæve din ansigtsform på bedste vis. En highlighter kan også lysne pletter og mørke rander under øjnene og give dig et flot og mere vågent look.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×