Bedste Mascara Test

1
L’Orèal Volume Million Lashes Blacker

Dette er en klassiker på markedet for mascara-produkter, fordi det er en mascara af høj kvalitet og til en yderst fornuftig pris. L’Oréal Paris er jo et kendt makeup-brand, og har mange gode mascara bag sig. Million Lashes er en af deres serier inden for mascara. Den udkom for første gang for nogle år siden, og har siden udviklet sig og der er kommet flere mascaraer til serien. Fremhævet som en all time favorit hos…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
L’Orèal Volume Million Lashes Blacker
AllBuy
Maybelline Volume Express Extra Sensational
Lancôme Grandiose Extreme mascara
Sephora
L’Oréal Volume Million Lashes Waterproof
AllBuy
L’Oréal Volume Million Lashes Excess
AllBuy
Clinique Lash Power
Luxplus DK
Lancôme Hypnôse Volumen a porter
Sephora
Esteé Lauder Sumptuous Extreme
Coolshop

Vi kender nok alle sammen det, at kigge langt efter andres smukke, lange øjenvipper. Intense og mørke eller yndefulde og fine. Der er intet så lækkert for et look, som smukke velplejede øjenvipper. Ja, måske man ligefrem kan sige, at mascara – næst efter diamanter, naturligvis – er kvindens bedste ven. Men fortvivl ikke – langt de fleste kvinder er jo slet ikke udstyret med perfekte vipper fra naturens side, men har i stedet fået lidt hjælp til det dragende Bambi-look. Og heldigvis er der masser af kvalificeret hjælp at hente fra et væld af effektive mascara-produkter.

Hvilken mascara skal du vælge?

Men hvad skal du vælge på hylden med lækre mascara-produkter? Der er uden tvivl meget, der lige frister dig, når du står og betragter de bugnende gulv til loft-reoler. Husk dog inden du lader dig forføre af lækre æsker og etuier, at alt afhænger af dit reelle behov. For mulighederne er uanede. Måske du har brug for tættere vipper, måske længere vipper eller buede vipper? Eller måske du vil have en farve på dine vipper – sort eller brun? Har du brug for at pleje dine vipper og skal din mascara være vandfast eller ikke-vandfast? Er du allergiker og skal undgå parabener og parfume? Uanset hvilke ønsker og behov du har, kan den helt rigtige mascara hjælpe dig et langt stykke hen af vejen til at opnå præcis det look eller den pleje du er efter.

For at hjælpe dig på vej til at træffe det valg, der passer til netop dig og dine behov har vi her på siden udvalgt otte produkter, hver især med sin fordel og funktion. Alle kan de noget forskelligt. Så har du defineret dit behov burde det være nemmere for dig at finde den mascara, som matcher dine ønsker bedst.

Alle har vi makeupfavoritter og produkter, som vi har brugt mange, mange gange, men det kan også være en god idé at ryste posen og prøve noget nyt. Vi er vanedyr, særligt når det kommer til skønhedsprodukter. Har vi fået anbefalet noget af den søde ekspedient, holder vi os ofte til det. Fordi det jo netop er rigtig svært at vælge mellem de mange produkter på hylderne. Tænk dog nøje over om du reelt er tilfreds med din mascara og lad dig inspirere af vores guide nedenfor. Måske du bliver overrasket og ligefrem finder dig en ny favorit.

Udover at gennemgå udvalgte mascara-produkter har vi desuden lavet dig en lille huskeliste med ting, som du bør overveje, når du skal vælge din mascara. Har du den i tankerne, er du allerede godt på vej til at finde din favoritmascara.

Kort resultat af testen

Her får du en kort opsummering af top 3 produkter i denne test – nemlig den bedste, bedst til prisen og premium mascara. Den bedste mascara er den klassiske mascara L’Oréal Volumen Million Lashes. En all time favorit, som giver både volumen og fylde til dine vipper og med en børste som er nem og funktionel at anvende.

Bedst til prisen mascara er Maybelline Volume Express Extra Sensational, da den har masser af volumen påført med smuk vifteeffekt.

Er du klar til at give lidt ekstra for en mascara i absolut luksusklasse, så gå efter Lancôme Grandiose Extreme mascara. Den organisk udformede børste gør det nemt og effektivt at nå alle vipper og resultatet er et intenst look med masser af volumen.

Læs dog gerne hele guiden, så du finder den mascara, der passer bedst til dine vipper.

L’Orèal Volume Million Lashes Blacker – Bedste mascara i test

Dette er en klassiker på markedet for mascara-produkter, fordi det er en mascara af høj kvalitet og til en yderst fornuftig pris. L’Oréal Paris er jo et kendt makeup-brand, og har mange gode mascara bag sig. Million Lashes er en af deres serier inden for mascara. Den udkom for første gang for nogle år siden, og har siden udviklet sig og der er kommet flere mascaraer til serien.

Fremhævet som en all time favorit hos blandt andet modemagasinet Costumes skønhedseksperter. Du har sikkert allerede prøvet den eller kender nogen der har.

Derfor skal du vælge L’Oreal Volume Million Lashes Black

Leder du efter en budgetvenlig mascara, som er nem at anvende og som giver volumen til dine vipper, så er L’Oreal Volume Million Lashes Black helt sikkert noget for dig. Det innovative gummibørste- og doseringssystem hjælper dig med at dosere mængden af mascara, separerer vipperne, giver fylde og hverken klumper eller drysser, når du arbejder med den. Gummibørstens små takker adskiller vipperne og kan med sine lange og korte takker dække vipperne helt.

En mascara, som er optimal til at give både længde og fylde og desuden en børste, som er yderst nem at arbejde med.

Der er en grund til, at den gang på gang bliver fremhævet, som en favorit. Den er ganske enkelt bare god.

Det vi liker:
 • Adskiller vipperne
 • Fin og nem konsistens at arbejde med
 • Giver tæt og ensartet volumen

Maybelline Volume Express Extra Sensational – Bedste mascara til prisen

Denne mascara er til dig, der ønsker extra volume til dine vipper. Og et produkt, som giver rigtig meget valuta for pengene.

Rost til skyerne af Matas kunder, som alle fremhæver mascaraens evne til at give ektra volumen, samt adskille vipperne i et intenst sort look, der holder hele dagen.  Volumen, volumen, volumen og en intens sort farve er de klare fordele ved denne mascara.

Derfor skal du vælge Maybelline Volume Express Extra Sensational

Mascaraens innovative børstehoved er konstrueret med seks forskellige typer børstehår, som både tager fat i de inderste vipper samt folder de yderste ud som en vifte.  Anvend først de korte børstehår og så de lange. Dermed sikrer du et både farvetæt og adskilt look, der giver masser af volumen og længde på vipperne, der folder sig smukt ud som en vifte. En mascara, der giver volumen og et tæt intenst look  – alt i alt en mascara, hvor du får rigtig meget for pengene.

Det vi liker:
 • Ekstra volumen
 • Smuk vifte-effekt på vipper
 • Godt match mellem pris og produkt

Lancôme Grandiose Extreme mascara – Bedste Premium mascara

Lancome er også et anerkendt mærke inden for makeup branchen, og denne mascara er et luksuriøst produkt til dig, der ønsker masser af volumen og en effektiv børste, som når alle dine vipper.

Den er fremhævet af Pricerunner og Matas digitale skønhedsredaktion, som en luksusmascara, der holder hvad den lover i forhold til volumen, længde og holdbarhed. Med sin innovative børste er den let og effektiv at anvende. En meget fyldig mascara, som er nem at bruge og som holder sig frisk og pæn længe uden at drysse eller klumpe.

Derfor skal du vælge Lancôme Grandiose Extreme mascara

Mascaraens absolutte fordel er, at det særligt udformede børsteskaft  med sin runde og buede facon gør det muligt at komme godt ind til alle vipperne med det lille børstehoved. Derfor behøver man heller ikke at børste mere end en enkelt gang for, at vipperne får både fylde, længde og adskillelse.

Det vi liker:
 • Premium produkt med stor og dramatisk volumen effekt
 • Buet børstehoved, som kan nå alle vipper effektivt
 • Let at anvende

L’Oréal Volume Million Lashes Waterproof – God vandfast mascara med volume

Endnu en mascara fra L’Oréals serie Million Lashes, men denne gang en klassisk allround mascara med fokus på længde og holdbarhed, og vandfast, selvfølgelig.

Matas kunder fremhæver især mascaraens holdbarhed. Trods blæst og regn begynder den hverken af løbe eller klatte. Med andre ord, ikke noget panda-look med sorte striber ned af kinderne her! En effektiv vandfast mascara for dig, der både løber, cykler og er ude i al slags vejr. En holdbar vandfast mascara, som giver både volumen og smukt adskilte vipper.

Derfor skal du vælge L’Oréal Volume Million Lashes Waterproof

Et effektivt gummibørste- og doseringssystem sikrer, at vipperne både separeres og får den rette fylde uden at hverken klumpe eller drysse. Gummibørsten har både korte og lange takker, som fanger og dækker alle vipper, når du påfører mascaraen.  Meget nem at anvende og at fjerne igen med makeupfjerner produkt til vandfast mascara. Leder du efter en vandfast mascara, så har du fundet en rigtig god her!

Det vi liker:
 • Holderbarhed – løber ikke trods regn og blæst
 • Nem at aftage med vand
 • Effektivt børstehoved med god dækkeeffekt

L’Oréal Volume Million Lashes Excess – Til dig, der ønsker elegant markering af vipperne

Igen en L’Oréal Million Lashes-mascara, men en mørk sort mascara til dig, der går efter et elegant look med masser af fylde, længde og markering af vipperne.

Anbefales af Matas kunder som en mascara, der er virkelig nem at arbejde med, som ikke klumper og som giver rigtig god længde og volume til vipperne. En mascara, som fokuserer på både længde og fylde.

Derfor skal du vælge L’Oréal Volume Million Lashes Excess

Mascaraens evne til at booste volumen og længde sikres af den innovative gummibørste, som med sine bløde gummi-spidser fanger hver enkelt vippe, og dermed får skabt et fyldigt udtryk. Børsten er desuden god til at optage den overflødige mascara og resultatet bliver et mere klart og skarpt look med lange, adskilte vipper. Ønsker du er skarpt og defineret look med klart adskilte vipper med ekstra længde på, så er dette produktet.

Det vi liker:
 • Ekstra længde
 • Nem at anvende
 • Adskilte, markerede vipper

Clinique Lash Power – En mascara, der er god til sarte øjne

Denne mascara er perfekt, hvis du er ude efter en eksklusiv mascara med masser af volumen og holdbarhed – og samtidig vil passe på dine øjne og dine kontaktlinser.

Vurderet af Pricerunner til en absolut favoritmascara, der til fulde lever op til hvad den lover i forhold til længde og fylde på vipperne. Det store børstehoved er nemt at arbejde med og giveret godt resultat efter kun en påføring.

Derfor skal du vælge Clinique Lash Power

Mascaraen er en tubemascara, som lægger sig som en tube uden på vipperne. Og når den sidder, så sidder den. Holdbarheden er helt unik og mascaraen vandafvisende. Trods det, er den også meget nem at tage af igen. Det eneste du skal bruge til aftagning er vand. Dyp en vatrondel på vipperne et øjeblik og træk mascaraen af. Vupti.  Har du sensitive øjne eller kontaktlinser, er den derfor anbefalelsesværdig. Børsten er stor, men nem at arbejde med og tager godt fat i alle vipper, korte som lange. Et eksklusivt og holdbart produkt, som er rigtig god til dig med sarte øjne.

Det vi liker:
 • Unik holdbarhed
 • God til sarte øjne
 • Stor børste, som når alle vipper

Lancôme Hypnôse Volumen a porter – Til dig, der ønsker ekstra dramatiske vipper

Denne mascara fra Lancome giver ekstra meget volumen, så er du efter fyldige, sorte, dramatiske vipper er denne mascara bestemt værd at kigge nærmere på.

Vurderet i Pricerunners mascara-test, som den absolut bedste volume-mascara. Derudover, som en yderst holdbar mascara, som sidder perfekt næsten hele dagen uden at hverken drysse eller klumpe. Volumen er denne mascaras store plus samt en næsten utrolig holdbarhed.

Derfor skal du vælge Lancôme Hypnôse Volumen a porter

Mascaraen har et relativt lille børstehoved, som dog på effektiv vis giver ekstra meget volumen og er yderst funktionelt. Kommer nemt ind til alle vipper. Mascaraen har en cremet konsistens, som gør den nem at påføre. En holdbar mascara, som giver et smukt og fyldigt udtryk.

Det vi liker:
 • Holdbarhed
 • Ekstra meget volumen
 • Lille effektivt børstehoved

Esteé Lauder Sumptuous Extreme – Plejende mascara, der giver fylde

Mascara er en plejende mascara, som giver masser af fylde til vipperne. Perfekt til dig, der leder efter en mascara, der kan give et dramatisk, mørkt twist til dit look.

Matas kunder fremhæver den som en ener inden for mascara produkter, når det gælder længde og volume til små vipper. Vipper, som med ét bliver forvandlet til lange, mørke vipper i et intenst udtryk.

Derfor skal du vælge Esteé Lauder Sumptuous Extreme

Brushcomber Extreme børsten dækker hvert enkelt vippehår og evner med sin kombination af faste og flexible fibre både at adskille vipperne og samtidig dække dem perfekt. En innovativ kombination, som sikrer maksimal fylde. Går du efter det dramatiske look og kan du ikke få nok længde og volumen på dine vipper, er denne mascara måske netop, hvad du leder efter. l

Det vi liker:
 • Plejende
 • Extra fylde
 • Børstehoved med flexible fibrer, der sikrer maksimal farve

Huskeliste når du vælger mascara

Der er mange ting du kan overveje, når du skal til at købe din mascara. Hvad er dit behov og hvordan matcher det de enkelte produkters kvaliteter? Nogle ting er et must på din huskeliste. Så lad dig ikke forføre af den smukke indpakning alene, fokuser først og fremmest på dit behov. For den rigtige mascara kan gøre intet mindre end underværker for dit look.

Børsten

Når du kigger mascara, så kig ekstra meget på den enkelte mascaras børste. Nogle er rigtig gode til at give fylde og tæthed til vipperne fordi børstehovedet er bygget op som en kombination af mange små og store gummitakker. Derfor når denne type børste rigtig godt rundt til alle vipperne, store som små. Er børsten derimod mere smal og aflang giver den et mere defineret, enkelt og skarpt look med fokus på længden. Så er dine vipper korte er denne type børste ideel. Kunne du godt tænke dig et mere blødt look med buede vipper skal du vælge en børste som følger vippernes form og bøjer dem for et mere blødt udtryk.

Selve udformningen af børsten og børstestangen er også vigtig, når det kommer til anvendelsen. Kan du komme til alle vipperne, så du sikrer et ensartet og flot look? Ligger den godt i din hånd og er den nem at styre? Det er vigtigt, at den er nem for dig at arbejde med, så opnår du det bedste og mest præcise resultat. Du bliver aldrig tilfreds med din mascara, hvis den er irriterende at bruge.

Pleje af vipper

Husk, at du skal passe på dine vipper. Vipperne bliver slidt, når du anvender mascara, makeupfjerner og vippebukker hver dag. Vil du derfor være særlig nænsom over for dine vipper skal du gå efter en blødere børste og måske endda overveje vippeserum, ekstra blid makeupfjerner eller en plejende mascara.

Har du brug for, at dine vipper plejes samtidig med at de fremhæves, skal du kigge nærmere på den formula, der er brugt til selve mascaraen. Mange af os får med tiden både slidte og kortere vipper. Derfor kan det være relevant at du kigger efter et plejende produkt, som kan hjælpe dine vipper til at bevare fylde og længde. Måske du leder efter et produkt uden parabener eller måske du gerne vil have aktive ingredienser som eksempelvis E-vitamin til at pleje dine vipper. Måske du er allergiker eller måske du bare gerne vil have et rent produkt til dine vipper. Og spørg dig for, hvis du er i tvivl.

Volumen 

For rigtig mange af os gælder det, at vi gerne vil have vores vipper til at fylde mere. Derfor er det vigtigt at gå efter en mascara, som er god til netop det. Vurder børsten og vær sikker på, at det er netop volumen, som er den er bedst til. Det bedste resultat får man ved de børster, som er opbygget med både små og store takker, da de komplimenterer hinanden og sørger for at man får alle vipper med ved påføring.

Testkilder

Her ser du de forskellige kilder, som vi har brugt til at lave denne mascara guide til dig.

Costume

Læs Costumes skønhedseksperters vurdering af syv forskellige makeupprodukter.

Matas

Få detaljeret information om mascara-produkter her og bliv klogere på, hvad Matas kunder mener om de enkelte produkter ved at læse deres produktanmeldelser på sitet.

Pricerunner

Bliv klogere på Pricerunners vurdering af udvalgte mascara-produkter og se hvordan de rater produkternes kvalitet versus pris.

Konklusion

Lad dit valg af mascara afhænge af dit specifikke behov. Hvad har du brug for? Hvad har du lyst til? Og hvordan matcher det de enkelte mascara-produkters egenskaber. Husk at alles vipper er forskellige, derfor skal du sætte dig grundigt ind i, hvilken mascara, der er bedst til dine vipper.

For bedste budgetvenlige mascara på markedet skal du gå efter den klassiske mascara fra L’Oréal; L’Oréal Volumen Million Lashes. En all time favorit, som giver både volumen og fylde til dine vipper og med en børste som er nem og funktionel at anvende.

Leder du efter den mascara, hvor du får bedst kvalitet til prisen er det Maybelline Volume Express Extra Sensational du skal lægge i kurven. Masser af volumen påført med smuk vifteeffekt.

Er du klar til at give lidt ekstra for en mascara i absolut luksusklasse, så gå efter Lancôme Grandiose Extreme mascara. Den organisk udformede børste gør det nemt og effektivt at nå alle vipper og resultatet er et intenst look med masser af volumen.

Ingen tvivl om, at L’Oréal Volume Million Lashes Waterproof er dit sikre valg, hvis du leder efter en både effektiv og lækker vandfast mascara. Ekstrem holdbar i det uforudsigelige danske vejr – og med masser af intens farve og volume.

Endnu en klassiker fra L’Oréal er L’Oréal Volume Million Lashes Excess, som er rigtig god til lange, markerede vipper. Nem at anvende og et flot resultat.

God til sensitive øjne er den ekstremt holdbare tubemascara Clinique Lash Power, som er nem at anvende og endnu nemmere at tage af igen.

For det ekstra dramatiske look skal du have Lancôme Hypnôse Volumen a Porter med hjem. Masser af volumen, som holder en hel arbejdsdag

Esteé Lauder Sumptuous Extreme Mascara er plejende samtidig med, at den giver bade volume og længde på dine vipper.