Bedste mascara test 2022 – 5 populære mascaraer med fylde og forlængende effekt

1
Lancôme Lash Idôle Mascara #01 Black

Derfor skal du vælge Lancôme Lash Idôle Mascara Behold din mascara på hele dagen med denne ikke-dryssende og lette formel fra Lancôme. Den innovative børste muliggør længde og let volume med flere lag på alle vipper uden du ender med klatter her og der. Det lette svaj på applikatorens nederste del gør det desuden ekstra nemt at opnå en lash lift lignende effekt, ligesom du med den tynde ende let kan ordne både inderste og…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Lancôme Lash Idôle Mascara #01 Black 170 kr. Bangerhead DK
Maybelline The Falsies Lash Lift Mascara Black 65 kr. Deloox
Helena Rubinstein Lash Queen Feline Sort Waterproof
L’Oreál Paris Volume Million Lashes Mascara Extra Black
Sensai Mascara 38°C Volumizing Sort 196 kr. Bangerhead DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hop på vognen her, hvor vi tester den bedste mascara i 2022! Vi kigger på børsteform og konsistens, når vi med fordele og ulemper in mente bedømmer testens 5 mascaraer.

Måske har du prøvet det: veninderne er helt vilde med en bestemt mascara, og du stryger selvfølgelig afsted efter den, bare for at finde ud af, at den altså ikke er særligt god til dig. Det er irriterende, og det kan undgås, og vi hjælper dig på vej lige her.

Vi har fat i 5 af de bedste mascaraer, der er på markedet lige nu og vi afprøver dem i denne test. Vi ser blandt andet på, hvordan de er at påføre, og hvilken effekt de giver. Og vil du vide endnu mere, kan du læse videre i vores købsguide, hvor vi hjælper dig med at finde den helt rette mascara – en som passer til den type øjenvipper du har.

Vi runder derudover af med en trin-for-trin guide, så du kan lægge den perfekte mascara. Testens 5 mascaraer kan du få overblikket over i vores sammenligningstabel her.

Lancôme Lash Idôle Mascara #01 Black – Bedst i test

Lancôme Lash Idôle Mascara #01 Black

Derfor skal du vælge Lancôme Lash Idôle Mascara

Behold din mascara på hele dagen med denne ikke-dryssende og lette formel fra Lancôme. Den innovative børste muliggør længde og let volume med flere lag på alle vipper uden du ender med klatter her og der. Det lette svaj på applikatorens nederste del gør det desuden ekstra nemt at opnå en lash lift lignende effekt, ligesom du med den tynde ende let kan ordne både inderste og nederste vipper.

Den ultra-lette konsistens i kombination med vippebørstens design gør, at du får effekt med blot et enkelt strøg – og at du kan intensivere looket uden klumper i dine vipper. En fantastisk mascara, som med både børsteform og konsistens kan sætte flot effekt på stort set alle typer af øjenvipper – hurra!

Det vi liker:
 • Volumegivende mascara med en innovativ formel – føles ekstra let på vipperne
 • Gummibørste med 360 mikrobørster – designet til at fange alle vippehår
 • Vippebørstens lette svaj og udformning hjælper med at løfte og give cat-eye effekt
 • Nem at adskille vipperne med
 • Smitter ikke af og giver ikke sorte rander under øjnene – for en ikke-vandfast mascara er denne formel virkelig god!
Det vi ikke liker:
 • Kan være svær at fjerne
 • Kan kræve tilvænning at påføre

Maybelline The Falsies Lash Lift Mascara Black – Bedste billige

Maybelline The Falsies Lash Lift Mascara Black

Derfor skal du vælge Maybelline The Falsies Lash Lift Mascara Black

For dig, der ikke har så tætte vipper, og som ikke nødvendigvis gider kaste mere end en hund efter en god mascara. Denne volume mascara giver fyldige vipper på den vilde måde – specielt hvis du fra naturens side er udstyret med et sæt øjenvipper, der bukker let opad. Du skal nok være lidt forsigtig med børsten da der nemt kommer meget mascara på, men når først du har taget på det, vil denne Maybelline model være svær at undvære. Giver flot maksimal volumen til stort set alle vipper med kun et par enkelte strøg, og så endda til en pris, der er intet mindre end favorabel.

Det vi liker:
 • Oftalmologisk testet og god til følsomme øjne og kontaktlinsebrugere
 • Dobbeltbuet børste som kan fange vipperne helt tæt ved vippekanten
 • Nem at fjerne
 • Fås også som vandfast
 • Dobbeltbuet/timeglasformet vippebørste – god til små vipper
Det vi ikke liker:
 • Kan være svær at styre på de nederste vipper
 • Konsistensen er tyk og klumper nemt
 • Ikke så god til at separere vipperne

Helena Rubinstein Lash Queen Feline Sort Waterproof – Bedste premium

Helena Rubinstein Lash Queen Feline Sort Waterproof

Derfor skal du vælge Helena Rubinstein Lash Queen Feline Sort Waterproof

Premium med stort P og et intenst look, der oser af eksklusivitet og Gucci vibes; det er ikke for sjov at denne HR mascara er døbt Lash Queen. Mascaraens børste separerer vipperne usædvanligt godt og har en forlængende effekt, som ved nummer to lag forvandler sig til et sæt forførende og meget voluminøse vipper. Her når kvaliteten af vippebørsten, letheden ved påføring, design af indpakning og så selvfølgelig mascaraens formel en højere enhed, som ofte kun er noget du får når prislejet er lidt i vejret. Til gengæld spiller det virkelig her, og denne Lash Queen Feline er måske den bedste vandfaste mascara, der er på markedet lige nu.

Det vi liker:
 • Vandfast og meget volumengivende mascara
 • Lækker konsistens – klumper ikke sammen og er nem at arbejde med
 • Giver godt med længde til helt korte vipper – og ekstrem volumen til lange og tætte vipper
 • Smuldrer ikke – heller ikke sidst på dagen
Det vi ikke liker:
 • Svær at fjerne fordi den er vandfast

L’Oreál Paris Volume Million Lashes Mascara Extra Black – Bedste til sensitive øjne

L’Oreál Paris Volume Million Lashes Mascara Extra Black

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara Extra Black

Til dig, der vil have en volume mascara, som fanger alle dine vipper bedre end de fleste – her er den! Med denne Volume Million Lashes Mascara kan du gå fra et underspillet og naturligt look til at få rigtig meget volumen. Og du kan få det helt uden at vipperne klumper.

Hvor de fleste mascaraer ofte kræver, at der fjernes overskydende produkt fra børsten, gør denne gummi-vippebørste det nærmest af sig selv. Det er altså svært at gå galt i byen med dette L’Oréal design.

Klart en af de bedste mascaraer til at opbygge en vild volume med, og samtidig en, der er særligt god til at adskille og smukkesere alle slags øjenvipper.

Det vi liker:
 • Volume mascara med specialdesignet vippebørste i gummi – fanger alle vipper og adskiller dem så du undgår klumper
 • Ekstra sort mascara – god til naturligt mørke vipper
 • Velegnet til følsomme øjne
Det vi ikke liker:
 • Har tendens til at drysse og kan smitte lidt af sidst på dagen

Sensai Mascara 38°C Volumizing Sort – Bedste volume mascara

Sensai Mascara 38°C Volumizing Sort

Derfor skal du vælge Sensai Mascara 38°C Volumizing Sort

En mascara, der får det til at se ud som du har flere vipper? Ja tak! Her kommer en mascara, der giver vipperne tæthed og som er vandfast uden rigtig at være det. Her er der altså ingen pandaøjne uanset, hvor fedtet og fugtig din dag har været, og det er vi ret imponerede over.

Det innovative design af hårene på den buede børste og mascaraens avancerede formel fortykker de adskilte vipper og får dem til at sidde pænt. Lægger du et enkelt lag får du et fint og blødt look, og bygger du på, kan du få flot dramatik og effekt, der godt kan minde lidt om fake lashes – altså på den gode måde.

Det vi liker:
 • Innovativ volume mascara der kan fjernes med varmt vand
 • Udviklet med en speciel lash volumizer formel der lægger sig om hvert enkelte vippehår
 • Holder i al slags vejr – god til dig der dyrker sport
 • Kan give et meget dramatisk look
Det vi ikke liker:
 • Har en tendens til at klumpe sammen
 • Kan tage tid at fjerne med varmt vand – tålmodighed er en dyd
 • Tørrer hurtigt – lægger du flere lag skal det gå lidt stærkt

Sådan vælger du den bedste mascara – købsguide

Ligesom hud- og hårtyper, er også øjenvipper forskellige. At bruge en vippebørste og mascara formel, der passer specifikt til dine vipper, kan gøre en kæmpe forskel. Dertil kommer de ekstra funktioner som en mascarabørste kan have, og som for eksempel kan give vipperne et opadgående buk.

Mange er ikke klar over, hvor stor en forskel der faktisk kan være på forskellige mascaraer.

Men så er det godt, du har os – vi guider dig nemlig i det følgende, så du kan blive klogere på, hvilke mascarabørster, der passer til hvad, og hvorfor.

Korte og fine øjenvipper

Korte vipper får mest ud af at bruge en relativt smal/tynd vippebørste med tætsiddende børster, som kan få fat i alle vipperne. Med sådan et børstehoved er det nemmere at nå helt ned til vipperødderne for netop at skabe ekstra længde i de korte øjenvipper. Samtidigt er det nemmere at styre sådan en type vippebørste, så du undgår eventuel klumpe-effekt, der kan tynge de i forvejen fine vipper.

Kraftige og tætte vipper

Har du tætsiddende og opadgående øjenvipper (ligesom ved et vippebuk), vil en tyk og gerne lidt stor vippebørste være oplagt. En fyldig børste med tætsiddende børster kan nemlig få åbnet øjnene og sat godt med effekt på. Ligeledes kan du med det store børstehoved nemmere få alle vippehårene med hvis du skal lægge lag på lag for ekstra volumen. Er du ikke så meget for det tætte og dramatiske look, kan du også snildt bruge en tyndere vippebørste.

Øjenvipper der ikke er tætte

Har du ikke så mange vipper at gøre med, er det en god idé at bruge en dobbeltbuet/timeglasformet vippebørste med tætsiddende børster. De forskellige børstelængder på sådan en vippebørste er med til både at adskille vipperne og sørge for, at mascaraen ikke klumper. Formen gør, at det er nemmere at opbygge effekt i hele vippens længde, og på den måde opnå fyldige vipper med flot intensitet.

Har du en svag vippevækst, eller vokser dine vipper bare ikke særligt tæt, kan du opnå flotte resultater med en dobbeltbuet vippebørste.

Øjenvipper der går ligeud

Har du ‘lige øjenvipper’, altså vipper, der intet opadgående buk har, skal du først og fremmest bruge en øjenvippebukker inden du påfører mascara. Med en vippebukker kan lige vipper opnå en både bedre og mere holdbar effekt.

Har du derudover også lange vipper, er det en god idé at bukke vipperne i deres fulde længde; første buk tæt på vippekanten og andet buk lidt længere langs vipperne. Klem forsigtigt med vippebukkeren og hold den nede i 5 – 10 sekunder ved hvert buk.

Brug gerne en curl mascara, hvor vippebørsten er buet og relativt smal. Undgå at påføre mascaraen helt tæt på vippekanten, da det kan tynge vipperne, så de ikke holder det opadgående buk.

Et andet trick er at holde vipperne opad (i det opadgående svaj) lige inden mascaraen tørrer. Så er du sikret at øjenvipperne bliver på plads hele dagen. Brug pegefingeren på langs, så alle vipperne holdes op samtidigt.

Øjenvipper i forskellige længder

Øjenvipper med meget forskellige længder er ofte resultatet af slid – for eksempel ved brug af lash extensions. Her vil en vippebørste med en spids ende og som er relativt stor, være bedst. Med den spidse ende kan du være mere detaljeret og skabe ekstra længde på de mindste vipper, og du kan nemt sprede og sætte de yderste vipper (som ofte er længere) så de passer med resten.

Døjer du netop med slidte vipper, vil en plejende mascara med nærende ingredienser være ekstra god for dig. Se også gerne efter mascaraer, der indeholder antioxidanter som e-vitamin, så vipperne får god beskyttelse med på vejen.

Lange øjenvipper

Fremhæv dine lange vipper med en curl mascara. En mascara med buet børste kan give vipperne et flot og lækkert løft, så du kan få åbnet øjnene. Koncentrér dig om de yderste vipper, så du kan skabe effekt. Læg gerne flere lag, hvis du vil have det ultimative cat-eye look uden at bruge eyeliner.

Vandfast mascara

Fugtige klimaer, en mascara, der smuldrer, eller øjne, der løber i vand – der er flere grunde til at vælge en vandfast formel. Den eneste ulempe ved vandfaste mascaraer kan være, at nogle er svære at fjerne.

Farver og nuancer

Er du forvirret over, hvad forskellen egentlig er på nuancer som for eksempel sort, intens sort og ekstra sort? For typer med mørkbrune og sorte øjenvipper, kan en ekstra eller intens sort faktisk godt gøre lidt af en forskel. Og bruger du mange lag kan du virkelig skabe effekt med denne nuanceforskel.

Er du meget lys i huden og har helt lyse øjenvipper, vil en brun mascara ofte være bedre end en, der er helt sort. Det er naturligvis en smagssag, men kontrasten mellem sort og meget lys hud og hår, kan ind imellem komme til at se unaturlig ud.

Sådan lægger du mascara – få perfekte vipper med disse 3 trin

Får du det bedste ud af din mascara? Uanset hvad dit svar er, giver vi dig her den ultimative guide, så du med et par enkle metoder, kan få smukke vipper.

 • Buk dine øjenvipper

Brug en vippebukker – både for et opadgående svaj, men lige så meget for at få samling på vipperne. Brug eventuelt en almindelig vippebørste efterfølgende og børst vipperne, så de ikke krydser hinanden.

 • Håndtering af mascaraen

Det kan lyde mærkeligt, men den måde du tager mascaraen ud af etuiet på, kan gøre en forskel for den effekt du får når du lægger den på vipperne.

Undgå at hive børsten ud i en hurtig bevægelse. Lav i stedet små lette, vridende skruebevægelser. Tør overskydende produkt af på indersiden af kanten af etuiets åbning – brug igen her en forsigtig skruebevægelse. Den hyppigste årsag til at mascaraen klumper er fordi produktet ikke er fordelt ordentligt i vippebørsten, eller at er ganske enkelt er for meget produkt på.

Undgå derudover at lave pumpebevægelser med vippebørsten i etuiet, da dette vil gøre at mascaraen udtørrer hurtigere.

 • Påføring

Placér vippbørsten tæt ved vippekanten på de øverste vipper og lav små zig-zag bevægelser. På vippernes yderste halvdel skal du føre børsten i en almindelig opadgående bevægelse. Gør dette langs hele vippekanten fra inderste til yderste øjenkrog. Læg flere lag alt efter hvilket look du går efter, men undgå altid at mascaraen tørrer mellem lagene. Dette kan nemlig gøre vipperne stive og tørre at se på, ligesom det kan give ‘edderkoppeben’ looket.

Brug tippen af vippebørsten når du kommer mascara på de nederste vipper. Hold den vertikalt, så har du mere kontrol over hver eneste vippe.

Har du tæt vippevækst er den god idé at nøjes med at komme mascara på den yderste del af vipperne, så looket ikke bliver for tungt.

Tip

Hold vippebørsten vertikalt når du påfører mascaraen på inderste og yderste vipper. På den måde bliver det nemmere for dig at fordele mascaraen ligeligt og dermed holde vipperne fri for klumper.

FAQ

Hvilken er den bedste mascara i test?

Den bedste mascara i denne test er Lancôme Lash Idôle Mascara! Her får du en innovativ og luksuriøs mascara, der giver lange og fyldige vipper lige som du ønsker det, og helt uden smulder og pandaøjne.

Må man bruge mascara hver dag?

Ja, du kan sagtens bruge mascara hver dag. Det er dog vigtigt, at du fjerner mascaraen hver aften inden sengetid, ligesom du fjerner andet makeup.