fbpx

Senest opdateret

Massageolie Guide: Vælg den rigtige olie

Måske du allerede har erfaret, hvilke mirakler en lækker massage kan gøre for dit velbefindende? Hvad enten det er en klassisk kropsmassage, sportsmassage, intimmassage eller antistress massage, så kan den gøre underværker for din krop – og for dit sind. Fornemmelsen af at lade sig indhylle i velduftende olier og slappe fuldstændig af i kroppen, mens muskler og led bliver bearbejdet er fantastisk. Massage er et must, hvis du og din krop har brug for at genoplade. Og med masser af stillesiddende arbejde, skærmforbrug og transport i bil og en hektisk hverdag har langt de fleste brug for et genopladning af krop og sjæl. 

Nogle har hverken tid, lyst eller penge til at lægge sig på briksen hos en professionel behandler, men du kan også sagtens gøre forsøget hjemme. Har du mod på selv at kaste dig over disciplinen skal du dog tænke nøje over, hvilken type massagebehandling der skal udføres. Man bruger nemlig ikke bare en slags massageolie til alle slags behandlinger. Den rette type olie er en stor del af sanseoplevelsen ved selve massagebehandlingen. 

En optimal massageolie trænger hurtigt ind i huden uden at fedte og dens aromatiske egenskaber formår at skabe et rum af både ro og veltilpashed – et rum, hvor alle sanser er åbne for påvirkninger. 

Økologisk Jojobaolie fra Urtegaarden #1 Økologisk Jojobaolie fra Urtegaarden 

Økologisk Jojobaolie fra Urtegaarden er en yderst lækker og hurtigabsorberende olie, som genopbygger, blødgør og beskytter huden. Oliens naturlige ingredienser arbejder sig effektivt ind i din hud og Omega 9 fedtsyrer sørger for, at den bliver gennemfugtet uden at fedte.  

Fremhævet på med24.dk for sin fabelagtige evne til at blødgøre i dybden uden at fedte. Giver masser af fugt og elasticitet til din hud. 

Fremhævede fordele:

 • blødgørende Omega 9 fedtsyrer
 • Flydende voksstoffer genopbygger, fugter og beskytter
 • Effektiv mod tør, skadet eller irriteret hud
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor skal du vælge Økologisk Jojobaolie fra Urtegaarden

En økologisk olie baseret på flydende filtreret voks fra koldpressede jojobanødder. En halvfed olie som er yderst effektiv til irriteret og skadet hud på grund af sit høje indhold af plejende stoffer. Kan bruges både som massageolie og som krops- og hårlotion. 


Joan Ørting Massageolie#2 Joan Ørting Massageolie

Joan Ørting Massageolie er skabt til den intime massage. Velduftende og blødgørende naturlige olier sætter den perfekte ramme for magiske øjeblikke af forførende massage. Hud mod hud.

Fremhævet for sin sensuelle duft og for sine blødgørende egenskaber.

Fremhævede fordele:

 • Blødgørende og plejende
 • Velduftende 
 • Uden farve og parabener
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor skal du vælge Joan Ørting Massageolie

Leder du efter en massageolie til den forførende og sensuelle massage, så er dette et godt bud. Sammensat af lækre naturlige olier som arganolie, mandelolie, solsikkeolie og E-vitamin kan du roligt give dig i kast med at forkæle dig selv eller en du holder af med denne super blødgørende olie. 


Biofreeze Massageolie#3 Biofreeze Massageolie

Biofreeze er et super effektivt produkt, hvis du har brug for smertelindrende massage. Ømme led og muskler bliver øjeblikkelig løsnet op med denne kølende gel, som trænger dybt ind i huden. Den bedste og mest langvarige effekt opnår du ved at massere Biofreeze ind i huden, så den trænger dybt ind i muskelvævet. Rygsmerter, ledsmerter, sportsskader, ømme muskler – denne gel er velegnet til det hele.

Anbefales af med24.dk’s brugere som et super effektivt produkt, som smertelindrer næsten øjeblikkeligt ved påføring. Køler huden ned og får musklerne til at slappe af.  

Fremhævede fordele:

 • Øjeblikkelig smertelindrende
 • Kølende
 • Fedter ikke
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor skal du vælge Biofreeze

Denne gel er yderst behagelig at påsmøre og trænger hurtigt ind i huden. Har du brug for en akut lindring mod ledsmerter, rygsmerter eller forstuvninger er Biofreeze yderst effektiv. Forløser smerten og øger bevægeligheden i dine led. Gelen er 100 % baseret på naturlig mentol, men lugter ikke nær så stærkt som eksempelvis tigerbalsam, hvilket absolut kan være en fordel. Effektiv smertelindrende gel, som køler og arbejder i dybden med dine led, når den massereres ind. Produktet er indeholder hverken olier, hormoner, voks, petroleum eller aloe.


Belladot Massageolie Passion#4 Belladot Massageolie Passion

Leder du efter en massageolie, som kan bruges til en afslappende og mere intim stund hvor berøring er i fokus, så er Belladot Massageolie Passion et rigtig godt bud på en lækker massageolie. 

Let at påføre og trænger hurtigt ind i huden. Efterlader huden blød og glat. Fedter ikke og dufter dejligt – og ikke for meget – af lavendel. Perfekt til at skabe rammerne for en afslappet stund. 

Fremhævede fordele

 • Stimulerende duft
 • Fedter ikke
 • Blødgørende 
Forhandler Pris Læs mere

Hvorfor skal du vælge Belladot Massageolie Passion

Belladot massageolie passion kommer i en smart aluminiumsflaske med pumpefunktion, som gør den let at håndtere og dosere. Massageolien indeholder planteolier fra jojoba, mandel, abrikos og ris. Den diskrete duft af lavendel sætter en dejlig afslappet stemning. En massageolie, som er skabt til de intime og afslappende øjeblikke hvor krop, sjæl og sensualitet er i fokus.


Ecooking Men Skæg og Kropsolie#5 Ecooking Men Skæg og Kropsolie

Er du på udkig efter en lækker multifunktionel olie til mænd, så er det måske Ecooking Men Skæg og Kropsolie som du skal lægge i kurven. En olie som kan bruges til både barbering, kropsolie, massage og til pleje af skæg. 

Fremhævede fordele:

 • Multifunktionel olie
 • Vegansk baseret
 • Blødgørende olier og vitaminer, der plejer og genopbygger
Forhandler Pris Læs mere
189,00 Køb nu

Hvorfor skal du vælge Ecooking Men Skæg og Kropsolie

Ecooking har med denne olie skabt et fantastisk allround produkt til mænds behov. Olien har et højt indhold af blødgørende olier og vitaminer, som formår at booste huden med masser af fugt og pleje. Indeholder økologisk sesam-, argan-, jojoba- og mandelolie samt abrikoskerneolie, som har højt indhold af genopbyggende A- og E vitamin og derfor virker effektivt mod eksem og irriteret hud. 


Hvilken massageolie skal jeg vælge 

Massage kan bevæge sig på mange niveauer – fra den virkelig dybdegående massage til den mere blide og afslappende én af slagsen. Spændte muskler kræver en mere dyb massage, måske en decideret sportsmassage. Den sensuelle massage har intimitet og nærvær i fokus. Nogle har brug for, at kroppen genoplader og afstresser.

Generelt for alle typer af massage med olier er, at der skal vælges en olie af god kvalitet. Det er vigtigt at overveje hvilken olie man har brug for. Nogle olier kan reagere harskt ved massage, nogle kan give allergiske reaktioner eller luftvejsgener, nogle har svært ved at trænge ind i huden.

De tre mest anvendte typer af olier til massage er mandelolie, jojobaolie og solsikkeolie. 

 • Mandelolien (fra de søde mandler) trænger hurtigt ind i huden og har en meget neutral duft. 
 • Jojobaolien er et udtræk fra jojobaplantens kerner og har en antibakteriel effekt. Trænger meget hurtigt ind i huden.
 • Solsikkeolien udtrækkes fra solsikkekerner og er en let og ikke-fedtende olie. Har ikke lang holdbarhed, så vær opmærksom på, at olien ikke bliver harsk.

De rene olier har en neutral duft, men ønsker man at skabe en mere afslappet og sanselig atmosfære kan man med held tilsætte den førnævnte naturlige olie dråber af æteriske olier udtrukket fra planter og frugter. Mest populære er olier som lavendel, pebermynte og tea tree. Disse olier anvendes dråbevis – eksempelvis til aromaterapi.

Dufte er essentielle for oplevelsen af massage og derfor må du prøve dig lidt frem for at finde din favorit. Smag og behag er forskellig.

Vær også bevidst om, at din krop optager alt, hvad vi smører os ind i. Så lad din massageolie være en lækker olie baseret på lækre og rene ingredienser. Brug en ren olie, som har neutral duft – og tilsæt eventuelt æteriske olier for en afslappende og sanselig oplevelse.

Kilder:

Bliv inspireret omkring brugen af massageolier og kend baggrunden for massagens popularitet:

https://smartstyletoday.com/best-massage-oils/

https://noblerate.com/best-massage-oils/

https://www.massagexpert.net/best-massage-oil-reviews/

Konklusion

Forhåbentlig er du blevet inspireret af vores lille guide ti,l hvordan du bedst vælger massageolie. Massage er en dejlig oplevelse for krop og sjæl, men den bliver endnu dejligere, hvis du finder det helt rigtige produkt at bruge til netop din massage. Lad dit valg af massageolie afhænge af, hvilke behov du har lige nu. Måske skal du smertelindre, måske er du mere til den sensuelle massage eller måske du bare leder efter et lækkert oliebaseret produkt med mange funktioner.

Husk også at gøre lidt ekstra ud af, hvordan du påfører din massageolie. Man skal ikke bare pøse olie ud i håndfladerne eller på huden. Det er vigtigt at dosere rigtigt. Hvis ikke lægger olien sig blot på overfladen af din hud og trænger ikke ordentligt ind. Er der tilsat duft til din massageolie nytter det heller ikke at overdosere. Så vil din sanseoplevelse blive overskygget af massageoliens gennemtrængende duft. Vær derfor varsom når du arbejder med massageolien. Tryk et par dråber ud og arbejd den ganske langsomt ind i huden. Så opnår du det bedste resultat. Du kan altid påføre ekstra. 

En lækker olie gør underværker for din hud og er absolut en af de lækreste – og sundeste – måder at tilføre din hud masser af fedt og fugtighed. Olie trænger bedst ind i huden, hvis den stadig er lidt fugtig efter badet. Husk, at en helt tør hud ikke optager olien optimalt. 

Opsummering

Der er heldigvis et væld af dejlige massageolier på markedet, men vi har prøvet at udvælge et par få favoritter, som vi selv mener er gode bud på lækre og effektive produkter. Lad dig inspirere.

For bedste massageolie bør du gå efter Urtegaardens økologiske Jojobaolie – en effektiv olie med masser af anvendelsesmuligheder. En yderst lækker og hurtigabsorberende olie, som både genopbygger, blødgør og beskytter huden. Rig på Omega 9 fedtsyrer, som genopbygger og plejer. 

Er du til en mere sensuel massageolie, så er Joan Ørting Massageolie måske noget for dig. Velduftende og blødgørende med naturlige olier. Et forførende produkt skabt til berøring.

Med Biofreeze kølende gel får du et yderst effektivt massageprodukt til smertelindring. Ømme led og muskler bliver øjeblikkelig løsnet op med denne kølende gel, som trænger dybt ind i huden under massage.

Belladot Massageolie Passion er massageolien til afslappede og mere intime stunder, hvor berøring er i fokus. Blødgørende og fugtgivende, efterlader huden smidig og velplejet.

Leder du efter en lækker multifunktionel olie til mænd, så er Ecooking Men Skæg og Kropsolie helt sikkert et rigtig godt bud. En rig olie, som kan bruges til både barbering, kropsolie, massage og til pleje af skæg. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.