fbpx

Senest opdateret

Bedste Øjenskygge: Se vores guide og vælg den rigtige

En god øjenskygge kan være mange forskellige ting for forskellige personer, ofte vælges der et yndlingsprodukt ud fra egen personlige præference. Fra den det professionelle standpunkt bedømmes en øjenskygge ud fra kvalitet. Er farven godt pigmenteret, drysser produktet for meget, er produktet god til prisen og er øjenskyggen let at arbejde med? Hvis øjenskyggen overholder disse kriterier, så kan du sikkert finde produktet i en makeupartists makeup kit. 

Der findes mange forskellige typer øjenskygger, både i konsistens, farver og i finishs. I konsistens er det oftest pudder man vil støde på når man er på udkig efter en ny øjenskygge, men der findes også cremet og flydende øjenskygger, beautymarkedet er stort, kreativt og nytænkende. Med hensyn til farver, så kan du næsten finde hvad dit hjerte begærer, dog går du aldrig forkert med brunlige neutrale farver. Sidst men ikke mindst er der forskellige finishs af øjenskyggerne, det er ikke så kompliceret som det lyder. En finish er resultat af øjenskyggen, er det mat, giver den shine eller er det en glimmer øjenskygge?  Det kommer vi videre ind på længere ned i teksten. 

Nilens Jord, øjenskygge paletter#1 Nilens Jord, øjenskygge paletter – Testvinder 

Nilens Jords øjenskygge paletter indeholder hver 5 forskellige øjenskygger som alle er baseret på mineraler. I paletterne kan man finde både matte og pearly øjenskygger og desuden er de parfumefri. I paletterne medfølger der en duoapplikator til at kunne påføre øjenskyggerne med. 

Fremhævede fordele: 

 • Uden parfume
 • 5 forskellige øjenskygger 
 • Finish: Matte og pearly
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge en øjenskygge palette fra Nilens Jord 

Nilens Jords øjenskygge paletter er alle gode til at lave et let og naturligt look, samtidig med at de også sagtens nemt kan bruges til at lave mere intense aftenlooks med. Formuleringen af øjenskyggerne er beriget med mineraler og ædelsten, hvilket givet en cremet og blød tekstur af produktet. Farverne i de forskellige paletter er alle ret neutrale, så hvis du er udkig efter mere naturlige farver som ikke ”larmer” for meget, så kunne en øjenskyggepalette fra Nilens Jord være en idé. 

To af paletterner er endvidere uden animalske ingredienser, det er paletterne 641 Earth og  637 Rock. 

Produktdetaljer:

 • Uden parfume 
 • 5 forskellige øjenskygger 
 • Finish: Matte og pearly
 • Neutrale farver 
 • Beriget med mineraler og ædelsten

Nars Cosmetics, The Skin Deep Eye Palette #2 Nars Cosmetics, The Skin Deep Eye Palette 

 The Skin Deep eye palette fra Nars Cosmetics er en palette som er limited edition, hvilket vil sige at den kun kan købes i en bestemt tidsperiode og ikke kommer igen på markedet efter det. Paletten er med 12 neutrale farver, 6 matte farver og 6 farver med shimmer, hvilket er det som vi kalder for en øjenskygges finish. Paletten kan bruges af alle hudtoner. 

Fremhævede fordele: 

 • 12 forskellige farver 
 • Forskellige finishs 
 • Velegnet til alle hudtoner 
Forhandler Pris Læs mere
338,00 Køb nu

Derfor skal du vælge The Skin Deep Eye Palette fra Nars Cosmetics 

Øjenskyggepaletten fra Nars er en palette for dig der vil have et produkt af god kvalitet. Nars Cosmetics er et mærke der altid bestræber sig efter at lave produkter af højeste kvalitet og oftest kan man finde Nars’ produkter backstage til f.eks. modeshows, photoshoots osv. Dette er altså et mærke der elsket af de fleste makeupartister.  

The Skin Deep palette er en god neutral palette med 12 farver, 6 matte og 6 med shimmer. Der ca. 6 varme og 6 kolde nuancer, så er du i tvivl om hvad der passer bedst til dig, kan du eksperimenter med både kolde og varme nuancer, da denne palette har begge dele.

Da Nars er et artistisk mærke har de selvfølgelig gjort The Skin Deep palette til et multi-produkt. Derfor er de to matte brune skygger, perfekt til at tegne/definere brynene med og den cremefarvet – og de to lyseste øjenskygger med shimmer kan dermed også bruges til highlight under brynene. Med denne palette får du ikke bare smukke øjne, men også smukke definerede bryn! 

Produktdetaljer: 

 • Multi-produkt 
 • 12 øjenskygger 
 • Forskellige finishs 
 • Velegnet til alle hudtoner 
 • Lette at blende 

Morphe, Jacklyn Hill eyeshadow palette#3 Morphe, Jacklyn Hill eyeshadow palette (bedst til prisen)

Denne palette fra Morphe er en øjenskyggepalette lavet i samarbejde med den kendte youtuber Jacklyn Hill. Paletten har fået 4.9 stjerner ud af 5 på Morhes egen hjemmeside ud fra 1986 anmeldelser. 

Fremhævede fordele: 

 • 35 forskellige øjenskygger 
 • God farvepigmentering 
 • Finishs: Matte og shimmers 
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Jacklyn Hill paletten fra Morphe

Den smukke øjenskygge palette fra Morphe og Jacklyn Hill indeholder 35 forskellige farver og har øjenskygger med finishs i både matte og med shimmer. Farverne er meget pigmenteret og er lette at påføre og er godt gennemarbejdet af både Jacklyn og Morphe. De farver som Jacklyn har drømt om er nu en realitet og du kan få dem direkte hjem til dig. 

Paletten er desuden til en vanvittig god pris i forhold til at produktet og kvalitet!

Produktdetaljer:

 • God kvalitet til god pris
 • 35 forskellige øjenskygger 
 • God farvepigmentering 
 • Finishs: Matte og shimmers 

Urban-Decay-Naked-Heat-Palette#4 Urban Decay, Naked Heat Palette – Bedste øjenskygge til varme toner 

Naked Heat paletten med de smukkeste varme toner og forskellige finishs, er en af Urban Decays Bestsellere indenfor deres paletter. Desuden har paletten fået 4,7 stjerner ud af 5 på Sephora.com ud af 1821 anmeldelser. Wow! Vores bedste bud på hvorfor, er at det er en god palette med neutrale farver, VARME toner og forskellige finishs – Denne palette kan bruges af alle og er specielt god hvis du har blå øjne, som du gerne vil fremhæve. 

Fremhævede fordele: 

 • God til at fremhæve blå øjne 
 • Fløjlsblød tekstur 
 • Langtidsholdbar 
Forhandler Pris Læs mere
370,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Naked Heat fra Urban Decay

Urban Decay er ligesom Nars og Mac et artistisk og professionelt brand og går derfor også op i ekstremt god kvalitet. Urban Decays tidligere ”Naked” paletter har været meget hypede og har gode anmeldelser fra mange af forbrugerne, dette er endnu en Naked palette i rækken og er endnu en palette med gode udtalelser fra mange forbrugere. 

Med Naked Heat paletten kan du kreere en masse forskellige looks. Der er farver til lægge øjenskygge til både dag og aften, samt lave mørke smokeyeyes! I paletten er der et spejl, perfekt hvis du er på farten og en øjenskygge-pensel af god kvalitet! Du får altså mange gode og flotte øjenskygger samt en makeuppensel, det er altså en god deal!  

Produktdetaljer: 

 • Indeholder spejl og makeuppensel
 • God pigmentering 
 • Fløjlsblød tekstur 
 • Langtidsholdbar 
 • Let at blende 

Morphe, The James Charles palette#5 Morphe, The James Charles palette – Bedste med farver

Denne øjenskyggepalette er en palette fra Morphe og den kendte youtuber James Charles, som har lavet et samarbejde og kreeret denne mange-farvede øjenskyggepalette. Paletten har blandt andet fået 4,9 stjerner ud af 5 på Morphes egen hjemmeside som er vurderet ud fra 3389 anmeldelser. Wauw!

Fremhævede fordele: 

 • 39 øjenskygger 
 • Finishs: Matte, metallic og shimmer 
 • 7 super-size øjenskygger 
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge The James Charles palette fra Morphe

Du skal vælge James Charles paletten hvis du elsker farver, elsker at være kreativ og ønsker nogle gode pigmenterede øjenskygger.

I paletten er der 39 forskellige øjenskygger, hvor 7 af dem er super-sized. Farverne har en rigtig god pigmentering og så er der 3 forskellige finishs af finde i paletten: matte, metalliske, og shimmer. James Charles ønsker at dem der køber paletten skal tænke ud af boksen og slipper deres inder makeupartist løs, så er du allerede en stor makeup-fan, vil denne palette være perfekt til samlingen, der er næsten ikke det du ikke kan kreere med denne øjenskygge palette. 

Paletten er også perfekt til dig, der nybegynder og er ved at lære eller bare har det sjovt med makeup. Du har alle farverne samlet i denne ene palette og så til en god pris.

Produktdetaljer: 

 • God pigmentering 
 • God pris
 • 39 øjenskygger 
 • Finishs: matte metallic og shimmer 
 • 7 super-size øjenskygger 

Hvilken øjenskygge skal jeg vælge?

Det er altid godt at blande 2-3 forskellige farver på øjenlåget, da det går ind og skaber mere dybde. Vælg evt. En brun, en lysebrun og en cremefarvet, så har du allerede 3 gode basale farver til en flot defineret øjenskygge. For at skabe mere dybde og definition af øjet, er det også flot at blande forskellige finishes, vælg måske 2 matte øjenskygger og en med shine. Så er du helt ny med øjenskygge, vil det helt sikkert være en god idé at købe en øjenskygge pallette, så der er lidt farver at vælge imellem. 

Hvis du eksempelvis gerne vil fremhæve din egen øjenfarve, kan dette gøres ved at bruge en øjenskygge der har farven som er placeret overfor din øjenfarve i farvehjulet. Har du eksempelvis blå øjne vil farven orange fremhæve dem. De fleste synes dog at orange er en for kraftig en farve at gå rundt med til hverdag, men så kan du evt. vælge en varm brun med et orange tint eller en varm kobberfarve.

 

Øjenskygge Palette

Det er klogt at vælge at bruge sine penge på en øjenskygge palette i stedet for enkelte øjenskygger. Ved at købe en øjenskygge palette i stedet for en enkelt øjenskygge, så får du ofte mere for pengene og du får flere øjenskygger at arbejde med. Man kan sagtens vælge kun at bruge én farve på sine øjenlåg, men bruger du for eksempel to eller tre forskellige farver, vil du oftest få et mere levende og defineret resultat, derfor er det skønt med en palette så der er lidt flere farver at vælge i mellem. 

Det kloge ved at købe en øjenskygge palette i stedet for en enkelt øjenskygge, er at du kan skifte i mellem farverne, så du ikke altid har den samme på. Du har flere forskellige muligheder for at lave nogle forskellige looks på øjnene og har også nemt mulighed for at gå fra et naturlig, neutralt look til et mere intenst aftenlook, da en øjenskygge palette ofte indeholder både lyse og mørke toner. 

Sidst men ikke mindst så invester i en god blendingbrush, det er vigtigt at hvis du bruger penge på en god øjenskygge palette at ”værktøjet” er i orden. Der gør altså en verden til forskel at du har en god øjenskyggebørste til dine øjenskygger.

Er du nybegynder vil vi anbefale dig at investere i den god øjenskygge palette og god øjenskyggepensel, find en video på youtube med øjenskygge for nybegyndere og øv dig, så vil du i løbet af kort tid kunne lægge en smuk øjenskygge! 

Testkilder

For at kunne give dig den bedste vejledning omkring øjenskygger, har vi brugt forskellige kilder til at give vigtig information omkring de forskellige øjenskygger som vi har gennemgået her i artiklen. 

FEMINA 

https://www.femina.dk/skoenhed/makeup-hudpleje/7-gode-raad-faa-styr-paa-din-oejenskygge 

Femina har lavet en artikel om 7 gode råd mht. at få styr på sin øjenskygge. Her kan du i 7 steps lære at lægge en flot øjenskygge. 

TEMPTALIA

https://www.temptalia.com/urban-decay-naked-heat-eyeshadow-palette-makeup-look-ideas-x10/

På Temptalia er der skrevet en artikel omkring Naked Heat paletten fra Urban Decay, den går i dybden med produktet og går desuden igennem hver eneste øjenskygge. 

NARS.COM

https://www.narscosmetics.com/USA/skin-deep-eye-palette/0607845011903.html

Hjemmesiden her er brugt til at få de rigtige detaljer omkring The Deep Skin Palette fra Nars Cosmetics. 

SEPHORA.COM

https://www.sephora.com/product/naked-heat-palette-P420913 

Sephora.com er  brugt til at få yderligere information omkring Naked Heat paletten fra Urban Decay.

MORPHE.COM 

https://www.morphe.com 

Morphe.com er blevet brugt til at finde information omkring paletterne James Charles og Jacklyn Hill. 

Konklusion

I denne artikel har vi vurderet 6 forskellige øjenskyggepaletter og testvinderen er øjenskygge paletterne fra Nilens Jord, Bedst til prisen er Jacklyn Hill paletten fra Morphe, Bedst til varme toner er Urban Decays Naked Heat palette og den bedste med farver er James Charles paletten fra Morphe. 

Øjenskygge paletterne fra Nilens Jord er beriget med mineraler og ældelsten, hvilket giver en cremet og blød tekstur af produktet. Derudover paletterne af neutrale farver som nemt kan bruges til både dag- og aftenlooks. 

Jacklyn Hill paletten fra Morphe er en palette af høj kvalitet, men til en super god pris! Øjenskyggerne er godt pigmenterede og der findes både matte og shimmery finishs i paletten. Øjenskyggepaletten kommer med 35 forskellige øjenskygger. 

Naked Heat paletten fra Urban Decay er en palette baseret på varme toner. Øjenskyggerne holder i lang tid, giver god pigmentering og er lette at blende. Denne palette kan bruges af alle, men er specielt god til at fremhæve blå øjne. 

James Charles paletten fra Morphe er en palette med en MASSE forskellige farver, den er til dig der kan lide at være kreativ og ønsker en god kvalitet af dine produkter. Paletten indeholder 39 forskellige øjenskygger, hvoriblandt 7 af dem er super-sized. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.