Bedste parfume til mænd​​ 2022 – 4 populære herredufte + stor guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter den bedste parfume til mænd? Læn dig tilbage og læs med her! Vi tester 4 populære parfumer til mænd, og kigger på hvordan og hvorfor de er så gode. Fordele og ulemper har vi naturligvis også med i vores vurdering, når vi blandt andet ser på, hvem de passer bedst til.

Aldrig har herreparfumer været mere populære, og sidder du lige nu og overvejer dit næste parfume-move, så er du i landet i rette selskab. Vi har nemlig fat i 4 fantastisk gode parfumer til mænd, og vi afprøver dem med øje for noter, projektion og hvor længe de holder duften på din hud. Vi følger desuden op med en købsguide, hvor du kan blive klogere på både parfumenoter, parfume tests, og forskellen på forskellige typer som eau de parfum og eau de toilette. Har du brug for et overblik, kan du se testens 4 parfumer i vores sammenligningstabel lige her.

Fordele
 • pros-icon.svg En frisk, rå og maskulin duft der efterlader indtryk uden at overdøve
 • pros-icon.svg Lige så god til kontoret som til cocktailbaren og en tur i byen
 • pros-icon.svg Har en stærk holdbarhed – denne duft bliver siddende på dig i op til 10 timer
 • pros-icon.svg Består af klassiske maskuline noter som lavendel, lyserøde peberkorn, patchouli og vetiver – her får du herreduft med 100 km i timen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Christian Dior Sauvage

Kan du huske Dior-reklamen, som viser Johnny Depp i en støvet ørken og med sorte rander under øjnene? Det er faktisk lige præcis det, denne parfume giver dig; noget klassisk og velkendt maskulint med et strejf af vildskab. Lad dig ikke skræmme af parfumens intense bergamot- og pebernoter ved første sprøjt – den transformerer sig efterhånden over i noget blødt, dybt og perfekt afbalanceret, der efterlader en maskulin (og sexet!) duft hængende på dig. Den er god på en simpel og sikker måde, hvorfor den er blevet en af de mest populære dufte siden dens lancering i 2015. Den gør sig til yngre mænd, lige så vel som til den mere modne, moderne type. Her har vi en let krydret duft til den maskuline mand og en af de absolut bedste parfumer til mænd, der er på hylderne lige nu!

Fordele
 • pros-icon.svg Let og nem at bære – er du til friske dufte er denne parfume en af de bedste der findes
 • pros-icon.svg Selv med et sprøjt eller to for meget vil denne parfume ikke vælte alt omkring dig
 • pros-icon.svg Fantastisk sammensat duft der er helt sin egen – den perfekte kombination af friskhed og dybde
 • pros-icon.svg En god parfume der også er god til prisen – her behøver du ikke bruge en masse penge for at dufte godt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme

Kendt i parfumeverdenen som duften med en af de absolut bedste åbninger; Acqua Di Gio er flere generationers go-to og (endnu) en af de mest populære parfumer til mænd på vores liste. Det er en frisk duft, der føles lidt som udsigten over en eller anden middelhavskyst; du er manden med den hvide hørskjorte og de dyre solbriller, der sidder og ser godt ud mens du bare nyder livet. Der er bergamot, citrus, saltvand, lette krydderier og træagtige noter i luften med denne favorit, der i øvrigt har mere end 25 år på bagen. Det er en relativt privat duft, som ikke holder i flere timer, men som til gengæld kan bæres til alt og af alle. Det er en alletiders sommerduft og en super hverdagsparfume. Acqua Di Gio er ubestridt parfumen, som har domineret en hel industri – og som stadig hører til de mest solgte parfumer derude.

Fordele
 • pros-icon.svg Sofistikeret og moderne herreparfume – og en god duft til yngre mænd
 • pros-icon.svg Sprudlende og let aromatisk duft der ikke overdøver
 • pros-icon.svg Skal du på date vil denne duft højst sandsynligt hive point hjem

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Chanel Allure Homme Sport

Cremet citrus, blød og lækker med velkomponerede mellemnoter af sort peber, neroli og cedertræ – Chanel har med denne Allure Homme Sport skabt en aromatisk duft til den moderne mand. Parfumen er hverken voldsomt maskulin eller specielt feminin på nogen måde; den er et sted midt imellem, og det gør den faktisk til en ret sensuel duft. Det er en lækker parfume, som nok er lidt mindre sporty end navnet indikerer. Den er oplagt som sommerduft, og vil også fungere fint til forretningsmødet. Den holder middel til moderat med bløde toner af hvid moskus og vanilje, der giver den en afrundet og svag pudderagtig fornemmelse. En underspillet og ren duft som mange kvinder vil vende sig om efter.

Giorgio Armani

Armani Code for Men

Fordele
 • pros-icon.svg Sensuel og orientalsk duft – oplagt til køligere klimaer og til datenight
 • pros-icon.svg God til moderne mænd i midt 20’erne til midt 30’erne

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Giorgio Armani – Armani Code for Men

Endnu en klassisk åbning med blandt andet citrus og bergamot fra Armani. Det enestående ved denne Armani duft (og i stærk kontrast til Acqua di Gio’en) er, at her er der bad boy vibes all over – altså på den sexede måde. Det er en krydret og moderat maskulin duft, som lægger ud relativt friskt, men som hurtigt bevæger sig over i et eller udefinérbart forførende. Det er ikke en af de der parfumer, som du skal lave et ‘blind buy’ på – det er den nok lidt for tung til. Men viser det sig, at den passer din smag, så er denne Armani Code virkelig en duft, der holder. En herreparfume, en sensuel duft, og endnu en italiensk formular, der har formået at markere sig som en af de bedste parfumer til mænd – amen.

Guide

Sådan vælger du den bedste parfume til mænd – Købsguide

At vælge den bedste duft kan være svært. Det er ikke ligesom med de fleste andre skønhedsprodukter; udvalget bliver ikke indskrænket ved at lede efter noget, der passer til din hudtype eller dit hår. Der er ikke nogen formel på, hvad din lugtesans synes bedst om i forhold til hvem du er, hvor meget du træner, eller hvor lidt tid du har om morgenen.

Der findes uendeligt mange parfumer, og det kan tage tid at finde lige præcis den, du synes passer bedst til dig. Nogle har én såkaldt signaturduft, som de altid går med, andre har et par stykker og så er der dem, der har mange forskellige dufte som de går med alt efter humør.

Forvirret? Ja, det kan vi godt forstå. Men vi redder dig her med en parfumeguide, så du kan få the basics i en verden af duftnoter. Og du kan læse om, hvordan du tester parfumer på den rigtige måde.

Eau de toilette, cologne eller parfume?

Men først, hvad er forskellen på de der smarte franske betegnelser?

Her handler det om, hvor koncentreret en duft er. Dette måles i procenter og har samtidigt også indflydelse på prisen; lavest i pris er colognen, så kommer eau de toilette, efterfulgt af eau de parfum. Hos nogle brands fremstilles også en helt ‘ren’ parfume, som selvsagt har en meget høj koncentration. Alle produkter i denne test er eau de toilette udgaver.

Det kan variere en smule, hvordan de forskellige procentdele er definerede, men overordnet vil det være således:

Eau Fraiche: 1 – 3%

Eau fraiche ligger ikke langt fra eau de colognen, men er stadig lige det mildere idet alkoholprocenten er lav. Faktisk består en eau fraiche mest af alt bare af selve duftkoncentrationen og vand. Har du sart og sensitiv hud vil en eau fraiche være god til dig.

Eau fraiche holder duften i 1 til 2 timer.

Eau de Cologne: 2 – 4%

En eau de cologne vil holde sin duft i 2 – 3 timer. Dens duftkoncentration er relativt lav. Den har en ret høj alkoholprocent og er derfor billigere end en eau de toilette.

Eau de Toilette: 5 – 15%

Eau de toilette – nok den mest brugervenlige og populære type af duftkoncentration. Holder normalt duften i 2 – 3 timer og er for mange parfume aficionados, udgaven, de bruger til hverdag.

Eau de Parfum: 15 – 20%

Med en duftkoncentration på minimum 15% er eau de parfums både intense og holdbare. Du kan snildt regne med 5+ timer med sådan en type parfume. Til gengæld må du også punge lidt mere ud med så høj en duftkoncentration.

Parfum: 20 – 30%

Mere koncentreret bliver det næsten ikke. Med en duftkoncentration på dette niveau er du sikret en duft, der holder hele dagen og måske den næste med. Sådanne parfumer har typisk et meget lavt indhold af alkohol, og vil derfor ikke kunne udtørre huden som de (oftest) billigere parfumetyper kan.

Forskellige typer af dufte – forstå parfumesproget

Når en parfume beskrives i noter, er det vigtigt at forstå, at disse fortæller, hvordan parfumen udvikler sig over tid når den kommer på huden.

En parfume/duft består af noter; topnoter, mellemnoter (også kaldet hjertenoter) og bundnoter.

Topnoter

Topnoterne er dem du kan dufte ved det første sprøjt af en parfume. De kan være ret dominerende i det første kvarters tid, men vil typisk fortage sig i løbet af 1 time. Blomster- og citrusdufte er ofte brugt som topnoter i parfumer. Noter som bergamot og lavendel er eksempler på velkendte topnoter.

Mellemnoter

Mellemnoter er generelt bærende for duften af en parfume. De er fremtrædende i omkring 15 – 45 minutter og det kan tage tid før de etablerer sig. Mellemnoter er tit bløde og varme dufte, som kan være meget interessante i deres måde at udvikle sig på over tid.

Bundnoter

Bundnoterne i en duft er de mest holdbare, og vil være dem, der giver parfumen sin duftholdbarhed. Disse kan således holde i flere timer, alt afhængig af, hvem de sidder på og hvad de består af. Dufte som patchouli og cedertræ er nogle af de mest anvendte bundnoter i parfumer til både kvinder og mænd.

Parfumens projektion

Projektion er hvordan parfumen dufter omkring dig. Kan man dufte dig på en eller to meters afstand eller skal man helt tæt på for at bemærke den? Det er altid godt lige at have parfumens projektionsstyrke in mente inden du køber.

Sådan tester du en parfume korrekt

Papirstrips er gode til at give dig et indtryk af, om parfumen du står med også skal have en chance på din hud. De giver med andre ord et overordnet indtryk. Og det er også dét. Papirstrips vil sjældent give en idé om, hvordan en parfume reelt vil dufte når den først kommer på huden.

På papirstrip 

Når du tester på en papirstrip skal du helst ikke sprøjte direkte på strippen. I stedet skal du sprøjte parfumen med to eller tre sprøjt, så der dannes en lille sky (sprøjt i nedadgående retning) og vift derefter papirstrippen i denne parfumesky. Alternativt kan du sprøjte mod papirstrippen med omkring 30 centimeters afstand. Bevæg papirstrippen med lette vift mens du holder den under næsen og dufter.

På huden

Når du skal teste en duft, skal du gerne sprøjte på steder, hvor din hud er ekstra varm. Det kan for eksempel være i nakken, på underarmen (albueled) eller på undersiden af dit håndled. Sprøjter du på dine håndled, skal du undgå at gnubbe dem sammen – det kan ødelægge duftmolekylerne i parfumens noter.

Du bør nøjes med et enkelt – højst to – sprøjt når du tester. Hold lidt afstand når du sprøjter, og vent omkring 30 sekunder inden du dufter til håndleddet. Sørg for at holde ca. en centimeters afstand mellem næse og håndled når du dufter.

Tag din tid inden du vælger

Husk at parfumer udvikler sig over tid, og at duften du tester i parfumeafdelingen muligvis kan ændre sig til uigenkendelighed senere på dagen. Gå gerne med parfumen i nogle timer inden du beslutter dig endeligt. Kan du få en parfumeprøve med dig, anbefaler vi klart at bruge denne først, så du kan teste og bære parfumen nogle gange inden du vælger.

FAQ

Hvilken parfume til mænd er bedst i test?

Den bedste parfume til mænd i vores test er Christian Dior Sauvage! En let krydret og frisk duft, der oser af selvtillid, passer til både dag og nat, og som mange kvinder finder tiltrækkende – need we say more?

Hvad er forskellen på eau de toilette og eau de parfum?

En eau de toilette har en lavere koncentration af duftolier end en eau de parfum har, og er derfor mindre intens. En eau de toilette har mellem 5 - 15%, og en eau de parfum har mellem 15 - 20%.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×