Bedste primer

1
Youngblood Mineral Primer

Denne lækre primer er fra brandet Youngblood, der i mere end 20 år har udviklet rene og luksuriøse skønhedsprodukter. Deres formularer består af gode naturlige ingredienser, der sikre dig den mest effektive performance og resultat, når du benytter deres produkter. Denne primer er særligt god til en fedtet hud. Derfor skal du vælge Youngblood Mineral Primer Denne primer er god for dig, der ønsker at pleje huden med gode vitaminer og mineraler, inden du lægger…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Youngblood Mineral Primer 125 kr. happii.dk
GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon 127 kr. Cocopanda DK
Max Factor Miracle Smooth Primer 119 kr. Nicehair.dk
Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30 333,75 kr. Salling
Clinique Superprimer Universal Face Primer 248 kr. happii.dk
Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer 248 kr. Bangerhead DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En primer gør det muligt at skabe den optimale base for din foundation og i det hele taget få en flot hud. Når du først er begyndt at bruge primer, er det svært at undlade produktet fra din hudpleje rutine. Din foundation lægger sig anderledes på huden, krakelerer ikke og holder langt bedre, end hvis du ikke prepper din hud. Men det kan være svært at vælge den rigtige primer for dig, da der er mange valgmuligheder på markedet. Derfor har vi lavet en primer test, hvor vi har testet de seks bedste primere, så du kan vælge den bedste for dig.

Youngblood Mineral Primer – Bedste primer

Denne lækre primer er fra brandet Youngblood, der i mere end 20 år har udviklet rene og luksuriøse skønhedsprodukter. Deres formularer består af gode naturlige ingredienser, der sikre dig den mest effektive performance og resultat, når du benytter deres produkter. Denne primer er særligt god til en fedtet hud.

Derfor skal du vælge Youngblood Mineral Primer

Denne primer er god for dig, der ønsker at pleje huden med gode vitaminer og mineraler, inden du lægger dine makeup. Younbloog Mineral Primer er let, lækker og blød som silke. Den indeholder både vitamin A og E samt andre mineraler, der hjælper med at beskytte hudens celler, stimulere dens produktion af kollagen og genopbygge en hud præget af stress. Primeren er silikonebaseret og absorberes dermed øjeblikkeligt, hvor den tørrer ind og lægger som et jævnt pudret lag. Dette er det perfekte underlag for en efterfølgende påføring af makeup. Primeren er fri for olie, hvilket gør den særligt god for dig, der døjer med en fedtet hud. Desuden er den fri for parabener og parfumer. 

Påfør en dråbe af primeren i ansigtet. Smør den ind i huden med cirkulære bevægelser. Anvend primeren alene eller som et godt underlag for din daglige makeup. 

Det vi liker:
 • Sikrer et jævnt og holdbart grundlag for make up
 • Indeholder vitaminer og mineraler
 • Olie fri og dermed perfekt til en fedtet hud

GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon – Primer der tilpasser sig til din hudtone

Med denne primer fra GOSH, får du et produkt, der er istand til at tilpasse sig din hudtone. GOSH er et dansk allergi certificeret brand, der producere parfume, hudpleje og makeup. 70% af deres produktion er i Danmark, hvor den resterende del er i Europa. Med denne primer får din hud en perfekt struktur og en frisk glød.

Derfor skal du vælge GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon

Vil du have en primer, der tilpasser sig perfekt til din huds nuance samt tilfører den pleje og frisk glød? Så er denne primer det oplagte valg for dig. Primeren tilpasser sig din hudtone, blender ind og giver et smukt, strålende og helt ensartet teint. Den indeholder Anti-pollution CITYGUARD+ som både nærer, fugter, beskytter, udglatter og fornyer din hud. GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon har alle fordele ved en primer, men samtidig gør den huden ensartet og smuk som en foundation. 

Primeren bliver et uundværligt produkt, når du først har prøvet den. Desuden er den fri for parabener, parfume og gluten. Du kan anvende primeren alene for at give huden glød eller under din makeup som en god base.

Det vi liker:
 • Tilpasser sig til din hudtone
 • Giver huden nyt liv og glød
 • Beskytter, udglatter og fornyer huden

Max Factor Miracle Smooth Primer – Primer for perfekt foundation

Her har vi en fantastisk primer fra Max Factor. Den har de vigtigste egenskaber, som vi søger efter i en primer. Max factor levere et bredt udvalg af produkter lige fra parfume til makeup. De var nogle af de første producenter af makeup udviklet specifikt til skuespillere. I dag går de stadig forrest i udviklingen af nytænkende makeup produkter.

Derfor skal du vælge  Max Factor Miracle Smooth Primer

Denne primer er for dig, der ønsker en fugtgivende primer, der skaber en optimal base for din makeup. Du får øjeblikkeligt en ensartet hud og derfor skaber du med Max Factor Miracle Smooth Primer den perfekte base for din foundation. Primeren indeholder fugtgivende ingredienser, der gør at hud forbliver fugtig hele dagen samt får en smuk glød. Du opnår et perfekt og holdbart resultat, når du benytter denne primer. 

Primeren påføres på en ren og tør hud. Den bruges under foundation og/eller pudder.

Det vi liker:
 • Udjævner og ensarter huden
 • tilfører fugt til huden
 • Giver smuk glød

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30 – Primer der er god til en moden hud

Denne primer fra Dermalogica er god til en moden hud. Dermalogica udvikler professionelt hudpleje af høj kvalitet med en høj performance. Brandet er grundlagt af en hud terapist, der ved hvordan man tilrettelægger produkterne efter sine kunder.

Derfor skal du vælge Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30

Vil du gerne udglatte din hud og bekæmpe ældningstegn, når du prepper dit ansigt om morgenen? Så er Dermalogicas primer det oplagte valg for dig. Den skønne primer udglatter, lysner og forbedrer huden, så du kan lægge en fejlfri makeup. Formularen består blandt andet af sojaprotein, der effektivt går ind ensarter og udjævner hudens overflade. Primeren minimerer fine linjer og gør hud mere fast og glat. 

Derudover indeholder primeren jordmineraler der giver huden en smuk og naturlig farve. Desuden har primeren en spf på 30 og beskytter din hud mod solens skadelige UVA og UVB stråler. Og så er primeren vegan venlig, hvilket vil sige, at den ikke indeholder animalske ingredienser eller er testet på dyr. Og så kan du pleje din hud uden hverken farvestoffer, parabener eller parfume. Skinperfect Primer efterlader din hud glat, smuk og ensartet. Den kan bruges for sig selv efter din fugtighedscreme eller som en god base under din daglige makeup.

Anvend primeren i hele ansigtet efter din fugtighedscreme. Brug den som perfekt base for fejlfri makeup eller alene for at gøre din hud mere jævn og ensartet.

Det vi liker:
 • Udglatter og ensarter din hud
 • Med spf 30
 • Vegan venlig samt fri for parabener og parfume

Clinique Superprimer Universal Face Primer – Primer for dig med allergi eller sensitiv hud

Clinique udvikler deres produkter med en mission om, at skabe de mest effektive og trygge produkter indenfor hudpleje, makeup og parfume. Med denne primer kan du opnå en smuk og jævn hud, helt uden allergener.

Derfor skal du vælge Clinique Superprimer Universal Face Primer

Søger du en primer, der giver dig den perfekte base for din makeup, men der samtidig skåner en irriteret hud og er helt fri for allergener? Så er denne lette og behagelig makeup primer fra Clinique muligvis det rette valg for dig. Den giver en jævn hud struktur og er den helt rigtige valg af base for en flawless makeup. Hvis du gør denne primer til en del af din daglige hud rutine, vil du opleve, at din hud bliver smuk og jævn, hvilket gør at din makeup kan lægges nemt og elegant. Primeren udjævner og forbedrer hudens struktur, så din foundation får et perfekt og ikke mindst et holdbart finish. Udover at give dig en smuk hud og fejlfri makeup, så er primeren også oliefri, parfumefri og allergitestet. Uanset din hudtype eller hudtone, kan du trygt opnå et smukt resultat, uden negative følger for din hud. 

Påfør primeren efter din daglige hud rutine. Påfør et jævnt lag i hele ansigtet. Brug derefter din foundation og oplev, hvordan den lettere lægger sig jævnt i dit ansigt.

Det vi liker:
 • Giver perfekt og jævn struktur
 • Giver et smukt og holdbart finish
 • Allergitestet og parfumefri

Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer – Primer der lysner og farvekorrigere

Dette er en skøn primer fra Ole Henriksen. Brandet Ole Henriksen er stiftet af den populære LA baserede hudpleje specialist Ole Henriksen. Han udvikler innovative og effektive produkter, der kommer i farverige, men dog simple emballager. Få masser af glød og en god makeup base med Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer.

Derfor skal du vælge Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer

Hvis du vil have en innovativ primer, der lysner dit ansigt og tilfører masser af glød, så har du fundet den perfekte primer. Den er inspireret af enhvers makeup artists musthave -nemlig banan pudder. Bananpudder har en fantastisk evne til at lysne din hud og farvekorrigere. Den indholder der giver dit ansigt en smuk glød. Og så udvisker den samtidig fine linjer og rynker, så din huds overflade bliver glat og jævn. 

Primeren er beriget med C vitamin, der bekæmper synlige ældningstegn samt vitamin E, der nærer og plejer huden. Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer kan bruges under din makeup, den blandes med din foundation, bruges som en highlighter eller blot bruges alene -Uanset valg af anvendelse, kan du være sikker på at opnå den eftertragtede Ole-Glow.

Det vi liker:
 • Lysner huden og giver en smuk glød
 • Udglatter hudens overflade
 • Kan anvendes på flere måder

En god base for din foundation

En primer kan anvendes på forskellige måder og med forskellige formål. Men oftest benyttes primeren til at skabe det bedst mulige grundlag for at lægge en god foundation, der ligger jævnt på huden uden at krakelere. Og så gør primeren, at din foundation bliver mere holdbar og kommer til at sidde som den skal hele dagen. Primeren gør huden glat, ensarter din hudtone og tekstur, samtidig med at den bekæmper fine linjer og rynker, så din hud bliver glat. Alt sammen skaber en god base for din foundation, som du ved brug af en primer forinden, lettere kan lægge, så din hud for et perfekt finish.

En anden måde hvorpå du kan optimere resultatet af din foundation, er at kende din hudtype. Der er stor forskel på, hvad din hud reagerer bedst på, alt efter om den er tør, kombineret eller fedtet. En pudder foundation vil oftest være det bedste valg for dig med en fedtet hud, fordi den absorberer noget af den overskydende fedt, som din hud danner igennem dagen. Derimod vil en tør hud have bedst af en flydende foundation med en fugtgivende primer under, så huden blødgøres og ikke bliver for mat. Hvis du vil vide mere om foundation og guides til at vælge den bedste for dig, så læs mere i vores artikel, hvor vi tester de bedste foundations; https://skoenhedsguiden.dk/bedste-foundation-test/

Sådan vælger du den bedste primer til dig

Vi har samlet nogle punkter, der er gode at være opmærksom på, når du skal vælge den bedste primer for dig.

Hudtype

Uanset om du skal vælge hudpleje eller makeup produkter, er det altid vigtigt at kende sin hudtype. Din hudtype er afgørende for, hvordan din hud vil reagerer på forskellige produkter og om produktet kan performe som det skal på din hud. Der er tre hovedsagelige hudtyper; Tør, kombineret og fedtet hud. De flestes hud ligger imellem hudtyperne, imens andres passer perfekt på en af dem. Men uanset om din hud passer perfekt ind i en kategori, kan du stadig gå nogenlunde ud fra de guidelines, der eksisterer for valg af produkter til de forskellige hudtyper. Som hovedregel har en tør hud brug for ekstra fedt samt fugt. Samtidig skal du være mere varsom med, hvilke produkter du benytter, da en tør hud har større tendens til at være sart. Hvis din hud derimod er fedtet, er det vigtigt, at du går efter en oliefri primer, så huden ikke skinner i løbet af dagen.

Med solbeskyttelse?

Det er godt at vælge en primer med solbeskyttelse, uanset din hudtype eller din alder. Beskyttelse mod solens skadelige UV stråler er vigtigt for alle menneskers hud, da undladelse af beskyttelse kan lede til blandt andet hudkræft. Dog kan du også vælge at benytte en fugtgivende dagcreme med solfaktor, inden du benytter din primer. Derfor behøver det ikke at være en nødvendighed med solfaktor i selve primeren. Men uanset din alder, anbefaler vi, at beskytter din hud mod solen hver dag året rundt. På den måde holdes huden smuk og sund.

Pris

Priserne for primere i denne test varierer en del. Dette skyldes blandt andet, at de er fra vidt forskellige brands. Kvaliteten spiller som altid også en vigtig rolle i forhold til prissætningen af produkterne. Prisen er højest på de produkter, der har den højeste kvalitet af ingredienser og den mest effektive virkning på huden.

FAQ

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål om primer, så du ikke er tvivl om noget, når du vælger og anvender din primer.

Hvilken primer er bedst?

På baggrund af vores test af primere, har vi udvalgt Youngblood Mineral Primer til bedst i test. Det er dog slet ikke sikkert, at dette er den bedste for dig . Læs hele artiklen for at finde den bedste primer for dig.

Hvad gør en primer?

En primer “prepper” din hud, så der skabes den bedst mulige base for at lægge din daglige makeup. De kan dog også bruges alene til at give dig en mere jævn, glat og ensartet hud.

Hvordan bruger man en primer?

En primer påføres efter din dagcreme, som aflsutning på din hudpleje rutine. Primeren påføres i et jævnt lag i hele ansigtet. Så får du en smuk hud med en frisk glød, hvor der kan lægges en fejlfri makeup.