Bedste Pudder Test 2022

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

Clarins Mineral Loose Powder

Brugerne er enige, når det kommer til Clarins Mineral Loose Powder: Pudderen får stort set altid toppoint, hvilket blandt andet står klart i brugeranmeldelser på MakeupAlley, som er en af de mest anerkendte beauty-forums i…

1
bedst i test pudder

Clarins Mineral Loose Powder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

De fleste kvinder har en pudder i makeup-tasken – og det er der en god grund til. En pudder er en af de mest alsidig makeup-produkter, der findes, og er for de fleste en uundværlig del af både hverdags- og fest-makeup. Af samme grund kan det dog være svært at vide, hvad der kendetegner de bedste puddere på markedet, og hvordan man finder en, der passer perfekt både hudtype og makeup-rutine.

I denne artikel har vi derfor udvalgt en række forskelligartede puddere, og du vil blive klogere på, hvad fordelene ved de forskellige produkter er. Derudover vil du kunne læse meget mere om, hvilke overvejelser, du bør gøre dig, når du vælger, hvilken type pudder, der er den helt rigtige for dig.

Kort resultat af testen

Clarins Mineral Loose Powder er samlet set den pudder, der klarer sig bedst i test. Det skyldes, at der er tale om en utrolig alsidig pudder, der har god dækning og bruges direkte på huden, men som samtidig kan fungerer som en setting-pudder, der får din foundation til at holde længe. Samtidig er der tale om et produkt, der både fugter huden og afviser skidt, hvilket betyder, at din hud holdes fri for urenheder og udtørring.

De andre puddere i testen er dog også gode køb på hver deres måde. Særligt Urban Decays All Nighter Waterproof Setting Powder, gør sig bemærket ved at være den bedste vandfaste pudder på markedet. Den sørger for, at din makeup holder hele 11 timer – en holdbarhed, som de fleste andre puddere ikke kan måle sig med.

Clarins Mineral Loose Powder

bedst i test pudder

Fordele
 • pros-icon.svg Let i sin konsistens, men med effektiv dækning af hudens uregelmæssigheder
 • pros-icon.svg Beskytter huden mod udtørring og afviser skidt
 • pros-icon.svg Blender naturligt med hudens skintone

Detaljeret gennemgang

Brugerne er enige, når det kommer til Clarins Mineral Loose Powder: Pudderen får stort set altid toppoint, hvilket blandt andet står klart i brugeranmeldelser på MakeupAlley, som er en af de mest anerkendte beauty-forums i USA. Produktet kommer fra Clarins, der er et af de mest anerkendte makeup-brands i verden. De skiller sig særligt ud, fordi de bruger videnskabelig research til at udvikle deres produkter, og det kan i den grad også mærkes i denne mineralpudder.

Derfor skal du vælge Clarins Mineral Loose Powder

Clarins Mineral Loose Powder er den perfekte kombination af en pudder, der har et ultra let og fin tekstur, men som samtidig dækker hudens urenheder og fine linjer. Ikke mange puddere formår at gøre begge dele, og derfor er Clarins Mineral testvinder. Derudover har netop denne pudder en imponerende evne til at holde huden oliefri, så din t-zone forbliver mat hele dagen.

Af samme grund er der tale om en pudder, der er utrolig alsidig: En smule kan med fordel bruges ovenpå en foundation som setting-pudder, der sørger for at makeup’en holder dagen lang. Påfører du lidt mere, kan den dog ligeledes benyttes helt for sig selv, og du vil opleve, at den giver flot dækning, selv uden brug af concealer eller lignende produkter først.

Fordi der er tale om en mineralpudder fra Clarins, som gør en dyd ud af at teste og udvikle deres makeup-produkter til at være plejende for huden, er der tale om en pudder, som er utroligt lækker og nærende. Mange andre puddere kan have en tendens til at tørre huden ud. Men Clarins Mineral Loose Powder holder på fugten, hvilket kan være særligt kærkomment i vinterperioder, hvor det for mange er svært at holde huden fugtig og frisk i løbet af dagen.

Brug en blød makeup-børste til at påføre pudderen for det bedste resultat.

Produktdetaljer

 • Løs pudder
 • Kommer i 30 ml container
 • Fås i tre nuancer: light, medium og warm

Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder

Oliefri pudder med solbeskyttelse

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med solfaktor, der beskytter mod både UVA og UVB stråler
 • pros-icon.svg Olie-, gluten- og parabenefri
 • pros-icon.svg Indeholder ingen kunstige farve- og parfumestoffer

Detaljeret gennemgang

Urban Decay’s All Nighter Waterproof Setting Powder ender på en samlet tredjeplads hos den anerkendte amerikanske side Rank and Style, som det eneste vandfaste produkt på listen. Rank and Style er en amerikansk side, der ved hjælp af innovativ teknologi, finder de bedste produkter på markedet. Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder vinder primært som bedste vandfaste pudder, fordi den holder hvad navnet “All Nighter” lover: Den sørger for, at din make-up holder hele natten, og den gør dette langt bedre end alle dens konkurrenter.

Derfor skal du vælge Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder

Når Urban Decay’s All Nighter Waterproof Setting Powder proklamerer, at den er vandfast, betyder det ikke kun, at den holder i regnvejr, eller at du kan tage en svømmetur med den, uden at din makeup sætter sig i kager. Det betyder også, at den holder en hel aften på dansegulvet, når du sveder mest. Det er netop sådanne tidspunkter, at en god setting-pudder virkelig kommer på prøve, og her slår Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder ganske enkelt alle sine konkurrenter. Det passer således, når Urban Decay skriver, at denne pudder kan gøre enhver foundation vandfast.

Pudderen er altså særlig god over en foundation, når du skal til fest, men kan også bruges i hverdagen til at holde din hud flot og mat i løbet af dagen. Generelt har produktet en utrolig blød og vægtløs tekstur, som gør, at den lægger sig fint og let i ansigtet. Og så har Urban Decay udviklet en high-tech formular, der sørger for at sløre de fine linjer og porrer i ansigtet, selvom pudderen næsten er gennemsigtig. Netop fordi den er gennemsigtigt passer den til stort set alle hudtoner, og du vil opleve, at den ubesværet blender med din hudtone.

Da der er tale om en kompaktpudder, er den desuden nem at have med rundt. Produktet bør påføres med en blød børste.

Produktdetaljer

 • Kompakt pudder
 • Passer til enhver hudtone
 • 7.5 gram
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med solfaktor, der beskytter mod både UVA og UVB stråler
 • pros-icon.svg Olie-, gluten- og parabenefri
 • pros-icon.svg Indeholder ingen kunstige farve- og parfumestoffer

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne mineralbaserede pudder fra Jane Iredale. Produktet kan både benyttes som concealer, foundation og pudder – og så indeholder det endda solfaktor 20. Derudover er pudderen fri for olie, kunstige farve- og parfumestoffer, gluten og parabener. Den er også vegan venlig.

Derfor skal du vælge Jane Iredale PurePressed Base SPF 20

Leder du efter en pudder, der kan garantere dig en smuk og fejlfri hud, hvor hudtonen er ensartet over hele ansigtet? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne pudder fra Jane Iredale. Den mineralske opbygning sikrer, at produktet hurtigt trænger ind i huden og dækker eventuelle ujævnheder. Du kan faktisk bruge produktet som både pudder, foundation og concealer, alt efter hvad du har brug for den pågældende dag.

Produktet er udviklet med en god holdbarhed, så der er ingen grund til at genopfriske makeuppen i løbet af dagen. En anden fordel ved at benytte denne mineralpudder er, at den indeholder solfaktor 20. På den måde er din hud beskyttet mod både UVA og UVB stråler hele året rundt.

Er du stadig ikke overbevist om, at du skal gå efter denne pudder? Så kan vi fortælle dig, at produktet er vegan venlig og fremstillet uden brugen af kunstige parfume- og farvestoffer. Formlen indeholder heller ingen gluten, parabener eller olie. Du kan naturligvis købe produktet i mange forskellige nuancer.

Produktdetaljer

 • Indeholder hverken olie, gluten, parabener eller kunstige farve- og parfumestoffer
 • Udviklet med solfaktor 20
 • Vegan venlig
 • 9,9 gram

Guide

Hvilken pudder skal jeg vælge?

Der findes tre overordnede typer af pudder, som du kan bliver klogere på i det følgende. Hvilken du skal vælge kan afhænge af en række faktorer, såsom din hudtype og hvilken type makeup du skal lægge.

Kompakt pudder

En kompakt pudder er nem og praktisk at have med alle vegne, fordi pudderen er fast. Derudover dækker mange kompakte også bedre end løs pudder, fordi den partiklerne ganske enkelt er større og mere kompakte. Det betyder dog også, at man skal passe en smule mere på, når man bruger denne type pudder, fordi den nemt kan sætte sig i kager på huden. Nogle meget sensitive hudtyper kan dog reagere dog dårligt på de silikone-stoffer, der bruges til at gøre pudderen kompakt.

Løs pudder

Løs pudder er, som navnet indikerer, en pudder der ligger løst i sin beholder. Den består således af meget små partikler, og er derfor mindre kompakt i sin konsistent. Løs pudder lægger sig af samme grund finere på huden, hvilket gør det nemmere at undgå, at makeuppen klumper og ser unaturlig ud. Til gengæld kan løs pudder være en smule sværere at transportere, og det er generelt næsten umuligt ikke at spilde, fordi partiklerne er så små og løse. Løs pudder har dog den fordel, at de oftere end kompakte puddere, laves som mineralprodukter. Mineralerne plejer huden, og hjælper dig til at bibeholde din glød samtidig med, at de nemmere blender med din naturlige hudfarve. Løs pudder er ofte manges fortrukne hverdags makeup, da de er lette og naturlige i deres dækning.

Setting-pudder

Setting-pudder kan både fås som løs eller fast pudder, selvom der er flest løse udgaver på markedet. Formålet med denne type pudder er, som navnet indikerer, at få din makeup til at sætte sig flot og holde længere. Ofte tages den altså på efter foundation eller concealer. De kan både købes med og uden farve, og så er de som regel en smule finere, end andre løse puddere. Det er nemlig ikke mening, at de skal være dækkende. De skal blot sørge for, at din makeup får et fint og mat finish, og holder længere, end hvis du ikke havde brugt det. Setting-pudder kan derfor både bruges til at afslutte en flot fest makeup, eller bruges i hverdagen for at undgå, at du bliver olieret og skinnende i t-zonen.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg skal finde den bedste pudder for mig?

Generelt er det en god idé at orienterer sig i en “bedst i test pudder” som vores, inden du går ned og bruger mange penge på et produkt, der ender med ikke at leve op til dine forventninger. Derudover bør du overveje, hvad dine behov er, når du investerer i ansigts-makeup. Bruger du mest foundation, og har du brug for en pudder, der kan sikre, at din foundation holder hele dagen, skal du kigge efter en setting-pudder. Er du mere interesseret i en god pudder, der giver fuld dækning uden at være for tung, er det måske snarere de mineral-produkter, vi har inkluderet i vores pudder test, du skal investere i. Det vigtigste du kan gøre, er derfor at afgøre, hvilken type pudder, der er den helt rigtige for dig. Det er netop derfor, vi har inkluderet flere forskellige puddere i vores pudder test. På den måde kan du kan finde et kvalitetsprodukt uafhængig af, hvilken type pudder, du har brug for.

Køb pudder til forskellige anledninger

Selvom det er afgørende at finde en pudder, der passer dine behov, er det også vigtigt at være bevidst om, at forskellige type puddere er gode til forskellige lejligheder. Netop derfor er det for mange væsentligt at have en god vandfast pudder til fest eller byture, mens der til hverdag bruges en let mineralpudder, som holder på hudens fugt. Vores test hjælper dig, som nævnt, til at finde den bedste pudder inden for forskellige kategorier, og det kan ikke blot guide dig til at finde den helt rigtige hverdagspudder, men kan også være en god hjælp, hvis du har brug for en helt anden type pudder til fest-makeuppen.

Testkilder

MakeupAlley.com 

MakeupAlley er en anerkendt informationsside og et socialt netværk med beauty-produkter som omdrejningspunkt. På siden kan brugere objektivt anmelde forskellige produkter, og derfor er den brugt til at understøtte, at produkterne fra vores test har fået gode brugeranmeldelser.

Rankandstyle.com

Rank and style skaber top 10 lister over forskellige produkter på baggrund af en lang række anmeldelser, og siden er derfor brugt til at danne et overblik over, hvilke puddere der samlet set er anmeldt bedst online.

Cosmopolitan.com

Cosmopolitan.com er brugbar, fordi de giver dybdegående anmeldelser af forskellige produkter. I dette tilfælde har de givet en detaljeret anmeldelse af Urban Decay’s All Nighter Longwear Waterproof Setting Powder. Denne hjalp os til at danne et dybdegående billede af pudderens egenskaber. Artiklen kan læses ved at følge linket.

Best-i-test.nu/pudder

Dette er en norsk side, der rangerer forskellige varer og produkter med gode beskrivelser af produkternes kvalitet. Siden er derfor brugt til at skabe et overblik over de bedste puddere på markedet.

Refinery29.com

Refinery29 er et af verdens største online magasiner for unge kvinder. De laver derfor anerkendte anmeldelser og rangeringer af beauty-produkter, herunder puddere. Her har vi specifikt brugt deres rangering af pudder-foundations som kilde.

Skønhetslandet.se

Denne svenske beauty-ekspert og blogger anmelder og rangere forskellige produkter, og er særligt brugbar, fordi der også inkluderes nordiske produkter, som mange af de store anerkendte amerikanske sider ikke har med.

Konklusion

I denne test er fem forskellige puddere blevet testet. Clarins Mineral Loose Powder er samlet set bedst i test, fordi den på alle parametre er en af de allerbedste og mest alsidige puddere på markedet. Den kan bruges både som lækker mineralpudder direkte på huden, eller som let setting-pudder, der får din makeup til at holde mange timer.

Derudover er Urban Decay den bedste vandfaste pudder, og det er dette produkt, du skal investere i, hvis du ønsker, at din makeup skal holde fra morgen til aften. Jane Iredale PurePressed Base SPF 20 er udviklet med solbeskyttelse og indeholder hverken olie, gluten, parabener eller kunstige farve- og parfumestoffer, mens BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation giver en fantastisk dækning og er god til dig, der kæmper med mange urenheder. Drømmer du til gengæld om en billig pudder, der stadig giver en godt resultat og sikrer, at din makeup holder hele dagen og aftenen, skal du investere i en Maybelline Fit Me Matte + Poreless Pressed Powder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×