fbpx

Bedste Pudder Test 2020

Senest opdateret

De fleste kvinder har en pudder i makeup-tasken – og det er der en god grund til. En pudder er en af de mest alsidig makeup-produkter, der findes, og er for de fleste en uundværlig del af både hverdags- og fest-makeup. Af samme grund kan det dog være svært at vide, hvad der kendetegner de bedste puddere på markedet, og hvordan man finder en, der passer perfekt både hudtype og makeup-rutine. 

I denne artikel har vi derfor udvalgt en række forskelligartede puddere, og du vil blive klogere på, hvad fordelene ved de forskellige produkter er. Derudover vil du kunne læse meget mere om, hvilke overvejelser, du bør gøre dig, når du vælger, hvilken type pudder, der er den helt rigtige for dig. 

Kort resultat af testen 

Clarins Mineral Loose Powder er samlet set den pudder, der klarer sig bedst i test. Det skyldes, at der er tale om en utrolig alsidig pudder, der har god dækning og bruges direkte på huden, men som samtidig kan fungerer som en setting-pudder, der får din foundation til at holde længe. Samtidig er der tale om et produkt, der både fugter huden og afviser skidt, hvilket betyder, at din hud holdes fri for urenheder og udtørring. 

De andre puddere i testen er dog også gode køb på hver deres måde. Særligt Urban Decays All Nighter Waterproof Setting Powder, gør sig bemærket ved at være den bedste vandfaste pudder på markedet. Den sørger for, at din makeup holder hele 11 timer – en holdbarhed, som de fleste andre puddere ikke kan måle sig med.

Clarins Mineral Loose Powder

#1 Clarins Mineral Loose Powder – bedst i test pudder 

Brugerne er enige, når det kommer til Clarins Mineral Loose Powder: Pudderen får stort set altid toppoint, hvilket blandt andet står klart i brugeranmeldelser på MakeupAlley, som er en af de mest anerkendte beauty-forums i USA. Produktet kommer fra Clarins, der er et af de mest anerkendte makeup-brands i verden. De skiller sig særligt ud, fordi de bruger videnskabelig research til at udvikle deres produkter, og det kan i den grad også mærkes i denne mineralpudder. 

Fremhævede fordele: 

 • Let i sin konsistens, men med effektiv dækning af hudens uregelmæssigheder
 • Beskytter huden mod udtørring og afviser skidt 
 • Blender naturligt med hudens skintone 
Forhandler Pris Læs mere
360,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Clarins Mineral Loose Powder

Clarins Mineral Loose Powder er den perfekte kombination af en pudder, der har et ultra let og fin tekstur, men som samtidig dækker hudens urenheder og fine linjer. Ikke mange puddere formår at gøre begge dele, og derfor er Clarins Mineral testvinder. Derudover har netop denne pudder en imponerende evne til at holde huden oliefri, så din t-zone forbliver mat hele dagen.

Af samme grund er der tale om en pudder, der er utrolig alsidig: En smule kan med fordel bruges ovenpå en foundation som setting-pudder, der sørger for at makeup’en holder dagen lang. Påfører du lidt mere, kan den dog ligeledes benyttes helt for sig selv, og du vil opleve, at den giver flot dækning, selv uden brug af concealer eller lignende produkter først.

Fordi der er tale om en mineralpudder fra Clarins, som gør en dyd ud af at teste og udvikle deres makeup-produkter til at være plejende for huden, er der tale om en pudder, som er utroligt lækker og nærende. Mange andre puddere kan have en tendens til at tørre huden ud. Men Clarins Mineral Loose Powder holder på fugten, hvilket kan være særligt kærkomment i vinterperioder, hvor det for mange er svært at holde huden fugtig og frisk i løbet af dagen. 

Brug en blød makeup-børste til at påføre pudderen for det bedste resultat. 

Produktdetaljer

 • Løs pudder
 • Kommer i 30 ml container 
 • Fås i tre nuancer: light, medium og warm

Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder

#2 Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder – bedste vandfast pudder

Urban Decay’s All Nighter Waterproof Setting Powder ender på en samlet tredjeplads hos den anerkendte amerikanske side Rank and Style, som det eneste vandfaste produkt på listen. Rank and Style er en amerikansk side, der ved hjælp af innovativ teknologi, finder de bedste produkter på markedet. Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder vinder primært som bedste vandfaste pudder, fordi den holder hvad navnet “All Nighter” lover: Den sørger for, at din make-up holder hele natten, og den gør dette langt bedre end alle dens konkurrenter. 

Fremhævede fordele: 

 • Gør enhver foundation vandfast i op til 11 timer 
 • High-tech formular, der slører uregelmæssigheder
 • Passer til alle hudtoner
 • Er fuldkommen vægtløs i sin tekstur
Forhandler Pris Læs mere
172,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder

Når Urban Decay’s All Nighter Waterproof Setting Powder proklamerer, at den er vandfast, betyder det ikke kun, at den holder i regnvejr, eller at du kan tage en svømmetur med den, uden at din makeup sætter sig i kager. Det betyder også, at den holder en hel aften på dansegulvet, når du sveder mest. Det er netop sådanne tidspunkter, at en god setting-pudder virkelig kommer på prøve, og her slår Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder ganske enkelt alle sine konkurrenter. Det passer således, når Urban Decay skriver, at denne pudder kan gøre enhver foundation vandfast.

Pudderen er altså særlig god over en foundation, når du skal til fest, men kan også bruges i hverdagen til at holde din hud flot og mat i løbet af dagen. Generelt har produktet en utrolig blød og vægtløs tekstur, som gør, at den lægger sig fint og let i ansigtet. Og så har Urban Decay udviklet en high-tech formular, der sørger for at sløre de fine linjer og porrer i ansigtet, selvom pudderen næsten er gennemsigtig. Netop fordi den er gennemsigtigt passer den til stort set alle hudtoner, og du vil opleve, at den ubesværet blender med din hudtone.

Da der er tale om en kompaktpudder, er den desuden nem at have med rundt. Produktet bør påføres med en blød børste. 

Produktdetaljer

 • Kompakt pudder
 • Passer til enhver hudtone
 • 7.5 gram

Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder

#3 Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder – Bedste budder med mest ensartet finish

Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder er blevet rangeret som en af de bedste setting-puddere på markedet, fordi din hud får en så ensartet finish, at det ligner, der er brugt et af de flotte filtrer, du kender fra Instagram eller Snapchat. Af samme grund har den norske side best-i-test.nu, valgt den som testvinder blandt syv populære produkter.

Fremhævede fordele:

 • Giver en “airbrushed” eller filter-agtigt finish
 • Blender naturligt med din hudtone
 • Har lang holdbarhed i løbet af dagen 
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder

Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder er som nævnt kendt for at give en utrolig ensartet finish: Den holder, hvad den lover, når den i navnet indikerer, at det føles som om, at din hud har fået den ensartethed og glød, som eller kun kan fås med sociale mediers filtereffekter. 

Det der er så fantastisk ved lige netop denne pudder, er at den på én gang virker næsten usynlig – køber du den lyseste nuance, er den reelt gennemsigtig – og alligevel er effekten stor det øjeblik, du påfører den på huden.

Selvom den ikke har samme holdbarhed, som Urban Decays vandtætte version, er der stadig tale om en settingpudder, der holder utroligt længe, og som netop er lavet til, at din makeup ikke konstant skal opfriskes i løbet af en aften. Derudover tilfører den huden fugt, så du bibeholder din glød og slipper for at tørre ud efter, at pudderen har været på en hel dag. Bør påføres med en blød børste eller svamp. 

Produktdetaljer 

 • Løs pudder (setting-powder)
 • Fås i tre forskellige nuancer: Light, medium, deep (kun de to sidste er pigmenterede)
 • 9 gram

BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation

#4 BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation – pudder med bedste dækning

Denne pudder har efterhånden været på markedet i mange år, men bliver ved med fortsat at være både brugernes og anmeldernes favorit. En løs mineral pudder, der også fungerer som foundation er næsten umuligt at lave, men BareMinerals har klaret det til perfektion og skabt en af de bedst pudder-foundations på markedet. 

Fremhævede fordele: 

 • Har en mineralpudders lethed, men en foundations evne til dække urenheder
 • Findes i 30 forskellige nuancer
 • Smelter ind i din hud og skaber et naturligt finish
Forhandler Pris Læs mere
250,00 Køb nu
329,00 Køb nu

Derfor skal du købe BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation 

BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation er kendt for at være en af de mest vellykkede mineralpudder foundations. Det er svært at skabe den helt rigtige formular, der både er cremet og let, men det har BareMinerals i den grad formået at gøre med denne pudder. Den er let at påføre i tre enkle step, hvor du først dypper børsten i pudderen, banker børsten let af på beholderens kant, så overskydende pudder ryger af, og til sidst påfører den på huden i cirkulære bevægelser, der forvandler pudderen til en let men cremet foundation. 

Denne pudder er særlig god til dig, der har problemer med urenheder, fordi den har en god evne til at dække disse uregelmæssigheder, uden at produktet lægger sig i et tykt lag, der tilstopper porerne (og potentielt skaber endnu flere urenheder).

Med denne pudder får du således det bedste af to verdener: mineral pudderens lethed og foundations cremede og dækkende finish. Pudderen er derfor ideel som et hverdagsprodukt, men kan også med fordel være en del af din fest-makeup i kombination med en solskinspudder og blush. 

Der findes hele 30 forskellige nuancer, og du vil derfor uden tvivl være i stand til at finde en, der passer perfekt til din hudtone. Desuden har pudderen solfaktor, hvilket altid er et plus i ethvert hudprodukt.

Produktdetaljer

 • Løs mineral pudder og foundation i ét produkt
 • 30 forskellige nuancer
 • Indeholder 15 SPF
 • Fri for parfume, parabener og andre tilsætningsstoffer
 • 8 gram

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

#5 Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent –  bedste billige pudder 

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent er en af de setting-puddere på markedet, hvor du får allermest for pengene. Selvom pudderen er billig, er der tale om et kvalitetsprodukt, der holder dit ansigt mat hele dagen. Også selvom du har tendens til meget fedtet hud. 

Fremhævede fordele:

 • Sørger for, at din hud forbliver mat og oliefri i løbet af dagen 
 • Utrolig let og fin tekstur 
 • Billig, uden at gå på kompromis med kvaliteten
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

Denne pudder udmærker sig ved, at den i den grad formår at holde din makeup fin og mat hele dagen. Dette er i virkeligheden en setting eller “finish” -pudders vigtigste opgave, og Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent gør det altså til perfektion. 

Grunden til at Lumene Nordic’s produkt kan holde huden mat dagen lang, er primært, at den er talgabsorberende, hvilket vil sige, at pudderen absorberer det fedtlag, som huden naturligt danner i løbet af en dag. 

Samtidig har denne løse pudder en utrolig fin tekstur, der er helt gennemsigtigt. Trods dette vil du dig hurtigt kunne fornemme forskellen, når den påføres, da den med det samme udvisker de uregelmæssigheder, som foundationen ikke har klaret. Pudderens imponerende effekt vil dog først for alvor vise sig i løbet af dagen, hvor du vil opdage, at den holder din makeup frisk i mange timer.

Produktdetaljer

 • Løs mineralpudder
 • En gennemsigtig nuance – passer til alle hudtoner
 • Talg-absorberende 
 • 8 gram

Hvilken pudder skal jeg vælge?

Der findes tre overordnede typer af pudder, som du kan bliver klogere på i det følgende. Hvilken du skal vælge kan afhænge af en række faktorer, såsom din hudtype og hvilken type makeup du skal lægge.

Kompakt pudder

En kompakt pudder er nem og praktisk at have med alle vegne, fordi pudderen er fast. Derudover dækker mange kompakte også bedre end løs pudder, fordi den partiklerne ganske enkelt er større og mere kompakte. Det betyder dog også, at man skal passe en smule mere på, når man bruger denne type pudder, fordi den nemt kan sætte sig i kager på huden. Nogle meget sensitive hudtyper kan dog reagere dog dårligt på de silikone-stoffer, der bruges til at gøre pudderen kompakt. 

Løs pudder

Løs pudder er, som navnet indikerer, en pudder der ligger løst i sin beholder. Den består således af meget små partikler, og er derfor mindre kompakt i sin konsistent. Løs pudder lægger sig af samme grund finere på huden, hvilket gør det nemmere at undgå, at makeuppen klumper og ser unaturlig ud. Til gengæld kan løs pudder være en smule sværere at transportere, og det er generelt næsten umuligt ikke at spilde, fordi partiklerne er så små og løse. Løs pudder har dog den fordel, at de oftere end kompakte puddere, laves som mineralprodukter. Mineralerne plejer huden, og hjælper dig til at bibeholde din glød samtidig med, at de nemmere blender med din naturlige hudfarve. Løs pudder er ofte manges fortrukne hverdags makeup, da de er lette og naturlige i deres dækning.

Setting-pudder

Setting-pudder kan både fås som løs eller fast pudder, selvom der er flest løse udgaver på markedet. Formålet med denne type pudder er, som navnet indikerer, at få din makeup til at sætte sig flot og holde længere. Ofte tages den altså på efter foundation eller concealer. De kan både købes med og uden farve, og så er de som regel en smule finere, end andre løse puddere. Det er nemlig ikke mening, at de skal være dækkende. De skal blot sørge for, at din makeup får et fint og mat finish, og holder længere, end hvis du ikke havde brugt det. Setting-pudder kan derfor både bruges til at afslutte en flot fest makeup, eller bruges i hverdagen for at undgå, at du bliver olieret og skinnende i t-zonen. 

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg skal finde den bedste pudder for mig?

Generelt er det en god idé at orienterer sig i en “bedst i test pudder” som vores, inden du går ned og bruger mange penge på et produkt, der ender med ikke at leve op til dine forventninger. Derudover bør du overveje, hvad dine behov er, når du investerer i ansigts-makeup. Bruger du mest foundation, og har du brug for en pudder, der kan sikre, at din foundation holder hele dagen, skal du kigge efter en setting-pudder. Er du mere interesseret i en god pudder, der giver fuld dækning uden at være for tung, er det måske snarere de mineral-produkter, vi har inkluderet i vores pudder test, du skal investere i. Det vigtigste du kan gøre, er derfor at afgøre, hvilken type pudder, der er den helt rigtige for dig. Det er netop derfor, vi har inkluderet flere forskellige puddere i vores pudder test. På den måde kan du kan finde et kvalitetsprodukt uafhængig af, hvilken type pudder, du har brug for. 

Køb pudder til forskellige anledninger 

Selvom det er afgørende at finde en pudder, der passer dine behov, er det også vigtigt at være bevidst om, at forskellige type puddere er gode til forskellige lejligheder. Netop derfor er det for mange væsentligt at have en god vandfast pudder til fest eller byture, mens der til hverdag bruges en let mineralpudder, som holder på hudens fugt. Vores test hjælper dig, som nævnt, til at finde den bedste pudder inden for forskellige kategorier, og det kan ikke blot guide dig til at finde den helt rigtige hverdagspudder, men kan også være en god hjælp, hvis du har brug for en helt anden type pudder til fest-makeuppen. 

Testkilder

MakeupAlley.com 

MakeupAlley er en anerkendt informationsside og et socialt netværk med beauty-produkter som omdrejningspunkt. På siden kan brugere objektivt anmelde forskellige produkter, og derfor er den brugt til at understøtte, at produkterne fra vores test har fået gode brugeranmeldelser. 

Rankandstyle.com

Rank and style skaber top 10 lister over forskellige produkter på baggrund af en lang række anmeldelser, og siden er derfor brugt til at danne et overblik over, hvilke puddere der samlet set er anmeldt bedst online.

Cosmopolitan.com

Cosmopolitan.com er brugbar, fordi de giver dybdegående anmeldelser af forskellige produkter. I dette tilfælde har de givet en detaljeret anmeldelse af Urban Decay’s All Nighter Longwear Waterproof Setting Powder. Denne hjalp os til at danne et dybdegående billede af pudderens egenskaber. Artiklen kan læses ved at følge linket. 

Best-i-test.nu/pudder

Dette er en norsk side, der rangerer forskellige varer og produkter med gode beskrivelser af produkternes kvalitet. Siden er derfor brugt til at skabe et overblik over de bedste puddere på markedet. 

Refinery29.com

Refinery29 er et af verdens største online magasiner for unge kvinder. De laver derfor anerkendte anmeldelser og rangeringer af beauty-produkter, herunder puddere. Her har vi specifikt brugt deres rangering af pudder-foundations som kilde. 

Skønhetslandet.se

Denne svenske beauty-ekspert og blogger anmelder og rangere forskellige produkter, og er særligt brugbar, fordi der også inkluderes nordiske produkter, som mange af de store anerkendte amerikanske sider ikke har med. 

Konklusion

I denne test er fem forskellige puddere blevet testet. Clarins Mineral Loose Powder er samlet set bedst i test, fordi den på alle parametre, er en af de allerbedste og mest alsidige puddere på markedet. Den kan bruges både som lækker mineralpudder direkte på huden, eller som let setting-pudder, der får din makeup til at holde mange timer. 

Derudover er Urban Decay den bedste vandfaste pudder, og det er dette produkt, du skal investere i, hvis du ønsker, at din makeup skal holde fra morgen til aften. Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder er den pudder, der giver dig den mest ensartede finish, mens BareMinerals Original Loose Powder Mineral Foundation giver en fantastisk dækning og er god til dig, der kæmper med mange urenheder. Drømmer du til gengæld om en billig setting-pudder, der stadig giver en godt resultat og sikrer, at din makeup holder hele aftenen, skal du købe Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.