fbpx

Senest opdateret

Find den bedste rynkecreme/anti-age til din hud

At du er nået dertil, hvor det giver mening at bruge rynkecreme, betyder bestemt ikke, at du er blevet gammel. Faktisk skal rynkecreme bruges i en temmelig tidlig alder – lang tid før du egentlig begynder at få rynker. Rynkecreme skjuler nemlig ikke de rynker, du allerede har – det modarbejder rynker i at dukke op i fremtiden. 

Så gik du og troede, at du ikke hørte til gruppen af mennesker, der bør overveje rynkecreme, så skal du måske tro om igen. Det er en god ide at begynde at bruge rynkecreme i midten af 30’erne – det varierer naturligvis fra person til person og hudtype til hudtype, men tommelfingerreglen hedder midten af 30’erne. Men når det er slået fast, dukker der helt naturligt et nyt presserende spørgsmål op: Hvad er en god rynkecreme? At besvare dette spørgsmål kan være svært, i og med at kvinder – og mænd – har så forskellige former for hudtyper. 

Der er en række produkter, der skiller sig særlig ud inden for rynkecreme. Vi har listet disse produkter her, fordi vi mener, at det er nogle af de bedste rynkecremer på markedet. Så mangler du en ny rynkecreme, så kan du læse med her, og forhåbentlig blive inspireret til, hvilken rynkecreme, der passer til din hud. 

Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer#1 Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer – Mest effektive rynkecreme

Dette produkt indeholder ingredienser, som øger blødheden i din hud og mindske synligheden af de fine linjer og rynker. Hos Matas har cremen, i skrivende stund, fået 4.5 stjerner ud af 5 hos Matas. Cremen er blevet rost for at have en yderst effektiv virkning på en aldrende hud, og for at være både utrolig blød og lækker at påføre huden. Selve konsistensen skulle også være rigtig god og de kliniske resultat taler for sig som du kan læse mere om i næste afsnit. 

Fordele ved dette produkt:

 • Øger hudens blødhed
 • Giver en glat og ungdommelig hud 
 • Øger fugtniveauet i huden 
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer

Du skal vælge Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer, fordi det er en yderst effektiv rynkecreme. Den udvisker fine linjer og forbedrer hudens fasthed og klarhed, så din hud føles både glat, og får en ungdommelig glød rundt om øjnene. 

Kliniske resultater viser, at din huds fasthed forbedres med op til 40% inden for 10 minutter, hudens farve forbedres med op til 25% efter otte uger, hudens fugtniveau øges med op til 37% efter otte uger, og sidst men ikke mindst mindskes fine linjer og rynker med op til 45% efter otte uger. 

Det er altså et produkt, der kan give nogle helt konkrete resultater, hvilket mange kvinder sætter stor pris på. Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer er med til at fremme dannelsen af kollagen, og øger derudover hudens fugtoptagelse. Hudens cellefornyelse fremmes samtidig med, at synligheden af rynker og linjer reduceres betydeligt. Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer indeholder nogle High Performance ingredienser – heriblandt glycoNutrient Complex, durian Cell Reform og lipoaminosyre. De er med til at forbedre din huds udseende ved at øge blødheden og mindske synligheden af de fine linjer og rynker. 

Produktdetaljer:

 • Ml: 30 ml. 
 • Indeholder clycoNutrient Complex, durian Cell Reform og lipoaminosyre

clinique#2 CLINIQUE Repairwear Uplifting Face and Neck Night Cream – Bedste fugtgivende creme

Denne natcreme fra Clinique har i skrivende stund fået 5 ud af 5 stjerner fra forbrugere på Matas hjemmeside, og er blandt andet blevet rost for at fungere godt til en kombineret hud, hvor ikke alle områder i ansigtet er lige tørre. Den fungerer også godt som en solcreme, men skal dog ikke erstatte almindelig solcreme. Rynkecremem giver en rigtig blød og behagelig hud, og prisen er også helt okay!

Fordele ved dette produkt:

 • Ekstra høj effekt – derfor ikke nødvendig for folk under 50 år 
 • Lækker konsistens af gelé 
 • Cremen definerer ansigtets konturer 
 • Har en yderst fugtgivende formel
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge CLINIQUE Repairwear Uplifting Face and Neck Night Cream

Dette produkt er en anti-age fugtighedscreme til tør kombineret og fedtet hud. Cremen opstrammer, udglatter og løfter huden. Produktet tilfører fugt til huden på både kort sigt og lang sigt, og får desuden huden til at føles blød og behagelig. CLINIQUE Repairwear Uplifting Face and Neck Night Cream er med til at beskytte mod miljømæssige påvirkninger og fremtidige tegn på ældning. Linjer, rynker og slaphed i panden mindskes, og så øger cremen hudens elasticitet i både pande, kinder, hals og kæbelinje. 

Cremen er ekstremt opstrammende, og anbefales derfor til kvinder omkring 50 år grundet den høje effekt. Produktet har en lækker konsistens af gelé, og så er den dejlig nem at påføre. En af de store fordele ved dette produkt er, at CLINIQUE Repairwear Uplifting Face and Neck Night Cream ikke indeholder parabener, og det er allergitestet og parfumefri.

Derudover indeholder rynkecremen jojobaolie, som er med til at give huden masser af fugt, og Sodium hyaluronate, som mindsker rynker, forbedrer elasticiteten og giver langtidsholdbar fugtbinding.

Produktdetaljer:

 • Ml: 50 ml.
 • Indeholder ikke parabener 
 • Indeholder Sodium hualuronate

BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster#3 BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster – Bedst creme til uren hud 

Beauté Pacifique Super3 Booster er en succes blandt brugere, da den har i skrivende stund opnået 4,9 ud af 5 stjerner af forbrugere på Matas hjemmeside. Produktet er især blevet rost af folk, der døjer med en lettere uren hud. Det bliver beskrevet hvordan, folk der bruger cremen, tydeligt kan se resultater af produktet, og at man nemt kan mærke, hvis man i en periode ikke har brugt cremen. 

Fordele ved dette produkt:

 • Rig på A-vitamin 
 • Reparere skader fra solen og reducerer både rynker og strækmærker
 • Effektiv pleje til tynd hud
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster

Du skal vælge BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster, fordi det er en creme der er god til at forstærke hudens struktur og gøre den mindre transparent. Cremen nedsætter hudens produktion af fedtstof, og så forebygger den eventuelle problemer med uren hud. BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster er med til at forstærke din huds fiberstruktur og mindske gennemsigtigheden. 

Produktet forebygger og reparerer solens skadelige påvirkninger og reducerer tydeligt rynker og eventuelle strækmærker. Foruden at hjælpe mod rynker, er cremen også yderst effektiv til at pleje tynd hud, eksempelvis på håndryggen eller til behandling af tørre negle. Ideel til dig der både døjer med uren hud, men også er nået til den alder, hvor rynkecreme kan være en nødvendighed. 

Dette er en creme med tre meget effektive vitamin A typer, som gendanner tabt collagenstruktur i din huds tykkelse ved at stimulere produktionen af collagen og elastin. Derudover indeholder produktet allergenfri Propolis til behandling og forebyggelse af eventuel uren hud. 

Produktdetaljer:

 • Indeholder 50 ml. 
 • Indeholder effektive A-vitaminer 
 • indeholder allergenfri Propolis 

https://www.matas.dk/matas-natur-aloe-vera-e-vitamin-24h-anti-age-ansigtscreme-50-ml#4 MATAS NATUR Aloe Vera & E-vitamin 24H Anti-Age Ansigtscreme – Bedste allergivenlige anti-age creme 

Dette er en creme fra Matas egen serie, og har i skrivende stund fået 4.6 ud af i alt 5 stjerner af Matas forbrugere. Produktet er især blevet rost for at være af gode naturprodukter, og desuden for at være nem at påføre og på ingen måder at fedte, når den skal på huden. Den er derudover blevet rost for at være en af de eneste cremer nogle af forbrugerne kan bruge til deres sarte hud. Prisen er også ganske fornuftig!

Fordele ved dette produkt: 

 • 100% vegansk and
 • God til fin og sart hud 
 • Beskyttende effekt gennem E-vitamin 
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge MATAS NATUR Aloe Vera & E-vitamin 24H Anti-Age Ansigtscreme

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin 24H Anti-Age Ansigtscreme er en rynkecreme uden parfume, og kan bruges til både ansigt og hals – og både morgen og aften. Det er en ideel fugtkilde til din hud, og så har den en god anti-age effekt til fin og sart hud. Produktet virker cellefornyende, og opstrammer huden og styrker dens spændstighed, så huden kommer til at se yngre og mere frisk ud. 

Cremen indeholder antioxidanten E-vitamin, som har en beskyttende effekt på huden og jojobaolie vil pleje huden helt generelt, så huden bliver blød. Økologisk aloe vera vil samtidig give en høj grad af fugt til huden. 

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin 24H Anti-Age Ansigtscreme indeholder Kreatin, der virker cellefornyende, opstrammende og er med til at styrke din huds spændstighed. Lavmolekylær hydrolyseret hyaluronsyre er tilsat cremen for at kunne forbedre hudens elasticitet og reducere rynker.

Dette produkt er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, og indeholder ikke parfume og er desuden 100% vegansk. pH-værdien i produktet er 5,3. Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin 24H Anti-Age Ansigtscreme er produceret i Danmark. 

Produktdetaljer:

 • ml: 50
 • Svanemærket
 • Deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark

RUDOLPH CARE Acai Anti-ageing Facial Moisturizer#5 RUDOLPH CARE Acai Anti-ageing Facial Moisturizer – Bedste antioxidant energiboost

Dette skønne produkt fra Rudolf Care har i skrivende stund opnået 4.6 ud af 5 stjerner af forbrugere på Matas hjemmeside. Det er blandt andet blevet rost for at være nem og lækker at påføre huden, men også for at give en masse fugt til huden, og ikke kun lige når det er blevet påført, men hele dagen lang. 

Det er en effektiv og forebyggende creme, som tilfører huden masser af både fugt, pleje og næring.

Fordele ved dette produkt:

 • Dette produkt er minimalt fedtet 
 • Kan både bruges som dag- og natcreme 
 • Antioxidant energiboost 
Forhandler Pris Læs mere
595,00 Køb nu

Derfor skal du vælge RUDOLPH CARE Acai Anti-ageing Facial Moisturizer

RUDOLPH CARE Acai Anti-ageing Facial Moisturizer er et godt produkt, som er med til at holde din hud glat, smidig og spændstig. Det er et antioxidant energiboost, og indeholder en masse ingredienser, der er gode for huden. Mange ser det som en stor fordel, at dette produkt ikke fedter særlig meget, og at det desuden både kan bruges som dag- og natcreme. På trods af, at det ikke er nogen fed creme, har den stadig samme “anti-age”-effekt. 

Dette produkt efterlader huden stærk, smidig og blød. Dette produkt er rigt på sit indhold af acaiolie og acacia senegal gum, hvilket betyder, at den er rig på antioxidanter. 

Dette er altså en ideel creme til at opstramme og genopbygge huden, og modvirke hudens naturlige ældningstegn. Foruden dette indeholder produktet elementer som Aloe Vera, Dicaprylul Carbonate, Euterpe Oleacea og Glycerin. Alle sammen ingredienser, der går ind og mindsker de fine linjer og rynker, og giver fugt og næring til huden. 

Produktdetaljer:

 • Indeholder 50 ml. 
 • Indeholder acaiolie, acai senegal gum, Aloe Vera, Dicaprylul Carbonate, Euterpe Oleacea og Glycerin

BEAUTÉ PACIFIQUE Paradoxe Anti-Age Dagcreme#6 BEAUTÉ PACIFIQUE Paradoxe Anti-Age Dagcreme – Bedste rynkecreme mod solskadet hud 

Der er mange, som er vilde med denne creme – bl.a. Matas’ forbrugere, som roser dette produkt til skyerne, da det bl.a. er meget nænsomt mod huden, og for at være rigtig rart og behageligt at påføre huden. Den er også velduftende, og man nemt kan blive afhængig af det. Denne dagcreme mod rynker fra Beauté Pacifique har opnået 4.7 ud af 5 stjerner. 

Fordele ved dette produkt:

 • Bekæmper og forebygger årsager til rødme
 • Indeholder lakridsrodsekstrakt, som virker naturligt helende og lindrende
 • Dette produkt er god på solskadet og aldrende hud
Forhandler Pris Læs mere

Derfor skal du vælge BEAUTÉ PACIFIQUE Paradoxe Anti-Age Dagcreme

BEAUTÉ PACIFIQUE Paradoxe Anti-Age indeholder en lang række højaktive stoffer, som udsætter aldersprocessen, reparerer solskader og sidst, men ikke mindst bekæmper og forebygger årsager til rødme. Derudover indeholder den også en særlig type A-vitamin, som forbedrer hudcellernes evne til at regenerere og reparere alders- og solskader. 

Generelt har denne creme et hav af gode ingredienser fx de to stoffer procyanidin og resveratrol, hvor forskning har vist, at disse stoffer kan forlænge cellernes levetid og dermed forsinke aldringsprocessen. 

Cremen indeholder squalane, som er et stof, der faktisk findes naturligt i huden. Indholdet af dette stof gør således, at cremen når dybt ned i huden og virker, hvilket især effektivt på en hud, der lider af solskadet eller generelt på aldrende hud, og derfor er det en vigtig ingrediens i denne creme. 

Produktdetaljer:

 • Indeholder 50 ml. 
 • Indeholder procyanidin, resveratrol og squalane

Hvorfor bør man bruge rynkecreme? 

I takt med, at du bliver ældre, bliver din hud dårligere til at vedligeholde og genopbygge sig selv. Det er her at ekstra pleje bliver nødvendig, da huden kan have brug for ekstra hjælp til at beholde elasticiteten og gløden. Dog er det en dårlig idé at starte med rynkecremen for tidligt – så risikerer man, at huden bliver irriteret, fordi den nemlig slet ikke har behov for rynkecreme endnu. Er man i 20’erne kan ingredienserne simpelthen virke for aktivt på huden. Er man i 40’erne er man derimod som oftest lidt for sent ude. Der er huden tit allerede begyndt at ændre struktur, og blive mere tør. 

For at gribe ind i tide – men ikke for tidligt – er det altså en god ide at begynde med rynkecremen i midten af 30’erne. Allerede der kan huden begynde at miste fugt og danne rynker, men hvis man er opmærksom på det, og plejer huden med en god rynkecreme, kan man udskyde nogle af alderstegnene, og få huden til at bevare vitaliteten. 

Hvis du læser dette, og tænker “jeg er over 40, og er stadig ikke kommet i gang med rynkecremen” så fortvivl ikke – det er aldrig for sent at komme i gang. Huden kan stadig stimuleres og have masser af gavn af at blive plejet. Ligesom alt andet væv i kroppen, er huden levende, og kan altid blive pænere. 

Hvilken rynkecreme skal jeg vælge? 

Selvom nogle rynkecreme scorer bedre i tests end andre, er der stadig stor forskel på hudtype. Det er derfor ikke nødvendigvis testvinderne, du bør gå efter, hvis de ikke passer til netop din hud. Det er vigtigt, at du først og fremmest er helt sikker på, hvilken hudtype du har. Er din hud tør, fedtet, normal/kombineret? Har du tendens til urenheder? Har du mange hudorme? Udtørrer din hud nogle gange fuldstændigt?

Når du først ved, hvilken hudtype du har, er du klar til at finde den bedste rynkecreme, til netop dig. Derfor gennemgik vi i denne artikel, seks forskellige rynkecremer, så overskueligt og detaljeret som muligt, hvilket forhåbentligt kan være en hjælp for dig i jagten på din nye rynkecreme. Nogle gange kan det nemlig blive meget forvirrende og svært at navigere i det store udbud af kosmetik og beauty, der efterhånden findes på markedet. 

Testkilder

Kilderne er blevet benyttet, således at vi bedst muligt har kunne vurdere det fulde billede af produkterne på markedet. Vi har læst om mange forskellige rynkecreme og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. Da der findes mange forskellige hudtyper, er det klart, at der ikke findes ét mirakelprodukt for alle. Disse kilder er blevet brugt til at danne et grundla

Goodhousekeeping.com

Denne side er benyttet, da de har lavet en utroligt gennemgående test af de bedste rynkecremer i 2019. 

Prevention.com

Denne side er blevet benyttet, da de har lavet en test omkring de 11 bedste cremer til at modarbejde rynker og aldrende tegn. Den kommer også ind på faktorer man skal undersøge inden man vælger en rynkecreme. Testen er baseret på dermatologers holdninger og viden, og kommer med nogle gode informationer omkring produkterne. 

Konklusion 

Som sagt er der mange forskellige hudtyper, og derfor findes der ikke ét produkt, der er bedst for alle. Det vigtigste er, at du finder ud af, hvad for en hudtype du har, således at du kan vælge det rigtige produkt til netop din hud. Her kan vores guide forhåbentlig være behjælpelig – vi har i hvert fald forsøgt at klarlægge de respektive forskelle og fordele ved de seks forskellige rynkecremer.

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind, når du skal vælge en god rynkecreme. Udover din hudtype, som er den vigtigste faktor i forhold til hvad, dit valg falder på, kan pris naturligvis også spille en rolle. Det er dog vores bedste råd, ikke at negligere værdien af en god rynkecreme, og så lade prisen komme i anden række. Oftest går kvalitet og pris nemlig hånd i hånd. Med denne guide håber vi, at have gjort processen lidt nemmere for dig, næste gang du skal ud at købe en ny rynkecreme. Husk at passe godt på din hud, og held og lykke med købet af rynkecreme. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.