Er du også vild med pjusket hår, et beachy look eller i det hele taget bare en lækker tekstur i håret? Det er hvad saltvandssprayen er på markedet for. Med en saltvandsspray kan du få opfyldt alle dine drømme om et lækkert og teksturfyldt hår. 

Men hvilken saltvansspray skal du så vælge? Der er mange forskellige produkter på markedet og alle med hver deres fordele. Vi går i artiklen igennem 8 forskellige saltvandssprays og kommer med vores anbefalinger i forhold til pris og anvendelighed og håber at du via denne artikel kan finde den saltvandsspray der passer bedst til dig! 

Kort resultat af testen

Bedste saltvandsspray: L’Oréal Professional, Tecni.Art beach waves 

Tecni.Art saltvandssprayen er blevet valgt som en af de 4 bedste saltvandssprays af ELLE’s skønhedsredaktør Anne P. Produktet giver intens tekstur, et mat finish og kan bruges af alle hårtyper.

Bedst til prisen: Matas Striber, Salt water spray 

Matas’ egen saltvandsspray skaber et rustikt strandlook, hold til frisuren og et mat finish. Sprayen er desuden uden farvestoffer og kan fås til en god pris. 

Premium saltvandsspray: Philip B, Maui Wowie beach mist

Maui Wowie er en beach mist som er anbefalet af Costume, som værende en af deres favoritter. Sprayen fremhæver naturlige bevægelser i håret, giver volumen og tekstur samtidig med at den giver en masse fugt. 

Hvilken saltvandsspray skal jeg vælge?

Der er mange forskellige saltvandssprays på markedet, så mange at det måske kan være svært at vælge hvilken en du skal købe. Her er nogle råd du kan benytte dig af når du skal lede efter produktet der er perfekt til dig. 

Først skal du se om produktet er velegnet til alle hårtyper eller om det kun er en bestemt slags hårtype. 

Derefter skal du overveje om dit hår er tørt. Er dit hår tørt er det en meget god idé af finde en saltvandsspray der har plejende og beskyttende ingredienser i. Det samme kan du gøre hvis du går op i at have et sundt og friskt hår. 

Efterfølgende kan du overveje om du har nogle personlige præferencer til produktet. Skal det være uden farvestoffer, uden parabener, eller skal der eksempelvis være tilført en bestemt ingrediens i, som passer godt til dit hår. 

Når du har gjort dig dine overvejelser om hvad du ønsker i en saltvandsspray er du klar til at læse om de forskellige produkter. 

#1 L’oréal Professional, Techni.Art beach waves – Bedste saltvandsspray

L’oréal Tecni.Art beach waves er valgt af Elles skønhedsredatør, Anne P, som værende en af de 4 bedste saltvandssprays. Saltvandssprayen kan anvendes af alle hårtyper, den giver en intens tekstur og efterlader håret med et mat finish. Tecni.Art Beach Waves kan være et rigtig godt bud på et produkt der giver maksimalt styling og en lækker finish af håret.

Fremhævede fordele

 1. Intens tekstur
 2. Ægte strandeffekt 
 3. Mat finish
Reseller Price Total price Read more
87,25 87,25 Read more

Derfor skal du vælge Tecni.Art Beach Waves 

Techni.Art Beach waves er perfekt da den kan anvendes af alle hårtyper, derudover giver produktet intens tekstur og et mat finish. Saltvandssprayen er også valgt som værende en af de 4 bedste saltvandssprays af Elles skønhedsredaktør, Anne P. 

Hvad lover produktet? 

Der bliver lovet at Tecni.Art Beach Waves kan skabe, som navnet selv siger, beach waves. Altså et lækkert strandlook, med pjuskede lokker. Produktet giver en masse tekstur til håret, hvilket vil sige at der bliver skabt fylde og en anden tekstur i håret, som at det bliver mere pjusket og lettere at style. Produktet har en mat finish, så er man ikke til en masse shine, er produktet perfekt. 

Hvordan bruger man produktet? 

Det anbefales at spraye saltvandssprayen i vådt eller håndklædetørt hår og arbejde produktet ind med fingrene. Derudover kan produktet også sprayes i håret inden du skal bruge andre elektroniske varmeredskaber, som krøllejern, fladjern osv., dette gør at du kan lave krøller med en masse tekstur. Red krøllerne igennem med fingrerne for at få et mere pjusket look. 

Produktdetaljer: 

 • 150 ml
 • Alle hårtyper 
 • Beach waves
 • Pjusket look
 • Intens tekstur 
 • Mat finish

#2 Matas Striber, Salt water spray – bedst til prisen 

Saltvandssprayen fra Matas Striber, har fået 4,3 ud af 5 stjerner af 75 anmeldelser på Matas’ egen hjemmeside. Produktet skaber et råt saltvandslook og er desuden uden farvestoffer. 

Fremhævede fordele:

 1. Hold til frisuren 
 2. Mat finish
 3. Uden farvestoffer 
Reseller Price Total price Read more
72,95 72,95 Read more

Derfor skal du vælge Salt Water spray fra Matas Striber 

Du skal vælge Matas Stribers saltvandsspray hvis du ønsker et produkt der skaber et rustikt strandlook, giver hold til håret og er uden farvestoffer til en rigtig god pris.

Hår som om du har været en dag på stranden

Matas Salt Water spray giver et råt look saltvandslook, som man kender det efter en dag ved stranden. Looket kan opnås ved et par enkelte sprays af produktet og derefter får du et naturligt, tekstureret og frisk hår med lækre bølger i. 

Produktet giver et rustikt look, mat finish og hold til håret, samtidig med at din naturlige fugt i håret forbliver bevaret. 

Anvendelse

Start med at ryste flasken, spray saltvandssprayen i vådt hår og lad håret lufttørre. Produktet kan også anvendes i tørt hår. 

Produktdetaljer:

 • 150 ml 
 • Råt saltvandslook
 • Ingen farvestoffer 
 • Hold til frisuren
 • Mat finish

#3 Philip B, Maui Wowie Beach Mist – tilføjer til ekstra fylde

Maui Wowie Beach mist fra Philip B er en saltvandspray, som først og fremmest er anbefalet af Costume, som værende en af deres favoritter. Denne saltvandsspray fremhæver hårets naturlige bevægelser, tilføjer ekstra fylde og tekstur samtidig med at den plejer og fugter håret. Wauw, det kan vi lide! 

Fremhævede fordele:

 1. Fremhæver håret naturlige bevægelser
 2. Plejer og fugter
 3. Ingen parabener 
Reseller Price Total price Read more
215,00 215,00 Read more

Derfor skal du vælge Maui Wowie beach mist

Dette produkt er perfekt til at få de naturlige bølger frem i håret, da misten går ind og fremhæver bevægelser og fald der allerede findes i håret. Maui Wowie beach mist går også ind og plejer og fugter håret, hvilket er ideelt for personen der vil passe godt på sit hår. 

Råt beach look

Udover at pleje og fugte håret, så præsterer produktet stadig at få skabt et råt, voluminøst og teksturfyldt hår, der skaber det fuldkomne perfekte beach look. Det eneste du skal gøre er at ryste flasken, spraye misten i håndklædetørt- eller tørt hår og føntørre det med en diffuser.

Plusser i bogen 

Vi har alle hørt en masse om at produkter med parabener i ikke skulle være de bedste for os, DERFOR er det et stort plus i bogen at Philip Bs saltvandsspray er helt uden parabener. Et andet plus i bogen er at misten indeholder havsalt og aloe vera. Havsalt er godt til at behandle fedtet hår, da det reducerer opbygningen af olie og får derved håret til at se sundere ud. Aloe vera er hvad der er med til at stabilisere fugtbalancen i hovedbunden, det reducerer tørhed, hvilket ofte er hvad der fører til skældannelse. Derfor er aloe vera et stort plus i bogen – en god fugtbalance i hovedbunden gavner alle! 

Produktdetaljer:

 • 150 ml
 • Plejer og fugter 
 • Ingen parabener 
 • Fremhæver hårets naturlige bevægelser
 • Indeholder havsalt og aloe vera 
 • Giver et råt beach look

#4 HH Simonsen, Beach spray texturizer – en saltvandsspray, der også plejer og beskytter 

HH Simonsens Beach spray er en spray der giver en masse volumen til håret samtidig med at den plejer og beskytter! Sprayen indeholder blandt andet macadamia-olie, provitamin B5 og UV-beskyttende ingredienser. 

Fremhævede fordele:

 1. Kan bruges til alle hårtyper 
 2. Ikke testet på dyr
 3. Ingen parabener
Reseller Price Total price Read more
89,00 89,00 Read more

Derfor skal du vælge HH Simonsens Beach Spray

Produktet har en masse plejende fordele, hvilket gør at du ikke skader håret og faktisk styrker det når du bruger saltvandssprayen fra HH Simonsen. Derudover giver produktet et lækkert fyldigt hår med naturligt fald. 

Spækket med gode ingredienser

Pleje til håret, hvem elsker ikke det?! Beach sprayen fra HH Simonsen er spækket med gode ingredienser der går ind og plejer og forstærker håret. Der er tilført produktet macadamia-olie, provitamin B5 og UV-beskyttende ingredienser som er med til at give håret en blød tekstur, øge fugtniveauet, forstærke hvert enkelt hårstrå og beskytter farvet hår fra at falme. 

Voluminøst look

Udover alt den fantastiske pleje som produktet tilfører håret, så giver saltvandssprayen en masse volumen til håret. Looket efter brug af produktet bliver et voluminøst look, med naturligt flagrende hår, som var du lige kommet fra stranden. Du kan både spraye produktet i vådt og i tørt hår og for at få den ønskede effekt skal du ryste håret, hvilket vil tilføre håret volumen. 

Produktdetaljer: 

 • 125 ml 
 • Til alle hårtyper 
 • Leave-in volumen spray 
 • Giver naturligt, fyldigt hår
 • Beachy look
 • Blød tekstur 
 • Øger fugt niveauet 
 • Forstærker hvert enkelte hårstrå
 • Beskytter hårfarven fra at falme
 • Ingen parabener 
 • Ikke testet på dyr 

#5 Löwengrip, Styling & texture seasalt spray – Ogås beskyttende mod uv-stråler 

Styling & texture seasalt spray fra Löwengrip er en de saltvandsprays som er anbefalet af costume. Löwengrips saltvandsspray giver volumen og et naturligt fyldigt hår, samtidig med at den har en fantastisk duft af citrus, sadeltræ og æble. Produktet har også en masse plejende og beskyttende ingredienser, som er rigtig godt for håret. 

Fremhævende fordele:

 • Varmebeskyttende
 • Farvebeskyttende 
 • Beskytter imod skadelige UV-stråler 
Reseller Price Total price Read more
149,00 149,00 Read more
179,00 179,00 Read more
185,00 185,00 Read more

Derfor skal du vælge Löwengrips Styling & texture seasalt spray 

Saltvandssprayen fra Löwengrip giver volumen, tekstur og et naturlig look til håret. Derudover dufter sprayen fantastisk og har en masse plejende og beskyttende ingredienser som goji-bær og frugtekstrakt. 

Beskytter håret

Styling & texture seasalt spray er en spray med både varme- og farvebeskyttelse. Den beskytter din hårfarve fra at falme og beskytter håret for varme-apparater, som fladjern, krøllejern eller føntørrer. Bruger du ikke et produkt med varmebeskyttelse, bliver håret hurtigt slidt, du vil skade håret og  der vil hurtigt komme spaltede spidser. 

Styrker, plejer, beskytter og dufter 

Produktet fra Löwengrip er rig på nærende goji-bær og frugtekstrakt, hvilket er med til at styrke håret og give en flot glans. Desuden har produktet en fantastisk duft af citrus, sadeltræ og æble, så du kan have et produkt der giver er dig et fantastisk look, styrker, plejer og beskytter hår OG dufter skønt! 

Produktdetaljer:

 • 100 ml
 • Giver naturligt og fyldigt hår
 • Duft af citrus, sadeltræ og æble. 
 • Levende tekstur 
 • Beskytter mod UV-stråler 
 • Indeholder goji-bær og frugtekstrakt 
 • Farvebeskyttende
 • Varmebeskyttende 

#6 Sachajuan, Ocean mist – en saltvandsspray, som leave-in mist

Ocean misten fra Sachajuan er anbefalet af Matas. Produktet giver håret en naturlig tekstur og fylde, som hvis du havde været på stranden hele dagen. Misten kan desuden bruges af alle hårtyper. 

Fremhævede fordele:

 1. Leave-in mist
 2. Velegnet til alle hårtyper 
 3. Tilfører et ekstra volumen-boost 
Reseller Price Total price Read more
129,00 129,00 Read more
154,95 154,95 Read more
157,00 157,00 Read more

Derfor skal du vælge Sachajuans Ocean mist

Produktet giver dig et lækkert naturlig teksturfyldt hår med en mat finish. Misten kan påføres i både fugtigt eller tørt hår og har endvidere mange forskellige anvendelsesmuligheder. 

Mange anvendelsesmuligheder 

Du kan style håret på mange forskellige måder med dette produkt. Du kan føntørre håret med fønnæb eller lade det lufttørre, disse muligheder giver begge en masse volumen og tekstur til håret. Produktet kan anvendes af alle hårtyper, men er specielt populært til finere hår. 

Produktdetaljer: 

 • 150 ml 
 • Naturlig tekstur og volumen 
 • Mange anvendelsesmuligheder 
 • Leave-in mist 
 • Velegnet til alle hårtyper 

#7 Davines, More inside sea salt spray – en saltvandsspray med mat finish

Saltvandssprayen fra Davines, giver et pjusket og fyldigt strand-look, som havde du været ude at bade. Med denne spray oplever du et lækker fyldigt hår med et mat finish. 

Fremhævede fordele: 

 1. Fylde og volumen
 2. Mat finish 
 3. Strand look
Reseller Price Total price Read more
187,50 187,50 Read more
225,00 225,00 Read more

Derfor skal du vælge More inside sea salt spray 

Produktet fra Davines serie, More Inside, giver et fyldigt, pjusket hår med en masse tekstur. Når du har brugt saltvandssprayen fra Davine bliver dit hår efterladt med en mat finish. 

Davines serie More Inside

Davines serie More Inside er en serie med en masse forskellige stylings produkter til mange forskellige looks, her er blandt andet saltvandssprayen sea salt spray. Alle produkterne er lavet til at give den perfekte styling og finish til håret. Lige meget hvilket produkt du bruger fra serien er resultatet et difineret- og bounchy hår. 

Produktdetaljer:

 • 250 ml 
 • Strandlook 
 • Mat finish 
 • Volumen og tekstur 

#8 Raunsborg, Herb and sea salt spray – saltvandsspray med vitaminer til hår og hovedbund

Herb and sea salt spray fra Raunsborg er en saltvandspray som kan bruges af alle hårtyper. Med denne saltvandsspray opnår du et fyldigt nordisk strandlook, med en masse tekstur. 

Fremhævede fordele:

 1. Hold, tekstur og volumen
 2. Velegnet til alle hårtyper 
 3. Nordisk strandlook
Reseller Price Total price Read more
98,00 98,00 Read more
99,00 99,00 Read more
109,00 109,00 Read more
109,95 109,95 Read more

Derfor skal du vælge Herb and sea salt spray fra Raunsborg 

Produktet giver hold, volumen og tekstur til håret, samt en frisk og let duft af nordisk natur med noter fra vilde frugter. Der er tilført produktet en masse vitaminer, som virker beroligende på hår og hovedbund. 

Masse vitaminer og mineraler 

Saltvandssprayen fra Raunsborg indeholder mineralsk salt, som findes i havvand. Produktet indeholder en masse vitaminer og mineraler som er tilført via citronmelisse og brændenældeekstrakt, dette virker beroligende for både hår og hovedbund. 

Produktdetaljer:

 • 250 ml 
 • Indeholder mineralsk salt 
 • Giver hold, tekstur og volumen
 • Indeholder citronmelisse og brændenældeekstrakt
 • Vitaminer og mineraler 
 • Beroligende for hår og hovedbund
 • Frisk duft af nordisk natur
 • Noter af vilde frugter 
 • Til alle hårtyper 

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en saltvandsspray? 

Det er altid en god idé at være opmærksom på hvor mange ml produktet indeholder, især når du skal sammenligne priser. Kig eventuelt efter enhedsprisen og sammenlign de forskellige priser ud fra den.

Når du er på udkig efter en saltvandsspray kan det også være en god idé at være opmærksom på om det er et produkt med eller uden pleje og beskyttelse til håret. Vil du have et flot og sundt hår, så skal du passe på det. Har du i forvejen tørt hår, er det næsten et must at købe et produkt med plejende ingredienser i. 

Det er også en god idé at se efter om produkterne har UV-beskyttelse, da håret også bliver skadet når vi er ude i solen. 

Testkilder 

Under er forskellige kilder, som vi har brugt til at lave denne artikel til dig, så du kan træffe det rigtige valg om, hvilken saltvandsspray du skal vælge.

Costume 

Artiklen fra Costume er en artikel der kommer ind på hvad en saltvandsspray er og hvordan man bruger den. Der bliver i artiklen også anbefalet hvilke saltvandssprays der er gode til forskellige ønsker.

Matas 

Artiklen fra Matas er en guide til stylingsprodukter, hvor der bliver gennemgået forskellige stylingsprodukter og hvordan de fungerer. Her bliver saltvandssprayen fra Sachajuan bland andet anbefalet. 

ELLE

Artiklen fra ELLE gennemgår de bedste saltvandssprays, i forhold til dem. Her er blandt saltvandssprayen fra L’Oréal Tecni.Art Beach Waves anbefalet. 

Konklusion 

I denne test har vi vurderet 8 forskellige saltvandssprays.

Som den bedste saltvandsspray, som vi anbefaler, har Tecni.Art Beach Waves fra L’Oréal vundet. Sprayen giver intens tekstur til håret, et mat finish og er desuden blevet anbefalet af ELLEs skønhedsredaktør, Anne P. Produktet kan bruges af alle hårtyper og giver en maksimal styling af håret. 

Bedst til prisen har vi fundet saltvandssprayen fra Matas. Saltvandssprayen fra Matas har fået 4,3 ud af 5 stjerner af 75 anmeldelser på Matas’ egen hjemmeside. Sprayen giver et råt saltvandslook, hold til frisuren og volumen og tekstur til håret. Den er desuden uden farvestoffer. 

Sidst men ikke mindst har vi valgt Philip Bs Maui Wowie saltvandsspray til at være vores premium produkt. Philip Bs saltvandsspray er anbefalet af Costume som værende den saltvandsspray der giver en masse fugt til håret. Sprayen indeholder havsalt og Aloe vera, hvilket giver en masse fugt til håret og hovedbunden. Produktet indeholder desuden ingen parabener. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.