Bedste Selvbruner 2022 – Se de 11 bedste selvbrunere + stor guide!

1
COOLA Tan Sunless Tan Dry Oil Mist

Denne selvbruner spray, gør det nemt at få en lækker sommerglød. Den indeholder en masse gode og økologiske ingredienser, der er gode for huden. Derfor skal du vælge Coola Tan Sunless Tan Dry Oil Mist Coola Tan Sunless Tan Dry Oil Mist er en let selvbruner, som giver en fantastisk effekt. Den giver en smuk og naturlig sommerglød, som kan holde i op til 3 dage. Efter du har påført selvbruneren, skal den bruge ca.…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
COOLA Tan Sunless Tan Dry Oil Mist
Billigvoks.dk
St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist
Med24.dk
Mascha Vang selvbruner spray
Luxplus DK
James Read Self Tan Instant Bronzing Mist
Luxplus DK
Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml - Medium
Bangerhead DK
Mascha Vang selvbruner Mousse
Jala-helsekost
James Read Self Tan Express Bronzing Mousse
Luxplus DK
Meraki Self Tan Drops
FjordButikken
James Read H2O Tan Drops Face
Luxplus DK
Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body
Shopping4net DK
Swiss Clinic Self-Tan Drops
Bangerhead DK

Der findes ikke noget bedre end at føle sig lidt brun og frisk i huden, og derfor er det skønt at selvbrunere er blevet bedre og nemmere med årene. Der findes nemlig forskellig typer af selvbrunere, så du har mulighed for at finde den type, der fungerer bedst for dig – både det som din hud tager bedst imod, men også hvordan det er nemmest for dig at påføre selvbruneren. Der er nemlig både skum, spray og doseringsdråber til din creme. I denne selvbruner guide har vi gennemgået selvbrunere inden for hver af disse kategorier. På denne måde kan du finde ud af hvilken type selvbruner, som er bedst til dig.

Resultat af guiden – de bedste selvbrunere på markedet

Vi har lavet en kort af denne selvbruner guide og her giver vi en kort opsummering af vinderne i hver kategori; en vinder i spray, skum og doseringsdråber.

Den bedste selvbruner spray i denne test er St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist, fordi den giver et lige så flot resultat som en airbrush, og er både en selvbruner og hudpleje.

Den bedste selvbruner skum i denne test er Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse, fordi den giver et smukt resultat, indeholder certificerede/økologiske ekstrakter og tørrer på et øjeblik.

De bedste doseringsdråber til din creme i denne test er Rudolph Care A Hint of Summer, fordi den indeholder aloe vera og acaibær, der sikrer fugt til huden og forebygger aldringstegn, og så er den Svanemærket og Cosmos certificeret.

Bedste selvbruner spray:

COOLA Tan Sunless Tan Dry Oil Mist –

Denne selvbruner spray, gør det nemt at få en lækker sommerglød. Den indeholder en masse gode og økologiske ingredienser, der er gode for huden.

Derfor skal du vælge Coola Tan Sunless Tan Dry Oil Mist

Coola Tan Sunless Tan Dry Oil Mist er en let selvbruner, som giver en fantastisk effekt. Den giver en smuk og naturlig sommerglød, som kan holde i op til 3 dage. Efter du har påført selvbruneren, skal den bruge ca. 2-4 timer til at udvikle sig på huden.

70% af ingredienserne i denne selvbruner er økologiske, og derfor har produktet fået en  af de strengeste certificeringer inden for økologisk hudpleje og kosmetikprodukter – nemlig ECOCERT-mærket, som er en fransk certificering.

Selvbruneren indeholder en god blanding af arganolie, Vitamin C, kamille og hibiscus ekstrakt, som er godt for huden!

TIP: Det er rart med en selvbruner, der indeholder naturligve vitaminer og mineraler. En flot gyldenbrun glød kommer dog ikke af sig selv, og derfor er en god og balanceret kost vigtig. Du kan få hjælp fra Arono.dk – en app, der hjælper dig med at holde styr på dit kalorieindtag, og hjælper dig til at få de rigtige vitaminer og mineraler.

Når du skal påføre selvbruneren, skal du holde sprayen ca. 15 min. fra kroppen. Derefter skal du masser produktet ind i cirkulære bevægelser, hvilket kan gøres enten med hænderne eller en påføringshandske, og det er faktisk dét! Denne fremgangmåde sikrer, at du ikke får nogle striber efterfølgende. Husk at vaske hænderne grundigt efter brug, og lad gerne selvbruneren tørre inden du påklæder dig. Selvbruneren tørrer hurtigt på huden, så du skal ikke vente i lang tid. Der skal gerne gå min. mellem 6 og 8 timer før du tager et bad.

Produktdetaljer: 

 • 100 ml.
 • Spray
Det vi liker:
 • 70% økologiske ingredienser (ECOCERT-mærket), og fri for parabener og parfume
 • Giver ingen striber
 • Tørrer hurtigt på huden

St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist –

St. Moriz er et brand, der laver selvbrunere til forskellige hudtyper og i forskellige former; spray, mousse, lotion osv. Serien St. Moriz Advanced Pro kombinerer hudpleje og selvbruner og er derfor en unik selvbrunerserie, og et velkendt navn i denne branche.

Dette er deres selvbruner spray, som giver et smukt resultat.

Derfor skal du vælge St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist

Med dette produkt fra St. Moriz, som er en selvbruner spray, får din hud en flot glød, og du opnår et lige så godt resultat, som hvis du havde brugt en airbrush.

Selvbruneren farver øjeblikkeligt, og så har den farvekontrol, så du selv kan bestemme og kontrollere din glød, så du opnår den perfekte tan for dig.

St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist er fugtgivende og udglattende, og samtidig indeholder den ingen form for parabener eller MI.

Produktdetaljer: 

 • 150 ml.
 • Spray
Det vi liker:
 • Giver et lige så flot resultat som airbrush
 • Selvbruner og hudpleje i et produkt
 • Farvekontrol, så du selv bestemmer gløden på din hud

Mascha Vang selvbruner spray –

Denne selvbruner spray er en del af Mascha Vangs selvbruner-serie, som er en stor serie af forskellige selvbruner typer, så du kan beholde en smuk sommerglød hele året rundt og undgå solariet. Læs mere om Mascha Vang og hendes kamp for “sluk solariet” nederst i artiklen.

Derfor skal du vælge Mascha Vang Selvbruner Spray

Denne selvbruner spray fungerer godt både til ansigt og krop, og så er den parfumefri og har ikke den kedelig selvbruner duft. Den giver også huden fugt i op til 48 timer efter påførelsen.

Selvbruneren påføres nemt og enkelt, siden det er en spray-selvbruner. Efter påførelsen, før du i løbet af 3 timer en smuk sommerglød. Det skyldes, at den indeholder et naturligt sukkerstof (DHO), som er et stof, der reagerer på aminosyrerne i det øverste lag af huden. Det gør huden brun, hvilke betyder, at det er en farve, der lægger sig oven på huden.

Mascha har fokuseret på at lancere en serie, som er naturlig, derfor er der en hverken parfume, parabener eller hormonforstyrrende stoffer. Derudover er den også hudallergi-certificeret og svanemærket.

Den har fået 33 anmeldelser hos matas og i gennemsnit har den 3 stjerner ud af 5 – den har fået mange gode kommentarer fra folk, der er tilfredse med produktet.

Produktdetaljer: 

 • 125 ml
 • Spray
Det vi liker:
 • Sommerglød efter 3 timer
 • Hudallergi-certificeret og svanemærket
 • Fugtgivende i 48 timer

James Read Self Tan Instant Bronzing Mist –

James Read Tan er et mærke, som har specialiseret sig inden for self-tanning produkter. de prøver at forene self-tanning med plejende produkter, så du nemt kan få en smuk sommerglød, som også er plejende for huden. Dette er deres spray, som øjeblikkeligt giver din hud en flot sommerglød.

Derfor skal du vælge James Read Self Instant Bronzing Mist

Denne selvbruner spray er ultra-let og hurtigtvirkende, som giver en smuk gylden tan, udvikler sig over 3-5 timer.

Du kan nemt påføre denne selvbruner, da den har en avanceret 360-graders dyse, og så kan den anvendes både i ansigtet og på kroppen. Det er specielt vigtig ved spray-solbrunere, at dysen fungerer ordentligt, ellers kan det være svært at opnå et godt resultat.

Hvis du ønsker en dybere farve, så kan du bare påføre flere lag, indtil du bliver tilfreds med farven.  Den indeholder ingen former for parabener eller parfume.

Produktdetaljer: 

 • 200 ml.
 • Spray
Det vi liker:
 • Avanceret 360-graders dyse
 • Udvikler sig efter 3-5 timer
 • Ultra-let og hurtigtvirkende

Bedste selvbruner skum:

Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium –

Vita liberata er et brand, som har forsket i at gøre selvbrunere bedre og fjerne nogle af de negative sider som selvbrunere tidligere har haft, og de har nu 14 forskellige produkter inden for selvbrunere, hvor denne skønne selvbruner i skum er en af dem. Du kan læse mere om Vita Liberata nederst i denne artikel.

Defor skal du vælge Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium

Denne selvbruner mousse giver din hud en flot medium-nuance, som udvikler sig 4-8 timer efter ud har påført den. Derudover er den nem og enkel at påføre, og så tørrer den i løbet af få sekunder. Du skal derfor ikke planlægge at tage selvbruner på eller vente med at komme ud af døren indtil det er tørret og kommet ind i huden, fordi den tørrer hurtigt.

Derudover så har Vita Liberata fokuseret på at bruge nogle gode ingredienser, og derfor indeholder den certificerede og økologiske ekstrakter. Derudover er den også alkoholfri og parabenfri, og dermatologisk testet og non-toxic.

Som nævnt tidligere, så har de Vita Liberata prøvet at fjerne nogle af de negative konsekvenser ved selvbrunere og det er bl.a. lugten. Derfor har denne selvbruner ikke den der kedelige selvbruner lugt, men duftfri.

Moussen giver ikke kun en flot glød til huden, men den fugter og blødgør også huden. Den flotte glød holder i op til 7 dage, hvor farven aftager naturligt.

Med Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium får du på en nem og overskuelig måde en flot solbrun kulør.

Påførelse: 

For at opnår et perfekt resultat, anbefales det at peele huden godt inden du påfører selvbruneren, men påfør endelig ikke en anden bodylotion inden selvbruneren.

For at få et jævnt og flot resultat, så kan en påføringshandske anvendes – brug cirkulære bevægelser.

Da farven udvikler sig over 4- 8 timer, så vent minimum 4-8 timer med at bade.

Produktdetaljer: 

 • 100 ml
 • Mousse
Det vi liker:
 • Indeholder certificerede/økologiske ekstrakter
 • Holder i op til 7 dage
 • Tørrer øjeblikkeligt.

Mascha Vang selvbruner Mousse –

Endnu et skønt produkt fra Mascha Vangs selvbruner-serie, som er en stor serie af forskellige typer af selvbruner. Denne gang er det en mousse, som har de samme gode kvaliteter som de andre produkter i serien. Læs mere om Mascha Vang og hendes kamp for “sluk solariet” nederst i artiklen.

Derfor skal du vælge Mascha Vang Selvbruner Mousse

Denne selvbruner mousse er både til ansigt og krop, og så er den parfumefri og har ikke den kedelig selvbruner duft. Den giver også huden fugt i op til 48 timer efter påførelsen. Den findes i 3 nuancer; mellem, mørk og ekstra mørk.

I modsætning til Mascha Vang Selvbruner spray, så skal du her påføre et jævnt lag på huden og fordele det ved hjælp af cirkulære bevægelser. På den måde undgår du de frygtede striber. Det kan være en god idé at bruge en handske, som du kan læse mere om længere nede i denne artiklen. Efter påførelsen, før du i løbet af 3 timer en smuk sommerglød, da den indeholder et naturligt sukkerstof (DHO). Stoffet reagerer på aminosyrerne i det øverste lag af huden, og dermed bliver huden brun, så det er en farve der lægger sig oven på huden.

Mascha har fokuseret på at lancere en serie, som er naturlig, derfor er der en hverken parfume, parabener eller hormonforstyrrende stoffer. Derudover er den også hudallergi-certificeret og svanemærket.

Denne mousse har fået 63 anmeldelser hos Matas og i gennemsnit har den fået 3,6 stjerner ud af 5. Den har fået mange gode kommentarer fra folk i forskellige aldre.

Produktdetaljer: 

 • 150 ml
 • Findes i 3 nuancer; mellem, mørk og ekstra mørk
Det vi liker:
 • Sommerglød efter 3 timer
 • Hudallergi-certificeret og svanemærket
 • Fugtgivende i 48 timer

James Read Self Tan Express Bronzing Mousse –

James Read Tan er et mærke, som har specialiseret sig inden for self-tanning produkter. de prøver at forene self-tanning med plejende produkter, så du nemt kan få en smuk sommerglød, som også er plejende for huden. Dette er deres mousse, som giver en flot sommerglød.

Derfor skal du vælge James Read Self Tan Express Bronzing Mousse

Efter påførsel af denne skønne mouse, vil du inden for 1 time opnå en naturlig glød. Efter 2 timer får du en medium glød og efter 3 timer vil du have en flot og dybere bronzing farve.

Den kan anvendes både til ansigt og krop, og det anbefales, at du bruger “James Read New tanning Mitt”, som er en handske, der gør det let at påføre moussen og som er med til at opnå et perfekt resultat.

Alt i alt er denne selvbruner mousse fra James Read nem og enkel at påføre, giver et godt resultat, så du kan have en smuk sommerglød hele året rundt, og så er den både fugtgivende og blødgørende.

Farven holder i op til 5 dage, og indeholder hverken parfume eller parabener.

 Produkt detaljer: 

 • 200 ml.
 • Mousse
Det vi liker:
 • Fugtgivende, blødgørende og plejende
 • Bronzing farve efter 3 timer
 • Indeholder hverken parfume eller parabener

 

 

 

 

 

 

Bedste selvbruner doseringssdråber:

Meraki Self Tan Drops –

Meraki har en helt serie af skønne produkter til huden, og disse tan drops er værd at kigge en ekstra gang på. Tan drops er en nem måde til en fin sommerglød hele året rundt. Dråberne blandes sammen med din normale ansigtscreme eller en bodylotion, så du kan smøre den på huden som en helt normal creme.

Derfor skal du vælge Meraki Self Tan Drops

Med Meraki Self Tan Drops får du nemt en smuk sommerglød hele året rundt, som får dig til at se mere strålende og sund ud.

Mange holder sig væk fra selvbrunere, fordi det kan være svært og nogle har måske dårlige erfaringer med produkter, som har giver linjer. Men det undgår du med disse dråber, da du tilføjer 3-4 dråber til din creme og smører det grundigt ud i din hud. Hvis du ønsker en mørkere tan (farveintensitet), så tilføjer du bare nogle flere dråber. I starten må du lige prøve dig frem. Du kan bruge dråberne overalt på kroppen – også i ansigtet. Den kan bruges til alle hudtyper.

Dråberne er økologisk certificeret, og der er 100 ml i beholderen, hvilket er en del mere end mange af de andre tan drops, der findes på markedet

Produktdetaljer: 

 • 100 ml
 • Dråber til din ansigtscreme
Det vi liker:
 • Kan opbygges i farveintensitet
 • Økologisk certificeret
 • Stor beholder på 100 ml

James Read H2O Tan Drops Face –

Endnu et skønt produkt fra James Read, men denne gang dråber der tilføres til dine egne hudplejeprodukter – en lidt utraditionel selvbruner.

Derfor skal du vælge James Read H2O Tan Drops Face

Den er lavet af noget af det reneste vand – det er noget af det nyeste inden for den kosmetiske verden, nemlig kosmetisk vand. Det gør at, du nemt kan blande i din creme – det bliver næsten ikke nemmere.

Denne selvbruner indeholder en række naturlige ingredienser bla. vand, aloe vera og hyaluronsyre, som arbejder sammen for at skabe en naturlig, strålende hudfarve uden striber, tilstoppede porer eller tørhed.

Du skal dosére James Read H2O Tan Drops Face med høj præcision, når du tilføjer den til din creme. Dråberne kan kombineres med hvilken som helst dag- eller natcreme og giver resultater, der passer perfekt til hver enkelt hudtone. Et par dråber i din ansigtscreme bør være nok til at din hud bliver dejlig gylden. Selvom du har taget nogle dråber i, så er det vigtigt at du påfører din ansigtscreme som normalt for at opnå et smukt og glødende resultat.

Produktdetaljer: 

 • 30 ml
 • Dråber til din ansigtscreme
Det vi liker:
 • Indeholder naturlige ingredienser som vand, aloe vera og hyaluronsyre
 • Doseres i din egen ansigtscreme.
 • Nemt og naturligt.

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body –

Clarins er et godt brand inden for denne verden og har lavet flere gode creamer til forskellige hudtyper, og derfor er det heller ikke mærkeligt, at de har udviklet disse dråber, som du kombinerer med din egen creme.

Derfor skal du vælge Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body

Denne glow booster giver naturlig og strålende glød til kroppen. Clarins har udviklet denne banebrydende og unik patenterede innovation, som gør at du kan holde en smuk glød hele året.

Du blander 3 dråber sammen med din daglige kropspleje i håndfladerne og påfør med lette tryk over ansigt og hals. Derefter skal du vaske hænderne grundigt efter påføring.

Nøgle Ingredienserne i denne  selvbruner er naturlig DHA, erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden

Produktdetaljer 

 • 30 ml
 • Dråber til din ansigtscreme
Det vi liker:
 • banebrydende og unik patenteret innovation
 • Doseres i din egen creme.
 • Indeholder erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden

Swiss Clinic Self-Tan Drops –

Disse selvbruner dråber giver dig en øjeblikkelig sommerglød, og du kan nemt selv styre og kontrollere styrken på din glød. Derudover indeholder dråberne også en masse gode ingredienser, som er vigtige for huden og modvirker linjer og rynker. Der bliver også tilfører en masse fugt, hvilket er utrolig vigtig for huden.

Derfor skal du vælge Swiss Clinic Self-Tan Drops

Med dråberne fra Swiss Clinic har du mulighed for selv at justere nuancen og den smukke glød, da du selv skal blande dråber i f.eks. din dagcreme. Og den smukke og naturlige glød kommer øjeblikkeligt efter du har påført dråberne.

Udover at tilføre en flot glød til din hud, så indeholder dråberne også e-vitaminer, som er med til at modvirke linjer og rynker. E-vitamin har grundlæggende en reparerende effekt på huden.

Desuden indeholder den også andre gode ingredienser, som virker beroligende og fugtgivende på huden.

Swiss Clinic anbefaler, at du blander 3-5 dråber self-tan i din dagcreme eller foundation, men du kan selvfølgelig selv tilføje flere eller færre dråber alt efter hvad du ønsker. Du kan også godt smøre dråberne direkte på huden, men det er vigtigt, at du fordeler dråberne jævnt.

Disse selvbruner dråber virker til alle typer af hud, men det er vigtigt at huden er ren og plejet inden du påfører dråberne. Det er også en god idé at vaske hænderne grundigt efter brug.

Produktdetaljer: 

 • 50 ml
 • Dråber til din creme
Det vi liker:
 • Tilpas nuancen som du ønsker
 • Modvirker linjer og rynker
 • Bland dråberne med en dagcreme, foundation eller direkte på huden

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige mærker inden for selvbrunere, og vi har skrevet om nogle af de mest kendte mærke på dette marked.

Vita Liberata

Vita Liberata blev etableret i 2003 af en kvinde ved navn Alyson Hogg. Hende og hendes virksomhed har siden prøvet at forske i at lave bedre og bedre selvbrunere. I 2011 blev vita Liberata det første ”non-toxic” selvbruner mærke, som var fri for parabener, parfume, alkohol og giftige kemikalier. Deres mål er at tilbyde et produkt med gode plejende egenskaber som også giver huden en smuk og naturlig glød, derfor bruger de naturlige og certificerede økologiske godkendte ekstrakter i deres formler.

Masha vang

Mascha Vang er bedre kendt som blogger og influencer, men hun har også lavet en serie med selvbrunere, som både indeholder selvbruner spray, skum, serivetter og meget mere. Hun har vundet Danish beauty award, og hendes ønske om at udvikle denne serie er for at at undgå at man går i solarie. Hun ønsker, at vi skal være solarie-fri.

James Red

James Red er et mærke som også har specialiseret sig i selvbrunere. Virksomheden er stiftet af James Red, som altid har elsket af bruge selvbrunere, og nu har han været i beauty-verden i over 16 år og nu stiftet sit eget. Han ønsker at kombinere god hudpleje med en god golden-tan, som passer til alle hudtoner.

Konklusion

Den bedste selvbruner spray i denne test er St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist, fordi den giver et lige så flot resultat som en airbrush, og er både en selvbruner og hudpleje. Den næste selvbruner skum er Mascha Vangs selvbruner spray, som giver en sommerglød efter 3 timer, og den er hudallergi-certificeret og svanemærket. Derudover er den også fugtgivende i 48 timer. James Read Self Tan Instant Bronzing Mist er den næste selvbruner spray, og den har en avanceret 360-graders dyse. Den udvikler sig efter 3-5 timer og er ultra-let og hurtigtvirkende.

Den bedste selvbruner skum i denne test er Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse, fordi den giver et smukt resultat, indeholder certificerede/økologiske ekstrakter og tørrer på et øjeblik.

Den næste selvbruner skum er Mascha Vang selvbruner Mousse, og ligesom Mascha Vangs selvbruner spray, så giver den også en sommerglød efter 3 timer, er hudallergi-certificeret og svanemærket samt fugtgivende i 48 timer.

Den sidste selvbruner skum i denne selvbruner test er James Read Self Tan Express Bronzing Mousse. Den er fugtgivende, blødgørende og plejende. Den er hurtigtvirkende og giver farve allerede efter en time og giver bronzing farve op til efter 3 timer. Den indeholder hverken parfume eller parabener.

De bedste doseringsdråber til din creme i denne test er Rudolph Care A Hint of Summer, fordi den indeholder aloe vera og acaibær, der sikrer fugt til huden og forebygger aldringstegn, og så er den Svanemærket og Cosmos certificeret.

De næste doseringsdråber i denne test er fra James Read H2O Tan Drops Face. Den kommes ned i den egen creme og indeholder naturlige ingredienser som vand, aloe vera og hyaluronsyre. Den er nem og naturlig.

Den sidste selvbruner i denne test er Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body. Denne selvbruner er dannet på baggrund af en banebrydende og unik patenteret innovation, som doseres i din egen creme. Den Indeholder erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden.

Nu håber jeg, at du har fået nok informationer til at kunne træffe dit valg om, hvilken selvbruner du skal vælge, så du får den glød du kunne tænke dig.