fbpx

Senest opdateret

Der findes ikke noget bedre end at føle sig lidt brun og frisk i huden, og derfor er det skønt at selvbrunere er blevet bedre og nemmere med årene. Der findes nemlig forskellig typer af selvbrunere, så du har mulighed for at finde den type, der fungerer bedst for dig – både det som din hed tager bedst imod, men også hvordan det er nemmest for dig at påføre selvbruneren. Der er nemlig både skum, spray og doseringsdråber til din creme. I denne selvbruner guide har vi gennemgået selvbrunere inden for hver af disse kategorier. På denne måde kan du finde ud af hvilken type selvbruner, som er bedst til dig. 

Resultat af guiden – de bedste selvbrunere på markedet

Vi har lavet en kort af denne selvbruner guide og her giver vi en kort opsummering af vinderne i hver kategori; en vinder i spray, skum og doseringsdråber.

Den bedste selvbruner spray i denne test er St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist, fordi den giver et lige så flot resultat som en airbrush, og er både en selvbruner og hudpleje. 

Den bedste selvbruner skum i denne test er Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse, fordi den giver et smukt resultat, indeholder certificerede/økologiske ekstrakter og tørrer på et øjeblik. 

De bedste doseringsdråber til din creme i denne test er Rudolph Care A Hint of Summer, fordi den indeholder aloe vera og acaibær, der sikrer fugt til huden og forebygger aldringstegn, og så er den Svanemærket og Cosmos certificeret. 

Bedste selvbruner spray:

Bedst i test selvbruner fra St Moriz

#1 St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist

St. Moriz er et brand, der laver selvbrunere til forskellige hudtyper og i forskellige former; spray, mousse, lotion osv. Serien St. Moriz Advanced Pro kombinerer hudpleje og selvbruner og er derfor en unik selvbrunerserie, og et velkendt navn i denne branche. 

Dette er deres selvbruner spray, som giver et smukt resultat.

Fremhævede fordele:

 • Giver et lige så flot resultat som airbrush
 • Selvbruner og hudpleje i et produkt
 • Farvekontrol, så du selv bestemmer gløden på din hud
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
103,00 103,00 Køb nu
119,95 119,95 Køb nu

Derfor skal du vælge St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist 

Med dette produkt fra St. Moriz, som er en selvbruner spray, får din hud en flot glød, og du opnår et lige så godt resultat, som hvis du havde brugt en airbrush.

Selvbruneren farver øjeblikkeligt, og så har den farvekontrol, så du selv kan bestemme og kontrollere din glød, så du opnår den perfekte tan for dig. 

St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist er fugtgivende og udglattende, og samtidig indeholder den ingen form for parabener eller MI. 

Produktdetaljer: 

 • 150 ml. 
 • Spray

#2 Mascha Vang selvbruner spray

Denne selvbruner spray er en del af Mascha Vangs selvbruner-serie, som er en stor serie af forskellige selvbruner typer, så du kan beholde en smuk sommerglød hele året rundt og undgå solariet. Læs mere om Mascha Vang og hendes kamp for “sluk solariet” nederst i artiklen. 

Fremhævede fordele:

 • Sommerglød efter 3 timer
 • Hudallergi-certificeret og svanemærket
 • Fugtgivende i 48 timer
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
139,95 139,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Mascha Vang Selvbruner Spray

Denne selvbruner spray fungerer godt både til ansigt og krop, og så er den parfumefri og har ikke den kedelig selvbruner duft. Den giver også huden fugt i op til 48 timer efter påførelsen. 

Selvbruneren påføres nemt og enkelt, siden det er en spray-selvbruner. Efter påførelsen, før du i løbet af 3 timer en smuk sommerglød. Det skyldes, at den indeholder et naturligt sukkerstof (DHO), som er et stof, der reagerer på aminosyrerne i det øverste lag af huden. Det gør huden brun, hvilke betyder, at det er en farve, der lægger sig oven på huden.

Mascha har fokuseret på at lancere en serie, som er naturlig, derfor er der en hverken parfume, parabener eller hormonforstyrrende stoffer. Derudover er den også hudallergi-certificeret og svanemærket. 

Den har fået 33 anmeldelser hos matas og i gennemsnit har den 3 stjerner ud af 5 – den har fået mange gode kommentarer fra folk, der er tilfredse med produktet. 

Produktdetaljer: 

 • 125 ml 
 • Spray

#3 James Read Self Tan Instant Bronzing Mist

James Read Tan er et mærke, som har specialiseret sig inden for self-tanning produkter. de prøver at forene self-tanning med plejende produkter, så du nemt kan få en smuk sommerglød, som også er plejende for huden. Dette er deres spray, som øjeblikkeligt giver din hud en flot sommerglød. 

Fremhævede fordele:

 • Avanceret 360-graders dyse
 • Udvikler sig efter 3-5 timer 
 • Ultra-let og hurtigtvirkende

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
225,00 225,00 Køb nu
229,95 229,95 Køb nu
 

Derfor skal du vælge James Read Self Instant Bronzing Mist

Denne selvbruner spray er ultra-let og hurtigtvirkende, som giver en smuk gylden tan, udvikler sig over 3-5 timer. 

Du kan nemt påføre denne selvbruner, da den har en avanceret 360-graders dyse, og så kan den anvendes både i ansigtet og på kroppen. Det er specielt vigtig ved spray-solbrunere, at dysen fungerer ordentligt, ellers kan det være svært at opnå et godt resultat. 

Hvis du ønsker en dybere farve, så kan du bare påføre flere lag, indtil du bliver tilfreds med farven.  Den indeholder ingen former for parabener eller parfume. 

Produktdetaljer: 

 • 200 ml. 
 • Spray 

Bedste selvbruner skum:

#1 Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium 

Vita liberata er et brand, som har forsket i at gøre selvbrunere bedre og fjerne nogle af de negative sider som selvbrunere tidligere har haft, og de har nu 14 forskellige produkter inden for selvbrunere, hvor denne skønne selvbruner i skum er en af dem. Du kan læse mere om Vita Liberata nederst i denne artikel. 

Fremhævede fordele:

 • Indeholder certificerede/økologiske ekstrakter
 • Holder i op til 7 dage
 • Tørrer øjeblikkeligt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
134,00 134,00 Køb nu
199,00 199,00 Køb nu
219,95 219,95 Køb nu
 

Defor skal du vælge Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium

Denne selvbruner mousse giver din hud en flot medium-nuance, som udvikler sig 4-8 timer efter ud har påført den. Derudover er den nem og enkel at påføre, og så tørrer den i løbet af få sekunder. Du skal derfor ikke planlægge at tage selvbruner på eller vente med at komme ud af døren indtil det er tørret og kommet ind i huden, fordi den tørrer hurtigt. 

Derudover så har Vita Liberata fokuseret på at bruge nogle gode ingredienser, og derfor indeholder den certificerede og økologiske ekstrakter. Derudover er den også alkoholfri og parabenfri, og dermatologisk testet og non-toxic. 

Som nævnt tidligere, så har de Vita Liberata prøvet at fjerne nogle af de negative konsekvenser ved selvbrunere og det er bl.a. lugten. Derfor har denne selvbruner ikke den der kedelige selvbruner lugt, men duftfri. 

Moussen giver ikke kun en flot glød til huden, men den fugter og blødgør også huden. Den flotte glød holder i op til 7 dage, hvor farven aftager naturligt. 

Med Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml – Medium får du på en nem og overskuelig måde en flot solbrun kulør.

Påførelse: 

For at opnår et perfekt resultat, anbefales det at peele huden godt inden du påfører selvbruneren, men påfør endelig ikke en anden bodylotion inden selvbruneren. 

For at få et jævnt og flot resultat, så kan en påføringshandske anvendes – brug cirkulære bevægelser.

Da farven udvikler sig over 4- 8 timer, så vent minimum 4-8 timer med at bade. 

Produktdetaljer: 

 • 100 ml 
 • Mousse

#2 Mascha Vang selvbruner Mousse 

Endnu et skønt produkt fra Mascha Vangs selvbruner-serie, som er en stor serie af forskellige typer af selvbruner. Denne gang er det en mousse, som har de samme gode kvaliteter som de andre produkter i serien. Læs mere om Mascha Vang og hendes kamp for “sluk solariet” nederst i artiklen. 

Fremhævede fordele:

 • Sommerglød efter 3 timer
 • Hudallergi-certificeret og svanemærket
 • Fugtgivende i 48 timer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
139,95 139,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Mascha Vang Selvbruner Mousse

Denne selvbruner mousse er både til ansigt og krop, og så er den parfumefri og har ikke den kedelig selvbruner duft. Den giver også huden fugt i op til 48 timer efter påførelsen. Den findes i 3 nuancer; mellem, mørk og ekstra mørk. 

I modsætning til Mascha Vang Selvbruner spray, så skal du her påføre et jævnt lag på huden og fordele det ved hjælp af cirkulære bevægelser. På den måde undgår du de frygtede striber. Det kan være en god idé at bruge en handske, som du kan læse mere om længere nede i denne artiklen. Efter påførelsen, før du i løbet af 3 timer en smuk sommerglød, da den indeholder et naturligt sukkerstof (DHO). Stoffet reagerer på aminosyrerne i det øverste lag af huden, og dermed bliver huden brun, så det er en farve der lægger sig oven på huden.

Mascha har fokuseret på at lancere en serie, som er naturlig, derfor er der en hverken parfume, parabener eller hormonforstyrrende stoffer. Derudover er den også hudallergi-certificeret og svanemærket. 

Denne mousse har fået 63 anmeldelser hos Matas og i gennemsnit har den fået 3,6 stjerner ud af 5. Den har fået mange gode kommentarer fra folk i forskellige aldre.  

Produktdetaljer: 

 • 150 ml 
 • Findes i 3 nuancer; mellem, mørk og ekstra mørk 

#3 James Read Self Tan Express Bronzing Mousse

James Read Tan er et mærke, som har specialiseret sig inden for self-tanning produkter. de prøver at forene self-tanning med plejende produkter, så du nemt kan få en smuk sommerglød, som også er plejende for huden. Dette er deres mousse, som giver en flot sommerglød. 

Fremhævede fordele:

 • Fugtgivende, blødgørende og plejende
 • Bronzing farve efter 3 timer
 • Indeholder hverken parfume eller parabener

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
224,95 224,95 Køb nu
225,00 225,00 Køb nu

Derfor skal du vælge James Read Self Tan Express Bronzing Mousse

Efter påførsel af denne skønne mouse, vil du inden for 1 time opnå en naturlig glød. Efter 2 timer får du en medium glød og efter 3 timer vil du have en flot og dybere bronzing farve.

Den kan anvendes både til ansigt og krop, og det anbefales, at du bruger “James Read New tanning Mitt”, som er en handske, der gør det let at påføre moussen og som er med til at opnå et perfekt resultat. 

Alt i alt er denne selvbruner mousse fra James Read nem og enkel at påføre, giver et godt resultat, så du kan have en smuk sommerglød hele året rundt, og så er den både fugtgivende og blødgørende. 

Farven holder i op til 5 dage, og indeholder hverken parfume eller parabener. 

 Produkt detaljer: 

 • 200 ml. 
 • Mousse

Bedste selvbruner doseringssdråber:

#1 Rudolph Care A Hint of Summer 

Rudolph Care er et brand, som er ensbetydende med produkter af kvalitet med gode ingredienser. Du kan læse mere om Andreas RudolpRudolph Care længere nede denne artikel. Dette er en lidt utraditionel selvbruner, fordi det er dråber som du blander med de hudpleje produkter, som du bedst kan lide. 

 • Du kan benytte dine egne hudplejeprodukter 
 • Indeholder aloe vera og acaibær, der sikrer fugt til huden og forebygger aldringstegn
 • Svanemærket og Cosmos certificeret

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
349,95 349,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Rudolph Care A Hint of Summer 

Rudolph Care A Hint of Summer er farveløse dråber, som har en let og flydende konsistens med en mild og delikat lugt. Ligesom de fleste andre selvbrunere, så indeholder den DHA-molekyler, som gør, at huden får en flot og gylden farve. 

Udover at være en selvbruner, så indeholder den også naturlige og aktive ingredienser, som forkæler din hud. Den indeholder bl.a. aloe vera, som beroliger, genopbygger og sikrer at hudens fugtbalance er i top, acaibærerne forebygger aldringstegn og styrker hunden gennem bærrets høje koncentration af antioxidanter fra essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. 

Produktdetaljer: 

 • 50 ml 
 • Dråber til din creme

#2 James Read H2O Tan Drops Face

Endnu et skønt produkt fra James Read, men denne gang dråber der tilføres til dine egne hudplejeprodukter – en lidt utraditionel selvbruner. 

 • Indeholder naturlige ingredienser som vand, aloe vera og hyaluronsyre
 • Doseres i din egen ansigtscreme. 
 • Nemt og naturligt. 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
269,00 269,00 Køb nu
299,95 299,95 Køb nu

Derfor skal du vælge James Read H2O Tan Drops Face

Den er lavet af noget af det reneste vand – det er noget af det nyeste inden for den kosmetiske verden, nemlig kosmetisk vand. Det gør at, du nemt kan blande i din creme – det bliver næsten ikke nemmere. 

Denne selvbruner indeholder en række naturlige ingredienser bla. vand, Aloe Vera og Hyaluronsyre, som arbejder sammen for at skabe en naturlig, strålende hudfarve uden striber, tilstoppede porer eller tørhed. 

Du skal dosére James Read H2O Tan Drops Face med høj præcision, når du tilføjer den til din creme. Dråberne kan kombineres med hvilken som helst dag- eller natcreme og giver resultater, der passer perfekt til hver enkelt hudtone. Et par dråber i din ansigtscreme bør være nok til at din hud bliver dejlig gylden. Selvom du har taget nogle dråber i, så er det vigtigt at du påfører din ansigtscreme som normalt for at opnå et smukt og glødende resultat. 

Produktdetaljer: 

 • 30 ml 
 • Dråber til din ansigtscreme

#3 Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body

Clarins er et godt brand inden for denne verden og har lavet flere gode creamer til forskellige hudtyper, og derfor er det heller ikke mærkeligt, at de har udviklet disse dråber, som du kombinerer med din egen creme.

Fremhævede fordele:

 • banebrydende og unik patenteret innovation 
 • Doseres i din egen creme. 
 • Indeholder erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
309,95 309,95 Køb nu
310,00 310,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body

Denne glow booster giver naturlig og strålende glød til kroppen. Clarins har udviklet denne banebrydende og unik patenterede innovation, som gør at du kan holde en smuk glød hele året. 

Du blander 3 dråber sammen med din daglige kropspleje i håndfladerne og påfør med lette tryk over ansigt og hals. Derefter skal du vaske hænderne grundigt efter påføring.

Nøgle Ingredienserne i denne  selvbruner er naturlig DHA, erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden 

Produktdetaljer 

 • 30 ml
 • Dråber til din ansigtscreme

Hvilket mærke skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige mærker inden for selvbrunere, og vi har skrevet om nogle af de mest kendte mærke på dette marked. 

Vita Liberata

Vita Liberata blev etableret i 2003 af en kvinde ved navn Alyson Hogg. Hende og hendes virksomhed har siden prøvet at forske i at lave bedre og bedre selvbrunere. I 2011 blev vita Liberata det første ”non-toxic” selvbruner mærke, som var fri for parabener, parfume, alkohol og giftige kemikalier. Deres mål er at tilbyde et produkt med gode plejende egenskaber som også giver huden en smuk og naturlig glød, derfor bruger de naturlige og certificerede økologiske godkendte ekstrakter i deres formler.

Masha vang

Mascha Vang er bedre kendt som blogger og influencer, men hun har også lavet en serie med selvbrunere, som både indeholder selvbruner spray, skum, serivetter og meget mere. Hun har vundet Danish beauty award, og hendes ønske om at udvikle denne serie er for at at undgå at man går i solarie. Hun ønsker, at vi skal være solarie-fri. 

James Red 

James Red er et mærke som også har specialiseret sig i selvbrunere. Virksomheden er stiftet af James Red, som altid har elsket af bruge selvbrunere, og nu har han været i beauty-verden i over 16 år og nu stiftet sit eget. Han ønsker at kombinere god hudpleje med en god golden-tan, som passer til alle hudtoner. 

Konklusion

Den bedste selvbruner spray i denne test er St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist, fordi den giver et lige så flot resultat som en airbrush, og er både en selvbruner og hudpleje. Den næste selvbruner skum er Mascha Vangs selvbruner spray, som giver en sommerglød efter 3 timer, og den er hudallergi-certificeret og svanemærket. Derudover er den også fugtgivende i 48 timer. James Read Self Tan Instant Bronzing Mist er den næste selvbruner spray, og den har en avanceret 360-graders dyse. Den udvikler sig efter 3-5 timer og er ultra-let og hurtigtvirkende. 

Den bedste selvbruner skum i denne test er Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse, fordi den giver et smukt resultat, indeholder certificerede/økologiske ekstrakter og tørrer på et øjeblik.

Den næste selvbruner skum er Mascha Vang selvbruner Mousse, og ligesom Mascha Vangs selvbruner spray, så giver den også en sommerglød efter 3 timer, er hudallergi-certificeret og svanemærket samt fugtgivende i 48 timer. 

Den sidste selvbruner skum i denne selvbruner test er James Read Self Tan Express Bronzing Mousse. Den er fugtgivende, blødgørende og plejende. Den er hurtigtvirkende og giver farve allerede efter en time og giver bronzing farve op til efter 3 timer. Den indeholder hverken parfume eller parabener.

De bedste doseringsdråber til din creme i denne test er Rudolph Care A Hint of Summer, fordi den indeholder aloe vera og acaibær, der sikrer fugt til huden og forebygger aldringstegn, og så er den Svanemærket og Cosmos certificeret. 

De næste doseringsdråber i denne test er fra James Read H2O Tan Drops Face. Den kommes ned i den egen creme og indeholder naturlige ingredienser som vand, aloe vera og hyaluronsyre. Den er nem og naturlig. 

Den sidste selvbruner i denne test er Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body. Denne selvbruner er dannet på baggrund af en banebrydende og unik patenteret innovation, som doseres i din egen creme. Den Indeholder erythrulose og aloe vera-ekstrakt, som er med til at fugte huden. 

Nu håber jeg, at du har fået nok informationer til at kunne træffe dit valg om, hvilken selvbruner du skal vælge, så du får den glød du kunne tænke dig. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.