Bedste Shampoo Test 2022

1
#1 HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Med denne shampoo fra HairLust giver du dit hår en god og grundlæggende pleje. HairLust er et dansk firma, der producerer skønhedsprodukter, som er med til at forsvare og bevare den naturlige skønhed. De bruger økologiske olier, sunde naturlige fedtsyrer, essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer, som arbejder godt sammen, så dit hår bliver sundt. Derudover, udvikler de alle deres produkter i tæt samarbejde med førende kemikere, farmaceuter og ernæringseksperter i Danmark. Dette er…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
#1 HairLust Hair Growth & Repair Shampoo
Salling
#2 Australian Bodycare Hair Clean Shampoo
Helsam
#3 Moroccanoil Moisture Repaire Shampoo
Ikke på lager
#4 Aussie aussome volume shampoo
YOUTY
#5 Rudolph Care Hair Blossom shampoo 240 ml
Salling
#6 Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo
Lyko DK
#7 Kevin Murphy Balancing Wash
Salling
#8 Raunsborg Nordic Shampoo
Jala-helsekost

Test af den bedste Shampoo i 2021

Shampoo bruger vi for at rense vores hår og vaske det rent. Håret kan komme til at føles beskidt og fedtet og den eneste løsning på det, er at vaske håret i shampoo. Udover at vaske fedt og talg ud af hår og hovedbund, er der en række ingredienser i shampoo, der gør, at det ikke er ligegyldigt, hvilken shampoo du vælger. Shampoo kan nemlig indeholde forskellige beskyttende ingredienser, der danner en beskyttende hinde om hårstrået. Desuden kan der være tilsat eksempelvis silikone, der gør håret lettere at rede ud.

I andre shampoo-produkter kan der være tilsat solbeskyttende ingredienser eller ingredienser, der beskytter mod varme fra glattejern og hårtørrere. Måske er du på jagt efter en shampoo, der giver dit hår ekstra fylde eller som modvirker krusninger i dit hår.

Her på siden har vi udvalgt nogle af de bedste shampoo-produkter på markedet, som alle har til formål at opfylde et specifikt behov.

Du får her en indføring i hvilke fordele eller særlige ingredienser, de hver især har. Derefter vil du være bedre rustet, til at vælge dét produkt, der passer bedst til dig, dit hår og din økonomi.

Hvilken shampoo skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige shampoos på markedet. Du kan få en shampoo til enhver type hår, ethvert behov og til mange forskellige priser. Det kan være svært at overskue, hvilken du skal vælge og hvilke ingredienser, du skal enten holde dig fra eller gå efter.

Du skal først og fremmest overveje, hvilken type hår du har. Har du brug for ekstra fylde? Døjer du med fedtet hår og hovedbund, der tynger dit hår og kræver hyppig hårvask? Har du sart hovedbund? Eller fint hår?

Der findes utallige forskellige behov og heldigvis lige så mange forskellige typer af shampoo. Vi har her udvalgt 8 forskellige, som bliver gennemgået med det formål, at give dig mulighed for at vælge den rette – for netop dig. Vi er ikke ens og vi søger ikke det samme i en shampoo. Vores hår har brug for noget forskelligt og det kan være en jungle, at finde rundt i shampoo-markedet.

De 8 nedenstående produkter er udvalgt på baggrund af information fra leverandører, udviklere, diverse test og anmeldelser – alle undersøgt og gennemlæst – og derefter formidlet, så vi alle kan få gavn af de mange undersøgelser, der allerede er lavet.

#1 HairLust Hair Growth & Repair Shampoo – Den bedste shampoo i test

Med denne shampoo fra HairLust giver du dit hår en god og grundlæggende pleje. HairLust er et dansk firma, der producerer skønhedsprodukter, som er med til at forsvare og bevare den naturlige skønhed. De bruger økologiske olier, sunde naturlige fedtsyrer, essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer, som arbejder godt sammen, så dit hår bliver sundt. Derudover, udvikler de alle deres produkter i tæt samarbejde med førende kemikere, farmaceuter og ernæringseksperter i Danmark. Dette er altså en shampoo til dig, som gerne vil vide, hvad den indeholder.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Ønsker du lang og stærkt hår? Hair Growth & Repair Shampoo fra HairLust er en genopbyggende shampoo, som giver håret de bedste muligheder for at vokse sig stærkt og langt. Dette er en proteinrig og genopbyggende shampoo til et tørt, ødelagt, skrøbeligt eller tyndt hår, som styrker håret indefra. Shampooen indeholder 250 ml.

HairLust har virkelig gjort alt for at finde den perfekte ingrediensliste til denne shampoo, og som resultat, er der kommer denne innovative shampoo, som består af, blandt andet, veganske mikro-proteiner, risekstrakt, hvede protein, planteprotein og nærende planteekstrakter fra økologisk aloe vera, blåbærekstrakt og mangoekstrakt. Alle disse ingredisenser er med til at forhindre, at håret tørre ud og styrker hårets kerne og hårrødder indefra. Den har også en possitiv effekt på sart og irriteret hovedbund, da den virker plejende, beskyttende og antibakterielt.

Går du op i miljøet, skal du vide, at denne shampoo er produceret i Danmark – den er altså ikke blevet transporteret til Danmark fra den anden side af jorden.

Som nævnt tidligere er shampooen certificeret økologisk og vegansk. Den økologiske certificering er fra Ecocert COSMOS ORGANIC og vegansk fra Vegan Society.

Der er ikke nogen tvivl om, at denne shampoo ryger til tops på vores liste, da den giver et synligt sundere hår og lokkerne bliver mere modstandsdygtige. Dit hår får derfor lov til at vokse sig lange uden at knække. Shampooen er også med til at forlænge hårets livscyklus.

Det vi liker:
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Indeholder veganske mikro-proteiner, risekstrakt, nærende planteekstrakter fra økologisk aloe vera, blåbærekstrakt og mangoekstrakt
 • Genopbygger håret indefra og er med til at forlænge hårets livscyklus

#2 Australian Bodycare Hair Clean Shampoo – Den bedste shampoo til forebyggelse af skæl og en tør hovedbund

Ved at investere i en Hair Clean Shampoo fra Australian Bodycare, kan du være sikker på, at du får den bedste shampoo til tørt hår. Derudover kan shampooen også være behjælpelig med at forebygge en irriteret eller tør hovedbund. Denne egenskab gør produktet ideelt til brug mod skæl.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Denne lækre og antibakterielle shampoo fra mærket Australian Bodycare er ideel til dig, der lider er en irriteret hovedbund, skæl problemer eller tørt hår. Det skyldes, at shampooen har en opbygning af Tea Tree Oil og vandopløselig kokosolie. Disse naturlige ingredienser sørger nemlig for, at håret bliver renset i dybden for snavs og bakterier.

Tea Tree Oil virker f.eks. både antiseptisk, -inflammatorisk og -bakteriel, hvilket virker hæmmende på bakterier og overfølsomhed. Derudover indeholder produktet også glycerin, der er med til at tilføre den optimale mængde fugt til hårsække og hovedbund.

Fordelen ved at investere i denne shampoo er, at den er mild og skånsom over for hår, hovedbund og hud, selvom den effektivt fjerner snavs og bakterier. Du kan altså stole på, at denne shampoo både modvirker og forebygger diverse problemer uden at udtørre eller irritere. Derudover trænger denne shampoo dybt ind, hvor den både plejer og styrker hovedbund og hår indefra, så det bliver mere modstandsdygtigt.

Det vi liker:
 • Fjerner effektivt snavs, skæl og bakterier, men er skånsom mod hud og hår
 • Bekæmper skæl og tørt hår, samt irritation og kløen i hovedbunden
 • Indeholder Tea Tree Oil, der har antibakterielle egenskaber

#3 Moroccanoil Moisture Repaire Shampoo – Genopbyggende shampoo

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo har fået 4,6 ud af 5 stjerner hos Nicehair.dk. Denne shampoo er både fugtgivende og genopbyggende og er et sikkert valg i forhold dig, der søger en shampoo, der både plejer og giver fugt. Moroccanoil er et mærke, som er kendt for at lave gode kvalitetsprodukter til håret. De har mange forskellige produkter og serier til forskellige typer af hår.

Derfor skal du vælge Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Denne shampoo styrker dit hår, og giver det fugt, så du kan opnå medgørligt hår. Ikke nok med det, så genopbygger den også dit hårs elasticitet grundets dens indgredienser som arganolie, keratin og fedtsyrer.

Shampooen påføres i vådt hår, masseres ind i hår og hovedbund, hvorefter håret skylles grundigt. Den er velegnet til alle hårtyper, og tilfører endda en smule glans til håret.

Har du kemisk beskadiget hår og har brug for en ekstra kærlig hånd til dit hår, kan du trygt vælge denne shampoo. Moroccanoil Moisture Repair Shampoo er rig på fedtsyrer og proteiner, som genopbygger dit hår, og produktet er desuden både sulfat-, fosfat- og parabenfri.

Det vi liker:
 • Formel med arganolie, keratin og fedtsyrer, der genopbygger håret.
 • Sulfat-, fosfat- og parabenfri.
 • Medvirker til at bevare farven i dit hår.

#4 Aussie aussome volume shampoo – Bedste shampoo til prisen

Aussie Aussome Volume Shampoo har fået 5 ud af 5 stjerner hos Nicehair.dk. Den er anbefalet af Woman og fremhæves her som en shampoo, der giver dit hår ekstra fylde

Derfor skal du vælge Aussie Aussome Volume Shampoo

Aussie er et kendt mærke indenfor shampoo og balsam, men også andre hårprodukter. De har udviklet forskellige serier,som hver har deres funktioner fx en serie til volume, en til at styrke håret, en til farvet hår osv.,så det gælder om at finde den shampoo, der passer bedst til dig. Det er endda et mærke fra Australien.

Denne shampoo er altså for dig, der har brug for ekstra fylde og volume i dit fine og tynde hår. Denne shampoos ingredienser består bl.a. af australsk humle, er med til at give håret en luftighed og fylde, som virkelig kan ses og mærkes.

Den anvendes ved at påføre i vådt hår til det skummer, skylles ud og gentages hvis nødvendigt.

Det vi liker:
 • Giver håret fylde og volume
 • Gør dit hår luftigt
 • God til prisen

#5 Rudolph Care Hair Blossom shampoo 240 ml – Premium shampoo

Rudolph Care Hair Blossom Shampoo har fået 4,5 ud af 5 stjerner hos Matas, og er til dig, der ønsker en kvalitetspleje til dit hår og som ikke vil gå på kompromis med hverken pris, ingredienser eller kvalitet. Rodulph Care er et hudplejebrand, som er startet af Andrea Rudolph. De producerer meget – hvis ikke det hele – i Danmark, og fokuserer meget på ikke at spilde unødvendig emballage, derfor prøver de at bruge så lidt emballage som muligt, men også at deres emballage kan genanvendes.

Derfor skal du vælge Rudolph Care Hair Blossom Shampoo

Det er en eksklusiv shampoo med udtræk fra økologiske blomster og bær. Den styrker håret og gør det smukt og glansfuldt. Desuden indeholder Blossom Shampoo også hvedeprotein, der genopbygger tørt og ødelagt hår samt Aloe Vera, der forebygger og modvirker irriteret hovedbund.

Rudolph Care Blossom Shampoo er velegnet til alle hårtyper og kan faktisk bruges af både mænd og kvinder.

Anvendes ved at påføre en lille mængde i vådt hår og massér blidt. Lad gerne Blossom shampoo virke i håret i 1-3 minutter. Skyld derefter håret grundigt og gentag hvis nødvendigt.

Det vi liker:
 • Indeholder rene, naturlige ingredienser og er fremstillet af økologiske blomster og bær.
 • Virker blødgørende på håret og forebygger irriteret hovedbund.
 • Styrker håret og tilfører fugt samt genopbygger tørt og ødelagt hår.

#6 Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo – til dig der elsker saltvandsprodukter

Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo har fået 5 ud af 5 stjerner hos Matas og Nicehair.dk. Sachajuan er et svensk kosmetik og beauty mærke. De har udviklet forskellige serier til forskellige typer af hår, så du kan også finde en shampoo, der passer til dit hår.

Derfor skal du vælge Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo

Denne shampoo er nyudviklet med Ocean Silk Technology, som giver håret tekstur, volume og styrke på grund af dens naturlige og aktive proteiner. Hvert enkelt hårstrå styrkes og og medvirker øget elasticitet, der forebygger, at håret knækker.

Dette er en helt perfekt shampoo til dig, der elsker saltvandsprodukter. Efterlader håret glansfuldt og stærkt med volume og struktur.

Anvendes ved at massere en lille mængde ind i vådt hår og skyl derefter omhyggeligt. Giver glans og styrke til håret.Giver dit hår struktur og volume.

Det vi liker:
 • Velegnet til fint og tyndt hår.
 • Giver dit hår styrke indefra og udefra.
 • Indeholder aktive naturlige ingredienser.

#7 Kevin Murphy Balancing Wash – Et økologisk valg

Kevin Murphy Balancing Wash har på nuværende tidspunkt fået 5 ud af 5 stjerner hos Nicehair.dk. Desuden er den anbefalet af Woman.

Derfor skal du vælge Kevins Murphy Balancing Wash

Denne shampoo indeholder ekstrakter fra grøn te og mynte sammen med kokosnød, som renser dit hår på en mild og skånsom måde. Hvis du vælger denne shampoo, vil den medvirke til at bevare dit hår stærkt. Den kan anvendes til hverdagsbrug på grund af dens mildhed og plejende ingredienser, og er desuden uden parabener og sulfater. Anvendes ved at fordele en lille mængde shampoo i vådt hår, massér derefter hår og hovedbund med blide cirkelbevægelser til din shampoo skummer. Skyl herefter grundigt.

Det vi liker:
 • Økologiske ingredienser og ekstrakter fra grøn te og mynte
 • Holder håret sundt og plejet
 • Uden parabener og sulfater

#8 Raunsborg Nordic Shampoo – Dansk kvalitets shampoo

Raunsborg Nordic Shampoo har fået 4,6 stjerner ud af 5 hos Matas ud af 38 anmeldelser, og er en shampoo som er fyldt med gode ingredienser til både håret og hovedbunden. Alle ingredienser i denne shampoo er nøje udvalgt af Jim Lyngvild, for at give det helt rigtige grundlag for udvikling af produktet og ens ingredienser.

Derfor skal du vælge Raunsborg Nordic Shampoo

Denne shampoo kan bruges af hele familien og renser, plejer og beskytter uden at virke udtørrende på hovedbunden. Den indeholder aktive ingredienser fra havtorn, som giver styrke og glans til håret og dufter fantastisk. Der er også tilsat multebær, som virker beroligende på følsom og irriteret hovedbund og sukkerroe tilfører fugt. Desuden er der tilsat hvedeekstrakter, som virker konditionerende sammen med sukkerroe.

Der er tilsat vilde bær og sandeltræ, som giver en duft og en følelse af forår.

Her får du et produkt, hvor alle ingredienser er nøje udvalgt af Jim Lyngvild, for at give det helt rigtige grundlag for udvikling af produkterne.

Anvendes ved at tilføre en lille mængde i håret, massere ind i hår og hovedbund og derefter skylle grundigt. Gentag hvis nødvendigt.

Det vi liker:
 • Passer til alle hårtyper.
 • Renser, plejer og beskytter.
 • Giver håret volume og fylde og tilfører fugt.

Kort opsummering af denne shampoo test

Ud af de syv forskellige shampoo, som vi har udvalgt her på siden, har vi bedømt de bedste i kategorierne: Bedste shampoo, bedst til prisen og premium. De vil kort blive gennemgået her, hvorefter alle syv vil blive gennemgået i forhold til fordele. Desuden vil vi her give en kort indføring i hvordan den enkelte shampoo skal anvendes.

På denne måde vil du være bedre rustet til at vælge den rette, hvad enten du er på jagt efter fylde, vil forebygge kløe eller leder efter et godt valg til din familie og din hverdag.

Bedste shampoo i denne test er HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, og det er der ikke nogen tvivl om! Dette er en vegansk og økologisk shampoo, som er genopbyggende helt ind til dine hårrødder. Ønsker du langt og stærkt hår, er dette en shampoo for dig.

Bedst til prisen er Aussie aussome volume shampoo, fordi den er til dig, der gerne vil have lidt ekstra fylde i håret uden at betale en formue. Denne shampoo får 4 ud af 5 stjerner hos matas.dk og er virkelig et godt køb til prisen.

Premium shampoo er Rudolf Care Hair Blossom Shampoo 240 ml., og er til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten på din shampoo. Med Rudolphs Care Hair Blossom Shampoo får du en shampoo, som er lavet på rene og rige ingredienser og som både styrker dit hår og tilfører det fugt. Denne shampoo får 4,5 stjerner ud af 5 hos matas.dk.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en shampoo?

Når du skal købe en shampoo, skal du selvfølgelig forholde dig til din egen hårtype og vælge en shampoo, der kan opfylde de behov du har. Derudover får du her forskellige tips til hvilke ingredienser, der kan være gode at gå uden om og hvad du ellers kan forholde dig til i jagten på den rigtige shampoo.

Hvis du har kraftigt hår, skal du eksempelvis vælge en shampoo, der tilfører ekstra fugt. Ved at tilføre ekstra fugt, bliver dit kraftige og fyldige hår mere samarbejdsvilligt.

Shampoo kan indeholde uønsket kemi som fx parfume. Indhold af parfume i shampoo kan gøre at man udvikler parfumeallergi og det kan derfor være en god idé, at vælge en shampoo uden parfume – specielt hvis du allerede lider af allergi.

Parabener er et stof der tilsættes i shampoo, for at få den kan holde længere. Det er altså ikke en ingrediens, der giver dig nogen gevinst andet end længere holdbarhed. Parabener kan medvirke til at gøre hår og hovedbund tør og du kan risikere at udvikle rødme og kløe ved kontakt med en shampoo med parabener.

Et nyere produkt på shampoo-markedet er ”silvershampoo”, som primært skal anvendes, hvis du har meget lys blondt, gråt eller hvidt hår. En silvershampoo hjælper med at neutralisere de gyldne toner og giver en mere ensartet nuance.

Generelle tips til hvordan du vasker dit hår korrekt

Der kan på visse produkter være specifikke anvisninger i forhold til hvordan en shampoo skal anvendes. Disse anvisninger skal følges. Men overordnet kommer her en række tips og gode råd til hvordan du skal anvende din shampoo, for at få den optimale pleje og for at skåne dit hår og din hovedbund mest muligt.

Der er ikke altid enighed om hvor ofte man skal vaske sit hår. Nogle gør det hver dag – andre gør det meget sjældent. Men hvad siger videnskaben og kan man lave en generel regel om hvor ofte det skal gøres?

Eksperter peger på, at der er stor forskel på, hvor ofte vi rent faktisk har brug for at vaske vores hår. Det hænger sammen med hårets karakter, hudens indfedtning af håret og den enkelte persons æstetiske ønsker.

Lad os derfor med hjælp fra videnskaben slå fast, at det er individuelt hvor ofte det er sundt at vaske hår – og i stedet fokusere på, hvordan og med hvad det skal gøres.

Håret er skrøbeligt og det har mange mennesker en tendens til at glemme. Vi har vasket hår hele vores liv og måske forholder vi os ikke længere til hvordan vi gør det. Vi gør det bare. Men når vi hiver, flår og ælter håret rundt, for at få vores shampoo til at trænge ordentligt ind, så er der stor risiko for at vi knækker hårstråene. Så hvordan gør man det egentlig korrekt?

 1. Red dit filtrede ud inden du gør det vådt. Når først dit filtrede hår er blevet vådt, har det en tendens til at filtre endnu mere.
 2. Gør alt dit hår vådt med varmt vand, for at åbne hårstråene og få dem renset godt igennem for gamle produkter.
 3. Lad vandet gøre arbejdet og lad være med at hive og flå i håret.
 4. Tag lidt shampoo og læg det i håndflader. Gnub dem mod hinanden og put det i håret.
 5. Shampooen skal tilføres i hovedbunden og ikke i enderne af håret.
 6. Lad shampooen sidde i et par minutter.
 7. Vask grundigt shampooen ud med vand. Grundigt.
 8. Du kan med fordel vaske håret igen, for at være sikker på, at det er helt renset.
 9. Efter vask af håret, skal du presse vandet ud af håret. Ikke hive eller trække, da håret er endnu mere skrøbeligt, når det er vådt.
 10. Tilføj balsam hvis det er en del af din hårpleje.

Testkilder

Til at lave denne gennemgang af de udvalgte shampoo-produkter, er brugt forskellige kilder. Kilderne er udvalgt, fordi de hver især har givet information om vores udvalgte produkter.

Woman

Women anbefaler her 10 forskellige shampooer, som giver volume i håret. Vi har taget deres mening med i denne artikel.

Matas

Matas har et stort udvalg af forskellige shampooer og er gode til at lave detaljeret beskrivelser af dem. Derudover har vi også brugt deres kundeanmeldelser, da de har gode kunder, som laver anmeldelser af produkterne, hvis de har erfaring med produktet. Det er vigtigt for os at tage kunders mening med i vores test, da det trods alt er det, som er vigtigst.

Pricerunner

I 2019 testede pricerunner 10 forskellige silver shampoo, og deres overvejelser og resultater er selvfølgelig også taget i betragt, når denne artikel er blevet lavet. De undersøgte alle shampooerne for 3 ting: Hvordan den er i brug, om den udtørrer håret, og hvor kraftig farven bliver. Du kan læse mere ved at klikke på linket.

Konklusion

I denne test har vi vurderet otte forskellige shampoo-produkter.

Den bedste shampoo i vores test er Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo, da produktet både er økologisk og vegansk, samt består af en proteinrig og genopbyggende formel. Dette gør shampooen til et sikkert valg for dig, der søger en shampoo, som både plejer, styrker og giver fugt. Den har fået gode anmeldelser og virker som et sikkert valg.

I bedst til prisen har vi valgt Aussie Aussome Volume Shampoo, som har en skarp pris og er en god hverdagsshampoo. Den giver både fugt og volume og er vores bedste bud på en shampoo, hvor økonomi og kvalitet matcher.

Vores premium shampoo er Rudolphs Care Hair Blossom , som er valgt fordi denne shampoo ikke går på kompromis med noget som helst. Det er en luksusshampoo for den sikre og kvalitetsbevidste køber, som ved hvad han/hun vil have.

Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo er et saltvandsprodukt og med deres nyudviklet Ocean Silk Technology, giver det håret tekstur, volume og styrke på grund af dens naturlige og aktive proteiner.

Raunsborg Nordic Shampoo er en dansk kvalitets shampoo og har fået 4,6 stjerner ud af 5 hos Matas ud af 38 anmeldelser. Det er en shampoo, som er fyldt med gode ingredienser til både håret og hovedbunden, og alle ingredienser er nøje udvalgt af Jim Lyngvild, for at kunne lave den helt perfekte shampoo. Der er blandt andet havtorn, multebær, sukkerroe, og vilde bær og sandeltræ, for at give den en duft af forår.