Bedste shampoo til mænd 2022 – 5 lækre shampooer til hår og hovedbund

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men
TESTVINDER

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Med aktive ingredienser som AnaGain™ og økologisk rosmarinolie får du her en shampoo, som går direkte i hårrødderne og giver dem alt, hvad hjertet kan begære af vækst, pleje og næring. Den er desuden propfyldt…

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men 1
Bedst i test

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her, hvor vi kårer den bedste shampoo til mænd! Vi tester 5 forskellige af slagsen, og bedømmer dem i forhold til, hvordan de stimulerer hårvækst og plejer både hår og hovedbund. Deres ulemper? Jo, dem kigger vi skam også på!

Det er tid til en ny shampoo, og den må gerne kunne lidt mere end den gamle model. Det kan være, at du leder efter en skælshampoo, en fugtgivende shampoo til tørt hår, eller måske du jagter den bedste shampoo mod hårtab.

Hårpleje til mænd handler ofte om sidstnævnte, og det forbehold har vi selvfølgelig taget når vi her undersøger, hvordan du kan vaske håret og samtidigt få styrket hårrødderne. Efter produktgennemgangen kan du i vores købsguide læse om de specifikke ingredienser du bør kigge efter – både når det gælder skæl og begyndende hårtab. Overblik og generelle detaljer kan du se i vores sammenligningstabel lige her.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Bedst i test

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Fordele
 • pros-icon.svg Har klinisk dokumenteret effekt mod hårtab – stimulerer hårvækst og giver fylde til håret
 • pros-icon.svg Renser skånsomt men effektivt
 • pros-icon.svg Genopbyggende og fugtgivende shampoo
 • pros-icon.svg Fri for parabener, silikone og sulfater
 • pros-icon.svg Certificeret vegansk og økologisk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Med aktive ingredienser som AnaGain™ og økologisk rosmarinolie får du her en shampoo, som går direkte i hårrødderne og giver dem alt, hvad hjertet kan begære af vækst, pleje og næring. Den er desuden propfyldt med antioxidanter og langtidsvirkende fugtgivere, som i en lækker symfoni med shampooens øvrige ‘hårvækstere’, stille men stødt viser sig som en både tættere og blødere hårpragt. Denne Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo både renser og styrker hvert enkelte hårstrå og vil være idéel til alle med svag hårvækst og begyndende hårtab.

Fordele
 • pros-icon.svg Afbalancerende og genopbyggende shampoo der er særligt god til fedtet hovedbund
 • pros-icon.svg 100% vegansk
 • pros-icon.svg Styrker og øger hårets tæthed med niacinamide og aminosyrer
 • pros-icon.svg Reducerer hårtab med Capilia Longa – ingrediensen der kan genaktivere væksten i dine hårrødder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo Men

Få styrket hårets vækst og sundhed med denne nærende shampoo fra Scandinavian Biolabs! Bag ingredienserne i formularen her er der gransket og forsket, og resultatet er ikke til at tage fejl af. Denne shampoo giver dig en balanceret og sund hovedbund med et glansfuldt hår og en synligt tiltagende hårvækst. Det er derudover en fugtgivende shampoo, som hjælper med at genopbygge håret og som nærer udtørret hår i dybden. En lækker tilføjelse til hårplejerutinen uanset hårtype og længde, og generelt bare en shampoo, der er rigtig god til prisen!

Fordele
 • pros-icon.svg Renser og styrker håret med keratin og biotin
 • pros-icon.svg Også god til helt normalt hår
 • pros-icon.svg Har en lækker maskulin duft

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kérastase Densifique Bain Homme

Drøj i brug og med en konsistens, der skummer op så det er en ren fornøjelse i badet – her er en shampoo til mænd, der holder, hvad den lover. Særligt god til fedtet og tyndt hår, som både trænger til rens og stimulering af væksten. Her får du næring, pleje og fylde, der både ses og mærkes. Denne dybderensende shampoo er i øvrigt lige så effektiv til kvinder som den er til mænd, og det vidner i den grad om dens velkomponerede ingredienser.

Måske den bedste shampoo til tyndt hår, som har brug for både tæthed og frizz-fri glans.

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv skælshampoo med en aromatisk og maskulin duft
 • pros-icon.svg Lindrer irriteret hovedbund og kløende skæl
 • pros-icon.svg Giver ekstra fugt til hud og hår
 • pros-icon.svg Kan også snildt anvendes i normalt hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Goldwell Dualsenses Men Anti-Dandruff Shampoo

Goldwell sætter sund hovedbund på menuen med denne særdeles effektive skælshampoo til mænd. Udover at afbalancere og gøre dig fri for skæl, gør denne shampoo håret silkeblødt og velplejet at se på. Med ingredienser som guarana og koffein er du her sikret en shampoo, der giver fornyet energi og styrke til din skællende hårbund. Dertil kommer, at den også fungerer fremragende som en velduftende shower gel – bedre bliver det næsten ikke! Brug den regelmæssigt og du har en skælreducerende shampoo for livet.

Guide

Sådan vælger du den bedste shampoo til mænd

Det er selvfølgelig umuligt at finde en enestående vinder, når det gælder om at finde den bedste shampoo (også selvom det er til mænd). Den bedste shampoo er den, der passer til din hårtype, opfylder dine behov og løser eventuelle specifikke problemer. Det, der til gengæld mange gange adskiller shampoo til mænd fra shampoo til kvinder, er deres fokus på svækket hårvækst og begyndende hårtab.

Vi guider dig i det følgende, så du kan få styr på, hvordan ingredienser og sammensætninger spiller ind i forhold til forskellige typer af hår, behov og hovedbundstilstande.

Ingredienser i en shampoo til mænd

Det er vigtigt, at du bruger en shampoo, som indeholder ingredienser, der går ind og arbejder med tilstanden i dit hår og din hovedbund. For almindelige shampooer til forskellige hårtyper, kan du som mand sagtens bruge en shampoo, der er formuleret til kvinder (og omvendt).

Men står du netop med en udtyndende hårpragt eller en hovedbund med skæl, er der som sagt nogle helt specifikke ingredienser, din shampoo bør indeholde.

Shampoo der modvirker hårtab

Mange shampooer til mænd er også shampooer, der går ind og modvirker hårtab. Selvom disse shampooer ikke kan stoppe almindeligt arveligt hårtab hos mænd, kan de i nogle tilfælde (og i kombination med andre produkter) være med til at sløve processen.

Der er nogle helt specifikke ingredienser og sammensætninger, som er særligt effektive i denne sammenhæng.

Vi har listet nogle af de mest anvendte herunder, så du kan se hvilke, der kan være gode at have i din shampoo, hvis du har problemer med udtyndende hår.

 • Biotin
 • Niacinamide (B3)
 • Rosmarin (gerne i koncentreret form som æterisk olie)
 • Capilia Longa
 • Minoxidil
 • Aminosyrer

Det skal dog understreges, at sammensætning af disse ingredienser – hvad enten med hinanden eller med andre – kan have en betydning for, hvordan de virker hos forskellige mennesker.

Forskellige årsager til hårtab

Det er ikke altid at hårtab hos mænd er arveligt betinget. Stress og dårlige kostvaner er begge hyppige syndere når det handler om hårtab og svag hårvækst. Skyldes dit hårtab netop udefrakommende faktorer som stress og usund livsstil, er der meget gode chancer for, at du kan få løvemanken tilbage.

Hvad skal en skælshampoo indeholde?

Der er tørt skæl og så er der fedtet skæl, og hvad enten den ene eller den anden, så handler det om en ubalance i din hovedbund. Ingredienser som Piroctone Olamine, Climbazole, Ketoconazole, Salicylsyre, Tea Tree olie, og Zinc Pyrithione er nogle af de mest effektive af slagsen når skæl skal bekæmpes. I en god skælshampoo vil en eller flere af disse være på ingredienslisten. Derudover vil mange af dem også have beroligende egenskaber – netop for at hjælpe med at genskabe balancen i hud og hårrødder.

Alt afhængig af graden af dit skæl, kan du prøve dig frem med de mildere af slagsen. Døjer du særligt meget, kan du forsøge dig med en specialshampoo som for eksempel Nizoral.

Du skal ikke vaske håret hver dag

Heller ikke selvom du har normalt hår, der er helt kort. Et sundt hår starter altid med en sund hovedbund, og et godt udgangspunkt er, at du ikke vasker håret for ofte. Det handler lige så meget om din hovedbund som dit hår, og hyppig hårvask kan forstyrre den naturlige balance og sebumproduktion i hovedbunden – og resultatet er et hår i ligeledes ubalance. Det kan være alt fra fedtet hår, kløe og skældannelse, til dehydreret og livløst hår, der knækker.

Undgå 2-i-1 shampooerne

Selvom det kan lyde som en god idé, så er 2-i-1 shampooer faktisk ret problematiske.

Når en shampoo også er en balsam, bliver det pludselig svært for den at rense håret ordentligt. Formålet med en balsam er at lægge en hinde på håret mens det stik modsat med en shampoo er at åbne hårstråene og rengøre dem – netop så de bliver modtagelige overfor balsammens plejende hinde. En 2-i-1 shampoo vil ofte resultere i livløst, fladt og fedtet hår.

FAQ

Hvilken shampoo til mænd er bedst i test?

Den bedste shampoo til mænd i denne shampoo test er Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo! Den vasker håret skånsomt men effektivt, styrker hovedbunden og modvirker tyndt hår hos mænd.

Hvilken shampoo er god mod hårtab?

Der findes mange gode shampooer mod hårtab. I en god shampoo mod hårtab skal du kigge efter ingredienser som for eksempel B3 vitamin, biotin, rosmarin, minoxidil og Capilia Longa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×