fbpx

Senest opdateret

Skintonic har de sidste tredive år vundet indpas i mange kvinders hudplejerutine efter afrensning og inden creme. Det gælder stadigvæk, men hvor skintonic tidligere alene har haft til formål at aftørre huden efter rens, har sammensætningen af ingredienser og de forskellige skintonics formåen har ændret sig meget de seneste år.  

I dag findes der et utal af forskellige varianter af skintonic på markedet. Derfor er det muligt at finde en skintonic, der passer til netop din hudtype, men det gør det også sværere at finde lige den, din hud har mest gavn af. 

Vi har støvsuget nettet for skintonics og fundet frem til syv, der passer til forskellige behov og hudtyper. Dernæst har vi udvalgt tre i kategorierne bedst, bedst til prisen og premium ud fra kvalitet og pris. Vinderen i kategorien bedst, er en god kvalitets skintonic, der passer til alle hudtyper og som ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Bedst til prisen er en skintonic, der sagtens kan måle sig med de andre kvalitetsmæssigt, men til en lavere pris.  Premium er for dem, der leder efter det allerbedste og er villige til at betale mere for høj kvalitet og wow-faktor. 

Kort resultat af testen 

Den bedste skintonic, i denne artikel, er Raunsborg skin tonic all skin types, fordi det er en skintonic i høj kvalitet, der passer til alle hudtyper. Bedste skintonic til prisen er Matas striber skintonic normal/kombineret hud, da det er en effektiv og plejende skintonic til en yderst overkommelig pris. Premium skintonic er Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence, fordi den er baseret på den nyeste viden indenfor skintonics. 

Hvilken skintonic skal jeg vælge?

Hvis du er på udkig efter en skintonic, så har du med stor sandsynlighed ledt rundt på nettet eller i butikkerne. Udvalget er stort, og det kan være svært at finde den rette. For at finde den skintonic der passer bedst til din hud, er det vigtigt, at du tager højde for din hudtype. Mange af testens kandidater kan bruges af alle hudtyper, men nogle er specielt udviklet til tør, fedtet eller kombineret hud. Hvis du døjer med nogle af de udfordringer, kan du få gavn af at gå efter en skintonic der har fokus på netop det, for at få mest muligt ud af dit plejeprodukt. I beskrivelsen af produkterne kan du læse en udførlig beskrivelse af de forskellige skintonics og hvilken hudtype, de henvender sig til. En god tommelfingerregel er dog, at du, hvis du har tør hud bør undgå skintonics med alkohol, da det kan virke udtørrende. Vælger du alligevel en sådan, er det en god idé at finde en der også indeholder glycerin, da det tilfører huden fugt og modvirker eventuel udtørring. Har du sart hud med tendens til rødmen, kan du med fordel vælge en skintonic med aloe vera, der virker beroligende på irriteret hud. Hvis din hud er træt og uden glød anbefaler vi, at du går efter en skintonic med syre, da det virker eksfolierende. 

Uanset hvilken hudtype du har, kan du dog være sikker på at finde en skintonic, der passer til dine behov nedenfor. God fornøjelse!

#1 Raunsborg skin tonic all skin types – Bedst i test skintonic

 Raunsborg er kendt for milde hudplejeprodukter i høj kvalitet, skabt med udgangspunkt i den nordiske natur og produceret i Danmark. Matas’ brugere har givet denne skintonic fem af fem stjerner med vægt på mildhed og effektivitet. 

Fremhævede fordele:

 1. Alkoholfri
 2. Uden parabener
 3. Til alle hudtyper 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
-0,02 -0,02 Køb nu
149,00 149,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Raunsborg skin tonic all skin types

Raunsborg Skin Tonic er lavet med viden fra gammel lærdom om nordiske urter og med udgangspunkt i den sarte, nordiske hud. Den er lavet med aktive ingredienser fra sukkerroer, som tilføjer fugt og hyldeblomst og birkebark, som plejer og opfrisker huden. Den er tilsat ekstrakt fra troldhassel og tranebær, som har en antibakteriel virkning og virker opstrammende på huden. 

Denne skintonic er velegnet til alle hudtyper, da den er alkoholfri og derfor ikke udtørrer huden. Den er desuden uden parabener, så den kan bruges uden bekymring for allergi og skadelige stoffer og er ikke testet på dyr. På trods af dens mildhed fjerner den effektivt makeup, snavs og urenheder fra huden og efterlader den blød med en mild duft af birk.

Produktdetaljer:

 • Alkoholfri
 • Til alle hudtyper
 • Uden parabener
 • Ikke testet på dyr 

Anvendelse:

 • Påføres på en vatrondel, der føres over ansigt og hals
 • Bruges morgen og aften som del af din plejerutine inden du påfører creme
 • Kan også anvendes i løbet af dagen for at holde din hud ren og frisk

#2 Matas striber skintonic normal/kombineret hud – Bedste skintonic til prisen

Matas’ produkter er nok nogle af de mest brugte plejeprodukter herhjemme. Deres skintonic til normal og kombineret hud er velduftende renser effektivt huden. 

Fremhævede fordele

 1. Rensende ingredienser fra kokos
 2. Tilsat provitamin B5 
 3. Svanemærket 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
39,95 39,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Matas striber skintonic normal/kombineret hud

Matas skintonic til normal/kombineret hud er en effektiv og plejende skintonic til en yderst overkommelig pris. Den indeholder vaskeaktive stoffer fra kokos, der hjælper til effektivt at fjerne rester af snavs og overskydende renseprodukter. Keratin virker cellefornyende og er med til at bevare hudens elasticitet og stramme den op. Matas skintonic er tilsat provitamin B5 og glycerin, der giver huden et ekstra skud fugt og modvirker den udtørrende effekt, skintonic ellers kan have. 

Produktdetaljer:

 • Med vaskeaktiver fra kokos
 • Tilsat provitamin B5 
 • Med glycerin for beskyttelse mod udtørring
 • Svanemærket
 • Vegansk (uden animalske ingredienser)

Anvendelse: 

Matas Skintonic kan anvendes til at fjerne rester af renseprodukt eller blot duppes på afrenset hud med en vatrondel efter ansigtsvask. 


#3 Helena rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence – Premium skintonic 

Helena Rubinstein er kendt for skønhedsprodukter i luksusklassen. Det er for kvinder, der ved hvad de vil have og er klar til at betale for kvalitet. Prodigy Cellglow Clarity Essence er absolut ingen undtagelse. 

Fremhævede fordele: 

 1. Modvirker pigmentering
 2. Anti-age effekt
 3. Med edelweiss-ekstrakt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.750,00 1.750,00 Køb nu
1.939,00 1.939,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Helena rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence

Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence er en skintonic lavet med den nyeste viden indenfor hudpleje. Denne skintonic er lavet med stamceller fra edelweiss, der er fyldt med antioxidanter og udjævner fine linjer og rynker efter kort tids brug. Med denne toner har Helena Rubinstein udviklet en unik hybridformel, der modvirker pigmentering og giver øjeblikkelig glød.  Skin tonicen kommer i en virkelig smuk flakon og er krystalklar og let. Den efterlader huden glat, blød og frisk og klar til resten af din beauty-rutine. Det er en skintonic, hvor du skal have den store pengepung frem, men til gengæld kan tage revolutionerende hudpleje med hjem på din egen badeværelseshylde. 

Produktdetaljer:

 • Velegnet til tør hud
 • Med edelweiss-ekstrakt
 • Modvirker pigmentering
 • Anti age-effekt 

Anvendelse:

 • Påføres på en vatrondel og fordeles i ansigtet
 • Bruges morgen og aften på ren og tør hud

#4 Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner – Bedst til fedtet hud

Ole Henriksen er et anerkendt og elsket hudplejemærke verden over. Det er kendt for høj kvalitet og produkter, der holder hvad de lover. Deres Balancing Force Oil Control Toner har høstet ualmindelig gode anmeldelser hos blandt andet Matas’ brugere og på Google. 

Fremhævede fordele: 

 1. Minimerer synligheden af grove porer
 2. Absorberer overskydende talg
 3. Uden parabener, sulfater og ftalater
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
157,00 157,00 Køb nu
174,95 174,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner er en opfriskende skintonic specielt udviklet til fedtet og kombineret hud. Den fjerner effektivt rester af rensemiddel og urenheder og absorberer overskydende talg. Den virker sammentrækkende på hudens porer, så grove porer minimeres. Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner indeholder en blanding af salicylsyre, mælkesyre og glykolsyre, der afrenser døde hudceller og efterlader huden ren og med en strålende, frisk glød. Vi anbefaler derfor denne skintonic til dig, der har fedtet/kombineret hud eller døjer med store porer. 

Produktdetaljer:

 • Velegnet til fedtet/kombineret hud
 • Med salicylsyre, mælkesyre og glykolsyre
 • Absorberer overskydende talg
 • Virker poresammentrækkende
 • Uden parabener, sulfater og ftalater

Anvendelse:

 • Bruges på afrenset hud morgen og aften
 • Påføres en vatrondel, der føres over ansigtet
 • Afslut med creme for bedste resultat

#5 Ecooking Skintonic – Bedst til hud, der udsættes for udtørring

 Ecooking er et dansk hudplejemærke, der er baseret på ønsket om at skabe produkter med synlig effekt, der samtidig skal være så økologiske og naturlige som muligt med fokus på miljøet. 

 Fremhævede fordele: 

 1. Højt indhold af E-vitamin
 2. Miljøvenlig
 3. Kan anvendes som ansigtsmist i løbet af dagen 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
135,00 135,00 Køb nu
169,95 169,95 Køb nu

Derfor skal du vælge Ecooking skintonic

Ecooking skintonic (tidligere Ecooking ansigtsmist) er en parfumefri skintonic, der også kan bruges som opfriskende ansigtsmist i løbet af dagen, helt uden at ødelægge makeuppen. Med sin fugtgivende formel er den særligt velegnet til dig, der arbejder foran en skærm eller steder med aircondition, som kan virke meget udtørrende på huden. 

Ecooking Ansigtsmist lukker porerne og giver en forfriskende og opstrammende følelse på huden. Den indeholder blandt andet økologisk agurk, aloe vera og kamille og har et højt indhold af E-vitamin. 

Som resten af Ecookings produkter er både skintonicen og dens indpakning skabt med tanke på miljøet og er økologisk og allergivenlig. 

Produktdetaljer:

 • Indeholder agurk og aloe vera
 • Højt indhold af E-vitamin
 • Uden parabener og farvestoffer
 • Økologisk
 • Vegansk
 • Parfumefri
 • Allergivenlig

Anvendelse:

 • Spray med 10-12 cm afstand til ansigtet
 • Som skintonic: Sprayes på huden efter afrens, inden serum og creme 
 • Som opfriskende facemist: Sprayes på huden i løbet af dagen oven på make up. Vær opmærksom på at Ecooking Ansigtsmist kan skumme en smule grundet det høje indhold af E-vitamin
 • Luk øjnene før du sprayer og undgå at få produktet i øjnene

#6 Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist – Bedst til træt hud

Hudplejemærket Origins har som mission at skabe effektive, naturlige hudplejeprodukter, der er styrket af naturen og bekræftet af videnskaben med stort fokus på miljø og genanvendelighed. 

Fremhævede fordele:

 1. Klinisk bevist at forbedre hudens struktur på bare 2 uger
 2. Øjeblikkeligt energi boost
 3. Fri for parabener, ftalater og andre krasse kemikalier
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
144,95 144,95 Køb nu
145,00 145,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist er både en skintonic og en ansigtsmist, der giver et energiboost til din hud. Den kan altså bruges som en del af din daglige hudplejerutine, men også til at opfriske huden i løbet af dagen. 

En unik formel er klinisk bevist til at gøre hudens struktur mere jævn på bare 2 uger, samtidig med at den virker opkvikkende. 

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist er desuden helt fri for parabener, ftalat, propylenen glycol, mineralske olier, petrolatum, paraffin, DEA og polythylene perler, og kan derfor bruges af alle. 

Produktdetaljer:

 • Skintonic og ansigtsmist i én 
 • Oliefri
 • Fugtgivende
 • Uden parabener, ftalater, propylene glycol, mineralske olier, petrolatum, paraffin, DEA og polythylene perler
 • Miljøvenlig emballage
 • Velegnet til alle hudtyper

Anvendelse:

 • Hold flasken 10-12 cm fra ansigtet og spray over ansigtet
 • Som skintonic: Sprayes på huden efter afrens, inden serum og creme 
 • Som opfriskende facemist: Sprayes på huden i løbet af dagen
 • Luk øjnene før du sprayer og undgå at få produktet i øjnene

#7 Urtekram Nordic Birch Skin Tonic – økologisk skintonic

Danske urtekram laver økologisk certificerede plejeprodukter med fokus på sundhed og bæredygtighed. 

Fremhævede fordele:

 1. Økologisk 
 2. Virker opstrammende
 3. Fugtgivende 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
-0,02 -0,02 Køb nu
66,50 66,50 Køb nu

Derfor skal du vælge Urtekram Nordic Birch Skin Tonic

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic er en opstrammende skintonic. Den indeholder birkesukker og aloe vera, som tilfører huden et ekstra skud fugt og er derfor velegnet til tør og sart hud. Den hjælper til at lukke porerne efter rens, og giver en frisk og klar hud. 

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic er økologisk, vegansk og uden parabener, så den kan bruges af alle. 

Urtekrams skintonic er desuden i den lave ende af prisskalaen, så alle kan være med. 

 • Med birkesukker og aloe vera
 • Økologisk
 • Vegansk
 • Uden parabener

Anvendelse:

 • Fugt en vatrondel med skintonic og før den over huden
 • Påføres efter afrens, eventuelt efterfulgt at serum eller creme
 • Bruges morgen og aften

Hvad skal du være opmærksom på når du skal vælge en skintonic?

Skintonic har flere funktioner, men vigtigst er, at de renser huden for det sidste, genstridige snavs og rester af rensemiddel. Mange af de skintonics, der findes på markedet i dag, kan dog meget mere end det. Først og fremmest er mange skintonics udviklet til at forberede huden på creme eller serum, så du opnår det største udbytte. Nogle kan samtidig hjælpe til at mindske synlige porer og trække porerne sammen, så huden bliver glat og ensartet. 

Mange skintonics er desuden fugtgivende, men vi anbefaler at du slutter din hudplejerutine af med creme eller serum, især hvis du vælger en skintonic, der indeholder alkohol, da det kan virke udtørrende på huden. Om du bruger olie, serum eller ansigtscreme er ikke afgørende for din skintonics virkning og er et spørgsmål om præference. 

Helt lavpraktisk bruges skintonic ved at du væder en vatrondel og blidt fører den over ansigt og hals efter du har renset huden. Nogle skintonics kommer dog på sprayflasker (ansigtsmists), og skal sprayes på huden med 10-12 cm afstand. Om du foretrækker vatrondel eller spray er en smagssag, dog føles ansigtsmisten ofte mere opfriskende.  

Vigtigst af alt er, at du træffer dit valg ud fra din hudtype, så får du allermest ud af din nye investering.

Kilder

Matas 

På Matas’ hjemmeside har brugerne mulighed for at anmelde produkter, de selv har afprøvet så andre kan få glæde af deres viden.

Konklusion

Idenne test har vi vurderet syv forskellige skintonics ud fra kvalitet og pris. Ud af de syv har vi vurderet de bedste i kategorierne: premium, bedst i test og bedst til prisen. 

Bedste: Raunsborg skin tonic all skin types
Raunsborg skin tonic all skin types er en skintonic i høj kvalitet, der passer til alle hudtyper. Den er lavet med den typiske nordiske teint for øje og er meget mild, på trods af at den er meget effektiv. Derudover er den fri for parabener og har en antibakteriel effekt. 

Bedst til prisen: Matas striber skintonic normal/kombineret hud
Matas skintonic til normal/kombineret hud er en effektiv og plejende skintonic til en yderst overkommelig pris. Trods den lave pris er denne skintonic spækket med ingredienser, der er gavnlige for huden og giver den et ekstra skud fugt. 

Premium: Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence
Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence er baseret på den nyeste viden indenfor skintonics. Ud over at efterlade huden blød og glat, virker den også udglattende på fine linjer og rynker. Og så kommer den i en indpakning, der emmer af luksus! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.