Bedste skintonic i test 2022 – 5 skintonics der renser, afbalancerer og giver glød

1
Dr. Hauschka Clarifying Toner

Derfor skal du vælge Dr. Hauschka Clarifying Toner Denne Dr. Hauschka skintonic er til dig med fedtet og lettere problematisk hud, som har brug for daglig afbalancering. Her undgår du unødig kemi og du får i stedet en ren og velsammensat formular med naturlige ingredienser. Det er en opfriskende skintonic, der giver en let og opstrammende følelse uden at være udtørrende. Den er lindrende og meget stimulerende for hud, hvor sebumproduktionen er lidt i vejret.…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Dr. Hauschka Clarifying Toner 163 kr. Parfume-Klik.dk
Pixi Glow Tonic 89 kr. Bangerhead DK
Dermalogica Multi-Active Toner 236,25 kr. Salling
Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner
Lancôme Tonique Confort 145 kr. Parfumdreams.dk - DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi kårer den bedste skintonic i denne artikel, hvor vi tester 5 forskellige af slagsen. Vi kigger på parametre som rens, anti aging og glow-effekt, når vi med fordele og ulemper bedømmer hvert produkt.

Skintonics — overflødige eller prikken over i’et i din hudplejerutine?

Skintonics har indtaget en semi-anti age plads i hudplejeuniverset, og i denne artikel ser vi nærmere på hvorfor. Vi tester nemlig 5 forskellige skintonics og finder ud af, hvad de hver især kan gøre for forskellige hudtyper. Vi følger op med en købsguide, hvor vi spørger (og svarer på!) om skintonics nu også er hypen værd. Derudover guider vi dig, så du ved hvilke ingredienser en skintonic bør indeholde, samt hvilke hudtyper, der skal bruge hvad. Vores 5 tonic-favoritter kan du også få overblikket over ved at klikke dig hen på vores sammenligningstabel lige her.

Dr. Hauschka Clarifying Toner – Bedst i test

Dr. Hauschka Clarifying Toner

Derfor skal du vælge Dr. Hauschka Clarifying Toner

Denne Dr. Hauschka skintonic er til dig med fedtet og lettere problematisk hud, som har brug for daglig afbalancering. Her undgår du unødig kemi og du får i stedet en ren og velsammensat formular med naturlige ingredienser. Det er en opfriskende skintonic, der giver en let og opstrammende følelse uden at være udtørrende. Den er lindrende og meget stimulerende for hud, hvor sebumproduktionen er lidt i vejret.

Det er derudover en plejende skintonic som du snildt kan spraye dig lidt med i løbet af dagen efter behov. Dertil kommer duften, som er et eller andet dejligt og beroligende botanisk, der gør at man får lyst til at spraye sig med den hele tiden. Uden tvivl en effektiv skintonic, der kan få styr på de fleste hudtyper, og som giver et flot og naturligt boost til alle trætte ansigter.

Det vi liker:
 • Oliefri og talgregulerende skintonic – særligt god til uren og fedtet hud
 • Minimerer synlige porer og virker beroligende på opblussen hud
 • Vegansk og dermatologisk testet
 • Stimulerer hudens naturlige fornyelsesprocesser – giver en fin glød til ansigtet
 • Skal sprayes direkte på huden – du undgår at vatrondellen suger det meste til sig
Det vi ikke liker:
 • Stimulerer og afbalancerer men synes ikke at have nogen rensende effekt
 • Indeholder rene naturlige ingredienser og det kan irritere nogle hudtyper

 

Pixi Glow Tonic – Bedste billige

Pixi Glow Tonic

Derfor skal du vælge Pixi Glow Tonic

Pixi glow renser porerne, fikser din hud og giver dig (som navnet indikerer) en flot og frisk glød. Indholdet af glykolsyre sørger for en let og skånsom kemisk peeling, som vil vise sig i form af en mere jævn hudtone med færre nubrede flader.

Sammensætningen af eksfolierende og plejende ingredienser gør, at den kan udjævne stort set alle typer af tørre pletter, rødmossede plamager og andre ujævnheder, og det skal den have stor ros for. Har du i øvrigt tendens til såkaldte blackheads vil denne formular blive din nye bedste ven. Den virker derudover sammentrækkende på huden og vil derfor også have en mildt opstrammende effekt. For en eksfolierende og udjævnende skin tonic at være – og til en pris der i den grad er konkurrencedygtig – får du det ikke bedre end med denne Pixi Glow flaske!

Det vi liker:
 • Eksfolierende og lysnende skintonic med 5% glykolsyre – ensarter og udglatter
 • Giver en strålende hud til alle hudtyper
 • Nærer og plejer med aloe vera, ginseng og andre botaniske ekstrakter
 • Uden parabener og alkohol – og heller ikke testet på dyr
 • Giver en sund og øjeblikkelig glød
Det vi ikke liker:
 • Bør ikke bruges på meget sensitiv hud

Dermalogica Multi-Active Toner – Bedste premium

Dermalogica Multi-Active Toner

Derfor skal du vælge Dermalogica Multi-Active Toner

E du på jagt efter en forfriskende skintonic, der kan give lidt ekstra til afrenset hud og gøre din efterfølgende ansigtscreme mere effektiv? Så er denne Dermalogica Multi-Active Toner til dig. Her får du en tonic-spray, der fugter, virker opstrammende og optimerer hudens evne til at optage efterfølgende hudplejeprodukter, og det er ret smart.

Den er ultra-let men giver samtidigt en god mængde fugt, der hurtigt absorberes i huden. Fordi den virker antiseptisk, vil den være særligt god til hudtyper med tendens til at blusse op. Den er desuden formidabel som en ‘pick me up’ spray i løbet af dagen, da den netop virker fugtgivende og har en let afkølende effekt.

Det vi liker:
 • Fugtende skintonic med antibakteriel virkning – lindrer og renser huden med lavendelekstrakt
 • Indeholder citronmelisse og aloe vera – virker opfriskende
 • Blødgør huden
 • Velegnet til irriteret hud – dette er en mild skintonic
 • Oplagt til fedtet og kombineret hud – fugter uden at føles tung
Det vi ikke liker:
 • Døjer du med store porer vil denne skintonic ikke gøre meget for dig
 • Kan give en let stikkende fornemmelse ved påføring

Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner – Bedste til mørke pigmentpletter

Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner

Derfor skal du vælge Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner

Med en frisk duft af sød citrus får du her en effektiv skintonic, der kan rense og lukke porerne i din lettere urene og fedtede hud, og som kan udjævne og ensarte med flotte resultater!  Dertil får du velafmålte mængder af lakridsrod, sandeltræ og kamille så din hud samtidigt lindres og beroliges – dejligt.

Her har vi fat i en meget forfriskende skintonic, der virker sammentrækkende på huden, og som er et absolut must for alle, der døjer med ujævnheder i hudtonen. Og som altid med Ole Henriksen produkter, får du udglattende egenskaber med i købet her, og det er bonus!

Det vi liker:
 • Eksfolierer med to typer AHA (glykol- og mælkesyre)
 • Fjerner overskydende talg fra hudens overflade
 • Lysner og udjævner mørke pletter
 • Renser huden uden at udtørre den
 • Booster hudens fugtniveau og giver øjeblikkelig glød
Det vi ikke liker:
 • Er du ude efter en mild skintonic er denne ikke til dig
 • Kun til aftenbrug

Lancôme Tonique Confort – Bedste til tør og sensitiv hud

Lancôme Tonique Confort

Derfor skal du vælge Lancôme Tonique Confort

Blød og rosafarvet og med intenst fugtende egenskaber – denne Lancôme skintonic renser skånsomt og nærer godt. Hvor andre skintonics er 100% vandede i konsistensen er denne en smule tykkere og føles næsten som en rensemælk. Det er en relativt mild skintonic, som efterlader dig med en lækker følelse af en gennemfugtet hud. Dens indhold af akaciehonning vil derudover have en lindrende effekt på ekstra tør og let irriteret hud.

Nok er den udviklet til de helt tørre hudtyper, men for normal hud med tendens til vintertørhed, vil den altså også være ret genial.

Det vi liker:
 • Fugter og nærer med hyaluronsyre og mandelekstrakt
 • Beskytter huden med antioxidanten e-vitamin
 • Har en meget blødgørende effekt
 • Har en dejlig duft af roser
Det vi ikke liker:
 • Indeholder parabener

Sådan vælger du den bedste skintonic

I dag kan du få skintonics til enhver hudtype og til ethvert særligt behov, og det er der mange hudvenlige fordele ved.

En af de vigtigste ting ved skintonics er, at du bruger en som passer til din hudtype, og som har de specifikke egenskaber du har brug for.

Det nytter for eksempel ikke noget med en skintonic, der giver en dybdegående rensning, hvis det din hud i virkeligheden har brug for er en mild og beroligende afbalancering.

I følgende guide kan du få helt styr på, hvilke skintonics, der gør hvad, samt hvordan de forskellige ingredienser fungerer.

Hvad er skintonic?

En skintonic er et tyndtflydende ansigtsplejemiddel, der mest af alt minder om vand. I hudplejerutinen kommer den efter din ansigtsvask og før din serum, olie eller creme.

Skintonics har været (og er stadig) et lidt forvirrende hudplejeprodukt for mange af os – for hvad er det egentlig godt for?

Nogle mener, at skintonics er unødvendige hvis du i forvejen bruger en ansigtsrens, mens andre sværger til daglig brug af dem.

Tidligere var skintonics formulerede til at afbalancere hudens pH-værdi efter en lettere krads omgang ansigtsvask med sæbe. I dag har stort set alle ansigtsvaske pH-balancerede ingredienser, og en efterfølgende skintonic kan synes overflødig. Men, og der er et ‘men’ – for skintonics har nemlig andre fordele, og der er faktisk et par stykker af dem.

Skintonics har ekstra fordele

Måske har du prøvet det, måske ikke; tørrer du ansigtet med en fugtig vatrondel efter ansigtsvask vil der faktisk tit sidde lidt snavsede rester på den. Det er her at en skintonic kommer ind i billedet, for den er nemlig produktet, der kan få eventuelle sæberester og resterende snavs af dit ansigt.

Derudover kan en skintonic hjælpe med at rense hudens porer yderligere og gøre dem mindre synlige. Mange skintonics har også antiinflammatoriske og beroligende egenskaber, som generelt bare er gode efter en omgang ansigtsrens.

Hvad gør skintonic

Skintonics fungerer ved at rense og eksfoliere som et ekstra trin efter ansigtsvasken, mens andre har mere fugtgivende og plejende egenskaber.

Skintonics med rensende egenskaber kan være gode for alle, der dagligt udsættes for trafikos og damp, eller hudtyper, der producerer meget fedt og døjer med overskydende talg. Her vil en skintonic være en god måde at få bugt med tilstoppede porer og få taget de sidste døde hudceller.

Skintonics, der er formulerede til at stimulere og afbalancere, vil være gode til hudtyper, der trænger til glød og friskhed i den daglige hudplejerutine. Derudover vil sådanne tonics også tit være gode til hud med mild ubalance som for eksempel let uren eller kombineret hud med grove porer. Dertil kommer, at mange skintonics også vil have en let opstrammende effekt ved regelmæssigt brug.

Skintonics og anti age

Mange skintonics indeholder stort set altid en række ingredienser, som fugter, virker opstrammende, og som forbedrer ujævn hudtone. Det handler altså ikke længere kun den ekstra rensende effekt som skintonics kan give.

Med skintonics i dag er der langt mere fokus på de nærende, plejende og hudforyngende elementer, hvorfor de kan så meget mere end bare at give ekstra rens til fedtet eller uren hud.

Skintonics er dog ikke nødvendige for alle hudtyper, men de tilbyder forskellige fordele til ligeledes forskellige hudproblemer – du skal bare vide, hvilke ingredienser, du skal gå efter.

Hvad skal man kigge efter i en skintonic

Alt efter din hudtype er der lidt forskellige nøgleingredienser som en god skintonic bør indeholde. Vi har samlet nogle af de bedste herunder, så du kan blive klogere på, hvilke du skal kigge efter på ingredienslisten.

Glykolsyre (Glycolic Acid)

Glykolsyre – også kendt som AHA-syre – er den dronningen af kemisk peeling og hudforyngende egenskaber. Glykolsyre fjerner skånsomt det allerøverste lag af overskydende talg og døde hudceller, og har dermed en udglattende og meget blødgørende effekt på huden.

Glykolsyre er det bedste alternativ til de lidt hårdere former for ansigtsscrubs, og kan fint anvendes på tør hud.

Salicylsyre

En skintonic med salicylsyre hjælper med at opløse olie og sebum og vil være god til dig med fedtet og uren hud, samt hud med tendens til akne og bumsede udbrud.

Salicylsyre virker ved, at det nedbryder døde hudceller og på den måde åbner (og renser) tilstoppede porer. Derudover kan det hjælpe med at afbalancere hudens sebumproduktion, så bumser reduceres, og der opstår færre akne-lignende udbrud. Salicylsyre er et must, hvis du døjer med meget fedtet og olieret hud.

Niacinamid (Niacinamide)

Har du sensitiv og ekstra tør hud er niacinamid hvad du skal se efter. Niacinamid er fugtende og beroligende for alle typer af tør og sart hud.

Faktisk vil denne ingrediens være en gevinst hos alle hudtyper, hvorfor den også optræder i mange forskellige hudplejeprodukter, herunder anti age pleje.

Mælkesyre (Lactic Acid)

Mælkesyre er ligesom glykolsyre også en AHA-syre. Den er bare mildere. Det er ingrediensen du skal gå efter, hvis du er ude efter en ultra-mild kemisk eksfoliering og udjævning af hudens flade. Har du for eksempel små nubrede knopper, vil mælkesyre kunne hjælpe med at udjævne disse.

Mælkesyre vil derudover også være god, hvis du er på udkig efter en tonic, der kan ensarte din hudtone og reducere mindre pigmentforskelle.

Fugtgivende og beroligende ingredienser

Udover niacinamid, er hyaluronsyre en fugtgivende ingrediens du gerne vil have i din skintonic. Kig også gerne efter aloe vera, glycerin og rosenvand, da disse er fremragende fugtgivere med beroligende og afbalancerende egenskaber. Derudover vil rosenvand og aloe vera også have en lindrende og helende effekt på belastet hud.

Skintonic til tør hud

Har du tør hud skal du gå efter en skintonic, der tilfører huden fugt og som samtidigt efterlader den ren uden risiko for udtørring. Olier som jojoba og hybenkerne, eller botaniske ekstrakter som for eksempel aloe vera, vil alle være gode ingredienser i en fugtgivende skintonic. Vil du samtidigt have en mild eksfolierende effekt, vil et lavt indhold af glykolsyre eller mælkesyre være det mest oplagte. Har du ekstra tør hud kan en skintonic, som også virker beroligende være en fordel.

Skintonic til kombineret hud

Har du denne hudtype vil du muligvis få brug for to forskellige skintonics; en til om sommeren og en til om vinteren. For sommermånederne, hvor din hud vil føles mere fedtet bør du bruge en oliefri skintonic, der kan opfriske huden. Om vinteren skal du gå efter en skintonic, der både fugter og som beroliger huden, da din kombinerede hudtype højst sandsynligt vil have tendens til at slå lidt ud når det er ekstra koldt.

Mælkesyre, niacinamid og gerne også aloe vera eller havrekerneekstrakt vil udgøre en effektiv kombination, der samtidigt er skånsom mod huden.

Skintonic til fedtet hud

Selvom du har olieret og fedtet hud bør du stadig undgå udtørrende alkohol i dine hudplejeprodukter. Kig efter ingredienser, der tilføjer fugt uden at tynge (som for eksempel hyaluronsyre). Derudover vil lette eksfolierende ingredienser som AHA- og BHA-syrer være oplagte, da de skånsomt renser huden. Samtidigt giver de en dejlig opstrammende følelse uden at afbalancere hudens naturlige fedtproduktion.

Skintonic til sensitiv hud

Sensitiv og sart hud bør undgå de fleste former for syrer. Har du sart hud og stadig gerne vil rense huden, kan du forsøge dig med en skånsom skintonic med mælkesyre. Sørg også gerne for at bruge en skintonic, der indeholder antioxidanter som e-vitamin, og som virker beroligende. Undgå syntetisk parfume og vær opmærksom på, at rene naturlige ingredienser og essentielle olier kan irritere sart hud.

Hvor ofte skal du bruge skintonic

Du behøver ikke at bruge skintonic hver dag efter din ansigtsrens, ligesom du heller ikke behøver at bruge den både morgen og aften. Du kan sagtens nøjes med et par gange om ugen på dage, hvor din hud har været ekstra udsat for forurenet luft, eller når du virkelig trænger til et rensende reboot.

For skintonics med mildere og eventuelt også mere plejende formularer vil daglig brug oftest være en stor fordel, da disse tonics har en fin og glød-boostende effekt på huden.

FAQ

Hvilken er den bedste skin tonic i test?

Den bedste skin tonic i test er Dr. Hauschka Clarifying Toner! Den afbalancerer og opfrisker huden alt imens grove porer minimeres, og uren hud renses og beroliges med en let opstrammende effekt.

Er skin tonic godt for huden?

Daglig eller regelmæssig brug af skin tonic kan have en positiv effekt i form af mindre porer og en mere opstrammet hud. Har du en ujævn hudtone kan en skintonic ligeledes hjælpe med at ensarte denne.