Bedste Solcreme → Se de 17 bedste solcreme i test! (2022)

1
#1 Karmameju SUN Face Cream SPF 30

Karmameju er et mærke, der fokuserer på natur, økologi og bæredygtighed. Karmameju SUN Face Cream SPF 30 er en økologisk solcreme med et mineralsk solfilter, der beskytter mod UVA og UVB stråler. Solcremen er baseret på naturlige, økologiske og klinisk dokumenterede ingredienser. Endvidere er solcremen både koralvenlig og vegansk. Solcremen er velegnet til hverdagsbrug, da det fysiske filter hverken fedter eller vil tilstopper porerne. Den har en konsistens, der er nem at fordele og den…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
#1 Karmameju SUN Face Cream SPF 30
DesignMe
#2 Derma Ansigtssolcreme SPF15
Apopro
#3 La Roche-Posay Anthelios Anti-imperfections SPF50+
Skinsense
#4 Derma Kids Sollotion SPF30
Babykasse
#5 Derma Kids Solspray SPF30
Babykasse
#6 Derma Eco Baby Sollotion SPF30
HelseElse
#7 La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30
Med24.dk
#8 La Roche-Posay Anthelios Kids Sun Lotion SPF 50+
Lookfantastic
#9 Derma Solstift SPF50
REN velvære
#10 Avivir Aloe Vera Sun lotion SPF 30
REN velvære
#11 Nivea Sun Pure & Sensitive Spray SPF 30
Luxplus DK
#12 Avène Sport Fluid SPF50+
Apopro
#13 Rudolph Care Sun body lotion SPF50
Apopro
#14 Vichy Idéal Soleil Sublime Tan Protective Water SPF 30
Lookfantastic
#15 Vichy Idéal Soleil Solstift SPF50
Apopro
#16 Derma Sololie SPF30
Jala-helsekost
#17 La Roche-Posay Posthelios Aftersun
Apopro

Sommeren står snart for døren og så er det vigtigt, at du finder en god solcreme, der passer til din hudtype for at få den optimale beskyttelse mod solens stråler. Der findes et hav af gode solcremer på markedet til både børn og voksne, hvilket kan gøre valget en smule uoverskueligt. Af den grund har vi her samlet en oversigt over de bedste solcremer, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi har endda inddelt varianterne i kategorier, så du hurtigt kan springe til den, der er gældende for dig (eller dit barn). Lad os hjælpe dig med at finde den bedste solcreme, så du kan gå sommeren i møde med god samvittighed uden frygt for forbrændinger.

Bedste solcreme til ansigt:

#1 Karmameju SUN Face Cream SPF 30 – Miljøvenlig og vegansk ansigtssolcreme

Karmameju er et mærke, der fokuserer på natur, økologi og bæredygtighed. Karmameju SUN Face Cream SPF 30 er en økologisk solcreme med et mineralsk solfilter, der beskytter mod UVA og UVB stråler. Solcremen er baseret på naturlige, økologiske og klinisk dokumenterede ingredienser. Endvidere er solcremen både koralvenlig og vegansk.

Solcremen er velegnet til hverdagsbrug, da det fysiske filter hverken fedter eller vil tilstopper porerne. Den har en konsistens, der er nem at fordele og den har en skøn, mild duft af lavendel, citrus og mynte. Den yder høj beskyttelse med solfaktor 30 og plejer og nærer huden med sin formel, der er rig på antioxidanter.

#2 Derma Ansigtssolcreme SPF15 – Allergivenlig ansigstssolcreme

Hvis du har sensitiv hud eller lider af allergi, så kan du med fordel overveje at investere i denne solcreme til ansigtet fra mærket Derma. Produktet er udviklet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og bærer Svanemærket. Derudover er solcremen fri for parfume, parabener og farvestoffer. Den er altså perfekt til den sarte og allergiramte hud.

Derma Ansigtssolcreme SPF15 yder desuden en medium beskyttelse mod solens UVA- og UVB stråler med solfaktor 15, og cremen absorberes nemt i huden, så du kan have den på under makeup om sommeren. Solcremen indeholder bl.a. aloe vera, E-vitamin og naturlige olier, der tilsammen sikrer, at huden ikke bliver udtørret, men i stedet er smidig, blød og beskyttet.

#3 La Roche-Posay Anthelios Anti-imperfections SPF50+ – Solcreme til ansigtet med uren hud

Mærket La Roche-Posay fokuserer på at udvikle cremer til folk med hudproblemer og deres solserie er ingen undtagelse. Denne Anthelios serie giver således god solbeskyttelse til både sensitiv, solintolerant og uren hud. Solcremen indeholder både salicylsyre og niacinamid, der effektivt bekæmper urenheder i huden, samt airlicium, der absorberer talg i huden.

Solcremen yder dog også optimal pleje grundet de antioxiderende egenskaber, såsom E-vitamin. La Roche-Posay Anthelios Anti-imperfections SPF50+ har en høj UVA beskyttelse, faktisk højere end EU-Kommissionens anbefalinger, og er produceret uden brugen af parfumer eller parabener.

Bedste solcreme til børn:

#4 Derma Kids Sollotion SPF30 – Den bedste solcreme, der ikke fedter

Med en Derma Kids Sollotion SPF30 kan du beskytte dit barns hud mod solen. Solcremen er yderst mild og indeholder hverken parfume, parabener eller farvestoffer. Produktet bærer desuden Svanemærket og Astma-Allergi Danmark certifikat – og så er solcremen endda vegansk. Som en ekstra bonus absorberes denne solcreme hurtigt i huden, så du behøver ikke bekymre dig om, at solcremen fedter efter at være blevet smurt på.

En Derma Kids Sollotion SPF30 er specielt udviklet til børn, og da de fleste børn nærmest er vandhunde i det varme vejr, så er denne solcreme naturligvis også vandfast. På den måde kan junior nyde tiden i vandet og stadig være optimalt beskyttet mod solens stråler.

#5 Derma Kids Solspray SPF30 – Den bedste solspray til børn

Denne Kids Solspray SPF30 fra mærket Derma minder meget om ovenstående produkt. Forskellen på de to er dog, at denne variant er en spray frem for en lotion. Den er derfor en smule nemmere at påføre, da den ikke skal smøres ind i huden på samme måde. Bare sprøjt solsprayen i rigelige mængder på kroppen og i ansigtet og gnid det forsigtigt ind i huden. Herefter er du eller dit barn klar til at læse i solen eller plaske rundt i vandet. For ja, denne solspray er vandfast, så du kan udmærket tilbringe lidt tid i poolen efter påførsel.

Derma Kids Solspray SPF30 er velegnet til sart / skandinavisk hud, da den både er mild, allergivenlig og beskyttende. Solsprayen har således en solfaktor på 30 og indeholder hverken parfume, parabener eller farvestoffer. Samtidig holder produktet certificering fra Astma-Allergi Danmark og er Svanemærket.

#6 Derma Eco Baby Sollotion SPF30 – Den bedste solcreme til en baby

Det bliver frarådet, at børn under 3 år overhoved skal opholde sig i solen, men det kan være svært at undgå 100%. Af den grund kan du med fordel investere i en Derma Eco Baby Sollotion SPF30 til din baby, så du ved, at han / hun er optimalt beskyttet, hvis de skulle lege udenfor i løbet af sommeren eller på ferier uden at være i skyggen. Først og fremmest er cremen certificeret økologisk, allergi- og miljømærket, samt 100% vegansk. Derudover er produktet fri for både parfume, parabener og farvestoffer. Samtlige dele af ingredienslisten er af 100% naturlig oprindelse, og kombinationen af bl.a. glycerin og økologisk aloe vera-ekstrakt virker helende og forhindrer, at din babys hud udtørrer i løbet af dagen.

Vær gerne opmærksom på, at denne solcreme indeholder fysisk og nanofrit solfilter, der reflekterer solens stråler ved at lægge sig som en hvid hinde på barnets hud. Produktet er desuden vandfast, men påføring skal alligevel gentages efter kontakt med vand.

Bedste vandfaste solcreme:

#7 La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30 – En ekstra vandresistent solcreme

Hvis du ofte nyder tiden ved poolen eller stranden, når du er på ferie, så kan du med fordel overveje at investere i en La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30, da denne variant er mere vandresistent end andre solcremer. Dette gør også solcremen velegnet til personer, der sveder meget, når de er på ferie, da solcremen ikke vil ‘smelte’ af. Du skal dog gerne stadig påføre ekstra lag med jævne mellemrum for at opretholde den samme mængde beskyttelse.

Produktet er en cremet solcreme, der hurtigt absorberes i huden uden at efterlade hvide mærker. Da cremen både er fugtgivende og blødgørende, kan den udmærket benyttes til både normal og tør hud. Du skal dog helst kun benytte solcremen på kroppen og ikke i ansigtet. La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30 er både parfume- og parabenefri.

#8 La Roche-Posay Anthelios Kids Sun Lotion SPF 50+ – Vandresistent solcreme faktor 50

Er dine børn vandhunde, når I er på ferie? I så fald kan det være en god ide at investere i en vandresistent solcreme med en høj solfaktor, som denne Anthelios Kids Sun Lotion SPF 50+ fra mærket La Roche-Posay. Solcremen er særligt velegnet til børns sensitive og solintoleranten hud, og kan benyttes på både kroppen og i ansigtet. Da solcremen er ekstra vandresistent, behøver du som forælder ikke bekymre dig lige så meget for, at dine børn leger i poolen hele dagen. Du skal dog stadig huske at påføre ekstra lag solcreme regelmæssigt, så beskyttelsen opretholdes optimalt.

Denne solcreme er let at påføre og kommer ikke til at føles hverken klistret eller fedtet på barnets hud. Derudover er solcremen fremstillet uden brug af parfumer eller parabener. Selvom produktet primært er udviklet til at passe på børns sarte hud, så kan solcremen reelt benyttes af alle hudtyper og aldre.

Bedste solcreme mod soleksem og til sart hud:

#9 Derma Solstift SPF50 – Vandfast solstift til udsatte områder

Flere personer glemmer at beskytte ekstra særlige områder med jævne mellemrum såsom næse, kinder, ører, læber og nakke mod solens stråler, hvilket kan føre til soleksem og solbrændthed. Det er vigtigt at påføre solcreme til disse områder flere gange i løbet af dagen for at sikre optimal beskyttelse. Af den grund kan du med fordel investere i en Derma Solstift SPF50, da stiften nemt kan pakkes med i tasken og kan påføres disse områder nemt og hurtigt. Stiften er desuden vandfast og har en høj solbeskyttelsesfaktor, der er ideel for sart eller lys hud, samt til børn.

En Derma Solstift SPF50 er fri for parfume, parabener og farvestoffer. Derudover holder produktet Svanemærket, samt certificering fra Ecocert og Astma-Allergi Danmark. Du kan altså være sikker på, at dette produkt kun har minimal risiko for at give allergi eller hudirritation – selv til sart hud.

#10 Avivir Aloe Vera Sun lotion SPF 30 – Økologisk solcreme med højt indhold af aloe vera

Hvis du har sart eller skadet hud, så kan du med fordel investere i en Avivir Aloe Vera Sun lotion SPF 30. Denne sollotion vil nemlig styrke og genopbygge din huds eget forsvar – samtidig med, at den beskytter dig mod solen UVA og UVB stråler. Denne solcreme er vandafvisende og indeholder hverken parabener eller parfume.

Avivir Aloe Vera Sun lotion SPF 30 indeholder kun organiske solfiltre, såsom vegatabilske olier, E-vitamin og 70% økologisk aloe vera. På den måde får du en høj solbeskyttelse uden at gå på kompromis med indholdet af din sollotion. Aloe veraen hjælper desuden med at berolige huden, så den ikke bliver irriteret eller begynder at klø efter tid i solen. Produktet kan benyttes af både børn og voksne.

#11 Nivea Sun Pure & Sensitive Spray SPF 30 – Den bedste og billigste solcreme til sart hud

Hvis du ikke har det største budget at købe solcreme for, så kan du udmærket gå efter nogle lidt billigere mærker. F.eks. har mærket Nivea en række optimale solcremer til gode priser. En god variant er denne Nivea Sun Pure & Sensitive Spray SPF 30, der er særligt velegnet til sensitiv hud. Solsprayen indeholder nemlig aloe vera, der køler og beroliger huden. På den måde bliver der også taget hånd om din hud i løbet af dagen – og altså ikke kun, når den har været udsat for sol hele dagen igennem.

En Nivea Sun Pure & Sensitive Spray SPF 30 er desuden fremstillet uden brugen af parabener, parfume eller farvestoffer. Solsprayen er optimal til brug af voksne og skal påføres i et jævnt lag for derefter at blive smurt ind i huden.

Bedste solcreme til voksne:

#12 Avène Sport Fluid SPF50+ – Den bedste solcreme til sport

Med en Avène Sport Fluid SPF50+ er du klar til at løbe en tur, cykle, sejle kajak, spille tennis eller hvad du nu lige føler for i det varme vejr. Denne solcreme er nemlig eminent til at beskytte både krop og ansigt mod solens skarpe stråler, mens der udføres sport. Du skal dog huske at påføre mere sollotion i løbet af dagen for at opnå den optimale beskyttelse.

Avène Sport Fluid SPF50+ er velegnet til selv sensitiv hud, da den bl.a. består af beroligende og irritationsdæmpende Avéne Termalkildevand. Derudover beskytter produktet din hud på celleniveau og med et unikt antioxidantkompleks. Cremen har en frisk og let tekstur, der sikrer en dig en creme, som hverken fedter eller klæber. Du vil desuden også undgå uønskede hvide mærker efter påførsel med denne solcreme.

#13 Rudolph Care Sun body lotion SPF50 – Den bedste solcreme med faktor 50 og anti-ageing effekt

Vil du gerne investere i en multifunktionel solcreme? I så fald er denne Sun body lotion SPF50 fra Rudolph Care lige noget for dig. Solcremen beskytter nemlig effektivt mod solens skadelige UVA- og UVB stråler samtidig med, at dens naturlige ingredienser har en dokumenteret anti-ageing effekt. Cremen indeholder bl.a. havtorn, kamille og agurkeekstrakt, der tilsammen virker opstrammende, lindrende og fugtgivende på huden. Det betyder kort sagt, at du får en optimal solbeskyttelse og dybdegående pleje af huden på samme tid.

Med en Rudolph Care Sun body lotion SPF50 skal du hverken være bange for at solcremen fedter, klistrer eller efterlader hvide mærker. Denne lotion har nemlig en fin og let konsistens, der hurtigt absorberes i huden. Faktisk kan du udmærket påføre to lag solcreme efter hinanden inden du bevæger dig ud i solen for optimal beskyttelse af hele kroppen.

#14 Vichy Idéal Soleil Sublime Tan Protective Water SPF 30 – Den bedste solspray til at optage sol

Hvis du har brug for lidt ekstra hjælp for at blive lækker solbrun, så kan du med fordel se nærmere på denne Vichy Idéal Soleil Sublime Tan Protective Water SPF 30. Denne solspray yder nemlig både høj beskyttelse, men hjælper dig også med at optage farve bedre. Produktet indeholder nemlig Beta caroten, der virker optimerende på dannelsen af melanin i huden. Melanin er det stof, der medvirker til at gøre dig solbrun, når du opholder dig i solen. Du vil altså opleve at blive hurtigere brun, hvis du benytter denne solspray, når du slikker sol. Solsprayen virker dog stadig beskyttende, så du mindsker risikoen for solskader i huden.

Du undgår hvide mærker ved at benytte en Vichy Idéal Soleil Sublime Tan Protective Water SPF 30, da indholdet hurtigt absorberes i huden. Derudover hjælper solsprayen også med at tilføre fugt til din hud, så den ikke udtørrer i løbet af dagen. Produktet er desuden vand- og svedresistent, samt kan benyttes af sensitiv hud.

#15 Vichy Idéal Soleil Solstift SPF50 – En effektiv solcreme faktor 50

Med en Vichy Idéal Soleil Solstift SPF50 kan du nemt have en høj solbeskyttelse med i tasken uden det fylder for meget, så du kan beskytte udsatte områder som næse, kinder, ører og læber i løbet af dagen. Stiften kan udmærket medtages i en lille håndtaske. Stiften efterlader ingen hvide mærker eller striber på huden efter påførsel. Derudover er den desuden vandfast og fri for både parabener og parfume.

Vichy Idéal Soleil Solstift SPF50 er velegnet til alle hudtyper – og kan derfor også sagtens benyttes af folk med sart eller sensitiv hud. Produktet har en behagelig konsistens og yder optimal beskyttelse mod solens stråler. Du skal dog huske at påføre et nyt lag med jævne mellemrum for at opretholde den bedste solbeskyttelse. Du kan med fordel benytte solstiften i kombination med en anden type solcreme.

Koral-venlig solcreme:

#16 Derma Sololie SPF30 – Til dig, der skal på snorkel ferie

Du skal naturligvis altid huske at beskytte dig mod solens stråler, men det er særligt vigtigt at påføre en god solbeskyttelse, når man skal opholde sig i vandet over længere tid. Af den grund kan du med fordel investere i en Derma Sololie SPF30, hvis du skal på snorkel ferie eller af anden grund forventer at opholde dig umådelig meget i vand på din ferie. Denne sololie er nemlig særdeles vandfast, hvilket gør det muligt for dig at være effektivt skærmet mod solens skadelige UVA- og UVB stråler, selvom du opholder dig i vand.

Derma Sololie SPF30 indeholder bl.a. E-vitamin og hurtigt absorberende olier, der efterlader huden beskyttet, blød og fugtet. På den måde udtørrer huden heller ikke i løbet af dagen. Sololien er desuden transparent og er fri for parfume, parabener, farvestoffer og alkohol. Denne solcreme holder desuden også certifikat fra Astma-Allergi Danmark og er Svanemærket. Du har mulighed for at benytte Derma Sololie SPF30 på både kroppen og i ansigtet.

Aftersun

#17 La Roche-Posay Posthelios Aftersun – Den bedste aftersun

Hvis du har opholdt dig en del i solen og kan mærke en lidt brændende fornemmelse på din hud, så skal du gerne investere i en god aftersun. En aftersun virker nemlig beroligende og kølende på soleksponeret hud. Hvis du gerne vil have en af de bedste af slagsen, så skal du investere i en La Roche-Posay Posthelios Aftersun. Denne aftersun er let at påføre og virker øjeblikkeligt, da den hurtigt absorberes i huden, så du kan få en lindrende effekt med det samme. Cremen fedter desuden ikke, da den har en frisk og let gelé konsistens.

La Roche-Posay Posthelios Aftersun indeholder 76% termalsk kildevand, så din hud opnår en god mængde fugt, og E-vitamin, der har en antioxiderende og beroligende virkning. På den måde virker gelen i dybden for at mindske irritation og rødme. Produktet kan udmærket benyttes af alle hudtyper, selv af folk med sart eller sensitiv hud. Du kan med fordel massere gelen ind i huden efter et rensende bad.

Hvilken faktor skal jeg vælge til min solcreme?

Det er vigtigt at beskytte sin hud mod solens UVA- og UVB stråler – uanset hvilken hudtype man har og hvor sart ens hud er. Du skal dog gerne være opmærksom på, at en solcreme med solfaktor 30 ikke er dobbelt så beskyttende som en creme med en solfaktor på 15, og at solcremens beskyttelsesniveau også kommer an på, hvor meget creme du smører på kroppen. Som en god tommelfingerregel skal du bruge det der svarer til en håndfuld solcreme til at dække hele kroppen.

Når det kommer til valg af solfaktor, skal du altid tage hensyn til din egen hud. Det kommer nemlig meget an på, hvilken hudtype du har, hvor længe du kan tåle solens stråler og hvor meget beskyttelse du har brug for. Du kan med fordel læse mere om de forskellige hudtyper og teste dig selv hos Kræftens Bekæmpelse.

En god ting at vide om valget er solfaktor er, at en solcreme med faktor 15 beskytter mod ca. 93% af solens stråler. Solfaktor 30 beskytter mod 97% af strålerne, mens solfaktor 50 beskytter mod 98% af solens stråler. Der er altså ikke den største forskel på beskyttelsen, men det er en stor nok forskel for folk med sart, sensitiv eller udsat hud. Hvis du har meget udsat hud, skal du altså altid gå efter en høj faktor.

Højere solfaktor til ansigtet

Du kan med fordel benytte en solcreme med en højere solfaktor til ansigtet. Her skal du generelt gerne bruge produkter med en solfaktor på enten 30 eller 50 – især når du er på ferie. Ansigtet er nemlig meget udsat, når vi befinder os i solen, da det ikke på samme måde kan dækkes til som resten af kroppen. Sørg derfor for at påføre solcreme i ansigtet regelmæssigt og også på områder som ørene, næsen og i nakken.

11 gode råd til beskyttelse mod solen

 • Smør et godt lag solcreme på inden du går ud i solen (ca. en håndfuld til hele kroppen)
 • Påfør solcreme med jævne mellemrum i løbet af dagen – især efter du har svedt, været i vandet eller tørret dig
 • Benyt en solcreme med en solfaktor, der passer til dig og din krop
 • Benyt en separat solcreme til ansigtet med højere faktor
 • Køb en solcreme, der både beskytter mod UVA og UVB stråler
 • Undgå direkte sol mellem klokken 12 og 15
 • Undgå at udsætte mindre børn (under 3 år) for direkte sol – selv med beskyttelse
 • Benyt en solhat for at beskytte ansigtet fra direkte sol
 • Ophold dig gerne i skyggen indimellem for at give huden ro fra direkte sol
 • Dæk udsatte områder, såsom skuldre og nakke, når du befinder dig i solen
 • Husk at vand, sand og sne reflekterer solens stråler

Sådan finder du de bedste solcreme tilbud

Uanset hvilken type solcreme du foretrækker, så er det ikke umuligt at finde produktet til en god pris. Når sommeren nærmer sig, begynder flere online forhandlere nemlig at sætte prisen ned på solcremer eller køre tilbudskampagner på produkterne. Du skal derfor bare sørge for at holde øjnene åbne for at finde de bedste solcreme tilbud.