Tøjdamper test – Se de 8 bedste tøjdampere! (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Philips GC362/80 Håndsteamer
TESTVINDER

Philips GC362/80 Håndsteamer

En Philips GC362/80 Håndsteamer er en god investering, da den udglatter samtlige folder og rynker på en effektiv og skånsom måde. Af den grund kan tøjdamperen udmærket benyttes på sarte tekstilmaterialer. Produktet sikrer desuden en…

Philips GC362/80 Håndsteamer 1
Den bedste tøjdamper

Philips GC362/80 Håndsteamer

Philips GC363/30 Håndsteamer 2
En tøjdamper med varmebeskyttende handske og tilbehør børste

Philips GC363/30 Håndsteamer

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad 4
Tøjdamper i rustfrit stål

Tefal Access Steam Minute Håndsteamer

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad 5
En tøjdamper med ultra kort opvarmningstid

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad

Philips Dampstation Garment Steamer GC524 6
En tøjdamper med ultra kort opvarmningstid

Philips Dampstation Garment Steamer GC524

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter en tøjdamper? Og vil du gerne vide, hvilken tøjdamper, der har klaret sig bedst i test? I så fald er du kommet til det rigtige sted, da vi i denne artikel vil gennemgå nogle af de bedste tøjdampere på markedet netop nu, så du kan være sikker på at få bestilt den bedste tøjdamper hjem til dig selv. Produkterne er udvalgt ud fra forskellige anmeldelser af tøjdampere, så du kan være sikker på, at samtlige produkter virker optimalt. Nederst i artiklen kan du også finde lidt mere generel information om brugen af en tøjdamper.

3 gode grunde til at vælge en tøjdamper

 • Du kan hurtigt udglatte og stryge samtlige materialer (også sarte)
 • Nem at håndtere i hverdagen
 • Fjerner bakterier og lugt fra tøjet

Philips GC362/80 Håndsteamer

Den bedste tøjdamper

Philips GC362/80 Håndsteamer
Fordele
 • pros-icon.svg Fjerner 99,9% af bakterier grundet dampens varmeniveau
 • pros-icon.svg Kan benyttes til alle stofmaterialer – også vanskelige og sarte materialer
 • pros-icon.svg SmartFlow teknologi for et bedre og mere skånsomt resultat

Detaljeret gennemgang

En Philips GC362/80 Håndsteamer er en god investering, da den udglatter samtlige folder og rynker på en effektiv og skånsom måde. Af den grund kan tøjdamperen udmærket benyttes på sarte tekstilmaterialer. Produktet sikrer desuden en fjernelse af lugt og bakterier.

Derfor skal du vælge en Philips GC362/80 Håndsteamer

Hvis du gerne vil være helt sikker på at få bestilt en god tøjdamper hjem, så skal du investere i en Philips GC362/80 Håndsteamer. Denne model er klart en af de bedste på markedet netop nu og med hjælp fra denne tøjdamper, vil dit tøj se flot, rent og nystrøget ud hver eneste dag. Tøjdamperen er yderst effektiv, da den har en konstant dampsky på 24 gram i minuttet og kan benyttes både lodret og vandret. Dampens høje tryk og maskinen fleksibilitet sikrer, at du kan fjerne rynker og folder overalt på stoffet – også omkring vanskelige områder som manchetter og kraver.

En Philips GC362/80 Håndsteamer har desuden en opvarmet steamerplade med SmartFlow teknologi, der gør det muligt at trykke damperen helt tæt på stoffet, så resultatet bliver endnu bedre, men uden risiko for brandmærker. Maskinen kan benyttes til samtlige stofmaterialer, også sarte materialer såsom silke og kashmir. Som en ekstra bonus fjerner steameren samtlige bakterier i stoffet, hvilket også resulterer i, at lugt fra f.eks. sved fjernes. Med en Philips GC362/80 Håndsteamer behøver dit tøj altså ikke ryge til vask efter kun at have været benyttet én gang.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1300W
 • Konstant damp: 24 gram i minuttet
 • Vandtank: 70 ml
 • Farve: Sort / Guld
 • Ledning: 2,5 meter

Philips GC363/30 Håndsteamer

En tøjdamper med varmebeskyttende handske og tilbehør børste

Philips GC363/30 Håndsteamer
Fordele
 • pros-icon.svg Fjerner 99,9% af bakterier grundet dampens varmeniveau
 • pros-icon.svg Varmebeskyttende handske og tilbehør børste medfølger
 • pros-icon.svg Kan benyttes direkte på tøjet uden problemer grundet SmartFlow teknologi

Detaljeret gennemgang

Med en Philips GC363/30 Håndsteamer kan du nemt og hurtigt fjerne samtlige folder og rynker fra dit tøj på alle tekstilmaterialer. Der er ingen risiko for at brænde hverken tøjet eller dig selv grundet produktets SmartFlow teknologi og en varmebeskyttende handske.

Derfor skal du vælge en Philips GC363/30 Håndsteamer

Du kan nemt og hurtigt fjerne rynker og folder på samtlige tekstilmaterialer, også sarte, med en Philips GC363/30 Håndsteamer. Damperen er designet efter SmartFlow teknologi, der sikrer, at du kan benytte produktet helt tæt på stoffet for et bedre resultat uden, at materialet på nogen måde tager skade. Med i købet følger der desuden en varmebeskyttende handske og en tilbehør børste, så du kan være sikker på, at du ikke brænder dig og bedre får dampet tykkere tekstiler i dybden.

En Philips GC363/30 Håndsteamer er yderst effektiv, da den har en konstant dampsky på 24 gram i minuttet og så hjælper dampen med at fjerne bakterier og lugt fra stoffet. Tøjdamperen kan benyttes både lodret og vandret og har en 3 meter lang ledning, så du kan benytte den overalt i huset.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1300W
 • Konstant damp: Op til 24 gram i minuttet
 • Vandtank: 70 ml
 • Ledning: 3 meter
 • Farve: Lilla

Tefal Pro Style Tøjdamper IT3440E0

En professionel tøjdamper

Fordele
 • pros-icon.svg Udglatter og forfrisker alle former for tekstiler
 • pros-icon.svg Damperen har 3 forskellige dampniveauer og hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg Der medfølger et børstehoved i købet til tykke materialer

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med en Tefal Pro Style Tøjdamper på stativ, hvis du gerne vil have en tøjdamper til hjemmet. Damperen kan nemlig hjælpe med at udglatte og rense både tøj og boligtekstil uden problemer. Produktet er desuden indbygget selvrens og varmer op på blot 45 sekunder.

Derfor skal du vælge en Tefal Pro Style Tøjdamper IT3440E0

Hvis du gerne vil have muligheden for at få ‘professionel’ rensning og strygning af dit tøj og andre tekstiler derhjemme, så skal du investere i en Pro Style Tøjdamper på stativ fra Tefal. Denne variant er større end f.eks. håndholdte dampere, men kan stadig flyttes rundt i huset uden problemer. Samtidig fjerner den folder og krøller mere effektivt, da den har en konstant damp på 30 gram i minuttet. Produktet kan desuden indstilles til tre forskellige dampniveauer og varmer op på blot 45 sekunder.

Den keramiske belægning på damphovedet sikrer, at stoffet ikke slides undervejs i processen. Der medfølger desuden et børstehoved til brug på tykke tekstiler, så dampen stadig trænger optimalt ind i stoffet. Tanken har en størrelse på 1,5 liter og så er produktet endda selvrensende. Det bliver altså ikke nemmere end med denne tøjdamper fra Tefal.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1800 watt
 • Konstant damp: Op til 30 gram i minuttet
 • Vandtank: 1500 ml
 • Tre forskellige dampniveauer
 • Farve: Sort / sølv

Tefal Access Steam Minute Håndsteamer

Tøjdamper i rustfrit stål

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad
Fordele
 • pros-icon.svg Stilren damper med aftagelig vandbeholder, der nemt kan tages med i tasken
 • pros-icon.svg Der medfølger en beskyttelseshandske og en børste til brug på tykkere materialer
 • pros-icon.svg Kan benyttes til samtlige stofmaterialer, også sarte materialer som blonder og silke

Detaljeret gennemgang

En Tefal Access Steam Minute Håndsteamer hjælper med at udglatte og fjerne krøller, folder og rynker på dit tøj – og kan udmærket benyttes som en hurtig hjælp lige inden du skal ud af døren, da det ikke tager lang tid at opvarme dampen.

Derfor skal du vælge en Tefal Access Steam Minute Håndsteamer

Hvis du er på jagt efter en billig håndholdt tøjdamper, så skal du se nærmere på denne Tefal Access Steam Minute Håndsteamer. For selvom modellen er billigere end andre håndholdte tøjdampere, er den stadig utroligt god i brug og sikrer optimal rensning og pleje af dit tøj, så det ikke krøller. Du behøver ikke bekymre dig om at skulle finde et strygebræt frem for at få det optimale resultat med en Tefal Access Steam Minute Håndsteamer, da du udmærket kan benytte den, mens tøjet hænger på en bøjle. Du kan endda benytte din steamer lige inden du skal ud af døren, da tøjdamperen kun har en opvarmningstid på 45 sekunder før den er klar til brug. Vandtanken er desuden aftagelig, så du altid nemt og hurtigt kan fylde mere vand på damperen.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1100W
 • Konstant damp: Op til 17 gram i minuttet
 • Vandtank: 150 ml
 • Farve: Blå, sort og hvid

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad

En tøjdamper med ultra kort opvarmningstid

SteamOne håndholdt tøjdamper S-Nomad
Fordele
 • pros-icon.svg Klar til brug på kun 15 sekunder (funktionstid 6-8 minutter)
 • pros-icon.svg Velegnet til udglatning af krøller og folder på lette tekstiler
 • pros-icon.svg Skridsikker belægning for en nem betjening af hånddamperen

Detaljeret gennemgang

Hvis du primært skal bruge din håndsteamer til udglatning af folder på skjorter, bluser, kjoler o.l. inden du skal afsted mod arbejde, så er en Royal Pro Steamer Håndsteamer lige noget for dig. Modellen får nemlig hurtigt bugt med mindre krøller og er klar til brug inden for 15 sekunder.

Derfor skal du vælge en Royal Pro Steamer Håndsteamer

Det skal gerne være nemt og hurtigt at benytte en tøjdamper, og med en Royal Pro Steamer Håndsteamer kan du udglatte krøller og folder på dit tøj hver eneste morgen uden at skulle sætte ekstra tid af til det. Denne model har nemlig en opvarmningstid på kun 15 sekunder, så du ultra hurtigt kan få bugt med krøllerne. En Royal Pro Steamer Håndsteamer er primært velegnet til lette tekstiler, da du her vil se de bedste resultater.

Med i købet følger der et påfyldningsbæger og en opbevaringspose, så du nemt kan tage damperen med, hvis du skal væk hjemmefra i et par dage. Derudover har produktet en skridsikker belægning, så den er nem at betjene.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1500W
 • Konstant damp: Op til 14,5 gram i minuttet
 • Vandtank: 90 ml
 • Farve: Sort

Philips Dampstation Garment Steamer GC524

En tøjdamper med ultra kort opvarmningstid

Philips Dampstation Garment Steamer GC524
Fordele
 • pros-icon.svg Fem individuelle dampindstillinger, så krøller kan fjernes fra flere materialer
 • pros-icon.svg Varmebeskyttende handske, bøjle, StyleBoard, børste tilbehør mm. medfølger
 • pros-icon.svg Vandtank med kapacitet til 1,6 liter vand, der bliver varm på 1 minut

Detaljeret gennemgang

Hvis du primært skal bruge din håndsteamer til udglatning af folder på skjorter, bluser, kjoler o.l. inden du skal afsted mod arbejde, så er en Royal Pro Steamer Håndsteamer lige noget for dig. Modellen får nemlig hurtigt bugt med mindre krøller og er klar til brug inden for 15 sekunder.

Derfor skal du vælge en Royal Pro Steamer Håndsteamer

Det skal gerne være nemt og hurtigt at benytte en tøjdamper, og med en Royal Pro Steamer Håndsteamer kan du udglatte krøller og folder på dit tøj hver eneste morgen uden at skulle sætte ekstra tid af til det. Denne model har nemlig en opvarmningstid på kun 15 sekunder, så du ultra hurtigt kan få bugt med krøllerne. En Royal Pro Steamer Håndsteamer er primært velegnet til lette tekstiler, da du her vil se de bedste resultater.

Med i købet følger der et påfyldningsbæger og en opbevaringspose, så du nemt kan tage damperen med, hvis du skal væk hjemmefra i et par dage. Derudover har produktet en skridsikker belægning, så den er nem at betjene.

Produktdetaljer

 • Strøm: 1500W
 • Konstant damp: Op til 14,5 gram i minuttet
 • Vandtank: 90 ml
 • Farve: Sort

Guide

Værd at vide inden du vælger tøjdamper

Fordele ved en tøjdamper

 • Kan benyttes hvor som helst og når som helst – og er f.eks. god at tage med på rejser
 • Kan anvendes uden brugen af et strygebræt (ofte kan tøjet stryges direkte på bøjlen)
 • Rengør tekstilerne i dybden og dræber dermed bakterier, samt fjerner luft og snavs
 • En tøjdamper er ofte mildere mod tekstiler end et strygejern

Ulemper ved en tøjdamper

 • Fjerner ikke genstridige krøller og folder lige så effektivt som et strygejern
 • Mindre modeller (håndholdte) løber hurtigt tør for vand
 • Kan være en dyr investering, da langt fra alle modeller er billigere end et strygejern
 • Visse modeller efterlader tøjet fugtigt

Ikke alle varianter passer til sarte eller tykke materialer

Vær gerne opmærksom på, at det langt fra er alle tøjdampere, der kan rengøre og stryge samtlige tekstilmaterialer. Nogle modeller er primært beregnet til normale tekstiler, hvorimod andre udmærket kan benyttes til både normale og sarte tekstiler (såsom silke eller kashmir). Ofte vil der medfølge en tilbehør børste, hvis modellen kan benyttes til tykkere materialer.

Ikke alle varianter har lige store vandbeholdere

Før du går på jagt efter din nye tøjdamper, er du nødt til at have gjort dig nogle overvejelser om, hvor ofte og meget du kommer til at benytte damperen. Dette vil hjælpe dig til at beslutte, hvor stor en vandbeholder din damper skal have. Hvis du f.eks. kun regner med at dampe én skjorte af gangen, så behøver du ikke nødvendigvis en model med en stor vandbeholder. Men hvis du regner med at dampe hele familiens tøj hver morgen, skal du nok investere i en variant med en stor vandbeholder, så den ikke skal genopfyldes hvert femte minut.

Hvad er forskellen på en tøjdamper, steamer og dampstation?

Det kan være lidt svært at beslutte, om man skal investere i en tøjdamper, en steamer eller en dampstation, da de jo praktisk talt har samme funktion. Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer, så du forhåbentlig har lettere ved at tage et valg om, hvilken type, der passer bedst til dig. Vær dog gerne opmærksom på, at alle tre typer af dampere renser og fjerner lugt, bakterier og snavs.

Dampstation

En dampstation er helt grundlæggende en del større end både en steamer og en tøjdamper. Hvis du vælger at investere i en dampstation, skal du således have plads i hjemmet til at have den stående fremme eller i et skab, da den ikke kan pakkes væk på samme måde som de andre to apparater. En dampstation har dog en langt større vandtank end både et strygejern, en steamer og en tøjdamper – og derfor kan apparatet være en fordel for folk, der stryger en del af deres tøj på denne måde.

Steamer

En steamer kan oftest benyttes til en del flere ting end bare til tøjtekstiler. F.eks. kan steamere også benyttes til rengøring og rensning af møbler, tæpper, gardiner o.l. Derudover kan steamere også benyttes som et led i den huslige rengøring, hvor dampen hjælper med at opløse eventuel fedt og snavs, der ellers er svært at få bugt med. Steameren er altså et multifunktionelt apparat, der ikke kun er udviklet til brug på tøj.

Håndholdt tøjdamper

Den håndholdte tøjdamper er perfekt som supplement til strygning. Med en tøjdamper kan du nemlig fjerne mindre krøller og folder på tøjet, hvis du er på vej ud af døren, men der skal stadig benyttes et reelt strygejern til større og genstridige folder. En håndholdt tøjdamper kan også udmærket benyttes af dig, der sjældent stryger tøj, men gerne vil have muligheden for at komme nogle af folderne til livs, når du skal være lidt pænere end til daglig. Disse varianter kan også udmærket tages med på rejser, så man altid har strygning lige ved hånden. De mindre tøjdampere har ofte en aftagelig vandtank, der dog ofte skal genopfyldes.

Tøjdamper vs strygejern

Selvom du vælger at investere i en tøjdamper, vil vi stadig anbefale dig at beholde dit strygejern. Et strygejern kan nemlig bedre få bugt med de lidt mere genstridige folder og krøller på tøjet – og så er strygejernet generelt bedre, når du skal stryge mere end én beklædningsgenstand. Tøjdamperen er dog et godt alternativ til når tingene skal gå lidt hurtigt i hverdagen eller til at tage med på rejser, så man altid har muligheden for at genopfriske tøjet. Du får desuden lettere bugt med folder omkring manchetter og knapper med en tøjdamper end med et strygejern.

Hvilke materialer kan man dampe?

Det skifter lidt fra model til model, hvilke materialer du kan benytte din tøjdamper på. Helt generelt kan de fleste tøjdampere dog udmærket benyttes på samtlige materialer, så længe du benytter damperen forsigtigt og passer på materialet.

God til sarte materialer

Mange tøjdampere er bedre for mere sarte materialer, såsom blonder, silke og kashmir end et almindeligt strygejern. Dampningen af materialet er nemlig en del mere skånsomt end strygning, hvilket kan være med til at forlænge levetiden på dit tøj.

Gode råd til hvordan du får mest ud af din tøjdamper

 • Vent altid med benytte damperen til al vandet i vandtanken er fordampet, da du i så fald mindsker risikoen for, at dit tøj bliver vådt. Selv hvis dit apparat indikerer, at det er klar til brug, kan du med fordel vente ca. 30 sekunder ekstra
 • Udspænd og stræk stoffet, når du damper for at sikre, at damperen får bugt med samtlige folder. Benyt gerne en varmebeskyttende handske, så du ikke kommer til skade
 • Sørg for at vinkle din damper en smule, så dampen fordeles bedre og du ikke får dryppet vanddråber på tøjet
 • Damp tøjet langsomt og med korte strøg for at få bugt med samtlige folder og krøller
 • Benyt din tøjdamper til at rense din skjorte, kjole, bluse etc. for snavs, bakterier og lugt for at beskytte tøjet ved at spare det for en vask og genopfriske det
 • Hvis din damper kan benyttes til flere tekstilmaterialer, kan du med fordel benytte den rundt omkring i huset med jævne mellemrum på f.eks. sofaen, puder gardiner og tæpper
 • Sørg for at vedligeholde din tøjdamper, så den altid damper med optimal styrke

Råd til vedligeholdelse af din tøjdamper

Det er vigtigt, at du renser og vedligeholder din tøjdamper med jævne mellemrum, da den ellers ikke vil fungere optimalt. Du kan relativt hurtigt se, hvornår din tøjdamper har brug for rensning, da den ikke vil dampe med lige så høj kraft som normalt. Dette skyldes højst sandsynligt, at produktet er kalket en smule til. Herunder kan du læse, hvordan du renser og afkalker din tøjdamper:

 • Fjern al overskydende vand fra apparatets vandtank
 • Fyld vandtanken med rengøringsmiddel (eddike kan benyttes til visse produkter, mens andre skal renses med specielle rengøringsmidler)
 • Tænd nu maskinen og lad apparatet være tændt til halvdelen af rengøringsmidlet er fordampet
 • Hvis du ser en forbedring af udslippet af damp, betyder det, at tøjdamperen er blevet renset
 • Sluk for apparatet, men lad gerne rengøringsmidlet blive liggende i vandtanken i minimum 30 minutter
 • Herefter skal damperen renses for overskydende rengøringsmiddel, så det ikke dampes ud på tøjet næste gang du benytter apparatet. Dette kan udmærket gøres ved at hælde rent vand i beholderen og skylle den et par gange
 • Du skal nu hælde vand i tanken igen og lade apparatet dampe indtil vandtanken er ca. halvt tom for at være sikker på, at du har fjerner de sidste rester af rengøringsmidlet
 • Til sidst skal du hælde det resterende af vandet ud af tanken og lade denne tørre før du pakker maskinen væk

FAQ

Hvilke tøjdamper er bedst i test?

Du kan med fordel tage udgangspunkt i de ovenstående produkter, hvis du er på jagt efter en ny tøjdamper. Hvis du er helt på bar bund, kan du ikke gå galt i byen med nr. 1 på listen (Philips GC362/80 Håndsteamer).

Hvordan virker en tøjdamper?

Vandet i tøjdamperens vandtank skal opvarmes og herefter benyttes dampen til at udglatte tekstilfibrene i tøjet, så de ikke længere krøller eller folder.

Tøjdamper vs strygejern

Et strygejern er bedre til større strygninger på normale tekstiler, hvorimod en tøjdamper lettere kan benyttes i hverdagen til mindre krøller og på sarte materialer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×