Bedste vippeserum test 2022 – Få fyldigere vipper med disse 5 serummer

1
Hairlust Eyelash Enhancing Serum

Derfor skal du vælge Hairlust Eyelash Enhancing Serum For dig, der vil have et øjenvippeserum uden hormonforstyrrende stoffer og andre tvivlsomme ingredienser; dette serum er til dig. Hairlust har formuleret en innovativ og skånsom formel som alle øjne kan tåle. Med en række naturlige ingredienser, der langsomt men sikkert sørger for at vipperne vokser, får du her et aldeles velsammensat vegansk vippeserum. Serummet er desuden særligt velegnet til at genopbygge og fremme væksten i vipperne…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Hairlust Eyelash Enhancing Serum 336,75 kr. Salling
XLASH EYELASH SERUM 306 kr. Med24.dk
Revitalash Advanced Eyelash Conditioner 640 kr. Parfumdreams.dk - DK
M2 Beauté Eyelash Activating Serum 498 kr. 10-4
Nanolash Eyelash Conditioner Serum 315 kr. Lyko DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find dit næste og bedste øjenvippeserum i denne artikel, hvor vi tester 5 populære serummer. Vi bedømmer ud fra parametre som effekt, aktive ingredienser og virkningstid, når vi afvejer fordele og ulemper ved hvert produkt.

Engang var kunstige vipper og extensions eneste mulighed for at få fyldigere og flottere øjenvipper – det er det ikke i dag. Og det ved du godt, det er nemlig derfor du læser med her. Vi har i denne test fat i 5 af de bedste vippeserummer, og vi afprøver, hvordan de hver især giver voluminøse og lange vipper. I købsguiden der følger, fortæller vi, hvordan og hvorfor et eyelash serum virker, herunder hvad der sker med dine vipper når det påføres. Vi snakker desuden om prostaglandiner, peptider og pleje, så du kan blive lidt klogere end du var i går. Testens 5 serummer kan du danne dig et overblik over i vores sammenligningstabel her. 

Hairlust Eyelash Enhancing Serum – Bedst i test

Derfor skal du vælge Hairlust Eyelash Enhancing Serum

For dig, der vil have et øjenvippeserum uden hormonforstyrrende stoffer og andre tvivlsomme ingredienser; dette serum er til dig. Hairlust har formuleret en innovativ og skånsom formel som alle øjne kan tåle. Med en række naturlige ingredienser, der langsomt men sikkert sørger for at vipperne vokser, får du her et aldeles velsammensat vegansk vippeserum.

Serummet er desuden særligt velegnet til at genopbygge og fremme væksten i vipperne hos dig, der oplever svag hår- og vippevækst efter graviditet.

Du skal ikke regne med at få tykke fake lash lignende bambivipper, men til gengæld får du smukke lange vipper, der lever længere, og som vækst-stimuleres uden prostaglandiner.

Det vi liker:
 • Stimulerer øjenvippernes naturlige vækst med Capixyl™ Peptide Complex
 • De aktive ingredienser i dette serum er baseret på klinisk dokumenterede resultater – her får du et vippeserum der virker
 • Plejer og nærer så du får stærke øjenvipper
 • Fri for parabener, mineralske olier og uønsket kemi – kan også anvendes af gravide og ammende
 • Også god til sarte øjne – beroliger med zinkoxid
Det vi ikke liker:
 • Skal anvendes både morgen og aften hvor andre serummer kun skal påføres om aftenen
 • Kan være lang tid om at virke

XLASH EYELASH SERUM – Bedste billige

Derfor skal du vælge Xlash Eyelash Serum

Hurtigvirkende og god til prisen, og måske det perfekte øjenvippeserum til begyndere, som ikke er helt klar til at spendere vildt på et vippeserum.

Vi ved faktisk ikke helt hvad det er, som gør at dette serum virker relativt hurtigt, men vi elsker det! Idéel til korte vipper, der mangler tæthed og længde; denne 3 ml flaske er ret god.

Serummet forlænger dine vippers vækstfase, får flere vippehår til at gro, og gør dem samtidigt stærkere – og det er ikke sådan at kimse ad Applikatoren er fin og let at arbejde med og serummet i sig selv er meget drøj i brug. Det fås i øvrigt også i en 6 ml udgave under navnet Xlash Pro Eyelash Serum, skulle du få lyst til at opgradere.

Det vi liker:
 • Dermatologisk testet øjenvippeserum med dokumenterede resultater
 • Også testet af øjenlæger 
 • Hurtigtvirkende – hvor andre serummer har en virketid på et par måneder vil de fleste se vækst i vipperne allerede efter 3 – 4 uger med denne formular
 • Vegansk og cruelty free
 • God til korte og tynde vipper – giver synligt tættere og længere vipper
Det vi ikke liker:
 • Kan forårsage rødme og kløe i huden omkring øjnene
 • Kan svide lidt på vippekanten de første par gange du bruger den

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner – Bedste premium

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Derfor skal du vælge Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Leder du efter et alternativ til extensions eller dit daglige brug af kunstige vipper? Dette Revitalash Eyelash Conditioner serum er et godt sted at starte. Det er et særdeles effektivt serum, som gør dine vipper synligt længere og mere fyldige, og som ovenikøbet sparer dig for brug af vippebukker. Af samme årsag er serummet super til dig med vipper, som ‘går ligeud’. Mange vil derudover opleve, at øjenvipperne bliver både mørkere og tykkere med. Her har vi altså fat i et growth serum og et premium produkt i absolut topklasse, der bare gør det rigtig godt.

Det vi liker:
 • Prisbelønnet serum med dokumenteret effekt – og så er det også vegansk og cruelty free
 • Nærer og plejer med aminosyrer og b-vitaminer – styrker vipperne
 • Kan anvendes på vippeextensions
 • Giver længere og fyldigere øjenvipper med et naturligt opadgående buk
 • Udviklet af læger – og uden parabener, gluten og phthalater
Det vi ikke liker:
 • Til trods for alle de gode hensigter indeholder Revitalash stadig en prostaglandin-type

 

M2 Beauté Eyelash Activating Serum – Bedste til korte øjenvipper

Derfor skal du vælge M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Populær, omdiskuteret, og med synlige resultater, der ikke lyver; sig goddag til M2 Beauté! Serummet, som giver både fyldigere og mørkere vipper, og som kan gøre det lidt svært at have briller på – altså fordi vipperne vokser som havde de fået substral. Her er et vippeserum, der vil give dig de der lange og flotte vipper som du altid har drømt om.

Du vil derudover opleve at få noget tykkere vipper, og serummet er derfor fantastisk til dig med en ‘løs’ vippevækst. Serummet kan tage tid om at vise sit fulde potentiale, men til gengæld er resultatet volume og tæthed, der godt kan minde lidt om et sæt kunstige øjenvipper.

Det vi liker:
 • Giver synligt lange og kraftige øjenvipper 
 • Kan også give fyldigere bryn – dette eyelash serum kan lidt af hvert
 • Serummet indeholder biotin – så får du også stærkere vipper
 • Giver et flot opadgående buk på dine vipper
Det vi ikke liker:
 • Applikatoren kan gøre det besværligt at påføre serummet uden at komme for meget på 
 • Dette øjenvippeserum indeholder Norbimatoprost (MDN) – en af de lidt stærkere prostaglandin variationer
 • Svider ved påføring

Nanolash Eyelash Conditioner Serum – Bedste hurtigtvirkende

Nanolash Eyelash Conditioner Serum

Derfor skal du vælge Nanolash Eyelash Conditioner Serum

Nanolash lover dig et synligt resultat lidt hurtigere end hvad du får hos de fleste andre serummer. Og den er god nok. Inden for et par uger vil de fleste kunne se en tydelig forandring – særligt i forhold til vippelængde. Derefter fortsætter væksten med flot tæthed og fylde.

Med dette effektive øjenvippeserum får du altså først lange øjenvipper, så bliver de tættere og kraftigere og til sidst bliver de stærkere.

Endnu et plus ved dette Nanolash Eyelash Serum er desuden, at det ikke kun får dine vipper til at gro – det plejer og nærer dem også.

Det vi liker:
 • Hurtigtvirkende vippeserum der giver lange og fyldige vipper – allerede efter 15 dage vil du kunne se en synlig effekt
 • Formuleret til følsomme øjne – testet af øjenlæger
 • Indeholder naturlige ingredienser der giver stærke vipper og fugter vippekanten
 • Giver mørkere og tættere vipper
 • Kan bruges på vippeextensions
Det vi ikke liker:
 • Nanolash gør meget ud af at fortælle at dette serum indeholder sikre og nærende ingredienser, men det er lidt svært at lure hvilke der er tale om

 

Sådan vælger du det bedste vippeserum – Købsguide

Vil du have lange og voluminøse vipper for enhver pris, eller ser du gerne, at dit øjenvippeserum også indeholder nogle specifikke plejende ingredienser? Det er ikke fordi, at det ene udelukker det andet, men små forskelle kan have en betydning for den effekt du får.

I følgende guide kan du læse om disse forskelle, og du kan blive klogere på, hvordan ingredienser i et øjenvippeserum virker. Vi kigger på, hvilke eventuelle bivirkninger de har, og hvad du kan forvente – eller ikke forvente – af det endelige resultat, og hvorfor.

Er øjenvippeserum farligt og hvordan virker det?

Nogle serummer indeholder det aktive stof prostaglandin, andre gør ikke, og det er nok her, at den største forskel ligger. Det har været ret omdiskuteret, hvorvidt man bør bruge et øjenvippeserum, der indeholder disse prostaglandiner eller ej. Der er påvist bivirkninger ved prostaglandin-variationer som Norbimatoprost/MDN i form af hud- og øjenirritation, og i enkelte tilfælde ændring af øjenfarve. Mens sidstnævnte er meget sjælden, er rødme og svie ved påføring hyppigere set.

Sådan virker øjenvippeserum

Det helt særlige ved disse prostaglandin-variationer er imidlertid, at de får dine vipper til at vokse sig både tættere, længere og kraftigere. Med andre ord; de virker. Det gør de fordi de forlænger øjenvippernes vækstfase. Ind imellem sker det også, at der opnås mørkere vipper ved brug af et øjenvippeserum med prostaglandin. Dette er fordi prostaglandiner også stimulerer produktionen af melanin (farve).

Selvom disse serummer stort set altid er både dermatologisk og oftalmologisk testede, vil der stadig være en risiko for bivirkninger. Mange oplever dog ingen af disse, og opnår flotte resultater. Men du skal naturligvis være klar over, hvad det er du smører dine vipper med.

Er du gravid og/eller ammende skal du undgå at bruge et vippeserum med prostaglandiner og prostaglandin lignende stoffer. Det samme gælder, hvis du har sensitive øjne og hud.

Forskellige prostaglandin-variationer

Den nok bedst kendte prostaglandin-variation er Norbimatoprost. Men der er også en række andre aktive stoffer af samme skuffe – de går bare under andre navne.

Disse er:

 • (Norbimatoprost/MDN)
 • Dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide
 • Isopropanol Phenyl-hydroxyl-pentene Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
 • Trifluoromethyl dechloro ethylprostenolamide
 • Ethyl Tafluprostamide
 • Isopropyl cloprostenate

Øjenvippernes vækstfase

Måske har du læst, at nogle vippeserummer får dig til at tabe øjenvipperne efter et stykke tid? Det er ikke udelukket, at det sker, men der er i de fleste tilfælde bare tale om den naturlige vækstfase som alle øjenvipper gennemgår. Vipperne udskiftes altså på helt naturlig vis, og nye vokser ud.

Det er ikke alle vipper, der udskiftes samtidigt, men mange gange kan det føles som om en større del falder ud samtidigt. Måske har du bemærket, at nogle vipper i perioder er kortere end andre – dette er netop fordi ikke alle falder ud på én gang, og at de heller ikke nødvendigvis vokser lige hurtigt.

Øjenvippernes vækstfase er relativt kort, idet den i gennemsnit kun varer 4 – 6 uger.

En af de ting, som et øjenvippeserum gør, er at det også forlænger vippernes levetid. Det betyder, at du vil have flere vipper samtidigt, at de kan vokse sig længere, og at de derfor vil sidde tættere og fylde mere på din vippekant.

Øjenvippevækst og genetik

Korte og tynde vipper hos de, der fra naturens side har en svag vippevækst, vil oftest få rigtigt gode resultater ved brug af et vippeserum. Nogle oplever at der virkelig kommer smæk på både længde og tæthed, mens andre måske kun får længde men med knap så meget fyldighed. Ingredienserne i det øjenvippeserum du bruger kan have en vis indflydelse her, men det vil i sidste ende have mest at gøre med, hvordan din hårvækst er genetisk formet.

Det vil altså også sige, at hvis dine naturlige vipper er korte og lette, skal du nok ikke regne med at kunne opnå helt samme (men tæt på!) resultat som hende eller ham, der fra naturens side har et sæt tykke og lange vipper.

Ingredienser i et øjenvippeserum – med eller uden prostaglandin?

Prostaglandiner vil mange gange give den største effekt når det gælder fyldige øjenvipper og vippevækst mere overordnet. Men, og der er et men – fordi forskellige vippeserummer med peptider kan nemlig også give voluminøse vipper.

Der går muligvis længere tid før du ser synlige resultater, men det kan være ventetiden værd.

Peptider og aminosyrer

Peptider kan lidt af det hele og vil være et godt alternativ for dig, der vil undgå enhver form for prostaglandin i dit øjenvippeserum. Peptider er sammensat af mindre kæder af aminosyrer.

Peptider styrker vipperne, ligesom de også har nærende egenskaber, der forebygger skrøbelighed. Så er der bare lige det der med, hvilke slags peptider, der er gode. Vi har listet to typer af peptider, som i kombination har vist sig, i et klinisk studie, at give flotte synlige resultater med kraftigere vipper efter 3 måneders brug.

Disse to peptider er:

 • Myristoyl Pentapeptide-17
 • Myristoyl Hexapeptide-16

Biotin

Biotin og b-vitaminer er altid godt når det handler om at afbalancere hår og negle og få dem til at gro. Dette gælder også bryn og vipper, og du vil således også få stærkere vipper med biotin i dit øjenvippeserum.

Ingredienser der giver fugt og næring

Flere serummer er formulerede med fugtgivere og andre nærende ingredienser. Disse ingredienser forstærker vipperne, holder dem bløde (ligesom de gør ved almindeligt hår), og forebygger, at de knækker. Her er hyaluronsyre og antioxidanter som for eksempel e-vitamin de mest velkendte. Har du tørre vipper og tør hud i øjenområdet, vil et vippeserum, der tilfører fugt og næring være godt til dig.

Kig efter et øjenvippeserum, hvor ‘conditioner’ eller ‘conditioning’ optræder i navnet, så kan du være nogenlunde sikker på at få en effektiv portion pleje med i købet.

Pleje af dine vipper uden kemi

Lidt ligesom vi har tendens til at glemme pleje af hænder og fødder, er vores vipper heller ikke det første vi tænker på, når vi køber skønhedspleje. Men ofte opstår sundere og fyldigere vipper (også) når de næres og plejes.

Hvad enten du vil holde pause med brug af vippeserum i en periode eller du bare vil være ekstra god ved dine vipper, er der muligheder – og de er helt fri for potentielt skadelige ingredienser. En af disse er ricinusolie – også kendt som castorolie og amerikansk olie. En anden er olivenolie og en tredje er grøn te. Du kan påføre disse med en vatrondel, vatpind eller en lille makeup pensel. Påfør på rene vipper om aftenen inden sengetid.

Udover at de plejer og styrker vipperne, vil disse tre naturlige ingredienser også kunne stimulere væksten i dine vipper.

Hvis dit øjenvippeserum ikke virker

Selv med Norbimatoprost og alverdens nærende ingredienser, kan du stadig opleve, at et øjenvippeserum ikke virker på lige netop dig. Derimod kan det så være, at et serum med en anden type prostaglandin, eller et helt uden, viser sig at have positiv effekt på din vippevækst.

Der er ikke nogen defineret årsag til, at et øjenvippeserum giver fyldigere vipper hos den ene, men slet ingen effekt har hos en anden. Det er lidt ligesom andre vækstfremkaldende produkter til håret; der kan være både genetiske og livsstilsmæssige årsager til, at et produkt virker eller ikke virker. Og sommetider kan det ganske enkelt bare være sammensætningen i produktet, der ikke fungerer for den enkelte.

FAQ

Hvilken er den bedste vippeserum i test?

Det bedste øjenvippeserum i denne vippeserum test er Hairlust Eyelash Enhancing Serum! Serummet har dokumenteret effekt og giver en sund og sikker stimulering af vipperne – også til gravide!

Hvor længe skal man bruge vippeserum?

De fleste oplever synlig effekt efter daglig brug af vippeserum i en måned eller to, mens det endelige resultat kan tage helt op til 3 måneder.