Bedste volume spray 2022 guide – 4 sprays der giver volume til håret

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find din nye bedste ven til håret lige her, hvor vi jagter den bedste volume spray! Vi kigger på 4 udvalgte volume sprays og undersøger, hvordan de fungerer i forskellige hårtyper, og hvad de egner sig bedst til.

Kunne du også godt tænke dig at få lidt mere volumen i håret uden at skulle toupere og vanvidsspraye, for så til sidst at ende op med et kæmpe, men også semi-stift hår?

Vi har udvalgt 4 populære volume sprays, der giver et effektivt løft til flade og livløse lokker, og som passer til forskellige budgetter.

Vi ved at mange (os selv inkluderede), ikke altid har helt styr på det der med volume sprays. Tit ender håret bare med at klaske sammen eller se underligt rodet ud – eller begge dele. Kender du det? Så kan du læse med i vores købsguide sidst i artiklen, hvor vi guider dig til god volume, der holder hele dagen!

Har du helt styr på din styling og vil i stedet bare gerne se, hvilke produkter vi har testet, så kan du lynhurtigt kan danne dig et overblik i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Formuleret med Color Guard Complex – god til farvet hår
 • pros-icon.svg Beskytter mod frie radikaler og solens UV-stråler – er også med til at styrke håret
 • pros-icon.svg Vegansk og fremstillet i klima-neutral indpakning
 • pros-icon.svg Denne volume spray giver håret et flot og naturligt look

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Maria Nila Volume Spray

Skånsom og effektiv med et stærkt hold – det er hvad du får med denne volumengivende spray fra Maria Nila. Den gør hverken håret stift eller sammenklasket som nogle volume sprays kan have en tendens til, og så er den derudover nem at rede ud.

Den er i det hele taget super nem at style med, og beriger samtidigt dit hår med en række plejende ingredienser. Her får du en spray, der kan løfte håret uden det der kunstige 90’er look, og som holder hele dagen!

Der er klart flere fordele ved denne spray, som både giver håret næring og et voluminøst look – og helt uden skyggen af skadelige ingredienser. Perfekt til dig med mellemlangt- og langt hår, og din bedste ven på alle flade hårdage.

Fordele
 • pros-icon.svg Super god til fint hår
 • pros-icon.svg Giver godt med volumen til håret – i HELE håret
 • pros-icon.svg Også god til kortere hårlængder
 • pros-icon.svg Efterlader håret dejligt blødt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Gun-Britt Volume Spray Mousse

Er du ikke så meget til sprays, så er denne volume booster i mousse-form til dig! Du behøver ikke nødvendigvis at spraye den direkte i – i stedet kan du komme lidt på fingerspidserne og på den måde fordele moussen i hovedbunden ved hårrødderne. Du har altså mere styling-kontrol når du booster dine lokker med dette produkt.

Moussen er i øvrigt nem at fordele og den får håret til at syne både tykkere og fyldigere. Den er exceptionelt god til finere hårtyper og til dig, der døjer med elektrisk hår, ligesom den giver et enormt løft til krøllet og bølget hår. En lækker mousse, der ikke vælter budgettet, og som er ekstra god til at booste volumen i meget fladt hår.

Fordele
 • pros-icon.svg Denne volume spray indeholder manukahonning som binder fugten i håret og gør det dejligt blødt og glansfuldt
 • pros-icon.svg God til tørt og kemisk behandlet hår
 • pros-icon.svg Særligt beskyttende ved farvet hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kevin Murphy Anti Gravity Spray

Nu kan du få fyldigere hår à la beach looket, bare uden den klistrede og knasende følelse. Kevin Murphy giver dig volume og glansfulde lokker, som bølger flot i vinden – og han gør det med en ultra let formel. Her har vi fingrene i endnu en lækker volume spray, der både nærer og plejer, alt imens den giver et fyldigt look til fladt og livløst hår.

Her får du med indholdet af grapefrugtekstrakt stimuleret din hårvækst, mens lavendelolie reducerer talgproduktionen i din hovedbund.

Der er ret meget win-win ved denne wonder spray, som er god til at løfte og give håret både tekstur og shine med masser af fleksibilitet. En efterhånden årelang premium klassiker hos mange frisører og en flot 3. plads i denne test!

Balmain Texturizing Volume Spray

Bedste til tyndt og fint hår

Fordele
 • pros-icon.svg Giver godt med fylde til fint hår
 • pros-icon.svg Kan bruges i tørt hår – kæmpe plus!
 • pros-icon.svg Denne volume spray indeholder arganolie – kvalitetspleje til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Formuleret til daglig brug – og den holder hele dagen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Balmain Texturizing Volume Spray

Skal du have et øjeblikkeligt løft i håret, så er denne volume spray til dig! Balmain er sluppet ganske godt fra det med denne plejende opskrift, som virker reparerende og samtidigt giver dig voluminøst hår så hatten passer.

Udover at give mere volumen til håret, får du et fleksibelt hold med et sundt og glansfuldt look. Der er rigtig meget tekstur at hente med denne volume spray, som udover at give det der ekstra løft, også efterlader håret blødt og lækkert.

En ekstra bonus ved denne spray er derudover, at den kan bruges i tørt hår. Du kan altså godt pifte lidt volumen i håret sidst på dagen uden at skulle bakse med hårvask først, og lige præcis derfor elsker vi denne velduftende Balmain model!

Guide

Sådan vælger du den bedste volume spray

En volume spray er lidt ligesom en shampoo; du får mest ud af den, hvis du bruger en, som passer til din hårtype. Dertil kommer naturligvis, hvor meget løft og volume du er ude efter. Her varierer volume sprays en smule, selvom de i princippet har samme formål; at skabe volumen i håret.

I følgende købsguide fortæller vi dig hvordan volume sprays virker, hvordan du bruger dem, og ikke mindst, hvordan du samtidigt passer på hovedbund (og hår).

Sådan virker en volumengivende spray

En volume spray fungerer (blandt andet) ved, at den ‘løfter håret væk’ fra hovedbunden. Volume sprays skaber et hold, så hårstråene løftes og bliver i position, så at sige. Dette hold skabes med fleksibilitet og ‘vægtløshed’, i modsætning til almindelige hårsprays, der har mere fikserende egenskaber.

Gode volume sprays vil desuden også indeholde ingredienser, som binder og bevarer fugten i og omkring hårstrået, og som gør håret tykkere at se på. Ingredienser som hydrolyseret vegetabilsk protein, glycerin, glucose og polymerer bidrager alle til denne effekt.

Volume spray til bestemte hårtyper

Der findes volume sprays, som er specifikt rettet mod for eksempel ekstra tyndt og fladt hår, eller tørt og porøst hår. Hører du til en af disse hårtyper, er det ekstra vigtigt at bruge en spray, der tager hensyn til dette. På den måde får du godt med næring og pleje når du styler håret – og det er netop vigtigt, hvis du har skrøbelige hårstrå.

Sådan får du stort og fyldigt hår

Du kan i din rutinemæssige hårpleje gøre det nemmere at peppe lokkerne op med en spray, ligesom du kan få let fylde på dage, hvor du måske ikke lige har tid til at style håret.

Medmindre du har meget tørt hår, kan det være en god idé at undgå olier i dine andre hårplejeprodukter som for eksempel i din shampoo. Har du fint og tyndt hår, som har tendens til at blive hurtigt fedtet, skal du undgå at give den fuld skrue med din balsam. Sørg desuden for også kun at påføre den i dine hårspidser.

For dig med meget tyndt og fint hår, kan det ind imellem være bedre at undlade balsam i badet og i stedet påføre en leave-in balsam i spidserne efterfølgende.

Føntør håret med et smalt diffusernæb

Når det gælder føntørring og fylde, vinder du ekstra meget ved at have hovedet vendt nedad mens du tørrer håret. Og altid bruge et smalt diffusernæb, som du blæser håret tæt ved hovedbunden med. Det løfter og giver let volumen – også selvom du ikke bruger volume spray i håret. Sørg dog gerne for at slutte af med at fiksere stylingen med et produkt.

Sådan bruger du en volume spray

De fleste volume sprays skal bruges i håndklædetørt hår, og det er derfor med udgangspunkt i dette, at du skal følge nedenstående guide. Enkelte sprays skal bruges i hele hårets længde, men det er sjældent. Læs altid den medfølgende vejledning til den volume spray du køber.

Sørg for at vaske håret (gerne med en volumegivende shampoo) inden du går i gang, så der ingen ophobede produktrester sidder i hårrødder eller hovedbund.

Brug kun balsam i dine nederste længder og spidser. Kram det våde hår for overskydende vand og vikl et håndklæde løst om. Lad håndklædet sidde i nogle minutter.

Forberedelse

Dit hår skal være mellem 50- og 70% tørt (læs: fugtigt hår til den tørre side) når du bruger din volume spray. Det er vigtigt, at håret ikke er for vådt, da vandet så vil kunne opløse din volume spray og sprede den rundt i håret, så det bliver klistret og svært at style.

Har du langt og tykt hår kan det være en fordel at inddele det i sektioner først. På den måde har du fuld kontrol og undgår at komme til at spraye unødigt på det samme område.

Sådan gør du

 • Fordel mousse eller spray i dit fugtige hår helt tæt ved dine hårrødder. Bruger du mousse, kom da først en klat i hænderne og brug fingerspidserne til at fordele produktet i håret med. Her kan det være nemmest at vende hovedet nedad mens du fordeler.
 • Bruger du en spray, sørg da for at spraye med korte ‘pump’ helt tæt ved hårrødderne. Brug ikke mere end et par enkelte sprays ved hver sektion/hårtot du har fat i.

Obs

For de fleste er det nemmest at vende hovedet nedad når de skal i gang med føntørreren, men det er ikke strengt nødvendigt. Du kan sagtens give håret god volume selvom du styler i almindelig oprejst position – du skal bare sørge for at løfte håret ud fra hovedbunden mens du føntørrer.

 • Brug varm luft når du føntørrer håret – igen skal du her sørge for at blæse luften helt nede ved hovedbunden. Blæs i vandret retning mod hårstrået og ikke direkte ned i hovedbunden.
 • Sørg for at tørre håret helt (hvor du har kommet volume sprayen i).

 

Har du en rundbørste liggende kan du med fordel bruge denne – så kan du skabe ekstra meget volumen i håret.

Du behøver ikke at bruge en føntørrer, men for maksimal volumen vil det klart give det bedste resultat. Vær i øvrigt gerne hurtig til at føntørre den enkelte hårtot lige efter du har sprayet – så er du sikret holdbar volume i håret.

Aerosol eller non-aerosol

Ligesom ved almindelige hårsprays, kommer de fleste volumegivende sprays i aerosol-udgaven. Til trods for de potentielle sundhedsrisici ved indånding, giver sådanne sprays som regel en bedre effekt. Har du for eksempel fint og fladt hår, vil en aerosol spray højst sandsynligt være det eneste, som kan give dig et langvarigt hold.

For det meste (med få undtagelser) er det faktisk kun aerosol sprays, der kan give et virkeligt kraftigt hold med masser af volumen.

Undgå til enhver tid at indånde partiklerne fra en aerosol spray.

Husk pleje af hovedbunden

Fordi en volume spray skal sprayes i tæt ved hovedbunden, bør du sørge for at den også indeholder plejende ingredienser. Husk på, at en sund hovedbund er lig med et sundt hår, og kommer hovedbunden i ubalance, ja så sker det samme for dit hår.

Heldigvis har mange producenter taget dette forbehold, og de fleste volume sprays er spækket med næring og pleje til både hår og hovedbund.

Har du sensitiv hovedbund bør du gå efter sprays, der er ekstra milde som for eksempel Maria Nila sprayen i denne test.

Gode ingredienser til hovedbunden

Ingredienser som aloe vera, allantoin, kamillevand og panthenol er rigtigt gode mod hovedbunden. Det samme gælder visse olier, men udfordringen her kan ligge i at volume sprays med olier er mest effektive hos typer med tørt og/eller tykt hår.

Det er altså ikke alle hårtyper, som får større hår af at bruge en volume spray med olie – heller ikke selvom det er godt for hovedbunden.

Brug din volumegivende spray med omtanke

Selvom en volume spray er genial til at gøre håret stort og lækkert, bør du spraye med omtanke. Netop fordi den skal sprayes helt tæt ved hovedbunden, kan det være godt med en pause i ny og næ. Bruger du en volume spray dagligt i perioder, anbefaler vi, at du altid holder pause efter længere tids brug.

FAQ

Hvilken volume spray er bedst i test?

Den bedste volume spray i vores test er Maria Nila Volume Spray! Vegansk, skånsom og helt uden at gå ned på volume effekt – her får du et langvarigt hold med UV-beskyttelse og en liflig duft af ananas!

Hvordan får man stort og fyldigt hår?

Man kan få stort og fyldigt hår med masser af volumen ved at bruge en volumengivende spray. Brug den i fugtigt hår (aldrig i vådt hår) og spray den i ved hårrødderne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×