Bedste bodylotion med selvbruner – 5 populære lotions med selvbruner 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find den bedste bodylotion med selvbruner i denne test. hvor vi smører os med 5 forskellige af slagsen! En bodylotion med farve bruges dagligt og vil gradvist opbygge kulør og glow i huden. Find den, der passer lige præcis til dig i denne artikel, hvor vi kigger på fordele og ulemper ved hver lotion vi tester.

Hvordan får man farve og solkysset hud uden at have været under solens stråler?

Det svarer vi dig på i denne artikel, hvor vi prøver 5 selvbrunere i lotionform. Vi fokuserer på påføring, konsistens og effekt når vi med med og uden tanning-handsker prøver vores 5 favoritter. Vi afslutter med en mini-købsguide, hvor du får 2 uundværlige selvbruner-råd med på vejen. Testens selvbruner lotions kan du også se i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Med fugtende, beskyttende og blødgørende egenskaber
 • pros-icon.svg Ultra-let konsistens der er nem at smøre ud
 • pros-icon.svg Giver dig en flot sommerbrun kulør med en anelse shimmer
 • pros-icon.svg Tørrer hurtigt i forhold til andre lotions med selvbruner
 • pros-icon.svg Vegansk, cruelty free og uden parabener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge St. Tropez Gradual Tan Tinted Everyday Body Lotion

Med St. Tropez får du en daglig dosis sommerglød med hudplejende egenskaber hele året rundt. Hvad enten det er de blege vintermåneder eller din aftagende tan i sensommeren, får du alle dine ønsker opfyldt med denne selvbruner lotion.

Den afgiver en svag solkysset glød allerede efter første indsmøring og kan ved rutinemæssigt brug give en flot solbrun farve, så det faktisk ligner den ægte vare.

Sørger du for at være omhyggelig med påføringen, er det nærmest umuligt at lave fejl og selvbruner-striber med denne formular.

Udover at give dig en virkelig smuk farve, opstrammer og nærer denne selvbruner bodylotion også din hud hver gang du bruger den – win/win!

Dove DermaSpa Summer Revived Self-Tanning Body Lotion Medium to Dark

Bedste billige

Dove DermaSpa Summer Revived Self-Tanning Body Lotion Medium to Dark
Fordele
 • pros-icon.svg Giver en lettere mørk bronzefarve
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet og velegnet til sensitiv hud
 • pros-icon.svg Med i Forbrugerrådet TÆNKs test af selvbrunere – indeholder hverken allergi- eller hormonforstyrrende stoffer
 • pros-icon.svg Nem at smøre ud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dove DermaSpa Summer Revived Self-Tanning Body Lotion

Let som en lotion skal være og blødgørende som en god fugtighedscreme – her har vi endnu en alletiders kombination af god hudpleje og lækker sommerglød.

Konsistensen er let og lys og minder om en helt almindelig bodylotion. Du kan nemt påføre den med dine hænder og få et godt resultat uden plamager og mærkelige misfarvninger. Den føles desuden silkeblød på huden og giver øjeblikkelig fugt, som tydeligt mærkes (og som føles vildt lækkert).

Her er du garanteret en gradvis og rigtig fin glød, som du kan have i din daglige skønhedsrutine uden ståhej og tanning-handsker.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dækker ujævnheder og røde pletter i huden
 • pros-icon.svg Kan bruges som primer i ansigtet
 • pros-icon.svg Let formular der er nem at smøre ud
 • pros-icon.svg Giver en medium mørk og virkelig flot glød
 • pros-icon.svg Holder din hud fugtet i op til 72 timer ad gangen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Latte

Vita Liberata er populær hos kendisser som Hailey Bieber og Bella Hadid, og det er et kvalitetsstempel vi stoler på. Med denne selvbruner bodylotion får du en sommerkysset kulør, der virkelig holder. Og så er den nem at mixe i foundation, ligesom den giver en flot glød til blege vinteransigter. Farven holder godt og fader ikke i striber og skjolder, og det er noget vi kan lide! Den føles lækker på huden og påføres nemt på hele kroppen med en tanning-handske.

Derudover fugter og beskytter den med aloe vera, sheasmør og hyaluronsyre, så du får en god portion anti age pleje med i købet. Her får du et strejf af sommer i både ansigt og på krop – året rundt og helt uden at nærme dig solens stråler.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver dybdegående fugt og pleje med blandt andet sheasmør, kokosolie og kokossmør
 • pros-icon.svg Hjælper med at udjævne hudteksturen
 • pros-icon.svg Du behøver ingen tanning-handske for at påføre den
 • pros-icon.svg Har effekt allerede en times tid efter påføring
 • pros-icon.svg Giver et let lysende/shimmering look

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tan-Luxe The Gradual Illuminating Tanning Lotion

Har du meget lys hud, som ofte bare er blevet orange når du har forsøgt dig med selvbruneren? – det vil du ikke opleve med denne! Her er du garanteret en let og gradvist mere farvet nuance, som hverken giver striber eller fader i orange skjolder.

Det er en ultra-let tan lotion, som giver en underspillet men flot kulør til dig med meget lys hud, og som du nemt vasker af dine håndflader når du har smurt dig ind. Den har desuden en opstrammende effekt på huden, og så dufter den ikke skarpt ligesom andre fake tan produkter ofte gør.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver øjeblikkelig fugt og forbedrer hudens elasticitet
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet
 • pros-icon.svg Med i Forbrugerrådet TÆNKs test af selvbrunere – indeholder ingen allergi- eller hormonforstyrrende stoffer
 • pros-icon.svg Tørrer hurtigt
 • pros-icon.svg God til at holde på den fine kulør som du har opbygget over sommeren

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nivea Q10 Gradual Tan Firming + Bronze

Få gradvis kulør og opstrammende pleje til din hud med en klassisker af de helt store – her har vi Nivea Q10 i form af en selvbruner lotion!

Med denne formular får din hud først og fremmest fugt og elasticitet, og den ekstra gevinst er en ultra-let og glowy kulør. Du skal altså ikke regne med at gå fra lys til mørk hud med en selvbruner lotion som denne, men til gengæld kan du ligeså stille opbygge farve, som giver dig den der gyldne hud hele året.

Guide

Sådan vælger du den bedste bodylotion med selvbruner

Hvad enten du leder efter et sundt alternativ til solens farlige stråler, eller du gerne vil vedligeholde din solbrune farve fra ferien hele året, så kan en selvbruner lotion hjælpe dig på vej.

Du kan bruge selvbruner lotion uanset hudtype – du skal bare vælge en, der passer til din hudtone og dit behov. Heldigvis har de fleste lotions en farveguide så du nemt at finde ud af, hvilken tone, du skal have fat i.

Husk at eksfoliere huden før du smører dig med selvbruner lotion

Dette gør sig særligt gældende ved ‘rigtige’ selvbrunere, men for at sikre dig et jævnt og flot resultat, kan det være en god idé også gøre det selvom du bruger en bodylotion med selvbruner.

Du skal eksfoliere for at fjerne døde hudceller fra hudens øverste lag, så du kan få en flot og jævn farve. Vær omhyggelig på albuer, knæ og fødder, som er steder med tendens til ekstra tørhed og tyk hud.

Giv dig god tid når du smører dig ind

Efter eksfoliering skal du smøre dig med en fugtgivende lotion og lade den sidde i et kvarters tid. Den behøver ikke være fed eller ekstra fugtgivende, da de fleste bodylotions med selvbruner giver masser af fugt.

Giv dig god tid til at smøre dig ind med din selvbruner lotion, så du får et tæt og jævnt lag.

Det vil ofte være nemmere at smøre produktet ud, hvis du bruger en tanning-handske.

Følg altid anvisningen på den enkelte selvbruner lotion.

FAQ

Hvilken er den bedste bodylotion med selvbruner i test?

Den bedste bodylotion med selvbruner i test er St. Tropez Gradual Tan Tinted Everyday Body Lotion! Her får du fugt, glow og solbrun nuance, som også har en let opstrammende effekt på huden.

Hvordan får man det bedste resultat med selvbruner?

Det bedste resultat med selvbruner opnås ved at huden er eksfolieret og godt fugtet før du påfører selvbruneren. Brug gerne en tanning-handske til at smøre selvbruneren ind i huden med.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×