Bedste bølgejern test 2022 – Sådan får du naturlige bølger i håret

1
Babyliss Deep Waver W2447E

Få de perfekte bløde beach waves med dette pragteksemplar af et bølgejern fra Babyliss! Her kan alle hårtyper få sat bevægelse i længderne og skabe flotte bølger, der holder dagen lang. Derfor skal du vælge Babyliss Deep Waver W2447E Med 3 forskellige temperaturindstillinger rangerende fra 160- til 200 grader, kommer her et effektivt stylingapparat, der kan give dig de flotte bølger i håret, du altid har drømt om men aldrig helt har vidst, hvordan du…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Babyliss Deep Waver W2447E 374 kr. Bangerhead DK
HH Simonsen Rod Deep Waver VS5 857,22 kr. Nicehair.dk
Babyliss Easy Waves C260E 304 kr. happii.dk
HH Simonsen ROD VS9 WOO 824 kr. Cocopanda DK
Babyliss Pro Tourmaline Triple Waver 639 kr. OS Frisørartikler
Babyliss Pro Crimper 2512EPCE 420 kr. Parfumdreams.dk - DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Saltvandsspray, stramme touperinger og et overforbrug af stylingprodukter? Vi ved godt, det kan være svært at få frække og fyldige bølger i lokkerne, der samtidigt ser helt naturlige ud. Vi ved også, at noget så enkelt som et bølgejern kan gøre arbejdet for dig. Men hvordan finder du så det bedste bølgejern? Et godt sted at starte er her hos os! Vi gennemgår nemlig 6 forskellige bølgejerns-favoritter, så du kan undgå masserne og i stedet koncentrere dig om at få lige præcis de beach waves og eftertragtede bølger i håret, du vil have. Vi vil desuden guide dig, så du kan have checklisten klar inden du går på bølgejerns-indkøb, og vi vil komme ind på, hvad forskellen er på et bølgejern og et krøllejern – og ikke mindst, hvorfor et bølgejern snildt kan gå hen at blive dit nye must-have til badeværelsessamlingen! 

Babyliss Deep Waver W2447E – Bedste bølgejern i test

Få de perfekte bløde beach waves med dette pragteksemplar af et bølgejern fra Babyliss!

Her kan alle hårtyper få sat bevægelse i længderne og skabe flotte bølger, der holder dagen lang.

Derfor skal du vælge Babyliss Deep Waver W2447E

Med 3 forskellige temperaturindstillinger rangerende fra 160- til 200 grader, kommer her et effektivt stylingapparat, der kan give dig de flotte bølger i håret, du altid har drømt om men aldrig helt har vidst, hvordan du skulle få. Dette er et keramisk bølgejern i høj kvalitet med turmalin belagte flader, som giver dybde og sving i frisuren uden at skade hårstråene. Det er derudover et super brugervenligt bølgejern, der med sine beskedne 376 gram ikke vejer meget i hånden – og så er det super nemt at anvende! Er du i øvrigt på jagt efter lidt ekstra volume, der ikke nødvendigvis behøver at bølge dybt, er denne Babyliss-testvinder ligeledes helt genial.

Det vi liker:
 • Hurtig opvarming – klar på 30 sekunder!
 • Advanced Ceramic System sikrer dig et bedre og mere holdbart stylingresultat
 • Super bevægelsesfrihed – 2.5 meter lang og drejbar ledning
 • Særligt god til tykt hår
 • Autosluk – god til de glemsomme typer
 • Varmemåtte medfølger
Det vi ikke liker:
 • Har du tyndt og fint hår skal du være forsigtig med temperaturindstillingerne i dette bølgejern

HH Simonsen Rod Deep Waver VS5 – Bedste til langt hår

Vil du have flotte og markante bølger med dybde, skal du se nærmere på dette stylingværktøj fra danske HH Simonsen. Med en ultra-hurtig opvarmning og en nem betjening, kan du med dette lækre design skabe smukke bølger til hverdag og til fest.

Derfor skal du vælge HH Simonsen Rod Deep Waver VS5

Med hele 5 forskellige temperaturindstillinger, der går fra 150- til 210 grader, kan alle hårtyper – tynde som tykke – få bølger i håret uden at svitse spidserne. På intet mindre end 20 sekunder er dette effektive stylingredskab opvarmet og klar til at give dine lokker en omgang flotte bølger, der kan imponere enhver frisør. Vil du være ekstra kreativ med stylingen, er dette apparat også virkeligt godt til at skabe bølger à la det fyldige strandlook som vi alle elsker. Bølgejernet er desuden designet med et ergonomisk gummihåndtag, så du ikke mister grebet mens du bruger det.

Det vi liker:
 • 3 meter lang og drejbar ledning – her får du maksimal bevægelsesfrihed
 • Bølgejernets keramiske plader er belagt med turmalin så dine hårlokker hverken slides eller hænger fast mellem pladerne mens du er i gang
 • Brugervenligt og ergonomisk greb gør det både nemt og behageligt for dig at style håret
 • God til at lave crepe-krøller
 • Opbevaringsetui og varmebeskyttende handske medfølger
Det vi ikke liker:
 • Er svær at anvende i kortere hårlængder

Babyliss Easy Waves C260E – Bedste til prisen

“Easy Waves” er lige præcis, hvad du får med denne stilrene bølge-styler. Nemme og afslappede krøller med et strejf af tilfældighed – her kommer endnu et super godt bølgejern fra Babyliss!

Derfor skal du vælge Babyliss Easy Waves C260E

Alle hårtyper vil finde det både nemt og sikkert at få de lette bølger frem med dette fikse Babyliss-design. Her har vi fat i et virkeligt godt, effektivt og billigt bølgejern, der garanterer dig bølgede resultater, som holder selv dagen efter! Med 3 forskellige temperaturindstillinger, der går fra 160- til 200 grader, og som i øvrigt er virkeligt nemme at indstille, får du her et bølgejern i en super fin kvalitet, og til en ligeså fin budgetvenlig pris! Bølgejernet er desuden udstyret med en indbygget bordstøtte, så du nemt kan sætte det fra dig mens det er varmt.

Det vi liker:
 • Bølgejernet er udstyret med et cool-tip greb så du ikke brænder din fingre mens du bruger det
 • Er designet med en autosluk funktion
 • Titanium belagte plader sikrer dig en altid god og jævn fordeling af varmen
 • God til at skabe rodede bølger – hippielooket er ikke dødt!
Det vi ikke liker:
 • Ledningen på dette bølgejern er lidt kort – 1.8 meter
 • Er du ude efter store og markante bølger er dette stylingjern ikke til dig

HH Simonsen ROD VS9 WOO – Bedste til kortere og mellemlangt hår

Nu kan typer med kortere lokker også være med, for her kommer et bølgejern, der kan give afslappede og naturlige smukke bølger til både korte og mellemlange længder.

Derfor skal du vælge HH Simonsen ROD VS9 WOO

Få liv og glade dage i bølgeform med dette super stilede stylingapparat fra HH Simonsen! 

Med en fast og jævn varmefordeling, og ikke mindst en imponerende temperaturskala, der rangerer fra 120 til 230 grader, kan alle hårtyper (også de sarte og fine) få en sikker og effektiv bølge-styling med holdbare resultater. Turmalin belægningen i dette bølgejern sørger desuden for, at håret ikke sidder fast – heller ikke selvom du skulle have lidt stylingprodukt siddende i. 

Det vi liker:
 • 3 meter lang og drejbar ledning – godt med bevægelsesfrihed
 • De keramiske plader i dette bølgejern er belagte med turmalin – ekstra nænsom mod dine hårstrå og din garanti for et silkeblødt resultat
 • Solidt og ergonomisk greb gør det super nemt for dig at style håret
 • God til at lave voluminøse styles
 • Cool-tip design på bølgejernets spids så du undgår brændte fingre
Det vi ikke liker:
 • Det er ikke specificeret hvor mange trin temperaturerne kan indstilles på
 • Dette bølgejern er en lidt dyr sag

Babyliss Pro Tourmaline Triple Waver – Bedste til langt og tykt hår

Denne Triple Waver giver dig de lækreste glamourøse bølger i håret, og den gør det ovenikøbet hurtigere end de fleste! Med hele 3 forskellige rørstørrelser (tromler) kan typer med lange og kraftige hårlokker virkelig få sat spil i frisuren!

Derfor skal du vælge Babyliss Pro Tourmaline Triple Waver

Få sat stil og stort bølget hår på dagen med dette unikke bølgejern fra Babyliss. De turmalin belagte varmerør sikrer dit hår beskyttelse og eliminerer samtidigt statisk elektricitet, så du kan style og bølge lokkerne med et altid blødt og glansfuldt resultat. Bølgejernet har 5 forskellige temperaturindstillinger, der starter ved 140- og når helt op på de 220 grader – så kan alle hårtykkelser være med. Derudover medfølger en bordstøtte, så du nemt og sikkert kan sætte apparatet fra dig både under- og efter brug. 

Det vi liker:
 • Særligt god til at give godt med fylde i håret
 • Designet med et cool-tip greb på spidsen så du ikke brænder dig mens du er i gang
 • 2.7 meter lang og drejbar ledning – god bevægelsesfrihed
 • God til at skabe naturlige bølger
Det vi ikke liker:
 • Grundet størrelsen på dets varmerør, er dette apparat lidt større end et standard bølgejern

Babyliss Pro Crimper 2512EPCE – Bedste til at give volume til håret

Her har vi et stylingredskab, der faktisk er mere et crepe-jern end et bølgejern. Det er dog ikke sådan at kimse ad, for denne crepe-model kan virkelig noget når det gælder bølger og fylde i hårpragten!

Derfor skal du vælge Babyliss Pro Crimper 2512EPCE

Netop fordi du kan bruge dette geniale crepe-jern helt tæt ved hovedbunden (uden at brænde dig, naturligvis!) kan du skabe volume uden sammenligning! Det er altså et alsidigt stylingværktøj, som nemt og bekvemt kan give dig små bølger eller vidt forskellige volume-styles alt efter, hvordan du vælger at bruge det. Jernet her er desuden designet med en Advanced Heat Management funktion, så du får en hurtig opvarmning, og samtidigt er sikret en jævn og fast temperatur uanset hvor længe du bruger det.

Det vi liker:
 • Kan anvendes helt tæt ved hovedbunden
 • Super nem at bruge – idéel til nybegyndere
 • 2.7 meter lang og drejbar ledning – super god bevægelsesfrihed
 • 5 forskellige temperaturindstillinger fra 120- til 200 grader
 • Også god til kortere hårlængder
Det vi ikke liker:
 • Ikke så god til at skabe store og bløde bølger

Sådan vælger du det bedste bølgejern

Før du vælger dit bølgejern er der selvfølgelig lige et par overvejelser du bør gøre dig. De fleste bølgejern har nogenlunde samme standardmål på varmeplader og rør, der vil virke fremragende hos mellemlange og lange hårtyper. Det vil altså også sige, at et bølgejern i udgangspunktet ikke er idéelt til de mere korthårede typer, så er det sagt.

I forhold til materiale, indstillinger og features, vil vi nedenfor gennemgå et par af dem, vi finder meste relevante, og som du kan skrive dig bag øret når du indstiller jagten på dit nye bølgejern.

Temperaturindstillinger

Bølgejernets temperaturindstillinger har blandt andet betydning for, hvor markante bølger du kan lave, og hvor effektivt bølgejernet derudover vil være i forhold til tykkelsen på dine hårstrå. Et bølgejern med en høj maksimal temperatur vil være god til dig med et tykt og kraftigt hår. Har du derimod tyndt og fint hår, behøver maksimal temperaturen ikke at være skyhøj. Faktisk skal du være forsigtig med temperaturindstillingerne, hvis du har fine hårstrå, og passe på med ikke at holde lokkerne klemt i bølgejernet i alt for mange sekunder ad gangen.

Belægning

Materialet som bølgejernets rør og varme flader er belagte med, vil enten være keramisk, titanium eller en avanceret kombination af begge. Derudover vil der sommetider være en ekstra overfladebelægning med eksempelvis teflon, turmalin eller marmor. Hvad enten det er det ene eller det andet, kan du stole på, at et bølgejern i god kvalitet, som er sikkert at anvende, altid vil have en titaniums- eller keramisk belægning. Stort set alle varme stylingapparater, herunder også glattejern og krøllejern, er producerede med sådanne belægninger.

Dertil kommer, at en titanium/keramisk belægning eliminerer statisk elektricitet, og derfor også giver dig et flottere og mere glansfuldt hår efter styling.

Vægt

Modsat et krøllejern, er en af fordelene ved et bølgejern, at du ikke skal sno det rundt eller lave mærkelige drejebevægelse for at opnå et optimalt resultat. Det betyder også, at vægten for nogle ikke har nær så stor betydning, når der skal vælges bølgejern.

Når det så er sagt, bør dit bølgejern naturligvis heller ikke veje alt for meget – du skal trods alt stadig have nemt ved at skabe bølger og style uden at få trætte håndled og arme.

En god standard vægt for et bølgejern vil være omkring de 400 gram. De fleste modeller fra Babyliss i denne test, ligger faktisk lidt under denne vægt, og er derfor virkeligt lette at have med at gøre.

Ledningens længde

En lang ledning giver mere bevægelsesfrihed, og er den også drejbar, så er der ikke noget at sætte en finger på! Heldigvis er stort set alle bølgejern (og alle i denne test) udstyrede med en drejbar ledning. Ligeledes har de fleste en ledningslængde på mellem de 2.5- og 3 meter, og det er faktisk ret meget. Skal du bruge dit bølgejern hjemme foran spejlet, behøver du ikke nødvendigvis en 3 meter lang ledning – så længe den er drejbar, kan mindre skam også gøre det.

Features og tilbehør

Fordi et bølgejern er et varmeapparat, er det bare altid godt, hvis der er tænkt over dette fra producentens side. Et cool-tip greb, en varmebeskyttende handske, en ‘støttefod’ eller en varmemåtte; overvej, hvad du vil sætte pris på at have med i købet.

Vi vil altid anbefale, at du anskaffer dig et bølgejern som du sikkert og nemt kan lægge fra dig mens det er varmt. Der er ikke noget mere irriterende end at stå med et glohedt apparat som du ikke kan lægge til side uden risiko for brændte flader.

Sådan bruger du dit bølgejern

Er du ny og ikke helt håndfast når det gælder bølgestylingen, så kan du med fordel scrolle videre her. Vi giver dig nemlig et par gode råd, så du er velforberedt inden du går i gang, og ved lige præcis hvad du skal gøre for at få de der smukke bølger i lokkerne!

Red dit hår igennem

Filtrede hårtotter er ikke godt for hverken hårtot eller bølgejern, så vær omhyggelig med at få redt hele håret godt igennem inden du klemmer om det. Brug gerne fingrene først, så du mindsker risikoen for at knække eller rive håret ud med børsten efterfølgende.

Den korrekte temperatur er vigtig

De fleste bølgejern har en maksimal temperatur på mellem 200- og 250 grader, mens den laveste indstilling kan være helt ned til 120 grader, eller en smule derunder.

Det er altid vigtigt, at du sørger for at have indstillet bølgejernet på den korrekte temperatur, som passer til din hårtype (tykkelsen på dine hårstrå og den generelle tilstand i dit hår). Dit bølgejern vil højst sandsynligt komme med en instruktionsbog og en vejledning, der guider efter hårtype. Vi vil dog understrege, at du altid bør starte ud ved en lav temperatur, hvorefter du eventuelt kan skrue lidt op for graderne.

Husk det varmebeskyttende produkt inden du går i gang

Den store ulempe ved varme stylingapparater er, at de slider på håret. Selv med en skånsom keramisk belægning belagt med teflon, turmalin, eller noget helt tredje, så vil det bare altid slide en smule på håret. Det er derfor vigtigt at få belagt hårpragten med et varmebeskyttende produkt inden du går all in med stylingen.

En varmebeskyttende spray er den perfekte partner til formålet, og der findes masser af slagsen, så det er bare om at vælge den, der passer bedst til dig. Sørg desuden for, at dit hår er helt tørt inden du kommer den i; brug den med måde, og undgå at få sprayet den i hovedbunden.

Inddel håret i sektioner

For overblikkets skyld, og fordi det også bare gøre processen noget mere effektiv, kan du opdele håret i sektioner inden du går i gang.

Et godt tip er, at du starter med at bølge de nederste hårsektioner, og derefter bevæger dig opad. Det kan du for eksempel gøre ved at samle den øverste del af dit hår i en klemme på toppen af hovedet, så du får nemmere adgang til de underliggende hårlokker.

Alt afhængigt af, hvor markante dine bølger skal være, kan du yderligere dele de inderste/nederste dele af dit hår op i sektioner – 3 på hver side vil være et godt udgangspunkt. Start gerne bagtil og arbejd dig frem, så du slutter af med at bølge de hårtotter, der er tættest dit ansigt.

Brug et stylingprodukt til at fiksere bølgerne

Uanset om du vil lade bølgerne være urørte efter brug af bølgejernet, eller du vil kramme op i håret og gøre det mere rodet, fyldigt og tilfældigt, bør du afslutte med et stylingprodukt. På den måde får du sat en super flot finish på frisuren, og du får samtidigt sørget for, at dine bølger bliver ekstra holdbare. Derudover vil mange stylingprodukter også indeholde nærende og plejende ingredienser, så dit hår ikke udtørrer i løbet af dagen.

Vælger du at afslutte herligheden med en hårspray, anbefaler vi at du bruger minimalt af denne. Det er nemt at komme til at overdrive med hårsprayen (kan du huske 90’erne?), hvilket kun resulterer i et stift og langt fra naturligt look.

Hvorfor bruge et bølgejern?

Der er åh så mange gode grunde til at bruge et bølgejern!

For det første er et bølgejern, efter hårtørreren, et af de nemmeste stylingredskaber at anvende. Du får altså ret nemt sat en frisure uden at skulle bruge armkræfter og teknik som du for eksempel skal med et krøllejern. Derudover kan et bølgejern give dig super flotte og naturlige bølger i håret, store som små, og det kan samtidigt give dig volume eller beach waves, så man skulle tro du havde været en tur hos hårstylisten!

Er der forskel på et krøllejern og et bølgejern?

Lad os med det samme slå fast, at et krøllejern og et bølgejern er to forskellige stylingredskaber, og at du altså ikke kan krølle håret med et bølgejern.

Mens nogle bølgejern dog formår at lave mere markante bølger og krøllede styles, der tilnærmelsesvist kan minde om effekten fra et krøllejern, er det generelt en noget mere afslappet stil et bølgejern giver dig. Et bølgejern former og bølger dit hår ved at du klemmer håret mellem rørformede plader, mens du med et krøllejern klemmer og/eller vikler- og drejer rundt, og på den måde kan opnå et langt mere markant og krøllet resultat.

Det er igen værd at nævne, at et bølgejern altså bare er meget nemmere at bruge – det kræver nemlig ikke samme tilvænning som nogle krøllejern eller krøllewands gør, ligesom det heller ikke kræver at du, som nævnt ovenfor, skal dreje håndled og arme rundt. Så er du på udkig efter et stylingredskab, der kan give dig store, bløde bølger med fylde og et flot fald, vil et bølgejern gøre et super godt (og nemt) stykke arbejde for dig!

FAQ

Hvilket er det bedste bølgejern?

Det bedste produkt i denne bølgejerntest er Babyliss’ Deep Waver W2447E model! Nem og bekvem at bruge - dette stylingjern giver dig bølger og beach waves, der er helt exceptionelt flotte!

Hvad er et bølgejern?

Et bølgejern er et varmeapparat, hvor man ved at klemme en hårtot mellem jernets spoler/rørformede plader, kan skabe både fylde og bølger i håret.

Hvordan laver man beach waves?

Tag en hårtot ca. 10 cm fra hovedbunden og klem den i bølgejernet i et par sekunder. Bevæg dig nedad og afslut med en god saltvandsspray eller andet stylingprodukt. Brug fingrene til at ‘puffe’ lokkerne op med.

Kan man bruge bølgejern i vådt hår?

Nej, du må aldrig bruge dit bølgejern i fugtigt eller vådt hår! Det vil bare resultere i røg og damp, og i værste tilfælde afbrænde en enkelt hårtot eller to. Brug altid kun dit bølgejern i tørt hår.