Brun hårfarve

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown 3
Intens brun hårfarve

L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown

L'Oréal Paris Excellence 5 Lysbrun 4
Lys brun hårfarve

L'Oréal Paris Excellence 5 Lysbrun

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Dyb Kastanje 5
Varm brun hårfarve

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Dyb Kastanje

Revlon Nutri Color Creme 641 6
Brun farve med rødt skær

Revlon Nutri Color Creme 641

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Ønsker du at farve dit hår brunt enten permanent eller bare midlertidigt? Der er mange flotte nuancer af brun og det er muligt at få brun hårfarve af forskellige typer, samt fra mange forskellige brands. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige til ens hår type, formål og behov. Derfor har vi testet de 9 bedste brune hårfarver, så du lettere kan tage det bedste valg for dig. 

Fordele
 • pros-icon.svg Naturlig mørkebrun farve med koldt skær
 • pros-icon.svg Rig på pigmenter
 • pros-icon.svg Velegnet i naturligt og kemisk behandlet hår

Detaljeret gennemgang

Dette er en lækker brun hårfarve fra Milk_shake. Milk_Shake er et professionelt hårpleje brand, der udbyder et bredt sortiment af produkter, der fremhæver og forbedrer hårets naturlige skønhed.

Derfor skal du vælge Milk_shake Conditioning Direct Colour -Cold Brown

Denne hårfarve er for dig, der ønsker et naturlig lysebrun farve med koldt skær, der ikke bare farver, men også plejer dit hår. Direct Colour systemet er blevet en favorit blandt mange frisører og forbrugere, og det er ikke uden grund. Hårfarven er rig på pigmenter og giver mulighed for at opfriske din farve, indfarve i en koldere eller varmere tone, eller udfolde dig kreativt og lege med de mange pangfarver, som serien også kan fås i. Derudover giver denne mørkebrune farve dit hår en sublim glans. 

Farve behandlingen holder i op til 8-10 hårvaske. Det kan dog variere en smule alt efter hårets tykkelse, tilstand og grundlag. Farven er velegnet i både naturligt og kemisk behandlet hår, dog kan du opnå det mest intense resultat, når du farver kemisk behandlet hår. Conditioning Direct Colour har en cremet geléagtig konsistens. 

Hvis du ønsker at tone farven, skal du kombinere den med Milk_Shake Whipped Cream. Hvis du derimod ønsker et mere intenst resultat, så anbefaler vi, at du benytter hårfarven alene. For at opretholde farven anbefaler vi, at du benytter Milk_Shake Color Maintainer Shampoo og Conditioner. 

Hårfarven anvendes på nyvasket håndklædetørt hår. Hæld en lille mængde på ca. 5 ml i en plastic farveskål. Tilføj Whipped Cream i skålen og bland farven og skummen sammen. Ønskes farven mere intens, så kan du tilføre ekstra farve. Ønskes farven mere tonet, så kan du tilføje mere skum. Fordel blandingen jævnt i hele håret og lad den virke i 5-30 minutter. Skyl derefter håret grundigt. 

OBS. Husk at farve resultatet afhænger af farve grundlaget, og at hårfarven derfor kan holde i flere dage afhængigt af dit hår. Test derfor altid en lille tot hår i nakken, inden du begynder på farvningen.

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til blond eller lysebrunt hår
 • pros-icon.svg Giver opfrisket og glansfuldt hår
 • pros-icon.svg Vegan venlig og fri for både parabener og sulfater.

Detaljeret gennemgang

Denne brune hårfarve er velegnet til dig med blod eller lysebrunt hår. Den er fra brandet Maria Nila, der producerer hårpleje serier til at hårtyper, hvor alle produkter er veganske og frie for parabener og sulfater. Frisk dit hår op med denne blødgørende kur.

Derfor skal du vælge Maria Nila Colour Refresh Bright Copper

Søger du en opfriskende hårfarve til dit lyse hår? Så er denne brune hårfarve med kobber tone den oplagte for dig. Den giver en livlig kobber farve til håret. Produktet indeholder farvepigmenter, der gradvist vaskes ud af håret. Når du benytter denne farve vil dit hår efterlades smukt, glansfuldt og opfrisket. 

Hårfarven er vegansk, hvilket vil sige, at den er helt fri for animalske ingredienser. Den er desuden fri for både parabener og sulfater, der kan slide på dit hår og hovedbund ved kontinuerligt brug. Maria Nilas Colour Refresh Bright Copper er velegnet til både natur hår og et kemisk behandlet hår. Dog vil du opnå et mere intenst resultat i et kemisk behandlet hår. Virkningen holder i hele 4-10 vaske, alt efter hvilket grundlag og hvilken hårkvalitet farven mødes af. 

Det anbefales, at du afprøver produktet på en hårtot, inden du går i gang med farvningen. Farven anvendes i nyvasket håndklædetørt hår. Påfør farven jævnt i håret, hvor du undgår hud og hovedbunden. Husk at bruge et par handsker. Lad farven sidde i 3-10 min, inden du vasker farven ud. Skyl derefter håret grundigt med varmt vand. Brug shampoo og efterfølgende conditioner. 

OBS. Alle Maria Nila farverne indeholder 4 stk engangshandsker, der skåner hænderne imod farvepigmenter. 

L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown

Intens brun hårfarve

L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown
Fordele
 • pros-icon.svg Intens og permanent brun farve
 • pros-icon.svg Giver silkebløde og glansfulde lokker
 • pros-icon.svg Velegnet til naturligt, stribet eller farvet hår.

Detaljeret gennemgang

LÓréal Paris er et franskabseret multinationalt skønhedsbrand. Brandet blev grundlagt i Paris for mere 100 år siden, men er i dag verdens største producent af kosmetik. Med denne brune hårfarve forbliver dit hår brunt i op til 8 uger.

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brow

Søger du en permanent brun hårfarve, du kan bruge derhjemme i vante rammer? Så kunne denne brune hårfarve fra L’Oréal Paris et godt valg for dig. Dette er en meget intens brun hårfarve, der kan holde i op til 8 uger. Hjemmefarven tilfører dit hår uanede mængder af glans og giver silkebløde brune lokker. 

Denne hårfarve er for dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med resultatet af farvningen. L’Oreal Paris Préférence Infina er en hårfarve-serie med flere smukke farver og nuancer. Fælles for alle i serien er, at der i hver pakke følger en speciel Color Extender farvekoncentrat med intense farvestoffer, der gør at hårfarven holder sig smuk og glansfulde i endnu længere tid. Dit hår vil fremstå nyfarvet, hver gang du benytter Color Extenderen. 

Vi anbefaler at du altid læser brugsvejledningen for hårfarven grundigt og følger den nøjagtigt. Derudover skal du udføre den beskrevne allergitest 48 timer før farvningen af håret. Hårfarven er velegnet til naturligt, stribet eller farvet hår. 

OBS. Farveresultatet afhænger af din naturlige hårfarve og farvegrundlaget. Denne nuance anbefales til mørkeblond, lysebrunt eller mørkebrunt hår.  

L'Oréal Paris Excellence 5 Lysbrun

Lys brun hårfarve

L'Oréal Paris Excellence 5 Lysbrun
Fordele
 • pros-icon.svg Særligt udviklet til dækning af grå hår
 • pros-icon.svg Beskytter håret før, under og efter hårfarvningen
 • pros-icon.svg Sikrer perfekt dækning og holdbart resultat

Detaljeret gennemgang

Her har vi endnu en god hårfarve fra L’Oréal Paris. Denne hårfarve er en permanent og i en lys brun nuance. Den kan bruges derhjemme og er af høj kvalitet ligesom resten af L’Oréals hårfarver.

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Excellence 5 Lysbrun

Vil du gerne have en god permanent hårfarve, der dækker dine grå udgroninger? Så er denne hårfarve i lys brun det oplagte valg for dig. Den er specielt udviklet til at dække gråt hår 100%. Farven indeholder Triple Care teknologi, der ved hjælp af Pro-keratin, Ceramide og lonéne G komplekser, sørger for at beskytte dit hår både før, under og efter farvningen. Dette sikrer en optimal dækning af grå hår, samtidig med at dit hår efterlades glansfuldt og med et holdbart resultat.

Vi anbefaler, at du altid læser og følger brugsvejledningen nøje. Foretag derudover en allergitest 48 timer, som det er beskrevet på pakken. 

OBS. Farveresultatet afhænger af din naturlige hårfarve og farvegrundlag. Denne nuance anbefales til brunt, lysebrunt eller mørkeblond hår.

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Dyb Kastanje

Varm brun hårfarve

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Dyb Kastanje
Fordele
 • pros-icon.svg Plejende og glansgivende
 • pros-icon.svg Toningsfarve uden ammoniak
 • pros-icon.svg Perfekt til opfriskning af falmet hår

Detaljeret gennemgang

Endnu en en lækker hårfarve af høj kvalitet fra L’Oréal Paris. Denne nuance er en dyb brun farve med et rødligt skær. Farven er velegnet til naturligt, stribet og farvet hår. Du kan opnå et flot resultat hjemmefra med denne hårfarve.

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Dyb Kastanje

Ønsker du en dyb og varm brun farve, der kan dække grå hår? Så er denne lækre hårfarve i dyb kastanje perfekt for dig. L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 415Dyb kastanje er en plejende brun og rødlig farve toningsfarve uden ammoniak. Det er en ultra glansgivende hjemmefarve, der kan dække 70% af grå udgroninger. 

Samtidig gør farven dine lokke silkebløde. Det er en tone-i-tone farve og derfor anbefales det, at du ikke springer mere end 1-3 toner. Dyb kastanje er perfekt til en opfriskning af et falmet hår med mangel på farve og liv. Hårfarven efterlader dit hår i en varm brun nuance og med masser af glans. 

Hvis du vakler mellem 2 nuancer, så skal du vælge den lyseste. Vi anbefaler endnu engang at du følger brugsvejledningen nøje, og at du foretager den beskrevne allergitest 48 timer inden farvningen. 

OBS. Farveresultatet afhænger af din naturlige hårfarve og farvegrundlag

Revlon Nutri Color Creme 641

Brun farve med rødt skær

Revlon Nutri Color Creme 641
Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til et varmt brunt hår
 • pros-icon.svg Genopfrisker hårfarven
 • pros-icon.svg Giver diskret rødt skær

Detaljeret gennemgang

Revlon er et beauty brand med en høj grad af ekspertise og iværksætterånd. Ved brug af deres store viden om markedet og forbrugerne, kombineret med deres kreativitet, skaber de trendsættende og innovative produkter. Denne hårkur med farve er velegnet til brunt hår.

Derfor skal du vælge Revlon Nutri Color Creme 641

Denne hårkur med farvepigmenter, giver farvet hår den ekstra opmærksomhed og pleje, som det har brug for. Kuren hjælper til at opretholde en flot og en intens hårfarve, samtidig med at håret plejes i dybden med produktet. Nutri Color cremen er udviklet til nemt at kunne opfriske og pleje farvet hår hjemmefra. Cremen indeholder katatoniske farvepigmenter, der virker øjeblikkeligt. Desuden er formularen baseret på fugtgivende AHA-frugtsyrer. 

I løbet af bare 3 minutter vil dit hår føles fløjlsblødt at køre en hånd igennem og din hårfarve vil få en helt ny glød. Revlon Nutri Color Creme 641 er til et varmt brunt hår, hvor cremen tilfører brun farve med et diskret rødt skær.

Anvend handsker ved påføringen af farven og undgå så vidt muligt kontakt med hovedbunden. Farven påføres i nyvasket og håndklædetørt hår. Lad farven virke i 3 minutter, før du skyller den ud og friserer håret igennem.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver smuk glans og dyb pleje
 • pros-icon.svg Indeholder arganolie
 • pros-icon.svg Vegan venlig samt fri for parabener og sulfater

Detaljeret gennemgang

Endnu en hårkur med farvepigmenter fra Maria Nila. Denne farve er med plejende naturlige ingredienser og selvfølgelig vegansk, ligesom resten af Maria Nilas produkter. Få en flot kakao farvet nuance med denne hårfarve.

Derfor skal du vælge Maria Nila Colour Refresh Cacao Red

Vil du gerne have varme kakao brune lokker ved hjælp af plejende naturlige ingredienser? Så kunne denne hårkur fra Maria Nila meget vel være et godt valg for dig. Maria Nila Colour Refresh Cacao Red er en plejende hårkur, der kan bruges til at kreere smukke farver ved at blande med andre Maria Nila Colour Refresh kure. Men du kan også sagtens bruge Cacao Red alene for at give en smuk glans eller blande den med andre Colour Refresh kure, for at fortynde den og gøre den mindre intens. Hvis du ønsker en mindre intens farve, så anbefaler vi at du prøver at blande Cacao Red med White Mix kuren. 

Cacao Red er velegnet til både lyst og mørkt hår. Alle hårkurer fra Maria Nila er med farvepigmenter, der gradvist vaskes ud. Brug hårkuren til at opfriske din hårfarve, lave effekter i dit lyse hår eller som en toning i dit naturhår. Hårkuren plejer håret dybt ved hjælp af blandt andet arganolie, der er rig på E vitamin. Maria Nila Colour Refresh Cacao Red kan både bruges i både naturligt og kemisk behandlet hår. Dog vil farven blive mere intens i et kemisk behandlet hår. Uanset din hårtype eller farve, vil dit hår efterlades smukt og glansfuldt efter brug af denne hårkur. Og så holder resultatet 4-10 hårvaske!

Derudover er hårkuren helt fri for parabener og sulfater, der kan skabe ubalance og skade hovedbunde, ligesåvel som dine hårsække. Desuden er produktet vegan-venlig, hvilket betyder at det ikke indeholder nogle animalske ingredienser. På den måde skåner du både dyrene og miljøet, når du vælger en hårfarve fra Maria Nila.

Produktet påføres i vådt hår. Husk at benytte handsker, så dine hænder skånes for farven. Lad kuren sidde i 3 minutter. Skyl derefter håret grundigt, så der ikke er rester tilbage af kuren. 

OBS. Alle Maria Nilas Colour Refresh produkter indeholder en pakke med 4 engangshandsker, der skåner hænderne for farvepigmenterne.

Fordele
 • pros-icon.svg Leave-in skum
 • pros-icon.svg Giver øjeblikkelig farve
 • pros-icon.svg Blødgørende, uden at være tyngende

Detaljeret gennemgang

Endnu en skøn hårfarve fra Milk_Shake. Denne hårfarve er en midlertidig  brun hårfarve i form af en leave-in skum. Den giver et blødt, med samtidig let og friskt hår. Resultatet af farven vil vise sig øjeblikkeligt.

Derfor skal du vælge Milk_shake Colour Whipped Cream Warm Brunette

Vil du gerne have en midlertidig varm brun farve? Så er denne fra Milk_Shake et oplagt valg. Skummen giver dig en smuk og midlertidig brun farve. Denne fantastiske skum påføres i et fugtigt hår og vil øjeblikkeligt give en smuk brun farve. Farven skylles ud igen ved hårvask, hvilket gør det muligt at eksperimentere og afrpøve nye looks.

Formlen er beriget med mælkeproteiner, der tilfører styrke og blødhed til håret, uden at håret bliver tynget af det. Derimod vil dit hår blive friskt og let. Skummen indeholder også integritet 41c, der virker farvebevarende og giver håret glans. Denne skum er den hurtigste vej til at afrpøve en hårfarve, samtidig med at du kan bruge den til at style og pleje dine lokker. 

Milk_shake Colour Whipped Cream kan både bruges til at opfriske din nuværende hårfarve eller skabe en ny midlertidig farve. Skummen har en varm brun farve og den anbefales til brunt hår. Resultatet afhænger af hårets farve samt dets tilstand. Husk at ryste beholderen inden brug. Kom en passende mængde skum i et rent og fugtigt hår. Style derefter håret som ønsket.

Guide

Vedligeholdelse og pleje af brunt hår

Når du vælger at farve dit hår permanent eller farve med midlertidig farve kontinuerligt over længere perioder, så skal der passes ekstra på håret. Farvet hår har brug for ekstra pleje, så det kan vedligeholdes og forblive sundt. Hvis du plejer dit hår godt, så kan det sagtens både være farvet og sundt på samme tid.

Brug en shampoo til farvet hår

Vi anbefaler at du benytter en farve venlig shampoo. Det er bedst med en mild shampoo og conditioner, som er særligt udviklet til at pleje og beskytte et farvet hår. En farve venlig shampoo vil tilføre håret fugt og sørge for, at det ikke bliver kedeligt at se på. Samtidig kan shampooen være med til at vedligeholde hårfarven.

Vask ikke håret for meget

Selvom en shampoo til farvet hår plejer og fugter, så slider shampoo som altid på håret. Derfor anbefaler vi, at du prøver at undgå for hyppig vask af dit hår. Dit hår har brug for sine egne naturlige olier, der fjernes hvis du vasker håret hver eneste dag. Gå efter hårvask 2-3 gange i ugen i stedet. Du kan altid benytte en plejende tørshampoo. Det slider ikke lige så meget dit farvede hår.

Hårkur

Benyt en dybdegående og fugtgivende hårkur eller balsam ugentligt. Farvet hår bliver tørstig og har brug for ekstra fugt og næring. En god hårkur eller balsam af høj kvalitet med de rette ingredienser vil kunne reparere skader fra hårfarvning ved at tilfører håret masser af næring og fugt. Hvis du vil vide mere om hårkur, så kan du læse vores artikel om hårkure, hvor vi tester de bedste på markedet; https://skoenhedsguiden.dk/bedste-haarkur-test/

FAQ

I dette afsnit besvarer vi ofte stillede spørgsmål om brun hårfarve, så du kan få et overblik og finde den bedste brune hårfarve for dig.

Hvilken brun hårfarve er den bedste?

På baggrund af vores undersøgelse af 9 forskellige brune hårfarver, har vi valgt Milk_shake Conditioning Direct Colour til bedst i test. Det er dog slet ikke sikker at dette er den bedste hårfarve for dig. Læs hele artiklen for at finde den bedste for dig.

Kan jeg opretholde et sundt hår, hvis det bliver farvet?

Ja, det er muligt at vedligeholde et sundt hår. Men det kræver en større indsats, da dit hår vil kræve ekstra pleje, fugt, næring mm. Du vil skulle bruge tid og gøre en indsats for at holde dine farve lokker fugtede og sunde.

Kan jeg skylle en midlertidig farve helt væk, uden der efterlades rester i håret?

Dette vil være muligt i lang de fleste tilfælde, hvis der står den skylles ud ved 1-2 hårvask. Dog afhænger det også af dit hårs tilstand og farve grundlag. Nogle gange vil det kræve to hårvaske, indtil håret er tilbage ved dets naturlige farve.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×