Bumsecreme – Den bedste bumsecreme 2022 – vi tester og guider dig til det bedste køb.

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du endnu ikke fundet den bedste bumsecreme, så har vi helt sikkert et godt bud længere nede, som kan give dig sund og flot hud. Vi har nemlig testet de bedste versioner af bumsecreme på markedet i 2022 og fundet de fem bedste. Du kan blot læne dig tilbage, læse teksten og blive klogere på, hvilken bumsecreme, der vil være den bedste for dig.

Der er intet, der kan ødelægge en god dag som et nyt udbrud af uren hud. Derfor har vi også lavet en købsguide med gode tips til brug af bumsecreme og intensiv behandling af bumser. Hvis du bare skal bruge et hurtigt overblik over vores testvindere, kan du tage et kig på vores sammenligningsoversigt.

Fordele
 • pros-icon.svg Eksfolierende
 • pros-icon.svg Fugtgivende
 • pros-icon.svg Fri for olie og alkohol
 • pros-icon.svg Med AHA, BHA, Salicylsyre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge CeraVe Blemish Control Gel:

Med denne geniale gel fra CeraVe får du en fugtgivende kur, der indeholder alle sværvægterne, når det gælder effektive ingredienser til bekæmpelse af uren hud. Den indeholder 2% salicylsyre, som både hjælper med at behandle og forebygge frustrerende breakouts. Den giver en mild eksfoliering med AHA og BHA, som renser porerne og hjælper med at forbedre porernes udseende. Samtidig fungerer niacinamid som en beroligende ingrediens i samarbejde med andre ceramider, som styrker hudens barriere.

Gelen er både parfumefri, oliefri og fri for udtørrende alkohol. Den har en udglattende effekt på huden og giver den et strålende udseende uden at gå på kompromis med hudens naturlige beskyttelsesbarriere. Gelen har en dejlig let konsistens og er drøj i brug. Selvom den føles mild mod huden, er resultaterne særdeles effektive. Den giver masser af fugt og resultaterne kan ses i løbet af få dage. Den absorberes hurtigt af huden og kan bruges over det hele eller på enkelte områder, som kræver ekstra fokus.

Prinoc Frisk Gel 30ml

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Fugtgivende
 • pros-icon.svg Kan bruges i ansigtet, på ryggen og brystet
 • pros-icon.svg Øger hudens elasticitet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Prinoc Frisk Gel:

Prinoc beskriver deres gel, som Danmarks eneste patenterede hudplejesystem med dokumenteret effekt – og det er da også samme selvsamme effekt som har sikret gelen en plads på denne liste. Hudplejesystemet er specielt fremstillet til at virke gennem en teknik, som fungerer ligesom vores eget immunforsvar og med samme aktive stoffer, som holder vores øjne fri for infektioner. Gelen virker dermed både antibakteriel og beroligende, men på en skånsom og naturlig måde, som ikke udtørrer huden. Derudover er gelen rig på A-vitamin, som giver huden mere elasticitet. Det resulterer i en effektiv behandling til at fjerne bumser, som ikke blot afhjælper urenheder og er med til at fjerne døde hudceller, men som også efterlader huden med en sundere glød. 

Fordele
 • pros-icon.svg Fugtgivende
 • pros-icon.svg Nærende
 • pros-icon.svg Til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Vegansk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ducray Keracnyl PP+ Anti Blemish Cream:

De franske apotekermærker har for længst knækket koden til god hudpleje, og denne bumsecreme er ingen undtagelse. Det er en effektiv creme, som går målrettet efter at reducere acne, ar og rødme. Den er dermatologisk testet og uparfurmeret, så den er også god for dig med en følsom hud. Derudover er 82% af ingredienserne af naturlig oprindelse. Cremen indeholder vitamin PP som er en aktiv ingrediens, der hjælper med at reducere rødme og beroliger irriteret hud. Cremen er et virkelig godt redskab i forsøget på at mindske urenheder, da den regulerer hudens talgproduktion og tilmed er mærket som “non-comedogenic” (på dansk non-komedogen), hvilket betyder, at den ikke tilstopper porerne.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fugtgivende
 • pros-icon.svg Nærende
 • pros-icon.svg Til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Vegansk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Face Cream Nourish & Moisturise:

Australian Bodycare Face Cream er udviklet med tea tree oil. Tea tree oil er lidt af et antibakterielt vidundermiddel, som sikrer at cremen forebygger bumser og hudorme med plejende, beroligende og antiseptiske ingredienser. Cremen er udviklet til pleje af hud med akne eller rosacea, og den har en skøn duft af bl.a. tea tree oil. Den efterlader samtidig huden med en flot glød. Duften stammer fra alle de skønne ingredienser, derudover tea tree oil, består af olie fra macadamianød, som opretholder hudens naturlige fugtbalance (hvilket er super for dig med tendens til fedtet hud), samt tasmansk peber, som er med til at modvirke irritation i samarbejde med tea tree oil. Tasmansk peber er også beroligende, så det er en særligt god ingrediens for sart hud. Denne bumsecreme fra Australian Bodycare indeholder også E-vitamin, som styrker hudens smidighed og elasticitet, samtidig med at det forebygger urenheder.

Guide

Hvorfor får jeg uren hud og bumser?

Huden producerer naturligt olie og fedt (også kaldet talg eller sebum) for at beskytte sig selv. Det kan give en sund glød, men hvis der sker en overproduktion, vil det resultere i urenheder og bumser. Når talgkirtlerne bearbejder olien og fedtet, leder det til dannelsen af affaldsstoffer. En overvægt af disse affaldsstoffer kan lede til irritation, som i sidste ende forårsager uren hud.

Akne, bumser og uren hud kan ramme alle, og det sker altid på de mest uønskede tidspunkter. Det er de færreste som går gennem livet uden i en eller anden grad at have døjet med uren hud. På grund af hormonerne i teenagealderen, kan man ofte i disse år opleve en overproduktion af olie og fedt – og dermed ekstra fedtet hud og urenheder. Den urene hud er dog slet ikke begrænset til denne aldersgruppe. Alle aldre kan opleve uren hud. Det kan især ske for kvinder under menstruation eller graviditet, men det kan også være på grund af faktorer som kost, livsstil og miljø. Heldigvis er der råd og hjælp at hente, og et godt sted at starte er med en god bumsecreme. En decideret bumsecreme går nemlig målrettet ind og nærer huden med aktive ingredienser, som modvirker dannelsen af bumser og irriteret hud.

Sådan vælger du den bedste bumsecreme

En god bumsecreme er antibakteriel, fugter huden og styrker dens naturlige barriere med masser af nærende og aktive ingredienser. Det er også rigtig godt, hvis din bumsecreme er eksfolierende, da dette er med til at rense talgkirtlerne. Det sker blandt andet ofte med ingrediensgrupperne AHA og BHA (herunder salicylsyre), som er naturligt eksfolierende og fjerner døde hudceller. AHA er mildere, men hjælper også med hyperpigmentering og er dermed også forebyggende for de efterfølgende ar, som kan komme fra akne og bumser.

Inden du køber din nye bumsecreme, bør du tage et kig på din hudtype. Selvom akne kan ramme alle hudtyper, er der forskel på, hvordan du bør gribe behandlingen an alt efter din hudtype:

 • Fedtet hud: Fedtet hud har en tendens til at producere mere sebum end nødvendigt. Undgå alt for fede cremer, og vælg gerne oliefri samt vandbaseret hudpleje.
 • Tør hud: Giv masser af fugt! Tør hud vil forsøge at overkompensere for tørheden ved at producere for meget fedt, og irritation kan derfor opstå. Du bør undgå udtørrende ingredienser som alkohol.
 • Sensitiv hud: Hvis du har sensitiv hud, bør du undgå skrappe ingredienser som alkohol, sulfater og parfume. Nogle æteriske olier, som tea tree oil, lavendel og mint, kan også være for voldsomme for din hud.

Hvis du mistænker hormonel akne eller døjer med akne i så høj en grad, at en almindelig bumsecreme ikke kan klare det, kan det være en god ide at kontakte din egen læge, som evt. kan give dig receptpligtig medicin til bumser.

Hvordan bruger jeg bedst min bumsecreme?

Nu har du fundet den perfekte bumsecreme for dig. At vælge den rigtige bumsecreme er vigtigt, men det er din efterfølgende rutine også for at opnå en effektiv behandling af bumser. Se din daglige rutine som en nødvendig langtidsholdbar behandling og forebyggelse af bumser. Det anbefales, at du renser din hud to gange dagligt (selvom du kun skal bruge bumsecremen én gang dagligt):

Morgen:

 1. Vask ansigtet: Brug en mild ansigtsrens eller mild sæbe, som renser ansigtet uden at udtørre huden eller efterlade den irriteret. Det er vigtigt ikke at overrense ansigtet, da det kan udtørre huden og skabe yderligere irritation, hvilket ikke er vejen til pæn hud.
 2. Tilføj masser af fugt: Vælg en god fugtighedscreme som passer til din hudtype.
 3. Brug solbeskyttelse: Vælg en solcreme, som er non-komodogen (hvilket vil sige, at den ikke tilstopper porerne). På engelsk hedder det ”non-comodogenic”.

Aften:

 1. Rens dit ansigt: Brug den samme milde ansigtsrens som om morgenen. Hvis du går med makeup, bør du være ekstra grundig med at rense ansigtet om aftenen, og du kan vælge at rense det to gange, hvilket også kaldes for en ”double cleanse”. Her kan du bruge en oliebaseret rens til makeup’en først (uanset hudtype) og dernæst den milde rens igen.
 2. Anvend din bumsecreme.
 3. Tilføj fugt: Påfør din fugtgivende creme herefter, men vent lige i et par minutter, indtil bumsecremen er absorberet helt. Mange ingredienser mod akne kan virke udtørrende for huden, derfor er en fugtighedscreme ekstra vigtig efter påførelse af din bumsecreme.

Oplever du, at din hud bliver fedtet, eller at cremen eller gelen ikke bliver ordentligt absorberet, kan du prøve at variere din dosis, inden du skifter bumsecremen ud. Hvis du har et akut udbrud af akne og bumser, kan du med fordel efterfølgende bruge en spot stick eller en spotbehandlende creme, som går ind og behandler hurtigt.

Andre gode tips til bekæmpelse af bumser og uren hud:

Do’s:

 • Sund livsstil: Gå efter at få rigeligt med vand, søvn og sund mad samt regelmæssig motion.
 • Brug en god ansigtsmaske indimellem, som styrker og renser huden i dybden.
 • Brug en non-komodogen solcreme. Solbeskyttelse er godt for huden, men hvis du lider af uren hud, er det en god ide at gå efter en non-komodogen og oliefri solcreme.
 • Sæt håret op, og vask det ofte, da det kan bære på bakterier, som kan resultere i flere urenheder.
 • Vask dit pudebetræk ofte, da der hurtigt samler sig en masse skidt og fedt, som kan give flere bumser og uren hud.

Don’ts:

 • Du skal ikke forsøge at fjerne bumser og urenheder ved at springe dem. Det vil kun gøre situationen værre. Den rette hudpleje og behandling vil give din hud evnen til selv at bekæmpe bumser.
 • Undgå at bruge tung makeup, som tilstopper talgkirtlerne.

FAQ

Hvilken bumsecreme er bedst i test?

Den bedste bumsecreme i test er CeraVe Blemish Control Gel 40ml, da den indeholder masser af gode ingredienser, som effektivt behandler og plejer huden.

Er tandpasta effektivt mod bumser?

Nej. Tandpasta indeholder antibakterielle egenskaber, men også masser af ingredienser som i mange tilfælde kan skade og irritere din hud. Brug derfor altid en rigtig bumsecreme som er udviklet til behandling af bumser.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×