Opdateret juli 2023

Bedste creme mod rødme – 5 anti rødme cremer til ansigtet [year]

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

La Roche-Posay Rosaliac UV Rich 5
Bedste til tør hud

La Roche-Posay Rosaliac UV Rich

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste creme mod rødme føles behagelig på huden og kan både dulme og camouflere den røde farve i ansigtet. Vi tester her 5 cremer til forskellige typer af rødme, så du kan blive klogere på, hvad der er af muligheder for dig.

Mange oplever rødme i huden i perioder, andre oplever det dagligt. Uanset årsagen er der hjælp at hente, heriblandt i form af en anti rødme creme. Vi ser i denne test nærmere på 5 cremer med beroligende, lindrende og farvedækkende egenskaber. Efter gennemgangen af de forskellige cremer, følger vi op med en lille guide om årsager til rødme i huden, og hvem anti rødme cremer henvender sig til.

Fordele
 • pros-icon.svg Dækker rødme og ujævnheder øjeblikkeligt – og er velegnet til sensitiv hud
 • pros-icon.svg Med høj faktor 50 solbeskyttelse og beroligende ingredienser
 • pros-icon.svg God creme til rosacea og keratosis pilaris
 • pros-icon.svg Kan også bruges som farvet dagcreme eller ensartende concealer – velegnet til alle hudtyper
 • pros-icon.svg God til at dække karsprængninger og lette urenheder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50

Rosalique er, som navnet indikeret, mirakelcremen, der kan redde ethvert knoppet og rødmosset ansigt. Den neutraliserer rødme på flotteste vis og den har ifølge vores undersøgelser vist sig særlig effektiv hos hud, der døjer med vedvarende rødme.

Den fungerer som en tint release creme, der ved udsmøring tilpasser sig din hudtone.

En virkelig god farvekorrigerende anti rødme creme

Der er flere ingredienser i cremen her, som udover at reducere rødme i ansigtet, også giver en flot ensartet hudtone. Af samme årsag vil den også være rigtig god under makeup.

Den vil derudover fungere godt som en dækkende dagcreme hos de fleste hudtyper, der ikke hælder til den helt tørre side. Har du tør hud, kombinerer du den bare med en god fugtighedscreme og du vil få samme flotte resultater.

Med plejende ingredienser og langtidsvirkende effekt

Cremen er uden parfume, og den indeholder beroligende, anti inflammatoriske ingredienser som kamilleudtræk (Bisabolol) og B5 vitamin, og zeolit. Det er muligvis selvsamme ingredienser, der er med til at give cremen dens langtidsvirkende egenskaber; den vil med tiden vil have en permanent anti-rødme effekt på huden.

Vores vurdering

Det vil være en rigtig god creme i den daglige hudplejerutine hos alle, der døjer med rødme. Vær dog opmærksom på, at den skal påføres som en foundation (less is more), og at det kan være nødvendigt at kombinere den med en fugtgivende creme.

Det er en af de mest hudnærende anti rødme cremer i denne test, og derfor også en af de bedste i alle undersøgelser, vi har foretaget.

Dens bredspektrede og meget høje solbeskyttelse er i øvrigt et kæmpe plus for alle, der døjer med hudsygdommen rosacea.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg CC creme med fugtgivende egenskaber
 • pros-icon.svg Giver en flottere teint og forbedrer hudens overflade
 • pros-icon.svg Let i konsistensen og drøj i brug – føles ikke tung på huden
 • pros-icon.svg Rigtig god som primer
 • pros-icon.svg Formuleret til alle hudtyper

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris C’est Magic Anti-Redness CC Cream SPF20

Døjer du med lettere rødme og foretrækker du cremer (og makeup for den sags skyld), der nærmest ikke mærkes, så er denne anti rødme creme til dig!

Udover at være en god anti rødme creme, fungerer den også fremragende til at udjævne andre lette farve-uregelmæssigheder i ansigtet.

En ultralet anti rødme creme

Det er som nævnt en meget let creme, og det er også i denne sammenhæng at den vinder point. I vores undersøgelser har den været rigtig god til at dække både røde kinder og små pigmentujævnheder med et helt naturligt look. Fordi den er så let i konsistensen, vil den derfor også være hurtig at påføre – uanset om du bruger fingre eller beauty blender.

Vores vurdering

Udmærket anti rødme creme med middel fugtgivende egenskaber, som kan dække rødme i ansigtet og mindre pletter, så længe der er tale om de lettere af slagsen. Selvom den er fugtgivende, er den ikke ligeså nærende som for eksempel den fra Rosalique. Til gengæld vil den nok føles noget lettere på huden.

For alle normale hudtyper med rødme, vil den kunne fungere godt alene som en tinted moisturizer og se super godt ud under en mattifying powder.

Fordele
 • pros-icon.svg Lindrer og beroliger irriteret hud mod vedvarende rødme
 • pros-icon.svg Har langtidsvirkende effekt – god til hud med rosacea
 • pros-icon.svg Reducerer synligheden af små karsprængninger
 • pros-icon.svg Mere fugtgivende og blødgørende i forhold til andre anti rødme cremer
 • pros-icon.svg Uden udtørrende alkohol, parfume og parabener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

Med en let kølende og dejligt lindrende fornemmelse er her en beskyttende ansigtscreme, der kan dæmpe rødmen hos de fleste typer af hud. Cremen plejer og styrker samtidigt huden med Cliniques mikrobiom teknologi, som både øjeblikkeligt og over tid vil have gode rødme-reducerende egenskaber.

En beroligende creme til blussende hud

Clinique fugter med sheasmør, glycerin og squalane, og den både styrker og lindrer med hvedekim og grøn te. Den har i vores undersøgelser vist flotte resultater hos stort set alle typer af hud med tendens til at blusse op og blive rødmosset og varm. Dens beroligende egenskaber er imponerende og den plejer huden godt.

Den giver derudover en let dækning af røde pletter, og dens fugtgivende egenskaber gør den tilmed ideel at bruge under makeup.

Vores vurdering

Det er en god lindrende creme, som kan dulme irritation og rødmen i let til medium grad. Den er nok mere rødme-reducerende og plejende på sigt, end den er øjeblikkeligt dækkende, så det skal du være forberedt på.

Den skal bruges morgen og aften, og da den hælder lidt til den fede side, vil den være bedst for normal til tør hud.

Ecooking Anti-Rødme Creme

Bedste til fedtet hud

Fordele
 • pros-icon.svg Vegansk ansigtscreme til sensitiv hud med rødme
 • pros-icon.svg God til rød og sensitiv hud med tendens til urenheder
 • pros-icon.svg Modvirker irritation
 • pros-icon.svg Har anti age egenskaber – hjælper med at mindske fine linjer
 • pros-icon.svg Parfumefri, dermatologisk testet og AllergyCertified

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ecooking Anti-Rødme Creme

Ecooking kan dæmpe og ‘nedblusse’ fedtet hud med rødme, og den kan mindske irritation. Det er en dagcreme, som ifølge vores undersøgelser er særligt god til hud, der rødmer i mindre plamager her og der.

Cremen er (som alle Ecookings produkter) meget plejende, og den beskytter huden med en række naturlige råvarer. Udover at lindre med kamille, lægger den et beskyttende filter, mens den samtidigt suger fugt til hudens overflade og styrker den.

Den indeholder poria cocos, som er en fedtabsorberende svamp, der beroliger huden og som i vores undersøgelser har vist gode resultater ved irriteret hud i sebum-ubalance.

Vores vurdering

Det er en god dagcreme til lettere bumset hud med irritation og rødme – hvis altså rødmen og irritationen skyldes overproduktion af fedt.

Det er ikke umiddelbart en god creme mod rosacea, ligesom den kun bør bruges på små lokale områder, hvis du har tør hud.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lindrer tør og kløende hud
 • pros-icon.svg Beroliger og reducerer rødme
 • pros-icon.svg Indeholder grønne pigmentfarver – kan hjælpe med at give en mere ensartet hudtone
 • pros-icon.svg Solbeskytter med spf 15

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Rosaliac UV Rich

Cremet, lindrende og god til dig med tør hud og røde plamager i ansigtet – La Roche-Posay er både blid, plejende og fugtende.

Her får du en anti rødme creme, der beroliger, dækker og udligner rødme. Og sætter du pris på god dermatologisk hudpleje, så er dette den helt rigtige anti rødme creme til dig.

Den har i vores undersøgelser vist sig god til rødmosset hud og mindre karsprængninger, men den kommer desværre til kort når det gælder større områder med udslæt og knopper. Udover tørre hudtyper, er den også velegnet til sensitiv hud.

Vores vurdering

La Roche-Posay er en god creme mod rødme, så længe rødmen er pletvis eller svagt synlig. Det kan snildt bruges som dagcreme, men dens 40 ml indhold er hurtigt opbrugt.

Guide

Sådan vælger du den bedste creme mod rødme

Der findes forskellige typer af cremer med anti rødme egenskaber, og du bør selvfølgelig gøre dig klart, hvilken slags der passer til dig, inden du køber.

I følgende mini guide fortæller vi dig alt, hvad du skal vide om cremer, der dækker og modvirker rødme, så du kan finde den rigtige anti rødme creme til dig.

Hvad er en anti rødme creme og hvem er det til?

Anti rødme cremer beroliger og lindrer reaktiv hud, og de kan dække rødmen i ansigtet. Det kan de gøre på forskellige måder. Nogle gør det med grønne pigmenter, andre gør det alene ved at lindre, styrke og beskytte – og så er der dem, der kombinerer disse egenskaber.

Hvilken slags anti rødme creme du skal vælge vil selvfølgelig afhænge af, hvad lige netop din rødme skyldes. Og da vidt forskellige faktorer kan være medvirkende til, at der opstår rødme i din hud, er det derfor er det vigtigt at du kender årsagen.

For alle hudtyper vil vi altid anbefale at bruge en creme (eller kombinere din anti rødme creme med en) der indeholder solfaktor. Døjer du med rosacea, er det imidlertid særligt vigtigt at du bruger en creme med høj solfaktor.

Derudover er anti rødme cremer også gode til hud med karsprængninger i de fine blodkar i ansigtet. For dig med røde knopper og/eller tendens til røde plamager og rødmosset hud, vil en anti rødme creme være oplagt.

Endnu en fordel ved anti rødme cremer er, at de også ensarter hudtonen og derfor kan dække lette typer af pigmentpletter og ujævnheder i huden. Af samme årsag er flere af dem også gode som primere og under makeup i det hele taget.

Årsager til rødme i huden

Rødme i huden i ansigtet kan skyldes mange ting, og der vil derfor være forskel på, hvilken slags anti rødme creme, der passer til hvad. Herunder kommer vi ind på nogle af de mest almindelige årsager til rødme i huden.

Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsygdom, der sommetider kan ligne akne og svært uren hud. Rosacea kan symptombehandles, men ikke helbredes. Dog vil tilstanden fortage sig langsomt hos de fleste efter nogle år, men den efterlader oftest karsprængninger og røde plamager i huden.

Anti rødme cremer til rosacea bør først og fremmest indeholde høj solfaktorbeskyttelse og ingredienser, som modvirker inflammation. Derudover bør de indeholde grønt pigment, som dækker rødmen og ensarter hudtonen. Intensiteten af det grønne pigment kan variere, men den grønne farve er essentiel for at kunne camouflere alle former for rødme i huden.

Ting der kan forværre tilstanden af rosacea:

 • Krydret mad
 • Alkohol
 • Varme drikke
 • Soleksponering

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris er en ret almindelig hudtilstand, der viser sig som knoppet udslæt.

Det knoppede udslæt opstår fordi huden ikke kan komme af med de døde hudceller. Tilstanden skyldes dermed ikke uren hud, og udslættet kan ikke renses eller vaskes væk.

Tilstanden kan forværres ved brug af forkerte hudplejeprodukter, og det er derfor vigtigt at lindre symptomer med den rette hudpleje.

Undgå hudpleje med alkohol, parfume og farvestoffer. Sørg i stedet for at give huden masser af fugt – og fugtbindere som for eksempel hyaluronsyre. Anti rødme cremer, der både fugter godt, nærer og er skånsom mod sensitiv hud er oplagte til hudtyper med keratosis pilaris.

Tør og sensitiv hud

Tør hud er ofte også sensitiv hud og vice versa. Tit er der ikke nogen egentlig årsag til, hvorfor rødmen opstår – altså udover, at der bare er tale om tør og sensitiv hud, der i perioder kan have let rødmen i form af plamager her og der.

Anti rødme cremer kan være nyttige for mange med denne form for periodisk rødme. Cremer, der også fungerer som CC cremer, vil tit være rigtig gode til både at give fugt og dække de røde områder i huden.

For hud, der er særligt sensitiv – og som skal have solfaktor beskyttelse – bør der bruges en creme med mineralsk spf, da denne type er mildere.

Cremerne i vores test

De cremer, vi har med i denne test, er specielt udviklet til forskellige former for pletter og rødme i huden. De har vist sig effektive ved flere forskellige former for rødme, men det er vigtigt at bemærke, at de ikke er lægemidler.

Døjer du med mere alvorlige tilfælde af rødme, eller er du i tvivl om, hvad rødmen skyldes, skal du altid rådføre dig med din læge eller en hudspecialist.

FAQ

Hvilken er den bedste creme mod rødme i test?

Den bedste creme mod rødme i denne test er Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50! Med høj solfaktor, grønne pigmenter og lindrende ingredienser, er den perfekt til rosacea og rødme!

Hvordan får man rødme i ansigtet væk?

Der er forskellige årsager til rødme i ansigtet, og det er derfor også forskelligt, hvad der kan få rødmen til at forsvinde. Mange gange vil en ansigtscreme mod rødme kunne afhjælpe problemet.

Hvordan dulmer man rødme?

Med produkter der beroliger og køler huden uden parfume eller andre allergifremkaldende stoffer.

Hvad kan rødme være tegn på?

Rødme kan være et tegn på flere ting. I ansigtet hos voksne kan det være et tegn på hudsygdommen rosacea, som kan behandles med creme.

Hvilken creme er god til rosacea?

Det er fx Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×