Dagcreme med solfaktor 2022 – 5 ansigtscremer med solbeskyttelse + guide

1
Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30

Derfor skal du vælge Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30 Kiehl's har lavet en dagcreme med solfaktor, der er let og lækker, og som fugter huden (i 24 timer!) uden at tilstoppe porerne. Cremen er desuden nem at smøre ud, og den får neutraliseret ‘solcreme-lugten’ med et friskt men mildt strejf af citrus. Udover at tilføre fugt er den også en eminent blødgører, og den vil fungere fint til hudtyper med lidt tørre og ru pletter…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30 239 kr. Lyko DK
Nivea Q10 Plus Anti Wrinkle Extra Protection Day Cream SPF30 109 kr. Bilka.dk
Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme SPF15 712,50 kr. Salling
Clinique Superdefense Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Gel SPF40 324 kr. happii.dk
La Roche-Posay Rosaliac UV Light 170 kr. Skinsense

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her, hvor vi kårer den bedste dagcreme med solfaktor! Vi tester 5 populære dagcremer med SPF; vi afvejer fordele og ulemper ud fra parametre som konsistens, solfaktor og hudtype.

Du har indset at dagcreme med solfaktor er vejen frem, hvis du skal beskytte din hud mod solens stråler hver dag. Alligevel tøver du fordi tanken om strand-fjæs i dagligdagen ikke er så tiltalende. Der er hjælp at hente her! Vi har nemlig fat i 5 forskellige dagcremer med SPF, og de er alle beregnede til at beskytte din hud mod solen uden at klistre ansigtet til. Vi ser på både SPF-egenskaber, konsistens og anti age, når vi tester vores 5 cremer.

I vores købsguide hjælper vi dig videre og snakker om, hvad forskellen er på kemisk og mineralsk UV-beskyttelse, og hvilke behov og hudtyper de passer bedst til.

Testens 5 cremer kan du også se opstillet i vores sammenligningstabel her.

Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30 – Bedst i test

Derfor skal du vælge Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30

Kiehl’s har lavet en dagcreme med solfaktor, der er let og lækker, og som fugter huden (i 24 timer!) uden at tilstoppe porerne. Cremen er desuden nem at smøre ud, og den får neutraliseret ‘solcreme-lugten’ med et friskt men mildt strejf af citrus.

Udover at tilføre fugt er den også en eminent blødgører, og den vil fungere fint til hudtyper med lidt tørre og ru pletter her og der. Til trods for det, fedter den ikke til i varmt vejr, ligesom det er minimalt, hvad du skal bruge af den for at dække hele ansigtet. Kiehl’s er uden tvivl nået godt i mål med denne dagcreme med solfaktor, som både fugter og beskytter efter alle kunstens regler, og som lige nu overhaler alle andre ansigtscremer med solfaktor 30.

Det vi liker:
 • Bredspektret og fugtgivende dagcreme med høj solfaktor
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Trænger hurtigt ind i huden og efterlader ingen hvid hinde
 • God til tør hud – fugter lidt mere end andre dagcremer med solfaktor
 • Nem at lægge make up ovenpå
Det vi ikke liker:
 • Indeholder linalool og limonene – kan være allergifremkaldende hvis du har meget sensitiv hud

Nivea Q10 Plus Anti Wrinkle Extra Protection Day Cream SPF30 – Bedste billige

Derfor skal du vælge Nivea Q10 Plus Anti Wrinkle Extra Protection Day Cream SPF30

Har du normal hud, som kan være ekstra udsat i de kolde vintermåneder, så er denne Nivea Q10 til dig! Her får du en effektiv blanding af opstrammende ingredienser og høj beskyttelse mod solens skadelige stråler – bedre bliver det næsten ikke. 

Det er en rig fugtighedscreme, som ikke udtørrer i løbet af dagen, og som også går fint til de lettere sensitive hudtyper. 

Den har en lidt tung og pudderagtig duft, men kan du klare dette, så er denne Nivea Q10 altså en af de bedste dagcremer med solfaktor der findes til budgetpris. 

Det vi liker:
 • Dagcreme med kreatin og Q10 som aktive ingredienser – udover SPF få du også anti age pleje med her
 • Dermatologisk testet
 • Testet blandt en gruppe af kvinder i 2020 – cremen viste synlig rynkereducerende effekt efter 4 ugers brug
 • Bøtten er 100% genanvendelig og fabrikeret i 50% genbrugsmateriale
Det vi ikke liker:
 • Ikke god til fedtet hud
 • Er lidt tid om at trænge ind i huden
 • Ikke så god i fugtige klimaer medmindre du har meget tør hud

Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme SPF15 – Bedste premium

Derfor skal du vælge Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-aging Cell Power Creme SPF15

Du får hele pivtøjet af foryngende hudpleje med denne Estée Lauder dagcreme. Udover solfaktor er denne bøtte nemlig propfyldt med ene effektive ingredienser. Her får du anti aging pleje med blandt andet moringa ekstrakt, Omega-3 og aminosyrer, der opstrammer og minimerer synlige alderstegn. Der er altså dobbelt-op på skønhedsplejen her, hvor alle hudtyper kan være med.

Det er en rig fugtighedscreme, der til trods for sin cremede konsistens føles lækker og meget let på huden. Solbeskyttelsen kommer muligvis i anden række, men denne dagcreme kan virkelig pleje og peppe huden op med meget flotte resultater. Leder du i øvrigt efter en dagcreme med SPF til moden hud, er den som skabt til dig.

Det vi liker:
 • Oliefri anti age ansigtscreme med solfaktor 15 – beskytter mod UVA og UVB solstråler
 • Cremen indeholder c-vitamin – hjælper med at give en ensartet hudtone
 • Kan også bruges som en regenererende natcreme
 • Velegnet til hals og décolleté
 • Ikke-komedogen og dermatologisk testet
Det vi ikke liker:
 • Lav solfaktor
 • Har en kraftig parfumeret duft

Clinique Superdefense Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Gel SPF40 – Bedste med høj solfaktor

Derfor skal du vælge Clinique Superdefense Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Gel SPF40

Clinique beskytter mod solen med rynkereducerende egenskaber og en øjeblikkelig opkvikkende effekt, og det er i sig selv en imponerende kombo.

Her får du en dagcreme med solfaktor, der føles let og som har en svagt kølende effekt på huden. Det er en god dagcreme, der gør sig godt i varmere klimaer og som i det hele taget vil være en gevinst for alle normale hudtyper.

Måske knap så fugtende som Clinique påstår, men i den grad en lækker dagcreme med udglattende egenskaber og super effektiv solbeskyttelse.

Det vi liker:
 • Anti age dagcreme med ekstra høj beskyttelse mod solen
 • Bredspektret (UVA + UVB) og oliefri
 • Indeholder c- og e-vitamin – god beskyttelse mod udefrakommende påvirkninger og tidlig ældning
 • Giver en ensartet hudtone
 • Booster og tilfører huden masser af fugt
Det vi ikke liker:
 • Kan irritere i forvejen sart hud
 • Kan føles lidt klistret
 • Efterlader en fin hinde på huden

La Roche-Posay Rosaliac UV Light – Bedste til sensitiv hud

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Rosaliac UV Light

La Roche-Posay er formuleret til alle, der døjer med eksem, rødme og akne. Og denne Rosaliac UV tube er således dagcremen, der sørger for ekstra beskyttelse til dig med sensitiv hud. Her får du en let fugtighedscreme med solfaktor, der også vil beskytte huden mod potentielle udbrud, ligesom den effektivt lindrer irritation.

La Roche-Posay formår med denne dagcreme at kombinere solbeskyttelse og plejende ingredienser i lige effektive dele – og uden at cremen bliver tung. Du vil ikke opnå maksimal hydrering eller høj solfaktor med denne dagcreme, men i stedet får du skånsom beskyttelse (mod solen) og nærende pleje, der ikke tilstopper porerne.

Det vi liker:
 • Let fugtighedscreme med bredspektret SPF og beroligende egenskaber
 • Kløestillende hos alle hudtyper
 • Lysner og hjælper med at ensarte hudtonen
 • Styrker hudens barriere med B5 vitamin
 • Kan virke lindrende hos nogle typer med svær eksem
Det vi ikke liker:
 • Lav solfaktor
 • Ikke så drøj i brug
 • Kan smuldre på tør hud

Sådan vælger du den bedste dagcreme med solfaktor – købsguide

Det er kun gode grunde til at bruge en dagcreme med solfaktor, og i denne købsguide fortæller vi dig hvorfor.

Vi har bikset al den vigtige viden sammen, og du får det hele serveret lige herunder.

Dagcremer med solfaktor

Solbeskyttelse er unægteligt en vigtig del af enhver skønhedspleje, men mange af os undgår det alligevel i den daglige rutine. Solcremer er nemlig fedtede og kan efterlade en hvid hinde på huden. Og mens det går an for en søndag på stranden, så holder det altså ikke i hverdagen. Derfor er mange af os også lidt på vagt når en ansigtscreme indeholder solfaktor.

Den gode nyhed er, at de fleste ansigtscremer med solfaktor fås i versioner, der hverken fedter eller efterlader et hvidt skær i ansigtet.

Og sørger du for at bruge en ikke-komedogen og/eller oliefri ansigtscreme med SPF, så er du så godt som 99% sikker på at undgå alle former for fedtede udtryk.

SPF – Sun Protection Factor

Når en solcreme beskytter mod UVA og UVB stråler, betegnes den som bredspektret. Solens ultraviolette UVB stråler er de, der kan forårsage forbrændinger, mens UVA strålerne går dybere (efter længere tids ophold under solen) og forårsager tidlig aldring af huden, samt risiko for kræft. Du bør derfor altid gå efter at få beskyttelse mod begge typer, hvad enten der er tale om en dagcreme med SPF eller en decideret solcreme.

Dagcreme med solfaktor til din hudtype

Gå efter en dagcreme med SPF ligesom du ville gå efter en normal ansigtscreme. Vi ved godt, at indholdet af SPF sommetider kan ændre lidt på konsistensen, men det vil som regel ikke have den store betydning i sidste ende. Har du for eksempel tør hud, skal du stadig sørge for at finde dig en fugtgivende dagcreme.

Solstråler og rynker

I den evige snak om rynker og aldring i skønhedspleje, forklares det altid at solbeskyttelse er det mest effektive anti age middel, der findes. Og vi kan da heller ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at beskytte huden mod solen – også i Danmark, hvor der dog er skyer på himlen mange dage om året. Men selv på overskyede dage kan UV indekset godt være højt, og du skal derfor stadig beskytte dig.

Solens UV stråler nedbryder hudens kollagenproduktion ligesom det også ødelægger de eksisterende kollagenceller. Dette er med til at fremskynde den naturlige ældningsproces og ses i form af kreppet og slap hud. Derudover har solstråler en voldsomt udtørrende effekt, der giver de famøse solrynker. Du har muligvis været så heldig at få et glimt af disse når du kigger dig spejlet efter et langt solbad ved poolen.

Typer der altid har opholdt sig meget ude i alskens vind og vejr vil typisk vise tegn på moden hud i en relativt tidlig alder (som regel midt 20’erne). Det samme ses tit også hos folk, der surfer, og som er startet med at dyrke denne sport tidligt i livet. Kombinationen af de mange timer tilbragt i havet og under solens stråler er voldsom for huden i ansigtet, og det kan være udfordrende at opnå 100% UV-beskyttelse hele tiden.

Dagcreme med solfaktor eller almindelig solcreme til ansigtet

Dagcremer med solfaktor er testede ud fra samme standarder som almindelige solcremer, så de yder samme grad af beskyttelse mod solens skadelige stråler.

Den store forskel er imidlertid, at dagcremer med solbeskyttelse ikke er vandfaste, sved- eller vandafvisende ligesom almindelige solcremer er.

Solcreme og bumser

Får du bumser eller udbrud af at bruge solcreme eller dagcreme med spf i ansigtet, vil årsagen typisk være en af disse to: 1) cremen er formuleret med kemiske UV-filtre, eller 2) cremen er oliebaseret og komedogen (og kan tilstoppe porerne i huden).

For sidstnævnte sker udbruddet dog mest hos typer, der i forvejen har fedtet hud. Hører du til denne hudtype skal du gå efter cremer, der – udover at være ikke-komedogene – er lette og meget flydende eller gellignende. Anskaf dig en creme, der trænger hurtigt ind i huden, og som ikke har en alt for cremet konsistens.

Kemiske UV-filtre betyder, at cremen absorberer solens UV stråler og omdanner dem til varme. Denne type solfilter kan være årsag til, at nogle får eksemudbrud, men det sker sjældent med dagcremer, der ikke er deciderede solcremer. Kemiske UV-filtre er heller ikke altid hensigtsmæssige til typer med uren hud.

Der er heldigvis et alternativ, og det er mineralsk UV-beskyttelse. Denne slags beskyttelse lægger sig ovenpå huden og ‘afstøder’ solens stråler.

For dagcremer med solfaktor vil kemiske UV-filtre dog være de hyppigst anvendte. Dette skyldes at denne type solbeskyttelse muliggør meget lette formularer, der er behagelige at smøre i ansigtet og nemme at kombinere med andre hudplejeprodukter.

Forskellen på kemisk og mineralsk solbeskyttelse

Dagcremer med solfaktor, der beskytter med mineralske ingredienser virker så snart du smører dem på huden. Da mineralske ingredienser netop afstøder solens stråler, beskytter de således også mod både UVA og UVB stråler.

Mineralske UV-filtre

De solbeskyttende ingredienser i en dagcreme med mineralsk UV-beskyttelse vil typisk være disse

 • Titaniumdioxid
 • Zinkoxid

Fordele

 • Ikke-komedogen – tilstopper ikke porerne i huden
 • Er mere skånsom mod huden da den ikke trænger ned i den
 • Kan bruges af gravide og babyer
 • Har længere holdbarhed
 • Giver bredspektret beskyttelse (UVA + UVB)

Ulemper

 • Kan føles tung
 • Kan efterlade en glinsende flade på huden
 • Skal påføres med jævne mellemrum
 • Ikke så nem at fordele – du skal bruges en del for at opnå optimal beskyttelse

Kemiske UV-filtre

Dagcremer med solfaktor, der er formuleret med kemiske UV-filtre er typisk letvægtige og nemme at smøre ud og fordele på huden. Dette gør dem oplagte til hverdagsbrug, hvorfor denne form for solbeskyttelse også er den mest anvendte i dagcremer med SPF.

Hyppigt anvendte kemiske UV-filtre:

 • Butyl Methoxydibenzoylmethane
 • Octocrylene
 • Octisalate

Fordele

 • Efterlader ikke en hvid hinde på huden
 • Giver bredspektret beskyttelse (UVA + UVB)
 • Fordeler sig nemt på hudens overflade
 • Nem at bruge i kombination med andre hudplejeprodukter

Ulemper

 • Kan irritere ekstra tør og sensitiv hud
 • Kan være problematisk for bumset og uren hud
 • Det tager omkring 20 minutter før kemiske UV-filtre begynder at virke
 • Kan indeholde andre kemiske ingredienser, der ikke nødvendigvis er sunde for huden (det er dog sjældent)

Hvilken type SPF i din dagcreme skal du gå efter

Overordnet kan man sige, at dagcremer med kemiske UV-filtre beskytter indefra, mens mineralske UV-beskyttelse beskytter ovenpå. Hvilken der er bedst til dig, vil afhænge af lidt forskellige ting.

Dagcremer med mineralsk UV-beskyttelse er bedst til dig som:

 • Har sensitiv hud
 • Ikke sveder i ansigtet
 • Er gravid

Dagcremer med kemisk UV-beskyttelse er bedst til dig som:

 • Bruger make-up
 • Har normal til tør hud
 • Har tendens til at svede i ansigtet – kemiske UV-filtre fedter ikke og er ikke tunge på huden

FAQ

Hvilken er den bedste dagcreme med solfaktor i test?

Den bedste dagcreme med solfaktor i test er Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF30! God til alle årets dage – dette vidunder af en ansigtscreme fugter og beskytter uden at fedte eller lugte af solcreme.

Er dagcreme med solfaktor nok til at beskytte?

En dagcreme med solfaktor yder samme beskyttelse som en normal solcreme. Forskellen vil dog være, at dagcremer med solbeskyttelse ikke er vandafvisende eller vandfaste, og dermed knap så resistente.