dampstation test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30
TESTVINDER

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30

Denne dampstation fra Philips er et godt og effektivt valg for dig, der ønsker at fjerne folder på tøj eller gardiner effektivt. Philips er en hollandsk producent af innovative teknologiske produkter, der bliver udvikles til…

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30 1
Bedste dampstation

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30

TEFAL PRO EXPRESS CARE GV9060E0 2
Dampstation med dobbelt beskyttelse

TEFAL PRO EXPRESS CARE GV9060E0

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation 3
Transportvenlig dampstation

Miele B 3847 FashionMaster

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation 4
Dampstation med Bluetooth

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vil du gerne have tøj helt uden folder og samtidig skåne dit tøj på bedste vis? Så må du have fat på en dampstation. Damptrykket i en dampstation er langt højere end ved et almindeligt strygejern, og dermed er det en mere effektiv og skånsom måde at udglatte dit tøj på. 

Du kan have glæde af en dampstation mange år fremad, og nyde krølfrit tøj uanset dit tøjs materiale og tykkelse. Der er masse gode dampstationer på markedet og det kan være svært at vide, hvilket produkt der passer bedst til dig og din husstands behov. Vi har testet 5 af de bedste dampstrygejern på markedet i vores dampstation test.

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30

Bedste dampstation

Philips PerfectCare dampstation GC6833/30
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigt dampskud fjerner folder effektivt
 • pros-icon.svg Automatisk temperaturjustering
 • pros-icon.svg Godkendt af eksperter

Detaljeret gennemgang

Denne dampstation fra Philips er et godt og effektivt valg for dig, der ønsker at fjerne folder på tøj eller gardiner effektivt. Philips er en hollandsk producent af innovative teknologiske produkter, der bliver udvikles til formål for at optimere mennesker sundhed og velvære i deres hverdag. Vi har udvalgt denne dampstation til bedst i test på grund af dens høje effektivitet. 

Derfor skal du vælge Philips PerfectCare dampstation GC6833/30

Denne dampstation er det perfekte valg for dig, der ikke vil gå på kompromis med effektivitet og kvaliteten af dit produkt. Dampgeneratoren har en konstant damp på 110 gram i minuttet, hvilket gør den til en af de mest effektive dampstationer på markedet med et meget højt damptryk. Den har et kraftigt dampskud på 280 gram i minuttet. Som en sikkerhedsfunktion kan dampstationen slukke automatisk med dens smarte sluk funktion, når den ikke benyttes i et stykke tid. En anden vigtig funktion er dens automatiske afkalkningssystem, der hjælper dig til at holde styr på kalkrester og aflejringer i vandtanken

Kraftigt dampskud

Dampgeneratoren har en meget kraftig, konstant damp funktion, der kan udglatte selv de tykkeste materialer uden besvær. Selv de mest vanskelige folder kan fjernes med et ekstra dampskud, lige der hvor du har brug for det. Dampen er perfekt til lodret dampning, der opfrisker både dit tøj og gardiner langt mere effektivt end dit strygejern. Takket været det smarte program OptimalTemp er det ikke nødvendigt med knapper til at indstille dampgeneratoren. Du behøver ikke at sortere dit vasketøj eller vente på at strygejernet skal varmes op eller køles ned. Du kan stryge alle former for stof, imens Philips PerfectCare dampstation sørger for temperaturen. Du kan endda bruge dampgeneratoren til at stryge uld.

Godkendt af eksperter

Med en 1.3 liters vandtank får du mere end en times uafbrudt benyttelse af produktet. Beholderen er gennemsigtigt, så du hele tiden kan være opmærksom på, hvor meget vand du har brugt. Tanken kan nemt genfyldes under en vandhane. Det er nemt at anvende denne dampstation, da den har en lang ledning på 1.6 meter og kan stryge alle former for tekstiler. Den er kompakt og kan let opbevares på grund af dens lille størrelse. ProVelocity gør Philips produkter mere kompakte og mindre end nogensinde før. Derudover er dette strygejern godkendt af eksperter. Woolmark Gold-godkendelsesstemplet sikrer dig, at dette produkt kan anvendes sikkert på alle former for uld. Philips dampstrygejern er det eneste strygejern blandt alle mærker, der har fortjent netop denne certificering. 

Produktdetaljer:

 • Farve: lilla
 • dampskud: 280 g/min
 • total effekt: 2400 watt
 • Vandbeholder: 1.3 liter

TEFAL PRO EXPRESS CARE GV9060E0

Dampstation med dobbelt beskyttelse

TEFAL PRO EXPRESS CARE GV9060E0
Fordele
 • pros-icon.svg Dampstrygejern og separat damper
 • pros-icon.svg Aktivt strygebræt og trinløs højdeindstilling
 • pros-icon.svg Testet til en levetid på 20 år

Detaljeret gennemgang

Endnu en effektiv dampstation! Denne er fra det franske brand TEFAL. De har fokus på at udvikle produkter, der er innovative og kan tilpasse sig en familie eller husstands skiftende behov. TEFAL er markedsleder indenfor køkken og hjem globalt, og de har ikke gået på kompromis med deres ekspertise med dette brilliante produkt. 

Derfor skal du vælge TEFAL PRO EXPRESS CARE GV9060E0

Pro Express Care er for dig, der ønsker en hurtig og yderst effektiv strygning af dit tøj, samtidig med at tøjet skånes. På trods af at dette er en effektiv og kraftfuld dampgenerator, bliver der stadigvæk passet godt på dit tøj, når du benytter produktet. Det skyldes at denne dampstation har dobbeltbeskyttelse. 

Desuden er den udstyret med en damp funktion, der leverer et ekstra højt damptryk. Funktionen med dampskud sørger for, at selv de værste folder på dit tøj fjernes og så kan du spare en masse tid, fordi det høje tryk gør proceduren langt hurtigere. Pro Express leverer et dampskud på op til 480 gram i minuttet.

Dobbelt beskyttelse til dit tøj

Den dobbelte beskyttelse giver ro i maven og sindet, når du skal dampe dit tøj. Dampgeneratoren at et eksklusivt og yderst effektivt beskyttelses system, der forvandler svansede dråber til damp, forhindrer stænk, imens dens smarte kalkopsamler gør det nemt for den at fjerne kalk fra dit tøj. Systemet, der beskytter dit tøj kaldes Protect System, mens funktionen der samler klak hedder CalcCollector. 

Med Smart-teknologi

Denne dampgenerator er udstyret med Smart-teknologi, der betyder at du får 3 forskellige indstillinger for en optimal strygning af dit tøj, uanset materiale. Du kan hurtigt blive helt fri for folder, uanset om du skal stryge et par tykke cowboybukser eller helt glat silke stof. Dette strygejern er perfekt for dig, der har brug for et produkt, der er istand til at kombinere temperatur og damptryk så det passer til det stof, som du skal stryge. 

Produktdetaljer:

 • Farve: blå og hvid
 • dampskud: 480 g/min
 • total effekt: 2200 watt
 • Vandbeholder: 1.6 liter

Miele B 3847 FashionMaster

Transportvenlig dampstation

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation
Fordele
 • pros-icon.svg Dampstrygejern og separat damper
 • pros-icon.svg Aktivt strygebræt og trinløs højdeindstilling
 • pros-icon.svg Testet til en levetid på 20 år

Detaljeret gennemgang

Laurastar er et brand fra Schweiz, der har en mission om at skabe produkter med respekt for både dit tøj og miljøet. Deres produkter og metoder bliver hele tiden innoveret, så du er sikret at få et innovativt produkt, der er udviklet i den tid vi lever i netop nu. Selvom deres produkter er innovative, bliver de udviklet til at kunne holde gennem mange år.

Derfor skal du vælge LAURASTAR Smart U Black , Dampstation

Laustars Smart U Black sikrer dig en perfekt strygning på den halv tid. Dette er et yderst sofistikeret strygejern med de nyeste innovationer på markedet. Med dets aktive bræt og connection via Bluetooth er du sikret et optimalt resultat med minimum indsats. Hvad med mere kan man ønske sig af et strygejern?

Renser tøjet med Laurastar DMS

Laurastar DMS (Dry Microfine Steam) garanterer et perfekt resultat, hvor stoffet bliver behandlet med omhu. Systemet har en hygiejnisk effekt, der sørger for at dræbe 99,999% af bakterierne i tøjets fibre og 100% af støvmider i tøjet. Dette selvrensende program kører automatisk, når du stryger dit tøj med dette innovative strygejern. Dit tøj vil ikke blive vådt med dette strygejern og det arbejder 15 gange så hurtigt som andre dampgeneratorer. 

Med Bluetooth teknologi

Dette strygejern har som det første på markedet en helt ny Bluetooth funktion. Det betyder at du kan connecte dit strygejern til Laurastars mobil app. Her kan du blive guidet til at stryge dit tøj, så det bliver smukt og helt fri for folder og krøller. Appen indeholder blandt andet hele 3 video tutorials, der hjælper dig til at installere, benytte basis stryge teknikker og give ekspert råd til strygning af silke, bomuld og uld.

Aktivt bræt og strygesål

Ved hjælp af et vakuum og blæser system, bliver dit tøj beskyttet og får tilført nyt liv på samme tid. Det integrerede aktive blæsersystem på brættet holder stoffet på plads og sørger for at dampen distribueres over hele stoffet. Vakuum systemet sørger for at dit tøj ligger fladt på brættet, så det bliver let for dig at fjerne folder og krøller på tøjet.

Smart U black har også et aktivt 3D strygesål system, der også er med til at holde tøjet på plads, så strygning bliver perfekt og let at udføre. Desuden hjælper det aktive system med at forfriske dit tøj, så du altid ser organiseret og velplejet ud, også på farten. 

Produktdetaljer:

 • Farve: sort
 • Damptryk: 3.5 bar
 • total effekt: 2200 watt
 • Vandbeholder: 1.2 liter

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation

Dampstation med Bluetooth

LAURASTAR Smart U Black , Dampstation
Fordele
 • pros-icon.svg Selvrensende system
 • pros-icon.svg Bluetooth teknologi
 • pros-icon.svg integreret blæser i brættet

Detaljeret gennemgang

Laurastar er et brand fra Schweiz, der har en mission om at skabe produkter med respekt for både dit tøj og miljøet. Deres produkter og metoder bliver hele tiden innoveret, så du er sikret at få et innovativt produkt, der er udviklet i den tid vi lever i netop nu. Selvom deres produkter er innovative, bliver de udviklet til at kunne holde gennem mange år.

Derfor skal du vælge LAURASTAR Smart U Black , Dampstation

Laustars Smart U Black sikrer dig en perfekt strygning på den halv tid. Dette er et yderst sofistikeret strygejern med de nyeste innovationer på markedet. Med dets aktive bræt og connection via Bluetooth er du sikret et optimalt resultat med minimum indsats. Hvad med mere kan man ønske sig af et strygejern?

Renser tøjet med Laurastar DMS

Laurastar DMS (Dry Microfine Steam) garanterer et perfekt resultat, hvor stoffet bliver behandlet med omhu. Systemet har en hygiejnisk effekt, der sørger for at dræbe 99,999% af bakterierne i tøjets fibre og 100% af støvmider i tøjet. Dette selvrensende program kører automatisk, når du stryger dit tøj med dette innovative strygejern. Dit tøj vil ikke blive vådt med dette strygejern og det arbejder 15 gange så hurtigt som andre dampgeneratorer. 

Med Bluetooth teknologi

Dette strygejern har som det første på markedet en helt ny Bluetooth funktion. Det betyder at du kan connecte dit strygejern til Laurastars mobil app. Her kan du blive guidet til at stryge dit tøj, så det bliver smukt og helt fri for folder og krøller. Appen indeholder blandt andet hele 3 video tutorials, der hjælper dig til at installere, benytte basis stryge teknikker og give ekspert råd til strygning af silke, bomuld og uld.

Aktivt bræt og strygesål

Ved hjælp af et vakuum og blæser system, bliver dit tøj beskyttet og får tilført nyt liv på samme tid. Det integrerede aktive blæsersystem på brættet holder stoffet på plads og sørger for at dampen distribueres over hele stoffet. Vakuum systemet sørger for at dit tøj ligger fladt på brættet, så det bliver let for dig at fjerne folder og krøller på tøjet.

Smart U black har også et aktivt 3D strygesål system, der også er med til at holde tøjet på plads, så strygning bliver perfekt og let at udføre. Desuden hjælper det aktive system med at forfriske dit tøj, så du altid ser organiseret og velplejet ud, også på farten. 

Produktdetaljer:

 • Farve: sort
 • Damptryk: 3.5 bar
 • total effekt: 2200 watt
 • Vandbeholder: 1.2 liter

Guide

Sådan vælger du den bedste dampstation til dig

Det er ikke altid let at finde det helt rigtige produkt, når man skal investere i noget nyt. Vi har præsenteret meget forskellige varianter af dampstationer i vores dampstation test, og fra vidt forskellige brands. Det er derfor godt at vide, hvad du skal kigge efter. Af den grund har vi udarbejdet en lille guide med punkter, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste dampstation for dig og din husstand!

Størrelsen på damp beholder

Dampstationer kan fås med forskellige størrelser, alt efter hvilken variant du vælger. Det er derfor en god ide, at du gør dig nogle overvejelser om, hvor meget og hvor ofte du vil benytte en dampstation, inden du begiver dig ud på jagt efter den rette. Hvis du kun tænker at du skal stryge en simpel T-shirt ad gangen, så behøver du ikke at investere i en dampstation med en stor vandbeholder på 2 liter. I dette tilfælde behøver du ikke at gå efter mere end en vandbeholder på ca. 1 liter. Men hvis du regner med at dampe hele familiens nyvaskede tøj hver morgen, så skal du op i de større størrelser på 1.8 liter eller derover. På den måde undgår du at skulle genopfylde den en masse, imens du stryger tøjet.

Konstant damp

Det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser i forhold til hvilke tekstiler og former for tøj du gerne vil stryge. Hvis du gerne vil kunne stryge alt slags tøj med dit dampstrygejern, så anbefaler vi, at du investerer i en variant, hvor det konstante damptryk er højt. Når den konstante damp køre pået højt tryk bliver det lettere at udglatte aggressive folder og krøller på dit tøj. Ligeledes bliver det lettere at udglatte tøj med flere lag eller tykke tekstiler. En høj konstant damp ligger på 100 g/min eller derover.

Gram i minuttet

Gram i minuttet giver udtryk for, hvor kraftigt et dampskud dit strygejern har. Hvis du gerne vil kunne fjerne selv de mest vanskelige folder og krøller, så skal dit strygejern have et kraftig dampskud. Den kraftige damp kan udglatte dine folder på dit tøj perfekt, og samtidig bliver dit tøj skånet, når du vælger et dampstrygejern, frem for et almindeligt strygejern. Dampskuddet kan også måles i bar, hvor et dampskud på over 3 bar er højt. Hvis du gerne vil kunne fjerne vanskeliger folder på tøj, der er mere simpelt end en T-shirt eller skjorte, så anbefaler vi, at du går efter en dampstation med et dampskud på mere end 200 g/min.

Teknologier

Dampstationer kan fås med en lang række af forskellige teknologier. Det er en god ide at overveje, hvad du har brug for i din husstand og ligeledes hvad du ønsker af din dampstation. Nedenfor kan du læse mere om forskellige funktioner som en dampstation kan indeholde.

Automatisk Temperatur justering

Dette er en smart teknologi, som flere af de bedste dampstationer er udstyret med. Denne funktion gør dit strygejern i stand til at kunne justere dens temperatur og på den måde kan det stryge, og samtidig tilpasse sig til dit tøj. Hvis du gerne vil spare tid, er det oplagt at vælge en dampstation med denne teknologi. Med denne funktion kan du få et godt resultat uden at skulle besvære dig selv med at skifte temperatur indstillinger.

Automatisk sluk

Med en automatisk sluk funktion, kan dit strygejern slukke af sig selv midlertidigt, hvis du ikke benytter det i nogle minutter. Nogle dampstationer slukker permanent, hvis du ikke stryger tøj i mere end 15 minutter. Dette er en funktion, der skaber tryghed for mange og giver ro i sindet. Uden automatisk sluk, kan du risikere at glemme strygejernet og i værste fald ødelægge dit tøj eller forårsage brænd. Af den grund anbefaler vi, at du kigger efter en model, der har automatisk sluk funktion. Men det er selvfølgelig helt op til dig, at vælge den rette dampstation til din husstand.

Aktivt strygebræt- og sål

Hvis du gerne vil have en perfekt strygning med et godt resultat, så bør du overveje at investere i et strygejern, hvor der et aktivt strygebræt- og sål. Et aktivt bræt har en indbygget blæser, der holder dit tøj på plads på strygebrættet og efterlader det mere friskt. Det aktive bræt gør strygningen bedre og langt nemmere for dig at udføre. En aktivt strygesål vil have samme effekt, hvor tøjet holdes på plads og strygning nemt kan blive udført helt perfekt.

Pris

Prisen på et dampstrygejern kan variere en del alt efter variant og brand, og det er også tilfældet i vores dampstation test. Det er en god ide, at tænke over hvor meget du skal bruge dampstrygejernet og til hvilket formål. På baggrund af dette kan du finde ud af, hvor meget du er villig til at give for en dampstation. Varianten eller modellen spiller en stor rolle for prisklassen. I vores test er de dyreste dampstationer dem, hvor der der følger et bræt eller avancerede teknologier. Du skal derfor gøre op med dig selvom du har brug for et bræt til at stryge dit tøj og hvor vigtige de forskellige teknologiske funktioner er for dig. Du må forvente at betale mere for en stor dampstation med et aktivt bræt end en lille damper, uden et bræt.

Fordele og ulemper ved en dampstation

I dette afsnit har vi samlet de vigtigste fordele og ulemper ved en dampstation. Læs med for at lære mere om dampstationer.

Fordele ved en dampstation

 • Dampstationer kan rense og afkalke tekstiler i dybden. Det gør at de bliver helt frie for bakterier, snavs og eventuelt kalk.
 • Flere dampstationer kan anvendes uden brug af et strygebræt. Det gør det letter at opbevare dit strygejern.
 • Når du bruger et dampstrygejern skåner du dit tøj og stryger det med omhu. Når du benytter damp er du ikke lige så hård ved dit tøj og dets fibre, som når du benytter et almindeligt strygejern.
 • De små modeller kan benyttes hvor som helst -du kan endda tage dem med ud at rejse!

Ulemper ved en dampstation

 • Mindre modeller af dampstationer kan hurtigt løbe tør for vand. Det betyder at du vil skulle genopfylde vandbeholderen ofte.
 • En dampstation kan være en dyr investering, hvis det er med et bræt og avanceret teknologi. Det kan hurtigt blive dyrere end et almindeligt strygejern!
 • Hvis du vælger en model af dårlig kvalitet, kan du risikere at dit tøj efterlades fugtigt efter strygningen.

Råd til vedligeholdelse af din dampstation

Det er enormt vigtigt, at du renser og vedligeholder din dampstation, hvis du gerne vil have, at den holder i mange år. Du vil hurtigt opdage, når din dampstation har brug for en rengøring. Dampstationen vil blive mindre effektivt, når den mangler at blive renset. Herunder kan du læse hvordan du bedst muligt kan vedligeholde din dampstation, så du kan have glæde af den i lang tid.

 • Sørg for at fjerne alt overskydende vand dit strygejerns vandtank.
 • Fyld dens vandtank med rengøringsmiddel (til visse modeller kan du anvende eddike)
 • Tænd din dampstation og sluk det først, når halvdelen af rengøringsmidlet er fordampet.
 • Hvis du oplever en forbedring af damptrykket, så har rengøringen virket.
 • Lad dit apparat stå med rengøringsmiddel i minimum 30 minutter.
 • Herefter skal du skylle vandbeholderen, så der ikke er rester af rengøringsmiddel apparatets vandtank
 • Fyld vandtanken med vand og tænd din dampstation, så du sikrer dig, at alt rengøringsmidlet er fordampet.
 • Til sidst skal du hælde det resterende vand ud af vandbeholderen og lade maskinen tørre, inden du pakker den væk.

FAQ

I dette afsnit besvarer vi ofte stillede spørgsmål om dampstationer, så du hurtigt kan danne sig et overblik og blive klogere på dette produkt.

Hvilken dampstation er bedst i test?

På baggrund af vores dampstation test, har vi udvalgt Philips PerfectCare dampstation GC6833/30 til bedst i test. Det er dog slet ikke sikker, at denne model er bedst for dig. Læs hele artiklen for at finde den rette dampstation til dig.

Hvad koster en dampstation?

Priserne på dampstationer kan variere meget afhængigt af variant og brand. I vores dampstation test finder du produkter til ca. 1500 kr., men også varianter hvor prisen kommer helt op på 14.000 kr.

Hvad er forskellen på en dampstation og et strygebræt?

En dampstation fjerner ikke bare folder og krøller ved hjælp af varme, men benytter også damp. Det kraftige dampskud fjerner effektivt folder, samtidig med at det rengøre dit tøj og skåner det for skader.

Hvordan virker en dampstation?

En dampstation har en vandbeholder, hvor vandet opvarmes og fordamper fra. Dampen bruges til at stryge med, så tøjet udglattes på samme måde som ved et traditionelt strygejern, som du kender.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×