Deodorant uden aluminium (2022) → 7 bedste aluminiumfrie deo’er

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

Biotherm Body Deo Pure Natural Protect Roll-On 75 ml

Vi kan anbefale dig at investere i en Pure Natural Protect Antiperspirant Roll-On deodorant fra mærket Biotherm, hvis du ønsker dig en god antiperspirant, som dog ikke indeholder aluminium. Dette gør sig nemlig gældende for…

1
Den bedste deodorant uden aluminium

Biotherm Body Deo Pure Natural Protect Roll-On 75 ml

Mádara Bio-Active Deodorant 50 ml 3
Den bedste veganske og økologiske deodorant uden aluminium

Mádara Bio-Active Deodorant 50 ml

Karmameju Soft Powder & Sage 02 Roll-On 50 ml 6
Antioxidant-rig deodorant uden aluminium til sart hud

Karmameju Soft Powder & Sage 02 Roll-On 50 ml

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel guider vi dig til de 7 bedste deodoranter uden aluminium. Deodoranterne på listen består alle af naturlige ingredienser, og sikrer en god beskyttelse mod sved og lugt. Du kan derfor frit vælge den variant, der passer bedst til dine behov.

Du kan desuden læse mere om, hvorfor du bør undgå aluminium i deodoranter, samt andre relaterede og uhensigtsmæssige stoffer. Vi guider dig også til, om det er bedst at bruge stift, spray eller creme til påførsel af deodorant.

Biotherm Body Deo Pure Natural Protect Roll-On 75 ml

Den bedste deodorant uden aluminium

Fordele
 • pros-icon.svg Minimerer mængden af sved, da det er en antiperspirant
 • pros-icon.svg Fremstillet af 100 procent naturlige ingredienser, uden aluminium og parabener
 • pros-icon.svg Holder i op til 24 timer

Detaljeret gennemgang

Vi kan anbefale dig at investere i en Pure Natural Protect Antiperspirant Roll-On deodorant fra mærket Biotherm, hvis du ønsker dig en god antiperspirant, som dog ikke indeholder aluminium. Dette gør sig nemlig gældende for denne model fra Biotherm.

Deodoranten er fremstillet med brug af 100 procent naturlige ingredienser, og indeholder ej heller parabener eller planteekstrakter. Derudover er den med til at mindske sveddannelse i op til 24 timer.

Biotherm Body Deo Pure Natural Protect Roll-On indeholder bl.a. aloe vera, hvilket er med til at berolige huden under armene. Det er således en optimal deodorant til dig, der har sart hud eller ofte barberer dig under armene. Aloe veraen er også med til at beskytte området, så det ikke bliver irriteret.

Du skal ikke investere i denne deodorant, hvis du er allergisk over for parfume. Forbrugerrådet Tænk har nemlig fundet frem til, at den indeholder parfumestoffer.

Weleda Sea Buckthorn 24h Roll-On 50 ml

Den bedste deodorant uden aluminium til både mænd og kvinder

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes af mænd og kvinder med samme effektivitet
 • pros-icon.svg Udviklet til ikke at klistre eller klæbe til hud eller tøj
 • pros-icon.svg Modvirker svedlugt ved hjælp af en blanding af lakridsrod og heksehasseldestillater

Detaljeret gennemgang

Denne deodorant fra Weleda er ideel til både kvinder og mænd. Den formår at holde begge køn lugtfrie, hvilket giver en indikation af deodorantens egenskaber. Produktet er ideelt til dig, der vil undgå aluminium, da den modvirker svedlugt ved brug af lakridsrod- og heksehasseldestillater i stedet.

Deodoranten indeholder bl.a. æteriske olier, hvilket er med til at sikre en behagelig og frugtig duft. Og så sikrer olierne en optimal beskyttelse og pleje af huden i op til 24 timer. 

Som en ekstra bonus klistrer denne deodorant fra Weleda ikke til huden, som visse andre varianter kan gøre efter påføring.

Mádara Bio-Active Deodorant 50 ml

Den bedste veganske og økologiske deodorant uden aluminium

Mádara Bio-Active Deodorant 50 ml
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brugen af aluminium, gluten og parabener
 • pros-icon.svg Økologisk og med nedbrydelig emballage – holder ECOCERT mærket
 • pros-icon.svg Er vegan-venlig, da deodoranten ikke indeholder animalske ingredienser
 • pros-icon.svg Virker antibakterielt på huden, hvorfor den effektivt fjerner lugtgener

Detaljeret gennemgang

Går du op i, at dine plejeprodukter er økologiske og veganske? I så fald skal du se nærmere på denne deodorant fra mærket Mádara. Lige netop denne variant er ikke fremstillet med animalske ingredienser, og så er den økologisk, samt fri for parabener og aluminium. Selve emballagen er nedbrydelig. Af den grund kan det ikke undre, at denne variant er blevet tildelt ECOCERT mærket.

Andre fordele ved produktet tæller, at den består af en blanding af antibakterielle og essentielle  olier fra henholdsvis palmarosa og planteekstrakter. Dette garanterer en optimal lugtkontrol, da det forbedrer hudens naturlige barriere.

Derudover er denne variant egnet til både mænd og kvinder – og har endda en mild duft, som begge køn vil sætte pris på.

Evolve Cotton Fresh Deodorant Cream 30 ml

Den bedste deodorant creme uden aluminium

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet som en creme til påsmøring
 • pros-icon.svg Består af naturlige ingredienser, hvoraf 61,5 % er økologiske
 • pros-icon.svg Egner sig til enhver hudtype, da den ikke irriterer huden

Detaljeret gennemgang

Er du ikke så meget til roll-ons deodoranter? Så bør du i stedet kaste blikket på denne creme fra Evolve. Du skal blot påføre en lille mængde til dine armhuler med fingrene og så er du klar til at fortsætte din dag. Det er altså ikke synderligt besværligt at benytte creme frem for andre varianter af deodoranter.

Denne variant er fremstillet uden brugen af unødvendige og skadelige kemikalier. Faktisk er den 99 procent naturlig og 61,5 procent økologisk. Derudover er den bæredygtig, vegansk og håndlavet i England.

Produktet består af økologisk sheasmør og kokosolie, samt bicarbonat af soda og æteriske olier. Alt dette giver en naturlig duft og beskyttelse mod uønsket kropslugt. Cremen indeholder ingen aluminiumklorid, og så er den egnet til enhver hudtype – selv folk med helt sart hud.

Avivir Aloe Vera Deo Naturel 50 ml

Den bedste deodorant uden aluminium til sensitiv hud

Fordele
 • pros-icon.svg Bærer Svanemærket og har fået bedste resultat i Forbrugerrådet Tænks kemi-test
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris med tanke på, at det er en naturlig deodorant
 • pros-icon.svg Sikrer næring, fugt og beskyttelse af huden
 • pros-icon.svg Virker så effektivt, at den kan benyttes af såvel mænd som kvinder

Detaljeret gennemgang

Du skal være opmærksom på, hvilke produkter du investerer i, hvis du har sensitiv hud. For i så fald er det ikke blot aluminium i deodoranter du skal undgå. Men heldigvis har mærket Avivir udviklet en deo, der er særligt velegnet til personer med sensitiv hud. 

Faktisk er Avivirs Aloe Vera Deo Naturel Svanemærket og har fået den højeste mærkning i Tænks test af deodoranter. Det skyldes, at den er uden parfume-, allergifremkaldende-, hormonforstyrrende- og miljøbelastende stoffer. Derudover er produktet også certificeret vegansk.

Avivir Aloe Vera Deo Naturel indeholder 83 procent økologisk aloe vera, samt vitamin B3, glycerin og potassium alum. Dette sikrer dig en antiperspirant, der virker antibakterielt og fjerner enhver form for svedlugt. Samtidig hjælper deo’en med at nære og fugte huden.

Som en ekstra bonus sælges denne deo fra Avivir til en budgetvenlig pris i forhold til de andre produkter i denne deo uden aluminium test.

Karmameju Soft Powder & Sage 02 Roll-On 50 ml

Antioxidant-rig deodorant uden aluminium til sart hud

Karmameju Soft Powder & Sage 02 Roll-On 50 ml
Fordele
 • pros-icon.svg Antioxidant-rig formel garanterer optimal beskyttelse, lindring og pleje af huden
 • pros-icon.svg Kåret som et godt køb hos Tænk, da deo’en ikke indeholder skadelige stoffer
 • pros-icon.svg Fjerner effektivt lugtgener og mindsker tendens til fugtige armhuler

Detaljeret gennemgang

Præcis som forrige produkt, en Avivir Aloe Vera Deo Naturel, er denne deo fra Karmameju særligt velegnet til personer med sensitiv hud, men kan benyttes af enhver forbruger. Produktet sørger nemlig ikke blot for at fjerne lugtgener og afhjælpe fugtige armhuler, men sikrer også lindring af irriteret hud og blødgøring af huden i området.

De ovenstående egenskaber skyldes, at denne deodorant indeholder magnolia, salvie, troldnød, samt vindruekerneolie og E-vitamin. De to sidstnævnte ingredienser er rige på antioxidanter, som er med til at beskytte og berolige huden. Samtidig hjælper alle ingredienserne med at modarbejde bakterier.

Vi må også hellere nævne, at Forbrugerrådet Tænk har testet Karmameju Soft Powder & Sage 02, og har kåret den som en deo uden problematiske stoffer. Du skal således ikke være nervøs for, at du tilfører din krop hormonforstyrrende-, miljøbelastende- eller allergifremkaldende stoffer, når du bruger denne deodorant.

Guide

Derfor skal du undgå deodoranter med aluminium

Der er megen diskussion om, hvorvidt man bør undgå aluminium i sine plejeprodukter. Små mængder aluminium er ikke skadeligt, men da vi allerede indtager en del via vores mad og drikkevand, kan det være en god ide at mindske indtaget i hudplejeprodukter, makeup o.l.

Nogle undersøgelser påpeger, at for meget aluminium kan skabe celleforandringer i kroppen eller påvirke nervesystemet, men det kræver relativt store mængder aluminium. Tidligere har der været diskussioner om, hvorvidt produkter med aluminium kunne føre til brystkræft, men denne hypotese er der ikke fundet dokumentation for.

De danske myndigheder har vurderet, at deodoranter der indeholder aluminium ikke er decideret skadelige, men du bør nu stadig tænke over mængden, hvis du også får en del aluminium gennem kosten.

Se efter indholdet af aluminium

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt den deodorant du har derhjemme indeholder for meget aluminium eller ej, kan du med fordel tjekke varedeklarationen for stoffet. Dette bør nemlig stå angivet på produktets side.

Husk også at holde øje med visse andre stoffer, som du gerne vil undgå at tilføre kroppen. På den måde ved du, om du skal undgå lige netop dette produkt fremadrettet.

4 gode råd til at vælge en sund deodorant

Der findes et hav af deodoranter på markedet, men flere kan være medvirkende til at skabe irritation af huden, fordi de har en opbygning, som kroppen ikke reagerer godt på. Alligevel er det vigtigt, at du finder en deo, der rent faktisk mindsker lugt og eventuelt hvor meget du sveder.

Læs mere om, hvad du bør prioritere, hvis du vil have fingrene i en optimal deodorant i de nedenstående afsnit.

1) Find den bedste naturlige deodorant til din hud

Helt grundlæggende bør du tænke på, hvad din hud har brug for. Dette gælder hver gang du skal finde nye hudplejeprodukter. Har du normal hud, kan du tåle de fleste produkter, men kæmper du derimod med sensitiv hud, allergi eller diverse hudsygdomme, skal du være mere påpasselig med, hvilken deodorant du vælger. For så kan det da godt være, at den hæmmer lugt og sved, men du vil også bare irritere huden på daglig basis.

Lider du af tør hud, kan det være, at du skal vælge en deo, som sikrer fugt til huden, mens du med fedtet hud bør undgå en deo indeholdende en masse olier.

2) Undgå deodoranter med kemikalier og parfume

Uanset om du har sensitiv hud eller ej, vil vi anbefale dig at gå efter deodoranter, der ikke indeholder parfume, farvestoffer, parabener, sulfater, aluminium e.l. Dette er nemlig nogle af de stoffer, som kan påvirke din hud. Derudover er de ikke særlig miljøvenlige.

Det kan være svært at finde en god deodorant, som er parfumefri, hvis du sveder meget. I så fald kan det nemlig være, at den naturligt duft ikke overdøver lugten fra sveden. I et sådant tilfælde skal du overveje med dig selv, hvad der betyder mest.

Du skal dog være opmærksom på, at deodoranter med parfume kan lede til udviklingen af allergi.

3) Prioritér en deodorant med naturlige ingredienser

Hvis du vil være sikker på at investere i en sund deodorant, som er god ved din krop, skal du prioritere varianter med naturlige ingredienser. Disse kan med fordel være både økologiske og veganske. På den måde kan du også være sikker på, at de ikke indeholder de ovenstående kemikalier. Ofte vil deodoranter med naturlig opbygning også være fremstillet uden parfume.

4) Vælg roll-on deodorant i stedet for spray

Vi kan anbefale dig at investere i roll-on eller creme deodoranter frem for sprays. Sidstnævnte indeholder ofte en række stoffer, som ikke er gode for din hud. Derudover sprøjtes indholdet ud i hele rummet og over flere dele af kroppen frem for kun i armhulen – og det er der ingen grund til.

Det er naturligvis en smule mere omstændigt at påføre creme frem for deodorant på stift, da dette skal gøres med fingrene. Dog har du fuld kontrol over, hvor meget produkt der kommer på huden. Dermed får du også bedre mulighed for at spare på indholdet – eller finde den helt rette mængde til dig, så du får den bedste beskyttelse i løbet af dagen.

Undgå såkaldte krystaldeodoranter

Når du forsøger at undgå aluminium i deodoranter, bør du holde dig helt væk fra de deodoranter, der kaldes for “krystaldeodoranter”. Deodoranterne er nemlig udviklet med stoffet alun, hvilket er et aluminiumsulfat. De er således ikke oplagte, når du leder efter produkter, der ikke indeholder aluminium.

Hvad er forskellen på deodoranter og antiperspiranter?

Du har måske lagt mærke til, at nogle forhandlere skifter mellem ordene deodorant og antiperspirant. Men hvad er mon egentlig forskellen på de to typer?

Kort sagt er antiperspiranter medvirkende til at mindske eller decideret forhindre svedproduktionen i området, hvor de påføres. Dette gør sig ikke gældende med deodoranter, da de blot har til formål at minimere mængden af bakterier og sikre, at man ikke lugter.

Må man bruge deodorant lige efter barbering?

Din hud kan godt være mere sart, når den lige er blevet barberet. Af den grund kan det være en god idé at vente lidt med at påføre deodorant under armene – især hvis den indeholder parfume. Du kan f.eks. barbere dine armhuler aftenen før, så huden har hele natten til at få ro.

Barberer du armhulerne om morgenen, bør du som minimum vælge et alternativ i form af en deodorant, der er mere skånsom og som tilfører huden fugt, næring og pleje. Dette vil have stor effekt på din hud under armene, mens den samtidig sikrer, at du dufter dejligt hele dagen.

FAQ

Hvilken deodorant uden aluminium er bedst?

I denne deodorant uden aluminium test har vi kåret Biotherm Body Deo Pure Natural Protect som én af de bedste deodoranter uden aluminium. Læs alt om testvinderen og de andre produkter i testen.

Hvorfor bør jeg vælge deodoranter uden aluminium?

Menneskekroppen har ikke godt af for meget aluminium. Vi får allerede en del fra kosten, hvorfor du bør holde indtaget på et minimum for dine hudplejeprodukter. Find den bedste deo til dig her.

Kan en deodorant med aluminium påvirke fertilitet?

Hvis du generelt benytter hudplejeprodukter med uhensigtsmæssige stoffer, kan det have indflydelse på din fertilitet og generelle sundhed. Det sker dog ikke, fordi du bruger en deo med aluminium.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×