Få langt hår – Gode råd til at få langt hår hurtigt! (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Hvis du er interesseret i at få langt hår og gerne vil have nogen tips og tricks til, hvordan du bedst muligt opnår dette, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel har vi samlet 15 gode råd til, hvordan du kan gøre noget godt for dit hår, så det har de bedste betingelser for at vokse. Du burde derfor meget gerne opleve at få længere og mere modstandsdygtigt hår, hvis du følger nedenstående råd over en længere periode.

Hvor lang tid tager det at få langt hår?

Håret vokser i gennemsnit én centimeter om måneden, hvilket betyder, at det kan tage noget tid at få langt hår. Du kan dog heldigvis selv gøre nogle ting for at speede processen en smule op, så du hurtigere kan få en god længde i håret. Mest af alt skal du dog væbne dig med tålmodighed, da du ikke kan forvente, at det lange hår magisk vokser ud gennem natten. Du skal derfor højst sandsynligt overveje at omlægge hele din daglige rutine for at opnå langt, sundt og modstandsdygtigt hår. Herunder får du dog 15 gode råd til, hvordan du opnår de lange lokker hurtigst muligt.

15 gode råd til at få langt hår:

 1. Klip dit hår med jævne mellemrum
 2. Find en god hårbørste
 3. Drop den daglige hårvask
 4. Undgå hårplejeprodukter fyldt med kemikalier
 5. Benyt regelmæssigt hårkure, olier og plejeprodukter
 6. Benyt en god shampoo og balsam
 7. Pas ekstra godt på dit hår, når det er vådt
 8. Motionér og spis dig til længere hår og hurtigere hårvækst
 9. Benyt dig af kosttilskud til håret
 10. Drop bomuldshåndklædet efter hårvask
 11. Minimér opsætningen af dit hår
 12. Undgå varme stylingredskaber
 13. Undgå farvning og afblegning af håret
 14. Skift hovedpudebetræk
 15. Undgå for varme bade

1) Klip dit hår med jævne mellemrum

Det kan lyde fjollet, at man skal klippe håret for, at det bliver længere, men det er faktisk sandt nok. Hvis du sørger for at klippe håret med jævne mellemrum, ca. hver tredje måned, så mindsker du mængden af spaltede spidser. Disse kan i længden resultere i, at din frisør skal klippe en stor del af dine spidser af, hvilket giver dårlige betingelser for at få langt hår. Du skal altså simpelthen ind til en trimning fire gange om året for at bibeholde et sundt og optimalt hår, der har gode betingelser for at vokse sig stærkere.

2) Find en god hårbørste

Det er utrolig vigtigt, at du har en god hårbørste, da den kan være med til at mindske hårtab. En god børste vil nemlig ikke hive lige så meget i håret under udredning, men vil i stedet børste knuder og krusninger ud på en skånsom måde, der dog stadig er effektiv. Du kan med fordel overveje at investere i en Detangle Wet Brush fra HairLust, da denne fungerer optimalt i både vådt og tørt hår. Børstehovedet ligger godt i hånden og børstepiggene børster dit hår umådelig skånsomt, men samtidig i en sådan grad, at samtlige knuder fjernes.

Som en ekstra bonus giver en Detangle Wet Brush hovedbunden en blid omgang massage, når du børster håret. Dette er med til at stimulere blodcirkulationen i hovedbunden og i hårsækkene, hvilket i længden hjælper til en hurtigere hårvækst.

Du kan desuden med fordel også børste håret før du går i bad og inden du går i seng for at mindske opbygningen af knuder i håret. Vær dog gerne opmærksom på altid at børste håret forsigtigt og undgå at børste håret for ofte i løbet af en dag.

3) Drop den daglige hårvask

Hvis du er typen, der vasker håret hver eneste dag, så skal du stoppe med det samme! Daglig hårvask skaber nemlig dårlige betingelser for din hovedbund, hvorfor den hurtigt kan komme i ubalance. En hovedbund i ubalance kan medføre en del problemer, såsom fedtet, tørt og skadet hår, samt kløen og irritation i hovedbunden. Når du vasker håret for ofte, påvirker du hovedbundens naturlige produktion af sebum / talg – og det vil du gerne undgå, hvis du ønsker længere hår.

Du skal gerne vaske håret to til tre gange om ugen, så altså gerne ca. hver tredje dag. Dette kan dog udmærket kræve en tilvænningsperiode for både dig og dit hår. Du kan også med fordel vaske håret med shampoo to gange, når du vasker håret for at sikre en optimal rensning og pleje af hovedbunden og håret.

Benyt dig også hellere end gerne af tørshampoo på de dage, hvor du springer hårvasken over. Hvis du mangler inspiration til valg af tørshampoo, kan du læse mere om de bedste varianter af tørshampoo i denne artikel (LINK).

4) Undgå hårplejeprodukter fyldt med kemikalier

Du skal for alt i verden holde dig langt væk fra samtlige hårplejeprodukter, der indeholder kemikalier. Disse kan nemlig resultere i alvorlig skade på dit hår – og så får du hverken sundere eller længere hår. Nogle typer kan desuden også fremtvinge allergi, så det er altså helt generelt en meget dårlig ide at benytte kemikalieholdige produkter. Du må dog hellere end gerne benytte dig af forskellige hårplejeprodukter (se nedenstående punkt), men tjek altid indholdet før du bestiller produktet hjem.

5) Benyt regelmæssigt hårkure, olier og plejeprodukter

Dit hår har kun godt af at få en omgang hårkur en til tre gange om måneden, lidt olie i spidserne eller hovedbunden med jævne mellemrum eller andre hårplejeprodukter, der tilfører næring og fugt til håret og hovedbunden. Dette hjælper nemlig håret til at blive mere modstandsdygtigt, hvilket kan være med til at øge hårvæksten.

Vil du vide, hvilke produkter der er særligt gode for dig og din hårtype? I så fald kan du læse mere om de bedste hårkure i vores artikel om emnet her (LINK).

Hvis du er mere lun på ideen om at friske dit hår op med brugen af en god hårolie, så guider vi dig gerne til de bedste hårolier her (LINK).

6) Benyt en god shampoo og balsam

Selvom du kun skal vaske dit hår hver anden til tredje dag, så skal du stadig sørge for at benytte en god shampoo og balsam. En god måde at styrke håret yderligere på, og dermed sikre en god hårvækst, er nemlig ved at benytte ordentlige materialer i samtlige dele af hårplejen. Her kan en økologisk eller sulfatfri shampoo være en god investering, hvis du har en særlig sart hovedbund eller bare gerne vil gøre noget godt for miljøet. Du kan læse meget mere om de bedste økologiske shampooer i vores artikel om emnet her. Og hvis du er mere interesseret i at finde ud af, hvad der er særligt ved en sulfatfri shampoo, kan du læse vores guide til de bedste sulfatfrie shampooer her.

Hvis du er på jagt efter nogle gode produkter til dit hår, så vil vi dog klart anbefale dig at tjekke sættet Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner fra HairLust ud før du begiver dig på jagt efter andre varianter. Sættet er nemlig både vegansk og økologisk, samt sikrer dit hår optimal pleje og næring. Produkterne i Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner sættet indeholder bl.a. veganske mikro-proteiner fra risekstrakt, planteekstrakter fra blåbær og mango, samt økologisk aloe vera. Tilsammen sørger alle disse ingredienser for, at dit hår bliver styrket indefra, beskyttet og plejet, hvilket forlænger hårets livscyklus. Derudover virker flere af ingredienserne antibakterielt, så du får bugt med bakterier og snavs i hovedbunden.

7) Pas ekstra godt på dit hår, når det er vådt

Dit hår er ekstra følsomt, når det er vådt – og derfor skal du naturligvis også passe ekstra godt på det, når du lige har været i bad, været i poolen / havet eller har gået en tur i regnvejr. Pas derfor på med at børste håret, når det er drivvådt eller benytte en hårtørrer direkte efter, du kommer ud af badet. Du kan med fordel benytte en Detangle Wet Brush (se punktet “find en god børste”), hvis du ikke har mulighed for at vente med at børste håret til det er tørt, da denne reder håret effektivt og skånsomt i selv vådt hår.

8) Motionér og spis dig til længere hår og hurtigere hårvækst

For at skabe de bedste betingelser for dit hår og dets vækst, skal du sørge for, at din krop får nok vitaminer og mineraler i dagligdagen. En sund og varieret livsstil er derfor afgørende for, at du kan få langt, sundt og pænere hår. Du kan derfor med fordel omlægge din livsstil en smule og presse motion ind i dagligdagen for at tage endnu et skridt på vejen med et længere hår.

9) Benyt dig af kosttilskud til håret

Det kan dog være svært at få samtlige vitaminer og mineraler i hverdagen, som beskrevet ovenfor – også selvom man lever sundt og spiser varieret. Af den grund kan du med fordel supplere din sunde livsstil med indtagelsen af kosttilskud, så dit hår får alle de vitaminer og mineraler, der skal til for, at det kan vokse optimalt. Husk dog, at kosttilskud aldrig bør erstatte en sund og varieret livsstil. Det tæller udelukkende som et supplement.

Hvis du har brug for at styrke dit hår med kosttilskud, kan vi anbefale dig at benytte enten Hair Growth Formula Gummies eller Capsules fra HairLust. Begge tilskud styrker og vedligeholder dit hår, samt gør det mere modstandsdygtigt, hvilket er essentielt for et langt og sundt hår. Hair Growth Formula Gummies indeholder bl.a. biotin, zink, folsyre, B5, B6 og B12, hvor Hair Growth Formula Capsules indeholder biotin, zink og agerpadderokkeekstrakt. De særlige vingummier kan fås med et lavt kalorieindhold, men ens for begge produkter er, at de er naturlige og veganske. Både HairLusts gummies og capsules kan benyttes af alle hårtyper.

Vil du vide mere om kosttilskud med vitaminer og mineraler til håret? Du kan læse meget mere om de rigtige vitaminer til håret og hvorfor håret har brug for dem i vores artikel her.

10) Drop bomuldshåndklædet efter hårvask

Som beskrevet i et tidligere afsnit, så er dit hår ekstra følsomt, når det er vådt. Af den grund er det faktisk også en utrolig dårlig ide at vikle et bomuldshåndklæde stramt om håret direkte efter hårvask. En Bamboo Turban Hair Towel fra HairLust kan være en god erstatning til dit nuværende håndklæde til håret, da turbanen tørrer håret mere skånsomt, er lavet af miljøvenligt bambus materiale og fungerer både antibakterielt og lugtresistent.

11) Minimér opsætningen af dit hår

De fleste af os sætter vores hår op i hverdagen, til træning e.l., men faktisk skal man passe en smule på med at have håret opsat, hvis man ønsker langt hår – i hvert fald i stramme opsætninger. Håret har simpelthen bedst af at hænge løst, da elastikker, spænder, hårbånd o.l. i en vis grad slider på håret. Det er især en dårlig ide at benytte hårpynt og elastikker med metallukninger, da de klemmer umådelig hårdt om håret og risikerer at få det til at knække i længden. Hvis du i perioder er nødt til at have håret væk fra ansigtet, så skal primært sætte håret i løse knuder eller hestehaler.

12) Undgå varme stylingredskaber

Dit hår har ikke godt af at blive stylet med varme redskaber hver eneste dag. Det skader simpelthen håret i længden og forhindrer det i at blive sundt og stærkt – og dermed vil det heller ikke have de bedste betingelser for at vokse. Hvis du vil have langt hår skal du derfor undgå varme stylingredskaber i hverdagen, det gælder også en hårtørrer, og helst benytte et produkt på lav eller middel varme frem for et højt varmeniveau, hvis du absolut skal bruge et stylingredskab til særlige lejligheder.

13) Undgå farvning og afblegning af håret

Du er nødt til at modstå fristelsen af at afblege eller farve dit hår, hvis du gerne vil have langt hår på kort tid. Både farvning og afblegning slider på håret og kan være en medvirkende faktor til, at dit hår ikke vokser som det skal. Naturligvis er farvning hver tredje måned mere skadeligt end én gang om året, men hold dig hellere helt fra farvning og afblegning, hvis du vil have langt hår.

14) Skift hovedpudebetræk

Dit hovedpudebetræk skaber muligvis ikke de rigtige betingelser for dit hår, hvis du konsekvent vågner op med uglet hår. Du kan med fordel skifte dit bomulds- eller satin hovedpudebetræk ud med et af bambus, da materialet er blødere, mere åndbart og tættere vævet end andre materialer. På den måde slider du mindske på håret i løbet af natten, hvilket er sundere for dit hår og skaber bedre betingelser for vækst.

15) Undgå for varme bade

De dampende varme bade er hverken godt for din krop, hovedbund eller dit hår, men det kan naturligvis være svært at opgive den varme fornøjelse hver eneste gang man går i bad. Du kan med fordel skylle håret under rindende koldt vand i ca. 10 sekunder efter du har vasket det, da det kolde vand er med til at forsegle det yderste lag af håret. På den måde undgår du fugttab og knækket hår, der ellers er en risiko, når du tager varme bade. Du kan også udmærket forsøge at vænne dig selv til at tage bade ved middel varme frem for de dampende badeture.

Helt grundlæggende er en kombination af de to metoder den optimale løsning. Du skal altså helst både skrue ned for varmeniveauet i badet, når du vasker hår, og tage en kold skyller efterfølgende for at opnå det bedste resultat.

Sundt hår hjælper dig til længere hår

Dit hår og din hovedbund har brug for både pleje og næring for at have de bedste betingelser for vækst, som beskrevet i denne artikel. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du får et sundt og velplejet hår, så kan du læse mere om emnet i vores guide til sundt hår her. De opstillede råd minder dog en del om dem du har læst her, da sundt og langt hår ofte går hånd i hånd.

Har du tør og kløende hovedbund?

En tør og kløende hovedbund kan være en kæmpe hæmsko i hverdagen. Af den grund kan det være en fordel at komme problemet ordentligt til livs frem for at benytte sig af forskellige lappe løsninger. Hvis du gerne vil vide, hvordan du slipper af med en tør hovedbund, så kan du læse meget mere om forebyggelsen og mindskningen af problemet i vores guide til at undgå en tør hovedbund her

Du kan også få lidt viden om, hvorfor hovedbunden begynder at klø og en hjælp til, hvordan du undgår en kløende hovedbund i denne artikel.

Vil du have tykkere hår?

De fleste drømmer vist om både langt og tykt hår, da det vidner om en modstandsdygtig og velplejet hårpragt. Det er dog genetisk bestemt, om man har tykt eller tyndt hår. Man kan dog udmærket benytte sig af forskellige produkter og tiltag for, at håret ser tykkere ud i hverdagen. Vil du vide mere om, hvordan dit hår kan komme til at se tykkere ud? Så skal du læse vores artikel til at få tykkere hår

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×