Farvet dagcreme – 6 farvede dagcremer med forskellige egenskaber 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Farvet dagcreme er blevet populært i de seneste år. Den bedste dagcreme med farve giver dit ansigt fugt og en mere ensartet hud. Den giver dig et let solkysset udtryk, og den gør det med et transparent resultat, der bemærkes, men ikke ses (wauw!).

Hybrid-makeup – og særligt dagcremer med farve – er populære som aldrig før, og det er der gode grunde til. Udover at være det lette og lækre alternativ til tungere makeup som foundation, cc-, og bb cremer, er det også nærende hudpleje. Men hvad er egentlig en god farvet dagcreme, hvad skal den kunne, og hvordan ser den ud?

Vi anmelder 6 farvede dagcremer i denne test, hvor vi ser på fordele og ulemper i forhold til konsistens, effekt, farve og hudtone. Bagefter ser vi på, hvordan en farvet dagcreme virker, og hvordan den er anderledes i forhold til produkter som cc/bb cremer og foundations.

Fordele
 • pros-icon.svg Fugter godt uden at fedte
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hudtyper – også sensitiv hud
 • pros-icon.svg Giver en flot radiant finish
 • pros-icon.svg Føles vægtløs på huden
 • pros-icon.svg Kan nemt blandes med andre cremer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Origins Ginzing Energy-Boosting Tinted Moisturizer SPF40

Leder du efter en daglig go-to ansigtscreme med farve, der giver dig let glød og et flot nude look på få minutter? Med denne Origins dagcreme får du ensartet hudtonen uden at skulle gå på kompromis med et 100% naturligt look.

Duften er let uden at være overvældende, og cremens Energy-Boosting egenskaber mærkes som en let sprudlende fornemmelse i huden i de første sekunder efter påføring.

En farvet dagcreme med høj SPF

Det særlige ved denne farvede dagcreme er dens høje solbeskyttelse, og dens samtidige lette følelse på huden – som netop gør den til en ener i denne test.

Med solfaktor 40 i ansigtet er du nemlig godt dækket ind, og med en formel som denne kan du ikke engang mærke dens dækkende beskyttelse.

Farven er knækket hvid og som med det er med farvede cremer med tint release effekt, får den kulør mens du smører den ud. Her skal nævnes at ikke alle tint release dagcremer er lige gode til at tilpasse sig det naturlige farvepigment, men denne her gør det godt hos både kolde og varme hudtoner.

Vores vurdering

Cremen vil være et kæmpe hit hos dig, der ikke kan lide følelsen af ‘at have noget i ansigtet’, men som stadig vil have en farvet dagcreme med både fugtgivende og beskyttende egenskaber. Den er derudover nem at smøre ud og føles – trods den høje SPF – som en helt almindelig let og lækker dagcreme.

Fordele
 • pros-icon.svg Svedresistent – ideel om sommeren og på solferien
 • pros-icon.svg God til let uren hud
 • pros-icon.svg Giver huden langtidsvarende fugt – rigtig god til tør hud
 • pros-icon.svg Let dækkeevne til flere hudtoner – fås i 5 forskellige nuancer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Clinique Moisture Surge Sheertint Hydrator SPF25 #2 Light

Dewy uden at fedte og rigtig god til kombineret og tør hud – denne ansigtscreme med farve giver lidt mere moisture end sheer, men det er kun godt for hudtyper med tendens til ekstra tørhed.

Den sidder godt og holder længe, og den har en let til medium dækkeevne, som udglatter fint uden at sætte sig i furerne. Hvor mange hydrerende produkter ender med at fedte ansigtet til sidst på dagen, holder denne sit dewy look på en tør måde.

Farven vi har prøvet her er relativt lys, men bliver faktisk noget mørkere end forventet, så det skal du være opmærksom på.

Vores vurdering

God som farvet ansigtscreme alene, men endnu bedre til dig der vil følge op med en foundation eller en bb creme, hvor ‘bunden’ skal være flot og holdbar.

Fordele
 • pros-icon.svg Beskytter huden mod frie radikaler
 • pros-icon.svg Giver glød til alle hudtoner
 • pros-icon.svg Føles ikke klistret eller fedtet på huden
 • pros-icon.svg Ikke-tilstoppende og dermatologisk testet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15

Lækker, fugtgivende og forebyggende – denne farvede dagcreme kan lidt mere end alle de andre. Med antioxidanter og lette farvepigmenter får du både glød og anti-age hudpleje i ét, og det er noget vi er vilde med.

Som en ultra-let selvbruner

Cremen har en lettere grålig farve, som du nemt blender ind i huden, og som ligeså stille ændrer sig til en flot medium tone. Den giver en anelse mere glød end de andre farvede dagcremer vi har testet, og kan på den måde godt minde lidt om en let selvbruner. Det betyder også, at den kan give en meget flot ensartet hudtone, men uden at virke tung og dækkende som en foundation.

Vores vurdering

Har du ikke noget mod parfume, er denne farvede dagcreme et af de bedste hudplejeprodukter i sin kategori. Den fungerer godt hele året og giver huden det der ekstra ‘noget’. Fantastisk produkt efter vores vurdering.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver et varmt og let solkysset look
 • pros-icon.svg Ekstra drøj i brug – en mængde på størrelse med en ært er nok til hele ansigtet
 • pros-icon.svg Meget fugtgivende – god hudpleje til meget tør hud
 • pros-icon.svg Oliefri ansigtscreme

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Origins Vitazing Energy-Boosting Moisturiser SPF15

Endnu en dagcreme med farve fra Origins, og en gammel favorit, vi stadig elsker. Med en let dækkeevne og en frisk duft af mangosteen får du her en dagcreme, der kan indhente minutter i din morgenrutine. Det er minimalt hvad du skal bruge, og den trænger ind i huden i løbet af få sekunder. Med en mere ensartet og let glowy teint, er du hurtigt ude af døren med denne tube ved hånden.

Ligesom Origins Ginzing udgaven i testen her, har denne også en let konsistens, der nemt blender ind i huden. Dækkeevnen synes dog at være en anelse svagere end i Ginzing formularen, men du får stadig samme radiant finish. Da den ikke indeholder ingefær og koffein (som Ginzing formularen) får du ikke samme opfriskende effekt. Til gengæld er den mere drøj i brug og ligeså fugtgivende og blød på huden.

Vores vurdering

En god farvet dagcreme til dig med normal til tør hud, som ønsker et ultra-let glow til at kvikke ansigtet op med.

Fordele
 • pros-icon.svg lndeholder plantebaserede ekstrakter som opstrammer og udjævner
 • pros-icon.svg Fås i 7 forskellige nuancer – her kan både lyse og mørkere hudtoner være med
 • pros-icon.svg Ensarter hudtonen og har en relativt god dækkeevne for en farvet dagcreme at være

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Sisley Paris Phyto-Hydra Teint SPF15 #1 Light

Sisley giver dit ansigt en sund og ensartet hudtone uden at være hverken dewy eller overdrevet glowy.

Denne farvede dagcreme giver huden lidt glød, og den har en fin dækkeevne, der med lidt god vilje kan skjule både synlige porer, let rødme og svage pigmentforandringer.

Cremen er let og luftig at have på, og den holder sit matte look det meste af dagen.

Endnu en gevinst med den er, at den er velsammensat med en række forskellige udglattende og hud-forfinende ingredienser. Du får altså både dagcreme med farve og god anti age hudpleje med denne tube, hvorfor den vil være særligt god til dig med moden hud.

Vores vurdering

Denne farvede dagcreme fra Sisley er dyr, og det kan man godt mærke; den føles nærmest luksuriøs på huden og den har nogle virkeligt gode hudplejende ingredienser i sig. Den vil fungere super som en primer og i det hele taget være god under makeup. Eneste hage er, at du gerne skal have en gennemfugtet hud før du kommer den på, ellers kan den godt begynde at føles tør efter nogle timer.

Fordele
 • pros-icon.svg Mindsker rødme og farveforskelle i ansigtet
 • pros-icon.svg Beskytter mod solens stråler med solfaktor 30
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Høj dækkeevne – god under makeup og på uren hud
 • pros-icon.svg God som både dagcreme og som prep før makeuppen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dr. Jart+ Pleje Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment

Denne dagcreme med farve er ligeså speciel som navnet, og det er både godt og dårligt. Mens den gør et fremragende stykke arbejde på farveforskelle og røde områder i huden, er det som om den ikke tilpasser sig helt til hudfarven den anvendes på. Det betyder at den nok kun kan bruges til lyse hudtyper, medmindre den kombineres med en foundation efterfølgende.

Konsistensen er let til medium fed, men føles tung. Det er derudover nemt at komme til at bruge for meget. Den kræver øvelse, men vil samtidigt være uundværlig for lyse hudtyper, der har brug for farvekorrigering.

Vores vurdering

God dagcreme til huden, der hurtigt bliver rødmosset og irriteret. Ansigtscremen her kræver tid og tilvænning, og er nok den mindst brugervenlige af testens 6 produkter. 

Guide

Sådan vælger du den bedste farvede dagcreme

Der er grundlæggende to ting, du skal se efter når du er på jagt efter en dagcreme med farve; din hudtype og din hudtone.

Heldigvis virker flere dagcremer med et såkaldt ‘tint release’, som betyder, at de tilpasser sig det naturlige farvepigment i din teint. Andre dagcremer indeholder farvepigmenter, og ved disse skal du være ekstra opmærksom på at vælge en, som passer til din hudtone.

Hvad hudtype angår, fungerer det som med en hvilken som helst anden dagcreme – find en, der matcher tilstanden i huden.

Forskellen på en farvet dagcreme, en BB creme og en CC creme

En dagcreme med farve er et såkaldt hybrid-hudplejeprodukt. Den har ikke en høj dækkeevne ligesom en foundation. Og den er heller ikke helt ligesom BB og CC cremer – men kan dog siges at ligge ret tættest på en CC creme, idet den er fugtgivende.

Hvordan virker en farvet dagcreme?

Farvede dagcremer har en ultra-let dækkeevne, og de kan hjælpe med at ‘smoothe out’ og give en mere ensartet hudtone i ansigtet. De er ideelle til den daglige hudpleje, og er en både nem og hurtig løsning til at give huden en flot glød med et helt naturligt look.

Alt afhængigt af de specifikke ingredienser i den farvede dagcreme, kan nogle hjælpe med at udjævne uregelmæssigheder som fine linjer og synlige porer.

Det er dog de færreste af dem, som kan dække meget synlig rødme og pigmentpletter – her skal du have fat i noget med en højere dækkeevne som en BB creme eller en rigtig foundation. Derudover kan dagcremer med farve være et godt alternativ til en primer.

Farvet dagcreme med eller uden SPF

En dagcreme som beskytter mod solens stråler er aldrig en dårlig idé. Faktisk er spf i en dagcreme noget vi til enhver tid vil anbefale dig at gå efter.

Beskytter den farvede dagcreme du har, ikke mod solen, bør du bruge den i kombination med en solcreme til ansigtet.

FAQ

Hvilken farvet dagcreme er bedst i test?

Den bedste farvet dagcreme i test er Origins Ginzing Energy-Boosting Tinted Moisturizer SPF40. Her får alle hudtyper fugt og let glød med en opfriskende effekt og høj SPF beskyttelse.

Hvad er forskellen på BB og CC creme?

Både BB og CC cremer giver en mere ensartet hudtone. Forskellen på dem er, at en BB creme er mere intens i farven mens en CC creme tilfører huden mere fugt.

Hvad er en farvet dagcreme?

En farvet dagcreme er en let pigmenteret dagcreme. Den giver fugt og udjævner din hudtone, men er ikke ligeså kraftig og/eller dækkende som en foundation.

Hvad er den bedste BB Cream?

Den bedste BB cream til dig passer til tilstanden i huden, hudtone og dit specifikke behov.

Hvilken dagcreme skal jeg vælge?

Du skal vælge en dagcreme, der passer til din hudtype og dine øvrige behov. Du kan eksempelvis få dagcremer med farve, solfaktor og anti-age egenskaber.

Er det nødvendigt at bruge creme?

For de fleste bosiddende i kolde klimaer som Danmark, kan det blive nødvendigt at bruge creme. Derudover skal cremer anses som et velvære-produkt, som kan hjælpe med at forbedre tilstanden i din hudtype.

Hvornår bruger man BB Cream?

En BB cream fungerer som en almindelig dagcreme. Døjer du med tør hud, som let kommer til at smuldre når du bruger foundation, kan en BB creme være en løsning for dig.

Hvilken creme er bedst mod rynker?

En god creme mod rynker giver først og fremmest godt med fugt. Derudover er peptide-komplekser, aminosyrer og a-vitamin nogle af de ingredienser, du skal gå efter i cremer mod rynker.

Er Clinique et godt mærke?

Flere af Cliniques produkter er Svanemærket og parfumefri. Derudover er alle produkter fri for parabener, og man kan derfor sige, at Clinique er et godt hudplejebrand.

Hvorfor kan jeg nulre min ansigtscreme af?

Der kan være flere årsager til, at du kan nulre din ansigtscreme af. Det kan for eksempel være, at du bruger den i kombination med et andet produkt, som gør at den ikke kan trænge ind i huden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×