Bedste fedtcreme test 2022 – 5 gode fedtcremer til overbelastet og tør hud

1
Locobase Fedtcreme

Derfor skal du vælge Locobase Fedtcreme En apotekerfavorit og en af de bedste cremer til udsat hud; denne Locobase fedtcreme 70 % er bredspektret og god. Cremen er ultra-fed, nærende og lækker, og den er idéel til både eksemhud og hud, der ‘bare’ er ekstra tør. Den er plejende og lægger en beskyttende hinde på huden, og kan virkelig gøre underværker hos alt fra tørsprukne knoer til sviende og rød problemhud. Lider du af psoriasis…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Locobase Fedtcreme 149,95 kr. Mecindo.dk
Decubal Lipid Cream 259 kr. Med24.dk
Dr. Warming Basic Cream 223,97 kr. Jala-helsekost
Ceridal Lipogel 135 kr. Med24.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Få styr på din hud i denne artikel, hvor vi finder den bedste fedtcreme! Vi tester 5 fede cremer til ekstra tør og belastet hud, og vi tager højde for både fordele og ulemper når vi undersøger hvert produkt.

Du skal bruge en fedtcreme, men ved ikke helt hvilken du skal vælge. For selvom en fedtcreme mange gange faktisk bare er en fedtcreme, så er der alligevel små forskelle som du intet ved noget om. Det gør vi til gengæld, og vi har prøvet 5 forskellige fedtcremer for at mærke denne forskel. I vores købsguide ser vi nærmere på, hvad fedtcremer er, og hvad de anvendes bedst til. For produktdetaljer kan du hoppe over og se testens 5 cremer i vores sammenligningstabel lige her.

Locobase Fedtcreme – Bedst i test

Derfor skal du vælge Locobase Fedtcreme

En apotekerfavorit og en af de bedste cremer til udsat hud; denne Locobase fedtcreme 70 % er bredspektret og god. Cremen er ultra-fed, nærende og lækker, og den er idéel til både eksemhud og hud, der ‘bare’ er ekstra tør. Den er plejende og lægger en beskyttende hinde på huden, og kan virkelig gøre underværker hos alt fra tørsprukne knoer til sviende og rød problemhud. Lider du af psoriasis vil den i øvrigt være en af de bedste fedtcremer til dig. Cremen er hurtigtvirkende og meget blødgørende og kan anvendes af hele familien.

Det vi liker:
 • Astma-Allergi Danmark certificeret fedtcreme
 • Forbedrer hudens elasticitet og gør den smidig
 • Idéel til hud med tendens til at sprække
 • God fedtcreme til hænder
 • Særligt velegnet som supplement til eksembehandlinger med kortisoncreme
Det vi ikke liker:
 • Ikke den bedste til sart hud i ansigtet
 • Indeholder Methylparaben

Decubal Lipid Cream – Bedste billige

Derfor skal du vælge Decubal Lipid Cream

Børneeksem eller vokseneksem? Denne Lipid Cream fra Decubal fugter, beroliger og giver godt med beskyttelse til alle former for atopisk eksem. Den har en relativt let konsistens for en fedtcreme at være, og er derfor idéel til større områder på kroppen ligesom den er oplagt til ansigtet. Udover at være en fremragende fedtcreme til tør hud, er denne Lipid formular også helt super at bruge som en plejende creme på helede operationsar, hvor huden er rød og stram. Skal du på skiferie vil den ligeledes være praktisk og god, da den trænger hurtigt ind i huden og derfor er nem at smøre de kolde kinder og hænder med i løbet af dagen.

Det vi liker:
 • Fedtcreme helt fri for farvestoffer, parfume og parabener
 • Astma-Allergi Danmark certificeret
 • Lindrer kløe og røde plamager i skadet og sart hud
 • Uden parabener og parfume
Det vi ikke liker:
 • Har du ekstremt tør hud med dybe revner er denne fedtcreme ikke den bedste

Dr. Warming Basic Cream – Bedste premium

Derfor skal du vælge Dr. Warming Basic Cream

Til dig, der døjer med ru og ekstremt tør og/eller sart hud; denne fedtcreme er gennemtestet (på Bispebjerg Hospital), og er særligt velegnet til problemhud, der trænger til seriøs pleje.

Det er en meget fed creme, og nok det tætteste du kan komme på en creme med et højt fedtindhold, der ikke føles tung på huden. Den lægger en beskyttende hinde, som sikrer din hud godt med sund fugt i rigtig lang tid. Den får en let konsistens i kontakt med huden og er overraskende nem at fordele alle steder på kroppen. Cremen efterlader huden smidig og næret og er idéel til mere alvorlige hudtilstande som psoriasis og hud, der er i lægelig behandling.

Det vi liker:
 • Fed fedtcreme udviklet i samarbejde med danske dermatologer
 • Astma-Allergi Danmark certificeret
 • Højt fedtindhold på 92 % – giver langtidsbevarende fugt til huden
 • Uden parfume, farvestoffer og parabener
 • Beskytter og gør huden smidig – god creme til meget tør hud og skadet hud
Det vi ikke liker:
 • Fungerer bedst på ren og fugtig hud lige efter et bad

Dermalog Fedtcreme – Bedste til hele kroppen

Derfor skal du vælge Dermalog Fedtcreme

Døjer du med problemhud på større områder af kroppen, er denne plejende creme fra Dermalog muligvis din redning. Det er en creme mod tør hud, men med et lavere fedtindhold end du ser hos andre fedtcremer. Den har derfor en konsistens, der er relativt let (og i dette tilfælde som også føles lækker) at smøre på huden. Den holder godt på fugten og er velegnet til at berolige opblussen hud.

Med 56 % fedt er denne creme altså rigtig god både som ekstra fugtgivende pleje og som supplement til hudbehandling med steroidcreme på større områder af kroppen.

Det vi liker:
 • Parfumefri fedtcreme uden parabener – Svanemærket og Allergy Certified
 • Udviklet af danske hudlæger – din garanti for sikker hudpleje
 • Modvirker og lindrer kløe – god til irriteret og sart hud
 • Indeholder e-vitamin – beskytter mod frie radikaler
 • God fedtcreme til ansigtet
Det vi ikke liker:
 • Går du efter en fedtcreme til meget tør hud vil denne næppe have fedt nok

Ceridal Lipogel – Bedste vandfri fedtcreme

Derfor skal du vælge Ceridal Lipogel

Har du brug for en creme, der virkelig kan holde på fugten i din hud, så er denne Ceridal fedtcreme til dig. Det er en vandfri fedtcreme, der lægger en tæt hinde på huden så den bliver meget modstandsdygtig. Det høje fedtindhold er nemlig med til at danne en beskyttende barriere, som modstår blæst og frosttemperaturer. Cremen er derfor idéel som beskyttende hudpleje ved udendørs aktiviteter i kolde og barske klimaer. Til trods for, at det er en creme uden vand, blokerer den ikke for hudens åndbarhed. Perfekt til skiferien og til hud, der er ekstremt tør.

Det vi liker:
 • Ultra-fed creme med et ekstra højt fedtindhold på 100 %
 • Uden farvestoffer og parfume
 • Rigtig god fedtcreme til tør hud på hænderne
 • God som kuldecreme
Det vi ikke liker:
 • Lindrer ikke kløe og anbefales ikke til skadet hud
 • Ikke altid lige god til irriteret og sart hud
 • Har en meget fed konsistens – ikke oplagt til større områder på kroppen

Sådan vælger du den bedste fedtcreme – købsguide

Hvad er fedtcreme og hvad skal den bruges til?

Fedtcremer er gode til en masse ting, og mange af os har på et eller andet tidspunkt i livet haft brug for en. En fedtcreme er egentlig ‘bare’ en creme til tør hud – med masser af fedt. Og som med selvsamme fedtindhold, blandt andet skal hjælpe med at holde på fugten i huden. Men det er alligevel ikke det samme som en almindelig fed fugtighedscreme.

Fedtcremer er specialcremer, som lægger en beskyttende barriere på huden, og som hverken indeholder farvestoffer eller parfume. Ved at give beskyttelse, kan de afhjælpe tab af fugt og de kan lindre skadet, irriteret og ekstra tør hud. Fedtcremer indeholder fedtstoffer, hvor paraffin og petrolatum ofte forekommer som hovedingredienser – og det er blandt andet disse, der fungerer som en beskyttende barriere ved at lægge en hinde på hudens overflade. Derudover vil en fedtcreme også bestå af blødgørende ingredienser og ind imellem også antioxidanter som for eksempel e-vitamin.

Fedtcremer optræder ikke i hobetal som så mange andre hudplejeprodukter gør, og det er derfor ret nemt at vælge en.

Men ind imellem kan der være nogle små detaljer, som kan gøre en forskel alt afhængigt af, hvad du skal bruge en fedtcreme til. Det kan være, at du har brug for en fedtcreme kun til hænder og albuer, eller i stedet en, der er særligt velegnet til skællende hud med eksem i ansigtet eller på store dele af kroppen.

Vi gennemgår i det følgende hvad en fedtcreme er for en størrelse, og hvordan den anvendes til forskellige hudtilstande. Så kan du få styr på, hvilken der er bedst til dig.

Fedtindholdet i en fedtcreme

Fedtcremer har, som navnet indikerer, et højt fedtindhold. Dette fedtindhold måles i procent, og hvor den normale fedtprocent i en almindelig fed creme er omkring de 30 %, er den i fedtcremer typisk omkring 70 % eller derover.

For lotions og lette fugtighedscremer ligger fedtprocenten mellem 13- og 15 %.

Når fedtprocenten er oppe på de 100% i en creme, kategoriseres den også som en salve. En fedtprocent på 100 betyder i praksis bare, at cremen ikke er tilsat vand.

Fedtcreme uden uønsket kemi og parabener

Netop fordi fedtcremer i udgangspunktet er formulerede til overbelastet og irriteret hud, er mange af dem helt fri for parfume, parabener og anden uønsket kemi. Derfor kan det være forvirrende, at nogle få alligevel har methyl- eller ethylparabener på ingredienslisten. Særligt fordi de samtidigt har hudvenlige certificeringer. Her bør du vide, at procentdelen af disse to parabenetyper, når/hvis de optræder i en fedtcreme, er så minimal, at de ingen sundhedsrisiko udgør.

Disse to parabener er dog stadig (men kun) mistænkte for at være hormonforstyrrende (2022), mens for eksempel butylparaben er hormonforstyrrende.

Fedtcreme til overbelastet hud og eksem

Fedtcremer er skabte til overbelastet hud, og hud, der er irriteret. Har du prøvet at have problemhud i form af tør og skællende hud, så er der ret stor sandsynlighed for at du ved, hvor effektiv en fedtcreme kan være.

For typer med slemme eksemudbrud, der kræver behandling med kortisonsalve (også kendt som hormon- og steroidcreme), vil behandlingen mange gange være ledsaget af en fedtcreme.

Eksemhud betegnes som hud, der mangler fedtstoffer, og som derfor er sart og mere modtagelig overfor ydre påvirkninger. Her kan en fedtcreme give ekstra fugt og lægge et beskyttende lag på hudens overflade.

Fedtcreme til børn

Stort set alle fedtcremer kan anvendes af både børn og voksne. Har du en nyfødt eller en baby gælder dog lidt anderledes regler, og du bør rådføre dig med en læge inden du tager en fedtcreme i brug.

pH-værdi i en fedtcreme

En normal sund hud har en pH-værdi på omkring 5. pH-værdien i fedtcremer ligger typisk mellem 4,5 og 5, og de kan derfor hjælpe med at genopbygge belastet hud (hvor pH-værdien er ude af balance). Enkelte fedtcremer har en lidt højere værdi og anvendes bedst som supplement til hudbehandling med lægemidler.

Hvorfor skal man bruge fedtcreme?

Fedtcremer er udviklede til meget tør hud – både for at fugte, men også for at lægge en beskyttende hinde på den tørre hud. Det er som nævnt ofte i forbindelse med overbelastet og irriteret hud, at fedtcremer er gode, men de kan også være gode til normal hud, der lider af fugttab i perioder.

I de danske vintermåneder er en fedtcreme for eksempel god til udtørrede hænder og albuer. Arbejder du et sted, hvor du vasker hænder ofte, er fedtcremer oplagte at have stående ved håndvasken. Derudover er de fantastiske til at nære og beskytte hænderne om natten når du får din skønhedssøvn.

FAQ

Hvilken er den bedste fedtcreme i test?

Den bedste fedtcreme i test er Locobase fedtcreme! Fed og nærende og alt, hvad du kan ønske dig af en fedtcreme – her får din hud pleje og beskyttelse i lange baner.

Hvad gør fedtcreme?

En fedtcreme modvirker fugttab og lindrer tør og irriteret hud ved lægge en beskyttende hinde på huden.