Fedtet hår – Sådan behandles fedtet hår nemt ( 8 Gode råd + guide!)

1
Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Med Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner i badet vil du i den grad kunne se en forbedring på dit hår inden for kort tid. Produkterne har en god opbygning af veganske, økologiske og silikonefrie ingredienser. Derfor skal du vælge Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner Hvis du gerne vil være helt sikker på at gøre noget godt for dit hår, så skal du investere i denne pakke med både Hair Growth &…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner
Tea Tree Oil Serie 79 kr. Smukkere.dk
Kérastase Specifique Bain Divalent 237 kr. Parfumdreams.dk - DK
Raunsborg Extra Treatment Shampoo 97,95 kr. Well
Hair & Scalp Detox Scrub
Scalp Follicle Treatment & Volumizer
System 4 Scalp Tonic 75 kr. Lyko DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Lider du af en kløende og irriteret hovedbund og fedtet hår? Og vil du gerne vide, hvordan du slipper af med det én gang for alle og i stedet får en flot, sund og glansfuld hårpragt? Så er du kommet til det rette sted. Vi har gennem en test af shampoo til fedtet hår fundet frem til de bedste produkter på markedet, så du nemt kan få styr på håret igen. Du kan se alle de fantastiske produkter herunder. Og hvis du også vil vide mere om, hvorfor man får fedtet hår og hvordan du kan undgå fedtet hår i fremtiden, så kan du med fordel læse videre efter produkterne.

Hvad skyldes fedtet hår og hovedbund?

 • Overproduktion af talg / sebum i hovedbunden
 • For hyppig vask af håret
 • Hormonelle påvirkninger, såsom pubertet, graviditet, stress o.l.
 • For usund kost og dårlig livsstil
 • Brugen af shampoo og balsam med fedtede olier og forkerte stylingprodukter

Samtlige af de ovenstående punkter vil blive uddybet yderligere efter vores produktoversigt.

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner – Bedste shampoo og balsam til fedtet hår

Med Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner i badet vil du i den grad kunne se en forbedring på dit hår inden for kort tid. Produkterne har en god opbygning af veganske, økologiske og silikonefrie ingredienser.

Derfor skal du vælge Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Hvis du gerne vil være helt sikker på at gøre noget godt for dit hår, så skal du investere i denne pakke med både Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner. Shampoo og balsamens opbygning giver dit hår fugt og næring, hvilket vil få det til at blive stærkere og kunne vokse sig længere. Begge produkter består af veganske mikro-proteiner, nærende planteekstrakter fra økologisk aleo vera, samt mango- og blåbærekstrakt. Alle disse ingredienser hjælper med at styrke dit hår og forhindrer det desuden i at udtørre.

Det vi liker:
 • Forlænger hårets livscyklus og forebygger spaltede lokker
 • Vegansk, økologisk, silikonefri og uden parabener
 • Mulighed for at benytte produktet i farvet hår

Tea Tree Oil Serie – Shampoo, balsam og hårkur til tør hovedbund og fedtet hår

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis det står rigtig slemt til, så kan Tea Tree Oil serien med både shampoo, balsam og hårkur være noget for dig. Den afhjælper naturligvis fedtet hår, men også alle former for irritationer i hovedbunden.

Derfor skal du vælge Tea Tree Oil Serie

I denne serie Tea Tree Oil serie fra Australian Body Care får du hele tre produkter i samme køb. Ved at benytte alle tre produkter får du både god pleje af dit hår og normaliserer din hovedbund uden nogen skadelige bivirkninger. Lige netop denne serie kan desuden også hjælpe dig med at forebygge skæl, irriteret og tør hovedbund, eksem eller bumser i hovedbunden. Hair Clean Shampooen indeholder bl.a. Tea Tree Oil og kokosolie – og så renser den håret effektivt i dybden. Balsamen forebygger nye slidskader og hjælper til en sundere hovedbund. Du får også en Scalp Cure med i pakken og denne skal du benytte én gang om ugen. Scalp Cure indeholder også Tea Tree Oil og derudover lindrende ingredienser, der hjælper på en tør og irriteret hovedbund og styrker hårrødderne.

Det vi liker:
 • Opbygning med Tea Tree Oil, der har antibakteriel virkning
 • Pakken indeholder tre produkter, der alle afhjælper problemer i hovedbunden

Kérastase Specifique Bain Divalent – God shampoo til fedtet hår og hovedbund

En Kérastase Specifique Bain Divalent shampoo kan være behjælpelig med at normalisere og stabilisere din hovedbunds fugtbalance og reducere den overproduktion af sebum, der højst sandsynligt gør, at dit hår bliver fedtet.

Derfor skal du vælge Kérastase Specifique Bain Divalent

Du kan med fordel investere i en Kérastase Specifique Bain Divalent shampoo, hvis du lider af fedtet hovedbund og har svært ved at komme den helt til livs. Denne shampoo går nemlig ind og normaliserer hovedbundens fugt samtidig med, at den stabiliserer din hovedbunds overproduktion af sebum, som er det der højst sandsynligt giver dig fedtet hår. Selvom shampooens primære funktion arbejder i din hovedbund, så sørger produktet også for at give pleje til dine længder og spidser, så disse ikke tørre ud.

Det vi liker:
 • Hjælper på fedtet hår, men giver også pleje til hårets længder og spidser
 • Kan benyttes af alle hårtyper for at mindske fedtet hår
 • Normaliserer hovedbunden og dens (over)produktion af talg

Raunsborg Extra Treatment Shampoo – Virker lindrende på en irriteret hovedbund

Med en Raunsborg Extra Treatment Shampoo får du både dybderensning af dit hår og hovedbund, en SLS og SLES fri shampoo, samt pleje og styrkning af håret. Lige netop denne variant er særligt god til sensitive hovedbunde.

Derfor skal du vælge Raunsborg Extra Treatment Shampoo

Hvis du lider af sensitiv eller irriteret hovedbund, så skal du være opmærksom på, at du får benyttet en shampoo, der ikke irriterer din hovedbund yderligere. Af den grund kan du med fordel overveje at investere i en Raunsborg Extra Treatment Shampoo, da den virker beroligende og lindrende på hovedbunden – selvom den er følsom i forvejen. Shampooen kan benyttes af alle hårtyper og sørge for at dybderense, pleje og beskytte dit hår. Shampooen har en opbygning med bl.a. havtorn, multebær, sukkerroe og hvedeekstrakt, hvilket gør shampooen ekstra hydrerende og velduftende. Desuden er denne variant SLS og SLES fri.

Det vi liker:
 • Kan benyttes af alle hårtyper, men er især god for sensitive hovedbunde
 • Stabiliserer fugtbalancen og styrker håret
 • SLS og SLES fri

Hair & Scalp Detox Scrub – Den bedste scrub til fedtet hår

Med en Hair & Scalp Detox Scrub får dit hår lige dét ekstra pleje, da denne scrub renser ordentlig i dybden. Den vil således både rense for snavs og overskydende talg i din hovedbund, samt styrke denne så du undgår fedtet hår.

Derfor skal du vælge Hair & Scalp Detox Scrub

Det er ikke sikkert, at det er nok at benytte sig af shampoo for at komme af med det fedtede hår og så må man f.eks. ty til en detox scrub. Denne fine Hair & Scalp Detox Scrub består af økologisk blåbær- og acaiekstakt, aloe vera, grøn mynte og havrekernemel, der både virker antibakterielt og eksfolierende samtidig med at give fugt og virke nærende på både hår og hovedbund. Derudover hjælper ovenstående ingredienser med at afbalancere olieniveauet i hovedbunden, samt fugter og virker antiinflammatorisk. Scrubben indeholder også aktive mikro-proteiner, der styrker og genopbygger håret, så det bliver mere modstandsdygtigt. Du får altså en optimal hovedbundsscrub, der afhjælper en fedtet, tør og kløende hovedbund ved at rense i dybden og opretholde en god balance i din hovedbund fremover.

Det vi liker:
 • Fjerner både snavs og overskydende talg fra hovedbunden
 • Økologisk, vegansk, silikone-, sulfat- ftalater- og parabenefri
 • Mulighed for at benytte produktet i farvet hår

Scalp Follicle Treatment & Volumizer – Stylingsprodukt til fedtet hår

Scalp Follicle Treatment & Volumizer lader dig slå to fluer med ét smæk, da den både mindsker irritation i din hovedbund og får dit hår til at se voluminøst ud efter brug.

Derfor skal du vælge Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Med en Scalp Follicle Treatment & Volumizer kan du gøre noget ekstra godt for dit fedtede hår og samtidig få det stylet på en god måde. Dette produkt skal ikke skylles ud af dit hår, da det er en leave-in hovedbundsbehandling. Den giver fugt og pleje til en irriteret hovedbund, mens opbygning med økologisk mynte beroliger din hovedbund og styrker hårets vækst. Derudover giver en Scalp Follicle Treatment & Volumizer ekstra volumen til dit hår, så du kan altså sagtens benytte dig af dette produkt som både behandling og stylingprodukt.

Det vi liker:
 • Stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og mindsker irritation
 • Kan benyttes af både kvinder og mænd, men er dog særlig velegnet til tyndt hår
 • Økologiske og veganske ingredienser, der fremmer en sund hovedbund

Maria Nila Dry Shampoo – Tørshampoo til fedtet hår

Med en Maria Nila Dry Shampoo har du fundet dit daglige redskab til at hjælpe mod fedtet hår. Produktet fjerner overskydende fedt fra hovedbunden og håret, hvilket sørger for, at dit hår ikke ser fedtet ud mellem hårvaske.

Derfor skal du vælge Maria Nila Dry Shampoo

Har du svært ved at springe en hårvask over fordi dit hår altid kommer til at se ultra fedtet ud, hvis du ikke vasker det? I så fald skal du investere i denne Maria Nila Dry Shampoo. Tørshampooen fungerer som en pudderspray og du kan udmærket benytte den til dagene mellem hårvasken, da produktet hjælper med at fjerne overskydende fedt og talg fra hår og hovedbund. Maria Nila Dry Shampoo reducerer farvetab, beskytter mod UV-stråler og så er den fri for sulfater, frie radikaler og parabener. Produktet kommer desuden i en 100% CO2 kompenseret emballage.

Det vi liker:
 • Fjerner overskydende fedt og talg fra håret – og kan benyttes af alle hårtyper
 • Vegan-venlig, samt parabene- og sulfat fri
 • Miljøvenlig, da produktet kommer i en 100% CO2 kompenseret emballage

System 4 Scalp Tonic – Leave-in tonic mod skæl og kløende hovedbund

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Nogen gange skal der gøres noget ekstra for ens hår og her kan en System 4 Scalp Tonic være den rette løsning. Tonic’en skal blive siddende i hovedbunden, hvor den så vil opløse overskydende sebum, så dit hår ikke bliver fedtet.

Derfor skal du vælge System 4 Scalp Tonic

En System 4 Scalp Tonic kan også være en god løsning, hvis du har svært ved at komme dit fedtede hår til livs. Her får du et produkt, der skal blive siddende i hovedbunden for at bevirke skæl og kløen. Samtidig sørger tonic’en for at opløse overskydende talg i din hovedbund, så dit hår ikke bliver fedtet. System 4 Scalp Tonic stimulerer også blodcirkulationen i din hovedbund, så du får en ny og sund hårvækst frem.

Det vi liker:
 • Stimulerer og nærer hovedbunden for en sund hårvækst
 • Mindsker både opbyggelsen af skæl og sebum
 • Kan benyttes af alle hårtyper

Hvad skyldes fedtet hår og hovedbund?

Som lovet kommer der her en uddybning af ovenstående punkter i forhold til, hvorfor man får fedtet hår og hovedbund. Disse er dog kun nogle af de parametre, der kan have en indvirkning på, om du får fedtet hår – og du får desuden ikke nødvendigvis fedtet hår fordi du gør / oplever en eller flere af nedenstående punkter.

Overproduktion af talg / sebum i hovedbunden

Helt grundlæggende skyldes fedtet hår en overproduktion af talg (også kendt som sebum) i hovedbunden. Det meste af vores kroppe er dækket af små talgkirtler og disse skal hjælpe vores kroppe til bl.a. ikke at blive udtørrede og opretholde en naturlig balance. Problemet er bare, at nogle personer har en overproduktion af talg, hvilket kan resultere i fedtet hår, fedtet hud o.l.

For hyppig vask af håret

En af de faktorer, der kan gå ind og sørge for en overproduktion af talg i hovedbunden er for hyppig hårvask. Det kan være svært ikke at vaske hår hver eller hver anden dag, hvis det er det man er vant til. Men det er faktisk en rigtig dårlig ide at vaske håret for ofte, da det kan udtørre hovedbunden og så reagerer din hud ved at overproducere talg, hvilket skaber det fedtede look.

Hormonelle påvirkninger, såsom pubertet, graviditet, stress o.l.

Hormonelle påvirkninger kan også have en indvirkning på din krops produktion af talg. Især faktorer som pubertet, graviditet og stress kan påvirke din krop, så den reagerer anderledes. Der er naturligvis ikke helt så meget at gøre ved hormonelle påvirkninger, da de fleste af os går igennem minimum én af dem i løbet af livet, så i sådanne perioder kan det være en fordel at benytte sig af specielle hårprodukter, der mindsker irritationen i din hovedbund eller fjerner den overskydende sebum.

For usund kost og dårlig livsstil

Din kost og livsstil kan også have noget at sige i forhold til fedtet hår. Det betyder dog ikke, at du ikke kan blive ramt af fedtet hår eller irriteret hovedbund, hvis du spiser sundt og motionerer en del – det betyder bare, at du har større risiko for at blive ramt af fedtet hår, hvis du har en usund kost og dårlig livsstil. Det skyldes, at din krop gerne skal være i balance, få nok søvn og få de rigtige vitaminer og næringsstoffer for at fungere ordentligt og ikke blive f.eks. stresset.

Brugen af shampoo og balsam med fedtede olier og forkerte stylingprodukter

Det er langt fra alle hårprodukter der er lige gode, og derfor kan du godt have fået fingrene i en shampoo, balsam, tørshampoo eller hårkur, der simpelthen ikke understøtter din hud- eller hårtype. Hvis dette er tilfælde skal du naturligvis holde op med at benytte dig af produktet og i stedet finde andre alternativer.

Sådan undgår du fedtet hår – 8 gode råd!

 1. Vask håret færre gange om ugen
 2. Vask gerne håret to gange, når du vasker hår
 3. Brug tørshampoo med jævne mellemrum
 4. Massér ikke shampooen for meget ind i hovedbunden
 5. Undgå at gnide balsam ned i hovedbunden – det skal mest ud i spidserne
 6. Undgå at bruge en shampoo og balsam fyldt med fedtede olier
 7. Brug hårkur med jævne mellemrum
 8. Find frem til en shampoo, der passer til din hovedbund

Vask håret færre gange om ugen

Den helt store fejltagelse som rigtig mange får lavet er, at de vasker håret for ofte. Det bliver især en ond spiral, når man vasker hår ekstra mange gange om ugen for at slippe af med det fedtede look. Men faktisk skal man helst undgå at vaske håret for mange gange – og især flere dage i træk. Det mest optimale er kun at vaske hår to gange om ugen, og gerne med tre dages mellemrum. I de dage, hvor du ikke vasker dit hår, kan du med fordel benytte dig af tørshampoo (mere om det i et andet afsnit).

Vask gerne håret to gange, når du vasker hår

Det lyder lidt underligt, at man skal vaske hår flere gange, når man er i bad, men den er faktisk god nok. Første gang du vasker håret renser du det nemlig for overskydende fedt, snavs og eventuelt rester fra benyttede stylingprodukter – og derfor får du ikke det helt optimale ud af shampooen. Hvis du vasker håret igen lige efter, så vil shampooen nu have mulighed for at pleje både håret og hovedbunden bedre og mere i dybden. Så du kan altså passende vaske færre gange om ugen, men flere gange, når du så står i badet.

Lad dog være med at vaske håret 10 gange fordi du tror, det giver et bedre resultat – man kan også gøre det for meget. Hold dig til to omgange med shampooen, når du er i bad.

Brug tørshampoo med jævne mellemrum

Du er nødt til at se tørshampoo som en af dine bedste venner – især hvis du er ved at vænne dit hår til at blive vasket næsten hver dag til kun to gange om ugen. I tilvænningsperioden kan dit hår nemlig godt blive fedtet i de mellemliggende dage og her er en tørshampoo altså fantastisk. Flere typer hjælper dit hår til ikke at se så fedtet ud, men du skal også gerne finde en variant, der mindsker / fjerner det overskydende fedt i din hovedbund. På den måde har både du og din hovedbund det godt, selvom det ikke er blevet vasket i et par dage.

Massér ikke shampooen for meget ind i hovedbunden

Hvis du allerede lider af en fedtet hovedbund, så skal du så vidt muligt undgå at irritere din hovedbund. Det kan du bl.a. komme til, hvis du masserér shampooen for meget ind i hovedbunden. Du skal selvfølgelig stadig sørge for at få renset håret ordentligt, men prøv at undgå at massér fingerspidserne for meget ned i hovedbunden.

Undgå at gnide balsam ned i hovedbunden

Overdrevet brug af balsam kan faktisk også være med til at gøre hovedbunden fedtet. Balsam skal primært benyttes i spidserne af håret, men mange klasker et kæmpe lag conditioner rundt i hele håret. Dét skal du helst undgå.

Undgå at bruge en shampoo og balsam fyldt med fedtede olier

Hvis du allerede har problemer med fedtet hår, så skal du ikke tilføje mere fedt end højst nødvendigt til din hovedbund, da den jo trods alt selv producerer en del. Af den grund kan du med fordel gå på jagt efter produkter fugtgivende planteekstrakter, såsom flere af de ovenstående produkter har, da disse giver fugt uden at tynge dit hår yderligere. Shampoo og balsam med planteekstrakt er altså at foretrække frem for planteolier, hvis du lider af fedtet hår.

Brug hårkur med jævne mellemrum

Du skal helst ikke tage den første og bedste hårkur du ser, men i stedet sætte dig lidt ind i udvalget og hvilke ingredienser, der passer godt til dit hår. Hvis du lider af fedtet hår, så kan du dog godt gå efter en hårkur med fokus på dette område og så skifte til en anden hårkur, når du ikke lider af fedtet hår i så høj grad længere. Den rigtige hårkur kan nemlig være med til at styrke dit hår, dine rødder og din hovedbund. Samtidig sørger flere hårkure for at opretholde en god fedt balance i hovedbunden, så dit hår netop ikke kommer til at se fedtet ud.

Find frem til en shampoo, der passer til din hovedbund

Flere og flere går efter den billigste eller mest velduftende shampoo på hylden, men det er faktisk ingen af disse parametre, der burde afgøre, hvilken shampoo du kommer hjem med. Du skal i stedet gå efter en shampoo, der passer til din hovedbund – og altså ikke til resten af håret. F.eks. skal du ikke vælge en shampoo til tørt hår, hvis dine spidser er tørre og din hovedbund er fedtet. I sådan et tilfælde skal du i stedet gå efter en shampoo til fedtet hår.

“Men hvad så med mine spidser?”, spørger du måske. Jo, de fleste shampooer har faktisk flere egenskaber, så de kan sagtens både hjælpe på en fedtet hovedbund OG giver dine spidser pleje. Men hvis du ikke føler, at din shampoo giver nok pleje, glans, volumen e.l., så kan du altid tilkøbe andre hårplejeprodukter, der kan proppes i resten af håret end hovedbunden.

FAQ

Hvordan slipper man af med fedtet hår?

Få 8 gode råd til hvordan man slipper af med fedtet hår og hovedbund. Der kan være mange grunde til hvorfor du har fedtet hår, men det er vigtigt, at du bruger de rigtige produkter til netop dit hår og hovedbund.